Last news in Fakti

8 Април, 2021 18:05 11 175 97

Георги Георгиев за ФАКТИ: "Вие сте крадци, престъпници, разбойници!“ – това казаха гражданите на управляващите

  • георги георгиев-
  • боец-
  • парламентарни избори-
  • 45-то народно събрание-
  • гражданско общество

"Заедно постигнахме нашият глас да бива чуван. Партиите сега стоят и чакат", каза Георгиев

Георги Георгиев за ФАКТИ: "Вие сте крадци, престъпници, разбойници!“ – това казаха гражданите на управляващите - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Очакваме нови избори. Това е най-честното спрямо резултата от вота на гражданите. Гражданите ясно казаха на политическите партии в този им формат, с тези листи, с тези програми, че не желаят нито една от тези партии да ги управлява. Това означава, че отиваме към нови избори, докато не се получи субект, който да събере достатъчно гласове“.

Това каза лидерът на гражданско сдружение „БОЕЦ“ Георги Георгиев за ФАКТИ. Свързахме се с него, за да говорим както за изводите от провелите се на 4 април парламентарни избори, така и за логичните действия оттук насетне.

Припомняме, че на 5 април БОЕЦ разпространи своята официална позиция относно провелите се избори. „Гражданите така подредиха партиите, че ГЕРБ не могат да съставят правителство без някоя от така наречените „партии на протеста” – ДБ, ИТН, или ИМВ да влезе в ролята на предател. От друга страна и ДБ, ИТН и ИМВ не могат да съставят правителство без да се прегърнат с ГЕРБ, БСП, или ДПС и с този компромис да компрометират и подменят вота на гражданите срещу политическото статукво. Основният аргумент на всички, които ще се поддадат на изкушението на властта и ще предадат избирателите си, ще е кризата и нуждата от стабилност. БОЕЦ припомняме, че служебните правителства в България обикновено в краткосрочен и средносрочен план са доста по-успешни от редовните правителства“, се казва в позицията.

„Ако има необходимост, нов политически субект ще се появи“, каза Георги Георгиев в интервюто за ФАКТИ. „Виждаме страхотен вакуум вляво, в центъра също виждаме партии-ментета. Всичко това в един момент ще отпадне от само себе си и на негово място ще се появят нови политически проекти. Искрено се надяваме за нови, честни, чисти политически проекти с реални политически послания и програми, защото това, което в момента виждаме, в огромната си част е една самоцелна битка за властта“, продължи той.

„От досегашните четири партии, които участваха в управлението, три са зад борда, извън Народното събрание. Другата (бел.: ГЕРБ) е кастрирана с една трета от своите гласове в сравнение с предходните избори и наполовина в сравнение с изборите през 2009 година. Това е много силен сигнал от страна на гражданите. От четири партии три заминаха в историята и на бунището, а четвъртата е поставена в невъзможност да състави управление. Гражданите казаха на управляващите, че не желаят повече този модел на управление, не желаят повече ГЕРБ и Борисов, не желаят повече това статукво на мафията и ДС да ги управлява. Какво обаче желаят гражданите – когато осъзнаят това, тогава ще бъдат истински силни. В момента сме на етапа на отрицанието – не искаме това, и го казваме много силно и ясно. Какво обаче точно искаме, предстои може би да осъзнаем.

Виждаме, че има наченки. Гражданите осъзнават своята сила, ориентират се. Виждаме какъв неочакван ръст имаха например „Демократична България“ – нещо, което никой не им даваше. „Демократична България“ получиха близо 10%, а им даваха около 5%. Това означава осъзнаване, ето ги силните знаци. Затова е необходима „втора цедка“ – тоест да отидем на нови избори. Само така този процес може да бъде развит и да бъде завършен“, каза още Георги Георгиев.

На въпроса дали е оптимистично настроен относно възможността за нови избори и завършване на въпросния процес, той отговори: „Аз съм оптимист, че този процес е необратим. Имам предвид процеса по отстраняването на мафията. Дали ще минем през още едни избори, дали ще минем през серия от избори, дали през създаване на правителство с участие на настоящите партии или през учредяване на нови партии, които ще продължат тази битка, всичко това са второстепенни въпроси. Важното е, че процесът е необратим. Конкретно в момента всеки опит да бъде съставен кабинет, който е в разрез с вота на гражданите, ние ще го приемем като предателство“.

