Last news in Fakti

6 Март, 2020 21:53 1 784 41

Теменужка Петкова за намалените цени на газа: Глътка въздух за българския бизнес

  • цени на газа-
  • газпром-
  • теменужка петкова

Енергийният министър коментира и ситуацията с медицинските сестри

Теменужка Петкова за намалените цени на газа: Глътка въздух за българския бизнес - 1
Снимка: БГНЕС

''Радвам се, че медицинските сестри решиха да излязат. Това е добро решение. Нашето правителство винаги е било консенсусно и отворено за диалог. Това, което се иска в областта на здравеопазването, се прави. Всичко, което зависи от нас, го правим и ще продължим да го правим'', това заяви в предаването ''Панорама'' по БНТ министърът на енергетиката Теменужка Петкова, като поводът за думите ѝ е излизането на справедливо протестиращите медицински сестри от сградата на Народното събрание (бивш Партиен дом).

''Ние сме демократична държава и всеки има право да изразява свободно своята воля. Това, което направиха медицинските сестри не беше правилно. Лицата, които се появяваха заедно със сестрите показват, че се правят опити да се политизира този протест и това не е в интерес на никого'', продължи Петкова за протеста на медицинските сестри.

Министърът на енергетиката коментира и новината, че ''Газпром'' свали цената на газа на 3-и март с 40% за България. Ето какво заяви тя:

''Целият този процес на предоговаряне води своето начало от подписаното от Европейския съюз споразумение с ''Газпром'' през 2018 г. То имаше за цел да създаде едни пазарни условия, в които да става търговията с природен газ. Това е една изключително добра новина за всички. Това решение ще даде глътка въздух на българския бизнес. Не можем да говорим за подарък в този случай, това е едно търговско споразумение.''

''Ситуацията, в която се намираме е нетипична. Обикновено ние имаме да даваме пари, а сега сме в ситуация, в която имаме да получаваме пари. На първо място трябва да се зарадваме, а на второ място по най-бързия начин ще направим една работна група и в най-кратък срок ще намерим механизма за компенсиране на клиентите на ''Булгаргаз''. На 1-ви април КЕВР трябва да излезе с цена за следващите три месеца, дотогава трябва да сме решили'', заяви още тя по темата за газа.

''Категорично можем да кажем, че квоти и разпределение на търговията с природен газ - няма. След много години на говорене за това колко важно е да има диверсификация, България вече бере плодовете на това. За нас е важно да имаме опция да доставяме газ от различни източници и по различни маршрути. Това ни дава независимост и е в интерес на потребителите'', коментира още Петкова и добави: ''Основният въпрос е да защитим нашия национален интерес. Това става с реалните действия, които извършихме и съблюдаване на европейските правила. ''Балкански поток'' ще има значение не само за България, а за целия регион. Спазили сме абсолютно всички правила на Европейския съюз''.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    33 3 Отговор
    А за народа.....секира, некадърна женоо...

    Коментиран от #36

  • 2 2288

    33 3 Отговор
    Тази тъпа,тъпа, неграмотна и до неузнаваемост нагла.
  • 3 Йосарян

    26 3 Отговор
    Е, сега ще се Краде! С бухалката гешев! Герберасти!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 БАТЕ НЕЦИ

    25 2 Отговор
    МНОГО-МНОГО НЕ СТАНА ЯСНО ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ АМА НИЕ СИ ЗНАЕМ.СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС.
  • 5 tati

    29 1 Отговор

    До коментар #3 от "Йосарян":

    Я да каже до народа ще стигнат ли тези 40 процента ?
    Или сега Умуват как да си ги разпределят , А хората Кучета ги Яли

    Коментиран от #37

  • 6 Йосарян

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Йосарян":

    Нужке, изгледай какво готвят Готвят краварите. Кадафи. И ако можеш, прецени за себе си. И ако го играйкате на Власт. Питай Ти ще имаш ли асансьор, като цецко.

    Коментиран от #9

  • 7 Храносмилане

    19 0 Отговор
    Глътка въздух през устата, десет газчета през лакомите ви ду.ета, а за народеца само смрадта.
  • 8 Исак Нютон

    20 1 Отговор
    Ортачката на Гинка ЧЕЗа! Не е пораснала защото е лъжкиня.
  • 9 Йосарян

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Йосарян":

    Това е територия, няма държавност. Изчакайте краварите да Назначат друг сатрап. Който естествено ще ни Оправи! И му вЕрвайте! Те тва е...

    Коментиран от #10

  • 10 Йосарян

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Йосарян":

    Назначат де. Сори.
  • 11 Влизат в политиката по слаби

    12 0 Отговор
    Излизат огромни...! (Муфтата е винаги чиста печалба.!)
  • 12 Дебелужка Петкова

    17 1 Отговор
    Глътка въздух за БГ мафията и поредната секира за БГ работници и потребители!!!! Щом намалят с 40% цената на газа би трябвало да вдигнат заплатите на работниците в тези предприятия с 20%, ама найш кога!!!??

    Коментиран от #18

  • 13 Теменужка

    12 2 Отговор
    Според нашите експерти единственият начин да се намалят сметките на потребителите е да се намали температурата в домовете им!
  • 14 ТАКА ДЕ

    14 1 Отговор
    ФИОНОООООО, ЩО СИ ПРИПИСВАТЕ ЗАСЛУГИ КОИТО НЕ СА ВАШИ ???????????
  • 15 ЕЕЕЕЕХ

    4 13 Отговор
    КОЛКО МЪКА И ЗЛОБА СА НАТРУПАЛИ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПСЕТА , ВИЙТЕ НЕКАДЪРНИЦИ САМО ТОВА ВИ СЕ ОТДАВА , МАЙ ОТ ВСИЧКИ ,КОИТО СЕ ИЗВЪРТЯХА НА ВЛАСТ САМО ГЕРБ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА !

    Коментиран от #21, #24, #31

  • 16 Шопо

    5 2 Отговор
    Оffцоооо,оffcooooooo...
  • 17 Behemoth

    7 3 Отговор
    Абе кво са тия лелки дет ги е направил министри оня толуп бе....да беше направил манекенката поне министърка ...
  • 18 Питам русофилите комунистите атакистите

    5 10 Отговор

    До коментар #12 от "Дебелужка Петкова":

    Смешко това да не ти е руската армия та да ти вдигнат заплатата централно??Първо трябва да получиш българско гражданство отворко, след това да станеш фигура в държавната администрация и тогава може да правиш изявление от името на България и от нас българите! България е в НАТО и не може да бъде с Русия! Не е лошо да си завършиш поне основното образование /то ти липсва/, за да знаеш че България е парламентарна република, а не руска колония. България е в НАТО по волята на българският народ и това стана с гласуване в парламента през 2004 година, като 226 бяха за, 4 против и нито един въздържал се, след което последва моментален указ и хвалебствени послания за избора на парламента от президента Георги Първанов - БСП. В историята няма ако и пред свършен факт ще мълчите /ще си затваряте човките/. В историята няма ако и да си отишъл тогава през 2004 година пред парламента да им заявиш, че ти некравяря не си сългласен с краварите в парламента и ти некраваря си директора, който ще решава къде да бъде България, а не българският парламент. Като не ти харесва България да е парламентарна република и като искаш пряка демокрация като в Швейцария, двата куфара и на бегом към терминал 2, но не към Швейцария, защото комунистите там ги бият лошо, а към руските татарски степи да си основеш ''рефрендумска република''.Тука мълчиш /затваряш си човката/ и изпълняваш заповеди... до второ нареждане. Ясно ли ти е??

    Коментиран от #22, #23, #25, #26

  • 19 Браво гербери

    6 1 Отговор
    И без пари да е газта пак ще ни го мачукате. Много сте крадлив. 8289
  • 20 Винету Борисов

    9 1 Отговор
    За това ли сметките за газ и ток са двойно -високи този месец?!? Вероятно в очакване на масовото поевтиняване. Тази недоклатена мисирка плещи глупости. Ще видите, че сметките не само няма да намалеят, а напротив - ще се покачат.
  • 21 Винету Борисов

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "ЕЕЕЕЕХ":

    Мафиотска мършо, само бандата на кръстника-тиква добрува в тази насрана мутренска държава. Какъвто господаря, такива и слугите. Тиквата се насра да лиже задниците на западни, източни и регионални господари. Единствената утеха на това безгръбначно е, че такива безгръбначни като тебе лижат неговия гъз.
  • 22 До 18

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Питам русофилите комунистите атакистите":

    Май не си си пил хапчетата?
  • 23 Йосарян

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Питам русофилите комунистите атакистите":

    Кажи сега за светеца паси! И кога някой те е Питал, Къде си? И ни разкажи за този палавник сугарев.
  • 24 Да еааа!

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "ЕЕЕЕЕХ":

    БРЯ, БРЯ, БРЯЯЯЯ!
  • 25 Дедо Компи

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Питам русофилите комунистите атакистите":

    А бе цървул, домъкнахте се тук и започнахте да давате акъл. Ако имахте такъв, селата щяха да цъфтят. Изчезни, защото ми омръзна от вашата верноподаническа смрад
  • 26 ???

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Питам русофилите комунистите атакистите":

    Не съм от тях ама може да отвориш статията за Габриел, да видиш какво съм ти отговорил за българската парламентарна република. Ако получаваш душевен оргазъм, продължавай да си вярваш.
  • 27 Дедо Компи

    3 0 Отговор
    А бе цървул, домъкнахте се тук и започнахте да давате акъл. Ако имахте такъв, селата щяха да цъфтят. Изчезни, защото ми омръзна от вашата верноподаническа смрад
  • 28 ???

    5 0 Отговор
    А иначе от статията се разбра :Сега ще видим как да ви залъжем с някоя мижава компенсация, а на 1април ще ви дадем голяяямо първоаприлско намаление.
  • 29 Гост

    4 0 Отговор
    Размислите на една калинка - ще ви намалим газа, ще реформираме здравната система, ние нали отдавна го правим. Подкрепяме протеста ви, ама защо протестирате
  • 30 сега е така

    3 0 Отговор
    За бизнеса им поредния келепир.За народа поредното увеличение от декеварския седесар фен на америка.
  • 31 ку ку ку ку

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ЕЕЕЕЕХ":

    спри опиатите си
  • 32 Истината

    1 2 Отговор
    Ако зависеше от безродната руска измет щяхме да продължим да плащаме на руснаците двойно по-скъпо!
  • 33 Zezo

    1 1 Отговор
    Руснаците свалиха цената на Газа,щото конкуренцията им диша във врата. А досега ни дереха яко с високите цени. Милиарди левове са изцоцали от нас.Комунягите си траят,щото са подлоги на руснаците и не им пука за България. Нека попитат Путин Що до сега са ни продавали толкова скъпа газ?
  • 34 Zezo

    1 0 Отговор
    Нека управляващите да ни покажат кой от българската страна е подписал договорите.Поименно. И колко пари са се нагушили за наша сметка.
  • 35 холокрон

    0 1 Отговор
    Теменушка с чушка:"Глътка въздух за българския бизнес" ТЕМЕНУШКЕ,мила друШке,а за обикновените българи кога ще има глътка въздух? Кога ще намалите цените на скъпия ток и скъпата вода,на златното парно?В западните държави е много по-евтино отколкото в България,госпожо! Кога ще се засрамите и ще престанете да огризвате тоя беден народ?

    Коментиран от #38

  • 36 Zezo

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Какво да има за народа, като руснаците са му одирали кожата с цената на Газа.
  • 37 Zezo

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "tati":

    Питай руснаците с колко са ОГРАБИЛИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД с високите цени на газа. С милиарди.
  • 38 Zezo

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "холокрон":

    Теменужке,я кажи с колко милиарда ни окрадоха руснаците със скъпия газ. Теменужке,я кажи защо руснаците клекнаха пред ЕС и свалиха цената на газа с 40 процента.Теменужке,я кажи кой е подписвал договорите с високите цени. Теменужка ,я кажи защо комунягите са искали да получаваме газ,само от Руснаците.Теменужке,я кажи ...........на другарите комунисти.... Що се получава така?
  • 39 А гражданите псета ги яли

    2 1 Отговор
    Нушее, как е Гинка, тя ша поеме ли от ...глътката или вече не гълта?

    Коментиран от #40

  • 40 Zezo

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "А гражданите псета ги яли":

    Гинка я няма, ама Теменужка остана.Гешев да разследва комунягите за скъпата газ. Поне 30 години назад. А може и Нинова за ТЕХНОИМПЕКС.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове