Last news in Fakti

9 Юни, 2020 19:50 4 714 72

Европейският съюз трябва да заклейми реабилитацията на комунизма в България

  • държавни бензиностанции-
  • вик-
  • предприятие-
  • национализация-
  • ес

Ролята на държавата е с институционални средства да не позволява монополни извращения на пазара, а не да участва в него

Европейският съюз трябва да заклейми реабилитацията на комунизма в България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Централизацията на управлението на водите и задаващият се строеж на държавни бензиностанции свидетелстват за поетапното реанимиране на комунизма в България. Вместо след 30 години посткомунизъм България да започне да се превръща в развита демокрация с работещи институции, които просто да регулират стопанския живот, държавата ни започна да прави крачки назад, крачки към миналото. Крачки, които са в абсолютен дисонанс със същността на развитите европейски и атлантически страни.

Докато цивилизованият свят се дигитализира, децентрализира и създава добра бизнес среда за дребния и среден частник, България централизира и опитва да национализира. Като последното е с абсолютното съгласие в парламента, че това трябва да се прави. 

Давате ли си сметка, четящи граждани, хора с какво мислене сте изпратили за свои народни представители? В единия случай като гласувате за тях, а в другия като изобщо не гласувате.

Единственият гласувал против създаването на държавни бензиностанции, колкото и изненадващо да е, това е Румен Гечев от БСП. Но всъщност това е нормално, защото той е сред малкото икономисти в 44-ия парламент. Гечев е наясно, че не това е начинът за уравновесяване на пазара на горивата, както и много добре знае, че в България държавното, особено пък с тези стопани, на печалба няма да излезе.

Всъщност, поддръжниците на идеята за държавните бензиностанции, могат ли да посочат поне една държавна компания, която не е затънала в дългове и даже работи на печалба? Май не, но нека те кажат.

Българската държава ще се включи пряко в търговията с горива, защото създаденият от нея орган - Комисията за защита на конкуренцията, така и не успя да констатира, че руската ''Лукойл'' е монополист на пазара вече толкова много години. В такъв случай, когато не можеш да си свършиш работата, та дори и посредством такива твои органи като КЗК, не правиш държавни бензиностанции, или баничарници, примерно, а си подаваш оставката, за да дойде някой друг, по-кадърен и по-независим, който да свърши работата, която ти или не си способен да свършиш, или не искаш.

Ролята на държавата е с институционални средства да не позволява монополни извращения на пазара, а не да участва в него. Както и чрез законотворчетво да се стреми цялостно да подобрява средата за бизнес у нас. 

Меко казано неприемливо е институциите на Европейския съюз да наблюдават безмълвно регреса в България. Ясно е, че поне за момента те не могат да се намесват пряко във вътрешните ни работи, но със сигурност могат да изкажат доста критична позиция за най-пресните комунистически идеи на правителството. Това ще има ефект, защото за разлика от Орбан, на управляващите в България все още им е важно какво мислят в Брюксел за тях. Разбира се, ЕС може да каже какво мисли не само за комунистическите идеи на ''дясното'' правителство на ГЕРБ, но и за грандиозната корупция в България, която напоследък лъсва в пълния си ''блясък''.

И всъщност, макар и все още да не са давани подобни сигнали, в някой слънчев или облачен ден управляващото мнозинство и подкрепящата го ''опозиция'' биха могли да заключат, че селското ни стопанство не се развива добре, че земевладелците не стопанисват добре земите си, поради което се налага национализация на собствеността им. 

Така че още от сега е хубаво да си отговорим на въпроса:

Подиграват ли ни се или да?


Поставете оценка:
Оценка 3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    46 17 Отговор
    Как да е иначе като Бойко Борисов е взимал съвети не от кой да е а от Тодор Живков като негова охрана навремето!!!

    Коментиран от #59

  • 2 Чочо

    71 13 Отговор
    Хайде, хайде, реанимиране на комунизма, глупости на търкалета! Ще има калинки, ще има лапачка. Това е. целта.
  • 3 TheTeacher

    38 18 Отговор
    Забравили сте не по-малкото престъпление с принудата - под дулото на държавния пистолет - на супермаркетите да продават еди-какви си стоки на 50% от своите площи.
     
