Last news in Fakti

11 Август, 2023 16:00 2 572 21

Тоталната калинкизация продължава. Ще има недоразумения с конфискация на коли няколко години, и голяма корупция

  • калинки-
  • конфискуване на коли-
  • корупция-
  • недоразумения

И днес същия Гешев се изцепил, че поправките в закона били недомислица. Той самият е "калинк", от най-едрите. Нещо прието веднъж, много трудно се отменя.

Тоталната калинкизация продължава. Ще има недоразумения с конфискация на коли няколко години, и голяма корупция - 1
Илюстративна снимка БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тоталната калинкизация, дошла като цунами с Борисов, продължава. Последното изплискване е поправката в закона за конфискация на колите на шофьорите при определени условия (предложение на ГЕРБ).
Именно бившият главен прокурор Гешев предлагаше в последните години по-строги закони с конфискация на колата, по повод по-големи катастрофи с жертви. Например през 2022 в Шумен след катастрофа със смъртен случай Гешев изрева като патрона си "Ние ги хващаме, те ги пускат" и пак поиска конфискация. Оказа се, че джипът на дрогирания шофьор се "самозапалил" на паркинг на полицията, удобно, да не могат да намерят доказателства. Кръвния тест от Варна бил отрицателен, в сравнение с полевия. И за това простите милиционери, какъвто е Гешев, искат по-строги закони. Вместо да си видят корупцията в редиците.
И днес същия Гешев се изцепил, че поправките в закона били недомислица.
Той самият е "калинк", от най-едрите.
Нещо прието веднъж, много трудно се отменя.
Ще сме свидетели на недоразумения с конфискация на коли няколко години, и на голяма корупция. Докато не стане ясно, че нещо не е наред.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и аз се притесних

    13 2 Отговор
    като помислих
  • 2 милиционер

    5 18 Отговор
    законът си е точен и ясен. скоро гешев ще остане без кола.....
  • 3 рачко пръдлето

    36 1 Отговор
    Е, "Факти" най-после нещо Изключително вярно - калинкизацията дойде и се наложи тотално с Боко Рапона, Тиквата, хайде да не изброавам всичките му прякори.
  • 4 Галя от Посолството

    42 6 Отговор
    Не коментирай , простолюдие ! На мен ми казват от Козяк , а аз казвам на Баце , какво да стане ! Точка ! Трябва да плащате войната в Украйна , и не умувайте ! Сега ще ви вземаме и колите , ще ги продаваме , и ще купуваме бомби , да черпим украинците ! Никой не ви пита , искате ли ! А гъкнете , ви почваме по закона за домашното насилие !
  • 5 Съгласен

    31 2 Отговор
    Докато тиквун и сие не отидат в небитието
    Нищо хубаво не ни чака
    Адвокатите от сега точат лиги ушевите също
    И пак нищо няма да се промени
  • 6 теста

    20 1 Отговор
    е като за ковид . Нарочно непускат 30-40- лаборатории да се пести ценно време - мачкане като зад колоните - 2 ч митинг на мирно протестиращи , а после 6 часа зад колоните . От 5-6 или 7 дръгчека ще излезе истината . даже 1-2 да са менте или несъхранени правилно та да дават положителни проби . Алко - теста е почти 90 процента , а и повече . Такива ги дават в интернет и всеки си купува . Като хванат някой и е гузен . Никого не е убил . Само е карал с 1,2 . до 5 г.
  • 7 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    26 0 Отговор
    ТЯ КОРУПЦИЯТА В БГ Е ОГРОМНА НЕ ГОЛЯМА
  • 8 Сталин

    14 4 Отговор
    Отделил съм 2 хиляди лева за наточено БМВ от търговете на МВР

    Коментиран от #10

  • 9 Хасковски каунь

    23 2 Отговор
    Голем майтап!!!
    Боко, Грухчу, Канадеца, Мравояда - коват Конституция и правосъдни закони.
    Место да са в кауша
  • 10 Варненец

    6 9 Отговор

    До коментар #8 от "Сталин":

    То вие ришофилите, толкова можете да отделите. Що не си купиш мАсквич?
  • 11 Българка

    13 0 Отговор
    А какво ще правят с итнетите коли? И тъй като преобладаващо пияните и наркоманите зад волана карат "яки" коли предполагам, че някои властимащи и техни ортаци могат да си ги ползват без заплащане, а дори допускам заличаване на следи от престъпления. .....ГЕРБ не са предлагли и приемали некорупционни закони и промени.

    Коментиран от #12

  • 12 ТИА

    21 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    В Европа, само в Белгия конфискуват коли за алкохол. Изненадата беше, че ги пращали в Украйна, защото там имали нужда!?
  • 13 Миризлив пор

    10 4 Отговор
    Господа, ГЕРБ вече не са на власт еднолично, сами не могат да гласуват тази простотия. Моля ви, вижте кой е гласувал и обявете с колко гласа и коя група е гласувала. Стига дезинформация моля ви.
  • 14 ала бала

    2 5 Отговор
    Много уважавам Иван Бакалов, но тази му статия е ала бала, никаква конкретика, само голрми думи,предположения и квалификации, за които има право по отношение на Гешев.
  • 15 Буха ха

    8 2 Отговор
    Каскета вместо да ръси мозък да бъде подведен под отговорност за изчезналите документи от КТБ
  • 16 Петко Лилов от ОССЕ америк. под-га

    10 1 Отговор
    Не е наред цялата система . С едни и същи ку..и нов бар.к не се прави . Жалко за държавата която я подарихте на неофашагите !
  • 17 ха ха

    4 0 Отговор
    родните идиотии нямат край , ама такива са ни законотворците
  • 18 Джеронимо

    9 1 Отговор
    Пак сме си крепостни селяни както преди, само дето крепостта е по-голяма и създава усещането за свобода. Помещикът решава какво да имаш и какво да нямаш. ( Ако продължа ще ме изтрият, както много други коментари, в които няма нищо обидно и невярно.)
  • 19 За протокола

    12 0 Отговор
    Основна причина да се правят сложни, неясни и засукани закони е именно стремежа да се оставят вратички за подкупи и са измъкване на "наши" хора и "платежоспособни" такива.
    При един прост и ясен закон, това не може да става.
    Това показва, че депутатите са в основата на корупционната държава. Оттам тръгват всички закони и закончета, които позволиха пладнешкия грабеж на държавни предприятия, разбойническата приватизация, заменките, ощетили държавата с десетки милиарди, грабежите в енергетиката и главно - невъзможността тези, които се обогатиха от всичко това, да бъдат наказателно преследвани и осъдени.
  • 20 ПИЕШ ЛИ, СМЕНЯШ КОЛИТЕ.

    4 1 Отговор
    ВСЕКИ УВАЖАВАЩ СЕБЕ СИ ПИЯНИЦА ИЛИ НАРКОМАН ЩЕ СИ КУПИ ТАРАЛЯСНИК ЗА 1000 ЛВ. И ЩЕ СИ ХОД С НЕГО ДО КРЪЧМАТА. ТЕСЛАТА ЩЕ Е ЗА НА ТРЕЗВО.
  • 21 Пешо

    7 0 Отговор
    То още отсега е ясно, че нищо от приетото не е наред.