Last news in Fakti

11 Април, 2016 10:58 6 993 36

Гражданският арест със свински опашки – "меко казано незаконен"

  • граждански арест-
  • свински опашки-
  • незаконен

Нидал Алгафари пита кога доброволните отряди ще спират и наркотрафиканти

Действията, които се виждат на екрана, са меко казано незаконни. Това призна пред bTV началникът на Гранична полиция гл.комисар Антонио Ангелов по повод появилото се вчера видео на граждански арест на нелегални имигранти в Странджа. Там се виждат трима млади мъже с ръце, проснати на земята с вързани със свински опашки зад гърба.

По-рано вчера премиерът Бойко Борисов похвали действията на доброволните отряди за защита на границата, но все пак ги призова да не превишават правата си.

„В България задържането на лица става само от органите с полицейски правомощия след разпореждане на прокуратурата и съда”, категоричен беше шефът на Гранична полиция. По думите му видеото показва превишаване на права, но все пак трябва да бъде извършена проверка по случая.

По думите на Ангелов, вчера за тримата е бил получен анонимен сигнал, като на място са били открити само те – без следи от задържане. Мъжете са декларирали, че са афганистанци.

За изминалото денонощие, общо 97 нелегални имигранти са били задържани при опит за влизане у нас по всички граници.

Антонио Ангелов отбеляза, че той и подчинените му не могат да контролират доброволните отряди, защото 30-километровата зона в близост до границата е свободна за всички български граждани. Той призова ако видим нелегални имигранти, да не се опитваме да ги спираме, а веднага да уведомим органите на реда.

Щом няма държава, има граждани

Или властта ще пази границите и гражданите, или ще даде възможност на гражданите да се самозащитават. Това са вариантите за развитие на ситуацията според евродепутата Ангел Джамбазки. В студиото на „Тази сутрин” националистът заяви, че щом всеки в планината може да срещне мигранти, очевидно границите не се пазят добре.

Според анализатора Нидал Алгафари, от години трафиканти на дрога и плът влизат незаконно у нас. „Ако тези граждански арест ги правеха, за да спрат наркотиците, за да спрат трафика на жени, щях да ги смятам за герои”, каза той.

Психологът проф. Людмил Георгиев отбеляза, че е нормално когато се прави нещо незаконно, да последва арест. По-опасното, според него, е противопоставянето „ние-те”, което се възражда с опасни темпове в европейските държави.
Според Георгиев, след десетилетия на мултикултурализъм, в сегашните конфликтни ситуации етноцентризмът се превръща в регулатор на поведението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    2 0 Отговор
    Поразяващо е как някакви Нидали, Мидали , П--иали се произнасят по български въпроси .
  • 2 гост

    2 0 Отговор
    Меко казано незаконен ли ? Да се благодарят че не съм там . Изобщо няма да жаля бренекетата .
  • 3 толкова е просто

    2 0 Отговор
    А законно ли е да се минават граници без необходимото разрешително и кой, където си реши !?
    Полиция и граничари вършете си работата и няма да се налага гражданите да вършат вашата. И докато се обяснявате по студията, защо не си вършите работат през това време те влизат ли влизат!
    Ако няма незаконно нахлули няма да има и незаконно задържани !!!
  • 4 гост

    2 0 Отговор
    Не са ги били, просто са ги вързали, за да не избягат до пристигането на патрула. А той, великия патрул, както го тестваха по границата, където трябва да реагират най-бързо, пристигна за 2 часа. Какво остава да отреагират в планината. За 2 часа тези млади мъже може да са на много колометри от докладваното място и МВР пак ще каже, няма заловени, няма проблем. Или според Боко това ще да е нечовешки добре свършена работа от МВР. Браво на действащите хора, проблема е, че после и да ги задържат само ги регистрират и ги пускат, не ги връщат, което трябва да правят щом има думичката "нелегален".
  • 5 Българин

    2 0 Отговор
    Браво момчета !Ако службите си вършеха работата, както Вие им я свършихте щяхме да живеем по-спокойно.Заслужавате награда за деянието си !
    А шефа на гранична полиция да иде нелегално в Турция, че за да разбере за какво иде реч...
    Сигурно е някой дебелог.зшкембелия чакащ само 25 за да си вземе тлъстата заплата, която НЕ ЗАСЛУЖАВА !
  • 6 Браво на юнаците

    2 0 Отговор
    Трябва народът, който почти не остана да се СЪБУДИ И НАДИГНЕ за да зиметем Боко-Моко, Нидал-П...л и разни други престъпници от България.
    Да подкрепим доброволните отряди !!!Да бъдем съпричастни с тях !
    А защо наистина не ги връщат обратно ?Къде са гранична полиция, какво правят дУпетатите, хората, които трябва да защитават суверенитета, конституцията, НАРОДА, ДЪРЖАВАТА...Май са за бесилката и затворите тези наречени политици и всякаква власт имаща сган.
  • 7 гост

    2 0 Отговор
    Алгафари да заминава от където е изпълзял.
  • 8 Чукча

    2 0 Отговор
    Омръзна ми да слушам от Бъчонката колко добре охраняваме границата и в същото време да научавам колко нарушители-пришълци са заловени в страната. То не бяха показни учения и тренировки,не бяха високопарни и нищо незначещи думи,а резултатът е нулев. Нарушителите продължават да влизат като у дома си и нищо,нищо не се променя.Това нашето не е държава,а територия която планомерно се заселва с чужденци.И парламента,правителството,партиите и всички други държавници се правят,че нищо не става и всичко е наред.Приемат решения,увеличават си заплатите,крадат като за последно и казват няма страшно. Да така е,на оня свят няма страшно,ама на тоя има и тежко му на всеки, който живее в него. А ние все още живеем в него. Народе, събуди се.
  • 9 кмета

    2 0 Отговор
    Всеки петък ДОМУС байрам.челата на децата с кръв от прасе кръст.
  • 10 Киро

    2 0 Отговор
    А ние питаме Нидал Алгафари КОГА ще спре да си вре носа в делата на чужди народи??!

    Като иска много да философства - да си отива там, от дето е дошъл и да си плющи глупостите!

  • 11 гост

    2 0 Отговор
    Престъпника бойко методиев борисов е за публичен разстрел . Ликвидира България , продаде я , загроби я , унищожи я . Левски е казал : смърт, смърт, смърт ...

    Коментиран от #13

  • 12 Ситалк

    2 0 Отговор
    Този с мачетето защо го е взел , щом не го ползва , ами само да го разнася . Да им режат главите на талибаните - терористи , защото са точно такива и да качат снимките в нета да видят че в България има истински българи и режат глави , да видим останалите ще влизат ли в Тракия откъдето може и да не излезнеш както пише Херодот .
  • 13 тъй

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Чакаме с нетърпение да кажеш, кой да сложим на неговото място!

    Коментиран от #16

  • 14 Патриот

    1 0 Отговор
    Всеки преминал нелегално границата ни е престъпник.Затова браво на момчетата които ги осъществяват.Позор за боко и институциите,които не си вършат работата.Трябва да има повече такива отряди с право да носят оръжие.Това е спасението.
  • 15 mediator37

    1 0 Отговор
    Всеки ден ако по 100 души влизат в България за 365 дни това са 36500 талибани. Още един Разград.
  • 16 Янаки

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "тъй":

    ако питаме теб Боко - Тиквата е несменяем нали ?
    От 2 000 000 българи сигурно няма кой да сложим .
    Но ти сигурно си човек на партийната мафия и е ясно че няма кой ....

