Last news in Fakti

31 Юли, 2020 13:01 11 368 37

За премиерските "мазнинки" и други неща

  • бойко борисов-
  • запис-
  • аудиозапис-
  • томислав дончев-
  • правителство-
  • фискален резерв-
  • мазнинка

Някой му крои шапката на Борисов

За премиерските "мазнинки" и други неща - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Както знаете, като реакция на протестите с искания за неговата оставка, премиерът Борисов развърза държавната кесия и започва да раздава пари, за да спечели обратно благоразположението на българския народ. Той съобщи за oдoбрeни oт прaвитeлcтвoтo нoви coциaлнo-икoнoмически мeрки в oбщ рaзмeр нa 1 млрд. и 163 млн. зa coциaлни мeрки и 731 млн. лв. зa икoнoмически мeрки, кoитo щe бъдaт oтпуcнaти oт нaциoнaлния бюджeт.

Използваме мазнинките от фискалния резерв и към този момент няма да теглим заем, каза той.

Как да не се радваш на такъв премиер, който е съумял да осигури бюджета тези спасителни "мазнинки"? И да не се възмутиш от тези протестанти, които го принудиха да освободи хлаленият финасов министър Горанов, който несъмнено има принос за "мазнинките".

Само че май истината изглежда е по-друга. Ето какво казва видният икономист проф. Христина Вучева:

„Мазнинките” се трупат основно от неизпълнени по Закон за бюджета капиталови разходи. Тук ще добавим, че някой трябва да събере смелост и да обясни на управляващите, че фискалният резерв не е каса, в която трупаш и после харчиш без да имаш законова норма за това. По закона за публични финанси от резерва могат да се погасяват заеми и да се финансира дефицит при приключване на съответния бюджет, но не и да се плащат текущи разходи, които не съществуват в Закона за бюджета, гласуван от народните представители за съответната година".

С една дума премиерът раздава благини в нарушение на закона. Но за това няма кой да му търси сметка, той не се притеснява. Други са му проблемите- гадният президент, смрадливото трио, което някои представят за "отровно", онези мързеливци - протестанти, които вместо да работят, по цял ден се препичат пред Министерския съвет, като че са на плаж, че и опънали палатки, а и блокират улици, което няма как да не се съгласим си е нарушение на закона и ужас- мине не мине ден, и току изкачат някакви записи, като тоя, в който той нарича Караянчева "Кърджалийска.....", неудобно ни е да го цитираме, пък и той не е признал досега да е казал такова нещо, а сега и нов запис с цветисти псувни по отношение на неговите врагове. Извадили са явно някои думи, както се казва извън контекст, или пък просто някой актьор умело имитира гласът му, защото няма как да повярваме, че един премиер е способен се изказва по такъв начин

Някой му крои шапката на Борисов, това е ясно. Тайно го записва и то от години- и на Бояна и даже в къщата му в Банкя- да припомним оня запис, в който през април 2013г. градският прокурор Кокинов му казва за избора на Сотир Цацаров за Главен прокурор : "Не ми се подсмихвай, ти си го избра". Този, който го записва нарушава закона, не може така да се записва премиера, както не може и да се записват и разговори на президента, както постанови Конституционният съд, от което излезе, че и Гешев, който публикува записи на президента с други лица май е нарушил закона. Но кой е той или кои са те, които го записват, някой или някои от най- приближените му? Тайна! Но дали се досеща Борисов или не, буди изненада, че той, бившият собственик на охранителна фирма и бивш Главен секретар на МВР не се взел мерки да е невъзможно да бъде записван от когото и да е. Очевидно е, че е проявил недопустима наивност и се е предоверявал.

А е трябвало да прочете по-внимателно наръчника на КГБ, който той обича често цитира, ние не сме го чели, но там няма начин да не е включена приписваната на Ленин фраза - "доверяй, но проверяй" и тази на Сталин, че "проверката е висша форма на доверие".

Автор: Антон Гицов


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 МИШОК КЪДЕ СИ

    57 6 Отговор
    ДА ВИ ...С 200
  • 4 Активист на БКП

    70 12 Отговор
    Банкянски крадец!!!
  • 5 Даааа

    51 8 Отговор
    "Виж му акъла и му крой шапка !" е казал народа ни !

    Коментиран от #10

  • 6 САМ СИ СКРОИ КЮЛЯФА

    56 9 Отговор
    И ВЛЕЗЕ В НЕГО.НА ГЛУПАВИЯ ВСЕ ДРУГ МУ Е ВИНОВЕН.НО ЗА ТОВА ДА НЕ СЕ СЪРДИ НА НАС , А НА СВОИТЕ СЪЗДАТЕЛИ.А ИНАЧЕ ИМА ЧУДЕСНА ПРОФЕСИЯ , НО ВЕЧЕ Е ДЪРТ И МНОГО ДЕБЕЛ ЗА ПОЖАРНИКАР.
  • 7 Terenski

    39 8 Отговор
    Шефе,в тая "жега" мазнинките не са препоръчителни! Да не вземеш да вдигнеш кръвното нещо....
  • 8 аутист последен стадий

    32 6 Отговор
    Баце не различава цифрите, само по цвят ги разпознава банкнотите. Така че, ви е пуснал по един мазен кл*фук.
  • 9 Калитко

    45 9 Отговор
    Откраднатите пари от Европа ще бъдат върнати и всички измамници от началото на демокрацията в затвора ,това иска надода!

    Коментиран от #32

  • 10 Лост

    23 6 Отговор

    До коментар #5 от "Даааа":

    Може и :Виж му каскета и му прецени акъла.
  • 11 Коронаглад

    19 6 Отговор
    Под мазнинки се разбира по една филия с мас и му се мащайте от главата.
  • 12 Плажуващ

    9 27 Отговор
    Времето е слънчево и ветровито и топло във Варна на плажа плувах 3 км и сега съм под чадъра чадър и шезлонг струват 10 лв бира наливна,,Загорка,, от 500 мл. струва 2.60 лв.на плажа, капанчето е на 30 метра. Млечна топла царевица,,Витамина,, струва 3.00 на плажа във Варна. Цаца от 250 грама струва 3.00 лева в капанчето,,Пико,,.Супер е.

    Коментиран от #16

  • 13 Много се

    32 5 Отговор
    Е състарил Баце, има големи проблеми. Не е лесно и милиарди да има човек, но да не може да си ги харчиш. Това са проклети пари Борисов, не носят щастие в живота. Дано си го осъзнал , но вече никой не ви вярват и е мнооо късно. Отивате директно с белезници в Затвора
  • 14 Това

    24 4 Отговор
    което човек сам си направи , друг и да иска , никога не може да му го направи !
  • 15 Корона глад

    41 3 Отговор
    Някой може ли да ми даде логичен отговор,защо след като сме в здравно-икономическа криза не намалят ДДС на лекарства а намалят ДДС на бирата при това биричката която си я обичам,на барчетата поскъпна вместо да и намалят цената?!

    Коментиран от #26, #27

  • 16 Плажуващ

    21 3 Отговор

    До коментар #12 от "Плажуващ":

    Бира,,Старопрамен,, от 500 мл. Кенче от съседния супер ,,Stars,,. Струва 1.09 лева.
  • 17 Ееееее

    21 3 Отговор
    Това с нереализираните капиталови разходи се прави от години. Досега процесът беше в края на годината, ама сега протестите объркаха работата. А това с ко19, грижа за хората и тн е гепирастко бля бля бля
  • 18 Аноним

    19 6 Отговор
    Без Борисов Ше страдат тиквениците
  • 19 Плажуващ

    17 3 Отговор
    Кризата ще доведе до положителен резултат доколкото поставя под въпрос състоянието на съвремения свят на невероятната лудост която конструира свръхреалност на една особено консумативна фантазма да се потребява без ограничение икономическият растеж е фетиш който изтощава природните ресурси и моралните интелектуални сили на човечеството което не знае друго освен този неукротим бяс за по добър живот от нарцистичен тип.
  • 20 Гост

    23 5 Отговор
    Борисов , Домусчиев , Пеевски , Доган , Гешев в затвора и след години в ареста да докажат че не са виновнопрестъпници . Никой няма да им повярва . Диктатурата и престъпноста поражда революции .
  • 21 Грейс

    20 4 Отговор
    Кокалът е важен за Боко и шайката, но най им се услажда властта, тя на всички действа като наркотик, но на днешните най вече. Всички тези знайни и незнайни некъдърници треперят и се хвърлят като Матросов да защитават водача на глутницата. Кога обаче ще има разследване за всички тези престъпления? Трима вече си пекат дупарите и не се споменават. Какво става с 2,3 зам министри, особено за този с къщата за лично ползване, а с Нено, никой не казва? Аз искам оставки, но не да бъдат оставени с открадатото, да махнем с ръка и да кажем, било каквото било, оттук нататък няма да е така.
  • 22 Афера

    15 3 Отговор
    Всичко е отблъскващо у този човек

    Коментиран от #29

  • 23 333

    15 4 Отговор
    Този път принципът на Борисов-"Разделяй и владей" не може да мине!
    Провокациите от страна на неговото правителство и подготвените от него групички , които уж го подкрепят по време на неговите обиколки също не могат да минат! Народа иска оставката му и това ще се случи!
    Въпрос на време е нещата да есклират и за това ще е виновен единствено и само Борисов!
  • 24 Кауш

    8 1 Отговор
    Баце, що даваш пари на тези толупи. Барни с париците една ракета от И. Мъск и с марсоджипа на Марс, и да хванат за шлифера...
  • 25 Шекспир

    14 3 Отговор
    Тези пари бяха предвидени за зимата.В края на годината Боко щеше да каже че са излишък(откъде ли в тази криза)и да ги раздаде преди изборите.Прави това за втори или трети път.Питам това не е ли купуване на гласове.
  • 26 qwerty

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Корона глад":

    При нас кен Ариана е 0.89лв. в магазина.
  • 27 нннннн

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Корона глад":

    За максимум печалби-гарантирано от берб...
    Ако искаха да помогнат-щяха да увеличат доходите, т.е. По-голяма покупателна способност...при същата цена.
  • 28 Мими

    8 15 Отговор
    Ако съм на Премиера ще раздавам пари от де що искат,като се изпразни хазната ,следващите БСП или който и да е да видят как се работи без пари и как се стискат пари за да стигнат за всичко.Защото Борисов заварва само фалити,ошушкана хазна и винаги започва от начало да събира.Само ,че това ще ни се отрази това на нас обикновенните хорамного,много зле.

    Коментиран от #35

  • 29 БОЙКО Е

    5 14 Отговор

    До коментар #22 от "Афера":

    МНОГО ГОТИН,ОТБЛЪСКВАЩ Е РАДЕВ

    Коментиран от #30

  • 30 Афера

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "БОЙКО Е":

    Ти трол ли си или орка, а тиквенико
  • 31 Чао Баце Чао!!

    10 3 Отговор
    Изчезна смелият пожарникар, каретист и футболист, изплаши се от гневния народ и се покри. Покри се и онзи който стана Степендиант по Международно право, без да знае и дума чужд език. Но корави тези чичаци, не сдават властта, лесно се правят пари когато си я яхнал. Шушумиги са, изпариха се от столицата. Знаят добре, сгащи ли ги народа и ще има линч, жесток линч. За това са си виновни чичаците, заживяха като Нерон, велики и безсмъртни, обожествени. Е, на българите им писна да бъдат унижавани и брутално лъгани колко добър живот са но направили, какво проекти разработват, как се трудят неуморно за нас и здравето ни. Къде преспива всяка вечер Батко е тайна, Държавна тайна. Зашото приклещвт ли го протестърите и не се знае, заедно с оставката ще му отиде и девствеността. А за Ванчо не ми се мисли, него президента ще го накаже, като го направи свинар в голяма свинеферма.
  • 32 Един оптимист

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Калитко":

    Трудно за вярване, дори и за мен. Няма как да се случи!
  • 33 Вокс

    3 0 Отговор
    Не Сталин е казал “Проверката е висша форма на доверие” , а Дзержински !

    Коментиран от #34

  • 34 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Вокс":

    е, ,,,образованието,,е УЙкипедия на 21 век....Пък ТИ!!!!ЛИЧНОСТ!!//си учил в ЦЕНТЪРА на 20 ВЕК>>>>>
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Матей

    2 0 Отговор
    За 30 г. мафията стопи цялата сланинка на държавата и я преля в своите банкови сметки,превърна в луксозни имоти и лимузини.Но все има още и още за крадене,бюджета все намират начин да го отръскат от бедстващия народ,попълват с външни заеми,траншове от ЕС.в СЪЩОТО ВРЕМЕ народа се топи като снега напролет,без да смущава управляващите,те дори бяха издигнали лозунга: като не ти харесва тук,емигрирай.Бравос,и така ще останат себеподобните им,орангутани.
  • 37 йокин

    0 0 Отговор
    И аз,като12,бях плажуващ-5дневен тур,по родното Черноморие,ЕВТЕНИЯ.От10г.на едно исъщо място,при едни хазаи,''капанчета''.СУПЕР Е.