Last news in Fakti

25 Май, 2021 10:00 11 086 73

Прилича на конспирация: какво се случва в България?

  • герб-
  • бойко борисов-
  • евгений дайнов-
  • българия-
  • конспирация-
  • власт

В България се множат признаците за изграждане на двувластие. Но трябва да знаем, че когато скришната власт се окаже по-силна от официалната, това обикновено води до катастрофа.

Прилича на конспирация: какво се случва в България? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Евгений Дайнов:

Прави впечатление, че за разлика от други периоди на смяна на властта, този път хората и институциите, ангажирани с предишната власт, не „дават мигач” за смяна на посоката. Напротив: активистите на ГЕРБ, техните главатари на държавни институции, техните медии и техните пропагандатори продължават да действат така, все едно още упражняват цялата власт.

Двувластие в България?

Бродят слухове, че го правят от природна глупост. Но не е така. Пред очите си имаме един от онези редки в историята случаи, при които ставащото не е плод на глупост, а на нещо като конспирация. Става дума за система от практики, чиято цел е да изгради реално двувластие в страната. Да направи така, че да няма значение кой как е гласувал и кой какво правителство е направил, защото реалната власт си остава в същите ръце.

В сферата на медиите процесът е очевиден. Преди дни една опозиционна партия, в случая - ГЕРБ, решава да прави пресконференция. На секундата и трите национални телевизии прекъсват предаванията си, все едно е започнала война. Ако някоя друга опозиционна партия реши да направи пресконференция, същите тези телевизии няма да реагират по никакъв начин. Значи не иде реч за информиране на населението. Иде реч за друго: на гражданството да бъде внушено, че нищо не се е променило. Че ГЕРБ са си на власт и завинаги ще бъдат.

За същото иде реч и при протичащия в момента процес на овладяване на държавни болнични заведения от задкулисието. След години източване на частни болници, сенчестите сили констатираха, че все пак парите не им достигат. И решиха да превземат болничното дело пряко, без заобикаляне по скришни пътечки. Тази маневра буквално повтаря вече стореното при строителството на пътища, където допреди известно време се източваха пари чрез разпределение на бюджетни излишъци. Когато тези суми взеха да стават недостатъчни, се стигна до директното изливане на пари в държавни фирми, откъдето те да се преразпределят по дълбоките джобове на заинтересованите.

Всички случаи на рязко разширяване на обхвата на плячкосването имат за цел да убедят населението, че всичко си върви постарому: ще се взимат все повече ресурси от все повече граждани, за да отиват в „касови наличности” там, където трябва. Същата е логиката в поведението на крайморски общини като Царево и Созопол например. И в двете ударно продължава разрушаването и бетонирането на природната среда в нарушение на всички възможни закони. И тук на гражданството се съобщава същото: вие си гласувайте, забавлявайте се, но реалната власт е наша и ние правим каквото си искаме.

„Веднъж е случайност, втори път е съвпадение, третият път е атака на врага”, казват американските специални части, известни като „тюлените”. Те не могат да си позволят лукса да не разбират кога какво става, тъй като цената, която ще платят, е твърде висока. Не по-малко опасно е за едно общество да не забележи появата на двувластие. И тук цената може да е убийствено висока.

Как функционира двувластието - това вече се вижда в отказа на Българската банка за развитие (ББР) да предостави на своя собственик - държавата в лицето на служебното правителство, информация за раздаваните кредити. Тук виждаме как действа класическото двувластие. Едната власт, официалната, отправя към чиновника едно разпореждане. Другата власт, паралелната или скришната, заповядва на чиновника да не се подчинява на разпорежданията на официалната власт. Чиновникът, поставен между чука и наковалнята, е принуден да избира на кого да се подчини. И накрая се подчинява на оногова, когото смята за по-голямата сила.

Но когато скришната власт се окаже по-силна от официалната, обикновено следва катастрофа. Пример е Русия от 1917 година. През цялото онова бурно лято т.нар. „съвети” издават разпореждания, противоречащи на заповедите на официалната власт. След няколко месеца подобно подкопаване на официалната власт, през късната есен болшевиките без особен проблем взимат цялата власт.

Именно затова бе тревожен онзи момент, в който не знаехме къде се намират и какво вършат Бойко Борисов и пуснатите от него в дълги отпуски шефове на тайните служби. Какво им пречеше да са заедно и да разработват стратегии за укрепване на паралелната власт? Накрая като че нервите на шефовете на служби не издържаха и те се опитаха да постигнат примирие с официалната власт. Борисов обаче направи всичко възможно да разберем, че е приел еврокомисаря по разширяването, с когото е водил важни държавнически разговори. Ще рече: Борисов продължава да е държавник, определящ курса, а не шеф на опозиционна партия, с която никой не иска да си има работа.

Какво може да се направи

Това са крайно опасни игри, които трябва да бъдат прекратени. Как ли? Не е трудно: всеки трябва просто да си върши работата така, както му е разписана - да се подчинява на правилата, а не на заповедите на задкулисието. Така телевизиите например няма да прекъсват предаванията си, за да ни спуснат поредната порция ГЕРБ-пропаганда. Шефовете на служби ще бранят националната сигурност, вместо да я застрашават. ББР ще раздава кредити на малки и средни предприятия, вместо на хора с интересни прякори и подозрителна репутация. Пътищата ще се строят с прозрачни и подконтролни обществени поръчки, МОСВ ще пази природата, МРРБ ще развива територията и т.н.

Лесно е да се каже, трудно е да се направи. Ще се иска силна воля от страна на официалната власт, в партньорство с постоянната съпротива от страна на гражданството срещу паралелната власт. В това отношение заслужават адмирации усилията на граждански организации да спрат строителния произвол по Черноморието. И не само. А онези лидери на паралелната власт, които пряко застрашават националния интерес или действат в угода на враждебни на обществото интереси, би трябвало да се окажат в затвора.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 166 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    102 21 Отговор
    България е подмандатна колония с назначавана отвън компрадорска администрация. Така става със страните имали неблагоразумието да продадат душите на народа си на МВФ, Световната банка и другите наши маши.
  • 2 Загрижен

    97 8 Отговор
    "A oнeзи лидeри нa пaрaлeлнaтa влacт, кoитo прякo зacтрaшaвaт нaциoнaлния интeрec или дeйcтвaт в угoдa нa врaждeбни нa oбщecтвoтo интeрecи, би трябвaлo дa ce oкaжaт в зaтвoрa." Дойнов, завършекът ти казва всичко!
  • 3 За жалост е така

    108 10 Отговор
    Мафията много трудно се чегърта, защото е като гъба - корените са навсякъде.
  • 4 Удриии

    25 99 Отговор
    Каква власт на итн исмв дб рр тези лешояди ще ни върнат 10 г назад

    Коментиран от #12, #17

  • 5 СДС ваксиниран

    17 126 Отговор
    прекъсват защото е важно какво казват от ГЕРБ, в крайна сметка на 11 юли ще приветстваме борисов 4, където са истинските политице.

    калинките (ИТН, мъутри, БКП (бсп, дпс и прочие)) няма какво да правят извънредни брифинги за тях

    Коментиран от #13, #40

  • 6 Българка

    98 12 Отговор
    Мутрите са се вкопали и срастнали във всички институции ина всички нива. Най-страшно е, че няма работещо правосъдие и медии. Те са повластни на мафията.
    Трябва яко , масово чегъртане.

    Коментиран от #18

  • 7 Реалист 2

    71 12 Отговор
    Лесно ще се оправи. Като начало нов СЕМ и отстраняване на назначените от стария директори на държавните Бнт и Бнр. Там нищо не е мръднало, все едно че Гешев и Борисов продължават да си управляват.

    Коментиран от #30

  • 8 Банг-банг

    67 14 Отговор
    Лесно е. Съд, присъда и затвор за Тиквата и хунтата му. Това ще е края на двувластието и нов рестарт.
  • 9 Харесвам 🎃, само сготвени

    47 12 Отговор
    "А онези лидери на паралелната власт, които пряко застрашават националния интерес или действат в угода на враждебни на обществото интереси, би трябвало да се окажат в затвора." КРАТКО, ТОЧНО И ЯСНО!
  • 10 Псевдоним

    45 5 Отговор
    Историята на България познава и други случаи на двувластие. Краят обикновено идва когато едната глава се окаже на дръвника.
  • 11 Българин

    20 71 Отговор
    Пак нещо не си в час,Евгени Дайнов ...ГЕРБ е партията спечелила Изборите с Най- голяма подкрепа,което не я прави Опозиционна като БСП,ДБ ,ИМВ и други партии от Хунтата на Протеста.....

    Коментиран от #15, #48

  • 12 Харесвам 🎃, само сготвени

    45 11 Отговор

    До коментар #4 от "Удриии":

    Не "10 години назад"... Вас (крадливите неграмотници от ге.п) ще ви върнат "в първи клас", като минете първо през чистилището на затвора.

    Коментиран от #68

  • 13 Гражданинът XYZ

    38 15 Отговор

    До коментар #5 от "СДС ваксиниран":

    Твоите мечти няма да се сбъднат. Гражданинът Борисов ще си остане такъв до като не му сложат лъскавите гривнички. А Вие ще се покланяте на Стъки, нали така?
  • 14 !!!?

    17 46 Отговор
    Автора, какво иска да ни внуши !?...че болшевиките са ГЕРБ, а не червената русофилска Мафия с Нинова, Радев, Жан Виденов, Румен Петков, Първанов,...!!!?

    Коментиран от #29, #49

  • 15 Харесвам 🎃, само сготвени

    49 14 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Ге.п не е политическа партия, а опг за източване на ДДС, държавни и европейски фондове. ТИКВАТА В ЗАТВОРА!

    Коментиран от #28

  • 16 чаушеску

    27 5 Отговор
    статуквото ,родено от дс прехода, за да оцелее е готово на всичко!
  • 17 Пустиняк

    9 9 Отговор

    До коментар #4 от "Удриии":

    То,ако са 10 години ще го преживеем някак си.Ама да не са 20-25!
  • 18 !!!?

    18 16 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Правилно си прозряла, само че си мислиш, че твоята партия е най-правилната...с Христо Иванов - "освободителя" на Росенец от турско робство и гинерала-ченге с подпухналите очи !!!?
  • 19 Невероятно но факт

    35 12 Отговор
    Герб толкова се вживяха че ДАНС даваха на частни лица близки до ББ и Гешев СРС апаратура за да се гаврят с неудобни на режима!
    Добре че някой все пак забеляза какво направиха БТВ,НОВА и Канал1 срещу Българският народ!

    Коментиран от #23

  • 20 Гост

    40 9 Отговор
    Трябва да се действа с твърда ръка и желязна воля, за да се отреже главата на хидрата! Никакъв компромис! Еднозначно трябва да се покаже на чиновника, кой е новата власт и че следва безпрекословно да изпълнява служебните си задължения. Чиновникът е такова животно, че види ли макар и малко колебание в подхода на официалната власт към него - ще се ослушва и няма да работи ефективно, ще си прави оглушки.
  • 21 Реакция

    17 18 Отговор
    Когато чиновника гледа как по всички телевизии показват ръкостискането на посланик Мустафа с членовете на новото правителство (това, което уж било призвано да "изчегърта мафията"), може би това е нормална реакция.
  • 22 дедо йоцо гледа

    31 11 Отговор
    Ами , случва се това, че е необходимо още по-голямо почистване , но отгоре надолу, докато живота ни се подобри. Ама голям прах сме били хванали.
  • 23 !!!?

    8 26 Отговор

    До коментар #19 от "Невероятно но факт":

    "Герб толкова се вживяха че"...послушаха дори Борисов и спретнаха компромат с чекмеджетата от спалнята му !!!?
  • 24 Реакция 2

    17 27 Отговор
    Когато чиновника гледа как една личност, стояща на куха за България позиция - президентската, иска да покаже, че тежи нещо в държавата и успява да разклати държавата така, че да сложи свое правителство, той (чиновника) инстинктивно разбира, че нещо не е наред.
  • 25 ъъъъъ

    14 22 Отговор
    а бе дайнов , какво стана с уволненият в бтв от рашката ? и той ли е от герб. ама си пр оз.що няма протести и митинги?
  • 26 Проверено е

    17 5 Отговор
    Това е Държавна Сигурност и за тези неща трябва да се уведомяват Международните институции,а не да се пише по сайтовете!
  • 27 Eвропеец

    27 8 Отговор
    Едно не мога разбера! Защо Еврокомисаря по разширяването е отишъл при Борисов?!:) Да не са го принудили насилствено!:)
  • 28 Другия с коня

    14 26 Отговор

    До коментар #15 от "Харесвам 🎃, само сготвени":

    по- добре се приготви за ББ- 4 на следващите Избори...Така,подготви се емоционално и психически да посрещнеш Реалността като Мъж!!!Нема да ревеш много!!!
  • 29 3973

    22 5 Отговор

    До коментар #14 от "!!!?":

    Прочети как се ражда болшемизмът и ще ти стане ясно, защото си оплетен като пате в калчища.
  • 30 Посетител

    13 8 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист 2":

    Радиото не чак толкова, но за телевизията си прв! То за това за пореден път орязаха парите на БНР! Щото не слуша.
  • 31 Посетител

    18 14 Отговор
    Този път съм напълно съгласен с Дайнов!
  • 32 лъжи

    21 21 Отговор
    Ами Дайнов, след като като дават думата на измислени партийки, които едвам прескочиха бариерата от 4%, и след като цяло лято с часове ги гледахме по всички медии как квичат под прозорците на ведомствата, нормално е да дават думата с предимство на тези, които спечелиха почти 30 %. Няма такава демокрация, за каквато ти си мечтаеш - тези, дето имат 6 или 8 %, да управляват тези, дето имат 30. Когато една малка и незначителна част от обществото реши да изчегърта цялата останала много-по-голяма част, това не е демокрация, а комунизъм. И е срамно, че точно ти, който уж си борец за демокрация, правиш такива изказвания. Не виждаш ли, че 90 % от цялата нова назначавана администрация са фуражки от МВР или МНО, както и бивши ченгета и доносници. Това не е демокрация, а хунта. Като искахте "хунтата" да си ходи, сега вече имате истинска възможност да видите какво е хунта със зелени чорапи и фуражки.
    Кажи къде в света на парламентарната демокрация и в коя държава полицейски и военни лица държат цялата власт, и то при разпуснат парламент? Само там, където има военна диктатура или полицейска хунта. И нали знаете приказката за следващите... Не се радвайте, че сега мачкат и изчегъртват еди кой си без спазване на законовите правила и норми, защото по същия начин може да е всеки друг, както и вие да се окажете следващите.
  • 33 Изчегъртване ГЕРБ завинаги

    22 16 Отговор
    Тиквата и още двама-трима велможи незабавно арест и в затвора и останалите ще се пръснат, като пилци! Народа е казал "На змията главата.... "!!!
  • 34 За България

    11 14 Отговор
    За герберастите и комунягите в сянка от БКП, падането от власт ще значи разправа и загуба на влияние за винаги. Заради това са мобилизирали цялата власт, която притежават и мърсуват. Комуняги в сянка и до ва ще стигнем.

    Коментиран от #35

  • 35 всъщност

    14 16 Отговор

    До коментар #34 от "За България":

    Кои сте вие?

    Радев, излъчен от БСП, Манолова, явила се на балотаж от БСП?
  • 36 Ха ха ха

    13 18 Отговор
    Горкото синьо шаманче , пак реве с червени болшевишки сълзи .
  • 37 666

    11 17 Отговор
    Др. Дайнов казах ви да спрете тревата. Ето до какво води хаха😡😡😡😡
  • 38 Зелка

    20 10 Отговор
    Никой не можа да ме убеди, че новите са по-добри от старите. Дано се лъжа, но едва ли. Хора дошли от окфорд, световна банка, МВФ и прочее соросидни места, едва ли мислят доброто на народа.
    Да, знам ,че много хора имат надежди и по тая причина ще получа много минуси. Дори бих се радвал ако греша в преценката си, но няма как новия мин. председател да се прегръща с херо мустафа, а новият Външен министър, да бърза да заявява "колко е вбесена България" от това, че някакъв десиден (а вероятно и заговорник и подстрекател) е бил арестуван някъде си там- в Беларус, при положение, че нито самолета е български, нито летището е българско, нито е арестуван български гражданин.
    За мен всичко това е много показателно и едва ли греша (за съжаление).
  • 39 нако

    11 7 Отговор
    Ало , " синият шаман " кой идиот отново те изкара на "светло" ???!!!
    Такива като теб, шамани могат да заблуждават първобитни племена , а пък колкото ида ви се иска , ние в БГ не сме пампайци !!! Малко ли ти плащаха седесарите или лакомията ти е безгранична , а наглостта -
    брутална ???!!! Гледай си пенсията бе , човек , няма да живееш вечно !!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Клептоман от Банкя

    7 7 Отговор
    Малко се оляхме с краденето,но искаме още.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Неделко

    8 7 Отговор
    Добре е , че троловете на сикаджията яко ревът под всяка статия , означава че мутрата и шайката са свалени от власт завинаги , тепърва иде нов удар на 11 !
  • 45 СТРАНИЧЕН НАБЛЮДАТЕЛ

    5 9 Отговор
    Кога прокурора ще провери 67 млн рекет от мутрата и финансовият министър срещу Божков ? Кога ? Защо съдебната система и държавните институци , МЕДИЙ и МВР разпростират чадър над шайката ? Мислете българи !
  • 46 Банкер

    11 6 Отговор
    Евгени,ти си некомпетентен и неук човек,ББР тряба да получи разрешение от БНБ за да предоставя информация!А това че в болните ви мозъци,осветляването на клиенти на която и да е банка и стратегията на самата банка,може да се размята по медиите е наказуемо от закона пиленце,неучило.Прочети малко преди да драскаш.
  • 47 5577

    10 3 Отговор
    Грешна ти е гледната точка приятелю Дойнов. Ще ти се властта да е на КОЙ. Президента казва аз нося отговорност но само за парламентарни избори. Значи на гореизброените от теб проблеми за кой управлява, при липса на идентификация, значи е задкулисие. Единственото което виждаме в политиката (ако има такава в България) е г-н Борисов. Защо не излезе един политик и да влезе в политически диалог. Да обори Борисов. Няма. Защото на никой не му държи. И за тези избори няма да има предизборни обещания. Всички ще чакат да видим какво ще стане. Ми нищо. Всеки си хванал икономическа структура и се опитва да я защитава. За това ако ми отговориш на въпроса КОЙ, тогава ще има отговор на въпроса ти -Защо в България се случват такива работи. Каква власт КОЙ я е взел немогат да разбера.
  • 48 Казуар

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Гербероид, ГЕРБ може да спечели изборите и с 10 процента, ако другите партии спечелят по 7-8 процента и са много, но това което може да направи е нула.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 замислен

    4 8 Отговор
    Така е, затова тази опасна паралелна държава в държавата и власт в сянка на изборите ще бъде жестоко наказана от избирателя: ГЕРБ ще са победени жестоко, а патериците им ВМРО с Марешки и Валерката само през крив макарон ще гледат дебатите в Парламента!
  • 51 Матей

    6 5 Отговор
    Намирисва на анархия,не анархизъм ,ами чиста анархия.На служебните от първия ден им набиват в канчетата да не пипат нищо,били само за подготовка на изборите.ТОВА е заслуга и на Радев,който не зададе високи изисквания,високи летви.Задкулисието било на власт,ами тъй е,защо не ги арестуват и двувластието ще се избегне.Боковската сбирщина е бъкана с пари,а трябваше да им спрат хранилката ,и даже да почват конфискациите за милиони и милиарди,разните схеми за кражби от проекти за саниране,асфалти,градинки и пр. прахосване на маса пари.
  • 52 непредубеден

    6 3 Отговор
    Не си спомням до сега, тоя автор да е предлагал някакъв задълбочен анализ със ясно формулирано и аналитично аргументирано заключение, за това, с което иска да изпъкне! Въпрос на рационално мислене и на знания е да формулираш, че в страната ни, сега има един формален лидер, какъвто е служебния кабинет и министър председателя му и един неформален лидер, в лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов. Ясно като бял ден е това, че неформалния лидер има нужното ноу-хау, за да управлява процесите в държавата, защото това го е правил 12 години и един формален лидер, който .....
  • 53 Активист на БКП

    3 5 Отговор
    Кога Психичноболният ще отговаря за геноцида над собствения си народ ???!!!

    Коментиран от #55

  • 54 Минувач

    1 4 Отговор
    Начина е Световно Известен - Отваряне широко вратите на Затворите за подкараните не с празни приказки към тях нови уредени с раирани костюми посетители! А това е работа точно на Оф. Власт която не трябва да се помайва ако държи да остане такава!!
  • 55 Като се върне

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Активист на БКП":

    от Брюксел...или като го изгонят....
  • 56 неКомунист

    6 2 Отговор
    Не правеше ли същото Р.Р цяла година преди официално да поеме цялата власт? Защо сега се сетихте за тези процеси; всичко е същото, само дето участниците си размениха местата!
  • 57 МАЛКА пенсИЯ

    0 3 Отговор
    Свалиха,боко,друго нищо,не предприеха.Кметовете,администрацията,си стоят,непокътнати.Как,няма да са те,все още,начело.
  • 58 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    ДАЙНОВ : " АЗ НАДУПЛЯК СЪМ ПРЕКРААСЕН - ЗНАЯ СВОЯ ИНТЕРЕС ! -АЗ НАДУПЛЯК СЪМ ИЗВЕЕСТЕН И НЕ НОСЯ СВОЯ ФЕС ---ТРАЛАЛА ;ТРАЛАЛА СЪМ -ТРАЛАЛА " !!!!!!!!!!!!!!!
  • 59 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    ПЕДЯ ЧОВЕК---ЛАКЪТ МЕРАК !!!!!!!!
  • 60 пак се обърка

    7 0 Отговор
    Бетонирането на Черноморието започна при СтаниШеф и е печално известно като Батко и Братко.
    Какво общо има между ГЕРБ и Батко и Братко?
    Това че някой журналист с леви разбирания си е намерил работа в Дойче Веле не означава че може да "запуши устата" на опозицията.
    Има Интернет другарю социалист!
  • 61 Диди

    5 0 Отговор
    Обвиняваха Борисов когато беше на власт. Слушахме какви ли не дивотии по радио и телевизия. Гледахме Слави 30 години и все под прикритието на свободата на словото.
    Сега Радев е на власт и пак обвиняват ГЕРБ.
    Ами хайде! Пет години подканваме Радев да направи нещо. И все космите му пречат.
  • 62 ha ha ha

    7 1 Отговор
    Точно Дайнов ли да чакам да каже какво ще става, че този не беше ли същия дето каза : Ако СДС не спечели - ще си отрежа опашката... Нито СДС спечели ,нито той си изпълни обещанието преди 15 - 20 години. Днес пак търси публика пред която да се прави на разбирач, но няма кой да го слуша :)
  • 63 Безпристрастен

    1 6 Отговор
    Един напълно смислен,издържан и добре поднесен материал.Отдавна не съм попадал на подобен със автор- Дайнов! Нищо не е пресолено,нито пропуснато. Точно в целта е посочено ,че реалната власт не е в МС и самите министри,а в средния ешелон.Там е страшното и трудно преодолимо.Защото говорим за хиляди чиновници,администрация на регионално и общинско ниво.Но сумарно през тях се " превъртат" десетки милиарди годишно.При условие,че дори най дребен селски кмет за два мандата е милионер,какво остава за другите- от средния ешелон нагоре.
  • 64 Петър Велики

    5 1 Отговор
    Дайнов, глупак си ти.
  • 65 Сър Пичук

    4 0 Отговор
    А бе, Дайнов!
    От 1989г, имахме двувластие, а сега имаме тривластие.
    Много добре знаеш кой управляваше задкулисно, паралелно с официалните правителства. Сега към тези две власти се добавиха и ГЕРБ, които за 11г успяха да заформят трети център.
    Това е.
    А ти ако искаш да те приемат сериозно, бъди честен и обективен, а не работи в полза на двувластието.
  • 66 бай Даньо

    8 0 Отговор
    Боже какви глупости е написал Дайнов, истински талибан-изчегуртвач! Най смешното е паралела на Октоврийската революция в Русия с революцията на питаещите по улиците с София ... Дайнов в Царево и Созопол си имат местна власт , от ГЕРБ или не друга власт избрана за други цели да върши друга работа. изчегъртвачите може д ан естигнете до там да превземете местната власт, може д аизтечете в местния канал по пано ... Инак като изберат хората друга местна власт ще видиш други работи. Капиш? Какво отменяме демокрацията за да има пълновластие на талибаните-изчегъртвачи!? Ами не ! А пробвайте да видиш дали ДВ ще ти публикува следващата глупотевина ... А в ДВ няма грам мозък да разберат че в България е просто бинарно ако си махнал про европейските сили от власт то подкрепяш проруските сили. Това ли искат от ДВ?
  • 67 БИ ТРЯБВАЛО

    2 0 Отговор
    oнeзи лидeри нa пaрaлeлнaтa влacт, кoитo прякo зacтрaшaвaт нaциoнaлния интeрec или дeйcтвaт в угoдa нa врaждeбни нa oбщecтвoтo интeрecи, би трябвaлo дa ce oкaжaт в зaтвoрa.
  • 68 копи пейст

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Харесвам 🎃, само сготвени":

    „ФAКТИ"-НE ЦEНЗУРИРAЙТE ФAКТИТE. Eтo кoлкo гoлям ти e cрaмa. Данни за управлението на България
    2009г- 2021 г.:
    1.ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ - 3.32% на година!
    2. Рейтингови агенции за ИКОНОМИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ на България- "Moody's" и "Fitch" до: "ПОЛОЖИТЕЛЕН-СТАБИЛЕН"!
    Такава оценка България получава за ПРЪВ ПЪТ в икономическата си история!
    3.Минималната Работна заплата:
    2009 г.- 220 лв.
    2020 г.- 650 лв!
    УВЕЛИЧЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    4. СРЕДНА работна ЗАПЛАТА:
    2009 г. - 520 лв!
    2020 г. - 1371 лв!
    Повишение ДВА и ПОЛОВИНА ПЪТИ!
    5.Минималната пенсия -
    2009 г - 140 лв.
    2021 г. - 300 лв. + 50 лв
    УВЕЛИЧЕНИЕ ДВА ПЪТИ и ПОЛОВИНА!
    6.Безработицата:
    2009 г - 14.8%!
    2019 г.- 3.8%!
    НАМАЛЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    6. БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ на България
    2009 г - 52 млрд. лв!
    2020 г - 128 000 000 000 лв.
    За 10 години България е станала ДВА ПЪТИ ПО БОГАТА !
    7.За 70 г при ШЕСТ Министър-Председатели се построиха 360 км магистрали!!!
    Бойко Борисов за 12 години ПОСТРОИ 560 км магистрали!
    ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от колкото всички останали за 70 г !
    8.За 12 г се построиха ПОВЕЧЕ Метро-път и ПОВЕЧЕ Метро-станции от колкото за 80 г, от когато е направен Първият "Проект за Метро на София"!
  • 69 Шердан Българов

    7 1 Отговор
    ПУТИН П Р Ъ Д Н А А РАДЕВ СЕ О С Р А!
  • 70 Историограф

    6 0 Отговор
    в желанието си да обхване всички неща в които ГЕРБ е замесена още при своето управление и сега като опозиция автора на това писание изпада в умопомрачение и умопобъркване търсейки всичко лошо,вредно и престъпно в абревиатурата ГЕРБ.Хей човече и сляп да си и глух да си и ненормален да си ГЕРБ направи в Б-я много успешен мандат гласуван му от спечелените избори през 10 год. управление и само завистливи злонамерени безотговорни като този автор може да каканиже простотии.Но историята на Б-я ще запомни ББ и ГЕРБ с много успехи и постижения във всички области на развитието на Б-я,а такива писачи , злонамерени ,злоезични хора пишещи тук и на други страници историята на Б-я никога няма да публикува или запомни
  • 71 Доцента

    4 0 Отговор
    Нещата може лесно да се оправят като арестуват и осъдят военната хунта на руския шпионин Радев
  • 72 Единствения случай, който се беше

    2 1 Отговор
    Случвал, да прекъснат предаванията си Държавните медие беше когато:Куковеца Корумбашев обяви, чее гръмнал Реактор в АЕЦа!! ТОВА Е ВТОРИЯ СЛУЧАЙ, ГРЪМНАЛА Е ПАРТИЯ ГЕРБ!! И тогава и сега се чу по цялата Държава:да ви ... аиките прости!!
  • 73 МАЛКА пенсИЯ

    4 0 Отговор
    Ситуацията,оприличавам,на заради св.Илия,мразим Илия.Не бива,с лека ръка,да се отхвърля,направеното,от ГЕРБ.