Last news in Fakti

16 Ноември, 2020 18:27 12 600 121

Държавата е в режим на свободно падане - един разказ за реалността пред ФАКТИ

  • здравна система-
  • covid-19-
  • правителство-
  • бургас-
  • емил соколов-
  • ситуацията в болниците

Накрая всичко се свежда до съпричастността между хората. Това е, което държи здравната система и нас още живи

Държавата е в режим на свободно падане - един разказ за реалността пред ФАКТИ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мрежата е залята от алармиране, че масово бива отказвана медицинска помощ на хора, заразени с COVID-19, които не се чувстват никак добре. Системата е пред пълен разпад, както прогнозира преди малко повече от седмицата медицинската сестра Веселина Ганчева. В Шумен напуснаха лекари, а продължаващите борбата изнемогват и са капнали от умора. За всичко това трябва да ''благодарим'' на неадекватното управление на кризата от правителството.

В морето от притеснителни случаи е и дядото на Емил Соколов от Бургас. ФАКТИ се свързахме с Емил, който преди това бе написал кратък пост във Фейсбук за случилото се на неговия дядо.

Ето какви подробности разказа той пред медията ни:

''Дядо ми на 81 години е с Ковид-19. Всичко започва преди седмица, когато го втриса. Вдига лека температура, която след 2-3 дни изчезва. Стар човек е и не се сеща да се тества веднага. Мисли си, че вече е по-добре. Няколко дни след това става страшно – кашлица, висока температура, страшна умора. Прави си снимка на белите дробове и PCR тест. Позитивен е с двустранна бронхопневмония. Личният му лекар му дава направление за болница и настоява веднага да бъде приет. Да, но в Бургас и цяла Бургаска област се оказва, че легла няма.

Това, което ни говорят по телевизорите как няма да остане човек, който да не е прегледан, просто не е вярно. Абсолютна лъжа е. Болниците и лекарите са на предела на силите си. В Бургас няма дори кого да повикаш за домашен преглед. В един от дните, когато се е чувствал много зле, дядо ми е потърсил бърза помощ. Линейка не идва в продължение на седем часа. Накрая просто се е отказал и е решил да се лекува както може. Става му ясно, че държавата е в режим на свободно падане. От работа, работа, работа, не остава време за хората, хората, хората.

Лекари, медицински сестри, пациенти – много се говори за тях, но нищо не се прави. Властта е абдикирала от задълженията си и се надява, че посредством пропаганда и гръмки думи, ще избута до изборите. Високата цена за това, измерваща се в животи, не влиза в сметките на управляващите. Политическото оцеляване се оказва по-важно от физическото.

Това беше причината да напиша пост във Фейсбук относно състоянието на дядо ми. Надявах се, че някой ще се отзове. Така и стана – от частната болница „Дева Мария“ в Бургас се свързаха с мен и проявиха човечност. Нещо, което предвид обстоятелствата и задълбочаващата се криза в страната, не е никак лесна задача. От болницата обещаха веднага щом някой се излекува да приемат дядо ми. Малко след това той беше настанен при тях и сега се лекува. Накрая всичко се свежда до съпричастността между хората. Това е, което държи здравната система и нас още живи.

Каквото и да ни говорят, човечността не е дефицит у нас. Освен от болницата, писаха ми още много загрижени хора. Предлагаха съвети, лекарства, грижа – кой каквото има. Благодарен съм на всеки за проявената загриженост и внимание. Това ясно показва, че обществото ни иска и може да се справи с това предизвикателство. Тези, които не искат и не могат, са хората начело на държавата. От тях освен биене в гърдите, нелепо самохвалство и крещящ цинизъм друго не може да се очаква. Въпреки липсата на всякакво управление на кризата, вярвам, че ще се справим. Не бива обаче да повтаряме тази грешка отново. Толкова безотговорни и нечовечни хора нямат място в управлението на страната не само по време на пандемия, а изобщо. Това е поуката от тази история и многото подобни, за които чуваме всеки ден.''


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 157 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турската

    20 61 Отговор
    армия влезе в Азербайджан.

    Коментиран от #20

  • 2 SARS

    158 9 Отговор
    Безхаберието в здравната система- сега берем плодовете му!

