Last news in Fakti

17 Ноември, 2012 16:35 3 824 12

Младежкото ДПС: Ахмед Доган е фактор в българската политика

  • ахмед доган-
  • младежко-
  • дпс
Младежкото ДПС: Ахмед Доган е фактор в българската политика - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бъдеще, в което от ДПС не участват активно, няма да е розово, заяви депутатът на движението Алиосман Имамов на Шестата национална конференция на Младежкото ДПС. Според него се говори недостатъчно кои са причините за кризата. "Причините за кризата в Европа са дълговете – финансовите проблеми, които създаде Еврозоната. България няма такива проблеми. България има финансова стабилност, която не е от вчера. Тя не е създадена от управляващите сега", изтъкна Имамов. България няма проблеми с дълговете, има проблеми с управлението на тази страна – нескопосано, некомпетентно, с липса на визия, категоричен бе Алиосман Имамов.

Според него младежката безработица е голям проблем, който не е във фокуса на управляващите. Най-сигурният изход, според Имамов, е образованието. ДПС имат огромната задача в бъдеще да решават тези проблеми, които определят стандарта и бъдещето на хората, заяви Имамов.

В целия преход ДПС направи най-голямата инвестиция в младите хора, подчерта депутатът Неджми Али. "След 22 години демокрация ние сме изправени пред заплахата да бъде подменен вотът, да бъде откраднат демократичният механизъм. Отново се размахва етническата карта", заяви той. Неговото мнение е, че младежката организация може да помогне за развитието на гражданското общество. Всички ние сме закърмени с бацила на ДПС, каза Али. "Кой може да твърди, че ДПС е в изолация, че е към заника си. Целият този форум, всичкото признание от международни организации показват обратното", заяви на свой ред депутатът Четин Казак. Всички ние сме нагледно доказателство, че Младежкото ДПС е най-доброто училище за политика за нашите кадри, подчерта той.

Според евродепутата от ДПС Филиз Хюсменова това правителство няма политика за младите хора. Бъдещето на България е под заплаха, докато не се подобри здравеопазването, докато не се дадат повече пари за образование, докато се потъпкват основни права на гражданите, каза тя.

На предстоящите парламентарни избори Младежкото ДПС трябва да покаже, че неслучайно е наричано авангардът на ДПС, каза в доклада си лидерът на организацията Джейхан Ибрямов. На местните и президентските избори бяхме свидетели на кражба на вота, заяви той. В рамките на кампанията отново бяха противопоставени българи и турци. Близо 500 000 български граждани не успяха да упражнят своя вот, защото попаднаха в забранителните списъци без ясна причина за това. За президентските избори всички искаха нашата подкрепа, но ако тя се поднесе неофициално, тайничко, каза още Ибрямов.

Над 22 000 са реалните членове на Младежкото ДПС. За последната година страната са напуснали 150 000 граждани от смесените региони, като две трети от тях са млади хора, заяви Ибрямов. "Структурата ни в Ямбол все още е в незадоволително състояние. Новото ръководство трябва да подходи със специална стратегия към районите, в които структурите са слаби – в Монтана, Видин, Перник, Кюстендил", допълни той.

Председателят на ДПС Ахмед Доган е фактор в българската политика, а всички ние сме национално отговорни политици, посочи Ибрямов. "През последните три години и половина конституционната роля на парламента е дискредитирана, властва популизмът. Икономиката е болна, болно е обществото, болна е самата демокрация с оглед на влошеното състояние на човешките права", каза Ибрямов. Според Джейхан Ибрямов, пример за това е националистическата агресия на "Атака", която на 20 май нападна джамията в центъра на София. "Това бе демонстрация на овластения краен национализъм, застрашаваща гражданския мир в страната. Но за управляващите и премиера случващото се бе чиста политика и ситуацията не бе опасна", каза той.

Младежкото ДПС ще продължава да генерира нови политики и да търси нови активисти, заяви единственият до момента кандидат за лидер на младежката организация Илхан Кючук (правилникът на МДПС обаче позволява до последния момент преди избора на председател да се правят номинации). "Ако бъда избран на днешния конгрес, Младежкото ДПС ще продължава своето развитие в посока актуализиране на стратегиите.

Подмладяването на ДПС от гледна точка на идеи, на политически профили е постоянно течащ процес в организацията. И сега имаме немалко представителство от младежките среди – Четин Казак, Петя Раева", подчерта Кючук.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган, който присъства на конференцията, отказа на два пъти да отговори на въпросите на медиите. "Знам, че търсите скандали. Няма да се случи такова нещо", беше единственото, което Доган отрони пред медиите при втория опит да му бъдат зададени въпроси по актуални теми от политическия живот в страната. Вероятно той ще направи изказване в закритата част на конференцията на Младежкото ДПС. След 17.00 часа се очаква да стане ясно и новото ръководство на младежката организация на партията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 янко георгиев

    1 0 Отговор
    Мръсни ибрици.
  • 2 иво

    1 0 Отговор
    като са турци да си хозят в турция
  • 3 иво

    1 0 Отговор
    никъде по света няма двойно гражданство,вземат от двете места пенсии,а плащат данъци на едното
  • 4 БАЛЪЦИ

    0 0 Отговор
    АМИ ЕТО КАКВО ПРАВИ БИВШИЯ АГЕНТ И ПОСЛУШНИК НА ДС ДОГАНЧО ! ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ . ХАХАХАХААА ТОЯ Е АБСОЛЮТЕН ЛУМПЕН И НЕ ЗНАМ КОЙ ОЩЕ МУ СЕ ВРЪЗВА ! ВИЖТЕ САМО КАК СИ РАЗИГРАВА ЕЛЕКТОРАТА САМО И САМО ДА ЛАПНЕ НЯКОЙ ПОСТ И ПОСЛЕ ИМ Е..А МА..АТА .А ОНИЯ РИБИ ТИЧАТ ТА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО И МУ БИЯТ ТЕМАНЕТА ДО ЗЕМЯТА . ЕГАТИ ГЛУПАВИТЕ И НЕГРАМОТНИ ХОРИЦА . ТОЯ Е ЛИСИЦА И СИ ГИ ПРАВИ НА КАКВОТО СИ ПОИСКА ДАЖЕ ИМ ПРАЩА И БРИГАДИ ДА ГИ ПОНАБИЯТ И ПАК ДА ГЛАСУВАТ. ЗАСЛУЖАВАТ СИ ГО НЕКА ГИ КЛАТИ ЩОМ МУ СЕ НАВЕЖДАТ С ТАКАВА ЛЮБОВ . ХАХАХАХХААААААХ
  • 5 Дядо поп

    0 0 Отговор
    В България Турци няма.Има само помаци.А няма нищо по продажно на този свят от помака макар и между тях да се намират и много свестни хора.Но какъв може да бъде един човек роден в България отгледан и изучен от държавата и определящ себе си като турчин> За мен такъв човек е предател.
  • 6 ха ха ха ха

    0 0 Отговор
    Ами дай тогава всички етнически българи зад граница да се отричат от етническия си произход и да се наричат - англичани, дачани, канадци и т.н., но нее тогава те ще бъдат предатели, нали, но има и друга реалност, я се замисли и поразпитай на около, сигурен съм. че и в твоето фамилно потекло ще намериш турска жилка, все пак сте се кланяли 500 години на фесовете ...... :-)

    Коментиран от #8

  • 7 ХИ ХИ ХИ

    0 0 Отговор
    Дядо попе ами, то значи и в Македония няма българи, защо тогава има безарабски българи, те явно са заблудени влашки цигани, но защо ли са предпочели да се наричат въобще българи? Като коментирате не го правете за да се излагате и да доказвате колко сте ограничени и неграмотни, това вече го знаем за съжаление, но се постарайте преди това малко да попрочетете по темата, примерно история.
  • 8 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха ха ха":

    В България има повече турци отколкото в Истанбул по твоята логика. Вземи се събуди! Може ли един помак да се нарича турчин?След като е роден в България си е Българин и толкоз. Ако не му харесва пак ще ги натоварим на ГАЗките като едно време с по една бохча багаж и да вървят на ...........
  • 9 ХИ ХИ ХИ

    0 0 Отговор
    Попе, я си представи, че си в една Германия, Холандия или където другаде решиш и за това, че твоят дядо или твоята баба са се определили като българи, поради което съвсем логично и ти като такъв те натоварят на един Камаз и те изпратят в България. Я недей да ставаш смешен, ако искаш дай първо да започнем например от там да правим разлика между етническа принадлежност и националност. Това, че един човек е от немски произход не го лишава от възможността да е от българска националност. Да разликата за някои е неосъзаемо сложна, но някои които четат повече от другите я разбират. Не защитавам този или онзи, но съм на мнение, че не може всеки да се изказва по въпроси, по които въобще не е компетентен, а се връзва на популистки приказки като - турците на вън, без да съумява въобще какво би коствало това на родната БЪЛГАРИЯ. Прекрасен пример за това което казвам е САЩ, където никого не го интересува от какъв произход е съседът му, но важното, е че хората си живеят много по добре от някои държави, където расизма или консерватизма е на почит, но пък за сметка на това умират от глад.

    Коментиран от #11

  • 10 ХИ ХИ ХИ

    0 0 Отговор
    Да допълня, че не очаквам да ме разберате, в противен случай нямаше да сме на този хал, но ако поне един разумен човек сподели моето мнение бих се зарадвал. за съжаление мирогледа ни е много изкривен. Приятна вечер.
  • 11 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ХИ ХИ ХИ":

    Е добре явно се мислиш за по умен от останалите в този форум.Не съм аз човека който да оцени достойнствата и знанията ти ,но вземи се огледай и събуди защото друговерците ти развяват л..на пред носа а ти дори не ги подушваш.Съвсем скоро трима мазни циганина поругаха националните ни светини а ги наказаха само с мъмрене.Ако бяха в Германия както ти сам казваш сега щяха да са отдавна в затвора.Нищо сложно няма в това човек да разграничи етническа принадлежност и националност ,но тук става дума за родоотстъпничество а ти се опитваш да ги защитаваш което ме навежда на разни въпроси за твоята етническа принадлежност.Какво значи да се изказваш по въпроси по които не си компетентен?Това е форум.Тук всички сме обикновени хора с различни специалности,но събрани от една идея да се подкрепяме в защита интересите на родината си.Не е необходимо да сме професионално подготвени по темата за да надушим л..ната които ни се развяват.Опитват се да ни направят чужденци в собствената ни държава и ми е много тъжно когато прочета постове като твоя.
  • 12 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    ot tia turci veche mi se s..e