8 Октомври, 2024 14:32 1 490 11

Лиса Мари Пресли пазила тялото на сина си в дома си два месеца след смъртта му

  • лиса мари пресли-
  • лиза мари пресли-
  • син-
  • елвис пресли-
  • дъщеря-
  • мемоари

Бенджамин отне живота си след борби с психичното здраве и проблеми с алкохола

Лиса Мари Пресли пазила тялото на сина си в дома си два месеца след смъртта му  - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Лиса Мари Пресли била толкова съкрушена от загубата на сина си Бенджамин Киоу, че държал тялото му в дома си два месеца след неговата смърт. Не само това, но наследницата на Елвис Пресли дори поканила татуист да го види, за да ѝ направи същата татуировка като Бенджамин.

Това е само едно от зашеметяващите разкрития в новите мемоари на Пресли „Оттук до великото неизвестно“, която беше завършена от нейната дъщеря актрисата Райли Киоу след смъртта на 54-годишната Лиса Мари през януари 2023 г.

В книгата Лиса Мари разкрива, че е трябвало да се принуди да се бори, за да остане жива за останалите си деца, Райли и дъщерите близначки Харпър и Финли Локууд, сега на 16. Това означавало да не се сбогува с Бенджамин веднага — отчасти защото не могла да реши дали да го погребе в Хавай или в Грейсланд, имението в Мемфис, където Елвис умря и е погребан.

“Къщата ми има отделна спалня и държах Бен там два месеца. В щата Калифорния няма закон, според който човек трябва да бъде погребан незабавно”, пише Лиса Мари в мемоарите си. “Намерих много съпричастен собственик на погребален дом … Тя каза: "Ние ще доведем Бен Бен при вас"."

"В стаята се поддържаше температура от 12 градуса, за да се запази тялото му", пише тя, добавяйки, че „толкова е свикнала с него, да се грижи за него и да го държи там“.

Райли и Лиса Мари решиха да почетат Бенджамин, като си направиха татуировки, които съответстват на неговите — той имаше татуировка с името на сестра си, изписано на ключицата, както и с името на майка си - на ръката.

Татуист е бил извикан в дома на семейството, за да види въпросните татуировки на тялото на покойния Бенджамин и да направи подобни за Райли и Лиса Мари. Когато татуистът попитал дали имат снимки на татуировките на Бенджамин, за да може да съпостави шрифта и позиционирането, Лиса Мари отговорила: „Не, но мога да ви покажа.“

Лиса Мари Пресли пазила тялото на сина си в дома си два месеца след смъртта му

Райли пише: “Лиса Мари Пресли току-що беше помолила този беден човек да погледне тялото на мъртвия ѝ син, което се оказа точно до нас в стаята. Имах изключително абсурден живот, но този момент е в челната петица.”

От своя страна Лиса Мари също е знаела, че това е странно. “Мисля, че би ужасило всеки до смърт, ако синът му е там по този начин. Но не и мен,” пише дъщерята на Елвис.

Скоро след деня на татуирането, спомня си Райли, всички усетили, че Бенджамин иска да бъде погребан.

“Дори майка ми каза, че го е усетила да ѝ говори, казвайки „Това е лудост, мамо, какво правиш? Какво, по дяволите!”.

Погребението на Бенджамин се състоя в Малибу. Авторът Дийпак Чопра водеше церемонията и Райли каза, че е била принудена да държи очите си затворени през целия път до гроба, тъй като “се бореше да остане жива.” Бенджамин е погребан в Грейсланд, заедно с Елвис. Лиса Мари Пресли по-късно също бе погребана там.

Райли пише надълго и нашироко за борбата на брат си с психичното здраве и как той често е продължавал да пие, добавяйки, че тя не вярва, че той “наистина” е искал да умре. Тя и майка ѝ претърсили телефона му след смъртта му, търсейки отговори.

“Намерихме съобщение, изпратено до майка ми няколко седмици преди той да почине, което гласеше: "Мисля, че нещо не е наред с мен психически. Мисля, че имам проблем с психичното здраве", спомня си Райли. “За мен е сърцераздирателно, че той осъзна, че може да се нуждае от помощ само две седмици преди да се самоубие.”


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деградация

    16 1 Отговор
    Сатанизма вчера е модерен днес.
  • 2 ...

    11 1 Отговор
    Некро-педо-инцестка...
  • 3 Механик

    13 1 Отговор
    Чалдисана работа.
  • 4 Демократични ценности

    12 1 Отговор
    Който има голям фризер, може да не ползва морга.
  • 5 Иронично

    15 0 Отговор
    Той и казал да го погребат. Да, те са напълно нормални по демократичните закони. И не, не са луди....
  • 6 Богати наследници

    13 1 Отговор
    Родени със златна лъжичка в устата, убиват си времето на земята бързо и болезнено.
  • 7 Аз да кажа

    14 1 Отговор
    Ако е знаел Елвис какви ще ги вършат наследниците му, щеше да си направи вазектомия.
  • 8 Родата

    15 1 Отговор
    Не само той, майка му и сестрите му също са изплискали легена
  • 9 Чичака

    6 2 Отговор
    Фентанил...
  • 10 Боруна Лом

    6 1 Отговор
    НЕНОРМАЛНИЦИ! ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ!ПУУУ!
  • 11 Пимпарев

    1 0 Отговор
    Това е модела който трябва да следваме според евроатлантиците.Ако ви изнася.