    Както и национализацията (точен термин: въоръжения грабеж) на хазартния бизнес в България.
  • 4 Активист на БКП

    72 24 Отговор
    Комунизмът е бъдещето на Планетата !!!

    Коментиран от #13

  • 5 921

    48 15 Отговор
    Б Борисов е един от малкото истински комунисти останали в тая държава
  • 6 В.В.

    19 3 Отговор
    Единствено храната от първостепенна важност може да се субсидира от държавата....Еее,ако има пари ...Б.б обработва електората....Дава му задачи ,да мисли....Тъй беше с потоци,централи,газ в Черно море,,шиист ,Фалвето,,и мн др..Хитър шоп...
  • 7 321

    18 44 Отговор
    Руската мафия е на всички етажи.
    Трябва яка метла.
    Тези не смеят да и се опълчат.
    Симулират привидна дейност.
  • 8 Селянин

    54 14 Отговор
    Честно казано,след като се нагледахме години на разбирането на българските бизнесмени за пазарна икономика, време е да опитаме и държавен комунизъм! Щом в Китай успяха, що пък не и ние?
  • 9 сим

    28 3 Отговор
    Е, хубава работа сега, ми нали Бойко ни пази от комунистите.
  • 10 Тато из Правец

    37 12 Отговор
    На 23 декември 1947 година БКП национализира частната собственост в България! През 2020 ГЕРБ национализира бизнес на Васил Божков за 1 500 000 000.Комунизмът се завръща !
  • 11 баш мисир

    38 5 Отговор
    Първо да заклеймят комуниста от барцелона
  • 12 В.В.

    15 4 Отговор
    Единствено храната от първостепенна важност може да се субсидира от държавата... Затуй в Европа ДДС на храни,4..8.%..За бензин не важи....Б.Б туй го знае мен го добре...Прави тестър....Тарикат тиква.

    Коментиран от #37

  • 13 Дедовия

    8 18 Отговор

    До коментар #4 от "Активист на БКП":

    Верно бе ама планетата на маймуните!
  • 14 Сандо

    60 10 Отговор
    Докога разни неграмотни драскачи ще се подиграват с нас с писанията си?Няма ли най-после този несъществуващ комунизъм да излети от бетонните им глави?Няма ли някой от тях да напише нещо истинско за античовешката същност на капитализма,за извършените престъпления спрямо хората от всички раси и народи?И да разкрие на наивните овчици защо Запада е толкова богат и защо толкова много държави са бедни?

    Коментиран от #18

  • 15 име

    45 3 Отговор
    авторе , правиш ли разлика м/у държавна собственост и комунизма? голяма част от болниците чия собственост са ? а спортните зали ....? неграмотност.
  • 16 Бай Тошо

    57 8 Отговор
    Социализма изгради България а демокрацията я съсипа -факт!Даже сме на път да се погубим като нация.

    Коментиран от #40

  • 17 Дедо Муньо

    46 3 Отговор
    След като прочетох - атлантически" и ми стана ясно! Крачки, които са в абсолютен дисонанс със същността на развитите европейски и атлантически страни. И се питам байноле- към автора! От кога България граничи с Атлантическият Окен? БАБА ВУНА МА ПОПИТА!
  • 18 Дедо Муньо

    44 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сандо":

    Прав си! От както изгубихме международните 😀 пазараи, за сметка на , парични и пазарни съюзи, е така! Прочетете, защо, цар Симеон вдига меча срещу Византия! Заради унизителните, Тържищата и налозите на Византия, към българските търговци! Четете историята мили хора!
  • 19 Петре

    15 23 Отговор
    Ти си млад човек, около 30-те и не знаеш. Комунизма никога не си е тръгвал от България.

