Last news in Fakti

13 Април, 2019 08:00 9 679 83

Ромските безчинства в Габрово, Светлана Дончева и расизмът

  • томислав дончев-
  • светлана дончева-
  • съпруга-
  • вицепремиер-
  • роми-
  • цигани-
  • сблъсъци-
  • габрово

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев за пореден път изригна в социалната мрежа

Ромските безчинства в Габрово, Светлана Дончева и расизмът - 1
Снимки: Facebook
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Половинката на вицепремиера Томислав Дончев за пореден път привлече общественото внимание към себе си и предизвика бурни реакции сред потребителите на социалните мрежи.

Коментарът ѝ за напрежението в Габрово отново я постави в ролята на расист.

Светлана Дончева неведнъж е изразявала своята твърда, ясна и категорична позиция по подобни горещи теми, свързани с ромските малцинства в България. Именно заради тези нейни коментари, много хора започнаха да свързват името ѝ с определения като “липса на толерантност”, “ниска търпимост”, “расизъм” и други.

През юни 2018 година тя скандализира социалните мрежи с антиромския си коментар: „морковите са на свършване, време е за тоягата!“, който много бързо бе докладван и блокиран.

След като публикацията ѝ стана повод за бурни дискусии и предизвика възмущение у повечето българи, тя побърза да се защити и обясни, че не е расист, а реакцията ѝ е била прибързана и „по инерция е сложила циганите под общ знаменател”, без да се замисли, че има и такива, които са се образовали и са се интегрирали в обществото.

Въпреки това, по-късно тя отново зачекна болната тема, като предложи „всяка циганка от Ботевград да се отрече от мъжа си“. Това бе провокирано от сблъсъци между полицаи и цигани в града.

Всички тези нейни изказвания ѝ навлякоха гнева на мнозина и през декември тя публикува във Facebook шокиращо признание за семейството си.

„Вече сме семейство, съставено от расист и фашист“, гласеше саркастичният коментар на съпругата на вицепремиера Дончев. В публикацията си тя бе отбелязала не само важната си половинка, но и техният син — Алекс. “Всичко друго, което мисля, ще го спестя, за да не наранявам чувствителните души на псевдолибералите. Упс! Пак се изказах некоректно”, се четеше още в коментара ѝ.

Коментарите ѝ по наболелия проблем с ромската интеграция продължиха и тази година, като през януари тя отново "блесна" с поредица от публикации, коментирайки всеки случай на ромски безчинства, който се появи в медийното пространство.

От няколко дни цяла България отново е изправена на нокти, заради ромско безчинство в Габрово и съпругата на вицепремиерът и този път не успя да удържи езика зад зъбите си.

Вчерашният бунт срещу циганските безчинства в Габрово, който продължава и днес, бе най-големият подобен акт от 10 ноември 1989 година насам и Дончева не го подмина, а сподели своето виждане за случващото се в страницата си във Facebook.

Коментарът ѝ, напълно очаквано, отново взриви мрежа и предизвика бурните реакции на потребителите, които я заляха с реки от възмущение. Ето защо, няколко часа по-късно, съпругата на политика бе принудена пак да се извинява за думите си.

Този път подходът ѝ бе малко по-различен и вместо да се оправдава за казаното, тя разкритикува и двете страни в тази ситуация. “С насилие на насилието не се отговаря! Тогава, каква е разликата между едните и другите? Габрово няма нужда от размирици, погроми и кръв”, написа тя в последният коментар, който пусна на стената си във Facebook.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Давид

    62 50 Отговор
    Хората не искат герб . Защо според вас тази се появява и говори срещу циганите . Защото иска тя и мъжа и да са на власт . Защо говори на хората а не иде да пита Каракачанов как работи с циганските барони и кой подклажда етническа омраза . Или да пита Доган или Волен или Симеонов .

    Коментиран от #20, #44, #49

  • 3 Иван

    166 3 Отговор
    Когато казваш истината си расист. А когато мълчиш като пУ..ка, какъв си?

    Коментиран от #34, #62

  • 4 ???

