Last news in Fakti

6 Декември, 2023 17:00 2 856 40

Иван Бакалов за резултатите от PISA: Случайно ли е, че най-много поддръжници и симпатизанти Борисов има сред учителките?

  • тестове по писа-
  • калинки-
  • учителки

За Школата в Симеоново, чиито кадри оглавиха съдебната система, днес кандидатстват три-четири пъти повече хора, отколкото за театралната академия или за медицина

Иван Бакалов за резултатите от PISA: Случайно ли е, че най-много поддръжници и симпатизанти Борисов има сред учителките? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Добре, всички разбраха, че повече от половината български ученици нямат минимум знания по математика и елементарни четивни умения. Че и по природни науки са неграмотни според тестовете PISA.

И под този факт из социални мрежи и сайтове валят разнопосочни коментари – Ааа, а викате, че живковото поколение било зле. Друг отговаря – Ей това отгледа живковото поколение, вече две поколения даже.

И се чудят на кого да припишат този тревожен резултат.

Като че ли най-големи заслуги има управлението на Борисов. Той ни заля с цунами от калинки, разпръсна безброй от тях в управлението. Неизбежно беше – това са хора, отрасли при Живков (какъвто е Борисов). И предимно с милиционерско образование. Може да се разсъждава, че много от тях са били отличници в онази система на зубрене и възпроизвеждане на заучени текстове, но не това е най-важното.

След тях са и децата на живковото поколение, като онази Калина, която стана синоним на калинки – Борисов ѝ даде да управлява милиарден фонд за земеделие с фалшива диплома. Щото била дъщеря на неговия командир в пожарната. Такъв упадък на държавата не е достиган преди това, каквито и извращения да имаше с властта.

Шуробаджанащината разцъфтява при Живков, процъфтява и при демокрацията. Даже роди т. нар. фасадна демокрация. Уж избори и процедури, уж правова държава, а отзад един решава кого да назначат, кого да опраскат, кого „да изберат” за главен прокурор, кой да плаща такса „помагане” и т. н.

Борисов е на власт от 2009 г., преди това беше възхваляван от медиите като модела на бъдещето, Спасителя, новият политик. И в медиите работят функционално неграмотни или най-малкото примитиви, които да лансират такъв индивид за водещ политик на държавата. И досега го поддържат. Не само те – и най-сериозни анализатори и мислители го лансираха. Един от тези мислители, наричани харалани, дори каза: „Имаме късмет с Борисов“. Борисов е квинтесенцията на всеобщата неграмотност.

Случайно ли е, че най-много поддръжници и симпатизанти Борисов има сред учителките? От детските градини до гимназиите. Най-силната група сред т. нар. „лели ГЕРБ“.

Задържането на Борисов толкова време на власт е естествен процес, неизбежно явление след като образованите в соц системата поколения получиха свобода и навлязоха в демокрацията. Техният манталитет разцъфтя без страха от някогашния режим.

Управлението на Борисов не приключи през 2022 г. Той и досега дърпа конците, чрез стройно изградената партийно организирана престъпна група. Срасналата се с държавата партия.

Идеалът и образецът за тинейджърите днес са мутри. Достатъчно е да разгледа човек снимките на Борисов сред младежите от ГЕРБ, ще види какъв е идеалът – наобиколен е от късо подстригани фитнес манекени, които вдигат по над 100 от лежанка. „Подушвам, че сме от една порода“ – гласеше рекламен слоган на Слави Трифонов. И той от подобна порода.

За едно място в Школата в Симеоново, помпозно наречена Академия на МВР, чиито кадри оглавиха съдебната система, днес кандидатстват три-четири пъти повече хора, отколкото за театралната академия или за медицина.

Неграмотните ученици утре ще са биячи от жандармерията, полицейски шефове, прокурори. И всякакви специалисти с виШо образование, тъй като местата в безбройните университети по градове и паланки, са повече от броя на завършващите гимназии. Един тест и сред висшистите може да покаже плачевни резултати. Ама те се виждат и без тест. Борисов е доктор по психология, ако някой не е разбрал. Някогашната научна степен „кандидат на физкултурните науки“, която е защитил, днес е приравнена на доктор по психология.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    43 9 Отговор
    Бабичките харесват Бойко Борисов .
  • 2 Делю Хайдутин

    30 7 Отговор
    Избиват ни като индианците.

    Коментиран от #22

  • 3 Дед

    45 4 Отговор
    В Симеоново каквото и да вкараш...завършва!Нивото не е паднало,то просто няма дъно.Знанията и уменията им клонят към ZERO.
  • 4 честен ционист

    29 9 Отговор
    Ганя поддържа тоя, в който ножа и леба. Така е било, така и ще бъде.
  • 5 РЕСПЕКТ

    49 9 Отговор
    Съгласен съм с автора на статията. Все едно съм се изказал аз. Да живее простотията, че по-бързо да се свърши тая мъка!

    Коментиран от #14

  • 6 Чистач

    46 14 Отговор
    За Бойко съжаляват само идиотите, мафиотите и Кремъл.

    Коментиран от #19

  • 7 Голямо

    40 8 Отговор
    е нивото на учителниците! Полуграмотни лелки преподават на децата! Това е положението!
  • 8 реру

    46 11 Отговор
    "... Случайно ли е, че най-много поддръжници и симпатизанти Борисов има сред учителките?..."


    Явно не е... Женската логика обикновено е нелогична...

  • 9 Пълни

    26 13 Отговор
    Глупости ! Значи родителите им, които мятаха гюбеци под звуците на чалга, нямат никаква вина, така ли бе Иванчо ?!! Ейй.., гоуем умник си тиии.. !
  • 10 Тц, тц

    15 32 Отговор
    То бива да си глупав,ама да си Бакалов е диагноза!
  • 11 А бе

    10 27 Отговор
    Преди да пишеш за "лели", се погледни какъв грохнал дядка си ти самия! Такава "промяна" си,че и за леглото не ставаш..
  • 12 А пък аз

    29 6 Отговор
    В такива случаи все се сещам за една позната, която гръмогласно твърдеше, че нямало нужда от църквата и религията като цяло, защото домашното възпитание било достатъчно ! Е, вижда се докъде води такъв начин на мислене ! Докато църквите са празни, а дискотеките пълни, така ще е !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 13 Отговор

    До коментар #5 от "РЕСПЕКТ":

    "Пиза" е върховна глупост! Школското образованието е продължителен процес, чиято крайна цел е 18 годишните, а не ДЕЧУРЛИГАТА, да могат да решават житейски проблеми........Капанът "Пиза" е много коварен! Една къща, докато не е построена изцяло, е негодна за пълноценен живот в нея.
  • 15 Счетоводител

    14 5 Отговор
    Що годе верни неща, истината е пълното опростачване на нацията, включително и автора. К.Т.Н или тъй наречения кандидат на техническите науки е приравнено на ОНС доктор - третата степен на ВО, след бакалавър и магистър. Английския му термин е PhD - Doctor of Philosophy, но не може да се каже че е доктор по философия. Просто притежава докторска степен по пожарно дело.
  • 16 СЕВЕРОЗАПАДА

    11 26 Отговор
    Ама много тъп тоя Бакалов, бе! Като го отрежат и от 7/8 тогава ще отиде там откъдето е излязъл!
  • 17 крис

    11 9 Отговор
    Освен това Б.Б. е инженер !!!

    Коментиран от #35

  • 18 Иво

    10 28 Отговор
    Този е изписал толкова глупости и лъжи че може да стане доктор на лъжливите новини. Неуспелите хора са много озлобени към богатите и успелите. Но фактите показват че Борисов печели избори след избори и ще продължи да печели. Той има едно основно качество обича народа си и силно вярва в Бога.
  • 19 Бай Иван

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Чистач":

    И тези които слагат минуси
  • 20 Ганьо

    30 6 Отговор
    Аз съм прост, и вие сте прости , затова се харесваме. Това са думи на Б.Б. Нормално е системата да произвежда бъдещи избиратели. Иначе Б.Б. няма да го избират
  • 21 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 4 Отговор
    Това са Симпатизанти на БМБ по Интереси
  • 22 Германец

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Направо като овцете 😏
  • 23 Истината:

    32 7 Отговор
    Съгласен съм с Иван Бакалов, че най-много поддръжници и симпатизанти Борисов има сред учителките.
    Не е случайно, че резултатите по всичко на учениците в България са Плачевни!
    Какво да очакваме от преподаватели - симпатизанти на полуграмотния Борисов!
  • 24 конспиратор

    16 13 Отговор
    мислихме , че герб е дъното. но ппдб копаят още. тяхната профанизация е навсякъде.
  • 25 До там се докарахме

    8 2 Отговор
    Феновете на При стия ще учат децата на про старшина.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 винету!

    13 5 Отговор
    Не са учителите. Герберастията събра на стадото ни м×ршата и управляваха дълги години.
  • 28 Име

    5 8 Отговор
    Имаше неграмотност и при социализма, но - на село имаше училище, учеха се и там.

    30 години няма социализъм и пак има неграмотност и т.н.

    Не е ясно какво иска да каже журналиста, особняшки се изказва.

    Коментиран от #34

  • 29 Защо

    6 2 Отговор
    Цяла поитика или заговор.Децата от елитните гимназии заминават.Учителите ги мъчат с ниски заплати вече 50 годни-записват не най- добрите и умните.Демотивирани не си дават зор.Учебиците трудни и сложни нарочно наисани.
    Учениците природно ограничени по наследство както и родителите по наследство научени да не се напъват много още от соца.И това не включва малцинствата.Има едни на изток които са проучили какво е нивото и масовата психология на простака и чрез агенти на влияние под прикритие успяха.През това време зазебват най- хубавите райони и изкупуват от къщи до хотели.По паметните народи не се оставят да изпаднат толкова.Другите са на изчезване.
  • 30 Сила

    14 1 Отговор
    ЖЕСТОК И ТОЧЕН КАКТО ВИНАГИ...... ИВАНЕ, ВЕЛИК СИ........ но няма кой да осъзнае и възприеме написаното
  • 31 666

    6 2 Отговор
    Въпросната Калина не е възпитаник на Живковото време, а е на сегашното, "демокрацията" след 1990.
  • 32 тея клоуни на снимката ли са

    5 0 Отговор
    с лика на божеството им преди 20г
  • 33 мнение

    5 3 Отговор
    Еми това е истината. Учителите даже тормозят родителите през децата. Корупция голяма та и заплатите им вдигнаха но качеството на обучението е същото. Тоест лошо.
  • 34 Тези

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Име":

    Преди демокрацията- 20% от насилинието с основно обр.4% с висше образование.Какво да искаме повече.То тъпотията се предава по наследство.

    Коментиран от #37

  • 35 Инженер

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "крис":

    Не обиждай инженерите.

    Коментиран от #39

  • 36 Чичо

    0 1 Отговор
    Това е резултат на парите които вървят след броя на учениците . Това трябва да бъде променено. Възнагражденията на учителите да се дават за заслуги в изграждането и в нивото на образованите ученици .В момента всеки отбива номера учителите ходят на работа преподават си уроците кой присъствал присъствал, кой научил научил и така до края на учебната година
  • 37 реру

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Тези":

    "... То тъпотията се предава по наследство."


    Като прибавим и чалгата... става страшно, необратимо и т.н....
  • 38 Румен Американеца

    1 1 Отговор
    Лицето Бойко Методиев се радва на особена популярност в малките градчета, селата и ромейските махали. Пациентите на д-р Гълъбова също си го обичат.
  • 39 крис

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Инженер":

    виждал съм снимка на визитната му картичка по времето , когато беше кмет , и там пишеше инж. д-р и т. н. и отдолу кмет .Така че не обиждам , а съм потресен
  • 40 Абориген

    2 1 Отговор
    Ало, авторът, яж си ушите! Ненавиждам тиквата! Що за тъпи сексистки внушения? Или някоя учителка навремето е открила, че си тъп и ти не можеш да й простиш. Истината боли.