Last news in Fakti

28 Февруари, 2020 06:30 10 896 82

Русия продава най-доброто оръжие, но от вчера

  • русия-
  • оръжие-
  • ракети

Потискащи данни за руското военно величие

Русия продава най-доброто оръжие, но от вчера - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преходът към постиндустриална икономика, който се случва пред очите ни, променя средствата за производство, структурата на пазарите и потоците на капитал, както и информационните технологии, проникнали в абсолютно всички сектори на икономиката, включително във военно-индустриалния комплекс. И въпреки че съвременната отбранителна промишленост се характеризира с изтребители от пето поколение, дронове, невидими за радари, високо прецизни оръжия, които гарантират точност при удряне на цел с възможно отклонение до 1 метър, хиперзвукови ракети, лазерни оръдия и арсенал от роботика, дори универсален войник продължава да използва хляб, отглеждан от зърнени култури, а челото му може доста успешно да бъде счупено от обикновен камък, пише в свой коментар newsparticipation.com

В масовото съзнание най-страшното оръжие на планетата си остават междуконтиненталните балистични ракети с ядрени бойни глави, но съвременният свят се промени толкова много, че едва ли не се смята, че такива изстрелвания могат да бъдат постигнати при желание от група хакери, въоръжени с лаптопи. Настъпващата информационна ера променя изцяло принципите на конкурентно оцеляване. Така, според нова максима, в съвременния свят статутът на силно развита държава се осигурява от наличието на съвременни индустрии и технологии, в близко бъдеще чрез напреднали изследвания и разработки, а занапред и от образование.

Както знаете, преди шест години бяха въведени икономически санкции срещу Русия, които все още са в сила. В резултат на това днес Русия има сериозни проблеми както с научното и технологичното развитие, така и с общото състояние на сферата на образованието. Състоянието на руската икономика и отбранителната промишленост зависи от състоянието на икономическата база, съответстваща на ерата на индустриализма.

Ярко потвърждение за това беше сделката, която се провали през февруари 2020 г. с доставката във Виетнам на руски бойни машини за пехота БМП-3. Виетнамската делегация прецени, че последният модел руски бронирани превозни средства е напълно неподходящ за използване в климатичните условия на Югоизточна Азия. BMP-3, проектиран за много непретенциозен руски военен персонал, беше лишен от дори минимален комфорт за екипажа и неподходящ за работа при високи температури (по-специално поради липсата на климатик). Освен това, според виетнамски експерти, BPM-3 има нисък моторен ресурс в сравнение с конкурентите. По принцип руските бронирани превозни средства са едни от най-евтините по изкупни цени, но в крайния баланс са много скъпи, тъй като се нуждаят от почти непрекъсната поддръжка (често се разрушават и изискват постоянна подмяна на резервни части).

Друг пример - през 2019 г. Индия обяви търг за доставка на системи за противовъздушна отбрана с малък обсег, в който участва Русия, представяйки противоракетната ракетно-оръжейна система Pantsir-C1, а Южна Корея със самоходната противовъздушна система K30 Biho Flying Tiger. Въпреки че огневата мощ на руската система за ПВО беше по-висока, Русия загуби търга, тъй като технически продукт беше технически невъзможно да се интегрира в най-новите системи за командване и контрол на въоръжените сили на Индия.

Този факт изисква специално внимание, тъй като въоръжените сили на Руската федерация имат сериозни проблеми със съвременните системи за управление на командването. И така, след като през 2015 г. Франция прекрати договора с Русия за доставката на два носача на хеликоптер тип „Мистрал“, руски служители с неприкрит гняв, но неочаквано честно признаха, че руската отбранителна промишленост е в състояние да изгради корпуса на такъв кораб и да го оборудва с оръжие, но да създаде високотехнологично комуникационното оборудване, обезпечаващо връзките и системите за управление, не могат.

Руската федерация може да се похвали с множество ракетни системи за изстрелване, но, например, въоръжените сили на САЩ отдавна престанаха да използват килим бомбардировки с неуправляеми снаряди, което води до голям брой жертви на цивилни и унищожаване на инфраструктурата. Вместо това САЩ и други страни с напреднала отбранителна промишленост използват безпилотни летателни апарати и ръководени бомби, които удрят конкретен обект с висока точност.

Единствената област, в която отбранителната индустрия на Русия все още има гарантирани поръчки, е поддръжката и модернизацията на съветската и руската техника. Например през последните години Русия модернизира изтребителите МиГ-29, които са на служба в българските ВВС (но дори и след това българските пилоти често отказваха да летят на обновения МиГ-29 поради високия брой на аварии); ремонтирани 4 военни хеликоптера Ми-17 за Унгарските ВВС (въпреки че тези машини по своите характеристики, дори и след ремонта, остават с екипировката на миналия век); направи основен ремонт на 10 вертолета Ми-171 за хърватските военновъздушни сили (въпреки че Загреб официално заяви, че договорът е лошо изпълнен, тъй като много машини не могат да летят нормално). Въпреки че успя да достави нови оръжейни системи на Азербайджан, комплексът за отбранителна промишленост на Руската федерация не успя да избяга от скандал. Претенциите на Баку се състояха във факта, че военната техника с руски произход не отговаря на характеристиките, предписани в договорите, редовно се проваля и условията за предоставяне на ремонт и доставка на компоненти постоянно се забавят.

Трябва също да се отбележи, че страните-членки на някогашния Варшавски договор отдавна са се присъединили към Северноатлантическия алианс, така че рано или късно те напълно ще заменят своите флоти от бойни самолети и хеликоптери, както и системи за противовъздушна отбрана с продукти, произведени в страните членки на НАТО. Засега това не се е случило поради липсата на необходими бюджетни средства за скромно развиващите се икономики на бившия комунистически блок, но по принцип това е неизбежно. Например Полша вече е сключила договори за закупуване на 32 американски изтребителя F-35A Lightning II от пето поколение (януари 2020 г.), четири тежки вертолета британско-италианско производство Leonardo AW101 Merlin (2019 г.) и системата за противовъздушна отбрана American Patriot (2018 г.) . Други страни в региона разглеждат различни модели американски, шведски и френски изтребители.

Поради факта, че Централна и Източна Европа (заедно с Грузия, Азербайджан и Украйна) неизбежно се изплъзва от орбитата на Русия, последната търси опора в съюзниците на бившия СССР в Азия, Африка и Латинска Америка. И така, през 2015-17г. Руската федерация се опита да навлезе на пазара на Латинска Америка и Карибите с бойния учебен самолет Як-130 (който след разпадането на СССР стана първият напълно нов модел руски самолет, а не модернизирана версия на съществуващи модели). В резултат на голям брой непланирани кацания, аварийни ситуации с двигателя, повреди на хидравличната система, аварии (без сериозни повреди) и катастрофи (седем случая) прекъснаха преговорите за закупуването на Як-130.

В този контекст трябва да се отбележи, че огромното мнозинство двигатели за руски самолети и хеликоптери са произведени в Украйна преди 2014 г. („Мотор Сич“ и „Ивченко-Прогрес“), но след анексията на Крим и конфликта, развихрен от Русия в Донбас, украинската страна спря доставки за страната-агресор. Впоследствие комплексът за отбранителна промишленост на Руската федерация разработи аналози на отделни механизми, но редица двигатели, необходими на Русия, не можаха да бъдат възпроизведени.

