Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 12:56 2 252 3

Кейт Мидълтън сложи рядка тиара, която не бе виждана от 100 години (СНИМКИ)

  • кейт мидълтън-
  • тиара-
  • диадема-
  • кралица елизабет втора

Преди точно век тиарата е била подарена на майката на кралица Елизабет II, лейди Елизабет Боус Лион

Кейт Мидълтън сложи рядка тиара, която не бе виждана от 100 години (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кейт Мидълтън изнесе от кралските трезори рядка тиара за специален случай - държавния банкет в чест на президента и първата дама на Южна Корея във вторник вечерта. Тя сложи на главата си тиарата с роза Стратмор, която е била собственост на кралицата майка. Невероятното диамантено украшение не е виждано публично в продължение на почти век, информира vesti.bg.

41-годишната принцеса на Уелс шокира кралските фенове, когато излезе с бляскавото украшение в Бъкингамския дворец, съчетавайки тиарата с бяла рокля.

Тиарата с роза Стратмор, която включва пет диамантени цветя, простиращи се напречно в дизайн, подобен на лоза, е подарена на майката на кралица Елизабет II, лейди Елизабет Боус Лион, през 1923 г. Кралският историк Джесика Сторошук каза, че кралицата майка „я е получила като подарък от родителите си и е носила тиарата няколко пъти в ранните години на брака си“.

Кралицата, която стана херцогиня на Йорк след брака си с бъдещия крал Джордж VI, често носеше диамантената тиара ниско на челото си като лента за глава, което беше популярен стил през 20-те години на миналия век.

Сторошук посочва, че изборът на кралската особа да носи украшението - което за последно бе видяно през 30-те години на миналия век - всъщност следва тенденцията на тиара.

„Интересното е, че три от четирите диадеми, които Катрин е носила, са принадлежали на кралицата-майка: тиарата с ореол на Картие, тиарата с лотосов цвят и сега тиарата с роза Стратмор“, казва тя. „Като се има предвид, че Елизабет беше ключов член на кралското семейство в продължение на осем десетилетия, е умно решение от страна на кралското семейство да я свърже визуално с Катрин“, добавя историкът.

Що се отнася до 76-годишната кралица Камила, тя също реши да сложи емблематична тиара във вторник, носейки бирманска рубинена тиара на кралица Елизабет и придружаващите я бижута за първи път.

По-рано през деня кралят и кралицата, придружени от принца и принцесата на Уелс, поздравиха южнокорейските си гости в двореца, като и Камила, и Катрин носеха цветове от знамето на Южна Корея.

Принцесата на Уелс носеше червена пелерина върху вълненото си палто, украсено с лък, което носеше за концерта на Коледа през 2021 г., добавяйки червена рокля отдолу и подходяща шапка, докато кралица Камила носеше синьо палто и украсена с пера шапка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин 777

    4 0 Отговор
    някой хора просто се раждат с шепа диаманти в устата докато в българия просто трябва да станеш политик
  • 2 И аз съм

    3 0 Отговор
    Шокиран

    Обаче от липсата на новина
  • 3 Кажи честно!

    1 2 Отговор
    и тази прецъфтя...