    Коментиран от #24, #45

  • 20 да знам повече

    27 6 Отговор
    Много ми е интересно да знам повече за автора. Биография, кои са му родителите и т.н. По принцип такива като него се оказват винаги от кървавочервени семейства, свързани с БКП и ДС.
  • 21 Кумчо Вълчо

    27 2 Отговор
    Петре няма да коментирам идеята за държавни бензиностанции , това е една от най-големите простотии на боко , но от него друго не можеш да очакваш.Ама да ми твърдиш , че " цивилизованият свят се дигитализира, децентрализира и създава добра бизнес среда за дребния и среден частник" е меко казано недомислие.Погледни статистиката ,богатите стават все по-богати, дребнияи средния бизнес загива ,а бедните стават по-бедни .Такава е тенденцията в целия свят и при нас не може да бъде по-добре.
  • 22 Фактъ

    11 7 Отговор
    Докато ги има герб ще има и комунизъм и преход в България !
  • 23 умерен

    5 31 Отговор
    Не е нужно да се отнасяме толкова грубо с комуистите, така разпазваме война. Достатъчно е да им се обясни, че техните паметници разединяват нацията и затова е редно да бъдат премахнати или преместени. Не може в 21 век да има паметници с петолъчки в центъра на София, високи по 50 метра. Вземете пример от американците - техният паметник на загиналите летци е един метър висок, скрит е зад ограда в частен имот и трудно ще го видиш, ако не те поканят.
  • 24 Сандо

    35 3 Отговор

    До коментар #19 от "Петре":

    Не ти знам годините,но дори и на стари години е хубаво да научиш,че комунизъм никога не е идвал в България!Въпрос на знание,а не на вяра.

    Коментиран от #26

  • 25 TheTeacher

    16 3 Отговор
    Съветск...а-а-а...Европейският съюз всъщност е социалистическо гнездо и все повече такова ще става. Социалистическото/комунистическото мислене стават все по-силни в западния свят. Просмукали са всичко. Особено университетите. В момента са напът да докарат най-силната и, до момента, една от най-устойчивите страни, САЩ, до гражданска война.

    Коментиран от #42

  • 26 реален

    21 2 Отговор

    До коментар #24 от "Сандо":

    Хвала поне някой забеляза,че комунизъм никога не е идвал в България като строй.

    Коментиран от #27

  • 27 technol

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "реален":

    Е да знанието е сила...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бог у казал,

    7 3 Отговор
    Че комунизмът ще настъпи ,в целият свят , след 300 години, което не значи, че малцинството, в България не живее в комунизма, от 1944. “ всекиму според потребностете”
  • 30 аошщя

    15 1 Отговор
    Да вземе да заклейми крадливата българоубийствена мафия дето е окупирала властта!
  • 31 не може да бъде

    6 8 Отговор
    Лично аз не забелязвам никаква реабилитация на комунизма в България.Но за САЩ мога да кажа /изхождайки от новините по медиите/,че там комунизмът атакува здраво!И при това не отвън,а отвътре!А по повод на написаната статия,виждам,че журналистът ,който я е написал не е разбрал някои неща за съвременната пазарна икономика -това е глабализмът в икономиката,а той не е за слабаци!Слабаците просто ги бият,а те реват,че това е дело на монополите!Ами дайте да направим и ние някой и друг монопол да видим какво ще произлезе от това!
  • 32 Обективен

    6 7 Отговор
    Авторът е абсолютно прав, но ЕС няма да помогне и да се намеси, защото там са още по върли комуняги от нашите... Там им дай само държавен диктат в икономиката, соц. помощи и печатане на пари.
  • 33 Матей

    10 5 Отговор
    Типично изопачение,за никакъв комунизъм тук не може да се говори,а за превземане на печалившия горивен бизнес от ОПГ--ГЕРБ.дЪРЖАВАТА Я НЯМА,изфирясала е и овладяна от централизирана мафиотска групировка.По-скоро се е установило крайно дясно реакционно управление с фашистки уклон,и в услуга на американския империализъм.
  • 34 Майна

    12 0 Отговор
    Комунизмът е една идеалистична утопия.Комунизъм в БГ никога не е имало ..Разни недочели автори да пледират за нереабилитиране на нещо несъществуващо НИКОГА говори за пълна профанщина. Направо ,очилатко напиши:; Да живее ГЕРБ!От него по- убаво нема..
    Нямам думи вече за тези , платени клакьори..
  • 35 Електра

    0 9 Отговор
    Ха ха ха, огладнялата за кражби БСПдирастия, е готова да го лапа на черепа...
  • 36 ГруЮ

