Last news in Fakti

22 Март, 2016 13:52 4 147 11

Огнян Минчев: Удариха Европа в сърцето

  • брюксел-
  • белгия-
  • атентат-
  • джихадисти

Когато Америка бе ударена от терора на 11 септември 2001 г., федералното правителство взе крути мерки за гарантиране на обществената сигурност

Огнян Минчев: Удариха Европа в сърцето - 1
Снимка: Туитър
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Днес в Брюксел варварите нанесоха два терористични удара върху Европа - същата тази Европа, която ги пусна да се разхождат свободно по улиците й, да ползват обилно нейната система за социално подпомагане и да се подиграват с нейните ценности и идентичност.

Това написа в профила си във Фейсбук Огнян Минчев.

Днес сутринта мой колега - професор по социология вдъхновено разсъждаваше в сутрешния блок на БНТ как трябва само да победим страха.

"Рискът да загинеш от терористичен акт е три пъти по-малък, отколкото да те убие мълния",

твърдеше социологът. Предлагам му да отиде в Брюксел и да обясни това на жертвите и на техните близки. Когато Америка бе ударена от терора на 11 септември 2001 г., федералното правителство взе крути мерки за гарантиране на обществената сигурност.

Направи го със съгласието и подкрепата на голямото мнозинство американски граждани. Затова в Америка рискът да загинеш от терористичен акт е нищожен.

Европа днес за пореден път става жертва на терор, от който гинат и страдат невинни хора, оказали се по случайност на местопрестъплението. Мадрид, Лондон, Париж, Брюксел... Какво още трябва да се случи за да разбере европейският политически елит, че освен да рецитира как "спазвал ценностите си", трябва да се загрижи и за сигурността на гражданите си?

Докога в Европа ще могат да влизат безпрепятствено десетки -

стотици хиляди хора без паспорти, без идентичност, ръководени от целенасочената стратегия на варварите за война и унищожение на Стария континент? Какви ценности пазят либералните елити на Европа? Америка не пазеше ли ценности когато гарантира сигурността на гражданите си?

Импотентността на днешните европейски управници и поддържащите ги левичарски квази-либерални идеолози скоро ще тласне махалото в другия екстремум.

Европа има дълга традиция не само на либерализъм и малоумно левичарство -

тя има и традиция на радикален национализъм, фашизъм, нацизъм. Дотам ли трябва да стигнем, за да изпратим в пенсия тези, които очевидно не разбират, че сме във война, че е време за защита, за отбрана, за нанасяне на контра-удар върху варварското нашествие? Ценностите ни, принципите ни, демократичните основи на обществата ни не струват хартията, върху която са записани, ако не сме готови да ги защитим.

Европа, която даде на света модерната цивилизация, правата на човека, респекта към свободата - днес е станала за подигравка в думите и действията на арогантни диктатори, с които Меркел § Со. си въобразяват, че се споразумяват.

Спасението не е да се скрием зад националните огради.

Спасението е да сложим начело на Европа хора, които имат силата и волята да я водят към победа над поредната - третата сатанинска анти-утопия, нахвърлила се срещу нея през последните 100 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чакала

    5 3 Отговор
    Какво да коментираме, всичко това се дължи на американската политика в Близкия Изток, какво са 20 или 30 човека на фона на милионите убити или осакатени от ИДИЛ, по-близо до нас се намират територии окупирани от Идил отколкото е Брюксел !
  • 2 varnev

    2 1 Отговор
    тези като бареков вземат купища пари и след 4 години служба в ЕС когато ще се пенсионират пак ще лапат 40 процента от заплатата си!!!!!були ги ............ за европа!!!трябва изванаредно вси4ки депотати ЕС вън от порламента!!!!
  • 3 varnev

    6 1 Отговор
    КАКВИ АМИРИКАНЦИ!!!!МЕРКЕЛ И СИЕ НАЛИ ГИ ПОКАНЕХА!!!А И ОНАЗИ ГОЛЯМА СГРАДА С МАЛАУМНИ ДЕПОТАТЕ В БЕЛГИЯ!!!!
  • 4 MIK

    2 3 Отговор
    Не слагайте всичко под един знаменател . Терористи че терористи . А дали не са тайни служби като на 11 септември в Щатите . Медиите говорят това което им кажат а не истината . Така че не се знае от хората и няма да се узнае . Целта е да се създават войни уж срещу терористите , а всъщност за подчиняване на всички държави под една шапка . И това е крайната цел.
  • 5 Волен Сидеров

    5 4 Отговор
    САЩ +САУДИТСКА АРАБИЯ-бой по тяхната глава ,те са виновниците
  • 6 Волен Сидеров

    1 5 Отговор
    Не намесвайте бежанците.Атентаторите са граждани на евросъюза родени там и обучени там.А виновниците са ясни ,но никой не ги казва на глас.Така ще е-ще го дуаме години докато едните оставят кокала за другите....
  • 7 123455

    4 3 Отговор
    Еврото се беше трайно стабилизирало и поскъпнало,ЕС придоби заплашителна сила и това не се харесва зад океана.
  • 8 Гостенин

    3 3 Отговор
    Ми Европа ще ударят бе Минчев,няма да ударят тебе в големият г.з.
  • 9 666

    5 3 Отговор
    Четейки историята ни за периода след освобождението от ,,съжителството,, смело можем да заключим,че след влизането ни в ЕС и НАТО сега наред е нова национална катастрофа.
    Тези дето следят обществените настроения е време да докладват на премиера тоз исторически факт.
  • 10 опсмопсус

    6 2 Отговор
    Мисля, че в момента в цяла западна Европа се въоръжават крайно десни национални групировки и по сигнал ще удавят Европа в кръв!
    Избитите ще са мюслита и така войната ще започне!
    Естествено от Германия!
  • 11 o&k

    6 2 Отговор
    Интересно -ако Белгия респективно Брюксел е "сърцето на Европа",България какъв орган е на континента...