Last news in Fakti

12 Декември, 2019 11:50 2 286 11

Минчо Спасов: Не можем да заблудим Венецианската комисия

  • минчо спасов-
  • венецианска комисия-
  • сотир цацаров

Прогерберското и промафиотско крило в БСП никога по-явно не е манифестирало, каза той

Минчо Спасов: Не можем да заблудим Венецианската комисия - 1
Снимка: БГНЕС

Като говорим за избора на главен прокурор и за председател на комисията за борба с корупцията, моята оценка е, че господин Борисов, господин Пеевски и околните получиха два коледни подаръка, които ще им позволят да продължат статуквото. За мен е по-важно вчерашното заседание на Народното събрание, в което господин Цацаров получи отлична оценка за дейността си.

Това каза за БНР юристът и бивш депутат Минчо Спасов, според когото оценката е „трагична“, защото няма по-лоша оценка за работата на един главен прокурор от това да го харесват политиците.

„Колкото повече те обичат политиците, толкова повече си се провалил като главен прокурор…. А ние виждаме кои политици го харесаха вчера най-много. Най-силна подкрепа той получи от ДПС, а най-много гласове получи от ГЕРБ“.

Относно подкрепата от БСП

„Прогерберското и промафиотско крило в БСП никога по-явно не е манифестирало, че желае запазване на статуквото. Аз съм далеч от вътрешните дрязги в БСП и не мога точно да кажа каква е кухнята. Факт е обаче, че част от това прогерберско крило на БСП беше организирало среща на главния прокурор в ЦУМ с господин Георги Гергов…“.

„След като казваш, че този човек не е бил контролиран, очевидно си недоволен от неговата дейност и не харесваш маниера, по който той обгрижва политиците и управляващите, вместо да ги обвинява за престъпленията им. Каква по-голяма критика?“.

Депутатите са отразили волята на лидерите си, защото не повече от 50-60 от тях познават лично Сотир Цацаров:

„Аз не съм доволен, защото лично съм депозирал сигнали до г-н Цацаров срещу господин Борисов по случая с Мишо Бирата, кореспондирал съм си активно с него и съм много недоволен от отговорите, които получих“.

Разговорът за дълбока реформа в прокуратурата - кауза пердута

„Мнозинството показа, че харесва сегашната система. Абсурдно е да се очаква да искат да я променят. Сегашната система е такава, че господин премиерът привиква в къщата си в Банкя градския прокурор на София – Кокинов, и му разпорежда да извърши длъжностно престъпление - да му издаде данни от текущото разследване срещу министъра на земеделието. Това е престъпление по чл. 288, което господин Цацаров отказа да разследва. Размина се с една оставка на Кокинов“.

Не можем да заблудим Венецианската комисия с опитите за промени в Наказателно-процесуалния кодекс „въпреки че усилено се опитваме и то с такива некоординирани и неадекватни идеи, с каквато господин Борисов излезе – да се създадял нов прокурор, с мандат 7 години, който да контролира сегашния контрольор, но да се избира от същите хора, които избраха и сегашния главен прокурор. Това е абсурд! Ако някой иска да направи истинска реформа, или ще направим реформа така, че президентът да избира главния прокурор, или че президентът ще назначи контролиращото главния прокурор лице. Всичко друго е прах в очите, не само на ЕК, но и на българските данъкоплатци“.

За възможността Борисов да стане президент през 2021 г.

„Той днес се закле пред телевизиите, че няма да бъде, но той отдавна е създал впечатлението, че има мнение, но не е съгласен с него“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    16 4 Отговор
    Това последното е много яко...
  • 2 кнаус 485

    16 4 Отговор
    За нашия батман-тиквун няма невъзможни неща...неуспеха го интерпретира като успех....нарцис на нарцисите,двуличен,прост и злобен човек....
  • 3 Малечка палечка

    3 1 Отговор
    Ахахах ах тези устни много сочни само за хапване ухаааааааааааааа и как е добре.
  • 4 така е

    3 1 Отговор
    ,ама хич не им пука!Боково време......
  • 5 Боко Стоана

    2 0 Отговор
    Бока кат Стояна Мутафова ахахахаха
  • 6 Боко Мазника от БРЕГ

    3 2 Отговор
    Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година. Умни Българи, не ви ли омръзна да ви мислят за прости??? Не ви ли омръзна да плащате заплати и да осигурявате привилегии, за да ви лъжат и манипулират??? „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  • 7 Боко Мазника от БРЕГ

    2 1 Отговор
    Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и масови самоубийства в България???
    Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  • 8 АНЕНЕРБЕ

    1 1 Отговор
    Истината за БСП е толкова грозна, че ако честните хора повервали на крушовската биволица се вгледат вниматилно в миналото й, ще повърнат.
    То не е по различно от това на МУТРАТА и МИНИСТРИТЕ му от силовите групировки.

    НЕКА СЕ ВГЛЕДАМЕ В ДРУЖЕСТВОТО "ТЕХНОИМПЕКС -98"което бе нейна собственост.

    Към настоящият момент собственици в него са:
    "ХОЛДИНГ НОВ ВЕК" АД (свързан с 23 фирми)
    БОГДАН ВАСИЛЕВ УГЪРЧИНСКИ (свързан с 14 фирми)
    МИХАИЛ СТЕЛИЯНОВ МИХАЙЛОВ (свързан с 4 фирми)

    Холдинг "Нов век" включва в себе си акционери които до един са собственост на ХИМИМПОРТ и ЦКБ !!!

    Уважаеми другари спомняте ли си кой предизвика през 1996 година ЗЪРНЕНАТА КРИЗА и доведе до едни хиперинфлационни процеси резултата от които е свалянето на правителството на Жан Виденов.

    КРИЗАТА СЪС ЗЪРНОТО ТОГАВА Я СЪТВОРИХА ХИМИМПОРТ И ТЕХНИЯ ВОДАЧ - ТЪРГОВЕЦА НА ГОРИВА МАРК РИЧ!!

    МАРК РИЧ СТОЕШЕ ДО 2013 ГОДИНА НАЧЕЛО НА ТИМ И ЦКБ , А КУРВЕЛИЯ Е ПРОДУКТ НА ТАЗИ ОПГ.
    Сега начело на тази ОПГ е БОГДАН УГЪРЧИНСКИ.

    "Нов век" е държател на активи свързани със ЗЕМЕДЕЛИЕТО .

    ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПОПРАВКИ В ЗАКОНА ЗА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ СА ВНЕСЕНИ ОТ ДВАМА ДЕПУТАТИ ОТ БСП - Гьоков и Бъчварова.

    С внесен по тяхно настояване ЗАКОН ЗА ЗЕМЕДЕЛСКАТА ЗЕМЯ българската земя може да бъде купувана от АРАБИ НА ЦЕНИ КОИТО СЪПОСТАВИМИ СЪС СЕГАШНИТЕ ПАЗАРНИ СА С ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО ВИСОКИ!!

    Танца със саби на Борисов и "царя" скоро ще придобие материални измерения.

    Коментиран от #9

  • 9 АНЕНЕРБЕ

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "АНЕНЕРБЕ":

    ТОВА, ЧЕ НИНОВА Е СВЪРЗАНА С ХИМИМПОРТ И ЦЯЛАТА И СТРУКТУРА МИНАВАЩА ПРЕЗ ЦКБ, ТИМ и ......се вижда от адреса на който е регистриран ТЕХНОИМПЕКС - 98 и ХИМИМПОРТ .

    Този адрес е един и същ - БЪЛГАРИЯ, гр. София, р-н Средец, ул. СТЕФАН КАРАДЖА 2 !!!!!

    Като говорите за мутри не забравяйте и за МУТРЕСИТЕ на ТИМ техните съзидетели от ХИМИМПОРТ И НАЙ ВЕЧЕ НА МИНАЛИЯТ В ОТВЪДНОТО МАРК РИЧ - човека стоящ в основата на зърнената криза от 1996 година довела до свалянето на правителството на ЖАН ВИДИНОВ!!!

    Коментиран от #11

  • 10 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ФИЛЬЮ ДИМИТРОВ Е ЗАМ. ШЕФ НА" ВНЕЦИАНСКАТА КОМИСИОНА " !!! КОМИСИЯТА Е САМО ЗА ТЕЗИ / БОКЛУЦИ /- НА КОИТО ИМ "ДРЕМЕ" ЗА НЕЯ !!!! ТЕ СА - 100% "ГЪЗОЛИЗЦИ ХРАБРИ "!!!!!!
  • 11 Росен

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "АНЕНЕРБЕ":

    Това е доста стара информация, всъщност нямат допирни точки с мадам лъжа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове