7 Май, 2019 13:35 8 871 58

Българи срещу българи - епизод пореден

  • национална стратегия за детето-
  • общество-
  • истанбулска конвенция

Националната стратегия за детето е повторение на Истанбулската конвенция

Българи срещу българи - епизод пореден - 1
Източник: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От няколко месеца в българското общество и в частност в свещеното българско семейство витае ужас от предлаганата нова Национална стратегия за детето. Разиграващата се ситуация е абсолютно дежавю на печално известната у нас Истанбулска конвенция. При Истанбулската конвенция българи отново бяха настръхнали срещу българи, разполагайки се в двете крайности на позиция по темата за Истанбулската конвенция.

Едните яростно бранеха тезата, че не искат те и децата им да стават ''джендъри'', а другите ехидно им се присмиваха, определяйки ги за ограничени и регресивно мислещи индивиди. И двете страни предпочетоха да се заяждат на дребно и да се правят на специалисти по международно право, но така и не пожелаха да проведат важния разговор, а той е как да се помогне на тези жени, които са подлагани на ежедневно психическо и физическо насилие от своите мъже вкъщи, от колегите си на работното място или дори на улицата.

В дебата за Конвенцията ненавистта между тези две групи от обществото заглуши и победи справедливо искащите повече защита от насилие жени.
Резултатът от този отказ за разумен разговор и респективно постигане на консенсус между противници и защитници на Конвенцията е, че убийствата на жени от техни близки в България са се увеличили с 50% през последните три години.

Днес дебатът в обществото е на абсолютно същото ниско ниво. Българският родител изпитва панически страх, че някой иска да отнеме неговата рожба от него. Страхът е предизвикан от някои наистина спорни текстове в Националната стратегия за детето, но и от масивна хибридна пропаганда идваща от сайтове с проруска насоченост. Пропаганда, която цели буквално да радикализира и да настрои българина срещу Западния свят, който не, че няма своите недостатъци, но със сигурност не е това, което се опитват да го изкарат от Кремъл.

В предложената Национална стратегия за детето, подобно на Истанбулската конвенция, наистина има спорни текстове, които трябва да бъдат обсъдени и коригирани така, че родителите да са спокойни в отглеждането на своите деца. Вместо обаче да се тръгне в посока за постигане на разбирателство и изработване на документ, който да е в полза, и на родителите, и на децата, подкрепящи и противници отново се впускат в безсмислени спорове, истерия и обиди. От този начин на комуникация и обсъждане на социални теми и проблеми - страдат жертвите. Тези жертви могат да бъдат нашите майки и сестри, съседката, съседът или комшийско дете.

В крайна сметка - двама се карат, а трети печели. Този трети за съжаление обаче не са децата, жените и мъжете жертви на насилие, а човекът всичко в нашата държава, главатарят на това измъчено общество - Бойко Борисов. Двата документа са спрени лично по негово разпореждане, гласовитите противници са доволни, защитниците на Конвенцията и Националната стратегия мрънкат тихо в ъгъла, жертвите на насилие се множат, а имиджът на премиера като изпълняващ желанията на народа, се запазва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахах

    146 7 Отговор
    Кремъл е виновен, че на запад мъжете се женят помежду си.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сарматиан

    101 7 Отговор
    Тези които продават страната и народът си не са българи а председатели. Сега след като ни взеха всичко искат и децата ни, но тук вече ще се лее кръв защото нямаме какво да губим повече.

    Коментиран от #9, #46

  • 4 Бамби

    115 8 Отговор
    Национална стратегия за детето ш Истамбулската конвенция имат една цел : преформатиране на българското семейство, неговата поетапна ликвидация чрез заложени ценности и политики, отглеждането на нефелно поколение - без ценностна система, без семейство и роли в семейството, напълно дезоериентирано в обстановка, сменящо пола си по желание, съдещо родителите си за нарушени "права" и т.н.Такава личност, дори и на 20 години в състояние ли е да взема каквито и да е решения?А да носи отговорност?Мозъка на децата е допълнително фрагментиран от чалга, наркотици и най-добрият му приятел - компютъра!Такова ли искаме да еследващото поколение на България? Докога?

