Last news in Fakti

22 Март, 2016 09:50, обновена 22 Март, 2016 21:27 18 240 63

Кръв обля Брюксел (Видео)

  • експлозии-
  • брюксел-
  • взрив-
  • атентат-
  • метро

Има най-малко 28 загинали и 230 ранени. Две експлозии на летище в Брюксел и в метрото

Най-малко 34 души загинаха, а други над 230 бяха ранени при серия от кървави нападения в Брюксел. Две експлозии разтърсиха летището „Завентем“ в белгийската столица около 8 часа във вторник сутрин. Други два взрива станаха на централни станции на метрото в квартал Маабек и в близост до сградите на европейските институции. Властите съобщават за поне 20 души убити при взривовете в метрото, а близо 130 са били ранени. Други 14 души са загинали и 100-тина са ранени при взривовете на летището.

Очевидци съобщават, че след първият взрив на летището чакащите се затичали към изхода и при образувалото се стълпотворение се чул втория взрив.

Черната равносметка сочи за най-малко 28 убити и други 88 ранени. Появиха се информации и за задържани за днешните атентати, но властите отказват повече информация 

Нивото на сигурност е повишено на максимална степен в цяла Белгия.

Полицията е намерила неизползван колан с експлозиви на летището в Завентем заедно автомат Калашников според държавната френскоезична телевизия.

Централната гара в Брюксел е евакуирана. Сградата е обградена от полицията. Линейки, полицейски коли и пожарни се движат в района на европейските институции. Знамената пред Европейската комисия бяха свалени наполовина в памет на траур за невинните жертви.

Атентатите стават във втория ден от Страстната седмица на Великден за Западна Европа.

Свидетели съобщават, че заедно с взривовете се чули и викове на арабски. Открита е невзривена бомба в залата за заминаващи на Завентем. Малко след 15 часа (бълг. време) белгийски сапьори са я унищожили с контролиран взрив. Взривовете са станали на терминала за заминаващи пътници. Стъклата на сградата са изпочупени.

Посолството на САЩ в Брюксел не потвърди информация, че един от взривовете е станал пред бюрото на American Airlines на летището в Брюксел. Към обяд от мисията излязоха с предупреждение към американците да бъдат внимателни и да изпълняват нарежданията на местните власти.

Европейският парламент затвори вратите за външни лица. Жителите на Брюксел спазват призива на властите да не излизат на улицата.

В социалните мрежи се появиха снимки от атентатите.

Летището в Брюксел е евакуирано и затворено за посетители поне до 7 часа в сряда сутрин. Преустановени са всички полети. Постъпите към летището са ограничени от полицията. 

Взривовете стават седмици, след като в Брюксел беше заловен един от смятаните за организатори на терористичните удари в Париж от 13-ти ноември – Салах Абдеслам.

След като избухна първата експлозия всички започнаха да търчат. Това заявиха посетители на кафене „Старбъкс“ на летището. Някакъв мъж извика на арабски преди да избухнат експлозиите, обясняват свидетели, цитирани от белгийските медии. След това полицаи затвориха всички достъпи до летището. Изображения от Twitter показват сринати покриви и площи в терминала, кръв от ранените, както и бягащата тълпа.

„Аварийният план със сигурност беше активиран", заяви Руде Верворд, който е председател на столичен регион Брюксел по телевизия Bel Art.

"Аз бях на опашката за регистрация и чух взрив, видях хора които бягат, както и дим. Имаше експлозия много близо до мен. Хората бягат в паника, оставяйки си багажа." Нивото за сигурност на летищата се повишава до четвърта степен.

След експлозията всичко стана тъмно. Имаше много пушек, но не и пламъци. Видях поне 6 тежко ранени хора, включително деца. Има и много леко ранени хора, обляни в кръв. Много хора плачат“, заяви Дейвид Крюнел, който е свидетел на станалото. 

Белгийският вътрешен министър обяви, че в страната е въведено най-високо ниво на сигурност. 

Говорителката на летището „Завентем“ Анке Франсен заяви: “Имаше две експлозии в залата за заминаващи. Екипи за първа помощ вече са на мястото на събитието“.

По темата работи и Венци Михайлов.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hgffh

    9 2 Отговор
    Започна се

    Коментиран от #5

  • 2 dragula

    10 2 Отговор
    Всички талибани, които са влезли в Европа от ВСВ насам, и техните потомци да бъдат незабавно или експулсирани или евтанизирани.

    Коментиран от #6

  • 3 ghost

    9 2 Отговор
    Хората си мислят ,че това ще бъде само в Турция , Сирия и т.н но не осъзнават ,че ако всички не сме единни тези изроди няма да се спрат...
  • 4 Никито Иванов

    8 2 Отговор
    няма спокойствие вече.........няма и да има !
  • 5 Никито Иванов

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "hgffh":

    то не е и спирало колега :)
  • 6 християнин

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "dragula":

    Евтаназията е прекалено хуманна за тея уроди. Публичен линч и бесилки по стадионите!
  • 7 Димитър

    11 2 Отговор
    Е нали ще се интегрираме (според политиците) защо да се сърдим. "Бомбичките" са част от традициите на интегрирваните.
  • 8 селски бек в моленбек

    12 2 Отговор
    Те сами си ги поканиха, хранят ги, поят ги, осигуряват им помощи, жилище, т.е. сами си ги развъждат и после се чудят що ги взривяват?!
    Нали българите бяха лошите, 7 години ни налагаха ограничения, 7 години плащахме членски внос, а имахме забрана да работим легално в ЕС, което е най-големият парадокс, а м....те ги приютиха, че и социални помощи им отпуснаха.
    Каквото са си надробили, това ще сърбат!
    Искаха м...ли, получиха ги, сега да се оправят с тях.
  • 9 селски бек в моленбек

    13 2 Отговор
    Германия ще последва съдбата на Белгия и Франция, мама Меркел е за международен трибунал за престъпления срещу човечеството!
    Германците са най-виновни, че привлякоха цялата световна измет в ЕС и с цялто си нахалство искат и на нас да ни пробутат мазни джагали, все едно циганите са ни малко.
  • 10 Монго

    8 5 Отговор
    Къде е Десислава Димитрова сега Стоян Георгиев,която призоваваше за толерантност. Къде е това тролче?

    Коментиран от #14

  • 11 опсмопсус

    9 4 Отговор
    Сценария тече, дестабилизация на Европа, ако може и война.
    Печелившият се крие зад океана и военния му бизнес работи!
    Европейската икономика е много силна, пречи на сащ и китай!
    Радикалните и национални движения са в скрит възход!
    Нищо добро не ни чака!

    Коментиран от #13

  • 12 т-34

    4 4 Отговор
    СЕЕГА ПО ДОБРЕ ЩЕ РАЗБЕРАТ СЪСТОЯНИЕТО НА ТУРЦИЯ ОНЯ ДЕН В БРЮКСЕЛ РАЗРЕШИХТЕ СИМПАТИЗАНТИ НА ПКК ДА ОПАНАТ ПАЛАТКИ В ЦЕНТАРА НА БРЮКСЕЛ ЗАЩТТИТААВАИКИ ПКК АДА ВИДИМ СЕГА ХУБАВОЛИЕ
  • 13 o&k

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "опсмопсус":

    Абсолютно прав си че НИЩО ДОБРО НЕ ВИ ЧАКА...ТУК,и точно сега е момента всички русофили да хукнете през глава към Русия.ТАМ ВИ Е СПАСЕНИЕТО,НО НЕ СЕ БАВЕТЕ!

    Коментиран от #16

  • 14 стоян георгиев

    2 7 Отговор

    До коментар #10 от "Монго":

    ето ме !!!!първо искам да изкажа съболезнования за загиналите ,но това е пътя на европееца.трънлив понякога и свързан с невинни жертви в името на стандартите и ценностите ни.както казах преди няколко месеца ние сме шарли, сега ние сме брюксел,но тва няма да ни направи тирани или нетолерантни толове като теб.европа ще премине и през това изпитание и ще излезе по-силна.

    Коментиран от #18, #23, #38

  • 15 steve

    8 2 Отговор
    Призив към Бойко: Войската с пълно бойно снаряжение да опаше нашите граници с Турция и Гърция!!!! Да стрелят на месо! Всички разбраха че това е война. Не сте ли чували думата "ИНВАЗИЯ"?
    Бойко, пази българите!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 справедлив

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "o&k":

    Пич,това че казва истината не го прави русофил.Аз не съм русофил--но реално Меркел и тези "умници" от Брюксел --слушайки безпрекословно САЩ,направиха Европа по-неспокойна и несигурна от доста африкански държави...Да ти напомня,че Арабските пролети и Цветните революции са патент на САЩ и са силно подкрепяни от Е.С.Даже Либия първи исипаха бомбите си европейците...Така че изводите са ясни--всичко това което го виждаме в момента е СЛЕДСТВИЕ на американската алчност и интриганство и на европейската глупост и неадекватност...

    Коментиран от #21

  • 17 вън

    5 1 Отговор
    Меркел, доволна ли си най-после ?
    Как, ще спиш ?

    Дано нашите власти се събудят и видят за какво иде реч и да не се допускат никави "имигранти"., "мигранти" или както там си ги наричат по "европейски".
    И медиите престанете с тези милозливи кадри на жени и сополиви деца по границите, защото сещате се, че тези които сега вззривяват и те са били деца, отрасли в европейските градове и дори не са били гонени, тормозени и пр. а точно обратното живели по програми за интеграция с помощи и т.н.
    Не се ли сещате, че точно тези за които сега толкова охкате и ахкате утре може да решат да взривят нещо само, защото не са си получили помощите в евро навреме или защото са решили, че са малко или просто само заради едното "алах акбар".
    Тази безумна политика на Европа доведе до тук, а сега се крият като мишки. Къде е Юнкер, къде е Меркел...сега ,мълчат нали !
  • 18 Сорос

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Малко ми звучиш като комунистически пропагандатор..ххааххха--похватите са ви едни и същи
  • 19 фсдафдссфда

    1 3 Отговор
    Повече овце като теб трябват на елита...
  • 20 steve

    8 2 Отговор
    Тази безмозъчна ПАТКА Меркел да изчезне от политиката незабавно! То кога ли бивши комсомолки са имали акъл за политици. И сега чета, че за кампанията на Бокова се отпускат 106000лв. А бе тия хора в ред ли са изобщо?????
  • 21 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "справедлив":

    не напомняи лъжи.нито арабската пролет нито революцията в киев са дела на сащ ,а са обективни обществени развития.западния свят преима отдавна толерантно всякакви хора ,сащ е изграден по този начин,източна европа влязохме в ес именно по този начин .
    и се радваи ,че си част от умниците на брюксел ,щото алтернативата е къде къде по-тежка!

    Коментиран от #22, #24, #26

  • 22 справедлив

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Лицемерничиш бе Стоянчо,лицемерничиш..Дори американците си признаха за 5 милиарда долара които са вложили в украинският Майдан...А за арабските пролети да ти кажа САМО един факт-0--Още я има снимката на Маккейн с шефа на ИД-Ал Багдади--има и видео,(в нета)в което сенатора казва че ако е необходимо ще има още пари за тяхната справедлива кауза...И запомни едно от мен--НЯМА нито една революция или преврат,който да не е спонсориран--А историята показва че САЩ са основните спонсори,след тях са С.Арабия,Катар,Оман..и т.н.----Така че не растягай локуми.А виж справедливо реалито днес.

    Коментиран от #61

  • 23 Монго

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Еххх душице дребна...
  • 24 Ярослав Станчев

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Колко са резултат от "обективното обществено развитие" тези "пролетни" революции е видно по икономическото,социалното и държавно развитие на съответните страни,в които са се провели.Пример за такава "революция" е и България.
    И 10.11.1989 ли беше "обективно обществено развитие"???
    Ако наистина го мислиш това,значи си непоправим идеалист,меко казано.

    Коментиран от #60

  • 25 Mercedes-Benz

    8 2 Отговор
    Еврогейските ценности и толерастията до тука водят! Още вкарвайте кафява ислямска сган и слушайте фригидната гедерейска крава! Жалко за загиналите хора, Бог да ги прости.
  • 26 Ь 7777

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Отдава си доказъл тук,че си просто демагог и лаик в политиката.Но не това е страшното а стойката ти Г.И колкото повече плюсове си слагаш-толкова повече се навеждаш.
  • 27 leather

    8 2 Отговор
    .аси кефа...Гей-европейците започва да им се стъжнява животеца. Ще пускаш маймуните в дома си, а? Бой по кратуната, докато Ви омекнат зъбите. Да видим кога ще излезе аналога на Хитлер на сцената. Европа не е Америка и няма как да бъде. Това е люлката на бялата раса и не е образувана като амалгама на всичко дошло тук. А и като погледне човек, няма как да мешиш бели хора с маймуни. Кръвта не се меси с вода, не става.

    Коментиран от #32

  • 28 BMW

    2 3 Отговор
    Надеждите на Запада за прекратяване на кървавата война в Сирия са насочени главно към Путин. За да се постигне мир обаче, руският президент трябва да пожертва Асад. Готов ли е той на тази крачка?
  • 29 BMW

    3 3 Отговор
    С две думи - става все по-ясно, че руските интереси не се покриват изцяло с тези на сирийския диктатор. Вярно е, че Русия искаше да спаси от гибел режима на Асад, притиснат до стената от бунтовниците, и в същото време да отслаби умерените му противници. Впрочем в тези планове на Путин борбата срещу т.нар. "Ислямска държава" не играеше съществена роля. Само че руският президент нямаше за цел да подсигури окончателната военна победа на своя васал в Дамаск. Защото това би вкарало руската армия в една брутална и скъпо струваща война срещу сунитите, които са мнозинство в Сирия. А един втори Афганистан би нанесъл масивни щети на руските икономически и политически интереси.
  • 30 Vasik Atanasova

    12 3 Отговор
    ТОВА Е ВОЙНА
    МЕЖДУ ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ
    ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ
    В ИМЕТО НА КРЪСТА
    ЕВРОПА НЕ Е ТОВА КОЕТО БЕШЕ
    АМЕРИКА Е СРИНАХА ПОСТИГНАХА ЦЕЛТА СИ
    И ТАЗИ МЕРКЕЛ КАТО ТЕХЕН СЪЮЗНИК
    ХИТЛЕР Е БИЛ ВЕЛИК МЪЖ

    Коментиран от #34

  • 31 Vasik Atanasova

    12 2 Отговор
    ХАЙДЕ НЕКА ВЛЕЗЕ ТУРЦИЯ В ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
    НА ВИ МЮСЛИТА
    АЗ МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ ИМА ОЩЕ МНОГО АТЕНТАТИ
    И НИЕ ТУК СЪЩО НЕ СМЕ ЗАЩИТЕНИ
    ВИНАГИ СЪМ БИЛ ПРИТЕСНЕН ДА НЕ НИ УДАРЯТ АЕЦ ТОВА Е

    Коментиран от #40

  • 32 Провинциалист

    0 7 Отговор

    До коментар #27 от "leather":

    Само глупак може да направи такъв коментар!
  • 33 BMW

    4 3 Отговор
    Голямата джамия в центъра на Брюксел се финансира от Световната ислямска лига, чиито пари идват главно от Саудитска Арабия. Изграждането на храма започва през 1967. По онова време Белгия е в криза. Държавната хазна е празна, а страната търси възможности как изгодно да купува петрол. Тогавашният монарх Бодуен сключва сделка със саудитския крал Фейсал Ибн Абд ал Азис ал Саид: в замяна на изгодните доставки на петрол, Белгия предоставя на саудитците за 99 години правото да ползват ориенталския павилион в парка Сенкантенер, останал там от едно световно изложение.

    Освен това белгийският крал предава на саудитските си приятели и грижата по обучението на имамите, от които навремето страната се нуждае с оглед на нарастващия брой мигранти от Африка и Магреба. Това на практика развързва ръцете на саудитската кралска династия да разпространява идеите на салафизма и в Белгия. Сега не се чудете защо там гърмят бомби.
  • 34 o&k

    8 7 Отговор

    До коментар #30 от "Vasik Atanasova":

    хаха!Васик,това че Хитлер бил "велик мъж" го кажи на руснаците-много,АМА МНОГО ЩЕ ТИ СЕ ЗАРАДВАТ:)

    Коментиран от #62

  • 35 киро

    5 3 Отговор
    Мир на душите на невинно загиналите ! Ето го резултата от Европейската толерантност ! Да им се връща на арабеските по рамазан байрам с атомна бомба ! А мишката Меркел къде е сега ?!
  • 36 BMW

    4 2 Отговор
    Лесно е да се каже, че можем да ги победим само със силата на международното право. Има ли такова? Колко е ефективно? Това, което "Ислямска държава" иска, е наши войници да идат на място и да се докажат в ръкопашна схватка.

    Има някакво опиянение в това, което привлича младежа от Брюксел и Лондон в пустинята. Загубен, без бъдеще, потропващ на врати на работодатели, той изведнъж става командир, герой, може би натрупва и плячка някъде из офшорните бърлоги. Въпросът за смисъла е може би най-важният в цялата тази история. Съвременният свят вече няма нужда от хора. Техническият прогрес е превърнал огромни маси в излишни. На една страна са шепа свръхквалифициарни мегамениджъри, на другата – резервната армия на труда (по Маркс), от която индустрията взима, когато й трябва, а после захвърля на социални помощи.

    И при въпросния младеж идва командирът, казва му – имаме нужда от теб, твоят живот има смисъл – опаши се с бомби и се гръмни. Какво противопоставяме на това? Учи, ще станеш инженер, ще строиш мостове? Или: ходи в бюрото по труда, може нещо да излезе?
  • 37 БАБА ГЕНА

    6 2 Отговор
    колко ли невинни хора са загинали.каквото и да каже човек все ще сгреши.нито е добре да се приемат тия бежанци, нито е добре да не се допускат в дадена държава.разбрах ,че им е издигната много отдавна джамия в Брюксел.и ето как се отблагодаряват в кавички.защо е тая вражда ,каква е тая омраза към християните.нямат ум и разум тези,които правят подобни неща.
  • 38 пффф

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Кажи го това на двете жени от снимката или на убитите от салафистките атентати из Европа хора...ама няма как да те чуят защото са мъртви, а са мъртви заради меките китки на европейските политици и тяхното "политико коректно" управление на ''демокрация", "ценности", "равенство"... и още куп ала-бала глупости !!! Всичко е за замазване на очите на масата за да крадат по незабелязано изотзад.... но, най-голямата им вина е че, водят собствените си народи към гибел и екстерминация ....!!!

    Коментиран от #59

  • 39 Христофор Карамфилов

    11 2 Отговор
    Не искам да прозвучи злорадо,в този ден,но който посее ветрове ще жъне бури.Ислямът е силна настъпателна,и нетърпяща други религия,тя и за това е създадена,за настъпление,от бедните полу-пустини ,към зелените и плодородни части на Европа.В последните години се развива и укрепва върху криво -разбраните европейски ценности за толерантност. Моамар Кадафи,в едно от последните си изказвания-Отидете в Европа,създавайте деца,Европа е импотентна и безпомощна ,сега има нужда от нас ,да им създаваме деца,а след години ,като станем мнозинство,Европа ще е наша.За сега европейската алчност надделява над инстинктите за самосъхранение.Ако на всеки един убит европеец ,не последва изселване на поне 10 000 емигранти ,ще я патим,и то много.Някои държави по-рано се освестиха ,като Вишеградската четворка.
  • 40 колош

    5 7 Отговор

    До коментар #31 от "Vasik Atanasova":

    Женска фамилия, а говориш за себе си в мъжки род ...ти травестит ли си?

