Last news in Fakti

9 Април, 2019 10:21 4 182 48

Истанбулската конвенция и търговията с политическо влияние

  • истанбулска конвенция-
  • сорос

Точно сега се повдига един въпрос, който в западноевропейските страни няма никаква електорална тежест, а в източната част на Съюза ще нанесе огромни щети

Истанбулската конвенция и търговията с политическо влияние - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на арх. Христо Генчев и доц. Марин Генчев за сайта на Александър Урумов

Измина почти година, откакто Конституционният съд на Република България отсъди, че Истанбулската Конвенция (ИК) противоречи на Конституцията на Република България.

В един Европейски съюз, който зачита суверенитета на страните членки и основополагащите договори ИК не би трябвало да бъде повече част от общоевропейската политика и законодателство. Днес обаче тези принципи и договори могат да бъдат потъпкани и то не къде да е, а в Европейския парламент (ЕП).

Отчаяни от нежеланието и невъзможността на Съвета на ЕС да одобри пълно присъединяване на Съюза към ИК, ляво-либералните сили в ЕП наложиха резолюция, с която да се отправи запитване към Съда на ЕС дали вече дадения мандат за частично присъединяване е легитимен и се иска становище каква точно трябва да бъде процедурата по присъединяването на ЕС към ИК.

В пълно незачитане на становището на КС на Република България Кристин Рево Д'Алон Бонфоа [1] казва по време на обсъждането следното: “... някои страни членки продължават да възпрепятстват процеса на ратификация [на ИК] от ЕС. …. Ние не можем да приемем това; по тази причина Европейския парламент взе нещата в свои ръце, като отправи питане към Съда на ЕС относно всички правни възражения, поставени от Съвета на ЕС, които от наша гледна точка са само оправдания …” [2]

Целта очевидно е да се използва ляво-либералното лоби в Съда на ЕС, за да се изтълкува “правилно” уж неясния Лисабонски договор. Така се отваря възможност чрез посочена от съда процедура да се заобиколи съпротивата на източноевропейските страни срещу ИК. Такъв ход е изключително рискован и и вади на показ отчаянието завладяло ляво-либералното лоби в ЕС. И това се случва точно сега - само седмици преди изборите за ЕП!

Точно сега се повдига един въпрос, който в западноевропейските страни няма никаква електорална тежест, а в източната част на Съюза ще нанесе огромни щети именно на поддръжниците на ИК.

Това поражда редица въпроси: Защо го правят? Защо сега преди изборите за ЕП? Защо тази Конвенция е толкова важна? Защо поемат този огромен политически риск? За да разберем мотивите зад почти истеричните опити да се наложи Конвенцията на целия ЕС е нужна малко предистория. Истанбулската конвенция е документ, създаден в духа на ляво-либералния неомарксизъм на Херберт Маркузе [3].

От десетилетия (края на 60-те години на миналия ХХ в.) тези идеи постепенно придобиват доминиращо влияние сред политическия и интелектуален елит в Северна Америка и Западна Европа. Основният замисъл e създаване на нов световен ред, основаващ се на идеите на Маркс и Енгелс, като класовата борба се води не в името на пролетариата (както е при марксизма, който познаваме), а в името /и от името/ на етнически, сексуални и други “онеправдани” малцинства. Днес основно препятствие пред разпространението на неомарксистките идеи в ЕС се оказват страните от Източна Европа, изпитали на гърба си пагубните резултати на подобен социален експеримент.

А точно тук след падането на желязната завеса бяха положени огромни усилия за налагането на ляво-либералната идеология. Основен неин проводник става Фондация “Отворено Общество” на осъждания за финансови престъпления [4] борсов спекулант Джордж Сорос и цяла мрежа от свързани с нея организации.

Ключ за нейното успешно развитие е моделът, по който се финансира. Той е широко - 1 - използван във финансовите среди и се нарича “leverage”. Ливъридж е инвестиционна стратегия, при която с малко собствен капитал се привличат чужди средства с цел увеличаване на потенциалната възвръщаемост на първоначалния капитал. Така притежател на относително малко собствени средства започва да контролира и инвестира многократно по-голям чужд капитал. Тази стратегия увеличава размера както на възможната печалба, така и на потенциалната загуба. В конкретния пример за разпространението на ляво-либералния неомарксизъм стратегията изглежда по следния начин: Сорос използва собствено финансиране (около 800 милиона щатски долара на година [5]), с които изгражда инфраструктура и мрежи от организации, познати под името “гражданско общество”, НПО и др. Впоследствие организациите от тази мрежа са или основни бенефициенти, или чрез съучастия определят как се разпределят средствата на USAID - почти 30 милиарда щатски долара на година.

България е много добър пример за това как работи тази финансова схема. Направена от авторите справка показва, че 92% от средствата, разпределени от българския клон на USAID (“Америка за България”) за периода 2009 - 2018 са дадени на организации, получили финансиране или вече работили по проекти с “Отворено общество”. Подобен подход организацията има и към фондове на други западни държави. Освен очевидната полза от безвъзмездното финансиране, така мрежата на “Отворено общество” получава и немалка политическа подкрепа от тези държави-донори. Тази брилянтна схема е разтърсена с избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ през 2016 година и последвалия рязък обрат в политиката.

На 23 май 2017 година Държавният департамент (принципал на USAID) практически премахва всяко финансиране за организации от ляво-либералния неомарксистки спектър.[6] Няколко месеца след това, на 17 октомври 2017 година, в отчаян опит да предотврати смут в редиците на своята структура от НПО [7] Джордж Сорос обявява, че е в процес на даряване на 18 милиарда щатски долара на Отворено Общество [8].

Звучи добре, но за глобалната мрежа от организации на Сорос дори и такава огромна сума е недостатъчна и може само за кратко да замести липсващото финансиране от страна на САЩ. В допълнение към новия курс на Държавния департамент на САЩ администрацията на президента Тръмп не бездейства и в други направления. Така например, на 9 април 2019 година встъпва в длъжност новият президент на Световната банка, която е друг бастион на глобализацията. Дейвид Малпас е близък съюзник на президента Тръмп още от предизборната му кампания и очакванията са, че той е склонен да промени досегашната политика на банката в съзвучие с вижданията на президента. Един пореден удар по организациите, свързани с “Отворено общество”.

Сорос осъзнава какво се случва и в интервю за “Вашингтон пост” на 10 юни 2018 г. заявява, че “всичко, което можеше да се обърка се обърка” [9]. Публикуването на информация от доклада на прокурора Роберт Мюлер, оправдаващ напълно Доналд Тръмп по обвиненията за незаконни връзки с Русия прави положението още по-неприятно за ляво-либералните стратези, защото стана ясно, че Тръмп няма да може да бъде предсрочно отстранен от президентството и шансове за негов повторен мандат се увеличават [10].

В тази критична ситуация само мощно финансиране от икономически гигант може да гарантира оживяване на поглъщащата все повече и повече средства мрежа от организации около “Отворено общество”. Този икономически гигант може да бъде само и единствено ЕС. И тук е мястото на Истанбулската конвенция. Присъединяването на ЕС към тази Конвенция ще доведе до задължение за финансиране и политическа подкрепа на НПО и медии, занимаващи се с права на жените и сексуалните малцинства директно от бюджета на ЕС (около 140 милиарда на година [11]), заобикаляйки структурите на националните държави![12] Финансиране, което ще замести липсващото финансиране от САЩ и ще гарантира оживяването на неомарксистките НПО и медии.

Предпоставките за това финансиране обаче трябва да се случат преди да бъдат определени параметрите на многогодишната финансова рамка за периода 2021—2027 r. А тези параметри се определят сега.

С други думи ляво-либералните неомарксисти са изправени пред следните проблеми:

1. Ако искат да заместят отпадналото финансиране от САЩ с такова от ЕС, те трябва да го получат сега, или да чакат до 2027 година. А те не могат да чакат до 2027, защото без финансиране през 2027 година тях вече няма да ги има.