    160 3 Отговор
    Циганите също са расисти.Въпрос на гледна точка.
  • 5 я па тая

    14 69 Отговор
    Я пак вижте добре снимката ?! Ми тя сигурно е на гей парада вижте чадъра изоздзадзе вижте и лилавата перука на този там е, и ?И СЯ КО, и тя барабар Петко с мъжете не става така а и Дончев надали ще стане премиер колкото и да го бутат тук и отвън, та споко може и театро да е !
  • 6 Олимпийска надежда

    15 38 Отговор
    A да се разберат първо в семейството, кой какво иска! И да не се прави на ощипана мома!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Враца Баце

    89 5 Отговор
    Много подвеждаща статия. Пише се само за "бурни възмущение" на постовете в социалната мрежа, а за масовото одобрение нито дума. Позицията на авторката е чист слугинаж на разни НПО- та, а може би и нейни работодатели! ?!
  • 9 Прогресивната светлана

    9 45 Отговор
    Светлано, ти българка ли си?
  • 10 Балканец

    103 1 Отговор
    Не искам да работя и да плащам данъци, а други да безчинстват и да получават помощи. Не искам закона да ме дебне навсякъде и за всичко, а за други да се прави на кьорав. Не искам да плащам заплатите на МВР, а те да охраняват престъпниците. Не искам да избирам депутати с големи обещания, които после да ме прецакват, като действат само в мой ущърб. Не искам расизъм спрямо мен-българинът. Расизмът към българите ескалира прекалено много, подхранван от политиците и прикриван от закона. Ръсизмът към българите трябва да се спре сега!
  • 11 Бай Кольо

    102 2 Отговор
    И престанете с тези РОМИ казва се Цигани.......

    Коментиран от #32

  • 12 ИВАН

    17 32 Отговор
    Театър разиграват с мъжа си, и заради интереси, и от скука ..
  • 13 Гостенин

    27 12 Отговор
    Виновните за мизерията и трудностите с които трябва да се борим всеки Божи ден не са чернилките както се опитва да ни подскаже госпожата ,истинските изедници са всички политици на прехода и един от тях е нейният съпруг.Ще ни делят и дерят едновременно и българи и т.н

    Коментиран от #24

  • 14 Коста

    43 4 Отговор
    Права е жената,само че вместо само да драска по фейса да вземе да роди още две-три българчета,не разбирате ли че това е главната причина за всичко,циганите се плодят като въшки а ние изчезваме като етнос
  • 15 mediator37

    62 10 Отговор
    Ако всички българи бяха като Светлана Дончева щяхме да се оправим. Нека Светлана е пример. Да е жива и здрава!
  • 16 ИВАН

    44 3 Отговор
    Да живееш в една държава с такъв брой маса, която освен да мрази българите и България е невъзможно, тази западна толерантност нарочно я измислиха да създават хаос в света, навсякъде е така, не сме само ние в България с такъв проблем
  • 17 гост

    6 36 Отговор
    Тази търси еФтина слава
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Просто човек

    12 26 Отговор
    Дончев е част от проблема, защото и той като кмет не си е свършил работата, не е решение?!
    Жена му по-добре да си трае...А защо нищо не чета за оставка на сегашната кметица?!
  • 20 Byg

    18 44 Отговор

    До коментар #2 от "Давид":

    ГЕРБ са единствената партия която взима реални мерки по проблема с циганите. ГЕРБ са единствените които се осмелиха да събарят незаконните постройки в цяла България , в големите цигански гета, те са единствените които вкарват такива рестриктивни закони , спиране на помощи , спиране на детски надбавки , по всякакъв начин гледа да ги вкара в училище да ги направи хора. Така че тука в клюкарника някой да ми развива тези , че ГЕРБ разчита на тия гласове е идиотско. Лайнометите на шумкарите и слугите им тролове да се спрат с лъжите и интригите
  • 21 Капитана

    31 0 Отговор
    Колко ви лати мелезинкския комитет Трачева? От такива като вас сме на такова дередже,продажници. Що не си вземете паразитите вкъщи. При всеки случай ги защитавате престъпниците, особено ако са ултравиолетови. Защо не защитавате Белите престъпници, или за това не се плаща. Когато се отървем от организации като вашите спонсори,тогава ще почнат да се оправят нещата.
  • 22 Той ... !

    44 5 Отговор
    Милена Трачева, ПОДЛОГО ЦИГАНСКА - какво искаш да кажеш срещу Светлана Дончева ??? Дончева е НЕЩО, което може да мисли ! Докато ти си НИЩО и ... не само ПОДЛОГА ...
  • 23 Гроб за ГЕРБ

    37 8 Отговор
    Хората не са против циганите , турците или няколкото емигранти. Хората искат ред. За това е виновна единствено наглата Невидиме Съдебна ВЛАСТ. Хората са вече протов деспотството на това нагло правителство предвождано еднолично от ипонския пожарникар Бойко Разбойко. За това сега ще има наказателен вот макар да няма много голям избор. Апаратчиците/Апартаментчици обаче ще фашифицират изборите. Гроб за ГЕРБ!
  • 24 Враца Баце

    31 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гостенин":

    По принцип си прав, обаче забравяш реалността. Кое вижда първо българина? Охранената и корумпирана власт или нагло източващи социалната ни система цигани. Безнаказано ограбващи къщите, дворовете, нивите и реколтата на обикновените хора. Битите и изнасилени стари хора, заради мизерните пенсии и дори за 2 лева. Незаконните им гета, крадящи ток и вода. Там където между бараките и копторите се извисяват цели палати, на "социално слаби ". Това виждат българите.
  • 25 незнайко

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Борисов":

    И после какво направи ??? Плати ли и ??? А грешка, как да и платиш като нямаш пари !!! Бойко, Бойко направо си за оплакване !!! Дано и днес ти пусне иначе не можем се отърва от теб !!!
  • 26 Plovdiv

    36 2 Отговор
    Откога казването на чистата, 100%-ва истина е расизъм?!? Дончева е съвсем права! Има нужда от хора като нея, а не като сегашните продажници!
  • 27 пълни

    13 10 Отговор
    глупости,не са циганите проблема на тая територия а изключително гламавия прост и късопаметен електорат...колкото по прости хора толкова по смотана държава...
  • 28 да да българин

    14 3 Отговор
    Тази статия е писана от Сорос.
  • 29 Помнещ

    41 1 Отговор
    Когато българина мрази циганина е ,,расизъм" , когато циганина прави золуми е ,,борба за човешки права!
  • 30 Ла Кюр Дьо Пети

    10 13 Отговор
    Нашата неспособност да си организираме държавата води до настоящето състояние. То Дончева е една празнодумка, чиито мъж е вицепремиер, който като нея говори глупости.

    Коментиран от #75

  • 31 Все още работеща

    31 1 Отговор
    А,защо когато им плащаме тока,водата,помощите които получават,престоят им в болниците не ни казват,че сме расисти? Кой тогава е расист? Ние или циганите спрямо нас работещите и плащащи задълженията си.

    Коментиран от #38

  • 32 666

    25 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Кольо":

    Никаде няма тази странна дума ром,навсякъде по света са си цигани,явно в България са чуствителни и се обиждат,все едно аз да се срамувам , кат ми викат мръсен българин.Нека наричаме нещата с истински имена - ром е нещо ,което се пие , а циганин е нещо ,което краде и избира - знаем кои!!!!
  • 33 майна

    12 1 Отговор
    Госпожо, такива като мъжа ви и обкръжението му да си вършат работата за която получават пари от държавата, думите са излишни, няма смисъл да си правите реклама само . Работете за хората .
  • 34 Umen

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Пу..ка расист...
  • 35 расист

    21 1 Отговор
    Междувременно в ситуацията се намеси и председателят на Хелзинкската комисия на САЩ. Според конгресмен Алси Хейстингс българското правителство трябва да направи повече в борбата срещу престъпленията с дискриминационен мотив спрямо ромската общност. Хейстингс изрази безпокойство от растящия брой нападения от тълпи спрямо ромската общност в Европа, в това число скорошния случай в Габрово. Конгресмен Хейстингс обръща внимание, че нападението над районно полицейско управление е нападение срещу самата демокрация. СМЪРТ ЗА АЛСИ ХЕЙСТИНГ
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Дядо поп

    18 0 Отговор
    В "белите" държави отдавна са си решили проблемите с циганите, но в Нашия Абсурдистан на никое правителство не му стиска да го направи, за да не бъде глобено от Евроджендърския съюз.
  • 38 Циганин

    7 22 Отговор

    До коментар #31 от "Все още работеща":

    Не съм видял никой на опашката да каже, че е да плаща на някое циганско семейство тока, водата, телефона,..... Не искате детето ви да е на детска градина със циганчето, после неискате да е в едно и също училище. Къде да учи циганчето за да е грамотно. Когато не искате колега циганин, с какви пари този човек да изхрани и изучи децата си? Когато ви подритват отляво и отдясно, какви ще станете, няма ли да сте злобни. Но вие не сте виновни, лошото е, че ни настройват един срещу друг, и тогава се вижда злобата, породена повечето случаи от безпаричие. Безпаричието не е от циганите.

    Коментиран от #47, #50, #61, #63

  • 39 Гадна фашистка

    1 8 Отговор
    С.виня!
  • 40 ИВАН

    16 0 Отговор
    Циганите има за какво да ги уважаваме и има какво да научим от тях ... но те са и расисти и не обичат България, тогава какво правят на нашата земя, хайде чупката нанякъде, където ще си обичате земята и Родината - ние българите не сме много толерантни, диви сме
  • 41 ИВАН

    10 0 Отговор
    И вярно, че безпаричието, капитала е еднакво лош за всички - българи, цигани и т.н. ... но това е друга тема
  • 42 kkkkk

    9 1 Отговор
    Толерастия - чумата на 21-ви век.
  • 43 007

    9 3 Отговор
    Тя казва самата истина.. Цигaните не заслужават да живеят.. Не е до расизъм, точка по въпроса. :(
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Жхх ъх

    4 3 Отговор
    Защо всички се правят на расисти преди избори?????И защо ги няма реално на терен???И защо българите ахкат и пъшкат за виртуалното у нета,а са мишоци на улицата???Като е написала глупости,какво е направила реално??? И какво работи Дончев????
  • 47 Жхх ъх

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "Циганин":

    За съжаление си прав,но изчезващите бг-те няма да те разберат,а оплюят
  • 48 Бачо Киро

    17 0 Отговор
    Етнически мир не се пази като изпратиш жандармерията да охранява ромските катуни, вместо да влезе вътре и да въведе ред, наместо общестовото! Хайде стига сме се правили на по-католици от папата! Всички си спомняме какво се случи в Марсилия, когато арабските и африкански малцинства започнаха да нарушават реда в страната! Всички знаем и какво се случва в афро-американските и латино квартали в САЩ, когато живущите там направят някоя поразия! Но, видите ли ние сме по-толерантни от тях?! Ако вГаброво или по-рано във Войводиново българи или турци, или арменци, или занзибарци ако щете бяха пребили ром, те сега щяха да са в затвора и то за дълго време! Но, ромите са с условни присъди, нали?! Дълго време съм работил с и сред роми и мога да ви кажа, че за една немалка част от ромите това да са осъждани или да са били в затвора е повод за гордост! На мен лично са ми заявявали: "Ти знаеш ли, че съм лежал, а?! И пак мога да ида, не ме е страх!" И к'во правим, старши?! Затвора и условните присъди не плашат никого. Иска се по-твърда ръка. Не говоря за физическа саморазправа или полицейски истъпления! Не му е майката хрантутничество в затворите, а с кирката, чука, лопатата и по държавни обекти - ремонт и поддръжка. Трудово-Възпитание! В САЩ и други "западни" и "демократични" общества това е често срещана практика, но видите ли у нас това е тема табу?!
    О, къде си днес Чочоолу?!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Враца Баце

    11 1 Отговор

    До коментар #38 от "Циганин":

    Само оправдания. Учил съм с цигани, служил съм с цигани (в артилерията, не в Кеча), сега работя с двама цигани. Дори на скоро бях на сватбата на единият. Така, че не оправдавайте мързеливите, безотговорни и крадливи цигани с отношението на българите към етноса.
  • 51 Европейски ценности

    9 4 Отговор
    Не политизирайте проблема! Какво общо има ГЕРБ с циганския проблем? Бай Тошо разполагащ със всичките инструменти на тоталитарната държава не можа да ги интегрира, та сега в условията на демокрацията ли ще ги оправим? Нищо не може да се направи, защото веднага се надигат в тяхна защита десетки НПО.
  • 52 Циганин

    4 4 Отговор
    Предизборната кампания е в разгара си дориразни жени на крадци се внлющиха в нея! Обиждай цигани спечели гласче за герб е новия девиз на фона на фалшивото напрежение в Габрово!
  • 53 старото

    6 11 Отговор
    защо постоянно се говори за апартаментгейт а се мълчи за за повдигнатото обвинение от прокуратурата на Елена Йончева за "пране на пари в огромни суми" Стига сте я жалили тази доказана червена КРАДЛА !
  • 54 SS Totenkopf

    12 1 Отговор
    Госпожа Дончева нападна електората на мъжът си. Нали благодарение на 200 000 гласа на последните избори сега мъжът и е министър!
  • 55 Циганин

    8 2 Отговор
    Зациганите е ясна позицията на г-ж Дончева обаче не разбрах каква и е позицията за евтините апартаменчета в ГЕРБ! И може да строим незаконни небостъргачи обаче не могат да се строят незаконни бараки! Кога ще дойде господин Каракачанов с багерите в кв. ЛОЗЕНЕЦ - София да рути небостъргача?
  • 56 Хан Крум

    11 0 Отговор
    Като се наложи (напише)глоба на г-н Ромът(Цинанина),единствено ,което може да му си вземе е онази му работа за мерник.Трябва обществено полезен труд ,но истински .Откаже ли ,STOP на социалните помощите.
  • 57 волен сидеров

    9 0 Отговор
    хляб и зрелище и народа спи ли спи ли спи ...спи мой народе спи спи спи ...ей тъй се прави политика в едно с медиите ,а мотиката ...еех мотиката -дано да и дойде някой ден времето и на мотиката -като упре яйцето до гъзината на народа якооо
  • 58 Алко

    7 0 Отговор
    Интегрираха ромите. Сега е ред да интегрират Българите
  • 59 Алко

    0 4 Отговор

    До коментар #49 от "Апартамент ГЕЙт продължава за всички!":

    Коментара не е на място. Тук се говори за цигани, не за апартаменти
  • 60 не съм расист

    12 0 Отговор
    малцинство са ако са 1000 души в област.
    А те вече са 30-40% в цялата държава.
    Ако ние станем малцинство те дали биха се държали така както ние стях, да и плащаме живота.
  • 61 Все още работеща

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Циганин":

    Сам си направете извода!Защо?
  • 62 соросоидни кърлежи

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Какви са тези евтини внушения.Видите ли позиция на Дончева "стана повод за бурни дискусии и предизвика възмущение у повечето българи" Един вид повечето българи защитават цигани за тяхното престъпно поведение.Колко ви плащат за тези евтини соросоидни клишета...
  • 63 Все още работеща

    9 0 Отговор

    До коментар #38 от "Циганин":

    Защо никой не оплюва д-р Чирков?Учил,образовал се,работи,спазва законите.Никой не роптае против работещите и спазващите закона.Роптаем срещу хрантутниците и техните безчинства.

    Коментиран от #73

  • 64 Кумчо Вълчо

    11 0 Отговор
    Браво на Дончева ,един път една жена да каже на пу.ьовците истината и веднага гракнаха против нея.
  • 65 Политкоректен търпелив толераст ксенофил

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Светльо":

    Аааа..,така не бива,ние българите сме много толерантни хора.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ДА АМА НЕ

    9 0 Отговор
    Браво на Дончева! Когато това е истината не трябва да се премълчава,макар ,че наистина не всички цигани са такива,Така е навсякъде,даже и в Европа на всички българи им е лоша славата,заради същите примати.Всички ги водят българи,така и тук,заради тези боклуци всички ще мразят циганите.
  • 68 Бля Бля

    1 3 Отговор
    Само да попитам циганите ли са виновни, че България намаля с два милиона за 30 години?
  • 69 Приятел

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Спас безделника":

    Много си прав, ама май не е една кукувица а много работят в екип....
  • 70 Дългия

    8 2 Отговор
    Браво на г-а Дончева, застанете до нея или сте с циганите, които не след дълго ще посигнат и на вас....
  • 71 Диамантената ръка

    3 0 Отговор
    А Деса Мерцедеса къде се покри?
  • 72 Evren

    9 0 Отговор
    Обвиняват я в ниска степен на търпимост!? Коя степен е нормална - мазохизъм ли? Защо не коментират одобрението, което има?
  • 73 Citizen X

    5 0 Отговор

    До коментар #63 от "Все още работеща":

    Шепа хора, като Чирков не са даже и представителна част от този етнос. Най, най-големия проблем с циганите е, че такива, които излязат от гетото и започнат да живеят нормално, вече не ги считат за цигани и не взимат пример от тях.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 кибик

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ла Кюр Дьо Пети":

    Да, но не е защото сме тъпи. В целия свят е така. "Уредеността" на "уредените" държави е само за определени региони или прослойки от обществото. А такива като Кувейт и Сауд.Арабия виреят на чужд гръб заради идиотската световна икономическа система. Съвременните пишман икономисти вярват, че вселената е пълна с блага и ако си достатъчно умен можеш като барон Мюнхаузен да се хванеш за косата и да се измъкнеш от икономическото дъно БЕЗ ДА ЗАСЕГНЕШ НЕЧИИ ИСКОННИ ПРАВА, КОЕТО НЕ Е ВЯРНО защото никоя икономика не може да вирее изолирано, а земята не е нито безкрайна нито вечна. Така че всяко прекомерно богатство е откраднато или от съвременниците ти или от неродените ни още внуци. Не е нормално 90% "паразитни професии" да се издържат от труда на 10% работещи, които произвеждат това, което е необходимо за биологичното ни оцеляване. И на всичкото отгоре на тези 10% им се натяква, че са бедни щото са прости и мързеливи. Няма как да има хармония. Всеки в това общество ще драпа да изплува нагоре без оглед на средствата. Тази икономическа организация променя "по калъп" личностните качества на хората в много лоша посока.

    Коментиран от #76

  • 76 кибик

    5 0 Отговор

    До коментар #75 от "кибик":

    Аз смятам за от основни тумори на обществото: 1) икономическата правна система на патентите, за се която се твърди, че стимулира развитието.Според мен стимулира застой на науката, колосални разхищения и икономическо подтисничество граничещо с безумие. Към нея можем да добавим и "авторското право" което се стреми да осигури възможности за някои хора да упражняват точно определени "паразитни" професии (от най-маловажните сред тях).И това при положение, че големи групи от хора са безработни, т. е. не могат да се доберат до каквато и да е професия. И се прави с колосален разход на бюджетни средства за специализирана полиция. 2) Частните финансови институции, които няма нужда да разисквам защото няма нормален човек на земята, който да не ги мрази. Облагодетелстваните от тях не смятам за нормални-те са психично болни на командно живуркане под хипноза (взели са синьото хапче)
  • 77 име

    0 0 Отговор
    игра на добро и лошо ченге. е ли съпругата искреният глас на съпруга?
  • 78 патриотъ

    5 0 Отговор
    Решение на циганския проблем има много лесно,но проблема е твърде занемарен,защото е полезен на герб и главатаря им и се правят на глухи и слепи,поради което стигнахме точка на невъзврат!Остава ни само възможността да изрежем операционно тумора,ако не искаме да умрем!
  • 79 Хайл

    0 0 Отговор
    Браво на Светлана,не веднъж показва какъв и къде е проблема,който е толериран от гербаджиите като полезен за тях...падне ли герб,спират циганските помощи и толериране
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 До милена грачева

    0 0 Отговор
    Много грешен подход: "Има коментар - има проблем; няма коментар-няма проблем." Лошо Грачева, много лошо.
  • 83 Аман от пишурки

    0 0 Отговор
    Грачева защо не ходиш да си пишеш за силиконки и сапунки ами се буташ в ритниците