16 Август, 2024 13:58 2 166 12

Асистентът на Матю Пери инжектирал фаталната доза кетамин, убила актьора

  • матю пери-
  • актьор-
  • смърт-
  • кетамин-
  • разследване-
  • арест

Асистентът на звездата вече е пледирал виновен за участие в смъртта на Матю Пери

Асистентът на Матю Пери инжектирал фаталната доза кетамин, убила актьора - 1
Снимка: Shutterstock

Дългогодишният асистент на Матю Пери, Кенет “Кени” Ивамаса, е инжектирал фаталната доза кетамин, която уби любимата на мнозина звезда “Приятели” на 28 октомври 2023 г., разкриха правоохранителните органи в САЩ в четвъртък.

Американският окръжен прокурор Мартин Естрада каза на пресконференция, че Пери се е върнал към проблемите си със злоупотребата с вещества миналата есен и петимата души, обвинени в смъртта му, са се „възползвали, за да се облагодетелстват“.

Длъжностното лице каза, че д-р Салвадор Пласенсия е работил с Ивамаса, който живееше с Пери в дома му в Лос Анджелис, за да “снабдява” актьора с приблизително 20 флакона кетамин за период от два месеца.

Министерството на правосъдието каза в прессъобщение в четвъртък, че Ивамаса е “признал, че многократно е инжектирал Пери с кетамин без медицинско обучение”, включително “многократно го е инжектирал” и в деня на смъртта му. Той се призна за виновен по едно обвинение за заговор за разпространение на кетамин, причиняващ смърт, и е застрашен пред 15 години затвор, ако съдът потвърди присъдата му.

Ивамаса пише в профила си в LinkedIn, че е работил за Матю Пери повече от 25 години. Той написа в биографията си, „Аз вирея в хаотични ситуации, които изискват ред. Аз съм дискретен, лоялен и уважавам абсолютната поверителност.”

Ивамаса, Пласенсия и д-р Марк Чавес бяха арестувани и обвинени заедно с т. нар. "Кетаминова кралица" Джасвин Сангха и предполагаемият уличен дилър Ерик Флеминг.

Правоохранителните органи получиха разпечатка от съобщения от Пласенсия, лекар по спешна медицинска помощ в Калабасас, Калифорния, което показва истинските им мотиви и пълното незачитане на живота на звездата.

В личните съобщения той пише: “Чудя се колко ще плати този идиот” и “Нека да разберем.”, визирайки покойния актьор.

Съобщава се, че Ивамаса е човекът, който е намерил Пери мъртъв в джакузито му в дома му в Пасифик Палисейдс, Калифорния, миналия октомври. Матю Пери е имал 3,54 микрограма на милилитър кетамин в кръвта си по това време.

През декември 2023 г. беше потвърдено, че официалната причина за смъртта на Пери са “острите ефекти на кетамина” с други допринасящи фактори като удавяне, коронарна артериална болест и бупренорфин, опиоид.

Медицински експерт каза преди Page Six, че кетаминът е „като цяло безопасен, когато се прилага от обучени здравни специалисти в медицинска среда за лечение на депресия или посттравматично стресово разстройство“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р Хаус

    15 2 Отговор
    Ако ме е бил асистента му, щял е да бъде някой друг... Такава е съдбата на дрогерите. Все търсят повече и повече дрога. Като чета, даже е чудно, че е живял толкова години
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    19 1 Отговор
    Точно такива търсят да смучат пари , пияници , нарко зависими и подобни . Точно така умориха и други звезди.
  • 3 ☢️☢️☢️☢️

    12 7 Отговор
    Звезда с един сит ком за друго не се сещам . Ако е играл някъде неевярвам да е сериозен филм. А хапчетата и дрогата + пиенето не прощават .
  • 4 🍺🍺🍺🍺🍺

    9 7 Отговор
    Един наркоман и пияница по малко . Вече не е интересен и не е важно кой го е надрусал до дупка . "Звезда" от блуткав сериал . И участието в няколко филмчета ставащи само за малоумни.

    Коментиран от #5

  • 5 Сила

    9 10 Отговор

    До коментар #4 от "🍺🍺🍺🍺🍺":

    Евалата , каква мисъл , какво самочувствие имаш ...... Сигурно си фен на Слави , а ......?!? Или на Батката .....

    Коментиран от #7, #8, #10, #11

  • 6 Последния Софиянец

    9 1 Отговор
    Петимата му приятели в живота се различават от петимата в ,, Приятели,,
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 👽👽👽👽👽

    1 0 Отговор
    Помогнал му да се отърве от мъките асистирано самоубийство.
  • 10 🥓🥓🥓🥓🥓

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сила":

    От къде взе това име от романа шифъра на Леонардо там има такъв герой.
  • 11 🍺🍺🍺🍺🍺

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сила":

    Ти ако си фен на този Слави щом го знаеш . Щото аз не го знам тоя . И какъв е . А сериала е блуткав става само за американци. Тоест безмозъчни.
  • 12 ганю

    0 0 Отговор
    всички гадове на ел.стол