2. Поради липса на време за подготовка на нов международен договор, който да е приемлив за всички страни в ЕС и да наложи приоритети, гарантиращи нужното финансиране ИК се явява единствената опция на ляво-либералните структури.

3. Очаква се промяна на политическото представителство в новия ЕП, което далеч няма да е така благосклонно към манипулациите на неомарксистките мрежи.

Така създадената ситуация обяснява много добре защо ляво-либералните сили настояват на всяка цена тази Конвенция да бъде ратифицирана от ЕС сега! С други думи ляво-либералният неомарксистки социален експеримент заприлича все повече на политически и икономически балон, който се пука и неговите създатели със сетни сили се опитват да го спасят. Защо е важно да знаем всичко това? В разгара на последните политически скандали стана ясно, че практика като купуване на имоти на данъчна оценка е способна да съсипе политическата и административна кариера на хора от всички ешалони на властта. Какво биха направили всички тези хора, ако знаеха предварително какви биха били последствията от подобна “безобидна” сделка?

Колко хора няма да получат желаните от тях назначения, - 2 - защото всяка проверка на бъдещи кандидати за висши постове ще включва справка от Агенцията по вписвания? В момента една идеология, изиграла решаваща роля в изграждането на част от днешния български политически и административен елит е вече в режим на финансов и политически банкрут. Не малко политици и магистрати са били съблазнени от възможността за бърза и успешна кариера, предлагана им от организации, свързани с “Отворено Общество”. Те едва ли са предполагали, че обвързването с определени властови мрежи може от предимство да се превърне в непреодолима пречка за тяхното кариерно израстване в бъдеще, когато на всяка връзки с “Отворено общество” ще се гледа като на потенциална търговия с влияние. На 14 ноември 2017 година Найджъл Фараж, представител на Великобритания в ЕП иска в парламента да се създаде комисия за разследване на влиянието на “Отворено общество” сред европейския политически и административен елит.[13]

Имайки предвид безотказния политически инстинкт на Фараж, предвидил много предстоящи политически събития (Брекзит, избирането на Доналд Тръмп и др.) можем да приемем, че такива разследвания ще има. Когато тези разследвания започнат и в България, много политици и магистрати ще осъзнаят, че на грантове, “безплатни” семинари, срещи, специализации и курсове в чужбина скоро ще се гледа не като на безобидно участие в събитие или проект, а като на търговия с влияние. Въпросът “какво дадохте в замяна?” ще е оръжието, с което ще бъдат атакувани много кариери. А ние, българите, нагледали се на какви ли не исторически превратности за пореден път ще сме свидетели на пълен социално - политически обрат.

[1] Christine Revault d'Allonnes-Bonnefoy описана като “надежден съюзник” на фондация Отворено Общество в сборника Reliable allies in the European Parliament (2014 – 2019), Open Society European Policy Institute

[2] https://www.socialistsanddemocrats.eu/newsroom/last-chance-tackle-violence-against-women-european-elections-warn-sds

[3] https://youtu.be/veflfrs8opk?t=120

[4] https://dealbook.nytimes.com/2011/10/06/soros-loses-challenge-to-insider-trading-conviction/ [5] https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Society_Foundations

[6] https://www.state.gov/secretary/remarks/2017/05/271051.htm

[7] https://www.wsj.com/articles/george-soros-transfers-18-billion-to-his-foundation-creating-an-instant-giant-1508252926?mod=mktw

[8] https://www.nytimes.com/2017/10/17/business/george-soros-open-society-foundations.html

[9] https://twitter.com/georgesoros/status/1005838891130195973?lang=en

[10] https://www.apnews.com/0bab63fd501b4100bfc06491c2061cc5

[11] http://ec.europa.eu/budget/graphs/revenue_expediture.html

[12] чл. 8 на ИК [13] https://www.youtube.com/watch?v=PZLr0TtPjUc


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опаопа

    7 11 Отговор
    Статията за Лозангейт изчезна, значи има зависими медии от "независимия" бай Лозан. Оставка бе корумпе.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гневен

    27 2 Отговор
    На тоя дьрт рептил от снимката,лично бих го драл с тьпото на ножа-сантиметьр по сантиметьр....
  • 5 соросоидни кърлежи

    29 0 Отговор
    това го знаят и последни идиоти, нпо погребват надеждите на хора и всяват смут навсякъде,скоро очаквайте от тях идеи как да не тормозим педафили и доверим на тях нашите деца.
  • 6 ЕХА

    30 2 Отговор
    нпо кърлежи обичат цигани,гейчета,педафили и др. екзотични неща, Обаче,срещу заплащане.Българи продали душата си за тази кауза лесно се открояват ,вижте ги по тв, как намират аргументи в полза на тези групи,срещу нормални хора.Но сега кранчето ще врътнат.В Унгария и други нормални държави вече ги изритаха.В БГ все още ги търпим.
  • 7 Сталин е бил прав

    22 1 Отговор
    Разстрел.....
  • 8 бпц

    28 0 Отговор
    Света и човечеството се е запазило толкова дълго заради устоите на семейството.Да не приказват толкова какво ще загубим защото сме си патили най много от великите сили.
  • 9 MCHammer

    33 0 Отговор
    Чудесен анализ! Остави соросоидите без пари и им гледай сеира! За пръв път в живота си ще трябва да работят без да лъжат и крадат!
  • 10 неЕС

    32 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Присъединяването на ЕС към тази Конвенция ще доведе до задължение за финансиране и политическа подкрепа на НПО и медии, занимаващи се с права на жените и сексуалните малцинства директно от бюджета на ЕС (около 140 милиарда на година [11]), заобикаляйки структурите на националните държави!-----Ето, всичко е за пари, а някои зомбирани соросоиди и нас си мислят, че това е за правата на беззащитните...Дръжки!
  • 11 А стига бе

    29 0 Отговор
    Забележете---пьлна соросоидна тишина под тази статия....-усещат че скоро им идва края на соросоидните драскачи по форумите....

    Коментиран от #22

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тръмп

    15 3 Отговор
    Анализа доказа,че Сорос е неокомунист!!!:):):)

    Коментиран от #18

  • 14 Хрониките на Евразия

    14 6 Отговор
    На снимката е моят господар , за когото съм готов на всичко . Да живее Сорос и джендърската конвенция ! Аз съм обратен и се се гордея с това , че съм най - добрият духов музикант по градските тоалетни ! 😋😂😂
  • 15 Български По Хелзинкски Комитет

    24 0 Отговор
    Когато Русия изгони Сорос се вдигна врява,че Путин е диктатор.Сега излиза,че Тръмп,Орбан и Фараж също са лоши хора?
  • 16 Бай Шиле

    9 3 Отговор
    А да видим дали Корнелия ще изгони "Отворено общество",ако дойде на власт.Или само устата и г..а са и голями.
  • 17 Бай Шиле

    17 0 Отговор
    Плевненлиев,Захариева и хранениците на Сорос нещо се затишиха? Няма ли да мъцнат нещо по въпроса? Милите ми истамбулчета.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Нако🇧🇬

    15 0 Отговор
    🇪🇺 , силовото приемане мирише на европейски ГЕЙ -райх !
  • 20 Госあ

    3 3 Отговор
    😠 коментарът ми,че този анализ е 🚻 четиво беше изтрит защо ?

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Не религиозен

    11 2 Отговор
    За онези, които разпознават Божието присъствие е ясно, че президентът Тръмп е поставен от Бог, за да се даде време и шанс на човечеството да се завърне към вечните ценности, установени от Създателя. Семейство от мъж и жена и справедливост за онези, които се трудят.
  • 24 Иван

    11 0 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Какво ревеш, Сорос ти отряза от надницата ли?
  • 25 Правилно

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    е, ако е изтрит...да бъде изтрит. Трябва да има защита от глупостта, която бълваш.

    Коментиран от #26

  • 26 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "Правилно":

    Явно си падаш по 🚻 четива ;)
  • 27 Мале, мале,

    16 0 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    спират ви паричките, глад ви чака, а и вие освен за подлоги на Сорос за друго не ставате. Затягай колана. 😂
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Не религиозен

    13 3 Отговор
    Движението на Божият дух вече се усеща не само в САЩ. Скоро ще се пропука опаковката на лицемерието, с което народите трябваше да бъдат измамени.

    Коментиран от #31

  • 30 Борбата

    8 1 Отговор
    Е трудна, тежка и продължителна, но Донълд Тръмп ще победи крадците, след четири години! Това е факт!

    Коментиран от #32

  • 31 Госあ

    0 7 Отговор

    До коментар #29 от "Не религиозен":

    много взе да мирише този дух дето излиза от теб и "автора" Европа не е обор ще знайте.

    Коментиран от #33, #34, #35

  • 32 Не религиозен

    1 5 Отговор

    До коментар #30 от "Борбата":

    Засега САЩ остава единствената действаща демокрация, която е в състояние да избере държавен глава, който не е държавен играч. И може би единственото място, в което християнството все още е живо и действащо.

    Коментиран от #36

  • 33 Драги измислен

    8 2 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    Знаеш ли, освен вноската, към ЕС, какви други сборове ни взима ЕС, за да ни ги преразпределя, а? Защо Великобритания напуска? Пишеш глупости! На бюджетна заплата си, очевадно...

    Коментиран от #39

  • 34 Царството

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    На Германия и Франция, се закрива! Бавно, но сигурно! Нито Китай, нито Русия го желаят, защот искат сигурност! Не искат наглост!

    Коментиран от #40

  • 35 Свободното

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    Движение на хора и капитали, не е патент на ЕС, нали си съгласен? Нашите деди са учили и работили в Европа! Ти си комунист! Те не позволяваха излизане извън “ желязната завеса”!

    Коментиран от #38

  • 36 Не религиозен

    0 5 Отговор

    До коментар #32 от "Не религиозен":

    ! Корекция ! да се чете: Засега САЩ остава единствената действаща демокрация, която е в състояние да избере държавен глава, който не е СИСТЕМЕН играч. И може би единственото място, в което християнството все още е живо и действащо.
  • 37 Госあ

    1 3 Отговор
    Оооо ама тук всичко вече е кристално ясно, показват ви снимки на чудовища и обясняват как искат да разтурят всички християнски ценности и колко лоша е Европа понеже иска правила. Трият се коментари без нецензурно съдържание и се създава идеална среда за популизъм, който да хвърля прах в очите с джендъри и пришълци, вместо да се видят реалните проблеми, като корупция и абсолютно унищожена социална справедливост. Първо драги,вие изобщо нямате представа от комунизъм (нека така го нарека) защото нямате този капацитет. Комунисти са скандинавците,част от Западна Европа и Изтока. Включително Япония. Второ, царството на Германия и Франция тепърва започва след голям период на мрак. И сега си давам сметка,че наистина е по добре е да внесат работна ръка от региони на конфликти, отколкото от нахални и вредни източно европейци. Искате справедливост,ами крайно време е да я получите. Такива страни нямат полза за общността.
  • 38 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "Свободното":

    Не,не съм съгласен. Точно патент на Европа е. Много малко от нашите деди изобщо са учили,ако твоите деди са учили в Европа поздравления. Моите са учили в България,преди да дойде комунизма. И са работили по време на комунизма. И стига с тези мантри,че не ги пускали, тогава освен политически фигури на специализации по целият свят са ходили и специалисти за разлика от сега, когато ако не си уредиш ти нещата директно с вторите страни,нямаш никакъв шанс.
  • 39 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "Драги измислен":

    До 2015, за 8 години "cтpaнaтa ни e cпeчeлилa 14,7 млpд. лeвa зa oceм гoдини члeнcтвo. Toвa e paзлиĸaтa мeждy внeceнитe cyми и пoлyчeнитe пapи пo eвpoпeйcĸитe пpoгpaми." С днешна дата 2019 при приблизително същия тренд можеш да си направиш сметка. Елементарно е. Други въпроси ?