    Коментиран от #37

  • 3 Кочинката

    124 10 Отговор
    се разпада.
  • 4 Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер

    54 53 Отговор
    Приятели! Драги съфорумци! С огромна болка ви съобщавам че преди 3 дни почина от жестокия коронавирус мой комшия бай Христо! Човека бе възрастен, но нямаше придружаващи заболявания. Само преди 6 дни ми подвикна от терасата си като се прибирах да ме поздрави! Преди 4 дни се почувствал зле, теста му излязъл положителен и днес почина. Живееше на центъра Бул.България 26,до сладкарница Неделя и срещу кафе Елена. Всеки ден ходеше да си пазарува от кооперативния пазар който е на 200 метра от нас. Винаги с малка количка и на връщане сядаше да си почине ! Мъката е огромна , явно от възрастта организма му бе отслабнал и за 4 дни вируса го погуби. Прав се оказа Генерал Мутафчийски - "Ще се загубят човешки животи. Предимно на нашите майки ,бащи ,баби и дядовци"....Снощи Борисов каза -"Защо да налагаме забрани? Всеки знае че има страшна пандемия. Никой насила не караме да ходи по заведения,казина и фитнес зали. Да си стои в тях за да е здрав". Има логика в тези думи , но има индивиди които нямат разсъдък и после сеят заразата в обществото. Както при бай Христо който се е заразил най вероятно когато е ходил на пазара за покупки. Вчера в 10 милионна Гърция имаше 2700 новозаразени и 43 починали и затвориха всички заведения,ресторанти,магазини и наложиха вечерен час. Има и забрана за напускане на домовете само в спешни случаи когато се налага лечение. Опитват хорицата да се спасят. А при нас в 6 милионна България 3700 новозаразени и 80 смъртни случая адекватни мерки от

    Коментиран от #10, #47, #108

  • 5 Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер

    70 40 Отговор
    А при нас в 6 милионна България 3700 новозаразени и 80 смъртни случая адекватни мерки от правителството няма. България пламна и гори! Смъртността в нашата страна е колкото 3 балкански страни взети заедно - Гърция,Сърбия и Северна Македония. И всичко това заради неадекватното управление. Ще понесете отговорност, няма да ви се размине. Вчера по БТВ излезе статистиката че починалите октомври 2019 г .в България са 9500 човека а за октомври 2020 са 11026. Тези повече от 1500 починали тази година са от коронавируса. Ужаса наистина ни сполетя!

    Коментиран от #62

  • 6 Боко Боков

    99 20 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Докато не можех да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.

    Коментиран от #117

  • 7 Иванов

    24 127 Отговор
    На автора на тая статийка , му предлагам , да застане начело на здравното миннистерство и да реши всички проблеми. Нали знаете ,защо българите не си е.ат жените на улицата? Шото всеки ще спира и ще дава акъл. Да, много сме силни по акъла и по критиките, иначе- сме гола вода. Пълно е с нещастни драскачи , пишещи глупости по цял ден.

    Коментиран от #13, #21, #29

  • 8 Шмекер

    77 9 Отговор
    А Боко се похвали,че го е изкарАл у зайчарнико.

    Коментиран от #75

  • 9 Ковид цяр

    27 77 Отговор
    От целия разказ разбрах, че дедото е бил в режим на изчакване с бронхопневмония, докато не направихме реклама на частната болница.
  • 10 Сила

    20 42 Отговор

    До коментар #4 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Лелееее! Ти верно си стар ерген! Как не те те мързи да пишеш чаршафи, който никой не чете!!!

    Коментиран от #16

  • 11 професора

    29 40 Отговор
    Този вирус е доказал, че може да повали всяка здравна система, дори тази на САЩ!l
  • 12 Някой си

    14 49 Отговор
    Чек сия малко!
    Нерде КОВИД 19, нерде двустранна бронхопневмония?!
    Ако има някой лекар в сайта нека обясни какво общо имат двете заболявания.

    Коментиран от #18, #103

  • 13 Мустафа

    9 18 Отговор

    До коментар #7 от "Иванов":

    Иванов не само, че дават акъл ами му казват- "дръпни се малко да ти покажа как стават тези работи".
  • 14 жоро

    26 41 Отговор
    След 75 години комунизъм и неговите метастази през последните 30 години съсипаха всичко - икономика, вяра, душевност, българина скъса връзките със селото и се превърна в градски дегенерат.
    Всички професори и именити доктори точат касата и прогонват младите лекари в чужбина.
    От какво се оплакват бесуващите тук комуняги, нали те самите със гласа си гласуват за тези, които са производни от тези 75 г. Васко Кръпката - комунизмът не си отиде !

    Коментиран от #22, #31

  • 15 РЕВЕТЕ ЛИ .. ПРЕВРАТАДЖИИ,..РЕВЕТЕ ЛИ

    22 80 Отговор
    ... СЕГА БЕГАЙТЕ ПРИ ФАТМАКА, ИМПЕКСА, ТРИМЦАТА ПЕ"ДА'ЛИ, РИСТЕ БОЙКИКЕВ-СОРО'С'ПИЯТА И МАНГЪРКАТА ДА ВЕ...ЛЕКУВАТ!
    ПАЛЕТЕ МАСКИТЕ, ПОДИГРАВАЙТЕ СЕ С ЛЕКАРИТЕ И КРЕЩЕТЕ. "ОСТАВКА".. МАЛО'УМНИ ДОБИТЪЦИ.....
    ...МЕРКИТЕ БИЛИ... СТРОГИ, Нарушавали ПРАВАТ А СЕГА....ЗАЩО МЕРКИТЕ НЕ СА...СТРОГИ.... МА'РШ ПРИ ФАТМАКА - ДЕБ'ИЛ С...ЖЕНСКОТО ЮМРУЧЕ

    Коментиран от #32

  • 16 педагогическа

    11 12 Отговор

    До коментар #10 от "Сила":

    Бай Курти го четат само девойки в ученическа възраст.
  • 17 Behemoth

    14 3 Отговор
    Най простия на най високото......мрете яко ....и ходете на църква, ей..
  • 18 Грейс

    30 2 Отговор

    До коментар #12 от "Някой си":

    Караш пневмония може и без симптоми, а никой не може да те прегледа заради полож тест! Това е коварното на този вирус.

    Коментиран от #24

  • 19 ТОВА Е ПОРЕДНИЯТ КОМУНЯГО-ФАТМАШКИ

    10 44 Отговор
    ..ФЕЙК! НЕЩО КАТО..."ПРЕБИТИЯТ СТУДЕНТ " И..СНИМКАТА ОТ 7 год.,..ПЪЛНА ИЗМИШЛЬОТИНА И МАНИПУЛАЦИЯ!
    ФАТМАКА КОГА ЩЕ СЕ ПОКАЖЕ ОТ ЗЕМЛЯНКАТА С..ВДИГНАТО ЮМРУЧЕ И ДА ВИ СЪБЕРЕ ПРЕД ..ШПИОНСКОТО ГНЕЗДО НА ДУНДУРКОВ 2???
    Е .. ТАКА ДА ВИ.. ПРОСВЕТЛИШ, ЧЕ ТАКОВА ЖИВОТНО..НЕМА???
    ЖАЛКИ РЕВЛИВИ Г-ЕЙЗЕРИ И НИЩО'ЖЕСТВА
  • 20 Много лоши хора има

    46 10 Отговор

    До коментар #1 от "Турската":

    40милиарда лева външен дълг има да ги връщаме към близките 40 години тоест до 2060г.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Г5687

    26 7 Отговор

    До коментар #14 от "жоро":

    При тебе вируса на антикомунизма ще те прати в едно заведение ръководено от психиатър.
  • 23 Мими

    23 10 Отговор
    И затова децата трябва да си стоят вкъщи!
    Струпвания не трябва да се допускат.
    Министъра на образованието гледа през розови очила,но с всеки ден мерките изглеждат все по- недостатъчни.
  • 24 Някой си

    21 15 Отговор

    До коментар #18 от "Грейс":

    Лекар си точно колкото аз съм Юри Гагарин!
    Двустранна бронхопневмония без симптоми?!
    НапраО счупи тъпомера!
    Аре у лево троле!

    Коментиран от #36

  • 25 jorj

    23 38 Отговор
    А защо не слушахте НОЩ!!! Колко набиваха в главите ни какво трябва да се прави и какви мерки да се спазват, ама НЕ!!!! Българите едно си знаят, едно си лаят, и ако някой иска да го промени го сатанизират! Сега когато ножа опря в кокала ревем, държавата е в режим на свободно падане!!! Ами нали ние сме държавата, защо голяма част от държавата не се вслушва в себе си!!!!! Подобни случаи имаше в цяла Европа и то много повече отколкото в България!!!!!
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    48 13 Отговор
    държавата реално е абдикирала от ХОРАТА

    Коментиран от #30

  • 27 месара

    19 48 Отговор
    един генерал казваше ли ви че ше се мре ? казваше ви , а вие го обиждахте и се подигравахте ! правителството казваше ли ви , и сега казва ли ви да спазвате мерките ? казваше ви , и сега ви го казва ! сега като видяхте дебелия , обвинявате правителството че не вземало мерки . ако се мислеше и се спазваха мерките , резултата нямаше да е такъв какъвто е сега - заболелите , починалите , сигурно щяха да са по малко . много хора повярваха и на фигуранта че вирус нямало , а Борисов ни плашел . ами не ни е плашел , опитал се е да ни предпази , ама ......

    Коментиран от #72, #90

  • 28 Само минавам ама саде да..попитам ..де..

    15 37 Отговор
    Кого започва ..6-тото ВЕЛИКО ВЪСТАНИЕ на ПРЕВРАТАДЖИЯТА- ЗЕЛЕНИЯ СМР'АДЛИВ ЧОРАП И ЧЕРВЕНИТЕ ДЖЕ'НДЪР-СОРО'СПИИ ?!?
    ИМПЕКСовица ще докара ли пак АЛЦХАЙМЕРИТЕ, АРТРОЗИТЕ И НЕКРОЛОЗИТЕ в центъра на СОФИЯ?!?

    Коментиран от #71

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 гост

    34 2 Отговор

    До коментар #14 от "жоро":

    Жоре тия не са комунисти !!!! Истинските комунисти ги убиха в Скравена в Белене и много други !!!! Те не искаха народна пенсия защото казваха че НАРОДА ЩЕ СИ ТЪРСИ ПАРИТЕ !!!! НО ПСЕВДО КОМУНИСТИТЕ ГРАБЕХА ТЕХНИТЕ деца заедно с тия на богаташите можеха да учат . После станаха директори приватизатори и по- нататък си знеш !!!СЕГА СА МУТРИ като ТИКВАТА !!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Васил

    22 3 Отговор
    Ако питате диктатора всичко е мед и масло
  • 34 Съвети на специалиста

    12 1 Отговор
    Аз го изкарах с главоболие и гърлото ме болеше нямах обоняние и нямам температура и отпадналост боли ме гърба пия парацетамол и много чай и вода около 2/3 литра на ден пикая през половин час днес ми е 6 ден температура и отпадналост в продължение на седем нямам задух лек. Мравучкания по крайниците. Мажа си носа с крем здраве. Нямам вкус. Дъвча много лукчета.

    Коментиран от #43

  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 37 Отговор
    Президента Радев и Нинова са главните виновници за сегашният бум на заболели Ако не бяха събрали и излъгали хората нямаше да стигнем до тук
  • 36 Грейс

    13 2 Отговор

    До коментар #24 от "Някой си":

    Не, не съм лекар! Пиша го като пострадал, начало без вкус и обоняние на 12 ден с температура 37,2 37,4 и след отрицателен тест с ЯМР, тъй като снимките не се рсьчетоха се оказа, че съм карала пневмония и все още съм с антибиотик, а ти ако искаш и Валентина терешкова бъди.

    Коментиран от #49, #50

  • 37 Не позна

    33 4 Отговор

    До коментар #2 от "SARS":

    Не само в здравната "система"! " Държавата" е на автопилот! Никойне знае какво прави и какъв ще е ефекта, а целта е келепира! Структурите са мафиотски изградени, защото ТОЙ това е правил в съзнателния си мафиотски живот.
  • 38 Дельо Хайдутин

    36 6 Отговор
    ГЕРБерския болен трол тук започна отново да краде никовете на хората. Краде моя Ник, на Козлодуй , на Стойко , Иван и т.н.. Това говори че хунтата е в паника и изпада в крайности от злоба и безпомощност...
  • 39 ликвидация

    33 4 Отговор
    Уверихте ли сте, че Българоубиеца вече е в добро здраве да си довърши ликвидацията на дъжавата.

    Коментиран от #41

  • 40 Трикстер

    25 4 Отговор
    Лойко Подрисов е мизантроп, който трябва да се махне от властта, защото нареди страната ни до тези от третия свят. Оставка, тикво проста!
  • 41 съчувствие

    14 2 Отговор

    До коментар #39 от "ликвидация":

    Съчувствия, искрено искам да ви помогна но се моля на Господ да ви помогне! Държавниците са нула!
  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "Ти МАЛО'УМЕН ли си или":

    да ти се връща ДОВИЖДАНЕ
  • 43 поправка

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "Съвети на специалиста":

    Коментар 41 се отнасяше за Вас. Желая ви от сърце да оздравеете!
  • 44 В е л и к и я

    11 1 Отговор
    Надявам се да отказват помощ само на сините туземци които са се пръкнали като тоя от оня ден къде ми зеваше зад устата в един магазин и плюеше без да си е сложил маската .. и като му казах да си я сложи той ме погледна презително и нагло и ми вика .. ЩО ...!
  • 45 Лекар Образна диагностика

    22 1 Отговор
    Обяснявам: Задухът се дължи именно да пневмониите, повтарям пневмониите, а не на бронхопневмонии. При това заболяване често са двустранни и обширни. При пневмония обичайно няма кашлица и "хрипове" на слушалка, така че "преслушването" в повечето случаи е безсмислено. Даже, когато се появи образ на рентгнова снимка, нещата са доста понапреднали. Най-достоверен в случая е компютърният томограф. Има хора без никаква симптоматика, а с типични инфилтрати. Доста от тях така и не развиват клинична картина. Както каза недолюбваният доц. Мангъров, всички ще го изкараме, така че паниката само отнася безсмислено човешки животи, които не им е било времето сега. Организираният правителствено и медийно хаус не е в интерес на хората. Няма и да е панацея ваксината, тъй като на ваксиниране подлежат само здрави хора извън период на епидемия или пандемия. Тя само ще напълни нечии джобове, а може би ще изпълни и друга функция. Не ме разбирайте погрешно. Твърдо съм за ваксините, но тук нещата не изглеждат чисто.
  • 46 Др Хус

    6 3 Отговор
    Българите са недисциплинирани и за това ще ядат дебелия сух. Суджук имам предвид. Датчаните са дисциплинирани и също го ядат ама мек. Хляба имам предвид.
  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    здравей МАРТИНЕ не обръщай внимание на обиждащите те обиждат себе си но не го осъзнават а тук има крадец на никове краде и пише неща от чужди никове който стинския ник не е писал

    Коментиран от #56

  • 48 БургазлияАйтозлия

    29 2 Отговор
    "Линейка не идва в продължение на седем часа"....а,знаете ли колко линейки са за Бургас?.….4.....четири броя !!!....питайте г-да и г-жо журналисти.....и друго питайте,защо от 112 питат на колко години е пациента.....защото ако е над 70.....пиши го бегал......задайте ги въпросчетата на т.н.министър....и защо се нарежда на банкомата......питайте,може и да ви отговорят......

    Коментиран от #53

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Някой си

    1 8 Отговор

    До коментар #36 от "Грейс":

    Тая температура и симптомите ти са като на туберколоза, но не и на КОВИД 19 !
    Аре бегай т.ъ.п тролчо!

    Коментиран от #54

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 4 Отговор

    До коментар #48 от "БургазлияАйтозлия":

    господине има бездушие има бяла мафия
  • 54 Грейс

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Някой си":

    Гола Вода си! Бегай от сайта, като ни приемаш, ни предаваш.

    Коментиран от #57

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 бай курти 45 г.-Ерген- 20 г.ваш ЛИДЕР

    6 1 Отговор

    До коментар #47 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Е те не обиждат а един написал че ме четат само млади ученички! На никой не обръщам внимание ,защото пандемията е ужасяваща и както каза един професор преди седмица съвсем скоро всеки гражданин ще има близък починал от КОВИД-19

    Коментиран от #68

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Уж така

    18 4 Отговор
    Абсолютно вярно е всичко написано. Казвам го от свое име, от личен опит. Това, което ни говорят по телевизията, приказки от хиляда и една нощ, изобщо не отговаря на истината! Евтин пипулизъм, нищо друго. Опитват се да ни внушат, че нещата са под контрол. Да, обаче никак не са. Съчуствам на лекарите, на персонала в болниците. Тромава здравна система, бюрокрация, тъпи заповеди и изисквания, а хората, болните хора и техните близки са потърпевши. Толкова отвращение има у мен,от долните лъжи на политиците ни, че ми се повръща само като ги гледам
  • 59 Онзи

    10 1 Отговор
    Кога ще пуснете журналисти в ковид отделенията да видят хората какво се случва? Казват че няма места и толкоз. Пуснете разследващи журналисти да разговарят с хората. Болници, политици и медии участват в ковид пропагандата.
  • 60 До 7

    1 0 Отговор
    А аз мислех, че от благоприлчие не правят споменатото от вас по улиците.
  • 61 52719

    13 5 Отговор
    ГЕРБ спрете да крадете и си ходете с мир! ОСТАВКА!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ковидова22

    4 1 Отговор
    Ковида показа колко са озлобени хората в бегето. Не че нещо ама и западняците мразят техните си държави. айде бъдете здрави.
  • 65 СПОЛЕТЯ НИ НЕ УЖАСА!

    12 3 Отговор
    СПОЛЕТЯ НИ НЕ КОВИДА! СПОЛЕТЯ НИ БЕДСТВИ... ЕТО МУ.. ТРА.. ГЕН БОРИСОВ, РАЗПИСАЛ СЕ ПОД ДОКУ... МЕНТ ЗА РЕДУ.. ЦИ...РАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ДО ДВА МИЛИОНА.. ПО ВЪЗМОЖНОСТ БЕЗ ПЕНСИ... ОНЕРИ.. В СВЕТА ПОЛОЖЕНИЕТО Е СЪЩОТО! ЗАТОВА УПРАВЛЯВАТ БОРИСОВЦИ, МЕРКЕЛЦИ, ДЖОНСЪНЦИ И ВСЯ СВО... ЛОЧ.... САМО ТАКИВА, КАТО ТЯХ МОГАТ ДА УБИ... ВАТ ХОРА.... И МУТРА... ФЧИЙ... СКИ също!
  • 66 яко ни лъжат

    13 4 Отговор
    НЕ Е ВЯРНО ТОВА , ОТДАВНА СМЕ ПАДНАЛИ В ЯМАТА НА ГРОБ И СЕГА СИПВАТ ПРЪСТ ОТГОРЕ И НИ ЗАГРОБВАТ РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ.
  • 67 6323

    13 4 Отговор
    Така е, когато мерки не СЕ ВЗИМАТ РЕАЛНО, а само се разписват недомислици и после дори те не се спазват. Мерките са само за пред новините и за PR. Ако се разходиш из Бургас, няма да видиш почти никой с маска, кипи от народ навсякъде и загрижената община за здравето на хората в момента е разкопала целия град, защото дори насред пандемия, трябва да се правят псевдоремонти и да се крадат пари. Реалността няма нищо общо с това, което со прокламира от въздесъщото управление и това е резултата.

    Коментиран от #74

  • 68 Т44444478б

    3 4 Отговор

    До коментар #56 от "бай курти 45 г.-Ерген- 20 г.ваш ЛИДЕР":

    Не се страхувай защото ще се разболееш от параноя, каквото е писано ще стане.
  • 69 Гражданин

    5 3 Отговор
    Правителството или подценява ситуацията или е сложило розовите очила.
    Като няма лекари да се молят на Китай. Или е под достойнството ни? По-скоро ще разруши мита за справяне с кризата, който отвсякъде прокламират.
    Ама даже и това ще им простя, дъга да се помогне на системата.


    Ойо от всякъде се тръби
  • 70 Дядо Поп

    3 1 Отговор
    Ся да видим коя армия ще влезе да обяви Независим Кюрдистан......
  • 71 НЯМА ДА ДОКАРА СТАРЦИ...

    11 4 Отговор

    До коментар #28 от "Само минавам ама саде да..попитам ..де..":

    ШЕСТОТО ВЪСТАНИЕ ЩЕ Е ИСТИНСКО! ЩЕ Е БУНТ ОТ МЛАДИ И ЗДРАВИ НАЕМНИЦИ С КАЛАШНИЦИ И РПГ! ЩЕ СТРЕЛЯМЕ НА МЕСО!!! ОПГ-то МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, ПРАВИТЕЛСТВОТО, БАНКЯ, ДОМЪТ НА ЛОЙКО ПОДРИСОФ... НЯМА ДА ГИ ИМА... НО ЩЕ ИМА ТРУПОВЕ....!!!! РАЗБРА ЛИ НЕДЪГАВ ГЕРБЕРАСТКИ ТРОЛЕ?! ДА ТИ ГО НАПИША ОЩЕ ВЕДНЪЖ?; БАВНО?!?!?!

    Коментиран от #79, #83

  • 72 ЕДИН ПИШМАН

    7 5 Отговор

    До коментар #27 от "месара":

    СЕ ИЗГАВРИ С БЪЛГАРИТЕ! ЕДИН ДРУГ ИЗМИСЛЕН "ГЕНЕРАЛ" НИ УБИ... ВА С ПОМОЩТА НА ПИШМАН "ГЕНЕРАЛА"

    Коментиран от #76

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Кути

    5 4 Отговор

    До коментар #67 от "6323":

    И ти си от Шизофрениците,...
    Ае..Лево Ориентираните сексуално и Политически Иди'оти, най-после решете КАКВИ МЕРКИ ..ТОЧНО ИСКАТЕ!
    Фа затворят Държавата и добитъците по домовете или...да палите маските и ДЕ'БИЛА да ни убеждава от Землянката,че...ТАКЪВ ВИРУС НЯМА?
  • 75 Перо

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Шмекер":

    Примата изкара коронавируса в Резиденция Бояна с една армия медици!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Политолог

    11 9 Отговор
    Ами дядо ти пич е болен благодарение на зомбитата на Мангъров, който ги съветваше, че грипчето е леко и нужда от маски няма, няма нужда да се тестват и живота да си тече. Така, че струва ми се в неправилната посока гледаш. Га палихте маски ни ривахти!
  • 78 Гербаджийски

    8 4 Отговор
    Св.ине! Идете на 11 ет. в Пирогов и обяснете на вашите болни колеги лекари как добре се справяте. ТАМ НЯМА ДОКСИЦИКЛИН бе, из.роди! Погледнете ги в очите преди да умрат от вашите "грижи и мерки".

