17 Октомври, 2019 12:52 14 292 96

Лицемерието на българското племе

  • расизъм-
  • българия-
  • лицемерие-
  • бойко борисов-
  • атака-
  • патриоти

Древни и славни, на българите юнаци няма кой да се опре

Лицемерието на българското племе - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Слава богу, българският футболен запалянко не е представителна извадка за целия народ. Футболът с просто един спорт, който обаче в България е силно преплетен с политиката, с олигархията и с други най-различни показателни модели за държавата. Така и ситуацията от футболния мач България - Англия премина отвъд спорта и стана национален въпрос.

Национален въпрос, по който масовата реакция само ни показа колко далеч сме все още от цивилизования свят. Добре, че от време на време в България идва някакво западно присъствие, та ни изкара дефектите, с които иначе си живеем чудесно, когато единственото, по което се равняваме, е нашето си ниво.

Какво имаме на практика? Един футболен мач, в който доказано е имало расистко и неуважително поведение от български фенове. Факт. Оттук нататък нормалното съзнание ще приеме този факт и ще започне да търси решаване на проблема. Обективни обстоятелства и пораждащи се след тях въпроси има достатъчно. Който редовно ходи по българските стадиони, знае, че расизмът и най-различните форми на дискриминация и агресия просто преливат по време на мачовете. Маймунски звуци, обиди на база регионален принцип, сексуална ориентация, ръст, тегло и т.н. Само че нито клубовете взимат мерки, нито БФС, нито полицията. Правим се, че всичко е наред. Страшното е, че то наистина е наред за нас, защото такива са ни стандартите. Негативите остават само за обижданите, ама тука е така, в джунглата по-силният печели. Ваш си е проблемът, ако не сте имал късмета да се родите с идеални пропорции.

Оттук нататък имаме тема за разсъждение номер 2. Какъв беше този сюжет в сектор Б? Група фенове, които всички знаят, че са проблемни, са допуснати на стадиона. Видът им е показателен, а единият дори носи блуза с надпис "No respect". Отправят нацистки поздрав, издават маймунски звуци, като през това време им става смешно, сякаш издавайки театралността на мероприятието. Къде е българската полиция, къде са стюардите, спрямо хора, за които и на малко дете ще му стане ясно, че нямат място на този мач, който е предшествен почти единствено и само от темата за очакван расизъм? След като необезпокоявано си свършват задачата, те най-демонстративно напускат стадиона. Отново сякаш със шпалир?! Не са ли това достатъчно интересни въпроси, върху които да помислим?

Явно не. Българският манталитет ни поведе към мигновено обединение. По цял ден псуваме системата, политиците, администрацията, съседа, шофьора, ноо бъзнат ли ни на тема "национално самочувствие" ставаме по-обединени отвсякога и дружно насочваме прашките към врага. Като племе. И нямаше да е толкова страшно, ако всичко това се случваше само в спортните среди. Където няколко спортни медии решиха да отвръщат на английската атака и така да се харесат на неособено интелигентната си аудитория. От тях разбрахме, че всъщност заглавията на английските медии били расистки, по техните стадиони имало еди колко си случая на расизъм, в метрото пък фенове на Челси не позволили на тъмнокож да се качи във влакчето. А за капак тези театрали, англичаните, ги пратили на психолог след расистките звуци, понеже видиш ли сигурно е много приятно да ти се случи. Ама то на племе за психология да му обясняваш е трудна работа. Така, де, господа, ок, и какво от това? Тези стъкмистики с какво помагат да решим нашите проблеми? Понеже живеем в перфектната държава, та стигнахме дотам англичаните да оправяме. Само че не те берат нашите ягоди и се молят за визи, нали така? Проблемът е, че пинчерите наизскочиха от най-различни места. Българинът се разгневи. Дотолкова, че замалко да счупи клавиатурата или да пукне монитора от активност. Изведнъж започнаха да се припомнят факти, стигащи от битката при Дойран до това как Англия изпратила 130 000 деца в робство. Спомняме си отношението към евреите, докато показваме графиката за нарастващи престъпления в Уелс. Щеше да е тъжно, ако не беше смешно.

Смешно е защото сме прекалено малки да се сравняваме с Англия. И сме малки не по територия, не по численост, не по красота или заложби. Малки сме, защото не знаем кога да се изправим и да скочим. И заради това живеем зле. Защото същите тези, които сега са много активни, мълчат оглушително, докато политиците се гаврят с тях всеки ден. Докато здравеопазването колабира, докато пенсионерите изнемогват, докато провинцията фалира, докато медиите манипулират, докато чакаме справедливост от Гешевци. Естествено, че сме расисти. Най-вече към самите нас. Бием се, убиваме се по пътищата, мразим се, крадем се поголовно. И както пинчерът иска да е питбул, когато види друго куче, така скачаме само срещу другите. Само че сянката ни не лъже.

Не лъже сянката и на футболните хора. Костадинов, Балъков, разни коментатори и анализатори. Нямало расизъм, не чули такова нещо. Но да не ги съдим, видяхме им възможностите. За тях постчето е важно, заплатката, слугинажа, защото ако излязат на борсата, и за учители по физкултура няма да ги вземат. Малки хора.

Защо бе нужно цялото това лицемерие, когато много добре знаем как реагираме срещу циганите, турците, срещу гейовете, срещу различните. Срещу Истанбулската конвенция, норвежците, Полфрийман. И тук идват думите на Бойко Борисов, че сме били една от най-толерантните държави. Г-н Борисов, вие ли сте идиот или нас взимате за пореден път за идиоти? Тези алабалистики пред чужденците може и да минат, но не и пред нас. Вие давате ли си сметка с какви хора управлявате България? Един от тях вчера поиска власт, за да се справи с всякакви форми на протести??! Вместо да отлепим, копаем дъното с такива индивиди, които ако оставим на воля, България ще заприлича на Северна Корея. Та, г-н Борисов, за толерантността, ако наистина сте толкова загрижен за реномето на България, защо тези четиримата не последват съдбата на Борислав Михайлов? Защо не излезе финансовият министър, подобно на Красен Кралев, и не каже, че правителството ще спре да финансира министерството на отбраната, агенцията за българите в чужбина, затворите, министерство на икономиката, министерството на околната среда и водите, докато лидерите на "патриотичните" партии спрат да бият възрастни жени по границата, да спорят кой е гей, да провокират атаки срещу роми и турци, да истеризират теми като "Истанбулска конвенция" и "Стратегия за детето". А най-добре би било Борисов час по-скоро да потърси предсрочни избори, с които да изхвърли тези хора от властта. Дотогава приказките за толерантност ще са поредните лъжи. А докато министър-председателят ни лъже безпардонно всеки ден и ние му се радваме, то не сме в позицията да се сравняваме с когото и да било.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    35 34 Отговор
    Заглавието е точно...

    Коментиран от #32, #83

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Обективен

    124 53 Отговор
    Глупава зле написана и тенденциозна статия.

    Коментиран от #7, #82

  • 5 Romero

    102 18 Отговор
    Виновни са полицията и охраната на стадиона!Знаят ги много добре кои са и с качулки ги пускат на мача.Такива типове трябва до живот да не се допускат на стадиона!

    Коментиран от #41

  • 6 Сапа

    153 28 Отговор
    ...доста слаба статийка... г-жо отидете в Англия, за да усетите какво значи дискриманация...

    Коментиран от #80

  • 7 KKKKK

    100 19 Отговор

    До коментар #4 от "Обективен":

    Абсолютно сте прав.За огромно съжаление журналисти в България няма, а само кукли на конци.Кое НПО-БХК стои зад поръчката зад тази статия ?Интересно как хора пишещи срещу държавата,народа и интересите и ,вечер спят спокойно.Напълни се с хора без всякакъв морал и принципи,Без капка достойнство.
  • 8 Кой68

    57 18 Отговор
    Лошото е че ни слагат всички под един знаменател с тия малоумни-идиоти?Полицията в тая държава е виновна за всичко -защо не се и защо се намесва?А кой е виновен че тия олигофрени първите 7 години не са получили елементарно възпитание-семейната среда?Добре беше при Живков........
  • 9 ай де бе

    103 15 Отговор
    Забележете, тук се защитават всички либерастки опорки издигнати от НПО-тата, които са в ущърб на нация и държава.
    Добре знаем кой плаща за това, напъна ви е безсмислен!
  • 10 м26

    30 4 Отговор
    И слава Богу, няколко футболни фена, не са представителна извадка на футболния запалянко.

    ..." Слава богу, българският футболен запалянко не е представителна извадка за целия народ."
  • 11 Behemoth

    17 51 Отговор
    Абе истината е ,че глупавите хора са расисти и националисти ,това си е тяхна защитна реакция на едно стадо срещу друго стадо ,това са инстинкти още от дърветата....

    Коментиран от #25

  • 12 До ккккл

    9 39 Отговор

    До коментар #3 от "KKKKK":

    Аз като родител желая детето ми да знае за всички различия и да не обръща внимание. Но ти като една типична селска пръчка няма как да го разбереш! Иди си мякай на село с козите и не смърди тук!

    Коментиран от #14, #35

  • 13 От Пирдоп

    63 4 Отговор
    Само един въпрос: Кажете ми един бългрски отбор от А група в който няма АФРО ( т .е. Тъмнокож играч) Пък после сме били ,,расисти"
  • 14 KKKKK

    34 7 Отговор

    До коментар #12 от "До ккккл":

    В жалкия си напън да си защитиш статията , това ли успя да измислиш .Първо не съм жена.Второ да не се окаже,че селянката си ти.Това че си живяла в ГРАДО 2 години, не те прави гражданка.Жалките ти нападки и обиди много ясно показват, кой е селската пръчка и кой е живял с козите.
  • 15 Добрият самарянин с дебелата тояга

    18 63 Отговор
    Браво на авторката за куража и доблестта да опише тежката простащина и безотговорност, заляла българите. Малко са хората, съгражданите ни, които могат да успяват свободни и според правилата.
    Масата се оказа с напълно заличено достойнство и самочувствие. Десет години гледаха оглупели, като Живков, сполетялата ги Демокрация и след това решиха, че е дошло времето да се краде наволя, без капка страх от възмездие. От кого? От Цацаров ли?
    Ако някой се съмнява да им изчете тъпанарщините (коментарите) и усети спарената воня на русоробията.
  • 16 Много добра статия

    16 39 Отговор
    Съжалявам за приматите които са се почувствали засегнати...истината боли
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Що за тъпанарщина

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "Иван Велев":

    Да се гордееш с 0:6...ама верно можеше да е 0:16...
  • 19 XXXXXXX

    23 45 Отговор
    МНОГО ДОБРА СТАТИЯ. И КАТО ПОЗИЦИЯ И КАТО АНАЛИЗ И КАТО ПРИНЦИПИ АКО ЩЕТЕ.
    НЕ МИ СЕ КОМЕНТИРА ПОВЕДЕНИЕТО НА ШЕПА ЛУМПЕНИ, НЕ СИ СТРУВА. А И ТОВА НЕ Е ПОКАЗАТЕЛ ЗА ПРИНЦИПИ, ЦЕННОСТИ И ПОВЕДЕНИЕ НА НАЦИЯТА, АКО ИМА ТАКИВА И АКО ИМА ТАКАВА.
    НИЕ САМИ СИ ЗНАЕМ, ЧЕ HАШ"ТА НАЦИЯ НИТО Е ТОЛЕРАНТНА НИТО Е ВЕЛИКОДУШНА, КАКТО И НАШ"ТЕ УПРАВЛЯВАЩИ. НО ОТ СТРАХ, МАЛОДУШИЕ И МАЗОХИЗЪМ(СЪЩО НАЦИОНАЛНА ЧЕРТА) ГИ ТЪРПИМ. РАБОЛЕПИЕТО И СТРАХА СИ НАРИЧАМЕ ТОЛЕРАНТНОСТ. ЖАЛКОТО Е ЧЕ И НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ(ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ СТО ГОДИНИ ИЛИ ПОНЕ ДОКАТО ПРИКЛЮЧАТ С МАГИСТРАЛА ХЕМУС) ПРОЯВЯВАТ СЪЩАТА "ТОЛЕРАНТНОСТ" НАВЪН. ИНАЧЕ ТУК ПРОЯВЯВАТ ЗАВИДЕН МАЧОВИЗЪМ. ЗА ДА СЕ ХАРЕСАТ НА ОСТРОВА ЩЕ РАЗПАРЧЕТОСАТ НЕ САМО БФС АМИ И БЪЛГАРИЯ АКО СЕ НАЛАГА. РАЗБРАХ, ЧЕ И БРИТАНСКИЯ ПРЕМИЕР НИ Е РАЗМАХАЛ ПРЪСТ ЗА "РАСИЗМА В БЪЛГАРИЯ". ТОЯ МЕ Е УСПОКОЯВА И РАДВА ДОНЯКЪДЕ, ЗАЩОТО ПОКРАЙ НЕГО НАУЧИХ, ЧЕ НЕ САМО ТУК УПРАВЛЯВА ИДИОТ. ГОРЕ-ДОЛУ И НИЕ СМЕ НАЯСНО КАК СЕ ДЪРЖАТ АНГЛИЙСКИТЕ ЛУЗЪРИ ПО СТАДИОНИТЕ В ЕВРОПА И НЕ САМО. ИСКАМ НЯКОЙ ДА МИ ОТГОВОРИ НЯКОГА, НЯКЪДЕ БРИТАНСКИ ПРЕМИЕР, ВЪНШЕН ИЛИ СПОРТЕН МИНИСТЪР ИЗВИНИЛ ЛИ СЕ Е ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НА ТЕХНИТЕ УЛТРАСИ. А ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НАШЕ И НА НАШ"ТЕ ПОЛИТИЦИ, ДЯДО СЛАВЕЙКОВ ГО Е ПИСАЛ ПРЕДИ СТО И СЕДЕМДЕСЕТ ГОДИНИ: "ПОМЕЖДУ СИ ЛИХИ, БУЙНИ, ТОПОРНИ, ПРЕД ДРУГИ СМЕ ТИХИ, МИРНИ, ПОКОРНИ."
  • 20 Лекар БГ

    64 3 Отговор
    Пиша само вторият си коментар по темета.С 2 неща съм съгласен с автора-"ББ е идиот" и "Нужни са предсрочни Избори за премахването на тези хора от Властта".Останалото ми е пълен спам.
    Да припомня на автора,че развиляналата се агитка на София Запад и Лаута,не са ФЕНОВЕ,а ултраси.Беснеещи скотове,които едва ли искаме да срещнем вечер на улицата.И ако бяха 100 души на стадиона,нормалните фенове бяха няколко хиляди.Второ,тази агитка,би трябвало отдавна да е разтурена он МВР и Прокуратурата.Защото,извън изстъпленията си,се занимават с нарко,кражби,платени полит-прояви/за и против,срещу пари,разбира се/.Доколко ВСИЧКИ българи са расисти и фашисти е др.въпрос.Лично аз,не вярвам в тази теза.
    Авторът да коментира следното-след злополучния понеделник,водещ британски таблоид написа заглавие-"Лъвове 6-ЖИВОТНИ 0"КОИ са животните???!!!Нашите национали са слаби,лигави,неможещи,факт.Но да ги наричаш ЖИВОТНИ???!!!Да беснееш,като пълен простак цял ден по Витошка,надрусан и тежко пиян,символ на цивилизованост ли е?!Да освиркаш мощно българският Химн,що е?!Преекспонира се всичко!100 души срещу цяла нация-да накажем варварите,а,нЕма нужда!
    Защо Премиерът не пусна контра възражение срещу английските фенове и преса?!

    Коментиран от #45

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Анализаторо

    15 5 Отговор
    А бе, всичко е режисирано заради завода на Фолксваген - да имат основание да откажат България и да се върнат в Тюрки...
  • 23 КОЙ

    20 0 Отговор
    Всички го видеха боклука Гошо Валентинов
    от стара загора ГЕРБ мутренското говедо
  • 24 До пишман журналиста

    18 1 Отговор
    Да сравняваш БФС със министерства трябва тотално да си загубил разсъдък.
  • 25 Обективен

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Behemoth":

    Кажи го на оня с нобеловата награда
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Изумен

    37 3 Отговор
    И какво лошо има в това да се обединяваме около българската си същност, така и трябва, когато е да защитим България и българското трябва да пренебрегнем останалите си различия. А колкото до конкретната случка, прекалено много се допусна проблемът да се раздуе, все пак това е футболен мач, а не литературен рецитал, те англичаните какво са очаквали - да им декламират хвалебствени тиради в рима ли??!
  • 28 бай Иван

    7 23 Отговор
    Много добре казано, на крива ракета космоса и виновен, както винаги у нас всичко е наред и търсим проблема другаде..Не народ, а стадо, без мнение..
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 BulShit

    34 7 Отговор
    Марче,кой ти плати за статията?Мнооого зле,тенденциозност,толерастия и прочее...За пендели и ц*гани не пиши,щото една вярна буква нямаш за тях.Статията се разгръща,кат ляйнян вестник из драки.
  • 32 Павчо

    42 6 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Заглавието е точно но,сравнението със
    С.Корея е смешно.
    1.Бълхария никога няма да бъде като Корея
    защото със С.Корея се съобразяват дори и
    Щатите.
    2.Простотията ни е безгранична,щом сме
    способни три пъти да изберем един простак
    и патологичен лъжец да ни представлява
    пред света.На мен лично ми е обидно такъв
    прост човек да ми е премиер.Много пъти
    в Испания са ме питали с усмивка-дали
    наистина този е най-достойния за този пост
    в страната ни...
  • 33 Читател

    2 16 Отговор
    Заглавието е точно, но има в България, които са от Гърция и с гръцко потекло. Нищо общо с българското. Българи са тукашните. На запад хора от Гърция или с гръцки корени с тях са на,, ти,, в лондон, а с българи на вие, не одобряване... Нерде ямбул нерде Истанбул и моята работа, отдалечи нещо от темМакар, че грешат българин, а да Румъния. Не Румъния българин България. Много българи са си сменили паспортите български с гръцки преди няколко години. Много интелигентни, децата им са в гръцко и ние сме с гръцко потекло ми казва тя, от чобанкьой... Има и песни.. Нищо че жената й казвали.. Изгонил са в Ентелигент от малцинствата, защото сте крали.. Щото аз казвам сме честни и затова Днес живеем в немотия, прокудени от цигани Костов, татари, ямбУлски цигански.. Да живеят тукашните старобългари, с цървули и галошки. Моята мама с галошки. Твоята мама от село с кво ма старобългарски, с токчета ли при свинете и овцете, сега квартал, но умре галошката и ток четата. Село град, имаш нямаш, всички ще идем в църна земя
  • 34 ижеи

    21 1 Отговор
    Марийке, много ми хареса героизирането на В. Илиев в дописката сутринта . Не разбрах паметник ще му правите ли или ще се правите на морални стожери?
  • 35 Обективен

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "До ккккл":

    Няма как да знае за всички различия и да не им обръща внимание.
  • 36 Предполагам,

    30 4 Отговор
    че статията е добре платена!И как умело вмъкна и Истанбулската конвенция!
  • 37 Чичо

    18 1 Отговор
    Всичко е постановки театри...и пунта мара
  • 38 s7un7

    19 6 Отговор
    Смърт за черните и педалите и за всички толерантни подобия на хора с промити мозъци
  • 39 Диамантената ръка

    26 3 Отговор
    Марийке, що не си намериш работа според възможностите...?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Дон Чичо

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Romero":

    Глупости!!! Виновен е Путин! ГУЛЛАГГ
  • 42 440

    21 2 Отговор
    Аз съм искрено благодарен ан тези "идиоти". Сега като пътувам с камиона по ВЕЛИКАТА Европа ще плаща натрапниците с това, че съм българин - расист. Сигурен съм че ще подейства. За руснаците вече се знае, че са такива.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ???

    14 4 Отговор

    До коментар #20 от "Лекар БГ":

    Един ниско интелигентен читател на някои медии според авторката. ДЪ ПИТЪМ НОО ПРОСТУ:ТРЯА ЛИ ДА СЪ ОТРЕКЪ ОТ НЯКОЙ СИ КАЛУЯН ДЕТ ПРЕБИЛ НЕКВИ ДЕТУ БИЛИ КРЪСТОНОСЦИ, ЩОТ ИДИН ИНГИЛИЗ ПИСЪ, ЧЕ ТЕ БИЛИ ИСТИНСКИ КРЪСТОНОСЦИ.
  • 46 dsсса

    16 3 Отговор
    "Отправят нацистки поздрав"

    Е та в България и в целия ЕС е официална политика пренебрегването на Хитлеризма, едва ли не, понеже е воювал със СССР, да го изкарат герой. В училищата на ЕС зверствата на фашизма не се изучават, не е политическо коректно!
  • 47 Пиар на ББ

    15 2 Отговор
    Бойко изпрати черните качулки да направят провокацията , за да се изкара пред народа и чуждите държави противник на расизма ! Но най-вече да сложи неговият човек/на мафията/ , на мястото на Боби Михайлов , за да пренасочи парите от уговорените към друг джоб! През това време праща Грешев на удобрение и инструктаж при краварите - главатар прокурор ще бъде - мафиот защитник №1 ! А вие си губете времето - губете си и гласовете на сто страни - така им изнаса на Гробарите !
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 сноу

    14 2 Отговор
    Дъра,дъра ,та 100 чадъра...Шепа келешоиди изс...рат едно ла..но и куп велики чокладжии вече се попотяват да преливат от пусто в празно, и да обикалят около него и да спорят мирише ли ,много ли мирише, и ако мирише пък на какво мирише.На всичкото отгоре гледай и слушай велики заключения ,обобщения и нечувани заклинания че той запада бил ама бил, ама как "бил",направо пребил, мно-ого толерантен . Да не мислите че ингилизите ,дето усърдно се блещят на целия свят сътвориха тоя бъркоч/брекзит/от напъни на толерантност, а германистанците тихомълком си наритаха Йозил, естественно с подходящия цирк.След мачове с чужди клубни ,въпреки че се обявява все едно военно положение ,все има по 100-на арестувани -сигурно от много толерантност.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Бай Благой

    20 6 Отговор
    Марче пак ли ти? Вземи ходи продавай домати на пазара - по голям успех ще имаш!

    Българите не са лицемерни.
    Лицемерни са западняците. Пияните вандали нагличани и германци никой не ги санкционира, никой не пише за тях.
    Това, което се случи на ст. Васил Левски беше грозно, НО това е една малка извадка(вероятно добре подплатена) от утайката на България.
    Така, че не се напъвайте драги журналя отново да покажете колко "лицемерен" "мързелив" или "долен" е Българския народ.
    Както казах тези лумпени не са представителна извадка!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Много думи за нищо

    23 6 Отговор
    Браво, госпожо журналист! Оплюхте българския народ, ценностната му система, държавните институции и др. Въздихнахте западния модел, някакви конвенции, джендъри и убийци. Единственото, което можете да постигнете с подобни драсканици е съжаление към вас и към способността ви да разглеждате сериозни теми обективно.
  • 56 Дърт Расисс

    21 3 Отговор
    Не ми пука, не понасям нито роми, нито ннегри те просто са друг вид! Допадат ми като хора руснаци, германци, французи, сърби, македонци, унгарци,словаци, но най много ми е добре с българи, това прави ли ме расист!?
  • 57 Ruthless

    12 3 Отговор
    Каточели тва го няма на почти всеки мач досега дори и при европейските отбори! Явно някой много отгоре е решил да направи малко театър с точно определена цел, а тъпото овчедушно племе въобще не осъзнава закво иде реч и се пени та пени. Събудете се миди, дори и миди не сте защото те са свободни
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Лъчезар

    23 2 Отговор
    Само мръсен еничар може да напише толкова лъжи и простотии в една статия и да слага общ знаменател на всички фенове заради 10 платени ултраси. По начина ти на мислене изглежда че ти си от нечие племе или по-точно си от пещерата. Тези западняци дето ги хвалиш англичаните са най-големите расисти. В родното им първенство всеки втори мач има расистко поведение. Хубаво е да се осведомиш за тия неща. Но за тая цел първо трябва да си журналист, а не импотентен писарушко
  • 60 Лъчезар

    20 1 Отговор
    От началото на годината в УЕФА има внесени 3 жалби срещу България, срещу Англия 25. Кажете ми кои са расистите? или просто сте една неграмотна слугиня, на която и се плаща да пляе всичко родно, и да величае "цивилизованите" западняци, дето където отидът по света се бият и мятат столове. и последното им гостуване преди това в София завърши с десетки арести за английски фенове и хора по болниците.
  • 61 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 5 Отговор
    Българите сме най-старият народ в Европа и сме оцеляли хилядолетия защото сме по-мъдри от мъдрата змия, по-хитри от хитрата лисица и по-смели от лъвове!
  • 62 Трепач

    4 17 Отговор
    Хора от Българите по долна Нация няма хем долна хем крадлива хем завислив нарот долно племе сте путки маини 😠😡😠

    Коментиран от #65

  • 63 ами сега

    11 1 Отговор
    Съвсем скоро англичанин уби цветнокож българин, защото Англия е на англичаните, пък ние сме правили някакви РИМСКИ жестове.
  • 64 Независими те медии

    10 3 Отговор
    ЗАЩО МЪЛЧАТ ПРИ ПУБЛИКАЦИЯТА НА БРИТАНСКИЯ ВЕСТНИК СЪН ОЗАГЛАВЕН НА ПЪРВА СТРАНИЦА СЛЕД МАЧА ЛЪВОВЕ 6 ЖИВОТНИ 0.ЯСНО Е КОЛКО Е АКЪЛА НА ЖУРНАЛИСТА ТЪЙ КАТО ЛЪВА СЪЩО Е ЖИВОТНО?ТОВА НЕ Е ЛИ РАСИЗЪМ?И ТОЧНО НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ ДА НИ УЧАТ НА ТОВА И ОНОВА НЕЩО НЕ ВЪРВИ.В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ТУРСКО РОБСТВО ИМАТ ПРАВО НА ГЛАС ВСИЧКИ.ДОКАТО В ДЕМОКРАТИЧНА АНГЛИЯ ИМАТ ПРАВО САМО МЪЖЕТЕ.
  • 65 Г н Трепач

    2 1 Отговор

    До коментар #62 от "Трепач":

    Като са толкова долни хората нали знаеш Т1 и Т2.
  • 66 666

    11 3 Отговор
    130 395 km² - Англия
    110 994 km² - Абе не сме толкова малки
  • 67 АЛЛ

    1 0 Отговор
    .....супер тъпири и една тъпирка виждам ...хората правят луди кинти от такива тъпири...а има толкова други начини да си дигаш адреналина.Ааааа....забравих ,че те поотделно са едни мишки и само така могат малко да скрият мишишките си комплекси.
  • 68 Лицемер

    3 1 Отговор
    Племе, личности, структури, държавни органи, събития и пр. критикува дамата, но е забравила една от най - важните - четвъртата власт медиите. Те са огледалото на обществото към което принадлежи и тя. Защо не е казала, че медиите у нас са лицемерни, даже повече от "племето" Коментарите за статията са далеч по-искрени, автентични и макар да не се харесват на всички имат доверието на читателите. Докато липсата на доверие в медиите обезсмисля статията.
  • 69 НЕ НАРОДА

    7 3 Отговор
    1. НАШИЯТ НАРОД НЕ Е РАСИСТ И ИСТОРИЯТА НИ ГО ПОТВЪРЖДАВА !
    В СЛУЧАЯТ СТАВА ВЪПРОС , ЧЕ ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ Е ДОСТА МЕКА ОТНОСНО ОТГЛЕЖДАНЕТО НА КЪЛНОВЕ ЗА ТАКИВА ИДЕИ. ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПАТРИОТИ , ВМЕСТО ДА ПРЕДЛАГАТ И ПРИЕМАТ РЕАЛНИ ЗАКОНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ РАЖДАЕМОСТТА НА БЪЛГАРИТЕ ,
    ПУПУЛИСТКИ ШИКАЛКАВЯТ - КРАДЕЙКИ , И БЕЗ ДА ИСКАТ НАСАЖДАТ У ОТЧАЯНИЯТ ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН - ИМЕННО НЕПРИЯЗЪН И НЕПРИЕМАНЕ НА ВСИЧКО РАЗЛИЧНО !
    2. ОТ ДРУГА СТРАНА САМО С РЕСТРИКЦИИ КЪМ РАЗЛИЧНИТЕ ОТ ТРАДИЦИОННИЯ БЪЛГАРИН ХОРА , НЕЩАТА НЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ! САМИЯТ БЪЛГАРИН , АКО НЕ СЕ ВЗЕМЕ В РЪЦЕ И ДА СЪЗДАВА ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ДЕЦА В СЕМЕЙСТВО/КАТО ДЕДИТЕ СИ 5-6/ , ТО ОПРЕДЕЛЕНО ВЪРВИМ МАКАР И БАВНО КЪМ ИЗЧЕЗВАНЕ !!!
  • 70 vvv

    5 1 Отговор
    намесата в спорта от страна на правителството е порнография
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Братя Българи

    13 2 Отговор
    Марийке на коя ясла се храниш? Соросовата? Или на някаква съмнителна ЛГБТ група?

    България трябва да си остане бяла държава! Който иска други раси да се изнесе в Лондон или Африка или където си иска!
    Бог да благослови България!
  • 73 Братя Българи

    9 1 Отговор
    Caмo Хитлeриcткитe жecтoвe зacлужaвaт oбщecтвeнo пoрицaниe.
    Тoвa, чe някoй e прaвил мaймунcки звуци нe e прecтъплeниe!

    Нe ocтaвяйтe дa ни oтнeмaт cвoбoдaтa нa cлoвoтo! Нe нa зaпaднaтa диктaтурa дa им приeмeм глoбoхoмo и мултирacoвите oбщecтвa!
  • 74 Inter

    7 0 Отговор
    Не сте запознати с футболните фенове от Seria A. Tам расизма е нещо нормално, а все пак са Италианци.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ПИРИН

    5 1 Отговор
    Скандалът с 20тината лумпени на мача беше в сила поне ЕДНА СЕДМИЦА преди мача! Това им трябваше на ИНГЛИШМЕНИТЕ, малко да си измият лицето от идиотщината БрЕКЗИТ/БреСТЕЙ!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Искрен

    2 9 Отговор
    Марийче , толкова харесах статията ти , че вече ти ставам ФЕН !
    Сто пъти те подкрепям в писането на такива статии - само така Бай Ганя - поне малко от малко да се промени към по-добро !
    Чак и като мъж ще те похваля , а пък снимката ти е - трепач!
    Да питам твоите противници и мой сънародници:
    Защо английският език става и стана световен език?!
    Защо най-великата колективна игра - футболът е измислен в Англия!
    Защо от всички средновековни европейски истории на Българското царство - най-безпристрастна/пробългарска/ е английската?!
    Защо почети всички английски бивши колонии са проспериращи държави с отлично работеща правна система?!
    Защо на Англия се налага да влиза във втората световна война в коалиция със смъртният си враг СССР?!
    Защо емигрантският наплив е най-голям към Англия ?!
    Защо при образуването на САЩ - английският език , право и демократични ценности се налагат в новата държава?!
    Защо съвременната английска музика е най-популярна?!
    Защо първопроходците във всевъзможните човешки стремежи са най-често англичани?!
    Защо , и още много пъти защо ...
    А какво е дала България на света?!
  • 80 8942

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Сапа":

    Ти в Англия ли живееш та знаеш как дискриминират?
    За 13г в Англия дискриминация не сам видял
    Хората искат да си вършиш работата добре и не им пука кой си и откаде
  • 81 карa

    6 3 Отговор
    По- добре такова лице, отколкото човекоподобни джендъри и обратни!
  • 82 скрий се

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Обективен":

    Глупав си ти. А статията е абсолютно точна и обективна.

    Коментиран от #90

  • 83 Грую

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Заглавието да, но по-долу текста не. Дори футболните запалянковци да не са представителна извадка от народа, те много точно се проектират в действителността и манталитета в ежедневието като средно статистически случай.
  • 84 Мунчо

    6 1 Отговор
    Написалият статията не е от племе, той си е направо поклонник на английските свини, които кой знае защо искат да оприличават всички останали на долната си кръвосмесена паплач, изродила се в орки.
    Те затова и така си се представят във Филма Властелинът на Пръстените.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Авиатор

    6 0 Отговор
    А, да, забравих. Отдай специална почит на стотиците години робство, убийства, грабежи и империализъм, които твоята любима Англия е практикувала из целия свят. Ама внимавай, че сделка за Брекзит в крайна сметка има, да не се окажеш между чука и наковалнята.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 filo

    5 1 Отговор
    Има ли някой нерви да чете толкова обширна поръчкова статия.
  • 90 Обективен

    4 0 Отговор

    До коментар #82 от "скрий се":

    Глупака е този който приравнява спортна организация като БФС със министерства.
    И ред други глупости написани в статийката.
  • 91 Пловдив

    6 1 Отговор
    Интересно как държава като Англия поробила и подложила на геноцит толкова много народи за благото на кралицата говори за дискриминация !
  • 92 кучето лае кервана пътува

    7 2 Отговор
    От мухата правят слон! Само нечистоплътните англичани да не ми говорят за толерантност!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Некакъв

    1 0 Отговор
    Колко пъти съм ходил на мач в България е едно и също. Феновете постоянно обиждат футболистите, псуват ги и т. н. Дори повечето пъти е смешно и забавно. Те нашите футболисти са им свикнали и не обръщат много внимание. Проблема е, че става въпрос за Англия. Те англичаните и с такава нагласа отидоха в България.
  • 95 от жълтите павета

    1 1 Отговор
    Браво за статията, дано да има повече такива журналисти. На неандарталците не им харесва истината, но на тях толкова им е сивото вещество. Да не ги виним ами да ги пратим да си вадят картофите на село, е заедно с тяхните лидери, разбира се.
  • 96 факт

    1 1 Отговор
    това си е точно българският народ, справка-управниците