Last news in Fakti

23 Декември, 2023 14:22 1 873 6

Най-добрите коледни филми на всички времена

  • коледни филми-
  • най-добрите-
  • на всички времена-
  • предложения

Потопете се в коледния дух

Най-добрите коледни филми на всички времена - 1
Снимка: Shutterstock

Коледният сезон естествено ни създава настроение за уют около телевизора, тихото прехвърчане на снега навън, пукане дървата в запалената камина. Със стотиците коледни филми, които излизат всяка година, понякога е трудно да изберем какво да гледаме.

За да ви помогнем да се ориентирате, сме ви изброили няколко, които мислим, че са сред най-добрите коледни филми на всички времена. В списъка можете да намерите както сантиментални класики, така и ориентирани към възрастни комедии и любими анимации, пише vesti.bg.

7. Santa Claus (1994)

Ако мисълта да видите Тим Алън в костюм на Дядо Коледа ви кара да мечтаете за захарни сливи, това е филмът за вас. Звездата от Home Improvement случайно убива Дядо Коледа и трябва да заеме неговото място. Това съвсем не е представата му за прекрасен живот, но малко по малко намира и предимствата на новата си роля.

6. Miracle on 34th Street (1947)

Възрастен мъж, работещ като Дядо Коледа в универсален магазин Macy's (Едмънд Гуен), твърди, че е Крис Крингъл и убеждава както невинни деца, така и най-циничните възрастни, че той е съвсем истински. Има нещо безспорно сладко в тази вечна класика, въпреки че, ако беше направен днес, главният персонаж щеше да бъде закопчан с белезници и хвърлен в затвора.

5. The Nightmare Before Christmas (1993)

Тим Бъртън и Хенри Селик може да изглеждат по-подходящи за Хелоуин, отколкото за Коледа, но майсторите на зловещата стоп-моушън празнична басня създадоха още един филм, който е истинска радост за очите.

4. Bad Santa (2003)

Били Боб Торнтън разпръсква яйчен алкохол в тази черна като синина комедия за един отвратителен, пиян Дядо Коледа измамник, който тръгва да обира магазини на Бъдни вечер със своя помощник елф Маркъс (Тони Кокс). Това за всички родители, които да гледат сами, след като са сложили децата да спят.

3. How the Grinch Stole Christmas (1966)

Забравете версията на Джим Кери за момент и вижте анимацията на Чък Джоунс и ще осъзнаете, че това е версията, която искате да гледате отново и отново. „Гринч мразеше Коледа - през целия коледен сезон. Сега, моля, не питайте защо, никой не знае точната причина. Възможно е обувките му да са били твърде тесни. Или може би главата му не е била завинтен точно както трябва. Но мисля, че най-вероятната причина може да е, че сърцето му е два размера по-малко."

2. Elf (2003)

Ето го и най-добрият коледен филм на века. Уил Феръл е безценен в ролята си на огромния елф, който си тръгва от Северния полюс, за да търси баща си. Проследете историята на елфа, който се завърна вкъщи за Коледа.

1. It's a Wonderful Life (1946)

Ако смятате, че основното празнично нещо, на което е заложил Франк Капра е доброто настроение, гледайте го отново. Този филм е забавно, стоплящо сърцето, дълбоко и ежегодно напомняне, че празниците са нещо повече от подаръци, благодарение на ролята на Джими Стюарт като Джордж Бейли. Ако не ви е станало уютно и не сте се стоплили до финалните надписи, вероятно сте студенокръвни.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рудолф

    7 0 Отговор
    Коледни филми простотии.И на децата са им омръзнали вече.
  • 2 Сандо

    9 1 Отговор
    Някой да е забелязал филм,който да не е англосаксонски?Няма и да забележите,защото покоряването на един народ започва от завладяването на културата,образованието и историята.
  • 3 Ти си

    5 0 Отговор
    А как са заглавията на филмите на български ?
    Това "за всички времена" означава ли че повече филми на тема Коледа няма да се правят ......
  • 4 И аз като Грънч мразя коледата

    5 0 Отговор
    Тая по тия филми няма нищо общо с нашата Коледа и не знам защо трябва ми харесват
  • 5 Варненски Моряк

    4 0 Отговор
    Най готиния е it s wonderful life! Бих го гледал още веднъж с пуканки на дивана в компанията на Авторката на статията:)
  • 6 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 0 Отговор
    Чакам с нетърпение да пуснат Сам вкъщи, за да се извиня на гостите и да отида да си поиграя на компютъра.