Като цяло може да се твърди, че декларираната от Москва политика за заместване на вноса се е провалила. В допълнение, ограничителните мерки, наложени от Запада по отношение на много сектори на руската икономика, продължават да блокират развитието на руската отбранителна промишленост, във връзка с което не се сключват нови сделки за продажба на оръжие, а съществуващите договори се нарушават поради липсата на чужди компоненти.

Като цяло, при по-нататъшното практикуване на този модел на руската икономика, основан на експлоатацията на минерални ресурси и индустриалния потенциал от първата половина на ХХ век, както и разширяването на международните санкции срещу Руската федерация (които могат да бъдат отменени само ако Крим и Донбас са напълно обезлюдени), отбранителната промишленост Руската федерация няма и най-малкия шанс да възвърне загубената позиция на световния оръжеен пазар.

Предвид пълното отсъствие в Русия на обещаващи високотехнологични разработки, комплексът за отбранителна промишленост на Руската федерация може да разчита само на успешната продажба на най-добрите си оръжия от вчера на изостаналите страни от третия свят (Либия, Южен Судан, Ирак, Афганистан, Венецуела). Явно на Русия е предопределено да остане бензиностанция с ядрено оръжие.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментатор

    50 110 Отговор
    Е, русофили, пак се блъскайте в гърдити и викайте колко велика е Русия... бензиностанция с ядрено гориво...

    Коментиран от #8

  • 2 Ивайло

    139 45 Отговор
    Тази статия е пълен фарс. През миналата година Русия има най-голям износ на оръжие за последните 20г. Все повече държави купуват руско оборудване защото е евтино и надеждно, а не прехвалените и прескъпи американски боклуци, които американците продават на държавите чрез политически натиск

    Коментиран от #9, #34, #40

  • 3 Ловец

    76 17 Отговор
    90% от ловците са с руско.

    Коментиран от #29

  • 4 Илиев

    34 77 Отговор
    С една дума, ушанките продават старо желязо под формата на въоръжение.

    Коментиран от #30

  • 5 СссереМ

    30 57 Отговор
    Мали,малии къв русопитешки рев ще настане всеки момент за безаналоговите на могучая, дърпам се да не преча.
  • 6 ТАСС

    39 62 Отговор
    Рашката военна техника е придобила комичен характер. Стигнаха до там, насред Червения площад да теглят аварирал БТР с въже. Пълна излагация!
  • 7 Добро утро

    33 47 Отговор
    Айде бе! Русофилския отпадък! Обед стана, а няма кой да защитава руските чайници.
  • 8 антрашпиц

    82 32 Отговор

    До коментар #1 от "Коментатор":

    Много пъти съм го казвал.Русия коли ,компютри печки хладилници перални камиони неможе да прави.Ама военна техника може,и винаги е можела.По техен си начин ,проста,но ефективна.Пък ти като ги мразиш руснаците и като злобееш си е твой проблем.
  • 9 СссереМ

    26 49 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    И КОИ са тия държави бре каскет?И кое е фарс,нима Индия не се отказа и от летящите москвичи ,нима Виетнам не се отказаха и те,Пакистан тоже,а ЕДИНСТВЕНАТА причина Турция да купи кюнците на ботокса е че САЩ не им продадоха пейтриъти,аре сега у лево и да траеш.

    Коментиран от #17

  • 10 Хихи

    20 41 Отговор
    За ватниците и климатика е невъзможна техника...

    Коментиран от #12, #19

  • 11 ХХХХ

    63 15 Отговор
    Едно ми е интересно щом като руската техника е толкова лоша и ненадежна.
    Защо по-дяволите САЩ и всиички други дават толкова милярди долара за нова техника?

    Коментиран от #13, #14

  • 12 ШОП

    8 18 Отговор

    До коментар #10 от "Хихи":

    Ти иди в сибир да ти пусна климатитика. Пък тогава ще ти умре от студ хихикането.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 антрашпиц

    16 4 Отговор

    До коментар #11 от "ХХХХ":

    Мииии,нямат ко да си правят парите.Те парите само за харчене стават.За триене на дупета,не стават....
  • 15 Гацо

    58 13 Отговор
    Ммм...да ! За това сигурно продават "старо желязо" за милиарди,защото тия които го купуват са "прости".Турците също ! А,относно двигателите.Да питат НАСА.Те използват руски,не украински.Поръчкова статия.

    Коментиран от #49, #62

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ШОП

    53 14 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Не е важно кои са държавите.
    Не е важно, че руското е само старо и за скрап.
    Важното е, че могат и продават.
    Лошото е, че такива, като теб могат единствено да седят във форумите, да потарят краварските опорки, да злобеят по повод чуждите успехи(независимо какви) и да пълнят кенефите с миризлив материал.
    И най-важното не могат да напишат правилно определението с, което сами са си показали умствения капацитет.

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бесния язовец Borislav Popov

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хихи":

    Тоалетните също. 😂

    Коментиран от #21

  • 20 Бесния язовец Borislav Popov

    15 29 Отговор

    До коментар #17 от "ШОП":

    Дали? Индия се отказа, Виетнам се отказа, Индонезия се отказа, Азербайджан се отказа... 😂😂 Да, рушките боклуци са евтини, но заедно със задължителните разходите за поддръжка излизат по-скъпи и от последно поколение западни аналози. А да не говорим и, че постоянно се чупят.

    Коментиран от #22

  • 21 ШОП

    16 9 Отговор

    До коментар #19 от "Бесния язовец Borislav Popov":

    Я пак помисли.
    Май беше обратно любимите ви американски тоалетни са дали повреди.
    И като няма къде са ходили в руските и накрая са ги напълнели до горе.
    https://fakti.bg/technozone/427394-povrediha-se-vsichki-toaletni-na-mejdunarodnata-kosmicheska-stancia
    Тъй, че кой и един кенеф не може да направи?

    Коментиран от #25, #31

  • 22 ШОП

    33 8 Отговор

    До коментар #20 от "Бесния язовец Borislav Popov":

    Ти, като вземаш китайски евтени инструменти и се чупят. Кой ти е виновен. И тук същата история.
    Специално за страните, които изброявош, откъде си сигурен, че това е причината да се откажат?
    Видя САЩ, какво направиха Турция да не вземе руски ракети. Откъде си сигурен, че нямало подобен рекет и срещу тях. За три от изброените държави излезнаха твърдения, че САЩ оказват натиск да не копуват Руско оръжие.
    Пазарна конкуренция при оръжейните сделки никога не имало.
    Реално съществува политика и правителствен рекет от страна на САЩ, ако си достатъчно силен или луд да им се опънеш копуваш копуваш от дето искаш. Иначе слушаш и изпълняваш.
  • 23 Гого

    26 9 Отговор
    Статията и този мисирко анатоли са тотална пародия
  • 24 Лани

    3 7 Отговор
    От вчера, от по-рано дори, но с него ще натикат всяко днешно и на бъдещето в небитието.
  • 25 СссереМ

    14 18 Отговор

    До коментар #21 от "ШОП":

    Алоуууу,я пак.Тоя кенеф е единствената рушка част на МКС,и той се счупи, доставиха друг и ТОЙ СЕ СЧУПИ, набедиха космонавтите че умишлено си повреждат БЕЗАНАЛОГОВИТЕ кенефи.
  • 26 Слава вечна слава ...

    10 8 Отговор
    На Русия и на Вова Путин защитници на православието и мира
  • 27 fermera

    9 3 Отговор
    От нашето Министерство на Отбраната са на различно мнение от автора.Платиха 84 милиона лева за ремонт на СУ 25 ,банката им върна превода че има ембарго но те пан успяха да го заобиколят.И това само за ремонт за 8 самолета до 2028г.И същото е с МИГ 29 за поне 300 милиона за да могат пилоти и техници да го докарат да пенсия.
  • 28 Истината

    10 18 Отговор
    Е, че Русия е бензиноколонка, която се прави, че е държава. По-старото поколение знае какво беше качеството на руските автомобили и техника. Днес нищо не се е променило. Русофилите във властта досега наливаха и продължават да наливат луди пари за некачествени ремонти на руските самолети и вертолети, но това няма да продължи дълго.
  • 29 Само питам

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ловец":

    Защо лъжеш бе, дори баш русофила Гоце и с италианско.
  • 30 ИВАН ЗАДУНАЙСКИ

    18 9 Отговор

    До коментар #4 от "Илиев":

    АКО РУСНАЦИТЕ СА УШАНКИ ТИ ЖЕРТИЕР ЛИ СИ БЕ ПЕДЕРАС?

    Коментиран от #33

  • 31 Село Извор, Радомирско

    8 9 Отговор

    До коментар #21 от "ШОП":

    Ти не си шоп а граовец. Шопите никога не сме били руски отпадъци.
  • 32 Добрютро

    7 10 Отговор
    Това не е ясно само за тези, в чиито глави дрънчат петолъчки.
  • 33 Истината

    4 5 Отговор

    До коментар #30 от "ИВАН ЗАДУНАЙСКИ":

    По-скоро си Кирияк Стефчов с мека китка.
  • 34 Хахаха

    10 10 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    За миналата година Просия има износ на оръжие за $7 милиарда.
    Уолт Дисни има продажби на анимационни филмчета за $38 милиарда.

    Коментиран от #41, #46

  • 35 Чепа

    22 11 Отговор
    Дори и да е калпаво, руското оръжие плащаш и го получаваш.
    А ние си купихме допотопни самолети на тройна цена и получихме само цветни картинки.
    Както казват персийците - по-добре живо куче, отколкото мъртъв лъв.

    Коментиран от #37

  • 36 Ели

    3 2 Отговор
    А някои държави продават оръжие не от вчера, а от на баба ми времето и има идиоти, които го купуват.
  • 37 Българин

    10 14 Отговор

    До коментар #35 от "Чепа":

    Русофилите нищо не сте си купили.Ако зависеше от вас нямаше да купуваме никакви самолети и да налива ме пари на Русия за ремонт на старите. Или са купим самолети за парад както искаше руския агент Фатмака. И ако F-16 бяха толкова безобидни нямаше да го има истепичния русофилски вой и ветото на Радев.
  • 38 Behemoth

    8 6 Отговор
    Кукой туй простуту дет писалу туй ....колку долар взелу?
  • 39 5286

    12 5 Отговор
    Журналистите минахте порститутките по това да се продавате, като последните предлагат все пак нещо, а вие само димящи ла^на.
  • 40 Ивайло

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    Ей, стига си писал с моя ник бе!!! Толкова ли си некадърен, че не можеш да си измислиш твой собствен???
  • 41 Хааа

    13 5 Отговор

    До коментар #34 от "Хахаха":

    Предполагам очакват Мики Маус да ги пази, защото нито оръжията нито армията им стават за нещо

    Коментиран от #42

  • 42 Ахаа

    3 6 Отговор

    До коментар #41 от "Хааа":

    Груз 200, Груз 200
  • 43 жоро уудстока

    5 2 Отговор
    Между нас да си остане-аз съм троен агент.Току-що получих от Трампин и Путкин шифрограми:добре,че българите са разединени и се занимават с нашето мерене на дърти пишки.Само като си помисля как навремето като са били задружни,че държавата им е била на три морета...Подозрително ми се видя,че и двамата ми пишат едно и също-да не би да са двойни агенти?!Както и да е-накрая двамата войнолюбиви идиоти ми обещават милиони копейки и центове,за да разсейвам каращите се тук болни мозъци,за да не се обединят като истински патриоти.
  • 44 Челмето

    5 3 Отговор
    Запартъци,що не отидете начело с авторчето да ги пробвате тия руски бракми.Който ги е пробвал не е повторил
  • 45 Арматка Сальодкова

    3 6 Отговор
    Това има това продава, за иновации вече няма потенциал.
  • 46 Мунчо

    14 4 Отговор

    До коментар #34 от "Хахаха":

    Тръм сключи сделка с Индия на стойност Три милиарда, само за миналата година, Русия е сключила сделка с Индия за 24 милиарда!

    Такива ануси като тебе не стават за нищо друго, освен да си акат през устата.хахахаха
  • 47 Мунчо

    9 4 Отговор
    Тази статия е дадена на готово да бъде пусната от името на този, който се кипри на снимката за достатъчно доларчета.

    Статията е писана на Козяк, а Джурналиста е само един обикновен пощенски плик!
  • 48 Доктор Охболи

    10 2 Отговор
    Много ме накефи как американците вече не използвали "килим бомбардировки"...да го кажат това на жителите на сирийския град Ракка...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 dsсса

    9 4 Отговор
    Не знам, какво е руското оръжие, но знам за едни кугъри, които не можеха да летят при температура 3 градуса по Целзий над нулата. Знам също така, че руските танкове нямаха проблеми при минус 40 градуса по Целзий край Сталинград, докато Made in Germany замръзнаха.

    Коментиран от #51

  • 51 Ето

    4 4 Отговор

    До коментар #50 от "dsсса":

    Това ти казват в статията. Въоръжението им е от Втората световна.
  • 52 Ivan S

    7 3 Отговор
    Нямали технологий викаш? 96г като убиха Дудаев с ракета насочена по прихванат сигнал от сателитния му телефон сигурно е било случаеност? Не мисля... Или как САЩ ореваха орталъка че Ердоган ефенди си купи от смотаните руски ракети... дето не могат да се интегрират..Или как САЩ откривали руски подводници, но не на 100% . А и за френските кораби- Русия отказа поръчката заради въведеното ембарго като ответна мярка. Французите умряха от кеф, нали?
  • 53 другарят

    8 3 Отговор
    Боже, боже...! Толкова глупости събрани в една статия, само и само някой соросоид да си получи дажбата!?
  • 54 димитър

    2 5 Отговор
    Русия би имала огромен потенциал,само ако се орентира към -МИРА а не към ВОИНАТА.
  • 55 кристи

    9 2 Отговор
    АВАНГАРД..КИНЖАЛ..ПОСЕЙДОН..С-400.С-500..СУ-57..СУ-35С..РЕБ СИСТЕМИ ХИБИНИ..КРАСУХА 4..И ДР...ДО 2025 САУДИТСКА АРАБИЯ ЩЕ ЧАКА ЗА С-400..ЕГИПЕТ ЗА СУ-35..ВИЕТНАМ ЗА СУ-57 И ТАКА НАТАТЪК.АВТОРА НЕЩО НЕ СИ В ЧАС.ПОПИТАЙ АМЕРИКАНЦИТЕ.РУСИЯ Е ВТОРА ПО ЕКСПОРТ НА ОРЪЖИЕ.А ЗАБРАВИХ ЗА КРИЛАТИТЕ РАКЕТИ КАЛИБЪР-ЛЕТЯТ ДАЛЕЧКО И НЕ ГИ ПРИХВАЩАТ КАТО ТОМАХОУК .А ЕВРОПА НЕЩО Е ПРИТЕСНЕНА ОТ ТАКТИЧЕСКИТЕ ИСКАНДЕР В КАЛИНИНГРАД.НЯМАЛО ДА МОГАТ ДА СИ ИЗМИЯТ ЗЪБИТЕ ПРЕДИ ДА УМРАТ.А НА КРЕЙСЕРИТЕ НЕЩО ИМ СПИРАЛ ТОКА В ЧЕРНО МОРЕ

    Коментиран от #59

  • 56 Руски батуш

    5 3 Отговор
    Как пък не прочетох една статия, как Русия е подобрила качеството на живот на пенсионерите, или как Русия е подобрила качеството на живот въобще! Че руснаците са най-щастливите хора на планетата или нещо от тоя сорт. Ма не само оръжия, бомби, заплахи тва само чета. Е.....те се путинофили

    Коментиран от #58

  • 57 БПФ

    5 3 Отговор
    Я палячото, дето е изфабрикувал пасквилчето, да отиде в Сирия и да попита как военни цели бяха поразявани наистина с точност до метър от руският флот в КАСПИЙСКО море.

    Да отиде и да пита генералите от Пентагона, които признават, че Русия ги е изпреварила поне с 10 години във военната сфера и те нямат никакъв отговор на съвременните руски подводници или хиперзвукови ракети.

    Много се забавлявам с подобни смешни статии.
  • 58 БПФ

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "Руски батуш":

    Ами защото четеш само което ти оттърва сульо. Всъщност пенсиите в Русия са по-високи от нашите, при значително по-висока покупателна способност.

    Коментиран от #61

  • 59 БПФ

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "кристи":

    Тоя автор ако му дадеш обикновен шмайзер, ще се застреля... не защото му се мре, а защото не знае от коя страна да го хване.

    Да, да напомним и как великият суперразрушител Доналд Кук се превърна в безпомощен леген пред полуостров Крим !!! Руснаците нямат технологии, въоръжението им е от втората световна война, сигурно са проклетисали американското корито?
  • 60 руски индженер

    3 2 Отговор
    И нашите ракетни системи разпознават свой- чужд. Саша, и Вася безпогрешно ги разпознават, по останките, независимо колко са обгорели:)
  • 61 Сульо си ти

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "БПФ":

    Къде съм сравнявал наше пенсий с руските? Тъпчо а за инфлация чувал ли си?
  • 62 До Гацо

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Гацо":

    ...Да питат НАСА.Те използват руски,не украински...Такива като теб повтаряте едно и също до втръсване. Единственият двигател руско производство е РД-180 , който се използва в първата степен на щатската ракета Атлас V. Самата ракета се произвежда от United Launch Alliance, а не от НАСА.
  • 63 цербер

    2 0 Отговор
    За кого са ПОДТИСКАЩИ тия данни? Русия си продавала оръжие. И какво от това?
  • 64 ДА АМА НЕ

    2 2 Отговор
    Без да дочитам тази поредна простотия за Русия, ще опонирам създателя на тази недостоверна информация, с ограничаването си в следното - първо: неотдавна САЩ признаха и това беше изнесено в нета от Ню Йорк Нюз, че РУСИЯ Е ВТОРАТА ПО МОГЪЩЕСТВО ДЪРЖАВА, разбира се, след ...САЩ - пример в подкрепа: колкото и каквито санкции да налагаха на Р Ф, се оказа че на нея й е от единия в другия крачол, а САЩ и сега купуват РД18 ...иначе ракети в космоса нанайки, а РФ им показа най-мощното технологично чудо ракетата "АНГАРА" и с недостижим за технологичния САЩ двигател за най-тежката ракета на всички времена; второ- Р Ф е технологичен ГИГАНТ, КОЙТО НЯВА РАВЕН НА СЕБЕ СИ и писаниците за обратното на това са ...ЯЛОВА ПРОПАГАНДА - пример: икономиката им се развива и за това свидетелства оперирането им с капитал в социалната сфера и направените конкретни мероприятия за майките, децата, учениците, образованието, здравеопазването, заплатите, пенсиите, материална база и пр., което не е обвързано на нефта и неговата ниска цена, а е атестат за качествен скок в производствената база и нейната технологична революция; трето - РФ е реално цифровизиращо се общество и компютърната цифровизация с гениалните им приложения дават лидерстването в най-важната сфера ...ОТБРАНИТЕЛНАТА - пример: Р Ф е СВЕТОВЕН КОС8МОЧЕСКИ И ХИПЕРЗВУКОВ ХЕГЕМОН, което, извинявайте Уважаеми, но това дето сте го писали си е пълна ...ПРОСТОТИЯ; следващо - Р Ф не е последна по стандарт, както НАС...БЪЛГАРИЯ,
  • 65 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    ... даже сравнено с ЕС - пример: официално и от злоба й дават 6-та икономическа позиция в света, което даже и така, очевидно е достатъчно за нея и с това уж 6-то място да им разказва играта на ония, дето са от 1 до 5 място - пример: РФ отдавна е върхова и по изкуствения интелект, който повсеместно е в основата на единната ив военна интеграционна система - това "Посейдон", "Циркон", "Кинжал" и т.н., космическата им орбитална групиравка, ракетни носители, МКС,РЕБ и т.н, бойни роботи в действие и пр., са неща, които, Уважаеми, всички ги знаем и е нелепо да ни манипулираш, като се вижда, че технологично изостаналите са . . . любимите САЩ !!! И това, че някакви си индуси от пампасите и дръпнати виетнамци се четкат на долара, не означава да е вярно нито един ред от писаното за руската техника ...ТЯ Е НЕНАДМИНАТА И Е НОМЕР ЕДНО НА БОЙНОТО ПОЛЕ! Иначе, извинявай Уважаеми, но РФ по твоите думи и като държавица от пампасите, отдавна да я ...НЯМА, НО ...СОРИ! БАБАИТИТЕ И КЛАКЬОРИТЕ ИМ СА ...ПРЕДУПРЕДЕНИ - КАКВО ГИ ЧАКА! МОЖЕ ЛИ ДА ДРАСНЕШ НЯКОЛКО РЕДА ... КАКВО ГИ ЧАКА ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ДЖУДЖЕТА ОТ ЗАПАДА, А, УВАЖАЕМИ ? АХ,ДА, Я ДРАСНИ НЕЩО И ЗА ...МИГ- 41, СУ-6О, НАПРИМЕР МИГ-а е тестван м.12.2019г и развива ХИПЕРЗУКОВАТА СКОРОСТ ОТ 5 6 0 0 км/ч, с височина на полета от 100км и пердаши всичко що е в небето и КОСМОСА! КАКВО ЩЕ КАЖЕШ, УВАЖАЕМИ, А?
  • 66 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    ВАЙ,ВАЙ,ВАЙ! АМА, УВАЖАЕМИ, СЕГА РАЗБИРАМ, ЧЕ Р Ф ВЕЧЕ ПРОФЕСИОНАЛНО СИ Я ОПРАВИЛ - ГОРКАТА, ОСТАНАЛА БЕЗ ...ДВИГАТЕЛИ ОТ 2014г.! ТАКАВА ПРОСТОТИЯ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ПЪЛЕН НЕГРАМОТНИК И ЗЛОЖЕЛАТЕЛ! Я ВИЖ САМО КОЛКО НОВИ БРОЙКИ С НОВИ ДВИГАТЕЛИ, ВКЛ. ЗА НАЙ-НОВОТО ИМ ЧУДО Т-90М СА НАРИНАТИ В РУСКАТА АРМИЯ И СИ ПОСИПИ ГЛАВАТА С ... ПЕПЕЛ ! ВНИМАВАЙ, ОТ МНОГО АКЪЛ... ДА НЕ СИ Я ПОСИПЕШ С НЕЩО ДРУГО! АЙ ШИ ТЕ И МАНИПУЛАТОРА...ЗА ПАНИЦА БОБ!!! НИЕ ДА НЕ СМЕ ТИ НЯКАКВИ ...ЧУКУНДУРИ ОТ ПУЦ-а ДО ФАКУЛТЕТО, А ? НАШЕТО ПРАВО Е НА ДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ - ЗАПОМНИ ТОВА!!!
  • 67 ДА АМА НЕ

    1 2 Отговор
    А И Я ОТГОВОРИ КОЯ Е НАЙ-БАНКРУТИРАЛАТА ТЕХНОЛОГИЧНА ДЪРЖАВА В СВЕТА . . . С НАД 23 ТРИЛИОНА ДОЛАРА И ПОДРЕДИ ОСТАНАЛИТЕ ОТ КЛУБА НА БАНКРУТИРАЛИТЕ . . . ЗАПАДНЯЦИ! ДЕТО ЖИВЕЯТ НА . . .ВЕРЕСИЯ - ТАКА КАЗВАШЕ БАБА МИ НА СЕЛО ! ПО ТОЗИ ПЪТ И НИЕ УВЕРЕНО ВЪРВИМ, АМА НИЩО НЕ ПИШЕШ ЗА НАШИЯ ДЪЛГ И ЗАЩО Е ТАКЪВ И КЪДЕ Е ОТИШЪЛ, А? АЙ ШИ ТЕ И ...СЛАГАЧА !!!
  • 68 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    ПАЗИ, БОЖЕ ...БЪЛГАРИЯ! ОТ КРОТУНКОВЦИ С КРОТУНИ ЗА ...РАВНОВЕСИЕ !!!
  • 69 ДА АМЕ НЕ

    0 1 Отговор
    АБЕ, БИРИТЧЕД, ТОГАВА КАКВО БИ НАПИСАЛ ЗА НАС ... ДЕТО НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ, ЧЕ СИ ТРЪГНАЛ ДА ПЛЮЕШ ТАМ, КЪДЕТО ОЧЕВИДНО СА НА ВЪРХА НА СВЕТА ! ЧУВАЛ ЛИ СИ ЗА ПОСЛЕДНОТО ИМ ОФИЦИАЛНО ХИПЕРЗВУКОВО ПОСТИЖЕНИЕ ОТ ... 2 7 Mah, А ? А ДА СИ ЧУВАЛ КАК ТЕХНОЛОГИЧНО ИЗОСТАНАЛАТА РУСИЯ СЪС СВОИТЕ С-500 УНИЩОЖАВА ВСИЧКО, КОЕТО СЕ ДВИЖИ СЪС 7 км/секунда или 25 200 км/час И КАК ТЕЗИ РАКЕТИ СЕ АДАПТИРАТ В МОМЕНТА КЪМ САМОЛЕТИТЕ ИМ И ЗА СВОБОДНО ИЗСТРЕЛВАНЕ ПО ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЦЕЛИ, А НЕ САМО ЗА ПВО И ПРО, А? КОЙ, ТИ ЛИ И ТВОИТЕ КУКЛОВОДИ ЩЕ НАПАДАТЕ . . . Р Ф, А, КЛОУНИ ОТ ЦИРКА? ПУТИН ГО КАЗА И ЧЕТИ НЕТА ... ВСИЧКИ СА НА ПРИЦЕЛ !!! НИТО ЕДИН САМОЛЕТ, НИТО ЕДНА РАКЕТА НЯМА ДА СТИГНЕ ... РУСИЯ ! И ВИЖ КАК СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ НИ ВОЖД СЕ ... ЦЪКЛИ КАТО ИЗУМЕН !
  • 70 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    БИРИТЧЕД, ПРОЩАВАЙ, АМА В НАШЕ СЕЛО И ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАШЕТО СЕ ГОВОРИ, ЧЕ НЯМА НЕВИДИМКИ САМОЛЕТИ ОТ 5-то ПОКОЛЕНИЕ И КАК РУСНАЦИТЕ СИ ГИ ГЛЕДКАТ И БРОЙКАТ ПО ФОТОННО-КВАНТОВИТЕ СИ РЛС, КАТО ПУЙКИ ЗА ОТСТРЕЛ, А? ТИ , Я СЕ ПРОЧЕТИ КАКВИ ВРЕЛИ-НЕКИПЕЛИ СИ НАПИСАЛ! ТО, АКО БЕШЕ НА ТВОЕТО, АМА КАКВО ЧАКАШ ... ЯХАЙ ЕДНА ХИБРИДКА F-35 / F-22 И ОТИВАЙ ДА СИ ПИЕШ КАФЕТО В КАБИНЕТА НА . . . ПУТИН, А? САМО ЧЕ ВНИМАВАЙ, ДАЖЕ ДА ОТИДЕШ, ЗАД ДУВАРИТЕ НА КРЕМЪЛ ЩЕ ТЕ ЧАКА НАТОЧЕНАТА ГВАРДИЯ, А ТЕ БИЛИ МНОГО ЗАГОРЕЛИ, ЧЕ КАКВОТО ХВАНЕЛИ ... БОЙ И ТАКОВАНЕ ... ТАКОВАНЕ И БОЙ ... ! АЙ ШИ ТЕ И ... МЕРАКЛИЯТА, АМА ПОСЛЕ ДА НЕ ПЛАЧЕШ, А?
  • 71 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    ПРОЩАВАЙ, АМА ВЗЕМИ МАЛКО СЕ ПООБРЪСНИ И СМЕНИ ДИОПТРИТЕ ... ПОНЕ ИМАШ ШАНС ДА ПОЗАМЯЗАШ НА НОРМАЛЕН ЧОВЕК, А НЕ НА ГЬОБЕЛСОВ МЕТРАНПАЖ ! И ЧЕТИ, ЧЕТИ ПОНЕ ПО НЕТА . . . МНОГО ТИ КУЦА ПОЗНАНИЕТО ! И С НАС НЕ СЕ ... ГЪБАРКАЙ, КАТО НЕ ГИ РАЗБИРАШ НЕЩАТА !
  • 72 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    РАЗБИРА СЕ, ЧЕ РУСИЯ НЯМА ДА СИ ПРОДАВА ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ОРЪЖИЯ ОТ ДНЕС И БЪДЕЩЕТО ... ТЕ СА СИ ЗА НЕЯ И ЗА ПРАЗНОГЛАВЦИТЕ, ДЕТО ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ НОСА СИ НЕ ВИЖДАТ ! ЧАКА ГИ ... ГРЪМ ОТ ЯСНО НЕБЕ ! БОЖЕ, ПАЗИ ... БЪЛГАРИЯ - ОТ СЛЕПЦИ И НЕЗРЯЩИ, КАТО ТОЗИ ДАЖЕ С ЛЕДОХОДКИТЕ ОТ РАБОТНИЧЕСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НА НОРВЕГИЯ - ТОЯ СОЦИАЛИСТ, ВЕДНО С ДРУГИТЕ СИ ОРТАЦИ ОЧИЛАТКОВЦИ И НЕДОВИЖДАЩИ ПРАЗНОГЛАВЦИ, ИСКА ДА СБЛЪСКА НАТО И РФ, ЧЕ ТАКА НАЙ-НАКРАЯ ... СОЦИАЛИЗЪМЪТ ДА ПОБЕДИ ПО СВЕТА ! АЙ ШИ ВИ И ... КЬОРЧОВЦИТЕ !
  • 73 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    А НИЕ КАКВО НАЙ-ХУБАВО ОРЪЖИЕ ПРОДАВАМЕ, ДАЖЕ ОТ НОВОБРАНСКАТА НА . . . ФЮРЕРА, А, УВАЖАЕМИ И ЩО ЗА СРАВНЕНИЯ СА ТВОИТЕ ИЗМИШЛЬОТЕНИ?
  • 74 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    А И ЩО НЕ ДРАСНЕШ НЕЩО, КАТО НАПРИМЕР ЗА ПЕТАТА ТУРСКА КОЛОНА НА ЕРДОГАН У НАС - Д П С, И АНКЛАВНОТО НИ РЕАЛНО ПРОВЕДЕНО ТУРЦИЗИРАНЕ, ЗА ДАЛАВЕРИТЕ И КРАЖБИТЕ ИМ, КАТО ХИДРОСПЕЦИАЛИСТИ ПО КАМЪНИТЕ НА БАЙ ЦАНКО, ЧЕ ВиК В РАЗГРАДСКО С ЛЮБИМАТА НА АГЕНТ "ВЕРГИЛ" РАЗГРАДСКА ФИРМА "АНТОРА"ЕАД, НЕГОВИТЕ ИМАНЕТА ПО ТУРЦИЯ И ОНОВА В МАРМАРИС, И Т.Н. - ТОЗИ БАШ ЕНЕРГЕТИК ОТ ЗОНАТА НА ЗДРАЧА АТАЛАЙ ОТ с.МЪДРЕВО, КУБРАТСКО, ДЕТО СЕЛЯНИТЕ СА СИ НАРЕКЛИ МАГАРЕТАТА ГАЛЕНО НА ИМЕТО МУ... Р А М А Д А Н, И Т.Н., А, УВАЖАЕМИ? ЧЕ СИ ТРЪГНАЛ ДА ВДИГАШ ПУШИЛКА ТАМ, КЪДЕТО Я ... НЯМА!
  • 75 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    АХ, ДА! И ЗА ТОВА, ЧЕ ДНЕС ОТБЕЛЯЗВАТ 150г. ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ, НАРЕЧЕНА ЗА ИЗВОР НА РОДОЛЮБИЕТО И БЪЛГАРЩИНАТА! ПОРЕДНАТА ШМЕНТАШКА МАНИПУЛАЦИЯ, УВАЖАЕМИ! ЗАЩОТО ЗА НАЧАЛОТО СЕ СОЧИ БЛАГОВОЛЕНИЕТО И ФЕРМАНА НА НЯКАКЪВ СИ ТУРСКИ СУЛТАН, Т.Е. НА ПОРОБИТЕЛЯ НИ, И ТОВА СЕ ИЗТЪКВА ЗА НАПОМНЯНЕТО НИ ДА СМЕ ИМ УГОДЕН МАТЕРИАЛ ЗА ...РАЯ, И СЕГА! ЗАЩОТО НЯМА НИЩО ПО-УНИЗИТЕЛНО ЗА ИЗВОР НА ТОВА РОДОЛЮБИЕ И БЪЛГАРЩИНА ДА СЕ СОЧИ ... ПОРОБИТЕЛЯ, ОТНЕЛ БЕЗБРОЙНИ ЖЕРТВИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НИ, ОГРАБВАЛ ГО И БЕЗЧИНСТВАЛ 500г., И КАК С ТОЗИ ЖЕСТ, ВИЖДАТЕ ЛИ, ТОВА ТРЯБВА ДА ПОМНИТЕ ... БУЛГАРИСТАНЦИ! АМА НАЛИ ТОЗИ ПАДИШАХ И ПОРОБИТЕЛ МУ Е ЯСНО, ЧЕ В ИЗВИКАНИТЕ НА КИЛИМЧЕТО ОТЦЕПОРУГАТЕЛИ И ПРЕДАТЕЛИ, НАРИЧАНИ УЧРЕДИТЕЛИ, ТРЯБВА ДА СА ПРИМЕР ЗА РОБОЛЕПИЕ С РОБСКИТЕ СИ ДУШИЦИ, КОИТО ОВЛАСТЕНИ ОТ СУЛТАНА, НИКОЙ ДА НЕ ИМ ПРОТИВОСТОИ И ДА НАДЗИРАВАТ ...ГЯУРИТЕ, КАТО НАСЪРЧАВАТ И КОНТРОЛИРАТ СТАДОТО В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА ...НА ПОСЛУШАНИЕ И ПОКОРСТВО, А НЕ ДА СЕ УВЛИЧА ПО ХАЙДУШКИ И КОМИТСКИ БОРБИ, А, УВАЖАЕМИ? И ТИЯ НОВОИЗЛЮПЕНИ ТЪРГАШИ И ТАРИКАТИ НЕ СА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДОВЕРИТЕЛНИЯ КОНТИНГЕНТ НА ПАДИШАХА СРЕЩУ РОДОЛЮБИЕТО И БЪЛГАРЩИНАТА НИ, РАЗРЕШЕНО ИМ ДА СА НОВОПОМАЗАНИТЕ ДУХОВНИ ЧОРБАДЖИИ-ПАСТИРИ НА ...ГЯУРИТЕ! НЯМА СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ТИЯ РОДООТСТЪПНИЦИ СА ЦЕЛУВАЛИ НА ПАДИШАХА И ... ЗАДНИТЕ МУ ЧАСТИ! ИНАЧЕ, КЪДЕ ИМ Е СЪЩАТА УСТРЕМНА ВОЛЯ, ИЗВЪН ТАЗИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ НАД НАСЕЛЕНИЕТО, С КОЯТО СА ПРОВЕЛИ УЧРЕДИТЕЛЕН СЪБОР И СА СЕ МИРОПОМАЗАЛИ С ОТБРАНИТЕ СИ КАТО ТЯХ
  • 76 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    ...ПРЕДАТЕЛИ ПОД ПЕШОВЕТЕ НА ... ПОРОБИТЕЛЯ, СЪС СЪЩАТА УСТРЕМНА ВОЛЯ ДА СА ПРОВЕЛИ ЦЪРКОВЕН СЪБОР, НАПР. ЗА УЧРЕДЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОСВОБОДИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ ПОД ЕГИДАТА НА РОДОЛЮБИВИЯ НИ ПАТРИОТИЧЕН ИЗВОР НА ЕКЗАРХИЯТА И НЕЙНИТЕ ЧОРБАДЖИИ-ПАСТИРИ НА РАЯТА, А? ДА, АМА - НЕ ! ОТ ТОВА ТЕ СА СТРАНИЛИ КАТО ДЯВОЛ ОТ...ТАМЯН! ИНАЧЕ НАВСЯКЪДЕ ИЗ ПОРОБЕНА БЪЛГАРИЯ ДА ЩЪКАХА ЧЕТИ И ДРУЖИНИ, НАЧЕЛО С НАШИ БАБАИТ-ПОПАЗИ, А? ДА, АМА - НЕ! ТЕЗИ Е ЛИ СА СЕ КЛЕЛИ НА КИЛИМЧЕТО ВЪВ ВЯРНОСТ НА ПАДИШАХА ИЛИ ДА СЛУЖАТ НА ХРИСТИЯНСКАТА РАЯ И НЕЙНИЯ ГОСПОД, А, ТИ КАК МИСЛИШ ...УВАЖАЕМИ? Е ТОВА СА НИ ЦЪРКОВНИТЕ РОДОЛЮБЦИ ...АМА НАЛИ ТЕ ПРЕДАДОХА И НЕ СИ МРЪДНАХА ПРЪСТА ЗА ДЯКОНА, А? ДАЖЕ ЕДИН НЕ ОТИДЕ ДА ГО ЗАЩИТИ В ТУРСКИЯ "СЪД" И ПРЕД ... ПАДИШАХА, А? СЪЩИТЕ СА И СЕГА! МЮИЗИНА ПЕЕ ДАЖЕ В ЦЕНТЪРА НА . . . С О Ф И Я ! АЙ ШИ ВИ И ... МЕКЕРЕТАТА - ПРЕДАТЕЛИ И РОДООТСТЪПНИЦИ ! ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПОГАЗЕНАТА НИ КОНСТИТУЦИЯ И БЪЛГАРЩИНА ...И ЗАБРАНА НА ТАЗИ АНТИБЪЛГАРСКА И С ЯСНО ОБОСОБЕНО ТУРСКО ЕТНО-НАЦИОНАЛНО САМОСЪЗНАНИЕ ПЕТА КОЛОНА НА ТУРСКИТЕ СУЛТАНИ - Д П С: ПРЕСТЪПНА И КРАДЛИВА ШАЙКА ОТ АГЕНТИ НА НАШИТЕ ...ЕНИЧАРИ! ДПС СЪЩЕСТВУВАНЕТО СЕ Е ПРЕВЪРНАЛО В ЗАЛОГ И ГАРАНЦИЯ ПРЕД ПАДИШАХА ЗА БЕЗМЕТЕЖНОТО ИМ ПАРАЗИТСТВАНЕ НАД НАС! ТЕ И ПОРАДИ ТОВА НЕ ПРОВЕЖДАТ НИТО РЕФЕРЕНДУМИ, НИТО НОВО АДМИНИСТРАТИВНО-ТЕРИТОРИАЛНО ДЕЛЕНИЕ ...ПРЕДПОЧИТАТ ДА СИ ПЛАЩАТ РОБСКИЯ "КРЪВЕН ДАНЪК", КАТО АГИТЕ КРАДАТ И ИЗТОЧВАТ БЮДЖЕТИТЕ НИ НА ПОРАЗИЯ И ПАРИЧНИТЕ ПОТОЦИ, КОИТО ХИДРОИНДЖИНЕРА
  • 77 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    ... И ДОКТОР МЕДИ, като м е д РАЗПРЕДЕЛЯ У НАС, ПОТЪВАТ ОТ ОГРАБЕНИЯ НИ, ТЪНЕЩ В МИЗЕРИЯ И УМИРАЩ НАРОД В КЛОНОВЕТЕ НА ТУРСКИТЕ БАНКИ У НАС, А ОТТАМ ОТИВАТ В ТУРЦИЯ, А ЕНИЧАРИТЕ ПОКРИВАТ ЛИПСАТА НА ИЗТЕКЛИТЕ ПАРИЧНИ ЗНАЧИ С НОВИ И НОВИ МИЛИАРДИ ВЪНШЕН ДЪЛГ, С КОЕТО СИ ПЛАЩАТ ТАКСАТА СПОКОЙСТВИЕ НА СЪВРЕМЕННИЯ НИ "КРЪВЕН ДАНЪК"! И КЪДЕ Е ТУК РОДОЛЮБИВАТА НИ Б П Ц И ЩО ЗА ПАТРИОТИЧНО Е НЕЙНОТО НЕФЕЛНО ПОВЕДЕНИЕ, КАКТО ... ПОРЕДНИЯ СИ ПОСТАВЕНИК, В УГОДА НА ИЗНАЧАЛНО ДАДЕНАТА КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ ПРЕД ...ПАДИШАХА! ИЛИ ТОВА Е ИНАЧЕ, А, УВАЖАЕМИ? Я, ОДИ ДА СИ РУЧАШ ОПИНЦИТЕ И ДА ВИДИШ КАК Е ПО ПАЛАНКИТЕ В . . . БУЛГАРИСТАН! МИНАВАЙ И ПОКРАЙ НАДУПЕНИТЕ В ЦЕНТЪРА НА ...СОФИЯ! И СЕ ОБАДИ, КАК ТИ Е РОДОЛЮБИЕТО И ПАТРИОТИЗМА, ОСВЕН АКО СИ ПОРЕДНИЯ ... ЕНИЧАРИН, С РОБСКА ДИШИЦА, ДЕТО ПОКОРНА ГЛАВА САБЯ НЕ Я . . . СЕЧЕ! АЙ ШИ ВИ И . . . ШМЕНТАЦИТЕ-ОТЦЕПОРУГАТЕЛИ! МЕН МЕ Е СРАМ ОТ . . . В А С, НОВИТЕ ЧАРБАДЖИИ И ПРИСЛУЖНИЦИТЕ ИМ НА "ДЕМОКРАТИЧНИЯ" СУЛТАН, СЕГА ЕРДОГАН! АПАПИ ОТ ОБРЪЧИТЕ, ПОНЕ ДА ВИ ДАДЕМ МАЛКО АКЪЛ, ТЪЙ КАТО КРОТУНИТЕ ВИ СА ОЧЕВИДНО САМО ЗА РАВНОВЕСИЕ - ПОУЧЕТЕ СЕ ПОНЕ ОТ ВАШИЯ ПАДИШАХ ПРЪВ УЧИТЕЛ И ВОЖД ... И НАПРАВЕТЕ В САРАИТЕ ПРИ ПУЦАДЖИЯТА-ТАРИКАТ ЕДНО БЪРЗО УЧРЕДИТЕЛНО СЪБРАНИЕ ЗА УЧРЕДЯВАНЕ НА НОВА СХЕМА ЗА ПАРИЧНИ ПОТОЦИ "А ЛА ЕРДОГАН"- В СРАВНЕНИЕ С НЕЯ КЮМУРДЖИЙСКО-ТЕЦАДЖИЙСКАТА ДАЛАВЕРА "А ЛА ТЕЦ-ВАРНА" Е НАСТИНА НЕЗАСЛУЖАВАЩА ВНИМАНИЕТО НА ГЕШЕВ, И ПОЧВАЙТЕ ВЕДНАГА ДА ПЛАШИТЕ ТИЯ МИЖАТУРКОВЦИ ОТ Е С ... ДА СИ ПЛАЩАТ И НА БУЛГАРИСТ
  • 78 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    . . . БУЛГАРИСТАН, ВКЛ. ЗА ПРОПУСНАТИТЕ ВЕЧЕ НАД 8 МИЛИАРДА ЕВРО ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ "МИГРАНТИ"! ЧЕ ПОНЕ МАЛКО РАЗДАЙТЕ НА...РАЯТА, ВСЕ ПАК... ИЗБОРИ ИДВАТ, А? АЙ ШИ ВИ И УКРИВАНИТЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА . . .ЧОРБАДЖИИ - "ДЕМОКРАТИ", УЧРЕДИТЕЛИ И СЪПОМОЩЕСТВОВАТЕЛИ НА ПЕТАТА КОЛОНА Д П С, А, УВАЖАЕМИ? ТИ КАКВА Я ХОРТУВАШ И ПОРАДИ ЧТО С СРАМИШ, О .......................... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 79 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    МАШАЛЛА СЮНЕТЧИИ - ТАРИКАТИ ПО БЪЛГАРЩИНА ...ИЗ ОНИЯ ДНИ ВИ ПОХВАЛИХА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЗА ПОРЕДНОТО ВИ ПАТРИОТИЧНО И РОДОЛЮБИВО МЕРОПРИЯТИЕ, ЗА КОЕТО ПАДИШАХОЛЮБИВАТА НИ РЪКОПОЛОЖЕНА ЕКЗАРХНА Б П Ц СИ ТРАЕ КАТО ...ТАКОВА В ГАЩИ, ТЪЙ ДЕ, ДЕТО СТЕ УЧРЕДИЛИ И НАДПРЕВАРВАЙКИ СЕ КАТО РОБОКОЛОНЦИ, КАК НА ПЪЛЕН ХАРМАН ДО ХОРИЗОНТИТЕ СТЕ РЕЗНАЛИ ЛЕНТИЧКАТА ЗА ОТКРИВАНЕ НА ПРАЗНИКА НА ... СЮНЕТИТЕ! АБЕ, ФИЛАНКИШИИ, ПОРАДИ ТОВА ВИ УВЛЕЧЕНИЕ И ПРОПАГАНДИРАНЕ, АМА ВИЕ ДА НЕ СТЕ МИНАЛИ ПО РЕДА СИ НА ТОЗИ ВЕЛИК ПРАЗНИК ЗА ...БУЛГАРИСТАН, А, МЕКЕРЕТА ГАДНИ ??? И ЩО СИ НЕ ХОДИТЕ ВКУПОМ В ... ТУРЦИЯ, ПРИ СУЛТАН ЕРДОГАН, А? ЧЕ НАРОДА ДА СИ ОТДЪХНЕ ОТ ВАС - ИЗМИСЛЕНИ ПАРТОКРАТИЧНИ УЗУРПАТОРИ НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА СИ, А? ИНАЧЕ КЪДЕ СА ВИ РЕФЕРЕНДУМИТЕ И . . . БРОЕНЕТО НА ГЛАСОВЕТЕ ОТ ЧУВАЛИТЕ СЛЕД ПРОТОКОЛНИТЕ ВИ "ГРЕШКИ", КОИТО "ДЕМОКРАТИЧНО" НЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗВАТ И ОТ НАШЕНСКИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН ...СЪД! А КЪДЕ Е ТОГАВА . . . ПРОКУРАТУРАТА, А? Г-Н ГЕШЕВ, Я ИМ ПРОВЕРИ ПРОТОКОЛИТЕ И ГЛАСОВЕТЕ В ЧУВАЛИТЕ, КАКТО ИСКАШ ДА ГО ПРАВИШ ЗА АВАНТИЗАЦИЯТА, ПАРДОН, ПРИВАТИЗАЦИЯТА И ТОГАВА ДА ИДЕМ ДА СЕ ЧЕРКУВАМЕ С МИР В ДУШИТЕ СИ И ДА НЕ СИ МИСЛИМ, ЧЕ НИ БУДАЛОСВАТ ТЕЗИ ТАРИКАТЧЕТА-ПАРТОКРАТИ, ЕКСПЕРТ-СПЕЦИАЛИСТИ ЗА ВЕЩИ ЛИЦА ОТ СПИСЪЦИТЕ НА СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА ПО ПАРИЧНИТЕ ПОТОЦИ, ЦАНКОВИТЕ КАМЪНИ, ЕНЕРГЕТИЧНОСТИТЕ И ...РАЗБИРА СЕ, НАЙ-ВЕЧЕ АГЕНТУРНАТА ИМ ПРЕСТЪПНО-КРАДЛИВА НЕДОСЕГАЕМОСТ, ИЛИ НЕ СМЕЕШ И СЕ ПЛАШИШ ОТ ТАЗИ ДРУЖИНКА-ДЕТЕЛИНКА, А ? ЯВНО СТРАХ ТРЕСЕ ВСИЧКИ МАСТИТЕ ФАКТОРИ . . .
  • 80 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    ... ЯВНО СТРАХ ТРЕСЕ ВСИЧКИ МАСТИТИ ФАКТОРИ . . . ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ СМЕ СТРАНА НА ПОБЕДИЛИЯ ДЕМОКРАТИЗЪМ, КОЛКОТО СЕ ОКАЗАХМЕ И СТРАНА НА ПОБЕДИЛИЯ СОЦИАЛИЗЪМ, А, Г-Н ГЕШЕВ? ТЪЙ ДЕ, ИНАЧЕ В ИМЕТО НА ДЪРЖАВОТВОРНИЯ НИ, НО ВИНАГИ . . . ПРОСТ НАРОД...ОТ ЧУКУНДУРИ - нали така говореше вашият съименник от "ШМЕНТЕ КАПЕЛИ"! ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК НА ТИЯ КАК ИМ ИДЕ НА АКЪЛ ДА СЕ ТИТУЛОВАТ ЗА ОХОЛСТВАЩИ ПАТРИЦИИ ОТ Т.Н. СИ "ПАРТИЙНА КЛАСА", А НИЕ ДА СМЕ ТОГАВА ОТ ПРОТИВОПОЛОЖНАТА КЛАСА НА ОНЕПРАВДАНИТЕ ПЛЕБЕИ И ТЕ ТОГАВА С КАКЪВ ПРОИЗХОД СА, ЧЕ СИ МИСЛЯТ ДА СМЕ ПО-ТЪПИ ОТ ТЯХ И ДА НЕ ИМ ЗАБЕЛЯЗВАМЕ ...ЧУКУНДУРСКАТА ПРОСТОТИЯ! И ПОСЛЕ НЯМАЛО КЛАСОВА БОРБА И ПОВОДИ ДА СИ ГЛЕДАМЕ В ... КАНЧЕТАТА, А? АМАН ОТ ... "ДЕМОКРАТИЧНИ" ТАРИКАТИ-ПАРТОКРАТИ И ПУЦАДЖИИ-ГЕШЕФТАРИ! ПОСЛЕ НИ БОЛЯЛО ОТ ...ИСТИНАТА!
  • 81 ДА АМА НЕ

    0 1 Отговор
    УВАЖАЕМИ, МОЛИМ ТИ СЕ, МА МНОГО ТИ СЕ МОЛИМ ...ДРАСНИ НЕЩО Е ПО ТЕЗИ ВЪПРОСИ, А ОНОВА ЗА ДРУГОТО НИЕ ПО-ДОБРЕ ОТ ТЕБ ГО ЗНАЕМ, ТЪЙ ДЕ, ЗА ТУЙ ДЕТО СИ СЕ ОПИТВАЛ ДА СЛОВОСЛАГАТЕЛСТВАШ С ТОВА МАТЕРИАЛЧЕ - НЕДОНОСЧЕ, КАКТО БИ ГО РЕКЪЛ . . . Т А Т О ! АЙ ШИ ВИ И "ПОБОРНИЦИТЕ" ЗА ... НАРОДНИ ПРАВДИНИ !
  • 82 сдс

    0 0 Отговор
    Тва на снимката да не е fill dimitroff