    Коментиран от #18

  • 17 иван

    1 0 Отговор
    бой му е майката да хващат пътя от дето са дошли те цялата им държава се изнесе само като им излезе чалъм
  • 18 тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Янаки":

    искам да знам за кого да гласувам следващия път...давай предлагай! Ако си толкова умен ще имаш и решение на проблема, сваляш Боко и качваш...кой?...хайде казвай

    Коментиран от #20

  • 19 Бай хой

    0 0 Отговор
    Така като ги гледам тия господа, никак не ми прилича да са вървели дълго пеша по пресечена местност. Явно са закарани с превозни средства до границата в спретнат и опрятен вид. Може би нов вид военна операция финансирана от нато и приятели.
  • 20 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "тъй":

    И едно магаре да вържем ще свърши повече работа и ще краде по-малко от боко тиквата. Друге въпроса че мястото му е в затвора.

    Сложи ли си престъпник за лидер и е ясно какво ни чака.
  • 21 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    БРАВО НА МОМЧЕТАТА
    ПАЗЯТ НИ ГРАНИЦАТА
  • 22 лъва

    0 0 Отговор
    Ами едно време само преди 35 г цялата БГ граница беше минирана и оградена с бодлива тел имаше застави войници и гранични подиления и пиле не можеше да прехвръкне а сега 30 г по-късно какво виждаме виждаме един разграден двор няма огради няма мини няма военни и от къде се взеха тия самозвани отряди.Тия хора нямат никакво право да извършват такива дейности патрули още по-малко да арестуват хора.Трябва тях да ги арестуват.А иначе решение на проблема има.Понеже САЩ разбутаха положението в Близкия Изток убиха сума ти хора унищожиха домовете на сума ти хора и всичко това с две цели .Първата от тях е дестабилизация на Европа защото всичките тия маси от хора беше ясно че няма да тръгнат към Таджикистан а ще тръгнат към Европа.Втората причина е завладяване на природни ресурси както и разширяване на влиянието на САЩ в региона.Третата е войната която е основно средство за подхранване на американския военно промишлен комплекс.Та след като забъркаха тая каша американците моето решение е тия същите хора бежанците да се натоварят на кораби и да ги изтърсят директно на американска територия тук тези хора нямат място нитов България нито в Европа.
  • 23 Ghost

    0 0 Отговор
    Че,в САЩ отдавна минаха на свински опашки.
    Не разбирам какъв е проблема...те са много по-добър начин за арест от белезници.
  • 24 steve

    0 0 Отговор
    Да подкрепим доброволните отряди !!!Да бъдем съпричастни с тях !Да не смее никой да пипне с пръст тези достойни момчета. Само да ги пипнат или обвинят!!!! Ще ги спасим ли, народе български? Или ще повторим предателствата на някои българи към тези които даваха живота си за нашата свобода? Протести дотогава, докато не ги признаят за патриоти, пазещи българщината!!! На бунт!!!!!!!!!!!!!!!
  • 25 steve

    0 0 Отговор
    Нидалчо, 5-тата сирийска колона в БГ- ВЪН!!!!!!!!!!
  • 26 НРБългария

    0 0 Отговор
    Питам м...л м...лфари :
    Служил ли е в армията на Народна Република България ?
    Положил ли е клатвата да защитава и т.н. да не я цитирам цялата ?
    Ако е ДА ! - ще се води ИЗМЕННИК !!!
    Ако е НЕ ! - да пробва минаването на границата към България!
    Това се отнася за всички .
    "БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО "
  • 27 stan

    0 0 Отговор
    Така наречените патриоти когато не пребиват и арестуват хора в гората с какво ли се занимават? Най вероятно са ниско разрядни наркопласьори и сутеньори истинското им название е БАШИБОЗУК в ръцете на тава измет е в момента родината на Ботев,Левски,Бенковски, Каравелов и много други истински патриоти.

