Last news in Fakti

12 Декември, 2013 12:05 3 248 2

Авиокомпания направи поредния си секси календар

  • календар-
  • стюардеси

Колоритният календар показва стюардесите по бански на плажа

Какво по-хубаво от календар с момичета по бански? А какво ще кажете за сексапилни стюардеси по бански плискани от морските вълни и заровили крака в пясъка?

По традиция ирландската нискотарифна авиокомпания „Ryanair“ пусна календар за 2014 г. със снимки на своите стюардеси по бански, пише британският таблоид „Мирър".

Съблазнителните кадри са заснети в гръцкия град Ханя на остров Крит в Средиземно море.

Календарът е издаден както с рекламна, така и с благотворителна цел, съобщава ръководството на авиокомпанията. Всички приходи от продажбата му ще бъдат дадени на благотворителната организация „Teenage Cancer Trust", която помага на млади хора на възраст 13-24 години с диагноза „рак".

От компанията се надяват и тази додина да съберат 100 000 евро за благородната си кауза. Ако целта бъде изпълнена, благодарение на своите календари компанията ще е дарила на фондацията над 700 000 евро от 2008 г. досега.

Календарът може да се закупи от борда на самолетите на авиокомпанията или в интернет сайта на авиокомпанията за 10 евро.

Колоритният календар, който показва стюардесите по бикини обаче, приземи авиокомпанията в съда в Малага, след като испански потребителите, подадоха официална жалба, пише в. „Гардиан“.

Съдия Аманда Коен реши във вторник, че както календарът и уеб кампанията, са в разрез с рекламните закони в Испания, тъй като компанията използва " женското тяло като обикновен обект", за да улови вниманието. Тя заяви, че има "абсолютно разминаване между рекламата и рекламирания продукт" , а кампанията е "незаконна, дискриминационна и несправедлива". Съдът нареди компанията да публикува решението в два национални вестника за своя сметка.

Коен похвали Ryanair за "благотворителната дейност", но заяви, че е ясно, че календарът е бил използван като маркетингов инструмент за продажба на самолетни билети.

Решението на съда идва, след като през последните 5 години всяка година се подават жалби от различни потребителски и женските организации в Испания. Последната жалба, подадена от потребителска група, твърди, че календарът е използван, за да предизвика "сексуални конотации", чрез които да се продава авиокомпанията и призова тя да бъде забранен.

Говорител на авиокомпанията заяви, че ще обжалват решението на съда. В своя защита Ryanair заяви, че миналата година календарът е събрал 100 000 евро, които са били дарени на полска благотворителна организация, която работи с болни деца.

Този месец компанията обяви рекордни продажби на своя календар за 2014 г., с повече от 9000 копия, продадени в рамките на шест седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 LEXUS

    1 1 Отговор
    Ще ги разкърша като варени кокошки
  • 2 ннннн

    0 0 Отговор
    Уф, явно късметът ми не работи, понеже при последните ми 3 полета стюардесите бяха едни крокита и само метла им липсваше. Не съм кой знае колко придирчив, ама явно не сме перспективна дестинация, щом ни пращат тези преди пенсия ...