4 Април, 2017 08:00 6 084 14

Бойко писа зимата на сметката на БСП

  • бсп-
  • герб-
  • десни-
  • избори-
  • парламент

Избори се печелят с телевизия

Бойко писа зимата на сметката на БСП - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сайт може да си направи кой ли не. Вестник могат да издават мнозина, но гласът на разума ги възпира. Избори се печелят с телевизия. По чисто демографски причини. За начумерения и мнителен българин новините в сайтовете, наричани от него „сайтове-майтове“ и „фейсбуци-мейсбуци“, са съмнителни и до голяма степен е прав. Вестник пък не е купувал от десет години. Пък и там пишат само, дали Стоянка и Муки са се сдобрили. И за паник-атаките сред поп-фолк гилдията.

Българинът обича вечер да гледа „телевизор“

и сутрин да каже: „Тоя снощи ги уби! Каза им го! Завре ги в кучи г..“.

Този българин принадлежи към мнозинство, което ще разширява своето влияние, въпреки, че населението намалява с един Видин годишно. И именно заради това. Съставът на новия парламент в най-голяма степен е дело на телевизиите и влиянието им върху зрителя. В тази връзка прогнозите за бъдещо възкресение на т.нар. „градска десница“ са доста прибързани. По-реално е да са мрачни. Ама много. По съвсем ясни и обективни причини, които мнозина упорито неглижират, считайки ги за досадни брътвежи.

Градските десни се чувстваха уютно и сплотени в отреденото им интернет-пространство. Громяха мафията и комунистите с унищожителни постове, създадоха си чувство за общност в „техните“ сайтове. С аудитория, която би могла да напълни кино „Одеон“, че даже и „Червената къща“. И какво от това. Тази общност с гордост твърди, че не гледа телевизия. Хубаво е, че част от телевизионната продукция се споделя в социалните мрежи, за да могат тези хора да си сверят часовника. Сигурно са видели клиповете, които бяха качени в изборния ден. Клиповете от Врачанско, на които оскотели избиратели споделяха, че

не знаят какви са тези избори, но са гласували.

Нищо, че веднага са забравили за кого.

Двойките градски десни най-често имат едно дете, рядко две, да не говорим за повече. „Невнятните“ от клиповете, на които кой знае защо продължаваме да се смеем, рядко падат под четири-пет деца на домакинство. Толкова за перспективата. Найс, а?! Гласът на един хипстър, громящ олигархията в десен сайт, е равен на гласа на един несретник от Резервато.

Изборите показаха, че този човек – Бойко – се харесва на обикновените хора, както казваше героят на Тодор Колев за идиотската си статия в „Двойникът“. А повечето хора по нашите земи са обикновени, като „братчеда“ от филма. Когато харесват, правят го без въпроси, дилеми и вътрешно глождене. Точно, както харесват горивото на Марешки. Не ги интересуват нито минало, нито схеми, нито дявол. А който само посегне да сее съмнения, получава немедлено гнева народен. Критиката срещу Борисов рикошира в недоверието на електората към алтернативата и се върна пагубно в тялото на БСП. Ако щете, дори само за това, че народът бе накаран да се съмнява в старата власт, което е трудоемко. Ако социалистите са очаквали народният гняв безпощадно да се изсипе върху Бойко, видя се, че са се лъгали. Все още не е измислено прегрешението, което трябва да прелее чашата на хорското търпение, докато суверенът получава това, което дават актуалните му любимци. Дали ще е харизма, дали ще е дизел или други бляскави стъкълца. Ако резултатите не ви удовлетворяват, не съдете сурово избирателите. Те са обикновени хора.

На „Позитано“ продължават да умуват, „защо така се издънихме, другари“.

Чудят се, с два коня ли да разкъсат Корнелия или направо с четири. А Бойко просто прехвърли на тяхната сметка дългата зима с предългите фишове за ток и щом пукна пролетта, си прибра профуканото с Цецка Цачева есента. С встъпването на служебния кабинет, дойдоха сметките от Коледа и Нова година, а после и от сибирския януари. От ГЕРБ вече си бяха написали домашното – народът знаеше, че на власт едва ли не е БСП. С кабинет, назначен от „червения“ генерал Радев. Който пък е под чехъла на Нинова и Йотова. Горкият той…

Но, това е пинизът – дойде ли ноември, намираш начин да се скатаеш за зимата, и като пекне слънце се връщаш. Да си знаят за друг път и останалите. Падне ли ви властта, в никакъв случай не посрещайте Коледа на Дондуков. Намерете си причина, подавайте оставка и заспивайте зимен сън. После е лесно да се върнеш.

Омертата с укрития до изборния ден ценови шок бе спазена.

Сега просветна ли ви, защо никой не се радваше вечерта на 26 март?

Голямата следизборна въпросителна, дали ЕС, ЕНП или да го наречем най-общо Брюксел, имат нещо против участие на Обединените патриоти в новата власт у нас, падна. Нямат против. Не е необходимо да го казват. Няма и да го кажат. За това помогна най-вече подходящата конюнктура, добила контури точно в навечерието на вота. При добилото галактически размери нахалство на Ердоган, конфликта му с Холандия и останалите закани, отношението към доскоро определяните като „фашисти“, вече е различно. По-скоро няма отношение. Да сложим тук и Брекзит, и пропадналия авторитет на старата Европа. Само Волен, Краси и Валери са й на главата. Дори на границата да бе станала някоя трагедия в изборния ден. Преди 5 години, дори преди 3, когато всичко бе различно, Брюксел щеше да се направи на активен борец против фашизма и нямаше да позволи участие на патриотите в управляваща коалиция. Сега е друго. Дали Симеонов, Сидеров и Каракачанов „бият негрите“ им е последна грижа. Единствен Станишев заяви, че в Брюксел се мръщят на такъв вариант. Но, едно е да се мръщят, друго е да ударят по масата.

Ако пък Европа ни натисне за т.нар. „широка коалиция“ между ГЕРБ и БСП?

Борисов ненавижда внушенията, че някой може да го натиска, но в същото време с охота признава, че големите началници решават. Прогнозите са, че подобна конфигурация би навредила и на двете партии. Повече на БСП, защото все още, „каквото прави дедо, все е хубаво“…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен

    16 44 Отговор
    Бойко оправи улиците и магистралите. Само Герб!!!

    Коментиран от #3

  • 2 ПУБЛИЧЕН РАЗСТРЕЛ НА БОЙКО

    34 14 Отговор
    ПУБЛИЧЕН РАЗСТРЕЛ НА БОЙКО НА ПЛОЩАДА И ОБЕСЕН С КРАКАТА НА ДОЛУ !!
  • 3 некойси

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "Милен":

    Отчайващо е.
  • 4 пич

    12 30 Отговор
    Това беше една тъпа и крайно манипулативна статия. Не можах да я дочета. Дано от редакцията не са платили нищо на автора, той хонорара вече си го е взел от БСП.
  • 5 Даниела

    29 4 Отговор
    Много добре обрисувана картинка! Защо се дразнят бойковчетата? По-полезно би било да си дадем сметка, че ни правят на маймуни ....по няколко пъти с един и същ номер!
  • 6 onq s konq

    11 13 Отговор
    НЕ МОЖЕ да се вика непрекъснато "долу Бойко","да го обесим" и т.н.,а като се подаде оставката И ТО НА ДВА ПЪТИ ТОЧНО ЗАРАДИ ПОДОБНИ ПРОТЕСТИ,същите тези "хора" да казват "Аааа...ти що избяга ва?Страхливец такъв!?"НЕ МОЖЕ да викаш "долу" и "махай се",СЛЕД КАТО НЕ РАЗПОЛАГАШ С ПО-ДОБЪР ВАРИАНТ И РЕСПЕКТИВНО ПРЕТЕНДЕНТ ОТ ББ!...И изборите МНОГОКРОТНО ГО ДОКАЗВАТ! И за това:Шушомиги червени-не се пречкайте с пословичните си столетни глупости в краката на по-умните и разсъдливи граждани на БГ и СИ ЗНАЙТЕ МЯСТОТО!

    Коментиран от #8

  • 7 ЪРП

    16 4 Отговор
    ОТЧАЙВАЩА Е "МИСЪЛТА" БОЙЧОВА!!!!!

    ОТЧАЙВАЩА И АПАТИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ ,КОИТО НЕ ГЛАСУВАТ И ЛЕГИТИМИРАХА КУПЕНИТЕ ЗА ГЕРБ ЦИГАНСКИ НЕГРАМОТНИ ГЛАСЧЕТА.......
  • 8 за оня без коня

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Бок(о) ПреЦидент, Бок(о) ПреЦидент. За него коня си би дал!
  • 9 Morgoth

    8 2 Отговор
    Интересна гледна точка :)

    Коментиран от #10

  • 10 кроко

    18 3 Отговор

    До коментар #9 от "Morgoth":

    Какво и е интересното, да не би нещо да не е така? Тиквичко изгуби изборите и хвъли гащите, а неговата кучка роско плювнята два месеца умишено не състави служебно правителство и моташе даването на мандатите! През това време тиквичко можа да се накраде хъшлашки, щото преди избори винаги се краде като за последно, само се чудя как успяха да не прокарат закона за концесиите докато плювнята беше президент! ДКЕВР е трябвало да се произнесе Януари за тези цени, но го прави след два месеца и половина внушения че БСП управлява. А всъшност хората на тиквата са си по постовете. И с медийната истерия и манипулации с вадене на думи от контекста, усложливо подхранвана и от медиите на КОЙ, че БСП ще ни извадят от ЕС и НАТО и ще фалираме, успя да обсеби изпилените мозъци на десните избиратели, които и без това имат голям избор от партии и се колебят. Така че печелившия е тиквичко - хем изкара "дясните" от играта, хем прежива зимата и успя да измъкне от БСП победата. Само че ще видим тази есен дали им а нови номера в торбата, щото тоя номер повече няма да мине.

    Коментиран от #11

  • 11 манол

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Човече, тоя номер ще мине пак и пак, вервай ми. Това изпростяло, изпростяващо и немислещо население, а то е повече от мислещото, ще си иска бойко, докато е жив. За съжаление.
  • 12 dynamo

    3 0 Отговор
    " Завре ги в кучи г.." - така е на диалект. Правилното е : " ЗаврЯ ги" . Не е променливо "я" , а шопски диалект.
  • 13 ахах

    4 6 Отговор
    КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАПЛАЧ ИМА ШИРОКА АУДИТОРИЯ ВЪВ САЙТА.БЪЛГАРИЯ Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ ИМЕННО ПОРАДИ ТЯХ. ДА ЗАКРИЯТ ТАЯ ПАРТИЯ И ДА БЪДАТ ЖЕСТОКО НАКАЗАНИ.КАК МОЖЕ ДА ВЯРВАШ НА НЯКОЙ, КОЙТО ТИ Е ВЗЕЛ ВСИЧКО, ЧЕ ЩЕ ТИ ГО ВЪРНЕ :D
  • 14 Сайт, форум, портал

    0 2 Отговор
    Пичове, ама много сте бягали от пустите часове по български език и литература. Или червените Позитански кошмари от евтини масички по пленумите ви тормози плитките мозъчета. Нерде М. Ганев, нерде комуна. Явно не го следите или думите не стигат до вас на български. Сменете нещо или просто се насочете към порно каналите... Ще сте по-умерено съсредоточени.