Last news in Fakti

7 Юни, 2024 12:15 1 791 7

Вижте какво сервират в най-добрия ресторант в света

  • най-добрият ресторант-
  • класация-
  • испания

"Дисфрутар" (Disfrutar) в Барселона беше коронован за най-добър ресторант в света от класацията "50 най-добри ресторанти"

Вижте какво сервират в най-добрия ресторант в света - 1
Снимка: Shutterstock

"Дисфрутар" (Disfrutar) в Барселона, основан от главни готвачи от легендарния "елБули", пионер на молекулярната кухня, беше коронован за най-добър ресторант в света от класацията "50 най-добри ресторанти", съобщи АФП, цитирана от БТА.

"Новаторските ястия са създадени с изключителни технически умения и поднесени по възможно най-забавния начин", коментират от класацията.

Менютата на Ориол Кастро, Едуард Шатрук и Матеу Касакас се състоят от 30 различни ястия.

Класацията, изготвена от британска пресгрупа в отговор на пътеводителя "Мишлен", за пореден път дава предимство на испанските ресторанти. "Асадор Ечебари" в баското село Акспе заема второ място, а "Диверксо" в Мадрид - четвърто.

Третото място е отредено на парижкия ресторант "Табл", ръководен от главния готвач Брюно Вержус, който миналата година зае 10-о място.

Най-добрият южноамерикански ресторант, "Майдо" в Лима, се класира на пето място, а най-добрият северноамерикански ресторант, "Атомикс" в Ню Йорк, на шесто.

Класацията "50-те най-добри" се изготвя от 2002 г. от повече от 1000 "независими експерти" (шеф готвачи, специализирани журналисти, собственици на ресторанти и др.), които изпращат своите оценки на списание "Ресторант", от групата "Уилям Рийд". Легитимността на тази класация, спонсорирана от няколко марки, редовно се оспорва, особено от френските готвачи, които я обвиняват в угодничество и непрозрачност. Смята се обаче, че тя е по-смела от "Мишлен" в разпознаването на новите тенденции вгастрономията.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интересно

    2 2 Отговор
    Храната в Испания не ми харесва. Когато съм там търся италиански ресторанти. Слава Богу има доста.

    Коментиран от #7

  • 2 Гласове от зайчарника в Банкя

    5 1 Отговор
    Шишо звънна на Бацо да му каже, че поне 10000 порции трябва да апне в тоя Дрисфрутар та да не му е гладно до следобедната закуска и му вика "Бацо даже и на мен ми е скъпичко 270 х 10000 са си 2 700 000 еврака" а Бацо му вика "Неам толкова в шкафа Брат, ама ако ходиш у Барцелона звънни на мойта тя ше почерпи"!
  • 3 Механик

    5 2 Отговор
    Е, какво сервират, че не схванах? Това на снимките ли?
    Ми, мерси, ама ще пропусна. Има за какво да си давам парите и бас държа, че ще съм ного по-щастлив и нахранен от колкото в дрисфрукар.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 етикет

    0 3 Отговор
    новите тенденции в гастрономията.
  • 6 Пич

    3 1 Отговор
    На едната снимка има нещо, което прилича все едно си кихнал върху покривката !!!
  • 7 ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Интересно":

    испания не са кулинари
    не струва толкова