19 Април, 2017 08:15 12 285 51

Няма кой да клати "Борисов 3"

  • борисов-
  • кабинет-
  • парламент

Коалиционните партньори вървят с телевизиите си

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ето, че дойде време за епизод 44 от историческата сага „Записки по българските народни събрания“. Трудно можем да си представим по-съвършена парламентарна конфигурация за изкарване на цял управленски мандат. На пръв поглед тя е по-здрава и от абсолютното мнозинство на една партия. И реално разрушаването й е възможно единствено с уличен натиск, шансовете за който на този етап клонят към нула.

Патриотите няма да скочат на големия си партньор. Та те преглътнаха толкова вътрешни противоречия, открита ненавист, лични саги и пр., само за да влязат с по-солидно представителство в парламента. След това се отказаха от обещанията си, само за да участват в управлението. И сега да прахосат всичко? Като реформаторите? Не и толкова бързо.

Помните ли пенсионерските съюзи от началото на прехода? Старите спореха, гневяха се, предлагаха, протестираха. Биеха се помежду си дори, но не бяха безучастни, без мнение и без идеи. Всичко това е спомен от един мъртъв свят, от едно невъзможно общество. Днешните пенсионери, които 10 ноември завари 40-45 годишни, не спорят, не се гневят и не предлагат. Дори не искат нищо. Преходът просто им разказа играта. Видяхте ли ги на протеста пред КЕВР? Шепа измъчени старци на финала на жизнения си път, вероятно за последно с мъка опитаха да извикат „Оставка“. Защото вместо 300 лв минимална пенсия, както им обещаваха, внезапно получиха 300 лв сметка за тока. Но това бе един тротоар хора. Останалите вече нямат ищах дори да изпсуват.

Съдбата на пенсионерските съюзи споделиха и земеделските, превърнати неусетно от новата вълна тарикатстващи лидери след бай Милан Дренчев и Анастасия Мозер в безмълвна патерица на съответната власт. Досущ като казионното БЗНС на Петър Танчев. И до днес мимикрират според ситуацията – едни се водят „сини“, други „червени“.

Професионалните протестъри, които единствени биха се вдигнали из улиците по някаква причина, останаха парламентарно непредставени и един бог знае, дали и кога притежателят на ПИН-кода за стимулиране на гнева им ще ги сръчка да стягат редици за пърформанси. Тъжно е при тях, унило. Да влезе Марешки, а „умните и красивите“, видиш ли. Могат да се сърдят единствено на себе си. Сега имат цялото време на света да основават комитети из страната, в опит да разчупят представата за себе си като типични градски, разбирайте столични, партии. Въпреки, че изгубиха дори в бастиона си София.

„Доброто“ ДПС ще внимава да пази новия си позитивен и патриотичен образ, който изгради в битката с „лошите“ от ДОСТ и ще ограничи до минимум резките движения. Марешки в общи линии е ясен. „Воля“-та му още повече. Новобранците-парламентьори ще раждат хитове за споделяне във фейсбук, докато усърдно апологетстват на управляващите. Нали Румен Овчаров и Корнелия Нинова са покровителите на картела, който без да иска вкара аптечния бос в Парламента. Тук изненади не очаквайте.

Имаме добра новина за т.нар. тежка артилерия на ГЕРБ в лицето на Деси Атанасова и Цвета Караянчева. Ще могат да си отдъхнат. На амбразурата срещу „червения вятър“ на Нинова ще излизат Валери Симеонов и Веселин Марешки. Вятър, защото всичко идващо от единствената политическа сила, ясно заявира, че ще бъде открита опозиция, ще отива на вятъра. Ако другарите още не са го разбрали – за мнозинството избиратели БСП вече е сатанизирана и трудно ще излезе от тази си отрицателна роля. Независимо, че на книга е втора политическа сила с двойно повече депутати от предния Парламент, каквото и да изговорят от микрофоните на Позитано или парламентарната трибуна, червените ще са обичайните заподозрени, които искат да ни извадят от НАТО и ЕС. И те недоумяват, как го докараха дотук, но това е факт. Ако не вярвате, изчакайте първите заседания. Да не говорим, че по време на прословутото ни председателство на ЕС, всеки опит за „клатене“ на стабилността, ще се заклеймява едва ли не като национално предателство.

БСП нека си отговорят сами, как и защо други партии, които сега влизат в управлението, отдавна имат свои телевизии, а Столетницата занимава избирателите си с драмите по издръжката на вестника си. Субсидията им ли е по-малка, щатният партиен апарат ли я изяжда или кемтрейлса си казва думата.

Асен Агов казваше, че телевизията върви с победителите. И въпросните телевизии, СКАТ и Алфа, ще отидат като бонус за победителя в изборите – коалиционния партньор. Вече няма кой да ги гони от кулоарите на Народното събрание. Те ще гонят опозицията. Както казват в казиното в Полски Тръмбеш – победителят взема всичко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИКВОЧА

    113 28 Отговор
    БОКО-3 ТОВА Е КРАЯТ НА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #3, #29, #43

  • 2 Случаен

    81 11 Отговор
    На сила ни ръководят,на сила стават наши водители манипулуращи и платени избори.Съграждани не виждате ли че вече нямаме БЪЛГАРИЯ,продадоха ни точно тези управници които не ги искаме,със сила и власт ни ръководят,ограбиха ни,изгониха ни от собствената ни държава.ДОКОГА.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГОЙКО

    43 9 Отговор
    АБЕ КИКИ ТИ КАТО СИ ГОЛЕМИЯ УМНИК ЗАЩО ГЛАСУВАШ ЗА ПРОДАЖНИ МУТРИ КАТО ТОЗИ-3 .НЕКА ТЕ БИЯТ ПО МАГИСТРАЛИТЕ АКО СИ СТЪПВАЛ ТАМ С ГОЛФО-2 .ТЕ ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ СМЕ НЕРАВНО С ЗАНЗИБАР И ОСТАНАЛИТЕ ОТ 4 СВЯТ.
  • 5 краят

    72 19 Отговор
    Дойде и краят на Бьлгариа.Честито на продажните мутри от ГЕРБ.Следва ново турско робство,лично доведено от Бойко Борисов.Сьбудете се братя Бьлгари,време е да хващаме тоягите.Няма друг начин да се справим с тези продажници и особено льжепатриотите от Патриотичния Фронт.Или напускаме родината си или извоюваме свободата си от башибозуците на ГЕРБ.
  • 6 Гого

    52 10 Отговор
    Картел-3 по скоро от колкото кабинет-3 сигурно новата връзка на бул. Бруксел към терминал две е да ускори бягащите от България. А после нямало диктатура и тук като в Турция подмениха референдума в полза на политиците.
  • 7 ТИКВОЧА

    55 11 Отговор
    КИКИ ПРОСТ СЪМ ВЯРНО Е ЩОМ ОСТАНАХ В СКАПАНАТА ДЪРЖАВА УПРАВЛАВАНА ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ НО НЕ ПОЗНАВАМ ТАКЪР НАРОД ДА ИЗБИРА 3 ПЪТИ СВОЯ ОВЧАР КОЙТО ЗАГУБИ ПОЛОВИНАТА АГНЕТА ПО ЕВРОПА. ТУК ОСТАНАХМЕ КОЧОВЕТЕ ДЕТО И ЗА ПЪСТЪРМА НЕ СТАВАМЕ ЯВНО И ТИ СИ ЕДИН ОТ ТЯХ. КИКИ ХАПВАИ СИ ТРЕВИЧКА ЗЕЛЕНА И ПРЕЖИВЛЯЙ С ЗЪПКИТЕ АКО СА ТИ ОСТАНАЛИ И УТРЕ ПАК ДА СИ ПРЕД УРНИТЕ ЗНАЕШ ЗА КОГО.
  • 8 Ощърбий

    16 36 Отговор
    Хич не са спрели бкп-то да клатят държавата.
    Я вижте мурзилките у коментарите?
  • 9 ВЕЧНА СЛАВА НА БКП

    35 3 Отговор
    БАЦЕ КАК Е ТИГЪРА ТОТЕВ А СЛУША ВЕЧЕ ,СЕГА МАЙ ЩЕ МУ ПРАВИТЕ КЛЕТКА В ПАНАИРА ЗА 60 МИЛИОНА ДА РЕВЕ НА ВОЛЯ СЪС СВИНЯТА ГЕРГОВ
  • 10 РАСПУТИН

    32 4 Отговор
    ГУСИН ГАНЕВ, ДА НЕ КАЖА ГАНЬО, ТИ МАЙ ЗАБРАВИ ЗА КМЕТА НА СИМИТЛИ ДЕТО СЕ ПОХВАЛИЛ ЧЕ КЛАТИЛ ББ, И КАК ЕДИН ЖУРНАЛИСТ НЕ ГО ПОПИТА ЩО НЕ ГО ОСЪДИ?

    Коментиран от #11

  • 11 Аааааа

    18 8 Отговор

    До коментар #10 от "РАСПУТИН":

    А на всяка простотия ли трябва да се обръща внимание? Малко ли са ни простащините на тиквоча!
  • 12 Imthedevil

    21 5 Отговор
    Бих го клатил, ама той много масивен - няма да мога и да го мръдна.
  • 13 БАЙ ГАН4О

    25 6 Отговор
    Напролет пак оставка,председателството на европарламАТА,няма да плати сметките на хората.И по мирен начин май няма да стане,доказва го опита натрупан през годините след 1989 г.
  • 14 Гнида

    37 8 Отговор
    Как до оня ден бочето се целува с ердоган , а днес се целуна с патриотите . Евала , колко патриотично ....
  • 15 Абе да

    19 29 Отговор
    Много комунистическа сган в този сайт бе...

    Коментиран от #20, #25

  • 16 само ББ

    19 27 Отговор
    комунистите да млъкват
  • 17 бате Владо

    25 8 Отговор
    Все ще се намери кой да го изклати, ама явно ще трябва да е някой отвън щото тука сме само овце, сещам се за един дето там му викат Батюшка
  • 18 Терминал 2

    31 4 Отговор
    Лошото е че толкова Българи си дадоха живота ! Но Вярата не !
    А сега вече и вяра няма !
    Съсипаха иначе гордия Български народ заради лични и фирмени интереси :(
  • 19 ГЕРБ

    11 32 Отговор
    Само Герб! Комунистите илш вън или да мрат като мравки!
  • 20 руски резидент

    8 9 Отговор

    До коментар #15 от "Абе да":

    Наши коментатори не много. Тожлько 1-2, но они Стахановци! За пол часа написали 10 линка против ГЕРБ и Болхария. Вот так, молодци.

    Коментиран от #37

  • 21 гост

    13 4 Отговор
    Година или две му давам най-много. Като почнат малките пратиики да си вдигат цената с напредване на мандата.
  • 22 кроко

    14 5 Отговор
    Всичко много хубаво описано ама първо, това нещо със сатанизирането на БСП беше само една медийна пропаганда с лъжи и думи, извадени от контекста. И воторо, когато народа взме да не доволства, хич няма да му пука дали сме председатели на ЕС или не.
  • 23 Герб

    7 22 Отговор
    Крайно време е България да се отърве от комунизма! Давай Борисов!!!

    Коментиран от #24

  • 24 ей глупендер

    27 8 Отговор

    До коментар #23 от "Герб":

    , Борисов и пасмината му са баш комунисти! При по-малко от 50% избирателна активност, 30% гласували за ГРОБ са реално 15% от бългатите и половината от тези гласове са купени по един или друг начин.
  • 25 Смях

    19 2 Отговор

    До коментар #15 от "Абе да":

    Абе, бот заблуден, ти днес не чули вашия човек Главчев, как се изцепи...? "народна република България"... Приказвай ми за комунисти! НАЙ-ПРОСТИЯТ НАРОД НА ПЛАНЕТАТА ( ОФИЦИАЛНО)!!!!!!!!! 7 000 000 българи са по-тъпи от кучетата си, но точно тая простотия не им позволява да разберат колко са тъпи всъщност. Затова не можеш да ги убедиш, че не са точно толкова велики, за колкото се мислят..... (ефектът Дънинг-Крюгер) Да избухва 3-тата световна и да ни стъпи нечий чужд ботуш на вратовете! Тогава ще има повече ред от сега.... (ако има планета все още)...
  • 26 гражданин на България

    5 6 Отговор
    Силно правителство, но слаб народ.
  • 27 ооооооо

    17 3 Отговор
    пак мутра, само нашата стомна ли не се чупи третия път, .а ти простия народ.
  • 28 onq s konq

    9 26 Отговор
    Ако не беше Борисоф одавна да съм емигриръл и българя щеше да изгуби още един културен и начетен човек а интелегенцята щеше да оредее с още един буден и учен човек като мене!българя се нуждае от такива като мене та да просперира и развива занапрет и да подържа евроаталантическите цености както го е правила досега!!!
  • 29 Я са виж ма

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "ТИКВОЧА":

    Чакай е момченеце, нали имаше избори, оказа се че псувате по цел ден "Боко" а нямате по-добър човек за поста му ????
    Изяснете си позициите
  • 30 не понасям манипулатори

    6 17 Отговор
    г-н Милен Ганев защо не громите с перото си и БСП така, като го правите с ГЕРБ. Та нали те управляваха най-дълго в България след 1989 г. Ако през това време бяха свършили нещо добро, дали нямаше да го има и сега.
    За мен ГЕРБ, БСП и ДПС са в основата на сегашните безобразия у нас. С тази разлика, че аз смята ГЕРБ за по-малкото зло в сравнение с БСП За мен БСП не са нито опозиция, нито алтернатива. Те са олицетворение на по-голямо зло.

    Българи, ако пак забравите Правителствата на Луканов, Виденов и Орешаски. Историята ще се повтори.
    На сегашните пенсионери им е тежко, но на утрешните, когато броят им ще е по-голям от този на реботещите не ми се мисли какво ще е положението им.
  • 31 ГЕРБ

    7 28 Отговор
    Колкото и да плюете ББ той ще продължи да развива страната! И дано оправи всички пътища вече!

    Коментиран от #39

  • 32 Георги

    6 11 Отговор
    Ами разгеле, те до тука само се опитват да го клатят човека. Все някой не е на кеф - сини ли ще са, лилави ли ще са. Хайде барем 1 мандат да изкараме до края, че бактън от избори, както се казва на Български...
  • 33 Герб

    4 14 Отговор
    К-рнелия Нинова и Марешки се изложиха пак с изказванията в парламента тази сутрин. Дамата четеше слово а Марешки се изказа мн тъпо. Даже се прекръсти и се уля😃😃😃
  • 34 бмв е34

    21 5 Отговор
    ВИЕ НОРМАЛНИТЕ ЛИ СТЕ БЕ ХОРА ТЕЯ НЕГРАМОТНИ ПОЛИТИЦИ ОТ ПАРТИЯ ГЕРБ ГИ СВАЛЯТ 2 ПЪТИ И СА ПАК ГИ ИЗБИРАТ Е КАК ДАГО РАЗБИРАМЕ ТОВА Е НЯКАКВА ШЕГА МАЙ
  • 35 Гост

    6 21 Отговор
    Герб градят България! Но трябва още много да се гради! Предстои да видим!
  • 36 Скорпион29

    20 4 Отговор
    Спокойно тоя път със сигурност ще ни фалира пожарникара ще му е последен мандат щото после България просто вече няма да има.А тия дето го защитават да си признаят че просто обичат да ги пе....Т през гащите иначе не виждам за какво го превъзнасят.
  • 37 болгарский резидент

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "руски резидент":

    А сюда эсть 19.5 большевиков комунистов и только для поль часа целовали 99 раза портрета Сталину и 19.99 раз портрет Владимиру Путина и один раз по ошибку портрета Ким Уна. ШШшшш-шш-т я уеду, на улицу, ... ФСБ приехали и терять мне... возму дакел Мамаша и пойду...
  • 38 Връщат се

    13 3 Отговор
    Третия райх застъпват на власт
  • 39 Цоо0

    14 6 Отговор

    До коментар #31 от "ГЕРБ":

    Пътищата не зависят от Б.Б..., а от генералисимус на асфалта миссис Павлова! Тя гради пътната инфраструктура. Но вероятно я мамят и наема сладоледаджии, защото тъкмо завърщи строежа и започнат реконструкции. Имаме най-скъпата и с най-много тапи в света на километър пътна структура.
  • 40 Скорпион29

    23 6 Отговор
    Бойко първия ,,капиталис" пазеше най големия комунист Тодор Живков а сега плуе по БСП по гадно от предателството няма.Човек без достойнство.
  • 41 познавач

    14 4 Отговор
    И преди така казваха, че няма кой да разклати Борисов-2, но Корнелия и цървените Длугали им го наклатиха така, че Баци са разплака и подаде УСТАВка. Ся да не им го разклатят пак?
  • 42 ФАКТ

    13 3 Отговор
    ГЕРБ И БСП СА ОТ ЕДНА МАЙКА БКП И ЕДИН ТАТКО ДС
  • 43 Алфа Ромео

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТИКВОЧА":

    Абсолютно, патриотите потвърдиха че всички са едни и същи с различни имена, жалко, хубава страна беше България, но не случи на родолюбиви политици и буден народ, БОГ ДА ПРОСТИ!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Цветан Цветанов

    12 2 Отговор
    Бойко е умник и ще измисли как сам да се ИЗКЛАТИ.
  • 47 prost

    11 2 Отговор
    Някоя друга спукана глава на Орлов мост и ще хвърли оставка.
    Той е страхлив, но и много прост - трудно мисли, затова е лесно манипулируем цървул от селото с извора.
  • 48 непознат

    5 3 Отговор
    Вижте приятели,народа е много тъп,защо гласувахме,нима ще се разпадне държавата без правителство,та тя е разпадната от много години,мизерия,глад,корупция,апашлък,няма закони,това е България,абе лудия макс това е,след като гласувате сега ще търпите
  • 49 Тъпи сте

    8 3 Отговор
    Ей мишки , като много ревете , защо ви няма на протести бе??? В къщи на клавиетурата много лесно а? От 200 човека на протест , 150 са бременни жени и дядовци .Седят на студа и протестират за нас младите , за по - добро бъдеще. Не ви ли е срам бе ? Един бой за вас , овце такива, трябва да ви се напомни кои сме ние!!! НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ , КОЙТО ЗНАЯТ ,КАКВО ДА ПРАВЯТ С ПРЕДАТЕЛИТЕ.
  • 50 Plovdiv

    2 1 Отговор
    Дойде такова време, та човек да се чуди какво да си пожелае, да не вземе да стане... Десетилетия наред си гризахме ноктите за на практика българските територии в Гърция между южната граница и Бяло море... Ако това бяха наши земи, в момента България нямаше да я има, защото щяхме да сме се наводнили с подчовеци (мигранти). По същата причина вече не искам държавата да става богата, за да не решат ония, че искат тук... ИНАЧЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ СТАНЕ НОРМАЛНА САМО КОГАТО, КАКТО В СОМАЛИЯ, ИНСТИТУЦИИТЕ И БЪДАТ ИЗНЕСЕНИ В ЧУЖБИНА, където да взимат решенията си.
  • 51 ГЕРБ

    3 16 Отговор
    Само Герб!