Last news in Fakti

23 Януари, 2024 16:45 618 1

Ръкопис на "Lovely Rita" на Бийтълс, оценен на 650 хил. долара, се предлага на търг

  • бийтълс-
  • ръкопис-
  • на търг-
  • lovely ritа

Текстът е написан с химикал върху лист хартия, откъснат от тетрадка със спирала

Ръкопис на "Lovely Rita" на Бийтълс, оценен на 650 хил. долара, се предлага на търг - 1
Снимка: Shutterstock

Ръкопис на текста на песента Lovely Rita от "Бийтълс" ще бъде предложен на търг по време на 56-ия Калифорнийски международен панаир на антикварните книги от 9 до 11 февруари в Сан Франциско, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Ведрата любовна песен е от втората страна на албума Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Тя е за измислена продавачка на билети. Това е първият ръкопис на текста. Оценен е на 650 000 щатски долара.

Текстът е написан с химикал върху лист хартия, откъснат от тетрадка със спирала. На листа има зачеркнати думи, коментари и алтернативни фрази. Той се продава в рамка, заедно с обложката на албума Sgt. Pepper и малка табелка.

Ръкописът се продава от Biblioctopus Rare Books.

"Такива неща не се появяват често на пазара, а когато се появят, не винаги са толкова значими", казва Сузан Бене от Асоциацията на антикварните книжари в Америка, която организира панаира.

Калифорнийският международен панаир на антикварните книги е ежегодно изложение на редки и антикварни издания, карти, ръкописи и фотографии. Сред другите ценни предложения са оригиналната корица на "Лявата ръка на мрака" от Урсула Ле Гуин , както и карта на Сан Франциско от 1911 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електра

    1 0 Отговор
    Бяха Велики