10 Май, 2017 10:33 14 066 81

Ден на победата? СТИГА ГЛУПОСТИ!

  • райхстаг-
  • 9 май-
  • трети райх-
  • ссср-
  • ден на победата
Ден на победата? СТИГА ГЛУПОСТИ! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато бях дете единственото нещо, което ме интересуваше бяха игрите и белите. Не се вълнувах от политика и нямах никакви партийни пристрастия. Въпреки това партийната пропаганда, която облъчваше цялото общество достигаше и до нас, децата на Народна република България.

Това пише в блога си Боян Расате.

Сутрин се събуждахме с поредната история на радиопредаването „Дела и документи”, в която оцелял евреин с измъчен глас разказваше за лагерите на смъртта, или герои партизанин се хвалеше колко хитлеристи е убил.

Кои обаче бяха хитлеристите тогава още не знаех, но си ги представях като чудовища – с големи жълти зъби, грозни, космати, миризливи и рогати.

След закуска отивах на училище и там в коридорите сред петолъчки, сърпове и чукове, ме посрещаха портретите на някакви хора, за които скоро ми обясниха, че били мой другари и бащи.

В началото ми беше трудно да запомня имената на всичките си нови бащи, но постепенно с времето учители, дружинни, квартални милиционери и всякакви други ОФ деятели се постараха да ми ги набият в главата. Така аз, майка ми и новите ми бащи – Маркс, Енгелс, Ленин, другаря Димитров, и разбира се генералния секретар Тодор Живков, станахме без да искам едно голямо семейство.

През това време агитацията срещу хитлеристите, срещу загниващия капитализъм, пак срещу хитлеристите, срещу апартейда в ЮАР, срещу народните врагове, пак срещу хитлеристите, срещу световния империализъм, и пак срещу хитлеристите не спираше.

Вече знаех кои са гниещите капиталисти, защото бях живял с родителите си във ФРГ, знаех и кои са народните врагове, защото имахме двама роднини убити без съд и присъда след 9 септември 1944 г., но все още нямах ясна представа за хитлеристите. Запознанството ми с тях стана съвсем случайно, когато по телевизията показаха някакви документални кадри от Втората световна война. Но какво беше учудването ми, когато вместо чудовища видях засмени, избръснати и чисти мъже в красиви униформи?! Диктор с металически глас разказваше как тези бели, спретнати, русокоси и синеоки зверове искали да наложат господство на арийската раса в целия свят. Искали да изтребят всички славяни, да избият циганите и всички евреи, защото били крадливи, лъжливи и мързеливи подчовеци… Затова нападнали и СССР, който пък бил наш по-голям брат.

Разбира се в края на филма хитлеристите бяха победени. Грозни, дребни и небръснати човечета с ватенки и шуби горяха хитлеристки знамена и чупеха пречупени кръстове. Един след друг се сменяха кадрите – мърляви и разпасани войници се хилеха просташки и се наливаха с водка, монголоиди танцуваха по улиците на Берлин, американски негри триумфално се разхождаха по Шанз-Елизе – една цивилизация лежеше в руини.

По целият свят цигани, евреи, комунисти и педерасти се радваха, че „злото е победено”. Третият райх вече го нямаше. Пътят за „новите ценности” беше разчистен!

Пленени германци наблюдаваха как един свят си отива и се задава нов. Гледах и аз, но видяното не ми харесваше. Някак ми се струваше нередно мръсното и долното да тържествува над реда и дисциплината.

Скоро в часовете по история научих, че през последната голяма война сме били съюзници на хитлеристите, и затова след като сразили нашите вековни врагове – сърби и гърци, германците ни дали Македония и Беломорска Тракия. Преди това пък принудили Румъния да ни върне Южна Добруджа… Странна работа, защо им е притрябвало да правят това питах се аз, след като са могли да ни прегазят, а след това и да ни изтребят, защото сме „славянски подчовеци”? Нима наистина са искали да избият всички славяни? Все въпроси, които получиха своите отговори след години.

Междувременно объркването ми нарастваше с всеки изминат ден и месец. Историята стана любимият ми предмет, но въпреки това не можех да си обясня някой факти. Дълги години се опитвах да разбера как е възможно с хитлеристите да сме едновременно съюзници и врагове. Хем ни окупирали, хем България увеличила територията си, без да прати за пръв път и един войник на фронта. Още по-объркано ставаше, когато започнех да разсъждавам за по-големия ни брат СССР. От онова, което учехме излизаше, че руснаците са наши братя и освободители. Но защо тогава още преди края на войната същите се договорили с капиталистите от САЩ и Великобритания да ни вземат чисто Българските територии Македония и Беломорска Тракия, и да ги дадат на сърбите и неславяните гърци?

Така погледнато излизаше, че е по-добре да си окупиран от хитлеристите, отколкото да имаш по-голям брат освободител…

Постепенно ми стана ясно, че всичко на което ни учеха в училище е преобладаващо лъжа! Нагласената история обслужваше ръководната роля на Българската комунистическа партия и стремежа на СССР за световно господство. Истината къде нескопосано, къде по-умело се криеше и подменяше с лъжи. Истинските виновници и причини за войната се премълчаваха, както на Изток, така и на Запад.

Така макар и уж разделени и воюващи едни срещу други, двата лагера – комунисти и империалисти, всъщност припяваха една и съща песен. На победените се приписваха всевъзможни грехове и престъпления, а който не беше съгласен, отиваше по един или друг начин „на кино”… Така беше преди, така е и сега – 70 години след края на Втората световна война.

Днес милиони малоумници отбелязват „Деня на победата” без да се замислят, че без тази победа Европа нямаше да бъде такава, каквато е сега!

Без тази победа негрите щяха да са в Африка, мюсюлманите в Арабия, педалите в Медицинска академия, а наркопласьорите в затвора. За педофилите няма да споменавам… Без тази победа щяха да са живи и царските офицерите, които комунистите убиха след 9 септември, щяха да са живи и регентите, и министрите, и генералите, и синовете на Райна Княгиня, които бяха убити също от комунистите…

Без тази победа празнуващите малоумници щяха да са свободни граждани, а не роби на международния финасов капитал и длъжници на банките, собственост на една малка международна престъпна група!

Без тази победа празнуващите малоумници днес щяха да ходят на почивка на три Български морета по три пъти в годината, вместо да грухат консерви в Гърция!

Без тази победа празнуващите малоумници щяха да са господари в своята държава и уважавани туристи по целия свят, вместо прислуга, която бърше задниците на средно заможни гръцки и италиански пенсионери!

Без тази победа празнуващите малоумници щяха да живеят човешки, вместо в разпадащи се и пълни с хлебарки соц панелки!

Без тази победа щяха да са живи и хилядите жертви на циганския терор, който вилнее днес в България.

Казват, че трябва да мразим хитлеристите и да се радваме на Деня на победата – 9 май. Но защо, не разбирам? Все пак ние бяхме съюзници, имахме полза от този съюз, а и в крайна сметка загубихме войната, не е ли така? За наказание победителите ни наказаха – плащахме репарации, намалиха ни територията и т.н. Е, тогава как да се радвам на победата, след като сме от страната на победените???

Казват, че хитлеристите избили маса народ… Не знам, може и така да е, но Българи не знам да са убивали. Ако бях поляк, руснак, евреин или педераст щях да разбера. Но аз съм Българин и не разбирам.

Звучи цинично, и вероятно е така, но такава е политиката – правото е на второ място, водещ е ИНТЕРЕСА. Нима Западът не беше дружка със Сталин, въпреки чистките, ГУЛАГ, убийствата, въпреки умрелите 7 милиона от глад в Украйна, разстреляните поляци в Катинската гора и т.н.. Нима Западът не беше дружка и със Садам Хюсеин, с талибаните и Муамар Кадафи, въпреки, че знаеха за убийствата и терора, който упражняваха в държавите си?! Знаеха разбира се, но винаги са се водили от своя собствен интерес! Е, защо тогава ние Българите да правим изключение?

Въпреки това вече цяла седмица русофили, либерасти, демократи и лумпени от всякакъв вид ни продъниха ушите с хвалебствия и лозунги по случай т.н. Ден на победата. Към общия хор на тези идиоти шизофреници се включиха и няколко медийни кретена представящите се у нас за националисти.

За мен, обаче няма спор – 9 май е Ден на скръб, защото загубихме войната!

Ден на скръб, защото към този ден двама мой роднини вече са били мъртви, убити без съд и присъда!

Ден на скръб, защото загубихме Македония, Беломорието и Западните покрайнини!

Ден на скръб, защото на власт дойдоха криминални престъпници, убийци и крадци!

Ден на скръб, защото и до днес Родината ми се управлява от техните деца и внуци!

И не на последно място, ден на скръб, защото загубиха не само победените, но и победителите. Загуби цяла Европа!

И макар мнозина да не харесат написаното, аз знам че други ще ме разберат. Към вас скъпи приятели се обръщам – помнете нашите герои загинали за свободата и обединението на нашата скъпа Родина. Не забравяйте и бойните ни другари от цяла Европа, които воюваха и паднаха през Втората световна война.

Чест и слава на германският войник, за неговата храброст и сила, които прояви срещу многократно превъзхождащите го противници.

Вечна памет и на бойците от Руската освободителна армия, на патриотичното казачество и на всички европейски доброволци, загинали в битка или убити в следвоенните лагери на победителите!

Поклон герои, не сте забравени!


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zax

    136 58 Отговор
    Расате да беше прочел малко преди да пише глупости. Хитлер е имал план за окончателно решение и на Славянския въпрос. Евреите са били само предястие. На нас също със сигурност е нямало да ни се размине, особено след като сме отказали да пуснем армия срещу руснаците и да предадем евреите.
    Разбирам че симпатизира на фашистката идея, но както и с комунизма "изпълнителите" на идеята просто я опорочават.

    Коментиран от #35, #53

  • 2 ПУТИН

    75 38 Отговор
    натегач
  • 3 кирил

    79 38 Отговор
    войната е била между двама бандити за подялба на европа.от начало бандитите били съюзници
  • 4 Public Owner

    103 89 Отговор
    Хитлер е бил приятел на България. По негово време сме били на ТРИ МОРЕТА, а рубашките са ни орезали териториите като са дошли и какви ли не още злини!
    Много хора в България мислят, че рубашките са ни съюзници, приятели или спасители. Но фактите са:

    1. За освободителната война, войводите и по-конкретно Вълчан Войвода е платил на руския цар по-тогавашното време за освобождението на България. Това се знае и е документирано, има подробни описание, но комунистите са го криели дълго. За какво мислите войводите са събирали пари? За какво мислите, че са обирали турски кервани и са събирали парите? Ами разбира се за да платят за освобождението на България!

    2. През 1917г. руската армия и нейния съюзник - Сърбия, заедно с италиански и френски войски обявяват война на България в област македония, но биват рагромени от Българските Войски. Да, четете подробно за тази война и как сме разгромили окупатора - съветската комунистическа войска и съюзниците й!

    3. С налагането на комунистически режим след 1945г. съветските комунистически изроди избиха 300 000 българи и цяла българска интелигенция. На другите хора по-това време им е казвано, че в лагерите са престъпници и убийци, а убийците са били именно ушанките. Комунистическият режим експлоатира ресурсите на България в продължение на 45г. и още по-лошото превъзпита народа да бъде послушен, тих и страхлив! Последствията от това в момента са пагубни!

    Зад всичко това главни седят евреите, те създадоха комунизма, те

    Коментиран от #15

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Спас

    73 32 Отговор
    До някъде е прав Расате, но все ми се струва , че германците биха ни запукали, ако не бяхме с тях. Просто нещастието ни е, че се озовахме от грешната страна след войната!
  • 7 1923

    52 44 Отговор
    Аз съм на абсолютно същото мнение. За съжаление ние загубихме. За над 1300 години държава май загубите ни са повече от победите. Въпросът е къде сбъркахме, кога скъсахме връзката си с великите Крум, Симеон, Тервел, Борис? Защо не се поучихме от тях? Проклет народ ли сме, калпав материал ли сме или славянската безхаберна кръв смесена с тази на великите ни пра деди ни погуби? Защо преклонихме глава пред чалмата, петолъчката и олигархията сега? Защото сме просто б...ци- това е тъжната истина, б....ци, като народ!
  • 8 Public Owner

    49 50 Отговор
    Евреите създадоха кумунизма и демокрацията. Те правят външни и вътрешни диверсии срещу България от хиляди години! Те прилагат "разделяй и владей" на всички възможни нива на които успеят и унищожават белите държави. В същия момент, чрез хуманитарна помощ и превъзпитание - размножават низшите раси и последствията от това са, че в момента белите хора сме 7% от цялото население на света. Другите 93% и отгоре са низшите раси които не са допринесли НИЩО за създаването на цивилизацията. Но най-потърпевшият народ от белите сме БЪЛГАРИТЕ, защото евреите хвърлят най-много сили за унищожението ни. Защото както пишат самите те "хилядолетният ни враг е още жив" (за нас българите). Защото през 9 век в Европа има практически 3 държави - римската империя, западната римска(византийска империя) и БЪЛГАРИЯ. И то само България е национална държава, 1 народ, 1 език и 1 култура. Докато другите са мешавица. Та евреите възприемат българите за най-голямата опасност. Ние сме дали християнството на запада, та да не ни учат нас на европейски ценности разни педали от западна европа, начело с евреите които им промиват мозъка.
    Единственият чужденец приятел на България е бул Хитлер. БЪЛГАРИЯ НА 3 МОРЕТА!

    Коментиран от #75

  • 9 панов

    58 42 Отговор
    9 май е празник за юдеите болшевики
  • 10 Public Owner

    42 49 Отговор
    Уточнение:

    автора към края на статията под "руска освободителна армия" има предвод не редовната комунистическа партия съставена от чурки, жълтури и най-големите селяни от руското общество, а именно така наречената Руска Освободителна Армия била се на страната на Хитлер през втората световна война. Героите на РОА им се казва - над 110 000 хилядна войска съставена от истински руснаци които са били против комунизма и са били на страната на доброто. Това уточнявам защото е нужно, че доста хора не са запознати!
  • 11 Живеещ в Германия

    63 55 Отговор
    Пълни глупости!!!
    Откъсачни, наивни, огромни простотий!
    Два факта от едната страна а от друга найвни простотии!
    Срам ме е да чета подобни глупости. Създание, което нищо не е постигнало в живота освен да бълва глупости по телевизията, ми говори, че едва ли не немските националисти са по-хубави от руските комунисти.

    Коментиран от #12

  • 12 Public Owner

    43 29 Отговор

    До коментар #11 от "Живеещ в Германия":

    Не те знам, какъв живеещ в Германия си, ама определено си на издръжка от американското посолство! Това ли успя да напишеш само, нямаш никакво опровержение на статията, тролчо ;)
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 111

    49 2 Отговор
    Винаги е така в живота - за едни е победа, за други-загуба. Ванга го е казала:„Няма хитрец, дори и най-големият, който да е надхитрил съдбата си.”
  • 15 ГОСТ

    32 20 Отговор

    До коментар #4 от "Public Owner":

    Браво накрая някой се намери да каже истината че за всичко са виновни евреите . Но има и други малко известни факти че Хитлер е спонсориран от евреи за да започне войната и че умишлено са избивани евреи за да се преселят Палестина днешен Израел ако някои се интересува от истината нека прочете книгите на Никола М. Николов

    Коментиран от #57

  • 16 гого

    41 31 Отговор
    Абсолютно точна статия!
    За съжаление десетилетията промиване на мозъци си казва думата.
    Ще ни трябват още няколко десетилетия,докато наваксаме пропуснатата култура.
  • 17 до Zax

    38 24 Отговор
    само да попитам , че ние българите какви славяни сме ???

    Коментиран от #18

  • 18 Zax

    33 28 Отговор

    До коментар #17 от "до Zax":

    Южни славяни. Или може би говориш на латински език ? Или на цигански ?

    Коментиран от #44

  • 19 bagain

    20 8 Отговор
    Първото нещо което ме учуди след идването на "демокрацията" в България беше че Маркс е написал и" Капиталът"-т.е. капитализмът. Странно!
  • 20 Лазо

    3 8 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=Nza4y97G7RE
  • 21 Киро

    52 57 Отговор
    За България 9-ти май не е празник, а национална ТРАГЕДИЯ!

    Губим 1/4 от земята си, милиони българи остават извън границите, България е обрана и окрадена от рубашките, избиват цялата интелигенция и на нейно място идват някакви слабоуми и престъпници, въргаляли се довчера в шумата и пребивали мандраджии за да ги окрадат!
    Следващите 45 години следва ужас и падение, от които и до днес не можем да излезем!

    9-ти май за България е ТРАГЕДИЯ!
    Единствен повод за празнуване на ИСТИНСКИЯ Българин е Празникът на Европа.
  • 22 Апропо

    49 36 Отговор
    Г-н Расате , оказва се , че Вие сте просто фашист . Не националист , не патриот , просто фашист . Точно хората за които говорите не толерират гей парадите и техните производни. Срам ме е от Вас . От това , че се наричате Българин .
    Г-н Публичен , толкова дестилирана идиотия скоро не бях чел . Съветски войски в 1917 г. в Македония ! И това е само част от всичко .
    Чували ли сте Вие и автора на на тази боза за Гео Милев и Вапцаров ? Какво се е случило с тях и хиляди други ?
  • 23 ААА

    38 25 Отговор
    Статията на гн. Расате , написана в стил АКО Ботев беше с каска , АКО Левски с маратонки "Ромика" щяха да освободят България, или АКО сега спечеля джакпота от Тотото какъв приказен живот ЩЯХ да живея.А "АКО-то" освен ,че е УСЛОВНО НАКЛОНЕНИЕ, мирише лошо и цапа гащи.Защо просто в тази измъчена територия, не се говори с истини и факти , какво би била алтернативата за България, А ПОСТОЯННО И НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ ЕДНА ГРУПА ,ИЛИ ГРУПИ БЪЛГАРИ НА ДРУГА ГРУПА БЪЛГАРИ, ОТ ПИШМАН ПОЛИТИЦИ И ТАКА ДО КРАЯ НА НАЦИЯТА. Започвам да вярвам на думите на Стамболов -На този народ трябва да му е постоянно вилата на врата и остена в гъ.. за да върви напред.
  • 24 Скорпион29

    38 28 Отговор
    Расате е едно тесногръдо малко човече дето бившето БКП му даде малко стотинки и то дръпна малко въздух и се получи едно малко балонче пълно с ла....на на име Боян Расате

    Коментиран от #25

  • 25 Киро

    31 39 Отговор

    До коментар #24 от "Скорпион29":

    Ти не говори кой какъв е, неграмотен трол с ай-кю, колкото на врабче!

    Това е истината, а неспособността на копейкаджиите, като тебе, да се изкажат аргументирано, води до избилата пяна по муцуните ви!
  • 26 Скорпион29

    38 35 Отговор
    Расате е жалко момченце което винаги е искал да блести дори с откровенна простотия но много помия има във него и не се получава .Алцайдер до гроб дори и пре тъпия Волен си изигра картите по добре от него.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 от живеещ в Германия

    31 20 Отговор
    до Public Owner
    В целия си съзнателен живот работя в евро държави, от 5 години работя и си плащам данъците в Германия. Децата са ми германчета а не мога да си получа елементарните детски ,за които плащам данък. Примерите са много. От психично болни хора, които живеят на принципа "знаеш ли как е там? един приятел ми каза..." не искам да чета глупави коментари. На теб пипето ти е толкова, колкото на тоя Расате. С такива като вас трябва да се говори директно в очичките не тука да си чупя пръстите да пиша.
  • 30 гост

    28 17 Отговор
    Увличаш се, бе, расате. Айде, събуди се!
  • 31 7777777

    43 11 Отговор
    Г-н Расате, западните покрайнини, одринска Тракия, Беломорието и северна Добруджа сме ги изгубили още през междусъюзническата война през 1913 г. Цар Борис е преговарял с Хитлер и той му е обещал да върне изгубените територии, затова ставаме съюзник на германците, Сталин не е обещал нищо, затова наши войски навлизат в тези територии по време на войната и българите там ги посрещат като освободители. Не се знае, ако Хитлер беше спечелил войната каква щеше да е Европа днес, само можем да гадаем, никой нямаше да търпи тази диктатура, все някой народ щеше да се вдигне на въстание рано или късно!
  • 32 празнуващ малоумник

    44 30 Отговор
    Аз празнувам 9 май като ден на победата над хитлеро-фашизма и освобождението на Европа и честитя на тези, които изнесоха войната на свой гръб, дадоха най много жертви и имат право да празнуват на този ден!
  • 33 Скорпион29

    19 11 Отговор
    Някой май ми е писал ама не съм видял хайде (Х)ирчо какво чакаш скачай неподготвен на ГОЛЕМИЯ.
  • 34 Путин

    16 52 Отговор
    Ако Хитлер ни даде три морета, то Османската империя ни даде и океан. Поклон пред турската армия, която ни освободи от православния ярем.
    Расате, ти си обикновен фашист и глупак, който мре за малко публика...
  • 35 Верт

    26 14 Отговор

    До коментар #1 от "Zax":

    Батка, ти да беше прочел малко от някоя немска енциклопедия от онова време - в тази от 1940 сме определени като арийци, веднага след германците.
    Не е лошо и да прочетеш и “Учението на фашизма“ от Бенито Мусолини.
    Не знам зали знаеш, през 1934 година еврейски сдружения от САЩобявяват война на Германия
  • 36 Нафарфорий

    24 5 Отговор
    Донякъде е прав тва не мога да го отрека, я се сетете кой продаде Македония "гадните '' фашисти или някой друг?, все пак не мога да отрека, че през комунизъма тея дет ся са у дпс-то, у дост-то и т.н. си знаеха мястото!
  • 37 Грую

    13 5 Отговор
    Затова са измислени закони. Репресията може да има много измерения, като най-голямото е когато се отнема човешки животи. Нацисткия режим е бил такъв, а воденето на борбата с него е изисквало реципрочни мерки. Вероятно затова и последващият го социализъм се е заразил и е ползвал подобни методи за дисидентите и затова пък и той слезе от сцената за начина на управление на човечеството и държавността. Дали можем да кажем , че сме надживяли времето на управление чрез отнемане на нечий живот? Ами в момента през България преминават мигранти, които ще ни опровергаят напълно. Все пак това е основното и градацията е в методите на управление на народите е чрез отнемане на живот, на свободи и на средства. Така се извършва и ако сме надживели управление чрез отнемане на живот, а всъщност светът като цяло не е, то все пак остават отнемането на свободи и средства, което намираме за законно. Наричаме този начин на управление демокрация, в която няколко процента от жителите на държавата крадат свободното време и средствата на останалите законно. Има място за разсъждение от какво сме се отървали и как са ни впрегнали по друг начин отново.
  • 38 СССР

    27 22 Отговор
    A тоя расате къде забрави ТУРСКОТО 500годишно РОБСТВО! ТУК ТУРСКА ПРОВИНЦИЯ ЛИ ЩЕШЕ ДА Е ИЛИ РАИХСКА ПРОВИНЦИЯ?!?!? РУСНАЦИТЕ ДВА ПЪТИ НИ ОСВОБОЖДАВАТ И ДВА ПЪТИ СИ ОТИВАТ! И сега КВО?!?! Да почна да съжалявам ХИТЛЕР ЛИ горкоят тои!
    БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ и неиният ВЕЛИК НАРОД!!!
  • 39 пешо

    29 17 Отговор
    Долу ръцете от Маркс и Енгелс! Нищо не знаеш ти за тях.
  • 40 Public Owner

    31 31 Отговор
    Най-смешното е като гледам по улиците колко много комуняги с промит мозък карат немски и японски коли. Не мога да разбера защо тези хора като обичат толкова русия и рубашките и са им такива идоли не си купят да карат лада и москвич. Има си нови модели, няма проблем. Защо карат колите на нацистите, нали са лоши хора?
    Много хора в тази държава без расова култура и без историческа култура. Пишеш им истината(написах я в 3ти коментар и след това) и пак не разбират.. Наистина комунистите са най-простите хора на този свят, за пореден път се убеждавам!
  • 41 Mercedes-Benz

    28 34 Отговор
    Браво на Расате, много силна статия! Истината и само истината е написал! Българи не забравяйте, че капитализма и комунизма са страните на един и същ шекел! Където е текло пак ще тече, еврейската чума разбра, че може и да убива хората борили се за бяла Европа, но не можа да убие Идеята, тя е жива и ще пребъде!

    Коментиран от #51

  • 42 smolata

    17 19 Отговор
    Фашистите на САПУН

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Mercedes-Benz

    28 28 Отговор

    До коментар #18 от "Zax":

    Кирилицата е БЪЛГАРСКА азбука подлого, а не "славянска" всичките от така наречения "славянски" свят пишат и четат на българска азбука, набийте си го в червени канчета! Рубладжиич, ще ядете дървото да знаете, задето ни продавате със скапаната си "славянска" бълвоч!

    Коментиран от #49, #50, #64

  • 45 Скорпион29

    36 27 Отговор
    В Боян Расате няма нищо за уважение прост махленски голтак с претенции като повечето плувачи по Русия. Това дето е написал е чиста ДИЯРИЯ на един жалък човечец от една жалка държава.Добре че бяха,, гадните "комунисти да ви направят граждани че още щяхте да се пощите вечер един друг в керпичените къщи и да ходите със скъсани цървули.
  • 46 Mirko

    21 15 Отговор
    Ей Владко-Расатко бленува да е добре някой като избие "по-нисшия матрял", а остави само "по-висшия" (като него естествено) ама я виж се оказало че и той не е баш ариец - друга песен ще запее...

    А... и е забравил да напише, че всички щяхме да караме БеЕнВе-та и носим Хуго Бос!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Мара

    28 22 Отговор
    А,бе,ти от всякъде си дал фира!Фашист такъв!Ами нали Денят на победата затвори концлагерите,където станаха на сапун милиони невинни хора,бе,шапшал!Спря фашистката чума,която искаше да изтребе целия свят и да го засели само с германци.Дядо ти щеше да излезе през комина на някой крематориум и ти сега нямаше да имаш възможност да пишеш глупости!Никакъв Расате не си!Само мърсиш святото име!
  • 49 азбука

    31 24 Отговор

    До коментар #44 от "Mercedes-Benz":

    Азбуката е толкова българска, колкото и марката на значката ти.
    Византийци са я измислили за неграмотни славянски племена.
    https://bg.wikipedia.org/wiki/Кирил_и_Методий
  • 50 азбука

    25 19 Отговор

    До коментар #44 от "Mercedes-Benz":

    Публикувано във факти.бг: Публикувано във факти.бг: Азбуката е толкова българска, колкото и марката на значката ти.
    Византийци са я измислили за неграмотни славянски племена, за да им насаждат христиански цености.
    https://bg.wikipedia.org/wiki/Кирил_и_Методий
  • 51 НикиД

    23 27 Отговор

    До коментар #41 от "Mercedes-Benz":

    има правилномислещи хора, но са малко, просто пропагандната машина не оставя никакъв шанс за да си пробие път истината. БРАВО на Расате, че е имал дързостта да си изкаже мнението по въпроса, без задръжки. за всеки, който има 5 грама мозък е ясно, че войната е спечелена от погрешната страна и това не е никаква победа за Европа.
  • 52 mediator37

    19 19 Отговор
    Особено отвратително е, че тази тъпа дата 9 май я обявяват и за Ден на Европа. Много дразнещо ! Не ми е ясно с какво самочувствие ни правят на глупаци. Не знам кой или кои идиоти са се наговорили да наложат датата 9 май за празник на Европа. Ако ги знам бих ги бъхтил неуморно със сърп и чук.
  • 53 Бат Саше

    18 20 Отговор

    До коментар #1 от "Zax":

    Приятелю, а ти ако беше прочел малко повече, щеше да знаеш. че ние не сме никакви славяни. Хитлер и неговите учени отлично са го знаели. Славянският ни произход е една дълго пропагандирана лъжа, с политически, имперски цели на СССР. Наскоро пък след генетично изследване се оказа, че руснаците нямат почти нищо общо със славяните, а са чистокръвни фини.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Mercedes-Benz

    22 7 Отговор

    До коментар #55 от "Valeri":

    Ти ментален инвалид ли си? Как се горят хора в газови камери? Последно ква е версията, души ли ли са ги вътре в камерите или са ги горили, а пещите за кво са били, за обгазяване ли? 1937г. френския червен кръст прави преброяване на етносите в Европа, от Португалия до Урал, евреите не превишават 4 милиона!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Циклон Б до ден днешен се използва за ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ!!!!!!!
  • 57 ТОЙ

    5 10 Отговор

    До коментар #15 от "ГОСТ":

    Целта на Първата световна война е да се създаде СССР.
    Целта на Втората световна война е да се избият Европейските евреи и да се раздели Европа на соц. и капиталистически държави.
    Целта на Европейския съюз е да няма граници.
    ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО?
    Хората,които се ЗАБАВЛЯВАТ със света си поръчаха на Маркс сценарий и си го изпълняват.
    Маркс говори за комунизма че е бездържавие,значи няма граници и ето Ви го експеримента.
    И така г-н Расате,щом е станало така,значи е трябвало да стане и Вашите ФАНТАЗИИ ЗА ПОДРЕДБАТА НА СВЕТА са само един смел сън,с който си направихте страшна реклама.
  • 58 Ибрахим

    9 12 Отговор
    малиии .аси глупостите.първом расате да се осведоми кои е аркадий соболев и какво ни е предлагал.просто борис трети като цар не е могъл да приеме предложението на комунистическия съветски съюз.нали се сещате може с германия никога против русия.още първата световна ако не бяхме съюзници на турция а на русия нещата щяха да са коренно различни.

    Коментиран от #66

  • 59 Ироничен

    14 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Постепенно ми стана ясно, че всичко на което ни учеха в училище е преобладаващо лъжа!

    Да, сега пак е така и ти искаш да наложиш своята.
  • 60 Адолф

    9 1 Отговор

    До коментар #55 от "Valeri":

    Валери, еврейче ли си, че се пенявиш толкова?
  • 61 Кумчо Вълчо

    11 16 Отговор
    Е затова бай тошо беше пич ,защото такива като боянчо ,бойко,сидерчо,каракачанчето,валерчо,ги пращаше в Белене да не излагат нацията.
  • 62 Боянчо ставаш смешен

    9 12 Отговор
    Боянчо Расате е сътворил страшно умотворение, жалко че фактологията не е в негова полза и показва как и Дяволът чете Евангелието.
    1. Чистката срещу българското офицерство щеше да бъде направена, независимо дали българската армия се изпраща против нацистите или не;
    2. Голяма част от българските политици си живеят живота на гърба на българския народ. Да се забелязва израждане? Не, напротив, живеят с много по-високи доходи и много по-качествено с десетилетия повече от обикновения българин, а масово са възприемани като чудовища и крадци и убийци. Бай Тошо, който изби маса народ - някой да не го е наричал "чудовище", пък живя над 80 години;
    3. България не е "получила" Беломорска Тракия и Македония, България само е държала гражданска администрация там, но е зависела от германското военно командване - Расате и ти гледаш да се огъ...зиш по посока на вятъра. Германците са били основна сила и всичко е ставало както им се иска;
    4. Комунистите наистина доведоха България до катастрофално положение, но никое българско правителство не е имало особен избор как да реагира на външните заплахи - или си с Русия, или си с Германия.

    Отново ще го кажа - България в навечерието на Втората световна е имала икономика обвързана почти изцяло с Германия. Никой друг не се е интересувал особено от нашето производство, поради което и не е редно да се хвърля вината върху тогавашните български правителства, които не са могли да направят нещо различно. Ако не бяхме станали участник в
  • 63 Боянчо ставаш смешен

    9 6 Отговор
    Не, че нещо, ама комунистите се накрадоха с народни богатства. Ако слушаш тате и мама, комунистите са страшни изроди, Като ги погледнеш отблизо - белички и червенички с твоите пари! Може ли тогава германците (някои от тях) да са били и изроди като описаните? Какво, като са избръснати и усмихнати? Сталин като е ограбвал банката да не би да не се е смял?

    Дори и Германия да бе спечелила войната, дали щеше да ни остави Македония и Беломорска Тракия? Ако Хитлер е искал, то веднага е могъл да предаде тези територии ИЗЦЯЛО И БЕЗВЪЗВРАТНО под българска юрисдикция, но не го е направил до края на войната. Какво щяхме да получим? Голата опашка?

    Не ми е ясно защо си въобразява Расате, че негрите щели да си стоят в Африка. Никой не може да каже какво е щяло да стане 20 години след Втората световна дори и при победа на Германия. По-вероятно е нашето положение да е щяло да се усложни, имайки предвид германската хегемония и нашата послушност. Краен резултат - нещо като след комунизма.

    Германският войник има кой да го хвали, неслучайно песента "Дойчланд юбър алес" е германски химн повече от 70 години (с дребни промени). Български войници не останаха!
  • 64 Zax

    4 8 Отговор

    До коментар #44 от "Mercedes-Benz":

    Да беше прочел преди да пишеш, подлого!
    Къде съм казал "Пишеш" ? "На какъв език говориш" е малко по различно от "на каква азбука пишеш". Ама то първо трябва да можеш да четеш, след това да разбираш какво четеш... Ама то чукча е писател, не е читател. Или трябва да ти го напиша на немски за да разбереш ? Макар че едва ли имаш идея от немски.
  • 65 гост от село

    13 15 Отговор
    Расате е една объркана глава.Неточен в исторически събития.Неточен в интерпретациите.Германският войник може да синеок/чист ариец/,стегнат и красив,но е изпълнявал заповеди и убивал.Путин чрез разсекретени документи съобщи вероломното нападение към РУСИЯ.Избиване на 22млн.,другите роби и заграбване на ресурсите .им.
  • 66 Българин

    12 4 Отговор

    До коментар #58 от "Ибрахим":

    "Скоро в часовете по история научих, че през последната голяма война сме били съюзници на хитлеристите, и затова след като сразили нашите вековни врагове – сърби и гърци, германците ни дали Македония и Беломорска Тракия. Преди това пък принудили Румъния да ни върне Южна Добруджа… Странна работа, защо им е притрябвало да правят това питах се аз, след като са могли да ни прегазят, а след това и да ни изтребят,..." И ОТГОВОРА ДА НЕ СЕ ЧУДИШ: Те германците са грамотни хора, които добре са запознати с историята и какво може Българския войник. Та в този ред на мисли сме били по- добре съюзник отколкото враг в тила.
  • 67 ШАРАН БГ

    11 18 Отговор
    Този Б.Расате в опита си да разсъждава, много ми прилича на една мътна река пролетно време, която с водите си влачи какво ли не. От листа и клони, до издавени животни и много, ама много тиня. И аз ще кажа: СТИГА ГЛУПОСТИ ! То бива помия, ама чак пък толкова бива ли ? Ако в следващите си премъдрости сложи херувимски крилца на А.А.Хитлер - бих му рекъл:" Аферим, бе кьопек ! Ти си надминал и чичко си Гьобелс"
  • 68 123

    22 18 Отговор
    Може да е брутално и арогантно, но е абсолютната истина! Браво Расате - точно в 10-ката!
  • 69 Гост 39

    4 11 Отговор
    Ненормално е всичко това. Написаното, коментарите, анализите... В тази страна управляват, пишат и разпореждат селяни, простаци, квартални гамени и подобни.
  • 70 АДОЛФ

    9 12 Отговор
    Бояне, само психично болен като теб може да напише такива глупости! Ако сега бяхме хитлерова колония ти щеше да си в лагера!
  • 71 Димитър

    9 13 Отговор
    Комунизма е зло няма спор, но да ми говорите че нацистите са добри е плод единствено и само на невежество и болни виждания. Радвайте се, че са били победени, че ако не бяха има голяма вероятност днес да бяхте просто пълнеж на някой немски матрак....
  • 72 Хихихи

    6 2 Отговор
    Който е...л, е....л, кака Пена се омъжи! Победителят никой не го съди, а СССР неизменно е такъв! Хайде сега всички, ако могат да станат от гроба и да променят историята! Хихихи
  • 73 Сибирь

    2 5 Отговор
    Интересно ,а ако аз напиша статия за Победата ,вие ще я публикувате ли?! Или трябва да съм нацист като расате !?
  • 74 Сибирь

    5 5 Отговор
    След катотия нацисти са били толкова добри, пожелавам на децата на расате и феновее му същото ,което тия "добри хора' са правили на руските деца !
  • 75 Сан Саныч

    1 8 Отговор

    До коментар #8 от "Public Owner":

    Да разбирам ли от приказките ти, че из древна Атина е било фрашкано с евреи и че примерно хора като Жан Жак Русо са били евреи? И каква комунистическа войска в Македония през 1917 празна кафява тикво видя? Едно нещо става ясно само - едно време подчинените на Иван Конев и Фьодор Толбухин, а и СМЕРШ не си довършиха да му се не знае работата и не дотрепаха всички кафяви и те са започнали пак да се размножават.
    С неприятелски поздрав,
    Сан Саныч, Дважды Еврей Советского Союза
  • 76 БЕЛЕНЕ

    8 10 Отговор
    Щом си днес жив, значи комунистите са били повече хора от такива като теб днес. Щом при комунистите народа у нас разтеше а днес - намалява. А щом народа се е възпроизвеждал, значи живота не е бил толкоз зле. Вие сте по-жестоки днес към народа повече от всякога! И на края, същите тези обиграни от преди 1989та, днес са такива като теб! БЕЛЕНЕ, доста не ефективно е функционирал и дано се върне и отново заработи! Диалектическият закон е известен, че историческите събития се повтарят и има и отрицание на отрицанието, че има и че, количественото натрупване - води до качествени изменения! ДА ! Колкото и да бягаш, от съдбата си и от диалектическите закони на Диа-мат, няма да те избегнат! Продължавай! За сега.
  • 77 дяда гошо

    11 7 Отговор
    От прочетените коментари разбирам че тези дето подкрепят Расате и неговите измишльотини вероятно са родени след 1989 г Вече повече от 27 г управляващите се стремят да изменят историята ни в полза на Турция Германия изобщо на ЕС Абе изобщо няма смисъл да се пише повече
  • 78 димо

    8 1 Отговор
    Много вярно написано в статията скритата истина за войната и това че либерастията спечели и завладя света
  • 79 реалист

    7 0 Отговор
    Прав е Боян , но на Българските европ...лски ориентирани политици не им изнася ,разтворените им задници продължават да сочат към Брюксел
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Щирлиц признава

    5 0 Отговор
    Ден на окупатциата на България , от чарвената шапчица.