Last news in Fakti

11 Юни, 2020 08:00 4 172 88

Години наред България се снишаваше пред руския грабеж

  • газпром-
  • цени на газа-
  • ес-
  • българия-
  • доц. д-р момчил дойчев

Заради дружбата на Борисов с Путин ли?

Години наред България се снишаваше пред руския грабеж - 1
Доц. д-р Момчил Дойчев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ретроспективен анализ на доц. д-р Момчил Дойчев, съпредседател на Атлантическия съвет на България:

Хайде да разгледаме фактите, а не пропагандните фишеци на пленените от проруската олигархия медии по повод намалените цени на руския газ за България.

Да, над 200 милиона лева ще трябва да връща "Булгаргаз" на своите клиенти, заради намалената цена на руския газ от август миналата година. Но какъв е приносът на българската страна, с която толкова се хвали премиерът Борисов, в "тежките преговори" с руския монополист? Достатъчна компенсация ли е това, или е смешно малка сума за системния грабеж на българските граждани, ощетени от монополно високите цени на "Газпром"?

1. Още през 2013 г. не българското правителство, а ЕК започна разследване срещу ''Газпром'' по искане на Полша и Литва заради монополни свръхцени в някои държави от Източна Европа. България бе най-ощетена, защото се оказа, че плащаме двойно по-висока цена за руския газ - най-много в сравнение с всички страни от Централна и Източна Европа. Но точно България си замълча и не се присъедини към легитимното искане на Полша и Литва. Защо? Заради дружбата на Борисов с Путин ли? Или има огромна корупция в ущърб на българския народ?

2. На 13 март 2017 г. не България, а ЕК излезе с решение, че ще глоби ''Газпром'' с 10 милиарда евро, ако не предложи предоговаряне на цената и продължава с корупционните си практики, използвайки монополни практики и продажни политици - слуги на Кремъл.

3. "Газпром" веднага предложи предоговаряне. Но само българското правителство не поиска предоговаряне на монополно високата цена в ущърб на България!

4. Още от 2018 г. Полша и Литва договориха по-ниски цени. Румъния тотално се отказа от руския газ, но също договори и получи обезщетение от ''Газпром'' в пълния му размер.

5. Полша и Литва се възползваха от решението на ЕК и веднага заведоха дела срещу ''Газпром'' за възстановяване на надвзетите милиарди евро и принудиха ''Газпром'' да им възстанови загубите. В резултат Полша и Литва получиха обезщетение в размер не за 200 млн. лева, а 10 пъти повече. България не заведе дело нито тогава, нито по-късно и естествено не получи нищо.

6. След като ЕС не можа да подтикне българското правителство да си търси правата и да защити България, се намесиха САЩ да защитят интересите на българските граждани от руските грабители и техните слуги в българския парламент и правителство. Диверсификацията под натиска на САЩ ще се осъществи на практика чрез участие в газовия хъб с Гърция и изграждане на газопровода от Александруполис до Стара Загора, както и договаряне на малки количества евтин газ от Азербайджан.

7. Вместо да съди ''Газпром'' и да иска компенсация в размер на най-малко 2 млрд лева, българското правителство реши да налее 3 милиарда лева, за да строи газопровода на Путин през България към Сърбия и Австрия. "Турски поток" е геополитически проект на Путин, заедно със Северен поток, за да обхване в енергийни клещи Украйна и пленени държави като България. Благодарение на САЩ, Турция почти се отказа на практика от този руски проект, а Германия ще трябва да си плати за политиката си в угода на руския енергиен империализъм.

8. Едва на 3.03. 2020 - датата на окупация и заробване на България от Русия - се достигна до споразумение на България с ''Газпром'', което нагло бе обявено от българска страна - "Газпром" ни бил направил подарък по случай националния ни руски празник! Според това споразумение ''Газпром'' ще намали с 40,3% цената на природния газ, който България внася от Русия със задна дата - от 5 август 2019, а не примерно от 2009 г. насам!

9. Безспорно, намалението на цените е сериозен успех, но данни на Еврокомисията сочат, че България може и занапред да плаща по-висока цена за руския газ от редица други европейски държави, включително Германия. Както посочват някои издания, точни сравнения е трудно да се направят, защото намалението от 40,3% е изчислено на базата на настоящите котировки на долара и петрола, а те се променят всеки месец.

10. Вместо поне 2 милиарда лева, ''Газпром'' ни връща само 200 млн. лева! Това успех ли е? Защото загубите от монополно високите му цени само от 2017 г. насам са не 200 млн., а над 2 милиарда лева! Къде ли отива разликата? Колко са загубите на българската икономика, ако не бяха монополно високите цени на "Газпром" и "Лукойл", откакто са стъпили монополно на българския пазар - само за последните 10 години със сигурност става дума за най-малко 20 милиарда лева!

Помислете само какво можеше да се направи с тези огромни пари в българската индустрия и селско стопанство, какви щяха да са заплатите и пенсиите, ако не беше този системен руски грабеж с помощта на колониално зависимата от Москва българска политическа администрация! Има ли по-голямо национално предателство от русофилството" - това "грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси", което "неизбежно води към предателство и национална катастрофа", както най-точно от всички го определи Благоев, патриархът на българския социализъм, чието рождение преди 164 години забравиха на 9.06. да честват неговите днешни наследници - най-големите предатели към своя създател, но и към ценностите и интересите на българския народ.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    101 11 Отговор
    а сега пред чии грабеж се снишава

    Коментиран от #20

  • 2 Ти виж

    79 8 Отговор
    първо българските грабежи !
  • 3 нашия

    87 11 Отговор
    квото било било няма да го върнем назад-ти чий грабеж в днешно време препоръчваш и пропагандираш

    Коментиран от #13

  • 4 без коментар

    115 35 Отговор
    Тирада на един платен клеветник, безродник.

    Коментиран от #9, #12

  • 5 да де

    83 16 Отговор
    Хе-хе защото сега не сме в поза партер пред новите ни "братя" пардон господари.

    Коментиран от #69

  • 6 нашия

    103 13 Отговор
    доц. д-р Момчил Дойчев, съпредседател на Атлантическия съвет на България-какви функции има тоя съвет-и конкретни ползи за България от него

    Коментиран от #68

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този на снимката

    6 10 Отговор
    не е ли Ковачки?
  • 9 нашия

    7 33 Отговор

    До коментар #4 от "без коментар":

    няма достатъчно плюсове за теб
  • 10 обективно

    39 71 Отговор
    Браво на Факти! Кремъл ни дължи пари обратно за десетилетия назад. Ако не ги получим, да си ги поискаме от българските ятаци на руските хищници. Дължим го на българските пенсионери страдалци.
  • 11 бумеранг

    74 10 Отговор
    Като говорим за грабеж, защо не каже, че един велик български държавник е получил 500 милиона евро за да се затворят двата реактора на АЕЦ Козлодуй?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българин

    43 0 Отговор

    До коментар #3 от "нашия":

    Хората не всички забравят ако не децата на предателите грабили България то внуците им ще плащат....
  • 14 Атлантик от АТЛАНТИДА

    64 17 Отговор
    " Години наред България се снишаваше пред руския грабеж ".............ТОЯ "РАЗБИРАЧ" С КОЯ ГЛАВА МИСЛИ ,.............НИЩО ЗА МАРИЦИТЕ ЛИ ГОВОРИ ИЛИ ЗА МИНА ...ЗЛАТА !!???????????????????????
  • 15 КОНТРАТА

    68 18 Отговор
    Този е туркофил щом обявява 3ти Март за зарибване, а не освобождение и защо не разкаже колко пари получихме за 140 тона злато което изкопаха господарите му от земите на РБ последните 20 години?
  • 16 123

    58 14 Отговор
    Tози защо не каже къде са отишли парите а сочи Русия,много бързо забравят всички български посредници които са си пълнили джожовете със стотици милиони евро всяка година на Гърба на Българските потребители.И тези които са надвзели парите от българските Граждани се намират в НС в София не в Москва. Нека да си поискат парите от Газпром да се разбере къде са парите и колко са платили на Газпром? Този професор е с много развита фантазия,а и сигурно някой му плаща да пише анти руски статии.
  • 17 Тия атлантиците

    54 14 Отговор
    все едно един к ги е правил. Защо не каже колко преработен нефт продадохме срещу срещу медали? Защо не каже че българите имаха по-висок стандарт за времето си от руснаците? След ГДР бяхме наравно с Чехия,Унгария и Полша.Защо не каже че бяхме на 26 място по развитие в света а сега?

    Коментиран от #19, #29, #55

  • 18 Професора

    54 14 Отговор
    Позиция на мерзавец на хранилка!
  • 19 ЖИВЯЛ ПРИ СОЦА

    52 13 Отговор

    До коментар #17 от "Тия атлантиците":

    ТИЯ ЕВРОАТЛАНТИЦИ ВСИЧКИТЕ ЕДНИ И СЪЩИ ЛЪЖИ ПОВТАРЯТ. ПИСНА МИ ОТ ТЕХНИТЕ ЛЪЖИ.ПРАВЕНИ ПО ЕДИН КАЛЪП.
  • 20 куку руку ку

    48 8 Отговор

    До коментар #1 от "нашия":

    Сега е надупена, не снишена. Надупена от такива дупедавци като този...
  • 21 Мим

    28 3 Отговор
    Добре,но дали ако бяха по ниски цените ,нямаше да ги вземат нашите управници и пак народа нямаше да плаща по ниски цени или дал Кольо взел Кольо.
  • 22 Уди Кълвача

    50 9 Отговор
    Държавата България дължи два милиарда лв на,, Газпром " неустойка за проваления проект,, Южен поток" за какви дела говори този индивид?

    Коментиран от #39

  • 23 ежко

    52 2 Отговор
    Тъпотии на квадрат!Аз не очаквам Русия да защитава моите интереси, а българските министри!Русия и България подписват договор за доставка с цени на газа.Ако цените са толкова зле,защо подписалите договора от българска страна не са обвинени и при доказване на вина -в затвора?Русия си има нейни интереси и си ги защитава, а ние?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 СССРБарета

    51 7 Отговор
    Този Атлантически съвет какво произвежда? И кой го финансира? В капитализма трябваше да има свободна търговия свободна цена и ако нещо не ти харесва можеш да не го купуваш! В днешната американска тоталитарна система Не е така! Да не забравяме че България дължеше лихви по делата които Русия заведе срещу нас за провалените договори за АЕЦ БЕЛЕНЕ в размер на един милион на ден! Именно Борисов помоли и благодари на Путин че не ги опрощава защото не можем да ги платим! но пък е интересно защо вече осма година Европейската комисия не може да направя абсолютно нищо срещу незаконната държавна помощ срещу двата незаконно приватизирани американски тецове ТЕЦ Марица Изток 1 и ТЕЦ Марица Изток 3 които благодарение на незаконната държавна помощ в рамките на Европейския съюз изкарват по един милиард от България на година! за откраднатите 2,2 милиарда зад осем виртуални изтребителя няма да говорим!
  • 26 не си актуален бе

    38 6 Отговор
    Тоя пак се заупражнява по зададената му тема. Едно си Дойчев знае , едно си бае.

    Коментиран от #42

  • 27 Уди Кълвача

    42 9 Отговор
    Заради борисовото управление Република България не е на енергийната карта на Европа! Руснаците не искаха да ни дупчат земята да ни я тровят с химикали заради шистите, а точно краварите искаха да ни дупчат с химикали Южна Добруджа!
  • 28 КОЙ КРАДЕ

    48 2 Отговор
    сега като уж падна цената ЗАЩО НИЕ НЯМА ДА РАЗБЕРЕМЕ НИЩО КАК ТАКА ГАЗТА ПАДА С 50 % А ПАРНОТО С 10% ЩОМ СЕГА РУСИЯ НЕ НИ КРАДЕ ЗНАЧИ ПАК НАШИТЕ КРАДЦИ НИ КРАДАТ !
  • 29 нашия

    20 1 Отговор

    До коментар #17 от "Тия атлантиците":

    ти пак скромно го давш-та те всичките други от соц, страните на морето гледаха като изоглавени
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Професора

    38 11 Отговор
    Евтиния газ го договори президента Румен Радев мин год Октомври месец , а не бирисофци! И проблема беше в Булгаргаз не в Газпром.
  • 32 momon

    41 3 Отговор
    Аман от деца на активни борци срещу фашизма. Баща му съдия от Върховния съд до 1989 г., но сега пръв борец за "демокрация".
  • 33 КОНТРАТА

    41 2 Отговор
    Костов не случайно затвори 3-4 енерго блокове на,, АЕЦ Козлодуй "след приватизацията на ТЕЦ Марици 1-3 за да купуваме скъпия ток от тех и заради Мариците 1-3 не се строи,, АЕЦ-Белене "за да не им подбие цената на тока!
  • 34 Behemoth

    37 3 Отговор
    Милиард и половина за осем самолета ,ретро самолета да не е подарък бе....който както иска и може ни граби ...
  • 35 не може да бъде

    36 6 Отговор
    Този тип мислене,като това на г-на ,аз наричам "мислене на една релса".Заклинил се е като климия в чужда каруца на тема руски газ!Считам за напълно безмислено да се прави коментар за тенденциозността на изказването -толкова е прозрачо,че то обслужба определени интереси!А,бе тия в Атлантическия съвет по какви критерии ги приемат...това е просто резил!

    Коментиран от #43

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Руски еничарин

    4 25 Отговор

    До коментар #22 от "Уди Кълвача":

    Не са 2 , а са 30 млрд. Даже да ги закръглим на 50 млрд. , че да вдигнат малко копейките за пост.
  • 40 no name no face no number

    32 3 Отговор
    Като горорим за грабеж да кажем и за Дънди прешърс и българското злато за безплатните американски бази за тецовете и други ми ти работи г-да Търтеи от атлантически съвет ли е клуб ли е все същата простотия
  • 41 guest

    6 24 Отговор
    Програмата за даване на българско гражданство на руски пенсионери си е точно източване на българското здравеопазване. Ако ние не си плащаме здравните осигуровки, ще трябва да платим накуп 5000 лв да ги възстановим, а руският пенсионер, ще ползва безплатно услугите въпреки че никога не е плащал здравни осигуровки.
  • 42 За едно му плащат

    21 0 Отговор

    До коментар #26 от "не си актуален бе":

    на Дойчев да знае, за едно си бае.
  • 43 хамсал

    19 0 Отговор

    До коментар #35 от "не може да бъде":

    За това му плащат!
  • 44 Кирил

    5 27 Отговор
    Турски поток е 3 милиардa за скрап,като белене.
    Можеше да се обнови цялата водопреносна мрежа и да се направи тунела под Шипка.
    България ще е най мизерната европейска държава докато не се освободи от данък русия.
    Ето,в Румъния средната пенсия стана 420 евро.

    Коментиран от #78

  • 45 СЛАВА НА РУСИЯ

    22 6 Отговор
    СЛАВА НА ПУТИН!!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 газта падна парното поскъпна

    22 2 Отговор
    ся ще се снишаваме пред Барцелончековия грабеж
  • 48 Нашите са корупционери

    7 21 Отговор
    А кой допусна 500 000 руски генерали и полковници да се заселят по нашето Черноморие?
    ,
  • 49 Един от народа

    29 5 Отговор
    Аз пък казвам вън на американските подлоги!Затваряне на всички НПО-та платени от САЩ!Закриване на американските бази и референдум за излизане от НАТО!Подновяване на добрите отношения с Русия и връщане на суверенитета на България във всички свери.Не ни трябват подлоги на чужди държави и чужди интереси.България и българите на първо място.Няма как да уважавам тези,които са ме бомбандирали и в момента ни крадат и манипулират а да мразя тези,които са ни освободили от 500 годишно иго и не разрешиха на същите тези американци и англичани,да ни разпарчетосат след 2-та световна война.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 беге комунизъм

    19 2 Отговор
    турски поток на скрап, или санкции от САЩ и съюзниците, и арестувани и недоставени бойни самолети, стига приказки, хлъзгавото и шугаво баце трябва да се удари през пръстите, да му е за урок
  • 52 Националист

    8 22 Отговор
    Никой не грабил България повече от ушанките
  • 53 Руски еничарин

    3 23 Отговор
    "България и българите на първо място." - само след интересите на Кремъл . :))) Да те доят и унижават руснаци е чест и гордост !
  • 54 Русомраз

    8 23 Отговор
    Всички държави около Русия са тормозени.ЕСТОНИЯ ЛАТВИЯ ЛИТВА УКРАЙНА ГРУЗИЯ МОЛДОВА за тях болшевиките са най голямата заплаха
  • 55 По данни на ОН

    29 7 Отговор

    До коментар #17 от "Тия атлантиците":

    Ще си позволя да те корегирам.По данни на ОН до 89 г,сме на 30 място и само ГДР от СИВ,беше преди нас икономически по обясними причини(витрината на соца).Всички останали,като Полша,Унгарияи Чехословакия,бяха след нас.Имахме 4-тата по сила и въоръжение армия в Европа.Само с ракетните ни войски Турция и Гърция ставаха лунен пеизаж за 2 часа.Сега сме на 188 място икономически от 194държави,а армията ни не може да спре и банда въоръжени емигранти.

    Коментиран от #60

  • 56 конгречулейшънс

    20 7 Отговор
    Руският грабеж отдавна е отминал.Сега е важно да се справим с американския грабеж- безплатни бази,златни мини без пари ...

    Коментиран от #57

  • 57 Истината е друга

    23 11 Отговор

    До коментар #56 от "конгречулейшънс":

    Не се заблуждавайте от приказките на американски подлоги и тролове.Никога не е имало "Руски грабеж",Точно обратното.Руския народ живееше много бедно,защото те даваха на нас.Само въоръжението което имахме от тях,сега не можем да го платим и за 100 години.Получавахме петрол без пари и бай Тодор продаваше излишъците за валута на запада.Козлодуй,които ни построиха ни направи държава,която продаваше електроенергия на всички съседни държави.Имах две коли-Ланчиа Тема.3 л. и СААБ 900 Турбо,2л,които харчеха по 20 и 17 литра на 100 км а супер бензина беше 23 стотинки.Руснаците гладуваха за да има за нас и за целия соцлагер.

    Коментиран от #58, #62

  • 58 Хорхе

    12 21 Отговор

    До коментар #57 от "Истината е друга":

    Какво ни разказваш бабини деветини ,а ? Не е вярно това -петрола са ни го продавали с 4 $ над цените на световните пазари на сорт Бренд .

    Селскостопанската продукция е изкупувана без пари - тотално на загуба -домати, грозде , цигари и т.н.


    Не си измисляй ,защото има документи и се вижда черно на бяло


    И тоя грабеж продължава и днес - чрез горивата, чрез природния газ и така нататък.

    Коментиран от #61

  • 59 ПлатенАтлантик

    23 9 Отговор
    Тоя от Атлантическия съвет вместо да ърси под вола теле, да фане и разгледа фактите на най-скъпата Ф-16 снимка у света
  • 60 История

    7 20 Отговор

    До коментар #55 от "По данни на ОН":

    Не ти е стигнало място да цитираш източника - Любянка. В казармата всички учения бяха да можем да задържим турската армия за 2 часа на Стара планина, докато пристигнат руснаците. :)))) Всичко на юг се отписваше

    Коментиран от #64

  • 61 Абе зеленчук

    20 8 Отговор

    До коментар #58 от "Хорхе":

    Абе зеленчук създаден в село Банкя.Всеки които е близо до моята възраст го знае(на 67 съм),само троловете на грабливата власт го отричат,защото ако само се намери някой,който да публикува сравнение между преди и сега ще започне саморазправа с такива като теб и тези които ти плащат,да плещиш лъжи по форумите.Още преди да си отвориш лъжливата уста ще бъдещ´обезкостен.

    Коментиран от #63

  • 62 Истината

    5 16 Отговор

    До коментар #57 от "Истината е друга":

    Ако си има две коли и то западни си бил от шумкарско семейство със заслуги към ДС-КГБ . Друг начин нямаше !
  • 63 Хорхе

    10 19 Отговор

    До коментар #61 от "Абе зеленчук":

    Като си на 67 , защо лъжеш като ги има договорите в интернет ?
    Има и таблици на колко сме купували петрола и колко е била световната цена в тоя момент

    Ама май си платен ,да си подпомагаш пенсийката , нали ?
    Ей за това ще плащаш и винетка и тол такса,и ще те скъсват и от ток и парно -та евентуално да ти дойде акъла ама едва ли .

    Коментиран от #65

  • 64 Da be

    26 4 Отговор

    До коментар #60 от "История":

    Когато съм служил в армията ти не си бил още и проект.Каква стара планина и какви 5 лева.1-ва българска с командване Сливен е била в повишена бойна готовност винаги а 2-ра да се вклчючи до 3 часа а трета да се изнесе на Гръцката граница.Няма как да има турска армия на Ст.Планина след като до Истамбул,ще бъде лунен пеизаш´още първите 5 минути.Защо чалмите не се опитаха поне един път,за да мирише на изгоряло в Турция поне 10години.Имаха повод през 85,когато им върнахме 500 000 от 5-тата им колона но само скърцаха със зъби и ни оплюваха за геноцид.Прочети малко история ако си грамотен а не да ми пишеш съчинения от някой сюжет от Холивуд.Само за ракетните войски е достатъчно да прочетеш,за да разбереш че нито Турция нито Гърция са имали някакъв аналог срещу нашата мощ.Първо щеше да има огромен кратер на САЩ`базата на Инджерлик,а 6-ти американски флот,базиран до Пирея щеше да бъде потопен за секунди.Намяш си на идея каква е била България преди и каква карикатура е сега.
  • 65 Не мисля

    19 4 Отговор

    До коментар #63 от "Хорхе":

    Не мисля, че е нужно да споря със зеленчук като теб,още повече трол.Аз съм живял през това време и знам какво е било,както и всички на моята възраст.Лъжите ти минават само за надрусаните наркоманчета от сегашно време,които не знаят в кой свят живеят.А За пенсийката ми не се притесняваи.Взимам от България 353 лева и 2115евро(14 пъти в годината) от западна държава,така че няма нужда от пари.
  • 66 Един от многото

    13 0 Отговор
    Този от снимката има мозъчна недостатъчност, която ще му провокира масивен инсулт съвсем скоро.
  • 67 Хорхе

    2 12 Отговор
    О така ли ? Ама трола тук си ти . Даже пишеш и в други сайтове същите глупости - например в dir.bg


    То се спори с аргументи , като нямаш такива ясно е ,че не можеш да спориш

    А от западна държава ли ги зимаш ? А защо от източна не ги взимаш ? Ще ти дадат там едни 6000 рубли да си ги лепиш по стената .
  • 68 Ндааа

    21 1 Отговор

    До коментар #6 от "нашия":

    Това е частна организация с ВЪНШНО финансиране. Това би трябвало да ти говори нещо.
    Просто използват гръмко име, НО НА ПРАКТИКА СА (голи градински охлюви) без родина.
    Възхваляват ЕвроАтлантическите ценности посредством личните си сметки. Ще ти спомена няколко имена - Мадридският крадец, Сюлейманчо Пасито, Роско (слузеста конфигурация изхвърляна през устата), и други такива убавци.
    Преди 10 ноемви били видни ръководни кадри в ДКМС.
    После :-)) спали по колите си в Германия и се превърнали в богати фурнаджийски лопати.

    Коментиран от #74

  • 69 Диамантената ръка

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    И това аргумент ли е...?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 другарят

    12 1 Отговор
    Този "евро-атлантически" талибан добре се снишава пред американския грабеж само и само да получи някой-друг цент.Продажника манипулира хората, но много добре знае че ЦЕНИТЕ НА ГАЗА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПО ФОРМУЛА ДОГОВОРЕНА МЕЖДУ ЕС И РУСИЯ, КОЯТО Е СВЪРЗАНА С ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА! ВСИЧКИ ОТСТЪПКИ, КОИТО ПРАВИ РУСИЯ ПО ЦЕНАТА НА ГАЗА ЗА ОТДЕЛНИ СТРАНИ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ УГОВОРКИ СЪС СЪОТВЕТНАТА СТРАНА! ЦЕНИТЕ НА ГАЗА НЕ ПАДНАХА ЗАРАДИ ТРЕТИ МАРТ, А ЗАРАДИ ПАДАНЕ ЦЕНИТЕ НА НЕФТА!Питайте професор Атанас Тасев, ако не вярвате на мен!
  • 72 глупак

    12 0 Отговор
    най-много страда България от грабежа на родните политици, на фона на който другото е незначително. На този не много умен господин думата геополитика му е напълно чужда, малка държава няма как да не е зависима, но ако политиците не бяха боклуци, всичко можеше да е различно, даже и след соца у нас...така че, за всичко сме си винонви ние самите. докато все някой друг ни е виновен, нищо добро не ни чака
  • 73 Сгъстен газ

    6 7 Отговор
    Цената на борсата в Холандия е 25 $ за 1 000 куб.м. А товарищите ния продаваха до 400 $. Значи намалението не е 40 % а Много повече.Би трябвало да е. ЗАЩО НЕ Е

    Коментиран от #77

  • 74 По гнусни

    12 3 Отговор

    До коментар #68 от "Ндааа":

    По-гнусни са и от соломончо и атлантическия му клуб. Тия са баш нагъзени и са плагиати на соломончо.
    Други такива наведени са НПО-тата на един морски от бсп и мъж на мая, няма да му споменавам името и на цецо лъжецо - употребения от ББ.
    Текат им лигите за долари по натовска линия.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Запитах дали

    7 3 Отговор
    парите за свръхненужните и остарели самолети не са грабеж -или пък безплатното ползване на Ново село от американците не е грабеж - и ме изтриха. Защо?
  • 77 Продавали са я на този който я е купувал

    7 3 Отговор

    До коментар #73 от "Сгъстен газ":

    А за антируската истерия, щедро подклаждана от определени кръгове -дали няма цена?
  • 78 В Румъния пенсията

    9 1 Отговор

    До коментар #44 от "Кирил":

    е по-висока не заради отношението към Русия, а заради далеч по-кадърното управление. А за Мариците бе, Дойчев?

    Коментиран от #79

  • 79 Червени боклуци.

    7 5 Отговор

    До коментар #78 от "В Румъния пенсията":

    Ако в България, както и в Румъния бяха застреляли двама-трима комуняги, щяхме да сме в пъти по-добре. Като Словения, Полша и Чехия...
  • 80 ПЕНКО

    6 2 Отговор
    КАКВО ОБЩО ИМАМЕ С АТЛАНТИЧЕСКИЯ ...ОКЕАН ИЛИ СЪВЕТ ИЛИ АТЛАНТИДА !?!?!?!?!?!?
  • 81 Дедовия

    6 3 Отговор
    Чудя се колко трябва да си проЗд и продажен за да защитаваш интересите на чужда страна срещу собствената ти? И за какво бе тАваришЧи?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Просто го запомнете този доцент доктор хайдук МОМЧИЛ !! Той е едно малко звено от цялата верига юнаци, които бавно , но сигурно, ще унищожат Българската държава и ще затрият българската нация !! Тях ги интересуват единствено парите в собствените им джобове и нищо по-вече. Мнозина от тях не си дават сметка, какво ще последва от техните " мъдри" мисли, слова и писания. Господи , прости им, те не знаят какво вършат !!
  • 84 123

    3 0 Отговор
    От кога комунистите станаха Евроатлантици?Свършиха рублите и любовта им към Русия изчезна и се прехвърлиха на Американска храника.
  • 85 кой създаде кови19

    2 0 Отговор
    строго секретно има видео което указва бил гейт и америка и ангия като производители на кови19 и главната цел намаляване на населението на земята.БесогонTV «Без цензуры и изъятий: Познер, поп Гапон и Гуси-Лебеди» има го и в ютуб. грабежа идва от създатея на кови19. създаден за да грабят после.
  • 86 Матей

    3 0 Отговор
    Ами нека бат Дони ви докара евтин газ и нефт,бе,перке квичанто,аморе мио!?И кво бене,кой печели?Западняците им падна да ни разпощят държавата,докара ни до джендема,а руснаците защо да не печелят,нима сме някаква съюзна страна като Белорусия,та да ни дундуркат?Навремето горивата бяха за стотинки,ама бяхме необявена съветска република,както и тока,водата,парното и много други работи.
  • 87 123

    1 0 Отговор
    Когато стар комунистически кадър на ДСвземе няколко стотин хиляди долара за да повлияе на Българската държава и народ в една посока.
    Такива измислици съчинява.
  • 88 Димов

    0 0 Отговор
    Атлантическият лакей упорито продължава да отклоня вниманието от сегашните грабежи, като говори за неща от миналият век и от стари епохи. Противен ми е.