Last news in Fakti

28 Август, 2020 08:52 1 960 7

Още арестувани след вчерашните протести в Минск

  • беларус-
  • александър лукашенко

Лукашенко отправи обвинение и към НАТО, чиито членове са Полша и Литва, че през последните седмици струпва войски край границата

Още арестувани след вчерашните протести в Минск - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 180 души са арастуваните по време на вчерашните протестни акции в Минск, предаде ТАСС.  

Агенцията се позовава на правозащитния център "Вясна", според когото сред задържаните има и журналисти, и хора, които не са граждани на Беларус. Част от арестантите са били освободени, допълват от ТАСС. 

По време на 19-ия ден на протести в страната десетки жени образуваха жива верига на минския площад "Независимост" - в знак на протест срещу разгонването на демонстрация предната вечер, обобщава от Асошиейтед прес. 

От агенцията припомнят, че тогава полицията блокира входа към католическа църква, в която се бяха скрили протестиращи. Действие, което предизвика възмущение и в обществото, и сред беларуски духовници. 

Като "недопустимо" определиха вчера преследването на членове на Координационния съвет на опозицията в страната и посланиците на страните от ЕС в Беларус. 

Междувременно стана ясно, че полското външно министерство  е извикало беларуския посланик във Варшава. Причината - медиийни публикации, според които президентът Александър Лукашенко е обвинил Полша в заговор да заграби част от страната, ако кризата там се задълбочи, предаде "Ройтерс".

Лукашенко отправи обвинение и към НАТО, чиито членове са Полша и Литва, че през последните седмици струпва войски край границата, предаде беларуската телеграфна агенция БелТА. 


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минчо

    4 3 Отговор
    Беларус прилича на България😢😢😢

    Коментиран от #6

  • 2 onq s konq

    7 2 Отговор
    Сирос скоро ще свърши парите за протести също както свърши парите в Унгария и Белград! 😁😁😁😁мараба!
  • 3 Бесен Язовец

    2 10 Отговор
    Какво го търпи още ЕС този мустакат дебил. И той и дружката му путин са за разстрел.
  • 4 Бесен Язовец

    4 1 Отговор
    Все пак са арестувани не ги стерилизират на консерви говеждо както в Кравария! 😁😁😁
  • 5 Сандо

    6 2 Отговор
    Няма ли веднъж,поне от кумова срама,да публикувате и позицията на официалната власт?Иначе всички знаем,че демократичните и свободни медии лъжат и манипулират като за световно.
  • 6 Бай Мунчо

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "минчо":

    Мунчо Беларус не прилича на България а на твоя приятел Путин.
  • 7 Някой

    4 0 Отговор
    Съвсем случайно щабът ,от който се ръководят протестите в Белорус се намира във Варшава.А двадесет годишния хлапак от Nexta,бълва по няколко видеа в минута ,тъй като има огромен информационен ресурс зад себе си .Дали всички католически църкви по света работят късно вечер или само онези ,които са в близост до трасето на протестите в Минск?
Новини по държави: