Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 16:34 3 000 18

Европа: България да бъде изхвърлена от Мондиала в Катар

  • европа-
  • скандал-
  • расизъм-
  • расистки скандал

УЕФА вече стартира дисциплинарна процедура срещу България и Англия за евроквалификацията

Европа: България да бъде изхвърлена от Мондиала в Катар - 1
Снимка: БГНЕС

България да бъде изхвърлена от квалификациите за Европейското първенство догодина. Това е поискала Организацията за борба с расизма в Европа.

Националите ни почти сигурно ще добият право да участват в тях заради класирането си в Лигата на нациите.

Представителят на организацията за Източна Европа Павел Клименко потвърди, че в расистките скандирания са се включили и стюарди на стадиона.

"20-ина момчета си съблякоха жилетките и се включиха в скандиранията. Това е огромно нарушение от страна на БФС", категоричен е Клименко.

Точно представители на тази организация бяха пратени от УЕФА да следят публиката по време на двубоя с Англия.

ФИФА също ще направи свое разследване на инцидента, съобщи президентът на Световната централа Джани Инфантино. Според него трябва да има доживотно наказание за расизъм. Това щяло да бъде прието още на следващото заседание на управата на ФИФА.

Думите на Инфантино бяха разтълкувани като заплаха за изваждането на България от световните квалификации за първенството в Катар през 2022 г.

УЕФА вече стартира дисциплинарна процедура срещу България и Англия за евроквалификацията, съобщиха от евроцентралата вчера.

Лошото дисциплинарно досие, което имаме в УЕФА, не ни помага. По време само на тези евроквалификации отнесохме две наказания по член 14, който третира расизма и други дисциплинарни нарушения. Затворени бяха сектори за двубоя с Англия, такива ще има и за Чехия.

Проблемът идва от точка 4 на правилника, която гласи: "Ако обстоятелствата налагат, компетентното дисциплинарно тяло може да наложи допълнителни дисциплинарни санкции на асоциацията или клуба, който е виновен, като да се играят един или повече мачове на затворени врати, намаляване на точките и/ или дисквалификация от състезанието. Това със сигурност ще е нашият случай".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    14 1 Отговор
    КАК ЩЕ НИ ИЗХВЪРЛЯТЕ БЕ , НИЕ НЕ СМЕ ВЪТРЕ ...ПА И СКОРО НЯМА ДА БАДЕМ -НИ В ЕВРОПЕЙСКО -НИТО В СВЕТОВНО ...ЩЕ НИ ИЗХВЪРЛЯТ ТЕ ...!?!?!?!+?

    Коментиран от #12

  • 2 Начо

    23 1 Отговор
    Какво ще ни изхвърлят,ние и без това за никъде не можем се класира
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Питащ

    12 3 Отговор
    А на министъра на спорта оставка кога?
  • 5 Ventura

    25 3 Отговор
    После ни изхвърлете и от Е.С. И без друго, нямаме никакъв икономически принос. Само кржби на евро средства.
  • 6 Обективен

    15 2 Отговор
    А някой ще накаже ли Англия за бомбардировките през ВСВ причинили гибелта на милиони хора, в т. ч. хиляди българи от София и Пловдив?!

    Коментиран от #10

  • 7 Дидо

    11 0 Отговор
    Е как да я изхвърлят като тя България е на 3 000 000 млн. светлинни години от Мондиала в Катар хахахаххаха
  • 8 някой

    7 2 Отговор
    Може би правителството трябва да излезе с декларация в ЕС че ще организира референдум в България за членството ни. Бъдете сигурни че много бързо еврогейците ще "обърнат плочата"!

    Коментиран от #11

  • 9 А дано

    8 4 Отговор
    Ни изхвърлят! Да си знаем мястото!
  • 10 Д-р Дулитъл

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Обективен":

    Пий си хапчетата! Купувайте от Марешки! Нафта и лекарства!

    Коментиран от #15

  • 11 Що бе

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "някой":

    Заради някакви тъпи хулигани ли?
    А защо заради тези тъпи хулигани не ни изхвърлят от квалификациите и ЕС? Може да стане по-добре, а? Те ще са новите министри, искаш ли?
  • 12 Шока

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕНКО":

    Прав си,нема нужда,ние и сами се изхвърляме,хах!😁
  • 13 Кой68

    5 1 Отговор
    Нима мислите че ще се класираме???????😂😂😂
  • 14 САМО ТАКА

    3 1 Отговор
    Най-после , доволен съм ! И от евро съюза също .
  • 15 Обективен

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Д-р Дулитъл":

    Аха на Соросоидите, като ви опонира някой, го обявявате за луд :))
  • 16 Ахмето Д

    2 0 Отговор
    10те % от населението, които искат да си лягат с прегорели, да си лягат в Африка и сащ. 90% не ги искат тук, даже и да ги виждат. Така че - айде, кой откъде е...
  • 17 Kolio

    1 1 Отговор
    Така и не разбрах какви точно са били скандиранията, като гледах публиката на малумните англичани какви прасета са гнусни, те изобще не са расисти не... а нашите какво точно са казали маймуни ли какво, понеже уж имало от целия стадион скандирания, но какви точно не се знае, тва англичанина е най-гнусния човек раждан някога, най-гнусната паплач
  • 18 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Под "изхвърляне от Мондиала" разбирам "недопускане до квалификации" за това световно състезание !Тук-там имаме някакви спортове, които се мъчат да оцеляват.Важното е, че имаме Министерство на спорта, същото като Министерството на Отбраната !