    Коментиран от #31

  • 28 оцеляваща

    0 0 Отговор
    Та питам аз,след като турция не е в ЕС ,защо границата ни с нея направихте разграден двор...Защо са премахнати всички съществуващи защитни средства?Защо?Продадохте ни на Турция явно.
    Никакви нарушения не ровете да търсите от доброволците,защото преминалите не през граничен пункт са нарушители и престъпници!-НАЛИ ББ ,СЪС СУПЕРЛАТИВИ, СЕ ХВАЛИ САМ КОЛКО ДОБРЕ СЕ ОХРАНЯВАТ ГРАНИЦИТЕ НИ,ТОГАВА ЗАЩО НАВСЯКЪДЕ ИЗ СТРАНДЖА И ДР.СА ПЛЪЗНАЛИ НЕЛЕГАЛНИ?
    ХОРАТА СЕ СТРАХУВАТ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН В РОДИНИТЕ СИ-КАКВО Е ТОВА?
  • 29 спайдърмен

    0 0 Отговор
    Ами господа "патриоти" къде бяхте преди 20 г когато ликвидираха гранични войски с цялата им система от гранични поделения?Къде бяхте когато събаряха вече изградените огради минни полета и други защитни съоражения.Що тогава не надигнахте глава да направите нещо за да си пазите родината и най-вече нейния основен защитник армията.Тогава по ония времена си кротувахте в къщи пред телевизора и гледахте охотно така че сега няма да се оплаквате.Нека да преминават на цели орди сирийци емигранти и всеки който му се минава.А за доброволните отряди тия нямат никаква работа там не е работа на цивилни хора някои от които със съмнителен вид да опраняват границата още по-малко да арестуват хора.А по онтошение на въпросния Динко не знам що го направиха едва ли не герой че натръшкал 10 мършави циганета.Ами толкова ли ви е малко акъла да се сетите че тоя го направи това нещо за да го дадат по телевизията и да си направи реклама.Нищо геройско не е извършил напротив това е престъпно.
  • 30 (като гост)

    0 0 Отговор
    "Нидал Алгафари пита кога доброволните отряди ще спират и наркотрафиканти" - Когато държавата започне да плаща на отрядите, че й вършат работата и същите получат право да носят и използват оръжие.
  • 31 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "stan":

    Родината на Левски и Ботев в момента е в ръцете на организираната престъпна група от ГЕРБ, ДПС ,БСП,АТАКА , ДСБ,ВМРО....
  • 32 адвокат Петрова

    0 0 Отговор
    Гледам тука има и внушаващи че тези арести са незаконни , това е абсолютна глупост .
    Дори ако бяха ги избили няма закон по който да ги осъдят в конкретния случай .
  • 33 БГТО

    0 0 Отговор
    тези момчета са имуната система на маика БЪЛГАРИЯ !!!
  • 34 неутрален

    0 0 Отговор
    Това недоразумение такива глупости говори за пуснатите кадри как нарушителите на границата ни я преминават безпрепиятствено в присъствието на гранична полиция,че в нормална държава на секундата щеше да бъде уволнен. Ясно е, че на този некадърдъник не му и известна разпоредбата на чл. 12а от НК който постановява, че не е обществено действието по задържане на лице извършило престъпление до предаването му на компетентните органи. Тези нарушители са преминали незаконно границата ни и са извършили престъпление. Тогава какви глупости плещи, некадърник безподобен.
  • 35 спайдърмен

    0 0 Отговор
    Аз пък се върнах за едни месец отпуска от Германия и сега си пийвам кафенцето карам си лъскавата кола даже вечерно време и някое гадженце по засукано гледам да ми падне да топна чушката и след месец пак изчезвам да кова ЕВРАЦИТЕ в Германия 15 евро на час пък тия будали нека се пекат на слънцето по ония кърища и поляни на границата и да гонят тия човекоподобни типове аз гоня мацките ха ха хааааааа!!
  • 36 БГТО

    0 0 Отговор
    само свинете по границата ще спрат исляма!!! не н.....овчарки
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове