28 Януари, 2020 20:00 2 425 7

Трите лъжи на Тръмп

  • джон болтън-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • нанси пелоси

Джон Болтън отправя тежки обвинения към президента в ръкописа на новата си книга

Трите лъжи на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тези дни стана ясно, че в новата си книга Джон Болтън отправя тежки упреци към Доналд Тръмп. Президентът веднага мина в контранастъпление. И заваляха лъжи. Коментар на Андреас Рос от ФАЦ.

Джон Болтън отправя тежки обвинения към Доналд Тръмп в ръкописа на новата си книга. Бившият съветник на президента по националната сигурност твърди*, че поведението на Тръмп в украинската афера не е нищо по-различно от злоупотреба с власт. Още щом това се разчу, американският президент мина в контранастъпление. Той веднага написа в Туитър, че военната помощ за Украйна била изплатена по-рано от предвиденото. Само че доказаната истина е точно обратната.

Тръмп твърди още, че демократите в Конгреса никога не били настоявали за изслушването на Болтън - но и това твърдение лесно може да се обори. И накрая: демократите го обвинявали, че не е говорил с украинския президент, а пък Тръмп, видите ли, още през септември се бил срещнал със Зеленски в Ню Йорк. Това е поредното изопачаване на действителността.

Когато някой излъже три пъти по един толкова нагъл начин, тогава няма как да му повярват и на четвъртото, всъщност най-важно твърдение: Тръмп уверява, че никога не е казвал на Болтън, че военните помощи ще потекат към Украйна едва след като Киев предприеме разследване срещу неговия конкурент от Демократическата партия.

Демократката Нанси Пелоси смята, че обратното твърдение на Болтън в новата му книга подкопава "самата сърцевина" на защитата на президента. Факт е: Тръмп открай време твърди, че никога не е обвързвал военната помощ с въпросното разследване. Но същинската сърцевина на неговата стратегия всъщност е друга. Той иска да затвърди у своите привърженици представата за себе си като за решителен деец, който не се съобразява нито с добрия тон, нито пък с желанията на чуждестранните си партньори. И да подкрепи предразсъдъка им, че демократите са най-големият враг на Америка, поради което пред тях не бива да се отстъпва нито крачка назад.

Впрочем, тъкмо Болтън дълго време подхранваше същата тази увереност.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 0 Отговор
    светът се управлява от психопати
  • 2 Да!

    11 1 Отговор
    Наистина е жалко и опасно хора като тоя изкукал старец да управлават света !!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 малъо халозаров

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Да!":

    не обиждай бай дончо
  • 4 Рошко

    3 1 Отговор
    Само три, устите на бледоликите са като змии, клоуни
  • 5 Да се чуди човек

    3 0 Отговор
    "Бившият вицепрезидент на САЩ е използвал позицията си, за да спре разследване срещу украинската газова фирма, за която работи синът му. Подновеното разследване по случая може да хвърли сянка върху амбициите му да влезе отново в Белия дом. Две години след като сдаде позицията си в Белия дом, Джо Байдън не се сдържа да се похвали пред конференция на външнополитически експерти, че докато е бил вицепрезидент, е принудил Украйна да уволни главния си прокурор."( Джон Соломон, The Hill). Да се чуди човек на какво да вярва?

    Коментиран от #6

  • 6 Е те така

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да се чуди човек":

    Единият докато бил вицепрезидент, принудил Украйна да освободи прокурора, който разследвал фирма на сина му. Другият пък, бил принудил украинския президент да поднови разследването...За единия може, за другия не може. А ние с гайдите? Само гледаме и ручим...

    Коментиран от #7

  • 7 Знам знам🙄

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Е те така":

    Ей брат много набъбва тоя цирей вече. Само че когато се пръсне ще е ЯКО. И Пак дежурния дежурния сценарий. Виновника изчезва в някоя топла страна дава половината от заграбеното и си живее живота пеейки Моя страна моя България отвреме на време. Ако пък му се търси сметка го връщат народа го беси Но парите му потъват някъде из 80 разузнавателни агенции на едни ора с коне. Къде са парите на Кадафи а на Саддам. И защо ли се поддържат на власт точно такива които даже и не питат.