Last news in Fakti

13 Април, 2016 11:57 2 967 5

Когато опитваш да се харесаш на всички, обикновено здраво се оплиташ

  • милен ганев-
  • харесаш-
  • на всички-
  • здраво-
  • оплиташ-
  • свински опашки-
  • имигранти-
  • задържане
Когато опитваш да се харесаш на всички, обикновено здраво се оплиташ - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато опитваш да се харесаш на всички, обикновено здраво се оплиташ. Борисов засипа с хвалби странджанските тигри за патриотичната им мисия, но Кънев, не Радан, а хелзинкският, замърмори и премиерът светкавично си прибра комплиментите. Терминът свински опашки, който медиите така напоително преекспонирали, можел да ни докара и религиозен конфликт, който така или иначе тлеел има-няма към 3000 години.

Момчетата уж добро правеха, помагаха на Балкан и Вихър да бранят Родината от чужди набези. Само с превишаването на правомощията трябвало да внимават. Сякаш, щом явно не говорим за неизбежна самоотбрана, любителите на чистия странджански въздух имат някакви други правомощия, освен да сигнализират на гранична полиция или друг орган на властта, че са видели нещо нередно. Отдръпна се Бойко и момчетата от четата на Петър Низамов от герои станаха мъченици. Пуста суета – защо им трябваше да пускат клип с трофеите си. Започнаха да ги издирват и арестуват. Войводата им го закопчаха, докато ползваше петте си минути слава, давайки поредно интервю. Но не само настоящето му било скандално – миналото му пък било криминално.

Дори градският му, патриотичният фронтовак Валери Симеонов, безпощадно посочи бандата квартални мутри, към която принадлежал. На всичкото отгоре ще му правят очна ставка с групата, която залови.

Шефката на МВР Румяна Бъчварова пък посочи родолюбивата според мнозина дейност на подобни отряди, като недопустима. С това сезонът на законен лов на мигранти изтече. Оттук натам хванатите в прегрешение ловци, ще се считат за бракониери. На границата ще бъдат пратени триста кадрови военни, които, кат шъпа спартанци пред сганта на Ксеркса, да удържат, доколкото могат, новото велико преселение на източните народи. Историята се повтаря като фарс. Да се надяваме, че няма да се повтори ситуацията от 1885 г., когато армията ни е струпана далеч от столицата, очаквайки удар от Турция в отговор на Съединението. Тогава вероломно ни удрят съседите от запад и се налага да правим чудеса. Едва ли ще се стигне до това. Независимо, че през 1999 г. дадохме без наем небето, за да ги бомбардират, отношенията ни са близки. Топлотата се дължи на ред фактори, сред които сръбската скара и посланици като Миле Китич, Мирослав Илич, Цеца Величкович, Весна, Лепа и пр. скромни труженици от културния фронт. Ние пък им дадохме един от най-обичните си синове – Валери Божинов.

Министър Ненчев може да е спокоен. Ако по някаква причина посетите официалния сайт на партията му, част от Реформаторския блок, ще разберете, че докато ние се занимаваме с досадни битовизми, има и хора с мисия. Там дословно е написано: "Няма да поднесем България на Путин, като ви позволим да смажете Ненчев!". "Кремъл явно се тресе в бяс. За четвърт век след ерата на комунизма, в България, малцина властимащи, успяха да се опълчат срещу пагубното руско влияние, така, както го направи Ненчев за година"."Един български държавник има смелостта да каже – „не“ на пагубната руска инвазия в България". "Днес, колкото и да вият бившите ченгета и активисти – Никола Петков е част от най-гордата история на България. А и той вече си има реален последовател в лицето на българския министър на отбраната". "Путиновият Кремъл много го боли!". Това не са мнения под статия, а официално становище на родните земеделци. Всеки си живее в своя филм. А в общия ни филм вече няма положителни герои. Май само Динко мина метър. В съвременните български народни приказки в най-добрия случай можем да си харесаме някой по-малко лош. Добрите отидоха на сватбата на "Малката булка"…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    Нямаме правителство.......... имаме боклуци
  • 2 ВЪЛЧАН

    2 0 Отговор
    Докато не окачим 240-те тюфлека по дърветата на жълтите павета оправия няма да има.Ама лошото е че само си говорим и нищо не правим
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ампиликуку

    1 0 Отговор
    Така е!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.