Last news in Fakti

11 Април, 2017 08:00 3 711 1

Безобразия в името на справедливостта

  • крушка-
  • ток-
  • парно-
  • провал-
  • бойко борисов-
  • герб
Безобразия в името на справедливостта - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На една държава разстояние от нас САЩ и Русия си мерят военните аргументи, ползвайки безплатно статисти от местното население. Можем само да се молим, съревнованието им да не се прехвърли и на наша територия. Все пак втори милиард даваме за саниране - трябва ли всичко да отиде по дяволите.

Борисов бе обещал, когато стане трети път премиер, да помоли Путин да му бронира една "Лада Нива", та да не подяжда горските с джиповете им. И скоро ще стане. Британският външен министър Борис Джонсън обаче отказа да ходи в Русия, заради американските удари в Сирия. Сигурно по тази причина и горските още ще треперят за луксозните си возила. Тунинговането на "Нива"-та ще почака. Освен ако Путин не ни съжали за междуведомствената драма. След полета на американските ракети към сирийската военна база нашето външно министерство помисли един ден и накрая реши, че така е трябвало. За дипломатите ни ударите в Сирия били част от решаването на проблема с химическите оръжия там. Докато светът се чуди има ли ги или гледаме повторение на "сготвянето" на Саддам.

Изобщо, къде са нашите проблеми, къде са световните. Хората дават мило и драго името им да се завърти в медиите и са готови на какви ли не унижения за това. В нашето административно-политическо риалити обаче с лекота се роди нова звезда - чиновникът Любомир Талев от правосъдното министерство. Уволнен от ведомството, заради скандалните текстове за уседналостта, предложени като промени в Изборния кодекс.

На практика с тях гласуването в чужбина отиваше на кино. Цялата родна емиграция трябваше да се завърне за три месеца у нас, да гласува и пак да си бие камшика. А през това време чуждоземните шефове да пазят работните места на нашите, заради триумфа на демокрацията - свободните избори. Талев контрира, че промените били пристигнали в завършен вид, подготвени от екипа на президента Радев. Той пък обеща да направи обръщение по въпроса. Както и за Сирия. А бившият и вероятно бъдещ правосъден министър Екатерина Захариева заяви, че Талев трябва да бъде върнат на работа. В името на справедливостта.

Същата справедливост, за която често казваме, че тук не се усеща и това превръща живота ни в Родината в тягостна консумация на време. Когато Гольо иска да се дуе, казва, че сме втори по годишен икономически ръст в Европейския съюз. Но когато стане въпрос за минимална пенсия от 300 лв, Гольо казва, че това е невъзможно. Икономика била нужна, а ние сме нямали. Пита се, какво расте тогава, щом го нямаме. И колко години трябва да сме втори или първи по растеж на това, което нямаме, за да се усети от хората.

Но това не е всичко, както биха казали продавачите на рендета. Вдигането на минималната пенсия на 300 лв, освен, че нямало икономическа обосновка, щяло и да е нечестно спрямо останалите пенсионери, които чинно били осигурявани. Представяте ли си - след като народът 27 години бе мълчалив свидетел на всевъзможни публични безобразия, изведнъж нямало да е честно да се качат пенсиите на най-бедните. На 150 евро?! Наистина не е справедливо изобщо да се обсъждат такива параметри, защото те единствено маркират показателите на изтреблението, на което са подложени хората от третата възраст у нас.

Бившият строителен министър Лиляна Павлова, зажадняла за дъх на асфалт, предупреди обществеността, че служебното правителство залага капани и саботира следващото, в което няма причина тя отново да не е министър. Всеки ден поне няколко експерти, анализатори или просто близки до бившата-бъдеща власт отсичат, че по-слаб служебен кабинет не сме имали. Можем да поздравим премиера Огнян Герджиков с приемането му в клуб "Орешарски".

Кабинетът "Борисов 1" се оправдаваше с тежкото наследство, оставено от Станишев и Тройната коалиция. "Борисов 2" проглуши ушите на обитаващите Мизия, Тракия и Македония с вредата от зулумите на Орешарски. Бъдещият кабинет "Борисов 3" вече си определи следващият виновник. Огнян Герджиков. Подложил на безогледна кадрова сеч подчинените си ведомства и бълващ на пожар обществени поръчки. Поне такива грехове посочи Павлова. Прекалено активен бил, вместо да потъне в леността на ограничените си правомощия, които всъщност никъде не са определени като такива. Поне извън представите на Павлова.

Още един герой блесна с обостреното си чувство за справедливост и изворна филантропия. Шефът на енергийната ламя КЕВР Иван Иванов благо ни осведоми, че е можел още преди три месеца да качи цените, но някак му станало жал, та решил да го поотложи за след студа. Пък после регулаторът бил безчувствен орган. Нека отсъждаме справедливо...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    6 3 Отговор
    ВИЖТЕ КАК ВЪЗКРЪСВАТ ТРУПОВЕТЕ ОТ "ХИМИЧЕСКАТА АТАКА" В СИРИЯ!!!!!!!!!!!!!

    http://epicenter.bg/article/Zhertvite-na-himicheskata-ataka-v-Siriya---vazkrasvat--video-/124902/7/0