Last news in Fakti

2 Май, 2020 13:42 17 485 53

Пламен Данаилов: Много е съмнително какво сме подали за чакалнята на еврозоната (ВИДЕО)

  • пламен данаилов-
  • чакалня-
  • еврозона-
  • ецб-
  • студио хъ

Вижте какво каза още финансистът в предаването "Студио Хъ"

Пламен Данаилов: Много е съмнително какво сме подали за чакалнята на еврозоната (ВИДЕО) - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Много е съмнително какво сме подали за чакалнята на еврозоната. Никой не знае...не се знае какво сме подали, какъв документ сме подали, кой го е подал, в качеството си на какъв го е подал...г-н Радев, говерньорът на БНБ, каза, че очаква до три месеца да сме готови...а тези документи за присъединяване към валутния режим трябва да бъдат подадени от финансовия министър и говерньора на БНБ. Ако не е подписано от говерньора на БНБ и той не знае, не знаем какво сме подали, върху подаденото е сложен гриф, че е секретно и ЕЦБ не го е публикувала този документ, тоест не е ясно какво сме подали, тоест наистина не е ясно какво сме подали.

Искам да припомня някои думи на финансовия министър, които очевидно са в контраст с изказванията на премиера и някак си изглежда странно, че финансовият министър и премиерът не си говорят или ако си говорят си говорят на различни езици и не се разбират. Ще се опитам да го цитирам дословно: аргументът, че присъединявайки се към еврозоната ще седнем на масата само показва нашите грешни стимули. Тоест той сам казва, че ако се присъединим, няма да седнем на масата, няма да започнем изведнъж да получаваме и да се изсипе рогът на изобилието. Следващо негово изказване погрешно и вредно, в думата вредно съм сигурен за нея, че през присъединяването ще се решат нашите икономически проблеми и че ще може да просперира икономиката ни. Искам нещо да стане ясно, ЕЦБ основната ѝ функция е да регулира инфлацията в еврозоната и да я поддържа на 2%. Всички студенти по икономика още в първи курс, в първи курс се изучава, изучават пряката връзка между инфлация, доходи, безработица. Когато безработицата намалява и доходите растат, расте и инфлацията, затова в България миналата година инфлацията беше 3,7% по данни на НСИ. Ако инфлацията беше задържана в границите на 2%, нито безработицата щеше да бъде толкова ниска, нито доходите щяха да порастнат толкова. Не е лошо да се припомнят тези основни икономически понятия и познания, за да може да взимат адекватни и правилни решения.

Ако бъдем ограничени в начина на провеждане на нашата фискална политика, то България няма да може в обозримо бъдеще, по-дългосрочен период, даже да навакса изоставането си, което към момента, по официални данни пак на Евростат, ние в момента сме на 50% от средностатистическия доход за ЕС.

Другото изказване на нашия финансов министър, както и на подуправителя на БНБ беше, че ние няма да позволим ЕЦБ да контролира нашите банки, докато не влезем в еврозоната. Как изведнъж и защо и каква е причината да се откажат от тези си изказвания, защото присъединявайки се към валутния механизъм ЕРМ 2, ние към момента, както изглежда, ще се откажем от контрола, който оказва БНБ върху банките.

В България основните предприятия са микропредприятията с персонал до 9 души и оборот под 4 милиона лева и стойност на активите под 4 милиона лева. Но те са и основният работодател... И те успяват да се справят с всичките изисквания, които държавата чрез своите лицензионни, регулационни и всякакви режими, които държавата им налага, те успяват да се преборят и просъществуват в тази среда и тези хора нямат мазнинки. Може да ги приемете образно като бегач на маратон.

Така наречената мярка 60/40, която първоначално беше 23/77, сега в момента е 38/62, това са фактите, това е точното изражение на мярката, като разпределим тежестта кой какво плаща."

Вижте във видеото цялото интервю с Пламен Данаилов в "Студио Хъ":


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    62 7 Отговор
    Натамънили са нещо ! Не , че нещо ще сте стане , де !

    Коментиран от #39

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Нова

    82 19 Отговор
    Продали са ни, а не подали.! Както и с активността на генерал губернатора, каза ли някой, какво е обещал Б Б? Ще духаме суап, пардон супата!

    Коментиран от #45

  • 5 Народе

    70 18 Отговор
    НЯМА ВРЕМЕ ЗА ЧАКАНЕ! ОСТАВКА!!!

    Коментиран от #36, #37

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Що такое

    45 39 Отговор
    Какъв ли капацитет е този щом е при учиндолеца?!?!
  • 9 Истината

    42 53 Отговор
    Целта на целият този брътвеж да се всее недоверие към присъединяването на България към еврозоната. Така, че подобни прогнози все повече ще растат. Защото маса разбойници искат да сме далеч от по-строгите банкови наблюдения.

    Коментиран от #13, #35, #41

  • 10 До кога мутри и задкулисните им

    59 18 Отговор
    началници ще решават съдбините на този народ.За никакво важно обществено-икономическо и военно решение не се прави допитване до хората,чрез референдум,а групичка от подчовеци ни вкарва във всевъзможни съюзи.
  • 11 БГ е загубена с това ГЕРБЕРСКО вредно

    57 28 Отговор
    НЕОБРАЗОВАНО И НЕКОМПЕТЕНТНО правителство НЕРАЗБИРАЩО ОТ НИЩО - ИКОНОМИКА, ОТБРАНА, СИГУРНОСТ, ОБРАЗУВАНИЕ, КУЛТУРА, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ и всичко останало. ОСТАВКА на ГЕРБ и НЕВРЪЩАНЕ във власта.

    Коментиран от #30, #47

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Нова

    41 4 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Кои визираш, че аз знам едни които 11хофини не упражняват контрол, последно 700мил.от Божков, за които горския не знаел, друго да изброявам ли!
  • 14 правописът

    38 3 Отговор
    Пише се гуверньор, а не гОверньор. Журналистиката като чалгата.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 jorj

    15 38 Отговор
    Черени цървули навсякъде, абе хора, защо не носите червени цървули, хем евтини, хем може и да се каже модерни?!!!!! Стига с тези, хъш пъпес, стига с тия дизел, с тия фаби, тия хуго, с тия........ хиляди западни обувки, разврящаващи народа !!!!

    Коментиран от #18

  • 17 Докато не чуя Партиен лидер да обяви че

    25 2 Отговор
    В Програмата на Партията която углавява не е залегнала ГЛАВНА ЦЕЛ - Че Властта на Държавата изцяло ЗАВИСИ ОТ НАРОДА , не искам да го гледам, слушам и зная ! А има ли такъв за сега ?
  • 18 Купи им ги ти ?

    10 19 Отговор

    До коментар #16 от "jorj":

    Иди при тях , питай ги с какво разполагат и покожи как .Ти като че ли си долен ЧЕРВЕН ЧЕРВЕЙ !

    Коментиран от #38

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ръководната роля над ДЪРЖАВАТА

    23 2 Отговор
    Следва да е в ръцете на НАРОДА а не на АПАШИ !
  • 22 Надявай се Х на пияни жени !

    24 8 Отговор

    До коментар #19 от "Критичен":

    Кому си нужен там. Освен да внасяш ! Ти купуваш от МЕТРО и Lidl е те това е чист грабеш ! Ние на реализираме свое и създаваме свой КАПИТАЛ а го даваме на дойчето ! Ферщейн ? Защо източваме себе си ?
  • 23 Не се жали народ , който сам

    23 4 Отговор
    Не се жали ! Кой днес ПЕТКО ВОЙВОДА ? И ще го остави ли народа сам както Ботев и Левски ! Пак ли народа ще се гуши у дома и зад дуварите ! ТОВА ЛОЗЕ ДЕТО ИСКА МОТИКА НАЗИ ЧАКА ! ГОСПОД помага , ама в кошара и Кесия не вкарва !
  • 24 Гост

    22 19 Отговор
    7/8 много пропаднаха. Канят куцо и сакато, а водещият не се подготвя и грам повече по темите от мисирките на Нова и БТВ.
  • 25 От ден на ден

    22 4 Отговор
    Всичко върви на ПОРАЗИЯ ! Що тъй ? Уж сме веки беле хора -Западняци а станахме хептен Смотаняци !
  • 26 Behemoth

    17 12 Отговор
    Подали сме два суджука и писмо от Баце на английски с цялата му Пунта Мара!
  • 27 Приемането на ЕВРОТО е все едно

    24 8 Отговор
    Да ти дам не парите си а Спестовната си Книжка , не да ТЕГЛИШ от нея а да ВНАСЯШ директно ! Тогава пазарувайки от Европейските вериги тук у дома със ЕВРО , парите ни директно отиватв тяхната хазна ! Затова ни канят! Като Магарето на сватба ! Да го яхат и товарят !

    Коментиран от #34

  • 28 ЖОРО

    17 1 Отговор
    САМО Б.Б. ЗНАЕ.. НО ДОКОГА ....
  • 29 ЗАБЕЛЯЗВАШ ЛИ , ЧЕ ?

    26 1 Отговор
    Бурните строежи по Морето са с табелки FOR SALE ? Над К-с Албена в с. Ляхово има 170 броя съвременни двуетажни къщи отдесет години и нито една заселена ! На Бил Гейтс ли са? Чии пари там се пропиляха и кой бе той ?
  • 30 А другите не са ли от същото

    12 4 Отговор

    До коментар #11 от "БГ е загубена с това ГЕРБЕРСКО вредно":

    КОТИЛО ? Или до тука ти може да расъждава първичният ти рефлекс ? Властта на държавата следва да в ръцете на народа. Днес са над 200 бр. Партии и ще се лашкаме ту по едни и ту по други ? Може ама ако всяка неделя има избори .
  • 31 волен сидеров

    17 3 Отговор
    НЕ ПИПАЙТЕ ВАЛУТНИЯТ БОРД,НЕ НИ ТРЯБВА ЕРМ2,НЕ ПИПАЙТЕ 10% ДАНЪК И когато фалират банките то опростете дълговете на всичко по света.И РЕСТАРТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО,без кабала и рептили
  • 32 Шекспир

    15 4 Отговор
    Секретно е защото най вероятно нашите са написали че са съгласни на освобождаване на курса.Няма друга причина.Страх ги е от паника.С 5млрд евро и някакъв т.ъп закон няма как да задържат този курс.Само спестяванията ни в банките са 50 млрд лв.Отделно оборотните пари.Отделно и черните.Преди 33г на Конгреса на профсъюзите бай Тошо каза:Ти немаш пари.Какво ще решаваш ха ха ха.
  • 33 Кико

    8 7 Отговор
    Да ми припомните колко беше ХЛЯБА насъшний по време на управлението на "любимата" ми партия?
  • 34 Хелиос

    8 3 Отговор

    До коментар #27 от "Приемането на ЕВРОТО е все едно":

    Защо се правите на луди, защо не направиха мутро комунисти вериги като Метро и Лидъл, в Пловдив българската верига хранителни магазини Триумф, стана Те Маркет никой не знае кой е собственика,една напълно не популярна верига със затихващи функции,се сдоби с магазините на печелившата българска верига,тук има нещо друго,мутрите и дпс казват,кой какъв бизнес да притежава.Всичките ни нещастия произтичат от това,че не сте в състояние да определите, коя политическа формация ще ни ръководи по европейски стандарти,или сте прости или сте комунисти и мутри,аз друго обяснение нямам.
  • 35 Insolence

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    То пък един контрол, една от най-големите банки в Германия Дойче банк още малко да издаде багажа.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 абе ти до 5

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Народе":

    като нямаш време да чакаш,защо не изчезнеш на някьде,кьдето няма да ти се налага да чакаш,без такива като теб ще ни е по добре.
  • 38 jorj

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Купи им ги ти ?":

    Разбирай ЧЦ в журналистика
  • 39 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    С въвеждането на Евро в България на "братушките” ще им се разкатае мамата, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бат САЛИ

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    А тези "РАЗБОЙНИЦИ" Случайно дане би да са от ГЕРБ ДЕТО И ЗСВЛЯКОХС НА ДЪНОТО НА БЛАТОТО, СЕЛСКИ УМНИК

    Коментиран от #48

  • 42 Тошко

    6 2 Отговор
    Г-н Данаилов, подаваш топката на Румен Радев и след ден два ако чуеш нещо подобно от него, ще споделиш ли отговорността за тези внушения които насаждаш????
  • 43 Тошко

    3 3 Отговор
    Доле БСП и Нинова , президента и всички русофили и България!

    Коментиран от #44

  • 44 Да не те

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Тошко":

    е изненадал селския бик, че така квичиш?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Доходи, инфлация,

    1 0 Отговор
    А какво значи, авторът не знае! Безработицата намесва...
  • 47 До невежеството

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "БГ е загубена с това ГЕРБЕРСКО вредно":

    Изгубена е, празната ти кратуна !
    С БСП-БКПрестъпници начело, беше "намерена" нали ?!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 КАНДИДАТ

    0 0 Отговор
    Уважаеми пишещи, моля прочетете и коментирайте написаното. Съмнението идва от многото неясноти свързани с тази наша кандитатура. Не подаване на документи, подаване на документи. Проблеми с банка? Коя банка? Колко са българските банки в Р България? Кой създава проблеми на "банките" в България, ами техните собственици - тези които отпускат кредити с една лихва, а техните деца в Няма проблеми! Но има един въпрос на който България отпускат кредити с по- високи лихви. Отговор до сега с какво съдържание на документите,т.е. условията няма. Твърди се - Влизаме в чакалня с курс 1 € = 1.95583 лв., а какъв ще е курса при излизане от чакалнята ? Може би 1€= 5-6 лв. Ами сега - к''ва стана тя? Или ще ни обяснят, че нещо не сме разбрали? И "хубавото" тепърва предстои!
  • 50 КАНДИДАТ

    0 1 Отговор
    Уважаеми пишещи, моля прочетете и коментирайте написаното. Съмнението идва от многото неясноти свързани с тази наша кандитатура. Не подаване на документи, подаване на документи. Проблеми с банка? Коя банка? Колко са българските банки в Р България? Кой създава проблеми на "банките" в България, ами техните собственици - тези които отпускат кредити с една лихва, а техните "деца" в България отпускат кредити с по- високи лихви. Отговор до сега с какво съдържание на документите,т.е. условията няма. Твърди се - Влизаме в чакалня с курс 1 € = 1.95583 лв., а какъв ще е курса при излизане от чакалнята ? Може би 1€= 5-6 лв. Ами сега - к''ва стана тя? Или ще ни обяснят, че нещо не сме разбрали? И "хубавото" тепърва предстои!

    Коментиран от #52

  • 51 КУРнинов

    1 1 Отговор
    Тоя щом е стигнал при Славуца да развива финансови теорий значи нищо НЕ става от него!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.