17 Октомври, 2019 17:00 5 036 18

Разпадът на държавността се потвърди

  • бойко борисов-
  • държава-
  • расизъм-
  • държавност

Слави не е решението, но наистина няма такава държава

Разпадът на държавността се потвърди - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И излезе Той и рече – Борислав Михайлов да подаде оставка, иначе държавата спирала парите за БФС. 3 часа той се дърпаше, но никой не се противи на волята на премиера-слънце. Междувременно ГДБОП, полиция и жандармерия нахлуха в Националната футболна база да търсят корумпирани съдии. Но това било планирано отдавна. След като Михайлов подаде оставка, Борисов заяви, че оставката на Михайлов била работа на БФС, а той не искал да се меси.

Расисткият скандал на стадиона обиколи целия свят и колкото и да не ни се иска – това не е проблем на 50-ина запалянковци. Управляваща партия ходи на шествия с неонацистки организации като „Кръв и чест“. Коалиционните партньори се надцакват на темата гей – явно, за да си патрЕот, не може да си и гей. Техните евродепутати редовно обиждат представителите на един определен етнос, а вицепремиерът го обижда от трибуната на Народното събрание. Вицепремиери си правят шегаджийски снимки в „Бухенвалд“ и това е някак си ОК. Расизмът, ксенофобията и въобще омразата към различните са официална държавна политика и думите на Борисов, че e “една от най-толерантните държави в света”, са пълен булшет. Екскюз май френч, както казват американците.

И още от последните дни – екипът на bTV не беше допуснат до пресконференцията преди мача с Англия. На БФС не им харесвало как ги отразяват.

Трудовият договор на дългогодишния журналист и заместник-шеф на спортната редакция в БНТ Камен Алипиев е прекратен от медията на 10 септември, докато е бил в болничен. Мотивът – няма висше образование, каквото сега се изисква за тази позиция. Алипиев беше един от протестиращите срещу Емил Кошлуков, когато още беше само програмен директор на БНТ1.

Шефът на БНР обаче още не е подал оставка, въпреки че СЕМ му я поиска, а заради неговите опити да отстрани журналистката Силвия Велкова сигналът на програма “Хоризонт” спря за няколко часа. А националното радио е част от системата за националната сигурност и по закон не може да преустановява излъчване.

Пак в понеделник ден стана ясно, че освободеният от затвора австралийски гражданин Полфриймън е пуснат от общежитието в Бусманци, където държавата го държеше незаконно, според съда в продължение на десетина дни. Но пък МВР без обяснение му взе паспорта. Съдът вече няколко пъти повтори, че Полфриймън е свободен гражданин и няма право да бъде задържан или пътуването му възпрепятствано от българските институции.

Едно е ясно от всичко това – виждаме тотален разпад на държавността във всяка нейна форма – на работещи институции, спазване на решенията на съда и другите органи, някакви обществени норми, отношения в обществото.

Най-отгоре имаме премиер, който собственоръчно решава някакви ситуации във всяка сфера на обществения и политическия живот, независимо дали това му влиза в правомощията или не. Ако пък не става само от изказване – под ръка са прокуратурата и МВР, които бързо “убеждават” какво трябва да се случи. Медиите са превзети или недопускани да задават въпроси, а в редките случаи, когато някой е изобличен като проводник на управленската цензура, няма кой да му потърси сметката. За капак МВР отказва да изпълнява решенията на съда.

И изглежда, че не само на мен ми се струва, че това всъщност не са проблеми на bTV, Кедъра, БНР, Полфриймън, БФС. Тези случаи показват, че това може да се случи на всеки един гражданин, фирма или институция и няма съд, СЕМ, друга отговорна институция или полиция, която да ви защити правата. Държавата е приключила. Наистина няма такава държава. И не – Слави не е решението на проблема. Но метафоричното заглавие на тази негова песен идеално пасва на ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    27 54 Отговор
    Другарю Дараков,от Щатите лесно се раздават оценки,които надявам се са добре платени!!!:):):)

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гражданин

    80 12 Отговор
    На 1000% вярно! Трябва да сляп, глух или много долен за да не го признаеш.
  • 4 МЪРШО

    41 6 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Кое е лъжа? Да не си по фамилия Хаджипенчович?
  • 5 Сборник задачи

    33 3 Отговор
    И кое решение не е вярно?
    Пожарникар, комарджия, по-добро решение ли бяха?
  • 6 Behemoth

    19 4 Отговор
    Държавата това е ТОЙ!
  • 7 onq s konq

    11 23 Отговор
    Крайно време беше да се вземат под внимание думите на Слави - "Няма такава държава" И ДА СЕ ОРЕЖАТ ПАГУБНИТЕ "ДЕМОКРАТИЧНИ СВОБОДИ" по примера на Путин и Ердоган,а що не и Ким Чен Ун!Затова и Борисов следва да приключи с Ерата на "лигавенето" и с помощта на Гешев ДА ВТВЪРДИ ЗАКОНИТЕ срещу всякакво ВЪНШНО/РУСКО/ и ВЪТРЕШНО/РУСОФИЛСКО/ ВЛИЯНИЕ!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 име

    8 7 Отговор
    и тоя огладня. отбиха го и взе да плаче. за умнокрасивите няма угодия. защо се е намесил, защо не се е намесил?? но пък те намаляват и това ги убива.
  • 10 Кой?

    16 0 Отговор
    Кой разпадна държавността?
    Това е въпроса!!!
  • 11 право в десетката

    20 2 Отговор
    Вярно с оригинала ''Борисова държава''.
  • 12 Byg

    4 15 Отговор
    Другаря дараков не се е прибирал скоро в родината , но ми се струва че плановете му са да гнезди в седем осми на славчо . След като напусна нова явно това му се върти в чутурата. Сега ще заработи малко парички и ще чурулика каквото му се заръча. Поредния платен натегач. Ако някой има законовото право да поиска оставката на михайлов това е премиера , другото са ташаци на рояци.
  • 13 Валя

    9 2 Отговор
    Браво! Много точно казано!
  • 14 Стършел

    1 5 Отговор
    Е добре бе Дараков, но я кажи, кога през последните 30г. е било нещо по-различно?! Кога - при луканков, филчо, беровдпс, жанчо, мавъра, крадлив дедо, станиге.чо, ореховчетобспдпс, какво очакваш и от бодигардчето, което ту доганчо го готви за разстрел, ту пък е най-големия политик! Е това коментирай а не ни агитирай за Съветска власт!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Луи 14

    4 0 Отговор
    Дори по времето когато чл.1 от конституцията закрепваше ръководната роля на БКП така не са правили.Поне спазваха установения ред най малкото събрание гласуване и тогава.Другаря Живков се смееще на критиката и мъдро отговаряше Приземяване другари приземяване" Какво ще правиш ти без пари бе другарю.Дори тогава си позволяваха директна критика на партийни форуми областен председател на Разград или Русе във връзка с новото административно деление на области към Живков , къде са хората другарю Живков.
    Сега прав крив квото казаха няма значение дали е законно или не дали е злоупотреба с влияние, принуда или друго все думички от червената книга с надпис НК .
  • 17 Borislav Popov

    3 0 Отговор
    Пак се изложи Б.Б. ама тоа път у целиот свет.
  • 18 По Шарл де Гол

    1 0 Отговор
    Всеки народ си заслужава управлението... е казал той. Малко тъжно, нали?