    Коментиран от #34

  • 5 Госあ

    13 80 Отговор

    До коментар #1 от "хахах":

    К'во искаш да кажеш,че у масква няма обратни ли ? Абе дайте да я видим тая работа бе ! Ама крият, проститутките и пияниците обаче не могат да ги скрият
  • 6 Беж У лево

    94 6 Отговор
    Некви западни мижитурки,пендели и пр. ще ни казват,как да гледаме и възпитаваме децата си?Ами да дойдат и да ни управляват държавата,кат са тръгнали.Айде у лево!Гейтаци,джендъри,траверси,травели,транс,и всеква измет-в Бг нямате работа!Не закачайте децата на БЪЛГАРИЯ!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 куку руку ку

    55 2 Отговор
    Петре, Петре, когато се твърди, че децата трябва да имат абсолютни права... ами дайте им ги. Дайте им правото да гласуват на изборите!

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    96 2 Отговор
    Списвачът на тази статия следва да е наясно, че за защита на ВСЕКИ човек, че и животно, ако щеш, си има НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС! И не са необходими никакви конвенции, стратегии идруги глупости! Необходими са РАБОТЕЩИ институции! А господата законотворци - тяхната работа е /при необходимост/ да променят законите така, че въпросните жертви да бъдат защитени и то не само постфактум, но и чрез съдебните си решения да отправят ясно послание към всеки, който би си помислил да упражни насилие! Ама то трябва да се мисли, а не за два гроша да пишеш каквото са ти наредили!
  • 11 aza

    47 4 Отговор
    на снимката - типично соросоидно, либерално, соево момченце
  • 12 БАЙ БАЙ

    39 4 Отговор
    КЕ ОБИЧАТЕ ДЕМУУУУУУКРАЦИЯТА , А НЕ МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ СИ И ВСИЧКО КЕ ДОКЛАДВАТЕ НА ДЕМУУУУУУУУУУУУКРАЦИЯТА! НЕЩО ДА ВИ НАПОМНЯ? НЯКОЙ МАЙ СЕ ОПИТВА ДА НИ ПРОБУТВА СТАРАТА ПЕСНЯ НА НОВ ГЛАС.
  • 13 Morgoth

    40 2 Отговор
    Започна добре с наблюдението, че няма реален дебат и че темата се профанизира. Масово хората спореха фанатизирано, без дори да са прочели конвенцията и напред излезе спорния джендърски аргумент, докато някъде потъна факта, че тя е силно дискриминационна срещу мъжете и сдава правосъдието от органите предназначени за това в ръцете на фанатизирани НПО-та от сорта на БХК. Все пак добре стана, че се отхвърли, макар и с неправилните аргументи. Но, за статията - извода, че Бойко е човека, който печели от всичко това е много погрешен. Той допусна конвенцията, както и тази стратегия за детето и макар да ги спря след това петното си остава върху него, заради неговата недосетливост и прибързано послушание. Ако някой успя да изкара позитиви от темата, това бяха БСП, макар реално ВМРО първи да повдигнаха темата.
  • 14 галошев

    45 2 Отговор
    Авторът е патентован отцепродавец. Ако ги няма тези според него "безсмислени спорове,истерии и обиди" се стига до норвежката "Барневерн".

    Коментиран от #25

  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    42 3 Отговор
    Целта е да се дадът на социалните служби и свързаните с тях НПО-та властови правомощия извън законите... А който плаща, той поръчва музиката....
  • 16 Нормален

    50 3 Отговор
    Нямаме нужда от никакви извратеняшки регламенти. Имаме си нормални закони, те просто трябва да се спазват, да не говорим, че причина за повечето от проблемите са именно либералните залитания, довели до създаването на ИК и СД. Нормалните хора имат нужда просто от доброто старо възпитание, основано на традиционните ценности, преживели вековете, без разбира се да се изпада в някакво пуританство или краен морализъм. Но някакви граници все пак има, а те отдавна са преминати от тези, на които кой знае защо се стремим да подражаваме. Стига вече, да си задържат деградациите за себе си. Ние сме нормални, И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНЕМ.
  • 17 Българин

    6 41 Отговор
    Няма българи срещу българи. Има пореден епизод на руски подлоги срещу България и българите. От Съединението да днес прод ржава тази битка. Време е да сложим край!

    Коментиран от #20

  • 18 Румяна Костова

    29 1 Отговор

    До коментар #8 от "куку руку ку":

    Щом дете на 14 години се счита зряло, за да вземе решение да смени пола си, без разрешение от родителите(според нашумелия случай в Канада), защо направо не се даде зелена светлина на децата да си купуват цигари, алкохол и да шофират? Всеки тинейджър, изпаднал в характерната за тази възраст депресия и неподчинение на родителите, ще може когато му хрумне да си смени пола.
  • 19 Кумчо Вълчо

    42 1 Отговор
    А бе петърчо стига с този Кремъл,Все някой ни пречи . Я ми отговори защо са вкарани тези т.н. "спорни" текстове.Случайно ли ,от незнание ли ,без да искат ли? Нищо случайно няма на този свят, вкарани са с цел от соросоидите защото им плащат, затова,трябва да си заслужат траншовете.
    Така че не ни качвай на черешата ,че видите ли ако Кремъл не се намеси двете страни ще седнат и ще се разберат за нула време.
    Алооооооо келеш тук не става въпрос за дребни недоразумения,тук става въпрос за фундаментално различни подходи към възпитанието на Нашите деца ,не вашите, соросоидни недоразумения.
    Децата се отглеждат и възпитават откакто свят светува от майка си и баща си не от родител номер едно и две пък били те или мъже или жени или транс ,лес,пед, би и т.н.
    Така че уважаеми петърчо ,ние нормалните ,истинските хора нямаме нищо общо с вас и не искаме да имаме с хора които лижат задниците на всеки който им плати.

    Коментиран от #49

  • 20 Румяна Костова

    31 2 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Какво ли пък общо има по въпроса, че отново ни пробутват план за джендъризирането на децата ни, Съединението и Русия? Напълно вярвам, че има достатъчно здраво мислещи русофоби, които не искат детето им във втори клас да учи в училище как да слага презерватив на изкуствен член и колко е модно и супер да бъдеш гей.

    Коментиран от #29

  • 21 много прозрачен си

    20 2 Отговор
    , бе Пешо! Джендако продажни!
  • 22 Ти Бе

    26 2 Отговор
    Баща ,майка нямаш ли ?Говори ли с тях преди да напишеш този боклук,как ще ги погледнеш в очите ?
  • 23 Дани

    24 0 Отговор
    Първо точно родителита са причина да имат невъзпитани деца,осигуряват им още от малки всички капризи,само да има мир, не ги наказват и после им се качват на главите и понеже вече са изтървани им остава единствено да ги набият,но бой заслужават родителите,а когато момчетата порастнат хубаво беше закалката в казармата,,сега са едни лигльовцис мецедеси
  • 24 ВЛАД

    29 4 Отговор
    Българският народ е много търпелив ала посегнат ли на децата ни няма да останат нито джендъри нито политици живи.

    Коментиран от #27

  • 25 Госあ

    7 36 Отговор

    До коментар #14 от "галошев":

    Норвежкото общество е на светлинни години от българското, а Норвегия е една от най сигурните и уредени държави в света. Ако искате може и с расия да я сравните.

    Коментиран от #50, #54

  • 26 titico

    20 2 Отговор
    Изнежените джендърчета с нахалството си, ще предизвикат май сериозни катаклизми в обществото. Което и правителство и да е ,ако не може да се справи с джендърскити НПОта, да си хваща пътя и да остави други да им намажат джендърските ски.

    Коментиран от #28

  • 27 Госあ

    2 26 Отговор

    До коментар #24 от "ВЛАД":

    "След Норвегия и Словения, които имат равен коефициент, най-благосклонни за децата са обстоятелствата във Финалндия, Холандия, Швеция, Португалия Исландия, Италия, Белгия, Кипър, Германия и Южна Корея." Това намерих по въпроса 2017г. България е на 49 място. ХА !

    Коментиран от #30

  • 28 Госあ

    7 25 Отговор

    До коментар #26 от "titico":

    Или ще ставате нормални хора,или да ви изхвърлят от Европа. Нема само пари да цоцате и да възпитавате крадци, наркотрафиканти, проститутки и убийци. Че и претенции.

    Коментиран от #32, #43

  • 29 Българин

    6 26 Отговор

    До коментар #20 от "Румяна Костова":

    Русофоби няма Румянче, и друг път съм ти го казвал. Но за русоида всеки, който не се кланя на Москва е русофоб. И защо най-нагло преекспонираш и лъжеш, че от 2 клас учат децата как се слага презерватив? Или руските роби знаете единствено да лъжете и да лижете руски задници?

    Коментиран от #31, #41

  • 30 Гост

    26 1 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    Публикувано във факти.бг: "...най-благосклонни за децата са обстоятелствата във..."
    Би ли дефинирал понятието "най-благоскронни към децата обстоятелства"? Означава ли да го оставяш да прави каквото си иска, за да не се стресира?
    Животът е борба и стрес! Ако едно дете не се подготви за това - свършено е с него като порастне! Депресия, наркотици, самоубийства!

    Коментиран от #33

  • 31 Многофоб

    16 1 Отговор

    До коментар #29 от "Българин":

    Всъщност се казва русофоб просто за да не се каже директно смотаняк.. и още някои неща в същия стил. Дипломацията трябва да се оценява все пак.
  • 32 titico

    23 3 Отговор

    До коментар #28 от "Госあ":

    И какви хора да станем бе, джендъри ли...дреме ми на к...ра, като ни изхвърлят от ЕС, ние и без туй нямаме пари за нищо, само сме утрепани от бачкане. И ЕС скоро сам ще се разпадне, тоя гейско - ислямски клуб.
  • 33 Госあ

    4 20 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    детска смъртност, недохранване и проблеми с растежа, брой на децата извън училище, детски труд, ранни бракове, ранно раждане, миграция заради конфликт и убийства на деца. Има и други доклади и фактори свързани с равенство при образование.
  • 34 гост

    21 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бамби":

    Не е само това ....имат за цел да си доставят деца за извратените си наклонности ...това е основната причина за тези така наречени стратегии....
  • 35 гост

    22 2 Отговор
    Андерш Брейвик е бил отнет от семейството си по същите тези причини за закрила на детето .....бил е изнасилван в продължение на години.....поставете се на негово място....затова е извършил масово убийство...но това няма да го кажат в новините...

    Коментиран от #37, #38

  • 36 Коментар

    23 2 Отговор
    Гейчовците много искат да се правят на майки и татковци и за удобство се въвежда системата с отнемане децата от нормални семейства и даването им в "приемни". На всичко отгоре приемните получават пари за "отглеждането" на откраднатите деца, от държавата и всякакви сороски фондацийки.
    Това е еничарство.
  • 37 Госあ

    5 18 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    20 000 деца на възраст между 8 и 17 години, които са прекрачили закона, се превъзпитават от държавата с различни мерки- към 2017. Население на Норвегия -5 446 780, споменатият случай - 1. Що не се скриеш

    Коментиран от #39

  • 38 Госあ

    7 14 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Смешник-Баща: Йенс Дейвид Брайвик (Jens David Breivik) икономист, норвежки дипломат в Лондон и Париж. Берин Венке (Behring Wenche), медицинска сестра. Родителите му се развеждат и той живее и при баща си в Лондон и Париж и при майка си в Осло,но никога не е бил в домове !!!!!!
  • 39 titico

    15 2 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    Човек стига, стига си агитирал за празни фантасмагории. Сигурно си храненик на някоя фондацийка, и взимаш манги - разбирам те. Обаче твоите приказки са въздушни и вятърничеви, могат да ти се вържат само други платени като теб. Как да ти се обясни, че комунизмът отдавна е свършил и не може да ни налагате насилствено някакви конвенцийки, джендарски, гейски, ненормални, полунормални... Скрийте се, че ставате смешни и жалки, за някой друга кинта.

    Коментиран от #40, #42

  • 40 Госあ

    4 13 Отговор

    До коментар #39 от "titico":

    Защо лъжете и мажете ? Все едно не мога да проверя кой е Брайвик. Тук съм ви дал факти !

    Коментиран от #45

  • 41 Пешо

    19 0 Отговор

    До коментар #29 от "Българин":

    Щом алтернативата на педофил е русофил, то определено съм за русофилите.
  • 42 Госあ

    5 13 Отговор

    До коментар #39 от "titico":

    Виж, това е извадката и надежда няма. Напълно отговаря на мястото на България в Европа и света. И по зле ще става със сигурност. Аз наистина смятам, че е по добре България, Гърция, Румъния,Полша и Унгария да се махнат от ЕС. Голяма мъка,голямо чудо. Да правят Европа на две скорости,да започнат с глоби (напълно заслужени) и сами ще се махнат.
  • 43 Ариман

    17 3 Отговор

    До коментар #28 от "Госあ":

    Какво значи нормални хора ? За такива като теб нормални сигурно са педерастите , циганите и имигрантите. Стига сте писали глупости ,че цоцаме от Европа защото сте адски смешни и жалки.
  • 44 Няма

    14 2 Отговор
    Българи срещу българи, битката е българи срещу соросоиди и джендари - педофили!
  • 45 titico

    14 1 Отговор

    До коментар #40 от "Госあ":

    Аз за Брейвик не съм ти писал нищо, но ти ми писа че щели да ни изхвърлят от ЕС. Ако разбираш от геополитика трябва да знаеш, че стане ли това, ще излезем и от НАТО, Русия веднага ще ни придърпа и ще си осигури коридор за сърбия. Сърбия от своя страна ще се почувства сигурна и ще се обедини веднага с Република сръбска, ще застраши и Косово, и най-голямата база Бондстийл. Македония и Черногория, също ще се разбунтуват срещу НАТО, и ще възстановят донякъде Югославия. Разбираш ли колко сме важни, и пак запада ни марадерства с конвенции. Лично аз не харесвам нито ЕС, ни НАТО, ни Русия, ни Сърбия, и искам да сме далече и от комунистическия изток, и джендърския запад.Просто вие си играете с огъня, и ще ни докарате някоя беда.

    Коментиран от #47

  • 46 Кор

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сарматиан":

    Шега им се струва..
  • 47 Госあ

    3 9 Отговор

    До коментар #45 от "titico":

    Трябва да ти кажа че на на никой не му е толкова зор нито за балканите,нито за Русия. Ще присъединят Украйна и готово,ако им е толкова зор за Русия. И между другото,от Украйна много по голяма файда отколкото от всички изброени взети заедно.

    Коментиран от #48

  • 48 titico

    6 1 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    Ваше мнение, обаче истината е че сме много важен маст към западните балкани и черногорската адриатика. И понеже сме на опасно място, и затова искам да сме неутрални военно, защото сме си патили през всички войни и социално- идеологически строеве. Бъдете жив, здрав и щастлив.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 От другата страна на галактиката на чичо

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    Много космически се изразяваш

    Коментиран от #51

  • 51 Госあ

    2 6 Отговор

    До коментар #50 от "От другата страна на галактиката на чичо":

    Разликата е космическа,та затова
  • 52 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    Кои СПОРНИ ТЕКСТОВЕ БЕ АБДАЛ!! !Как по МНОГО ВАЖЕН ВЪПРОС!!!!може да има ,,спорни моменти,,,!!!Това става само с РАЗБИТО>>>САМО КОЕТО Е ПРАВИЛНО И ПОЛЕЗНО!!!!ЗА НАРОДЪТ>>>
  • 53 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    направо шаш колко избирателно се ,,реже,,.последното беше законовият принцип,,,само което е правилно и полезно за народа и обществото може да е легитимен закон...
  • 54 моряк

    10 2 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    Стига си ми я хвалил Норвегия,светът съм обиколил Сингапур е номер едно за мен, там такива конвенции не вървят !!!
  • 55 миро

    9 0 Отговор
    ако не вземем мерки скоро ще изчезнем като нация.
  • 56 Националист

    7 3 Отговор
    Да се приеме Христовата конвенция на Любовта между всички хора! И то не парламентите да я приемат, а хората. Ако хората не я приемат, как ще се спрат престъпленията?

    Хора с прикривания уж за защита на жената намерения и недомислици искат да налагат една анти-христка култура. Убиеца и престъпника вашата Истанбулска конвенция няма да ги спре.
    Колко закони има против насилия и корупция, но те още не са премахнати от живота ни!

    Не на атаката срещу Христовите идеали! Не на безбожната джендърска Истанбулска конвенция измислена и писана от джендъри и хомосексуалисти.
    Никога не се оставяйте по-глупави от вас да ви водят. Никога не давайте власт на джендъри и хомосексуалисти, които вършат неща отвратителни на Бога.
  • 57 Националист

    7 4 Отговор
    Няма по-голяма заплаха за един народ от моралната развала. Гейове да ни учат на "морал и култура" е едно зло, което всяко нормално общество трябва да не допуска. Еднополовите бракове не са знак за прогрес, а знак за гнилост и упадък. От хилядолетната записана история на човечеството винаги брака е бил между мъж и жена. Такива победи на хомосексуалистите означават огромни загуби за Християнската култура и морал на един народ. Хомосексуалистите искат да убедят всички, че хомосексуалния живот и хетеросексуалния са равни. Не са! Хомосексуалните отношения нито физически нито духовно са здравословни. Хомосексуалната ориентация на един човек е генетически, мозъчен, или умствен дефект. Нашите деца имат нужда от защита. В България непременно да се приеме закон срещу хомосексуалната пропаганда между деца, а даже и въобще да се забрани да няма такава. Никакви осиновявания да не се дават на хомосексуалисти. Закон да се прокара, че брака е между мъж и жена. Политиците ни ще кажат, ЕС ще ни критикува. ЕС няма право да се меси в това как ние си уреждаме нашата къща. Нашите водачи трябва да покажат висок морал, принципи, и силен характер да отстояваме нашите ценности. По-добре да сме бедни материално, но да бъдем морално богати и чисти и мили на Бога. Тия от запада сега сеят развала, но един ден ще жънат плодовете й. Бог има дълго търпение, но все ще дойде деня, когато ще удари с десницата си и горко на ония, които се окажат под нея. Да опазим България от посегателстват
  • 58 Националист

    6 3 Отговор
    Никаква конвенция няма да спре идиота убиец. Но тази джендърска конвенция е атака срещу нашите деца целяща да ги образова в джендърство и хомосексуалност. Да им внуши че обратните са нормални и чудесни хора за пример и подражание. В библията ясно е казано, че хомосексуалността е грях и гнусотия пред Бога.