    17 4 Отговор
    Тоя очилат Криско нещо яко го бие тока. Все комунисти му се привиждат. Държавата уважаеми, може и често е добър стопанин! За справка виж “Център за градска мобилност”, „Българска банка за развитие“ АД и АЕЦ Козлодуй. Само , че за разлика от частните дружества, държавните отчисляват 50% от печалбата си обратно към държавата т.е. към теб и мен, а не инвестира в скъпи автомобили, любовници и яхти. Та не зная, какви и къде си учил и какво четеш, ама вземи надгради нещо над заучените лозунги, дети ни ги поднасяш в статиите си.
  • 37 Джак

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "В.В.":

    ддс в Дания е 25%
  • 38 ха ха ха ха ха

    10 0 Отговор
    Абре Петре бре,комунизъм никога не е имало в България...
    А научи ли какво е демокрация вече Петре? Че и това не знаеше,но си каканижеше за някаква си демокрация;))))
  • 39 Хммм

    16 2 Отговор
    В Западна Европа след ВСВ изградиха социална държава (т.н.Кейнсианска държава),където 50% беше държавна собственост. Това беше Запада преди да навлезе Неолиберализмът и да им приватизира предприятията,уби средната класа и отнесе на западняците и парите...сега се вдигнаха на протести да спасяват държавите си....
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Шайба

    8 1 Отговор
    Споменаха ли дали тези държавни бензиностанции ще слагат акциз и ддс на говивото,което ще продават,амче то 60% от цената се образува от данъци,държавата сама ли ще се облага с данък се пита в задачата.
  • 42 Професор

    12 4 Отговор

    До коментар #25 от "TheTeacher":

    Това е нова идеология - неомарксизъм, втори опит за глобализация след болшевизма. За разлика от последния, който проповядваше директна антикапиталистическа революция и насилствено завземане на властта, неомарксизмът е идеология целяща разграждането на капитализма отвътре, чрез политическо овладяване на неговата система за управление. В този смисъл, неомарксизмът е сходен с нацизма, който овладя властта в Германия също с политически маневри отвътре. Идеологическите компоненти на неомарксизма са: 1. Феминизъм; 2. Мултикултурализъм; 3. Джендеризъм; 5. Разбиване на семейството; 6. Антихристиянска пропаганда и атеизъм; 4. Реформа в съдебната система толерираща престъпността и пороците; 5. Представяне на пороците и перверзиите като "права на личността"; 6. Умишлено дегенериране на образователната система и поощряване на псевдонауки, предимно в социалната и хуманитарната области; 7. Анти-индустриална агитация, представяна като "защита на природната среда" и развиване на псевдонауки целящи за всяко явление да се обвини капитализмa за да бъде задушен и ликвидиран (примери: глобално затопляне, коронавирус); 8. Глобализация като средство за ликвидиране на националните капиталистически държави; 9. Непрекъснато развитие на командно-административната система с цел създаване на огромни умишлени пречки на бизнеса; 10. Неконтролирана миграция и иcлямизaция с цел ликвидиране на националните кaпитaлиcтичecки държави.
  • 43 Незнаещ

    3 0 Отговор
    До ПешкоЗдравков.А ми обясни как във Велинград четири бензиностанции на 15м.една от друга са с еднакви цени.
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    истинските комунисти ги убиха на 9 9 1944 година
  • 45 нашия

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Петре":

    как да си тръгне като никога не е идвал-помнещия от по преди
  • 46 Порно

    9 2 Отговор
    У нас комунизъм не е имало. Имаше власт на един селски тарикат , сега властта е на бодигарда му.
  • 47 Така

    9 2 Отговор
    Комунизма се изгражда със сериозни хора.Това,което тук имаме е хунти,банди,мисирки,крадци на кокошки и др.това не са комунисти и никога не са били такива.В момента в България се възражда дивия капитализъм,докато в развитите икономически държави се създава комунизъм или така наричаните модерно леви движения.В САЩ левите движения стават все по-силни а капитализма си отива.Незнам,какво изграждат или връщат в България,но всичкото е фалш и е време народа да се стегне и измете боклука после да решава,каква форма ще приеме,но гръбнака на капитализма са средната класа,която в момента на запад се унищожава а в БЪлгария я няма
  • 48 бай Шиле

    7 2 Отговор
    Авторът на статията да се ориентира към друга област.Тази не му е ясна.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 лудия

    5 0 Отговор
    Играта е друга ,понеже държавата ще се окаже лош стопанин след 1-2 години.Какво правим тогава дава ми ги на концесия. Ами защо не ги напрвим частни без това има кои да ги управлява ,хем ще се справя по-добре понеже бюрокрацията му пречи.Направо да си кажем халал да му са без пари..Те ако мислеха държавнически летишето нямаше да го продадат.Кои си продава златната кокошка?
  • 51 Стипендиант

    6 1 Отговор
    Това момче още не е разбрало, че антикомунизмът далеч не е демокрация, особено примитивния, бананов. Леле какви демократчета растат... на демократите ще им се стъжни.
  • 52 хектор

    9 0 Отговор
    Какви са тези идиоти само за комунизма преказавт,тези не разбраха ли такова животно няма и не е същаствувало.Всички строиша са една утопия ,номера да се ... мамата на народа и да забогатет и управляват определени хора.Откакто свят светува.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хи хи

    3 6 Отговор
    Хаха ЕС е пропит от комунисти.Във Франция е пълно с комуняги въри бизнес с комунистически Китай купува руски газ приема български комуняги с крадени пари там и се загрижил за комунизма.Да комунизма ще спечели защото той е строят на мръсниците крадците и гадовете а те винаги печелят защото убиват и минават напред за тях живота няма никакво значение.Амин!
  • 55 Българче

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "Бъдещето е Ердоган":

    Даже вече не помня колко триъгални кратуни съм счупил в казармата .
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 До авторът Пешо

    10 0 Отговор
    Пешо здрасти ! Теб какво те притеснява комунизма ? Такава форма на управление никога никъде не е имало. Ти как успя да я видиш в България ? У нас е имало държавен капитализъм в периода 1945 - 1989 г. Държавата - собственик, получава и разпределя. Вече 30 години се опитваме да направим частен капитализъм. Докарахме я донякъде, но не сме го стигнали. Причината да сме нито в едното , нито в другото е, че тук много крадем. Според мен държавния капитализъм е по добрата форма на управление за България. Питай баща си да ти каже, дали си спомня по времето на държавния капитализъм у нас имало ли е случай в който първият партиен и държавен ръководител да е изнудвал някого за 60 млн.лв., напримар ? Да е фалирал банка и да я ограби заедно с някой от членовете на Пилотбюро пред широкозатворените очи на главния прокурор ? Питай още, имало ли е полуграмотни въшкави въшльовци да са собственици на пристанища, летища, на огромни предприятия...... Пешо, нямаше такива бе майна.
  • 58 Да да

    4 0 Отговор
    " ЧЕС " е държавна компания, как реботи и печели ? Мн. просто с кадърен и мн. добре платен мениджмънт. Мн. демократични страни имат държавни компаний, но те работят в истинска конкурентна среда. Няма шуробаджанащина.
  • 59 ееее

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    И кой пише глупости Пешо все още Здрав, до срещата си с короната която са му влее ум и разум. А ако се налага национализация, то тя ще бъде направена. Много, ама тотално ограничен мироглед на писача. Ролята на държавата драги е просперитета на общността която отразява и ако нещо пречи да го премахне включително със силови средства.
  • 60 Възмутен

    3 0 Отговор
    Българската простотия - няма край! Да вадиш скелети от гардероба и плашиш нискочелите е стар и изтъркан номер на недоказани псевдо демократи. От 30 г. гледаме как държавата абдекира от икономиката и обществената дейност, в резултат на което в държавата цари пълен хаос. Тези идеи са нещо добро, но като знаем манталитета на управляващите - едва ли ще има положителни резултати. Просто се подготвя терен за нов грабеж. А иначе - четете как е в Западна Европа и тогава такива драскачи няма да ни заливат с помия срещу силната държава и лошия комунизъм, който остана само в болни мозъци и псевдо демократи.
  • 61 Действителен случаи

    7 0 Отговор
    Соца е времето от историята през което най много българи имаха работа и достоен живот.
    Това е и времето когато за малко да стигнем 9 милиона най много в историята на държавата.
    Днес е глад и мизерия за 80 % от населението.
    А тези които ги мързеше да работят през соца днес крадът тези които са работили и имат пенсия.
  • 62 Действителен случаи

    2 0 Отговор
    Правят държавни бензинустанции уж да свалят цените а защо като ТЕЦ София е общински цените на парното не са ниски?!
  • 63 Гражданин

    3 0 Отговор
    Днес е въпрос на оцеляване за мнозинството от народа с мизерни доходи от заплата и пенсия.
    А паралелната държава на цоцащите от бюджета не произвеждащи нищо живеят луксозно в апартаменти и палати.
    За справка Цветснов, Севда Арнаудова ...
  • 64 Миро

    3 1 Отговор
    Против държавни бензиностанции съм. Със сигурност това е начин за големи злоупотреби с държавни пари. От друга страна то държавата не е прецедент да подкрепя банки и големи компании давайки кредити, взимаща дялове от компании. Интересното е че никой не говори за комунизъм. Нито капитализма нито комунизма нито демокрацията отговарят на съдържанието на тези думи в днешно време. Всичко е сбъркано. Коронавируса прикри икономическата криза ще забави икономическата катастрофа към която се движи цялата тази гей икономика. Всичко това предстои. Има генетично увредени псевдо демократи на които се привижда комунизъм нон стоп. Това е нормално защото да си обут и облечен и всичко покрай теб да е произведено от китайските комунисти е стресиращо. Истинската демокрация не се стресира от комунизма. Стресират се само хора с крайно десни виждания криейки се зад лозунги за демокрация атлантизъм НАТО и т н.
  • 65 Действителен случаи

    1 1 Отговор
    Едно време партията имаше почти милион членове и всички се ползваха с привилегии за получаванв на жилище днес само тези които са на държавна служба има въззможност да крадът.
  • 66 Гражданин

    2 0 Отговор
    Ако си представим държавата като една фирма
    Какво е нужно на фирмата за да съществува ?
    Основно приходи а откъде ще доидат?
    От продажби а при държавата от данъци
    А какво продава ? Нещо което се търси.
    А данъците от къде удват!? От бедните!?
    Не трябва да има богати за да е богата държавата а управляващите произвеждат бедност.
  • 67 Герберастката кочина

    5 0 Отговор
    Депутат, софра, запой.
    Преход, пасмина, застой.
    Болни, доктори, рушвет.
    Кмет, корупция, разцвет.

    Безпорядък, рев, искри.
    Алкохол, жени, псувни.
    Цици, интернет, Айфони.
    Бизнес, спонсор, милиони.

    Обир, банка, далавера.
    Ред, полиция, химера.
    Път, поръчка, магистрала.
    Катастрофа, вой, раздяла.

    Улици, ремонт, павета.
    Кражби, сеч, екодървета.
    Фирми, призраци, офшорки.
    Евро, сметки, уговорки.

    Избори, елит, управа.
    Шок, пародия, държава.
    Изход, бягство, терминал.
    Народ, история, финал.
  • 68 1234

    2 0 Отговор
    Герб централизират всичко в софия, щом е така провинцията си търси нова столица не целяща да я убие....
  • 69 Stoinev

    3 0 Отговор
    За новите 17 милионери всеки месец от гърба на беднотията!!!!
  • 70 Щяхме да сме мното по-добре

    1 0 Отговор
    Ако беше направена лустрация и забрана за период от 10-15г. да заемат държавни и изборни постове. Всички други бивши соц. държави са по-добре от нас.
  • 71 сноу

    0 0 Отговор
    Петърчо ,Петърчо-о ...Абе ти да не си Черен Петър ,че така си овърголил социализъм ,комунизъм и най-вече любимия си капитализъм .Явно не спиш добре и кошмари те тормозят..А може и поръчката да е такава...
  • 72 А Луфтханза

    1 0 Отговор
    Защо на Луфтханза дават, или дадоха, или ще дадат, 9 милиарда за да я подпомогнат? Вие пишете едностранно и елементарно. Много ни подценявате.