Last news in Fakti

5 Юни, 2024 11:42 1 001 3

Илон Мъск позволи публикуването на порнографско съдържание в социалната мрежа X

  • илон мъск-
  • x-
  • социална мрежа-
  • порнографско съдържание

Потребители под 18 години или тези, които не са посочили рождена дата в профила си, няма да могат да виждат подобно съдържание

Илон Мъск позволи публикуването на порнографско съдържание в социалната мрежа X  - 1
Снимка: Shutterstock

Ерата на ограниченията в една от най-популярните социални мрежи, X или както се казваше някога - Twitter вече е официално в историята. Използването на старото ѝ име съвсем не е случайно. Защото сега собственикът ѝ, небезизвестният милиардер Илон Мъск обяви, че в платформата спокойно може да се публикува съдържание за възрастни, предназначено за хора над 18-годишна възраст.

Редно е да уточним, че и до момента нямаше изрична забрана за подобни видеа, снимки и прочие, но очевидно след спада в интереса към X, самият той предпочете да разясни ясно политиката и най-вече либерализацията ѝ откъм правила, пише vesti.bg.

"Вярваме, че потребителите трябва да могат да създават, разпространяват и консумират материали, свързани със сексуални теми, стига те да се произвеждат и разпространяват по взаимно съгласие. Сексуалното изразяване, без значение дали е писмено или визуално, може да се приема като легитимна форма на артистично изразяване", се посочва в актуализираните правила.

Реално, това означава, че подобно съдържание няма да може да бъде разпространявано от профили, които не са посочили рождената си дата или пък тя е на хора, ненавършили пълнолетие. Според анализатори, това действие на Мъск всъщност е свързано с поредното му желание за финансова изгода.

В X вече има опция да дадеш публичен достъп на качено от теб съдържание срещу заплащане, а отделно и такава да удостовериш, че профилът ти е реален срещу 3 долара месечно.

В голяма степен това напомня именно на принципите на еротичната платформа OnlyFans, в която потребителите плащат, за да гледат качено от други съдържание за възрастни, а други го правят, за да качват сексуално такова. Казано другояче, когато всички са щастливи, щастлив е и Мъск. Особено когато щастието е платено...


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е гений

    5 2 Отговор
    Тоя погреба една от най-големите платформи като място за нормална комуникация.

    Познавам МНОГО СЕРИОЗНИ хора, които заради изцепките му я напуснаха а сега вече ще я напуснат и останалите потребители.

    Направо може да я прекръсти на ХХХ, за да си отговаря на целите.
  • 2 Наистина ли?

    5 0 Отговор
    Аз от 6-7 години гледам порно в туитър, винаги е имало и никога не е било забранявано. Та за какво е новината, че не разбрах?
  • 3 Анонимен

    1 0 Отговор
    Журналята пак са преписали грешно