30 Септември, 2024 14:56 578 7

Трик с пяна за бръснене премахва петната от грим моментално

  • петна от грим-
  • грим-
  • петна-
  • пяна за бръснене-
  • гел за бръснене-
  • почистване-
  • пране

Експерт по почистване показа как да се отървем от упоритите петна от грим с подръчни средства в банята

Трик с пяна за бръснене премахва петната от грим моментално - 1
Снимка: Shutterstock

Почти всяка жена е запозната с досадната ситуация, при която сваля чисто бялата си блуза, на която след секунди вижда следи от фон дьо тен, червило или дори спирала.

В миналото може би просто сте хвърляли дрехата в пералнята и сте стискали палци да се изпере, но нека си признаем, че това рядко върши работа. Но не се страхувайте, една майсторка на почистването разкри своя безотказен метод за премахване на петната от грим от дрехите само с помощта на един обикновен домакински предмет.

Майката на две деца от Мелбърн Шантел Мила, известна още като Мама Мила в интернет пространството, се кълне в пяната за бръснене, за да се отърве от упоритите следи от грим като фон дьо тен и червило. "Това е най-добрият трик за премахване на петна, в който са уверени опитните гримьори", сподели тя във вирусно видео в TikTok.

Шантел започва, като размазва крем за бръснене по цялото петно, след което го оставя да попие в продължение на десет минути. След това изтърква петното с четка или кърпа с кръгообразни движения, като казва: "Можете да видите как петното намалява моментално". След това пуска дрехата в пералнята, както обикновено, и воала - петното е изчезнало. Този съвет се превърна в хит, като мнозина ѝ благодариха за споделянето, а други предложиха свои собствени трикове за справяне с трудни петна.

@mama_mila_ The stain removal hack makeup artists swear by 🙌 #laundryhacks #hometips #homehacks ♬ Betty (Get Money) - Yung Gravy

"Това е толкова добро", коментира една жена. "Аз също правя паста със сода за хляб и лимон и я нанасям внимателно." Друг потребител казва: "Ти си абсолютно супергерой. Имам толкова много петна от грим върху светлите си дрехи, без да имам представа как да ги премахна - досега!"

Шантел разкри и собствената си рецепта за домашен спрей, който върши чудеса с петната от пот, като твърди, че ги изчиства от дрехите само за десет минути. Използвайки комбинация от водороден пероксид и течност за миене на съдове, тя сътворява мощна формула, която лесно прогонва досадните следи от пот.

"Това е най-лесният начин да премахнете завинаги петната от дезодорант под мишниците," похвали се тя във видеото си. За да направи това вълшебно вещество, Шантел комбинира две части водороден пероксид с една част сапун за съдове. След това тя прелива сместа в бутилка с пулверизатор и я нанася обилно върху проблемните места, като оставя дрехите да се "мариноват" за десет минути. "Мощната смес ще премахне петното веднага", уверява Шантел.

@mama_mila_ Say goodbye to dingy whites 👋 📌 save this video for your next laundry day 🧺 this method is my go-to for removing tough stains from white clothes and leave them so bright 🤍 will you try this one? #stainremoval #laundryhacks #laundrytips #homehacks #hometips #homesweethome #cleaninghacks #tipsandtricks ♬ ESPRESSO x SAY SO by Adamusic - Adam Wright

След третирането дрехите просто се изпират както обикновено. Въпреки че този метод често се използва за бели дрехи, Шантел съветва, че използването на трипроцентов водороден пероксид и намаляването на времето за накисване може да бъде ефективно и за по-тъмни материи. Въпреки това тя винаги предлага да се направи тест на място, тъй като различните материали могат да реагират различно на разтвора "Направи си сам".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гретиния

    2 0 Отговор
    Моят трик с пяна за бръснене накара Грета няколко пъти да се ококори ! Сега ми купува без да пита !
  • 2 123456

    1 0 Отговор
    и аз имам един трик с пяна и бръснене ....

    Коментиран от #4

  • 3 химик

    0 0 Отговор
    трипроцентов водороден пероксид ИЛИ 3%-ВА КИСЛОРОДНА ВОДА. МОЯТА НЕ МИ ПИПА ПЯНАТА ЗА БРЪСНЕНЕ,БЕЗ ДА МЕ ПИТА. БРЪСНЕ СИ ОНОВА,ТАМ-ДОЛУ.
  • 4 Може

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "123456":

    Взаимно да си ги покажем..... триковете !
  • 5 Сатана Z

    0 0 Отговор
    Трик с пяна за бръснене и самобръсначк премахва женските мустаци и над двете устни ,горните и долните.
  • 6 Нереза

    0 0 Отговор
    На мойта и хвърлям "бяло сладко" по лицето и после се чисти с хавлия.
  • 7 Фотоепилация

    0 0 Отговор
    С кола маска, също става.