    Коментиран от #44

  • 41 Ками

    7 2 Отговор
    Докато Европа продължава да приема всички ''бежанци'' и никого да не връща ''светлинно-звуковото шоу'', последвано от кървави реки предстои!!!
  • 42 Иво Георгиев

    5 2 Отговор
    Като не искат в Турция да ги връщат директно в Сирия. Тези хора няма как да бъдат наричани бежанци. Те са нелегални, незаконни икономически имигранти, които искат да се заселят в Европа и то където те си решат. Шокиран съм от неадекватността и безпомощността на европейските лидери, които продължават да налагат (насила) на европейците да съжителстват с чужденци, които ги обират, обарват, изнасилват, презират и тероризират. Станалото преди часове в Брюксел, в сърцето на Европа за пореден път показва резултата. Ако това безумие продължи до няколко години Европа ще изглежда точно като страните от където идват тези "бежанци". Абсолютно сигурно е, че Старият континент го чакат много тежки времена, защото нещата вече са необратими.
  • 43 гост

    8 1 Отговор
    Едно не разбирам: защо никой не говори за причината поради която Европа приема наплива от пътници (не са мигранти, просто някой ти казва ела за 2х.евро ще живееш в Европа и те тръгват)? Защо САЩ, които ифициално водят война в Сирия не приемат тези хора? Аз не водя война в Сирия и не искам да помагам на сирийци, при все че под 30% от пътниците са такива. Какво прави Европа, за да се промива мозъка на европейците, че ние сме отговорни за тази сган и ние трябва да се грижим за тях. Казвам ние понеже във всеки милиард помощ участват всички европейци.
    Защо никой не задава този въпрос и Меркел и ЕС да отговорят директно без увъртания и политически изказвания за толерантност. Преди 70г точно немците са били пълната противоположност на толерантност към расите, защо сега те диктуват и решават. И Плевнелиев да излезе с официално становище на страната, ако може да не е копирано от подигравателни сайтове и чужди речи.
  • 44 КУЙРУКА

    2 5 Отговор

    До коментар #40 от "колош":

    ДОКАЗАН И ТО ТРАВЕРС МИСЛЕЛ той АМА ТО ТАЗИ ФУНКЦИЯ НЕ ТИ СЕ ОТДАВА БЕ КАЛЪФ ПРИТЕСНЯВАЛ СЕ ЗА АЕЦ .АТИ СМОТАНЯКА ПРИТЕСНЯВАИ СЕ ДАЛИ ЩЕ ТИ СТАНАТ ДОМАТИТЕ
  • 45 Johny

    8 2 Отговор
    Съгласен съм с всичко, което казваш. Само се надявам да не ни ги набият на нас на края. Трябва ние твирдо да застанем против вкарването им в БЪЛГАРИЯ и в този ред на мисли БРАВО на жителите на Кресна!!!
  • 46 navik

    5 2 Отговор
    докато не се спре приемането на тези чернилки, няма да има нормален живот
  • 47 Сусам

    3 2 Отговор
    ДА ГИ ПРАТИМ ВСИЧКИ ПРИ ВЕЛИКИЯТ ИМ АЛАХ!!!!!!!!!!!!!!!
  • 48 ГОСТ

    4 2 Отговор
    сънародниците на ангела меркел дали ще я линчуват че позволи това над европа
  • 49 Ghost

    6 2 Отговор
    Недейте така бе хора....нека сме толерантни,нека още хора да приемаме от рязаните странни без документи и без да знаем какви са.
    Е,докато приемаме мюсюлмани рязани е такова ще е положението...пада им се на тия каде викаха нека сме толерантни !
    И още много хора трябва да измрът докато на някои им доди акъла в главата...че тия работа в Европа Н Я М А Т !
  • 50 Монго

    3 2 Отговор
    Как сирийските мигранти влизат в Турция? Ми там е турската войска. Асад ако облече неговите хора като мигранти, току виж стигнал до Одрин без Ердоган да разбере. Някой вярва ли го това? Тука има нещо друго,което ме кара да мисля, че всичко е нагласено.
  • 51 Нафарфорий

    5 2 Отговор
    ПЕГИДА с пълна газ! Малко да ви запозная с ПЕГИДА:
    Сред причините за появата на PEGIDA са анти-американските тенденции в германското общество , (то нали затуй Мергел си измисли, че са я подслушвали хамериканците), и почна да гледа на изток, много на изток и затуй ся влизат талибани в Европа и САЩ!
    А ся за целите на ПЕГИДА (ОСНОВНИТЕ):
    управляване на имиграцията чрез точкова система, по примера на Канада;
    последователна политика за депортиране на имигрантите;
    „нулева толерантност“ към нарушителите имигранти;
    засилен контрол при повторно влизане в страната;
    запазване и защита „на идентичността на юдео-християнската западна култура“
    И само да вметна няма клинтън, няма круз има Тръмп, Тръмп и само Тръмп!
    Айде да извъртим една подписка!
    Кой е за?
  • 52 йордан иванов

    4 2 Отговор
    Бежанците вън от Европа!!!
  • 53 хитлерр

    4 2 Отговор
    Днес ние сме най-малко тачените хора на земята. Свят от врагове се е подредил срещу нас и всеки германец трябва да реши днес дали има намерение да бъде свободен войник или бял роб
  • 54 TODOR STOYANOV

    4 2 Отговор
    СЕГА ЩЕ РЕВЪТ ЗА САДАМ И КАДАФИ...АМА НЯМААА!НА ТЕЗИ НАРОДИ ИМ ТРЯБВАТ ВОЖДОВЕ, КОИТО ДА ГИ ДЪРЖАТ НАВЕДЕНИ!ОСВОБОДИТЕЛИТЕ НА АРАБИ(АМЕРИКАНЦИТЕ), СЕГА СИ СЕДЯТ И БРОЯТ ЖЕРТВИТЕ ПО CNN, ЕВРОПА ТРЕПЕРИ И РЕВЕ, МЕРКЕЛ, СИ БРЪСНЕ...ЧУЧУЛЯВКАТА ЗА ДОВЕЧЕРА, БЪЛГАРИЯ ЗАТВАРЯ ГРАНИЦИ, ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА БРОИ КИНТИ...ТРЯБВА НА ТЕЗИ ГЕОГРАФСКИ ШИРИНИ ДА ЛИПСВА ЖИВОТ, ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧНЕ ОТ...ДО!!!
  • 55 Нафарфорий

    2 3 Отговор
    НЕ ОТ ПРАСЕТА ОТ ТАЯ ИЗМЕТ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ САПУН!
  • 56 Джаро

    4 2 Отговор
    Някой има ли обяснение защо им е на арабеските да правят това? А виж Обама има интерес и си го е казал: светът трябва да се обедини срещу тероризма. Нови драконови мерки за сигурност, нови посегателства срещу личната свобода.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 миседниш накура

    3 1 Отговор
    някой да попита Меркел за мнение......сега ми яжте хура дето нападахте България че не била "толерантна" язък за невинните жертви
  • 59 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #38 от "пффф":

    трите трола сега сте като риба във вода.трагедията в европа въобще не ви натъжава,но сте страшно загрижени ,ох мамооо!!!!сега подобно на джихадистите ликувате,но се правите на засегнати.пожеланията ви да се изпепели европа ,геиропеиците и техните ценности сте ги пожелавали нееднократно така, че не лицемерничете.няма нужда от вашия акъл вие така или иначе не се имате за европеици и сте против ес.така че може да пишете адмирации в някои джихадиски или руски саит!
  • 60 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ярослав Станчев":

    в българия революцията бе януари 1997 .тогава здравите сили в българия навряха комунягите в кучи гъз и тръгнахме в правилната посока макар и с постоянно натисната спирачка ,благодарение на многото комуняги тук!
  • 61 стоян георгиев

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "справедлив":

    ти си не справедлив ,а лъжлив руски трол.няма никакви признания от сащ за 5 млрд тва е поредната гнусна лъжа разпространявана в трагичен момент!та я ни обясни как се изкарват 2 милиона човека на митинг със спонсори ?обясни как се прави щото аз не знам ,но явно ти си много знаещ,макар и лъжко!
  • 62 Румен Янев

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "o&k":

    Не на руснаците а на дядо си да го каже....освен ако не е бил някой мушморок и да се крил някъде
  • 63 дедо гошо

    3 0 Отговор
    Не му върви на този Брюксел.
    Първо п...ли го нагазиха - сега терористи...
    Трябва да се замислят сериозно накъде са тръгнали.
    Да не се окаже че и двете "цунамита" ги ръководят едни и същи изроди и всичко се развива по техните пъклени планове.
Новини по държави: