Last news in Fakti

25 Август, 2020 20:30 4 715 68

С "Калашников" в ръка: Лукашенко е отчаян

  • беларус-
  • александър лукашенко

Един държавен глава, който черпи своята легитимност уж от над 80% от гласовете, не би трябвало да се бои от хората, а напротив – да се окъпе във всенародната любов

С "Калашников" в ръка: Лукашенко е отчаян - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Появата на Лукашенко по телевизията с автомат "Калашников" в ръка показва колко отчаян е беларуският президент. И колко голяма пропаст е зейнала между него и собствения му народ, пише в коментара си Юрий Решето.

 

„Батка“ Лукашенко този път надмина всички очаквания! За тези 26 години, откакто е на власт, хората го бяха виждали в какви ли не роли: на бивш директор на колхоз, който със запретнати ръкави сади картофи; на съветски апаратчик, който мъмри като малки деца своите недоволни и нацупени министри; на политик, отричащ корона-опасността и препоръчващ за профилактика една голяма водка, а после сам се заразява с вируса; на наперен мачо, който се подиграва на жените в политиката, а своята опонентка Светлана Тихановская нарича „малко момиченце, което не знае какво върши“.

Накрая видяхме Лукашенко в още една роля: след изборите той се превърна в пообъркан и разкаян слуга на народа, който очевидно беше изненадан от общонационалните стачки на своите доскоро верни привърженици, и който дори беше освиркан от работниците в голям тракторен завод.

Новият Лукашенко

През изминалите години, месеци и дни Александър Лукашенко се превъплъти във всички тези различни роли. В края на миналата седмица обаче беларуската телевизия показа поразмазани кадри, заснети със смартфон, на които се виждаше един съвършено нов Лукашенко – президент, който сякаш е готов да използва всички средства, за да опази властта си от враговете, но в действителност вече е притиснат до стената.

В тези кадри цял свят видя един Лукашенко с черна бейзболна шапка и угрижена физиономия да се прибира с хеликоптер в резиденцията си, прелитайки над Минск. Още във въздуха той нарежда на пилота в кабината да се снижи по-близо до демонстрантите, които той нарича „плъхове“. След това облеченият в бойна униформа президент, напомнящ на Рамбо, тръгва към демонстрантите. Най-напред се поспира край групичка служители по сигурността, които се опитват да държат протестиращите на сигурна дистанция от президента. Лукашенко благодари на облечените в черно бойци от специалните части, а в посока на демонстрантите изпраща заплашително „Ще им дадем да се разберат!“

И всичко това - с бронежилетка и автомат "Калашников" в ръка. Да ви прилича на президент на европейска държава през 21 век? Заедно с бейзболната шапка това наистина са добри аксесоари за екшън-филм, но в случая те изиграха лоша шега на Лукашенко. 

Един държавен глава, който черпи своята легитимност уж от над 80% от гласовете, не би трябвало да се бои от хората, а напротив – да се окъпе във всенародната любов. Разбира се, ако наистина ги има тези 80%... Вместо това обаче Лукашенко тръгва към своите граждани с "Калашников" в ръка.

Непреодолима пропаст между президент и народ

А народът му? 150 000 демонстранти на площад „Независимост“ в Минск мирно настояват за оставката на президента. И съвсем целенасочено избягват сблъсъците с полицията, променяйки за тази цел дори маршрутите си. Те скандират, пеят и прегръщат войниците цвете, а не с оръжие в ръка. От това по-ярък контраст – здраве му кажи!

Всъщност, може би по-ярък контраст е единствено зейналата пропаст между Александър Лукашенко и неговия беларуски народ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇾🇧🇾🇧🇾☺️☺️☺️☺️

    69 26 Отговор
    Нее отчаян,просто си защитава страната и няма да позволи да бъде унижтожена!

    Коментиран от #5, #14, #23, #28

  • 2 Лейла

    50 14 Отговор
    Факти колко ви платиха?
  • 3 НИЩО МУ

    62 4 Отговор
    НЯМА МНОГО ПО ДОБЪР Е ОТ МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ. ..И НАРОДА ТАМ ЖИВЕЕ ПО ДОБРЕ
  • 4 РазБойко

    65 2 Отговор
    Аз с глок на шкафчето и с милиони в него, си спинкам, като къпан.
  • 5 CFC

    15 36 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇾🇧🇾🇧🇾☺️☺️☺️☺️":

    Всичко хубаво, ама май хората не искат неговата "защита"....

    Коментиран от #32, #66

  • 6 Либераст

    42 7 Отговор
    Дойче Веле,да знаете че на всяка свиня и идва Коледа.Рано или късно.А дали се отнася за Лукашенко или Вас е въпрос с повишена трудност.
  • 7 Билял Ярак

    39 9 Отговор
    Колко ви платиха бе?Соросняци ей факти?Колко пари ви дадоха?
  • 8 Мим

    35 7 Отговор
    Да ,ама не.Лукашенко са го избирали,харесват го и пак ще го изберат.Човека има чувство за хумор и хората го харесват,а че има и такива които са му противници е естествено.От 100%, 80 са го избрали дори и да има 10% измама пак остават 70%,които го харесват...
  • 9 БЪЛГАРСКА ПРОДАЖНА МЕДИЙКА

    28 3 Отговор
    БЪРКАМЕ У ЧУЖДО КАНЧЕ НО У НАЩО НЕ ПИСТОЛЕТ НА НАЩНОТО ШКАФЧЕ ЗАЩИТАВА ЛИ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ ИЛИ 2 МИЛИОНА ЕВРО ПАЧКИ В ЧЕКМЕДЖЕ А МЕДИЙКА?ПРОДАЖНА СЛУЖЕЩА НА ЧУЖДИ СИЛИ,МЕДИИ И ПОЛИТИЦИ В БЪЛГАРИЯ СЛУЖАТ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ ФАКТ!
  • 10 ТаУмВзе

    23 4 Отговор
    Овче зеле както винаги знаят всичко. Чудя се кога отново ще има суверенни държави. Явно никога. Което е и коварната идейка!
  • 11 РЪМПЕЗИ

    19 2 Отговор
    НАШИЯТ И ТОЙ СКОРО ЩЕ ВЗЕМЕ АВТОМАТА...ПИСТОЛЕТА НЯМА ТАКАВА МОЩ КАТО КАЛАШНИКА...В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ...СВЯТ НА ПРОСТОТИЯТА....
  • 12 Министерство на истината

    29 6 Отговор
    Превратът в Беларус е факт.Обаче,тия изобщо не си дават сметка каква разруха ще настъпи след падането на Диктатура .Справка БГ след дворцовият преврат през 1989.
  • 13 Булхава Анастасия

    13 9 Отговор
    Аз съм родена в Белорусия,това е моята страна и искам да ви кажа ,че Лукашенко е като всички други президенти с тази разлика,че граничи с империя ,и ние сме задния и двор.Когато Русия каже,че Лукашенко ще си ходи,той ще си тръгне.

    Коментиран от #16, #42

  • 14 Със сигурност

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇾🇧🇾🇧🇾☺️☺️☺️☺️":

    не е платил Лукашенко . Някой трябва да им разкаже приказката не питай старило а патило .
  • 15 пройчо

    3 1 Отговор
    Боцо ще апне чирози утре за закуска и мезе за 20 годишния "Дъмпел" !
  • 16 ТИ СИ РОДЕНА НО НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛА

    6 19 Отговор

    До коментар #13 от "Булхава Анастасия":

    ЩЕ ТИ КАЖА В ПРАВ ТЕКСТ ПАДНЕ ЛИ БЕЛАРУС ПАДА И МОСКВА ,УКРАЙНА БЕШЕ САМО ПРЕДЯСТИЕ!ИДИ СИ НАУЧИ УРОКА И ПАК ЕЛА.

    Коментиран от #63

  • 17 Мухахахах

    5 7 Отговор
    тоя що се разхожда с автомат бе, нема ли си охрана, щом зорлем си пуска и клипчета е някаква безсмислена показност, а селфи направил ли си е, не че ми дреме ама това е смехотворно, на мен ми е смешно, еее това ми оправи настроението, доволен съм, даже и в цирка не са способни на такава изненада
  • 18 сащо

    15 6 Отговор
    Пълни лъжи. Има 5000 платени на улиците.
  • 19 антрашпиц

    19 1 Отговор
    Лукашенко бил отчаян...ами наш тулупус направо нервна криза го тресе всеки ден-фърля пачки на убитаците кат за световно..
  • 20 Hoho Boho

    19 1 Отговор
    Радев се появи при хора без охрана и извика "Мутри вън".
    Бойко, ела и ти и кажи нещо.
    ...носи си "Калашник", ако искаш.
  • 21 пъткъмнищото

    18 1 Отговор
    Ауу,каков извод-зейнала пропаст между народ и Батка!И какво трябва да каже Батка в случая!Да даде за пример България пред беларусите!От цветуща за 1989г. страна сега е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕС!УНИЩОЖЕНА ПРОМИШЛЕНОСТ,РАЗОРЕНО СЕЛСКОСТОПАНСТВО,ФАШИЗИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕНА СЪС СПЕЦСЪДИЛИЩА,ПОВСЕМЕСТНА КОРУПЦИЯ НА ВСИЧКИ НИВА,ПРЕСТЪПНОСТ,ПРОСТИТУЦИЯ,НАРКОМАНИЯ!СТРАНА ПРЕГЪРНАЛА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ!
  • 22 Чебурашек

    6 2 Отговор
    Това е работа на германците.
  • 23 шумци

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇾🇧🇾🇧🇾☺️☺️☺️☺️":

    Тя да не е неговата тази страна? Болшевиките сте егати диктаторите.
  • 24 браво

    18 6 Отговор
    Браво на Лукашено, защитава страната си от полската НЕХТА.
    Стискаме палци на законноизбрания президент на Беларус.

    Меркел, която е политически пътник, управляваше като диктатор Германия 15 години поред, а последния си мандат с по малко от 30 % от гласовете на германците.
  • 25 Гледна точка

    3 5 Отговор
    една от основите на анархизма гласи следното:-,,Когато се даде власт на някой, той рано или късно, малко или много, злоупотребява,, и това е 100% факт. и понеже най-вероятно анархията никога няма да има възможност за изява, си мисля че е редно поне тези на които се дава власт да бъдат сменяни по-често, така буквално ще им отнемем възможността да се целуват и сближават с институции, както и ще им отнемем възможността за колосални бъдещи кражби. а баби и дядовци е по-добре да се примирят с пенсионирането си и да идат да си копаят градинки или да си намерят някакво хоби да си доизживеят живота в мир и спокойствие, ей го един изперкал от дългогодишно управление дядо пъчи гърди с автомат, аз бих бил по-впечатлен ако демонстрира завидни умения с мотика, лопата, вила, коса и други подобни уникални инструменти
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 В.В.П.

    13 4 Отговор
    ГРУБО СЕ МЕСЯТ В ДЕЛАТА НА БЕЛОРУСИЯ...ХИБРИДИ ХВЪРЧАТ...НА БЕЛОРУСИЯ МЯСТОТО И Е С РУСИЯ.....НАЦИСТИТЕ ПРЕДИ 80 Г.ГИ ИЗБИХА И ПРЕПОЛОВИХА ДЪРЖАВАТА.....ТОВА ЩЕ НАПРАВЯТ И ДНЕС...ТОЛКОЗ ПО ТЕМАТА......

    Коментиран от #34

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    20 1 Отговор
    Хиените се увъртат с капещи слюнки! Запада живее чрез грабежи на други народи ! Капитализма неможе да съществува на собствени РЕСУРСИ ! Не си съгласен ? Нека Видим а не само да Гледаме ! Заводите ни са затворени ! Нови не се строят ! Селата ни разветяха или Опустяха ? Работните места се съкратиха а нови Несепоявиха ! Дадоха ни ХОРИЗОНТИ - да се активизарами сами ! Народа премина на оцеляване на собствени сили, средства и труд ! И ХОП ! Европа каза СТОП ! Втора скорост, Шенген, Мобилност, Пазара ни е отворен за стоки и храни от ВЪН но затворен за нашите ! Домашните животни и птици с изключение на Едрият рогат добитък у нас ЗАБОЛЯ - не по физически а икономически и политически ! Стана ясно че , тази Свобода и Пазарна икономика на нас път не дава - прилични парични средства, няма да свъртим - остава едва за ядене ако можем да посадим. Месото в селото, също става проблематично - вече имаме ЛИМИТ. Да ! Не повече от две ! Това е днес а какво ще утре ? На шосето да излезеш също трябва да се "навеждаме"! Оказа се че Инициативата отиде само в ръцете на наглата продажна администрация ! А Свободата също съпровожда Инициативата е в ръцете на същите ! Къде е АЛТЕРНАТИВАТА ? НЯМА такава !

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ха че

    9 0 Отговор
    Може да се боиш исамо от един човек. Това, че има подкрепата на 80% от населението не означава, че не трябва да се страхува от останалите 20%.
  • 32 Много

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "CFC":

    Субективно мнение изказваш. По твоята логика и във Франция хората не искат защитата на Макрон, в Германия също, в Гърция, в Испания, Италия, България, Израел, САЩ и т. н.
  • 33 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    16 1 Отговор

    До коментар #29 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    Месото в селото , също става проблематично - вече имаме ЛИМИТ , не повече от две прасета. За сланина, за фризера, за луканка , за цяла година и за цялата фамилия ? Защо ? Гледаш а неВИЖДАШ, слушаш а не ЧУВАШ ! КАПИТАЛА иска ние да сме КЛИЕНТИ а не КОНКУРЕНТИ ! Пак не си съгласен с мен ! Добре, нека опитаме така : парите "дават" ни ги от Брюксел и си ги вземат обратно НЯКОЛКО ПЪТИ ! Прво с лихва, Второ да купим стоките им в МЕТРО и ЛИДЪЛ и т.н. и Трето - ПАРИТЕ с ПЕЧАЛБАТА отиват директно в ЕВРОПА ! З а нас остава да връщаме отново същите ПАРИ и ЛИХВИТЕ. Схемата е " Задна Прашка - по Хайдушки !" А ние се надяваме че сме част от Запад и благославяме ! Това е СТРАШНО което става с нас !
  • 34 Hoho Boho

    3 8 Отговор

    До коментар #27 от "В.В.П.":

    Какви глупости пишеш.
    Тия стотици хиляди на протестите да не са дошли от Африка за да протестират.

    ...бил избран с 80% ...и къде са му избирателите за да го подкрепят?
  • 35 Атила - бич божи

    1 1 Отговор
    Я че ги опрайм.
  • 36 МАФИЯТА БОЙКОВА НИ ТРОВИ

    9 0 Отговор
    ЛУКАШЕНКО Е ПАТРИОТ ЗАЩИТАВАЩ ДЪРЖАВАТА СИ. А БОЙКО МАФИОТА СПИ С ПИЩОВ НА ШКАФЧЕТО И ПАЗИ КРАДЕНИТЕ ПАРИ, ДЕТО ГИ Е КРАЛ ОТ НАРОДА. БИЛИ СА ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА А СА ОТИШЛИ В ШКАФЧЕТО НА МАФИОТА. БОЙКО Е ВИНАГИ С ПИЩОВ ГЛОГ 9 ММ 17 ПАТРОНА ОТ НАЙ-МОЩНИТЕ. ТАКА ХОДИ НАД 20 ГОДИНИ. БОЙКО БОРИСОВ ОЩЕ ОТ МАФИОТ МУТРАФОН ХОДИ С ПИЩОВ ЗА ДА РЕКЕТИРА.
  • 37 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    6 0 Отговор
    "Творческите възможности" са творчески само за Криминалният Елит ! А каква е целта с предложението на " Нова Конституция" ? Ще ти го кажа тъй , с басня като на Крилов " Лебед, Рак и Щука " но аз по нашему : В голяма Яма попадат вътре Вълк, Мечка и Овца , вечерта наближава и става време за " СОФРА " ! Предложението е чрез честно и Демократично Гласуване - резултата е логичен и без алтернативен 2:1 ! Вие наистина ли вярвате че нашите ХИЩНИЦИ са решили с НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ да ни убедят че ще станат ТРЕВОПАСНИ ! Истината е да пускане на " Димна " завеса за успокоение и овладяване на страсти и емоции. А Конституцията само ще УКРЕПИ тяхните позиции ! Тук обаче ние ТРЕВОПАСНИТЕ имаме ШАНС , ние влияем на гласуването и ако го пропуснем - КАСАПИТЕ ще ни споходят окончателно ! Референдум за Конституцията е нужен - ТОВА ЩЕ Е ПОЛЕТО НА СРАЖЕНИЕТО НИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ ! Ако ли не - ще ни окачът кожите на стената за царвули !
  • 38 Монгола

    8 1 Отговор
    Александър Лукашенко ще ви смаже сороси зад него е силата на,, Руската армия "значи шанса за успех му е 101%! Искат ли соросите от запад да усетят силата на Руската армия?

    Коментиран от #43

  • 39 Уди Кълвача

    8 0 Отговор
    И Анхела Меркел фалшифицира избори но от Минск не и се мешат!
  • 40 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    6 1 Отговор
    За дълбоко съжаление на немските сороси те не решават в Беларус.
  • 41 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    4 0 Отговор
    Нашият шанс е да се НАЛОЖИМ в КОНСТИТУЦИЯТА в нейната Идеологическа , Социална и Политическа линия - да служи на Народа - Нацията и Държавата ! А администратора да се контролира и корегира от ИЗБИРАТЕЛИТЕ ! По народному " Вържи Попа ! Че да ти е мирно селото !" От мен толкоз ! Лека вечер !
  • 42 Иван

    3 8 Отговор

    До коментар #13 от "Булхава Анастасия":

    Настя много си права. За съжаление обаче Путин няма как да резреши Беларус да стане нормална демократимна държава. Не знам какво ще се случи но много вероятно при вас ще има марионетна фигура на Путин. Цялата тази работа в момента е многоходовка на Путин. Ясно беше че Лукашеко ще фалшифицира изборите и ще има масови протести и ще бъде идеалното време за Путин да лови риба в мътна вода. то йпросто чака момента сега за да дойде като рицар на бял кон.Иначе се възхищавам на героизма и умните дейстивя на беларуския народ. Не се връзвай на безбройните тъпанари в БГ. За съжаление/на мен като българин/ ясно се вижда кой народ е по-тъп по начините на протест.
  • 43 въпрос с повишена трудност

    0 3 Отговор

    До коментар #38 от "Монгола":

    това значи ли че подкрепяш президента и протестите срещу правителството,което пък е на червения боко?

    Коментиран от #45

  • 44 Дойче лайнаре

    6 1 Отговор
    Вие,платени мекерета, DW,вие сте една платена долнопробна, миришеща на щатско-еврейски долари! Такива като вас заслужават да горят на клада,като в Средновековието!
  • 45 Монгола

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "въпрос с повишена трудност":

    Боко е червен само на членска книжка на БКП той винаги е бил партиец още едно време.

    Коментиран от #48

  • 46 Питаш ли се защо все повечко живи

    5 2 Отговор
    Села у нас се обявяват за ГРАДОВЕ ? Не се сещаш ? Ще ти кажа . Щом си в град - нямаш право за животни в двора ! И тогаз - бегом в МОЛА ! И пак ще купуваш и финансираш ти ЕВРОПА. Ти НЯМАШ ПРАВО да работиш и твориш дори за себе си ! Ти трябва да съживяваш ЗАПАДА а не да си част от него ! Свободата аз днес въобще не я виждам и пак за Тодор Живковото време започвам да завиждам. Не че беше Лукс и Охолно но беше Благодат, Човешко, Спокойно и Доволно !
  • 47 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    5 2 Отговор
    Само в съюз с РУСИЯ - можем да оцелеем от ХИЕНИТЕ на Запад !
  • 48 въпрос с повишена трудност

    1 2 Отговор

    До коментар #45 от "Монгола":

    добре де значи в момента ни управляват комунисти, следи мисълта ми ,а соросоидите са американски комунисти/демократическата партия/... и така кого ще мачкаш?

    Коментиран от #51

  • 49 Тридесет години

    5 0 Отговор
    Народа ни интензивно " гасне" и " топи" ! Нещо грешно и измамно се ТВОРИ ? Виждаме ли и Усещаме ли Угрозата от ИЗМАМАТА .
  • 50 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор
    Много вдигнати юмручета видях на митинга???
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 HohoBoho

    6 0 Отговор
    Бойко, ела да се окъпеШ във всенародната любов!
  • 56 Факти

    8 1 Отговор
    Спрете да пускате тези евтини и провокативни статии. Придържайте се към “фактите”!!!! Не си измисляйте! Лукашенко е БОГ в Беларус. Затова го избират с 86% от гласовете. Той няма нужда да фалшифицира изборите. Там опозиция просто няма. Има някакви марионетки с двойно и тройно гражданство, които се опитват с някакви плахи подривни действия да създадат напрежение. Няма масови протести, даже на платените кадри се вижда. Вместо да разпространявате лъжи, покажете протестите в Германия и Франция. Покажете истинските факти. Балонът е на път да се спука.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 оня с коня

    5 8 Отговор
    Със ВДИГНАТ ЗАПЛАШИТЕЛНО ЮМРУК нашият и.д./"изпълняващ длъжността"- пояснявам на простите!/ "Президент" върви по същите Пътеки на Лукашенко.И също като Него си е осигурил Висок обществен Рейтинг...чрез определени Агенции за Социологично проучване.Най-съществената прилика обаче между тях е,че и Двамата РАЗЧИТАТ НА МОСКВА да ги задържи на Постовете им!

    Коментиран от #64

  • 60 Защо добитака трябва да "ЧИПИРАН" ?

    4 0 Отговор
    О. О. О .....о.о.... ! Бедпа ти е фантазията ! Първо за да го Декларираш и му платиш Данък ! Второ , ако въдиш повече от обявените бройки се ликвидира + санкция ! Трето - вързване на ръцете за да не Произведеш и не Продадеш ! А при Бай Тошо - НЕ БЕ ТЪЙ ЛОШО !
  • 61 Партийните лидери по ТОЗИ въпрос

    4 0 Отговор
    Нищо не " Кихат" , защо ! Защото те не ще са с НАРОДА а с Брюксел и ще облужва у нас, на Европа ешафода /гилотината/ . Те ще вършат с нас онова което е угодно на запада ! Ние няма партия с Лидер която да ни ПОВЕДЕ към Социална СПРАВЕДЛИНОСТ ! Ние сме пчелен кошер, без МАЙКА !
  • 62 Този Евросъюз ни гарантира

    8 1 Отговор
    Недоимак, глад , беднотия, мизерия, разруха и ликвидиране като население , народ и държава ! Имаш ли аргументи , опровергаващи туй що се вижда НА АЧИК ?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Трол

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "оня с коня":

    Кобилкин, патоса ти няма да спаси Вожда ти! Казах ти, ориентира се другаде, че губиш! И да се научиш да различаваш унгарското от българското знаме, че още ги бъркаш!
  • 65 Сандо

    1 0 Отговор
    Мокрите сънища на парцала ДВ
  • 66 Яверт

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "CFC":

    Ама не знаят че ще получат това което получихме ние. Затворени заводи и половината население емигрирало. Псевдо демокрация, Бойковци, Пеевци и други кърлежи. Няма да са като германците, няма. Ние видяхме и знаем.

    Коментиран от #67

  • 67 Сибирь

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Яверт":

    Ами тия демонстрантите знаят,но повечето са от западен Белорус и западна украйна ,тия са псевдо киатолици и ненавиждат всичко руско и православно. Само,че на другите взе да им писва и започнаха да се организират
  • 68 стоян георгиев

    1 4 Отговор
    лукашенко е един клоун и на беларусците им писна от цирка му и отдавна не им е смешно!беларус граничи с полша и балтика и беларусите виждат къде бяха те спрямо поляци и латвиици и къде са сега.освен това на всеки народ му писва един и същи идиот 26 години да го мачка и обира безалтернативно.сега въпроса е как ще реагира лукашенко.дали ще тръгне на открит конфликт с народа си или ще се оттегли към русия .важнo е също как ще реагира и путин .квото и да се случи обаче ни лукашенко ни путин имат решение за траино решаване на ситуацията!