Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 11:48 1 237 8

Крал Чарлз III пусна първо изявление след новините за рака

  • крал чарлз трети-
  • крал чарлз-
  • рак-
  • диагноза-
  • изявление-
  • кралско семейство

Кралят благодари за подкрепата на обществото в първото си публично изявление

Крал Чарлз III пусна първо изявление след новините за рака - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският крал Чарлз Трети отправи първото си публично изявление, което благодари за показаната от обществеността подкрепа, след като му бе поставена диагноза рак, предадоха световните агенции.

"Бих искал да изразя своите най-сърдечни благодарности за многобройните послания в моя подкрепа и пожелания за бързо възстановяване, които получих в последните дни", казва монархът в изявлението.

"Както всички страдащи от ракови заболявания знаят, подобно мило отношение е най-голямото успокоение и насърчение. Наистина е разчувстващо да чуя, че споделянето на моята диагноза е помогнало за нарастването на обществената съпричастност и е осветлило работата на всички организации, подкрепящи онкоболните и техните семейства във Великобритания и по целия свят. Моето доживотно възхищение за неуморните им грижи и отдаденост е още по-голямо сега, когато сам преживявам това", се казва още в изявлението на краля.

Бъкингамският дворец отбеляза при оповестяването на диагнозата, че става въпрос за форма на рак, но не и на простатата, заради чието уголемяване Чарлз бе опериран. Именно по време на интервенцията на простатата бе открито раковото му заболяване. От двореца отбелязаха, че онкологичното заболяване на 75-годишния Чарлз е установено в ранен стадий и той започна лечение веднага.

Кралят се оттегли от всички публични задължения, докато се лекува, като висши членове на кралското семейство - включително кралица Камила и принцът на Уелс - поеха неговите задължения за някои събития, припомня dir.bg.

Чарлз III напусна дома си в Лондон - "Кларънс Хаус", в сряда и в компанията на съпругата си отпътува за резиденцията си в Норфолк.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    4 2 Отговор
    Който копае гроб другиму сам пада в него!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анко

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Тва пък в каква връзка

    Коментиран от #4

  • 4 Отец Дионисий

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Анко":

    За Даяна.
  • 5 най-вероятно

    0 2 Отговор
    Този е хванал рак от притеснение кога ще си отиде дъртата, че да стане той крал...
  • 6 ЗООЛОГ

    3 0 Отговор
    Гущерски рак е това.
  • 7 Дайте, да ви светна!

    4 3 Отговор
    Крал Чарлз Трети е отказал лечение на болестта си - рак на простатата - с методите на съвременната медицина и се е доверил на лекар, който лекува с билки и хомеопатия.
    Чарлз е известен със своите плантации, в които отглежда биозеленчуци и биоплодове - това го направи още по-богат.
    Склонен е към благотворителност, към традиционна медицина, която неправилно се нарича "нетрадиционна", към холистичен подход стрямо здравето и други подобни. Познавам англичани, общували лично с него на тази основа и казват, че като човек е много добър, мил и симпатичен. Същото казват и за Камила.
    Това за хомеопатията и за билките го чух вчера по една английска телевизия в ю туб. И бързам да го съобщя, защото у нас едва ли ще се появи. Наистина си е плесница по съвременната медицина, която в преобладаващата си част си е чист бизнес, чиято цел е да изписва хапчета, произведени от големите корпорации и да им носи печалби, без да поема отговорност за последствията върху здравето на хората. Така ли е? Вие какво мислите?
  • 8 Анелия Андреева

    4 2 Отговор
    Мисля,че си прав. Медицината вече стана бизнес, хора нуждаещи се от лечение трябва да събират хиляди левове,за да започнат лечение на болестите им. Дори се обявяват кампании за набиране на средства и това вече е нещо задължително,за да се лекуват хората. В България или в друга държава,по-често в клиники в Истанбул.