„Виждате как партиите в момента се ослушват и не смеят да направят срамна крачка. Само допреди няколко години веднага след изборите вече политиците въобще не ги интересуваше мнението на гражданите. Партиите вече чуват гражданите, те се съобразяват, те се страхуват от тях и знаят, че ще бъдат наказани, ако ги предадат, ако престъпят своите обещания отпреди изборите. Разбира се, предатели има и затова следим много внимателно. БОЕЦ веднага след изборите заявихме нашата позиция и призовахме гражданите да бъдат в организационна готовност за протести, ако се направи опит да бъдем измамени отново“, коментира Георгиев.

„Още от лятото ние заявяваме, че заедно с оставката на Борисов, искаме оставката на Гешев. Не бива да забравяме за Гешев!“, категоричен беше лидерът на БОЕЦ. „След изборите името на Гешев спря да се споменава, а не бива да го забравяме. Още лятото казахме, че искаме реална промяна, а не поредната подмяна. Подмяната може да дойде, ако ни бъде хвърлен прах в очите с някакво програмно, експертно правителство. Именно това е мечтата на Пеевски и на Доган от две години насам! Това е формулата на безотговорността. Какво значи програмно правителство – в него да не участват преки представители на политически партии. В този случай кой ще носи отговорност? Експертите могат да подкрепят правителството, но не да бъдат основните фигури, които да носят отговорността. „Вие определено не можете да носите отговорност и не сте способни да управлявате тази държава. Вие сте крадци, престъпници, разбойници!“ – това казаха гражданите на управляващите с тези избори“, допълни Георги Георгиев.

На въпроса дали мълчанието на по-голямата част от партиите на този етап може да се приеме като положителен знак за това, че се съобразяват с гражданите, Георги Георгиев отговори: „Точно така. От наша гледна точка, това е постижение, което постигнахме всички ние, гражданите на площадите, свободните и независими медии. Заедно постигнахме това – нашият глас да бива чуван. Те сега стоят и чакат. Убеден съм, че само допреди няколко години правителството вече щеше да бъде съставено. Има достатъчно субекти, вече избрани в това Народно събрание, за които властта наистина е огромен наркотик. Това са хора, готови на всичко, за да се докопат до властта. Те обаче вече не смеят да го направят по този позорен начин, предавайки своите избиратели. Затова трябва да продължим, гражданите трябва да са активни. Ние трябва да редим дневния ред, ние трябва да казваме на партиите и на политиците какво изискваме от тях. Те са тези, които би трябвало да изпълняват нашата воля и да защитават нашите интереси. Това е формулата на гражданското общество“.

„От БОЕЦ казахме какво искат гражданите, или поне тази част от гражданите, която ние представляваме – искаме нови избори, като на тези нови избори искаме да видим още по-силни кандидатски листи. Част от хората, които сега бяха в листите, трябва да си ходят. Искаме преди нови избори, да видим нов Изборен кодекс, искаме да видим електронно дистанционно гласуване, искаме да видим Закон за лустрацията. Това може да стане за около месец и половина, докато Народното събрание работи, но отиваме към нови избори“, категоричен беше Георги Георгиев от БОЕЦ.

В края на разговора Георги Георгиев представи формулата, по която според БОЕЦ трябва да се състави служебен кабинет. „Нужен е граждански служебен кабинет, назначен от президента Румен Радев. Това означава, че нашият глас трябва да бъде чут и по отношение състава на този граждански служебен кабинет. Това трябва да стане пряко и директно. Една от формулите е той да направи един Консултативен граждански съвет, на който да покани представителите на неправителствения сектор, на гражданското общество, гражданите да излъчим кандидати, те да бъдат обсъдени и тогава да влязат в състава на служебния кабинет или поне да седнат на тези министерски кресла, които имат пряко отношение към изборите. Този служебен кабинет, който президентът ще назначи, ще има две основни задачи – едната е да подготви и реализира едни истински, честни и прозрачни избори, а другата да попречи да бъдат заметени следите от престъпленията на Борисов и на мафията, извършени до момента, да попречи на изгарянето на документи и т.н. За нас, гражданите, няма значение дали изборите ще се подготвят от ГЕРБ или някоя друга партийна централа. За нас е важно те да са честни и прозрачни, а няма кой друг да защити гражданските интереси по-добре от самите граждани. Затова е нужен граждански служебен кабинет“, завърши Георги Георгиев от БОЕЦ.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От това

    56 46 Отговор
    недоразумение нищо не става.

