Last news in Fakti

30 Януари, 2020 14:33 1 368 2

Белият дом не иска той да свидетелства срещу Тръмп

  • сащ-
  • джон болтън-
  • импийчмънт-
  • доналд тръмп-
  • сенат-
  • републиканска партия

Процесът за отстраняване на американския президент от длъжност навлиза в нова фаза на въпроси и отговори

Белият дом не иска той да свидетелства срещу Тръмп - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Процесът в американския Сенат за отстраняване на Доналд Тръмп от длъжност навлиза в нова фаза на въпроси и отговори, след като защитата приключи представянето на своите аргументи. Дали ще бъдат извикани нови свидетели остава основният въпрос, а най-ключовият от тях е бившият съветник по национална сигурност Джон Болтън, който тази седмица трябва да публикува своя книга с разкрития.

Белият дом предупреди Болтън да не пуска книгата на пазара от съображение за сигурност.

В писмо от Съвета за национална сигурност на Белия дом до адвокат на Джон Болтън се казва, че в книгата му има материали, които съдържат класифицирана информация, чието разпространение е забранено според федералните закони. От администрацията на Тръмп уточняват, че писмото не е заплаха.

Твърди се, че в книгата на Болтън директно е описано как президентът Доналд Тръмп задържа отпускането на военна помощ за оказване на натиск върху Украйна да помогне за преизбирането му за втори мандат.

Високопоставени републиканци се опитват да предотвратят привикването на Джон Болтън като свидетел в процеса в Сената. Днес сенаторите имат 16 часа за въпроси и отговори.

Междувременно адвокатът на Доналд Тръмп Алън Дършовиц разбуни духовете си със спорно изказване в защита на държавния глава.

„Ако президентът прави нещо, което вярва, че ще му помогне да бъде преизбран в името на обществения интерес, това не може да е злоупотреба и да доведе до импийчмънт“.

Белият дом не иска той да свидетелства срещу Тръмп

Очаква се утре сенаторите да гласуват дали да има нови свидетелски показания. 4-ма републиканци ще трябва да заемат страната на демократите, за да бъдат допуснати свидетели и нови доказателства. Ако все пак републиканците си осигурят надмощие, финалният вот за отстраняване на президента Доналд Тръмп може да се състои още утре и процесът да приключи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нико

    3 1 Отговор
    пълни глупости за да заблуждават хората
  • 2 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КОЛКО МНОГО ФИЛИМИ ИМА ЗА ДВУБОЙ МЕЖДУ ПОБЕДИТЕЛ И ОБРЕЧЕН , КАТО ПОСЛЕДНИЯ- ЗАГИВА ,НО ЗАПАЗВА "ДЕМОКРАТИЧНАТА СИ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО " !?!?!?