Last news in Fakti

18 Декември, 2019 13:01 2 878 5

Капо ди тути капи

  • съд-
  • прокурор-
  • венецианска комисия

По този начин пластовете на държавната баница ще се надиплят с още една администрация

Капо ди тути капи - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отново се заговори за промени в конституцията. Казала "Венецианската комисия", че върху прокурора трябва да има контрол и Борисов веднага му намери цаката. Вместо да скъса връзката с парламентарните квоти, той измисли комисия с председател, до който ще седи секретарка и на всички вероятно ще им се падне по един служебен автомобил.

По този начин пластовете на държавната баница ще се надиплят с още една администрация, върху и без това изнемогващия бюджет на държавицата. Важното е, че там в Европа ще ни оставят на мира и ние ще си я караме по старому с конституция от времето на комунизма. (което не било комунизъм, и вече не се знае точно какво е било) След две-три години, пак от "Венеция" ще посочат, че с парламентарни квоти ВСС е спънат кон, защото всички власти са навързани, като свински черва. Бойко пак ще се измъкне с комисия, за да им се хареса. Така от забележка на мониторинг и от мониторинг на забележка, от Венеция до Брюксел и обратно, времето тече безвъзвратно, без нищо съществено да се промени в живота на местонаселението, с изключение на цените на тока (и не само).

В затворите влизат крадци на кокошки, а децата на депутати, прокурори и магистрати строят хотели със Спа центрове, дори на места където това е забранено. От тази центрофуга на "промените", печелят най-много нискотарифните превозвачи. Те явно са разбрали, че българите "гласуват с обувките" и увеличават броя на полетите. Само за един час работа в Берлин или Дюселдорф нашенеца си плаща самолетния билет.

За сега от началото на "демокрацията" до днес, населението на България е намаляло по официални данни с 25%. Броят на депутати обаче не е мръднал! Много странно е, че "Венецианската комисия" още не е препоръчала на Бойко да съкрати поне 60 депутати от настоящите 240. Това неизбежно ще стане, защото парламентарната представителност се е превърнала в парламентарна "уседналост". Не е Бойко, нито дежурните ласкатели от типа на Михаил Константинов и Андрей Райчев, на които може да се разчита за необходимия порив към истинска нова конституция. Прахта в очите, която сипят от години, започва да навлиза дори и в мозъците на българите.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ПЕНКО

    9 1 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА НЯМА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕЗЕРВАТИВ -СРЕЩУ "ВЕНЕЦИАНСКИ" СПИН !!!!!!!!!!!!
  • 3 Далавера

    7 2 Отговор
    Стига сте се заяждали с Бойко - той толкова си може. Да не сте го избирали!

    Коментиран от #4

  • 4 Факт

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Далавера":

    Не сме! Те политмафията сами си се избират!
  • 5 onq s konq

    3 1 Отговор
    Баце е юридически великан и веднага намери блестящо юридическо решение. Е верно, че има и малко пожарникарски хумор но българите му свикнахме.