16 Септември, 2024 10:45 1 516 7

Сестрата на Кейт Мос е откарана по спешност в болница след предозиране с Оземпик

  • кейт мос-
  • сестра-
  • лоти мос-
  • оземпик-
  • предозиране-
  • хоспитализирана

Тя получава "гърч, причинен от дехидратация" и е откарана с линейка в спешното

Сестрата на Кейт Мос е откарана по спешност в болница след предозиране с Оземпик - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Лоти Мос, по-малката полусестра на супермодела Кейт Мос, разкри, че е била откарана по спешност в болница след предозиране с популярното лекарство за диабет Оземпик.

През последните години както знаменитости, така и влиятелни личности одобриха лекарството като чудо за топене на мазнини. Звездите публично обсъждаха своя опит с Оземпик, което впоследствие предизвика по-широк обществен интерес към лекарството. Беше съобщено, че търсенето е засегнало достъпа за някои, които го изискват за медицински цели.

Оземпик е инжекционно лекарство с рецепта, което се използва за регулиране на нивата на кръвната захар при пациенти с диабет тип 2. Той се основава на естествен човешки хормон, наречен глюкагоно-подобен пептид 1 (GLP-1), който играе важна роля в регулирането на апетита и нивата на кръвната захар.

Активната съставка в Оземпик е молекула, наречена семаглутид, която действа като GLP-1 агонист. С други думи, той имитира структурата на GLP-1 и активира неговите рецептори. Проучванията показват, че хората със затлъстяване често са по-малко чувствителни към хормоните, които ги карат да се чувстват сити. Но като забавят изпразването на стомаха, лекарства като Ozempic могат да възстановят усещането за ситост при тези пациенти.

По време на последния епизод на своя подкаст Dream On, Лоти Мос разкри, че е приемала Оземпик за две седмици "преди няколко месеца" тъй като не се "чувствала щастлива" от теглото си. Tя получава "гърч, причинен от дехидратация", след като е взела доза, предназначена за значително по-тежък човек, и е откарана с линейка в спешното.

Лоти твърди, че това е било едно от „най-страшните преживявания“ в живота ѝ. В болницата ѝ обясняват, че лекарството, което приема, е предназначено за хора с тегло поне 100 килограма, докато тя тежи само 60. Тя споделя, че ѝ се е искало да знае тези детайли, преди да започне приема на медикамента. След употребата на Оземпик, теглото ѝ пада до 53 килограма.

Тя отправя апел към хората да бъдат внимателни с това лекарство и да не го използват. "Това е предупреждение за всички. Моля ви, не го взимайте, не си заслужава."

Моделът също така призова хората да бъдат доволни от теглото си, независимо от килограмите. "Бъдете щастливи, че имате тяло, което функционира и работи, вместо да го подлагате на нещо подобно," каза тя. "Това може да бъде толкова пагубно в бъдеще за вашето тяло."

Източник: www.newsweek.com


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тази

    12 1 Отговор
    Е по млада , по хубава , но и по глупава !
  • 2 оземпик

    10 0 Отговор
    или коканопик+прах/кристали
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ами

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бих я":

    Хващай самолета , и докато е в кома...

    Коментиран от #7

  • 5 БгТопИдиот🇧🇬

    7 0 Отговор
    Гърча е от предозиране на "обезболяващо".

    Иначе е хубавелка и предполагам е куха.
  • 6 Кольо

    3 0 Отговор
    Имало и фалшиви лекарства със активно в-во семаглутид ( който е основно в Оземпика ), и като се ползва от диабетици ( и не само ) има много смъртни случаи както и опасни животозастрашаващи. Освен за диабет го ползват и за отслабване а като странични ефекти даже се подмладявали, бори някои видове рак и още сума ти неща, напоследък много го рекламират.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.