Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 16:00 7 641 37

Оглеждайте се за калинки и не им се доверявайте

  • дани каназирева-
  • калинка-
  • калинки

Явлението калинка е една своеобразна кулминация от разложената образователна система, нарасналото чувство за безнаказаност на политическия елит и разбира се спецификите на политическата ни култура

Оглеждайте се за калинки и не им се доверявайте - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Антони Герасимов в социалната мрежа Facebook

Сами по себе си калинките не са основният проблем. Те са симптом на две ужасяващо деструктивни болести за всяко модерно общество – кратката памет и безкритичността. Болести, които дават плодотворна почва за развитие на редица несъвършенства и пороци в политическата ни система. Калинката е един от тези пороци – далеч не най-ужасяващият, но определено един от най-емблематичните през последните години. Кратката памет и безкритичното поведение на обществото дава път на хора, които къде с добри ораторски умения, къде с правилното си позициониране в определен момент, къде с други специфични физиологични дадености да осъществяват добре платено от същото това общество, бурно кариерно развитие. Явлението калинка е една своеобразна кулминация от разложената образователна система, нарасналото чувство за безнаказаност на политическия елит и разбира се спецификите на политическата ни култура.

Не можем да се сърдим на калинките, че са такива, също както не можем да се сърдим на наглата дама, която ще предреди всички на опашката „само да пита нещо“. Проблемът е в опашката, проблемът е в обществото, проблемът е в нас самите. Ако ние, обществото, не започнем да задаваме въпроси, да гледаме критично и да държим сметка на хората, които под една или друга форма сме подкрепили, то няма как да се сърдим, че някой ни е излъгал и удобно е кацнал на някой пост. Вината е изцяло наша, точно както човекът в мемето доброволно се оставя да бъде направен на клоун. И ако не започнем да признаваме грешките си, ще продължим да слагаме клоунската перука и ще продължим да бъдем трамплин за все по-високо скачащи калинки.

Критиката ми тук не е отправена към Дани Каназирева. Нейната игра е ясна. Хора като нея стават областни управители, депутати, министри, дипломати и омбудсмани. Критиката ми е към обществото, което първо се доверява безкритично, а после забравя всеки финт, всеки трик и всеки политически двоен тулуп с троен аксел и продължава да подкрепя хората, които имплантират калинки или самите те са такива. Наближават избори и водачеството на Дани Каназирева в листата на ГЕРБ за 17 МИР е един прекрасен тест за обществото. Ако и този път 1+1 е равно на 2 и гласовете на Каназирева прелеят в тези на ГЕРБ, въпреки ролята ѝ на „алтернатива“ доскоро, това означава само едно. Затънали сме здраво и за да излезем от това блато ще са нужни много повече години и много повече работа, отколкото сме си представяли.

Оглеждайте се за калинки и не се доверявайте на вече такива.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    115 6 Отговор
    в герб е пълно с калинки

    Коментиран от #3, #8, #30

  • 2 МИЛЕНИУМ

    108 4 Отговор
    ДАРИТКОВА САЧЕВА КАРАЯНЧЕВА са малка част
  • 3 гадно

    79 3 Отговор

    До коментар #1 от "РАДИО ЕЛТО":

    Пропуснал си ПеКаПе-тата.
  • 4 Тулуп

    89 3 Отговор
    Всички помним как "алтернативната" дани легна на тиквата още в нощта на изборите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Малкоданска

    37 6 Отговор
    Оставене жената, има и други подобни, например Джема при републиканците.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 А в БСП

    6 31 Отговор

    До коментар #1 от "РАДИО ЕЛТО":

    С ТЪРТЕИ
  • 9 Българка

    69 4 Отговор
    Много хубава статия! Повод за размисъл, но и за действия! Трябва да сме непримирими към всички калинки, безграбначни, които поддържат от сервилничене, некомпетентност, страх и зависимост глутницата ОПГ
    Крайно време е както имаме право да избираме депутати, така да можем да ги отзоваваме/уволняваме. Само тогава депутатът може да стане и народен представител

    Коментиран от #35

  • 10 липсващата

    42 1 Отговор
    лустрация си казва думата-калинкаджийството е като байганьовщината,набива се на очи и буди недоумение , съжаление и презрение!ще трябва сериозна работа по взстановяване на институциите и довериео в тях!
  • 11 Санитар

    49 3 Отговор
    И при нас старшата сестра е герберска некадърна калинка,която след 4ти Април излита с 200.Омръзна ми да и оправям бакиите,които могат да убият пациентитеТя си знае коя е,да смазва крилцата
  • 12 гост

    37 3 Отговор
    Калинките са навсякъде. Тия в листите с мед да ги намажеш. Надолу е страшно. До "началник отдел" всичко е калинка. И това не зависи от изборите. Има калинки на опозицията, толкова колкото и на управляващите.
  • 13 гост

    30 2 Отговор
    Русо гладно нема. А сега има и перхидрол ...
  • 14 Даний

    37 2 Отговор
    Барни ръбъл в женски род.
  • 15 Ьабеееее околоврьстното на пловдив

    22 1 Отговор
    Е само за жипове кьт на бацата дупкиииииииии
  • 16 Филип Георгиев

    39 4 Отговор
    МНОГО ДОБРА И МНОГО ПОЛЕЗНА СТАТИЯ. И МНОГО НАВРЕМЕ. ЛОШОТО Е, ЧЕ НЕВИДИМИЯ СИНДИКАТ НА ПРИМИТИВНИТЕ БЕЗДАРНИЦИ НЯМА ДА Я ПРОЧЕТАТ. НЯМА И НЕ ИСКАТ. А ТОЧНО НА ТЯХ РАЗЧИТА БАЯ ВИ ГАНЯ И КАЛИНКИТЕ ОКОЛО НЕГО.
  • 17 2loop

    18 5 Отговор
    Много ботокс
  • 18 питам

    14 3 Отговор
    Някои калинки имат повечето качества на ония въшки май?
  • 19 3953

    16 3 Отговор
    Като гледам колко калинки има, се чудя Боко тиквата с колко жени е спалл
  • 20 балкански гений

    22 3 Отговор
    Абе ,стига сте го изтипарвали Бае ви Ганя ,гледайте вас си .
    Бай ви Ганьо може и да е бил простак, муфтажия ,келепирджия но винаги е бил патриот, обичал е България,гордеел се е че е българин и не би я продал като сегашните мушмуроци и келепирджии.!!!!!!!!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тудуф тудуф

    11 0 Отговор
    Здравчето мъ кефи!
  • 23 карамфила

    18 1 Отговор
    ДАЖЕ И ИМЕНАТА ИМ СА ФАЛШИВИ КАТО ФАЛШИВИ НОВИНИ АМА СА ОТ ГЕРП.Oбластен управител на Пловдив, назначена от премиера Бойко Борисов - Дани Каназирева, всъщност се казва... Здравка.
    Тъй като много читатели на Lupa.bg отправиха към нас запитване защо не сме написали пълното име на вече бившата кандидат-кметица. И ни укоряват, че тя била Даниела Каназирева, а други твърдят, че е Йорданка, а е редно да уточним за тях, че официално, по лична карта, то е Дани Каназирева. Чието рождено име е Здравка.
    Самата блондинка многократно е обяснявала, че е решила да смени по съдебен път първото си име, защото никога не го е харесвала и никога не се е възприемала като Здравка. Нещо повече, дори най-близките й - родителите й, никога не са я наричали така като дете, а обръщението винаги е било "Дани". На въпрос дали го е сменила, защото всъщност крие някаква истина за себе си и миналото си, Каназирева отвръща, че това е най-голямата спекулация, която някога е срещала. Здравка Каназирева не харесвала и така написано съчетанието с фамилията и затова когато станала пълнолетна, веднага предприела стъпки да го смени на Дани.

    Коментиран от #32, #36

  • 24 Калинка

    19 0 Отговор
    Не е само "плод на политическата ни култура",това е начин на живот у нас."Заемане на най- обикновени работнически длъжности става по шуробаджанашки начин.Както във всички области на живота и в заемането на длъжности, постове няма никаква принципност.
  • 25 psf

    2 12 Отговор
    "Големите хора говорят за идеи, средните хора говорят за нещата от живота а малките хора говорят за други хора". Пример за последните е автора на тази статия, поддал се на изкушението да отправя личностни обвинения и обиди. То, за идеи се иска да си честен, да имаш знания, наблюдения и способности за степенуване на приоритети, най големия от които винги е обективната истина!
  • 26 Тази е шефа

    5 0 Отговор
    На,, калинките,,...!
  • 27 Shponka

    1 12 Отговор
    Тази статия е едно словоблудство, в която най смисленното нещо е това, че 1+1 е равно на две. Толкова високопарни мисли, за да ни се внуши, че не трябва да гласуваме за ГЕРБ и за Дани Каназирева, която е трън в очите на на опозицията и с която би трябвало да се гордеем, че имаме такава Българка. В политиката, за разлика от тоя автор, тя има ценностна система с ясно очертани приоритети за посоката и скоростта, по които държавата трябва да се развива и затова е незаобиколим фактор в управлението на страната.

    Коментиран от #31

  • 28 Котарак

    6 1 Отговор
    Ще перефразирам една детска песничка:
    Две калинки като балеринки търсят си стотинки,
    нека да вали, нека да вали, търся аз пари.
  • 29 Смешници

    2 6 Отговор
    таз била калинка, другата не знам си каква, всички са ви криви!Вие, дето цял ден спамите едно и също в тоз измислен сайт сте най-хубавите и най-умните сигурно.

    Коментиран от #37

  • 30 Ужас и трясък

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "РАДИО ЕЛТО":

    "Наркоман Войводите" ,от ВМРО- Пловдив ще стават депутати !
    Гласувай народе, да те управляват наркозависими!
    Идват на власт" Кокаинови крале 2", криещи се в Общинските структори?
    Не "Калинки" а" Стършели" и "Пашалий" ще ви полазят?
  • 31 Истината

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Shponka":

    Каназирева е издигнаха" група наркомани",
    от Бойко Борисовата "Хунта" в Пловдив!
    Честита ви Калинка?
  • 32 По точно

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "карамфила":

    Истинското име на Дани Каназирева е Здравка Килинчева

    Коментиран от #33

  • 33 Още по точно

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "По точно":

    Здравка Стефанова Клинчева и се говори че е далечен братовчед на Грета Тунберг
  • 34 гост

    1 0 Отговор
    Тая нагаждачка е алчна за власт … как само предаде хората и се извъртя за да бъде областен управител!!!!
  • 35 Боже Господи!

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Прости ми, че споменавам името ти по гнусния повод "калинките в България" година и половина след статията, но в мен напира възмущение!!! Година и половина НЯМА промяна в калинкаджийството!!! Калинките на 12-годишните се множат като въшките!!! Фотосът, който сте изтипосали под заглавието, ВСЕ още не е получил оферта за избираемо място в листите на герб за предстоящите предсрочни парламентарни избори 02.10.22 г. Нито в листа Пловдив град, нито в листа Пловдив област. На фотосът щели да му предложат НЕ толкова предно място в листите. Фотосът е дал тези дни изявление, че ще си помисли. Нищо не се е променило за изтеклото време. Е, има някои новости като например умопомрачителната фаза "Но моля ви, само не закачайте организираната престъпност" (цитирам по памет). Които новости САМО доказват мотива за отчаянието на българите. Сега аз да кажа: моля ви, вие които и да спечелите предсрочните избори, САМО не назначавайте отново за областен управител каназирева. Моля ви (към герб), вземете си я в София, в гори Тилилейски, в Патагония... Където пожелаете (това го можете). Само не ни я връщайте в Пловдив, и само не областен управител!!! Макар да ни вземате за магарета, и магарето 2 пъти на едно и също нещо се не вързва! Още си чакаме обещаната зеленина от каназирева и компания в предизборната кампания за местна власт 2019. Не само, че я няма, но и наличната намаля в полза на никнещи мастодонти!!!
  • 36 В същност,

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "карамфила":

    здравка й отива повече! Направо лепва като ключ в ключалка на външността й и излъчването й. И без друго, говорейки за нея всички я наричат "здравка", "здравките". Та при добра воля, претецензиозният политик каназирева, може да си върне рожденото име. То си е запазено специално за нея!
  • 37 Нееее,

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Смешници":

    просто броим калинките. Нищо лично иначе към здравка. Абе защо точно нейна снимка сложихте към материала? Това подсказка към читателя ли е? Ние читателите не сме глупави и успяваме да отсеем калинките от нормалните.