    Коментиран от #43

  • 40 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #34 от "Царството":

    Интересно защо тогава и Китай и Русия преговарят с Германия и Франция, а не с Англия ? 😂
  • 41 Иванов

    7 1 Отговор
    Не разбирам за какво спорите. Всяка идеология, която влиза в разрез с действителността изчезва, та така и сороспийството ще изчезне и помен няма да остане от него. Защо ще изчезне? Защото сороидити бачкат срещу собствените си народи, но го правят за много пари. Тези пари обаче не се възвръщат по никакъв начин, политиците си купуват евтини апартаменти, екскурзии, лайф и прочее консуматорско потребление. По този начин блатото на Сорош ще пресъхне откъм капитал, а без високи хонорари неговите слуги ще го предадат на момента!
  • 42 Максуел

    3 0 Отговор
    Дано Бог му простни! Умрял ли е ?
  • 43 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    Всяка година 15 милиарда евро напускат тъпата ни ,,евространа,,,.....Толкова се губи от БВП като сметнеш 2и2 и то се оказва 3....Толкова ни струва членството в ,,клуба на богатите,, където си оставаме слуги,,които здравата бръснат.

    Коментиран от #44

  • 44 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "ТОЧКАТА":

    Изобщо не разбирам какво искаш да кажеш.
  • 45 Електрошок

    0 0 Отговор
    Иванов,иска ми се да ти вярвам,но историята показва,че в крайна сметка точно тези идеологии успяват.Блатото няма да остане без капитал,защото то се захранва от жертвите на тези идеологии.Така е измислена системата и досега действа безотказно.
  • 46 анализатор

    2 1 Отговор
    Има верни констатациии в статията, но основните определения, съставляващи базата, върху която се равива тезата на автора, са изцяло погрешни. Да се твърди, че соросоидите и неолибералите са леви и неомарксисти, е все едно аз да твърдя, че съм марсианец. За непредубедения и мислещ наблюдател много ясно прозира намерението на автора по този начин да компрометира и да опетни марксизма и съвременните леви политически формации, базиращи се на него.
  • 47 сеирджия

    1 0 Отговор
    Неомарксистите пренебрегват основната идея на Маркс за генезиса на класите, на базата на която той изгражда теорията си. Те заимстват от него някои вторични идеи развити на нейна база. Така извадени от контекста на основния изходен постулат логиката на разсъжденията се прекъсва. След това добавят малко тълкувателни (есеистични) дрънканици, пълни едновременно с патетика и претенция за научност, при което смисъла на идеите не просто се променя, а се превръща в пълна противоположност на идеите на Маркс. Няма марксист, който да приема правото на частна собственост върху мощни средства за производство позволяващи експлоатация на човешкия труд- "организатора" на производството да получава огромна част от стойността на произведеното, а този, който го е произвел да получава само толкова, колкото да не умре от глад или болест. Тъй нареченият "неомарксизъм" е чистокръвен, стопроцентов АНТИМАРКСИЗЪМ и това не е случайно. Това показва едно нещо- Маркс е казал нещо което хвърля в ужас богаташите. Всъщност всичките му идеи са заимствани от по-ранни икономисти и философи и атакуването на всяка по отделно е атака на уважавани от капитала мислители. Заслугата на Маркс е, че видя "общата картинка" и сглоби от тези емпирични идеи стройна НАУЧНА теория. Той има много добро математическо образование, което е дисциплинирало начина му на мислене по-различно от стандартните философски дрънканици пълни с патетични псевдоаргументи. Бесния общ фронт между "десни" и "псевдолеви" с
  • 48 сеирджия

    1 0 Отговор
    Бесния общ фронт между "десни" и "псевдолеви" срещу Маркс красноречиво доказва, че той е заформил "наука" в една традиционно лаладжийска дейност пълна с манипулации, противоречия и празни приказки. Затова се опитват да го "изтрият". Не вярвам да им се получи. В момента е на мода сред младите, а те доста бързо откриват истерията на фалшификаторите и търсят оригинала.