    Коментиран от #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ДедовияТ

    6 8 Отговор

    До коментар #78 от "Гербаджийски":

    Язе верувам саде на Фатмако.
    ОН каза че нема никаков вирус.
    Или ФАТМАКО е Лъжец?
  • 81 Хихихихии.. хихихихии

    2 1 Отговор
    Със жълтата рокличка на ма'й'ка ти и високи токчета си истински "Въстаник", кук'ло! Много са ти ме'ки китките и ще си развалиш мани'кюра, Юначе Неж'но.
    Хихихихии....
    Хихихихии.......
  • 82 Брадвата

    6 5 Отговор
    Пролетта не ни предупреждаваха, а планираха геноцида над нас. Сега си взимат заплатите и се подхилват как мре народът, мре яко, това е планът. Държавата не желае да ни има. Тя ни ненавижда. Българите не трябва да съществуваме. Смейте се, ама се огледайте.

    Коментиран от #86

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 стоян

    8 4 Отговор
    Ако бяхме нормална държава Боко Тиквата отдавна трябваше да е в затвора.За какво повече да говорим.........

    Коментиран от #91

  • 85 Гого

    13 3 Отговор
    Ами това е успешното управление на тройната коалиция ГЕРБ, НФСБ, ВМРО, начело с некадърника Борисов. Пълен разпад на здравеопазването и разпад на държавата и правото. Масово нарушаване на конституционни права, закони противоречащи на конституцията и пълен блокаж в здравеопазването. Не мога да си обясня как още от март месец като се заговори за пандемия, как се очаква втора и трета вълна на корона вируса сега се оказваме в това положение. Как може да вкараш ковид болни в онко клиника. Точно там където е една от най рисковите групи за заразяване с летален изход. Това е някакво безумие и само много отчаян министър може да му го роди главата. Защо премиера вместо да открива асфалтирани пътища и да хвърля пари за асфалт точно сега в тази криза. на хвърли от март до сега усилията да се финансира изграждането на COVID болници, да се впрегне строителния и финансовия ресурс там, а асфалта да почака малко. Ами май защото от болниците няма какво много да се краде. А от асфалт може. Няма друго обяснение. Тая тиква ще разсипе и държавата и хората. Няма ли кой да му сложи намордника най после? Иначе ще става все по зле. До кога ще чакаме? Да измрем всички ли? Или трябва да грабваме вилите? Това ли е изхода за да се оттървем от този мракобесен диктатор?

    Коментиран от #89

  • 86 КАЗМАТА

    4 6 Отговор

    До коментар #82 от "Брадвата":

    Пали маската и тръчи при оня ПЕ'Д'АЛ ..ФРЪЧИЛОТО на РЕШЕТНИКОВ.
    А като ви карат в Пирогов,... викайте като истински Хомо-Социалисти... ОСТАВКА и МУТРИ ВЪН!😂
  • 87 Доки

    7 8 Отговор
    Подли комуняги, до сега нямаше корона вирус, не било нужно да спазва карантина , а сега държавата не се справяла , здравеопазването било лошо
    Само дето не разбирате че кака ви Корнелия и такива като нея винаги ще. бъдат лекувани с най доброто а такива като вас ще мрат в канавките славейки Радев и бленувайки за Корни
  • 88 Кой го изненадва

    6 3 Отговор
    Само ще напомня, че Корнелия влезе във ВМА с леки симптоми при запълнен капацитет на КОВИД отделението.

    Доколкото следя досега ББ не е казал и една дума за това, та смятайте горе колко са опозиция реална двата лагера и колко им пука за нормалния българин.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 jorj

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "месара":

    Абсолютно точно!!!! За съжаление простащината е по-силна и от термоядрената бомба!!!! Затова тежко и горко на хората повели се по акъла на простаците, особено хвърчащите.

    Коментиран от #95, #112

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Доктор Ивчо

    6 3 Отговор
    Няма мирновременна здравна система, която да поеме такъв удар. Какво, трябваше да храним пет пъти повече лекари, защото някога може да се появи Ковид ? За извънредно положение се справяме идеално. Да бяхте видяли Италия през април. Носете си маските и си стойте в къщи. Болните доктори ще оздравеят. Натискът бърху болницитге ще намалее.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Дядо ти ?????

    2 7 Отговор
    Ти до каква възраст , желаеш да живее дядо ти ????.....????...???..Средната възраст е ......71 години. 83-71=12 години дядо ти е живял над нормата.!!!!!!......Бог дал........Бог Взел.

    Коментиран от #105

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Вики

    6 3 Отговор
    Докога ще търпим да се гаврят с нас?! Сега решили да махнат от закона задължението при тежки заболявания да осигурят болнично лечение! Сещате ли се защо... Но здравни осигуровки искат, нали?

    Коментиран от #99

  • 97 МАНАФА

    5 12 Отговор
    Аве къде е Зеления чорап, Черепа,Мустака, Тримата пед'али,Копейкин и вся ОСТАНЬЛАЯ СВО'ЛОЧ?
    Защо дезертираха Пу'тьовц'ите?
  • 98 Тим

    2 5 Отговор
    Абе нека се опитат да ми откажат помощ, ще ги съдя в Страсбург!

    Коментиран от #101

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Гого

    6 4 Отговор

    До коментар #89 от "ГЕЙ ЛИ СИ ИЛИ....обикновен ПАСИВЕН...":

    Ниско интелигентен и тъпоумен коментар присъщ на герберски трол. Но от симпатизантите на тиквата нищо умно не може да се чака. Само плюнки, неразбираеми бъртвежи и на незнайно какъв език.

    Коментиран от #102

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Дааааа...

    4 5 Отговор

    До коментар #100 от "Гого":

    Разкажи ни за мерките взети от Червената Мафия по време на Г-ей Въстанията на Де'била и Импексовица.

    Коментиран от #107

  • 103 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Някой си":

    Бая трябва са си глупав и грам да не си искал малко да прочетеш за короната щом го пишеш това!
  • 104 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 8 Отговор
    Президента Радев и Нинова с техните лъжи и алчност ни докараха до тук Разболяха хората а те се крият в Палатите платени от нас и не им пука за Българите
  • 105 Антрополог

    2 1 Отговор

    До коментар #94 от "Дядо ти ?????":

    При теб също е време. Нямаме нужда както от застаряващ, така и от умствено изостващ матрял...все едно е
  • 106 1520

    1 2 Отговор
    тая демокрация съсипа всичко и здравеопазване и образование
  • 107 Гого

    4 0 Отговор

    До коментар #102 от "Дааааа...":

    Прав бях. Ниско интелигентен и тъпоумен. Като няма какво да каже повтаря до болка познатия рефрен: "А вие защо биете негрите"?
  • 108 Хаджи Хаджи Българин

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Како, някой каза ли ти, че Корона - 19 е биологическо оръжие, за стопяване на населението!???
  • 109 СТИГА РИВАЛИ

    5 1 Отговор
    МИ НАЛИ НЯМАШЕ ТАКЪВ ВИРУС БЕ?
  • 110 Наркос

    4 1 Отговор
    Лъжа е както и цялата ни държава... дойде и моя ред да ви гледам сеира...пуша си тревата нямам си проблеми с корона ,) със здраве ,)
  • 111 Боко чекмеджето

    3 5 Отговор
    Байдън ми нареди до март 2021г всички българи трябва да са унищожени до крак и аз за това разпуснах мерките.Скоро и маските ще махнем че няма време. Той вируса ще си свърши работата.А мен Шиши и Доган ни чака светло бъдеще с пачки евро,долари и кюлчетата злато които ще получа. Първия транш го видяхте сега чакам останалите.
  • 112 Шамара

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "jorj":

    Така е но лошото е, че покрай сухото гори и суровото!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 ...

    4 5 Отговор

    До коментар #113 от "Реалист 11":

    бягай в чужбина докато си млад, само това ще ти кажа
  • 115 чичо

    7 3 Отговор
    Това, в крайна сметка, е резултатът от десетгодишното управление на комуноидната мутро-милиционерска шайка! Оставката отдавна не е приемлив край за Борисов!!!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Мрънкаш

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Боко Боков":

    Защо борисов не ни забрани да излизаме на всеки човек да се полага линеика с доктор и мёд сестра / как-то беше при чернобилската криза всичко беше заразено и никои не ти казва/ Щом това не може да направи всички на протест да се борим да доиде хубавото луканово и виденово време/магазини празни зелёный коридор отпет сутрента пред магазините/
  • 118 1122

    0 0 Отговор
    Трябват нови хора в политиката,защото тия шушумиги вече 32 години се подиграват с населението на България.Младите които напуснаха държавата да се прибират и на пролет да избираме от тях народни представители и ново правителство и никога по вече ГЕРБ,БСП,СДС,АТАКА, ВОЛЯ, ВМРО ......до гуша ни дойде от тая пасмина ,идвайте си деца,нали за това отидохте да учите,връщайте се и застанете начело на Родината си,а тия тарикати до един в затвора......ЧАКАМЕ ВИ!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.