    Коментиран от #27, #70

  • 2 Майна

    53 38 Отговор
    НАПРАВЕТЕ ПРАВИТЕЛСТО И ЗАПОЧВАЙТЕ РАЗСЛЕДВАНЕ, НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ..ИНАЧЕ С ТОВА СИ ПОВЕДЕНИЕ НА КРИЕНЕ И КАВГИ НЯМА ДА ВИДИТЕ СЛЕДВАЩ ПАРЛАМЕНТ,..ТОВА КЪМ СЛАВИ, МАЯ, ДБ ..И С ПОДКРЕПАТА НА БСП.

    Коментиран от #8, #44

  • 3 Грую

    53 97 Отговор
    Къде го чу това ,бе Гоше.Само ти ли не разбра ,че ГЕРБ пак са първи.

    Коментиран от #86

  • 4 Кси

    44 64 Отговор
    860 000 граждани казаха, че не са крадци, т.е по-голяната част от гражданите НЕ споделят тези обвинения на прикритие истински мутри и ъндърграунд

    Коментиран от #54

  • 5 А бе

    49 41 Отговор
    Защо всяко бг Гоше е тъпо???

    Коментиран от #10

  • 6 Врачка

    67 41 Отговор
    Президент Радев тупка топката на тъч линията и реди служебното правителство.Няма да има прошка по Великден за ГЕРБавите .

    Коментиран от #28, #37, #62

  • 7 Даката

    69 36 Отговор
    След два месеца излизаме на улиците и ви измитам заедно е плезешия се татуиран чалгар и оная дето предложи Пеевски.
  • 8 Кси

    31 17 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Нищо няма да направят тия, трябваше са гласувате за тях ли, за да го разберете, беше ясно преди това, що за субекти са, даже не ми се коментират
  • 9 казах

    37 32 Отговор
    Борисов сам си подля вода с джипката, с това, че унищожи парламента, влезе с автомати в президентството, и с много още неща. Но тези, които се задават след него не са по добри. Трифонов, Иванов, Мартин Димитров, Атанас Атанасов, Хиновски.

    Коментиран от #15, #40, #45

  • 10 gEPP

    24 6 Отговор

    До коментар #5 от "А бе":

    Може би имаш предвид "младежа" на герб Георг?
  • 11 Точно

    48 17 Отговор
    българите в чужбина свалиха Борисов.Колкото и да се опитваше да ги елиминира-не можа.Ужас изпитва от българите в чужбина.Къде е Симеонов с неговото подигравателно,,Да хващат самолета и да идват да гласуват" и ,,Българите в чужбина да не ни се мотаят в краката".Винкел,какво стана-ХАХАХА

    Коментиран от #14, #23

  • 12 Шуши

    42 17 Отговор
    Бацето със шкафчето да ходи у затвора 😂

    Коментиран от #20, #21

  • 13 Gowo

    22 11 Отговор
    Не съм против БОЕЦ .Но нека си припомним последното идване на Борисов.Това се случи след такова изчакване Изчакването не е най добрия вариант и Хаджигенов за това пррдупреждава
  • 14 Грую

    26 35 Отговор

    До коментар #11 от "Точно":

    Стана така че ГЕРБ пак са първи.

    Коментиран от #94

  • 15 Кси

    22 35 Отговор

    До коментар #9 от "казах":

    Що да не влезе в президентството и се саморазправи с дубайци-белгадски, кога до сега е търсена съдебна отговорност, 30г криминален ДС преход, грешката на Борисов е, че много късно ги подпука и затова са всички против него, не е крал повече от тях, със сигурност
  • 16 гост

    31 24 Отговор
    Изборите сега минаха а тоя нещастник иска нови.Ще си играем на избори докато на някой малоумник му харесат резултатите.От тъп по тъп.
  • 17 да питам

    21 17 Отговор
    Тоя само една риза ли има ?
  • 18 12345

    25 18 Отговор
    И този се оказа соросоиден екскремент!
  • 19 СССР

    17 20 Отговор
    Вcички чeрвeни шaмaни гoвoрят кoлкo cпeшнo и нeoбхoдимo ни e прaвитeлcтвo. Цялoтo БКП (ГEРБ, БCП ) вoйнcтвo ни убeждaвa, чe e oпacнo дa ce върви към нoви избoри. Oт eднa cтрaнa ca прaви - БКП (ГEРБ-БCП-ДПC ) имaт пoвeчe oт 50 %, нo нe cмeят дa ce рaзкрият. Избoри, дoкaтo БКП пaднe пoд 30% !
  • 20 Кси

    23 9 Отговор

    До коментар #12 от "Шуши":

    А, ония с куфарите от 90г, да ни управляват за пореден път, ей верно имало такъв народ, все последни и най-бедни
  • 21 Онуфри

    9 8 Отговор

    До коментар #12 от "Шуши":

    Ох Шуши, Шуши, защо си тормозиш малкото мозъче с неща които не ти са ясни.
  • 22 сара

    24 3 Отговор
    Явно плахо вървим към служебен кабинет.
  • 23 гост

    28 19 Отговор

    До коментар #11 от "Точно":

    Явно не ти е ясно,че всички гласували в чужбина събират едвам 4 мандата от 240.Голяма работа са-при това все чалгари.
  • 24 Давид

    7 11 Отговор
    Щом този, отровното трио, Мая и демократа Христо Иванов излязоха и започнаха да искат разследване на Бойко а те все негови хора тия дни премиера слънце ще поиска да му се направи проверка от а до я от неподкупния Гешев :) и хвърля имунитети по най бързия начин.
  • 25 Софиянец

    22 6 Отговор
    Лустрация иначе всички са аут
  • 26 666

    13 19 Отговор
    Ако Боеца плати 150млн. за избори няма проблем. Знаем кой ще победи с 30%Успех
  • 27 Въпрос

    32 15 Отговор

    До коментар #1 от "От това":

    Гошо “умното” защо и с какви привилегии се уреди да ги закарат него и жена му с ДЪРЖАВНИ линейки (и пари) от Видин в София за лечение и да пред редят обикновени хора?! Нали гореше маски и казваше, че няма вирус. После се оказа, че реве за лечение с привилегии? КОЙ му го уреди? Защо му го уреди за сметка на обикновените хора?
  • 28 Да внимава с тъча ,

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Врачка":

    Че ако го сгреши , се дава обратен ...
  • 29 радко шишарко

    15 11 Отговор
    Предлагам да отворим дарителска сметка, за да купим нови ризи на този господин
  • 30 Знаещ

    8 3 Отговор
    А на теб какво ти казаха гражданите?
  • 31 !!!?

    15 12 Отговор
    Айде стига с това "крадци", че станахте банални бе ! В България Андрешко да нарича Бай Ганьо крадец, е все едно "Преисмял се Хърбел на Щърбел" !!!?
  • 32 Нострадамус

    14 12 Отговор
    Предлагам му да организира,граждански доброволни отряди,защото Тиквоча е наредил на бандитите,да трепят и краднат навсякъде.После ще се бие в гърдите,че при него ,такива работи не е имало.И хоп.Пак на власт.Доган добре го учи,ама този път, няма да сполучи !
  • 33 Факт

    15 4 Отговор
    Сега ще изплуват какви ли не и ще искат от лапачката.
    Тоя ще си отвори строителна фирма ако вече няма такава.
    Първия закон ще е за рекламите по телевизиите.
    Изведнъж телевизията на слави ще се напълни с рекламиращи фирми подлоги чакащи от баницата.
  • 34 sbs

    20 8 Отговор
    СТРАШНО УМНО ГЛЕДА --СЪЩО КАТО МОЕТО КУЧЕ --/КАРАКАЧАНКА /--------ГЛЕДАМЕ--- И ----АХА--АХА ДА МИ КАЖЕ НЕЩО
  • 35 Павел пенев

    19 10 Отговор
    Бягайте далече от тези които твърдят че са демократи. Вече 30 год. се нагледахме на техните простащини. Тези от боец са същите.

    Коментиран от #42

  • 36 Факт

    6 2 Отговор
    Сега сме в очакване на всички бизнесмени мутри да се изредят и да предложат техните хора за това е затъмнението той седи и чака най добрите финансови предложения в момента така се прави и после нас кучета ни яли.
  • 37 !!!?

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "Врачка":

    Радев нищо друго не може да направи със служебното правителство освен да подържа текущите задачи и да организира новите избори. Точно затова Черепа го назова Фигурант !!!?
  • 38 Наказател

    20 11 Отговор
    А когато с треперещ глас се обаждаше на който се сети, да го докарат в болница в София, не мислеше, че се обръща към: .... крадци, престъпници, разбойници... Мълчеше благодарно, когато му изпратиха не една, а две линейки с екип за него и жена му. Независимо от пяната, която му излизаще от устата, дълго време преди това и от глупостите, които ръсеше, нямаше нищо против "престъпника" Борисов да се отнесе към него по мъжки. Ще оценяваме Борисов тепърва, сравнявайки го тези, които ще се вихрят в политиката.
  • 39 Наблюдател

    18 12 Отговор
    Молете се да няма други избори, защото ще бъде избран Борисов с голямо мнозинство, затова сформирайте правителство и започвайте да работите за народа, че ако продължавате да се карате ще ви изхвърлим, много бързо!
  • 40 пфу

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "казах":

    Бълвоч и гнус ,брррррррр
  • 41 стария КУРТИ

    11 5 Отговор
    ТОЗИ е за КАРЛУКОВО !!!
  • 42 Републиканец

    11 4 Отговор

    До коментар #35 от "Павел пенев":

    Имаш нещо срещу демокрацията ли ? Може би желаеш някой като Пухлер, който в момента си урежда пожизнено управление. Май си роден доста отдавна, паркинсона работи или историята не ти е любима дисциплина.
  • 43 WENKO4444

    8 7 Отговор
    примитив със ПОГЛЕД на ЧЕТИРИ ГРОЗДОВИ !!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Здрав разум

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "казах":

    Опорки до дупка. Пусни си кадрите за влизането в президентството. Няма автомати, няма бронежилетки, няма протектори, няма разбиване или нахълтване. Нормално облекло с тактически джоб. Радев се по бърка от страх, че аверите му ще пропеят и сътвори огромна глупост. После... няма как да се върне назад. А Гошето боеца не е нито мислител, нито политик, нито боец. Махленски бабаит, тип Шекер Данко
  • 46 Бойко Тиквата от Банкя

    9 11 Отговор
    ГЕРБ-ГРАБИТЕЛИ,Е.БА.ВАЧИ ,РАЗБОЙНИЦИ,Б.О.К.Л.У.Ц.И.

    Коментиран от #47, #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Писна ми

    9 11 Отговор
    Поне ПОЛОВИНАТА от гласовете на ГЕРБ са фалшиви!
    Питайте и дайте трибуна на очевидци- наблюдаващи изборите да ви разкажат за неща, които човек не били представил никога!
    И всички тези престъпления пред очите на милиционерите- добре платени и охранени, НЕИЗПЪЛНЯВАЩИ си задълженията!
    Да не говорим за далаверите на онзи пишман - прпофесор!
  • 49 Гост

    15 6 Отговор
    Тоя ли беше болния ковидижиа дето плачеше да ходи при Мутафчиски.

    Коментиран от #51

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ами

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Кси":

    500 хил помасци и българи на държавна хранилка (и ако утре имат друг валия за него ше гласуват), демек ние им плащаме а те гласуват за хунтата и 300 хил заблудени, пенсионери, купени.. Не казвам че е нешо лошо
  • 55 Голем смях

    11 6 Отговор
    ГЕРБ печели в 24 района ..но били загубили .Тома е нова математика.

    Коментиран от #63

  • 56 Бойко Борисов

    13 9 Отговор
    е най-успешният премиер!! Няма по-подготяен от него! Само той може да управлява в криза.

    Коментиран от #58

  • 57 Изедническия капитализъм,

    9 1 Отговор
    който се разгръща у нас сега не може политически да бъде оглавен. Бою му е попечител, ама вече не съвсем. Новите плитически играчи се какалашкат между профанна гласовитост и мистериозно мълчание.
  • 58 Бойко е велик

    5 8 Отговор

    До коментар #56 от "Бойко Борисов":

    но мераклиите за парламента не се свършват. Слави вместо 120 депутати да предложи 520 и да вървим към избори щото изпразнените жълти павета скоро пак ще се изпълнят!
  • 59 Рвалността

    5 10 Отговор
    Реалноста е следната :: Служе-бен кабинет и есента ниви избори. Резултатите ще бъдат следните—- ГЕРБ - пада с 5% и взима около 21% а ако се приеме изцяло ел и машинно гласуване пада минимум с още 4% понеже няма да може да разчита на циганите и стига макс 17%.. БСП пада с още 2% и взима 13%.. ДБ вдига с 2% и стига около 12% .. ДПС запазва вота си и взима около 10.7%..мутри вън губи с около 2% заради предстоящия разпад и така реално стига макс 2.7% и то при положение че членовете на СИК които назначат гласуват за тях. Най вероятно е Манолова и Дончева да излязат сами без Капон ,Ники Кънчев и хаджията с арменеца , д такъв случай макс 1.3% . Изненадата ще са 2 партии -ВЪЗРАЖДАНЕ взима от чужбина допълнително 1%+от ВМРО още 0.5% + още 0.5% от винкела и магарешки + още от БСП и атака около 1% и рска реално ще докара около 5.8-6 % ,а Божков ше дръпне напред с още 1% и влиза с 4.1% .Трифонов вдига с още 2% и реално взима около 20% . губещите през новите избори ще са — ГЕРБ БСП изправи се мутри вън
  • 60 Гешев, къде си

    7 8 Отговор
    Пълно затъмнение къде ли КАСКЕТА??? Не сме те забравили, изчезвай от прокуратурата!!!! Ще има протести до дупка!!!!
  • 61 Ееех Тошко Африкански,

    8 3 Отговор
    изглежда в политическото шоу не си подготвен и си пълен лаик! Скоро ще станете за мезе на цял народ. Явно не сте чели за Принципа на Питър ама като сценариствате стари и тъпи вицове, не остава време за друго! Щом Гоше Тъпото ви дава акъл време е да си ходите!
  • 62 стоян

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Врачка":

    До 6 ком -другарю -така ли все още не си разбрал че от фигуранта нищо не зависи -топката я тупка Бошкоф и другите бсп олигарси направлявани от Москва
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Цар Вул

    5 1 Отговор
    Добро утро! то тва си е така от 1985 год... и така ще е и през 2085-а.
    Залагам златния зъб на чича ми Асен, че следващото управлвния НЯМА да подобри положението на клетия народ.
    имам сред колегите си членове, застъпници и какви ли не още - от най различни бивши и настоящи парти - та всеки си каза че във всяка една си е едно и също - никой не го е*е за народа, всеки гледа как да се докопа до по висок пост и пари.
    Толкоз.
  • 65 MGewehr

    8 2 Отговор
    На какви ceлckи cypaти им се дава изява!

    Коментиран от #67

  • 66 Мирослав

    3 9 Отговор
    ГEРБ и Бoйкo Бoриcoв зaгубихa нa 4 aприл прaвoтo дa упрaвлявaт. Oпoзициятa нa тeхния мoдeл нa влacтвaнe cпeчeли впeчaтлявaщa пoбeдa и имa 135 oт 240 мecтa в НC: ГEРБ и ДПC – двaмaтa нeoфициaлни пaртньoри в дoceгaшнoтo упрaвлeниe – ocтaнaхa зaeднo cъc 105 дeпутaтa. Нeщo пoвeчe, дoри ДПC търcи нaчини дa ce приcъeдини към нoвoтo пaрлaмeнтaрнo мнoзинcтвo и дa изocтaви дocкoрoшнитe cи приятeли. Изпрaвeн прeд тaзи рeaлнocт, Бoриcoв рeши дoри дa нe влeзe в пaрлaмeнтa, къдeтo би бил в cлaбa пoзиция и бeз пaртньoри.

    Коментиран от #93

  • 67 Що бе

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "MGewehr":

    ИТН да не са Римски Патриции?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Емилов

    4 6 Отговор
    УЖАСА за Мафията ГЕРБ-БСП-ДПС
    Е
    НОВИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ с Електронно гласуване!!! Бойко ще е без имунитет !!!
    100% ФаКт)))
  • 70 Селянин

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "От това":

    Народа Каза не на мошенници и лъжи партиици Народа избра победител С 30-40 души партия не може да управлява и лъжи народа Крадците далеч от парите
  • 71 До грию

    0 0 Отговор
    Ще го л ........ш суполив
  • 72 Прочитаев

    2 4 Отговор
    СЛУЖЕНО ПРАВИТЕЛСТВО ? ИЗБОРИ ДРУГИ ВТОРИ! КОАЛИЦИИ ЗДРУЖЕНИЯ ОБЕДИНЕНИЯ! СТАТУКВО! ЩО! СУВЕРЕНА КАКВО ИСКА?! СУВЕРЕНА ИСКА СОЦИЯЛНА ДЪРЖАВА 1 . НЕ ЖЕЛАЕ ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА И МУТРЕНСКИ ПОТХОДИ ЛОШ МАТЕРИЯЛ И НОМЕРА СЪС ПАЧКИТЕ В ШКАФЧЕТО С ПИСТОЛЕТЧЕТО НЕ СЕ ЗНАЕ ДРОНА КАК МОЖЕ ДА СНИМА ТАМ!? ПРАГА НА БЕДНОС В БГ ГО ОПРЕДЕЛЯ БГ ПАРЛАМЕНТА 300 И НЯКОЛКО ЛЕВ БИЛ И МИНИМАЛНАТА ПЕНДИИКА ОКОЛО ТОВА ЧИСЛО !? ТОЕА Е ПОЛИТИКА НА ГИНОЦИД. С ТАКИВА ПАРИ КАК МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ ЧОВЕК В БГ НОРМАЛНО!? ТОВА ДОСЕГАШНИТЕ ЗАКОНОТВОРЦИ НЕ ИМ ПУКА ЗА НАРОДА ТЕ СА СЪС ГОЛЕМИ ДАНАКОЗАПЛАТИ. ТАКИВА НЕ ТРЯБВА ДА СА ВООБЩЕ ДЕПОТАТИ ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ ОТ ТЯХ ПОЛЗАТА КАКВА!? ИНАЧЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ СЕГА СЛЕД МАМИБИЯ,ХАИТИ,КОНГО. 46
  • 73 Възмутена

    8 1 Отговор
    То толкова простотия трудно се понася.ще правим избори докато ни хареса резултата.ако не е добър революция.държавата си отива за жалост.така става като вземат връх простаците.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Целото пара у

    3 1 Отговор
    Свирката.Това направихме вкупом ,без изключение целия народ.Сега се вижда от километри,че отиваме на нови избори.Това е м.
    Юли.Най отпускарския месец,за огромна част от населението. Кой на село,кой на море,кой по гръцко,турско.Немалка част,ще им се отпуши пътя за аргатуване в чужбина.Друга- значителна част на Шопинг терапия по далечни острови.В резултат на това,ще гласуват максимум 22-до25% .Обзалагам се,1:10, че Герб ще спечели ,но не както сега.А с огромен резултат. Недостатъчен за самостоятелно управление,но ще бъде в коалиция със Симеонов,Каракачанов, който също ще прескочат 4%. ,защо не- и някой нов,играч.
  • 76 Боко

    6 2 Отговор
    Абе ти от как прекара ковида хептем си избръмчал!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Бай Кольо

    13 1 Отговор
    Не бе тулуп, хората пак избраха ГЕРБ, поражението е за БСП, а Майчето с тея 4.5% се прави на победител че е смешна чак
  • 79 Република

    8 2 Отговор
    Този толуп е голям боклук.
  • 80 ГЛАС НАРОДЕН

    1 1 Отговор
    КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ВСЕ ТАКА ЩЕ Е, ЗАТОВА ДА СЕ ИЗПЪЛНИ АНГАЖИМЕНТА КЪМ НАРОДА ЗА РЕФЕРЕНДУМА: 120 ДЕПУТАТА И 1 ЛЕВ НА ГЛАС ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ, АКО СТЕ НИ ИЗЛЪГАЛИ СТЕ УВОЛНЕНИ ВСИЧКИТЕ, И БЕЖ ДА ВИ НЯМА ИНАЧЕ НЕ ОТГОВАРЯМЕ.
  • 81 ахмед

    1 0 Отговор
    НА САДЕБНАТА СКАМЕИКА
  • 82 berkfire

    8 1 Отговор
    Добре че тези "разбойници" те спасиха във Военна болница.
  • 83 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 1 Отговор
    Дръж се Бойко, слугите на сатаната са побесняли, но Бог е с теб.
  • 84 Гойко Митич

    1 2 Отговор
    Ако не се направи смяна на средния административен персонал т.наречени експерти(калинки) най-вече в провинцията, герберасите ше се хранят и с цигански и с "експертен" вот и все ще повтарят че имат много гласове. Каквото и правителство да се сглоби без нови лица и хора в долните етажи в администрацията ефекта на всичко е ЗИРО!!! Спрете всички назначения и конкурси в АЕЦ, РАО, БЕХ, Булгаргаз, Марици и т. н. СУПЕР ВАЖНО Е!!!
  • 85 марони

    9 1 Отговор
    ГЕРБ,пак е първи-факт!Комунистите повтарят лъжи за да насъскват простолюдието,защото знаят,че никога повече няма да са на власт!
    Не,че и в опозиция не са си същите негодници!
    А иначе,ние знаем,кои са истинските крадци,лъжци и слуги на Кремъл!

    Коментиран от #87

  • 86 фгнх

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Грую":

    Стига с това "ГЕРБ" са първи, нямят мнозинство, нямат кой да ги подкрепи, всички срещу тях са мнозинството.
  • 87 ффф

    1 2 Отговор

    До коментар #85 от "марони":

    Кои комунисти, от ГЕРБ ли?

    Коментиран от #89

  • 88 Мимито

    3 0 Отговор
    Що не се оплачеш на чича си Лилипутев и да му направиш бибитка
  • 89 марони

    4 0 Отговор

    До коментар #87 от "ффф":

    Както е казано в светото писание:"По делата им ще ги познаете!"Но има и толкова заблудени,че не различават зърното от плявата!
    Борисов е политик приет добре от Запада!
  • 90 Знаещ

    5 1 Отговор
    Причина за бедността ни е че сме най-ограбваните.
    В тройката сме по златни залежи в Европа. концесията е около 1,5% средно. Това ако не е грабеж - и то от най-долнопробно-колониалния. Сходно е положението и със сребърните и други залежи с ценни метали на концесия. Молете се да не намерят скоро нефт и газ - и него ще подарят. Ние си нямаме Уго Чавес, който им заяви че не могат да грабят хората така безочливо...
    Ами енергийните дружества ... цената за която бяха купени бе по-малка от цената на кабелите, поставени от бащите и дедите ни. Те ги правеха за нас, "нашите" ги подариха на чужди...
    Софийска вода ... продадена на американци, на безценица. После препродадена на френски далаверажии, срещу които имаше дела Чуждия концесионер сега купува тон вода за 4 ст. и го препродава за 3 лв. На никой не му пука, даже и на софиянци.
    Да споменем "бегло" за далаверата с американските ТЕЦ-ове, БГА Балкан, съсипаните и продадени предприятия, които после бяха закрити....
    Чекмеджетата и Осемте джуджета означават едно не по-малко страшно нещо - ББеззаконие във висшите нива. Това е много страшно. Тези, които правят законите и ги прилагат са като вълци, които бранят стадото... това са хора развалени / корумпирани и от тях не може да се очаква мислене за ползу роду.
    Държавата, на дело, е на самотек. държавници нямаме. Имаме политичета, с кръгозор рамкиран до следващите избори
  • 91 Електра

    2 1 Отговор
    Брей брей брей, а на вас какво казаха, че ще сте още по големи крадци и мошенници, затова не ви дадоха мнозинство.
  • 92 Бошков

    4 1 Отговор
    Млъкни бе мишок, довчера държеше Боко за шлифера. Ако не бяха майте пари и тия на Цв Василев, щяхте да имате една кръгла нула.
  • 93 Здрав разум

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Мирослав":

    И кой спечели правото да управлява? Къде видя идеи, платформа, социална база или визия? За отговорност да не говорим. Досега опозицията беше на принципа"колкото по-лошо, по-добре". Сега освен претенции се иска работа. И се поема отговорност. Комсомолците и фатмаците могат само да папкат. Наготово.
  • 94 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Грую":

    Да герб са първи,но с купени гласове -отново,те с нормално подадени гласове щяха да са трети-може би

    Коментиран от #95

  • 95 Кси

    0 2 Отговор

    До коментар #94 от "Българин":

    В червените кратуни е това, като ги видят как не могат да направят правителство, още по-висок ще е резултата за Герб, сега ще е безвремие и хаос
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Сега служебно правителство...

    0 0 Отговор
    След това съд за продажниците и предателите и накрая дълги колони от изменници на България,поведени към местата за отработване на заграбените богатства от държавната хазна!Това е бъдещето за спасяване на Родината ни....