Last news in Fakti

31 Май, 2021 21:48 12 548 77

Улисани в „изчегъртването на гербалъка“

  • изчегъртване-
  • изчегъртването-
  • служебно правителство-
  • служебен кабинет-
  • герб-
  • лустрация-
  • декомунизация-
  • общество

Дори т.нар. демократи твърде бързо забравиха за задължителните сурова лустрация и декомунизация в политиката и дори икономиката

Улисани в „изчегъртването на гербалъка“ - 1
Илюстративна снимка, източник: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече бе казано, че огромна част от действията на служебното правителство, което без съмнение изпълнява президентската воля, са изключително точни. Слугите на ГЕРБ из цялата администрация – преди всичко тези на ключови длъжности, трябва да бъдат натирени без каквито и да е аргументации. Те са вредни за държавата със своята същност.

Това обаче не освобождава от отговорност представителите на служебното правителство да се държат на ниво. Недопустимо е Бойко Рашков, при цялата добра работа, която върши до момента, да говори за „бивши хора“. Това само „налива вода в мелницата“ на псевдоантикомунистите от ГЕРБ, СДС и гравитиращите около тях микро партийки с лидери кариеристи. Меко казано.

Но и като цяло така просто не може да се говори. Не може да се бориш със соца ГЕРБ, реставрирайки израза отпреди 1989 г. „бивши хора“.

Пред обществото ни обаче стои един друг, по-голям въпрос от кадровите промени и разкритията за дългогодишните управленски свинщини, и той е: къде е то, самото общество?

Срамно е, когато министърът на икономиката изнася данни, че милиарди от нашите пари са раздадени на „правилните бизнесмени“, на площадите из страната да има рехава бройка туристи, а не хиляди гневни граждани.

Това де факто значи само едно. Препотвърдено за сетен път. А именно, че българинът приема всичко, стига да не го оставят без кола и хладилник. За него очевидно няма никакво значение какво се случва с данъците му, ако все пак има какво да яде и пари за гориво. А пък това да го вълнува какъв е строят, в който се намира – абсурд.

В известна степен и заради това бе възможно Борисов да е премиер толкова много години.

Освен това, не е ясно и тези, които се вълнуват от разкритията на служебното правителство, на какво се надяват. Наложително е да им бъде пределно ясно, че прокуратурата в този ѝ вид няма да направи нищо, каквито и доказателства да ѝ бъдат предоставени за престъпления по време на управлението на гербериата (от пролетариата).

Друг въпрос, който стои „със страшна сила“, по великия Ботев, е този за „изчегъртването“ на ключови искания на протеста от лятото на 2020 година. Улисани в „изчегъртването на гербалъка“, дори т.нар. демократи твърде бързо забравиха за задължителните сурова лустрация и декомунизация в политиката и дори икономиката.

Напротив, в служебното правителство е пълно с кадри на Българската социалистическа партия. А тя трябва да бъде забранена заради престъпленията на своята предшественица БКП.

Още повече, трябва да е напълно ясно, че мафията в България, срещу която у нас се възроптава периодично, има ляв генезис. Ако може да се каже, че т.нар. комунисти са комунисти наистина, защото те по-скоро са най-обикновени престъпници. Обявени със закон за такива.

Също така трябва да е съвършено ясно, че истински съдържателна промяна в България без лустрация, декомунизация и дерусификация няма как да има. Чисто и просто е невъзможно. И ако тези ключови понятия не се реализират във фактически политики в близко бъдеще, опасенията, че в момента наблюдаваме противоборство между филиали на БКП, ще се окажат самата истина.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 112 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко шкафа

    44 51 Отговор
    Всички сте мой деца,срещу 1шкаф,ще станете и мой слуги..

    Коментиран от #3, #19, #32, #42

  • 2 Някой си

    82 27 Отговор
    Ей капут, траншовете свършиха, не го ли разбра?
    А бе тия как ходят по улиците?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Васил

    46 77 Отговор
    БСП=Герб
  • 5 Тома БикоФ

    96 25 Отговор
    Аз за четвърт шкаф станах слуга и ми..,нетчия...

    Коментиран от #10

  • 6 Ицо

    124 32 Отговор
    Изчегъртването върви с бавно темпо вече трябваше да има герберастки крадци в затвора

    Коментиран от #50

  • 7 Абе

    109 23 Отговор
    От къде ги намирате тия автори

    Коментиран от #20

  • 8 Перо

    92 31 Отговор
    Грешка е на Рашков,че повиши престъпниците от ГРОБ от унтерменш /подчовеци/,примати и питеци на “бивши хора”,каквито не са дорасли!
  • 9 хан ювиги и дс

    60 6 Отговор
    България е калемдосана на ялово дърво още с преврата/по неизбежност/ на 10.11.1989г, а пък ние сега чакаме плодове! Ще има да чакаме!
  • 10 Тома Бичето

    62 12 Отговор

    До коментар #5 от "Тома БикоФ":

    И ква стана тя...?!Щях да вкарвам Борисов в затвора,но като ми даде четвърт шкаф и веднагически разбрах какъв хубав човек бил той...,в каква заблуда съм бил изпаднал...🙄😔🙄
  • 11 Ливърпуул

    69 26 Отговор
    ГЕРБ Е ЗЛО! САТАНИНСКО ЗЛО! УТАЙКАТА НА БКП , БАРАБАР С ГАДНИ БИЗНЕСМЕНИ ОТ ДИВ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ТИП , ПЛЮС МЛАДЕЖКОТО ГЕРБ - ЧАКАЛИТЕ.......ОТВРАТИТЕЛНО ГНУСНО!
  • 12 Улисани в натягането си...

    50 4 Отговор
    ....пред управляващите...,мисирките забравиха какво им е предназначението...!
    P.S.Кой разбрал...разбрал...
  • 13 Понаучи се

    46 12 Отговор
    още малко. Петър Здравков видимо не е наясно с много неща и в главата му е доста объркано. Май избива на фашизъм
  • 14 3.14К

    56 15 Отговор
    Петър Здравков майстора на ПАСКВИЛА! Този няма една свестна статия!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 СССР

    42 28 Отговор
    Лустрацията и декомунизацията са задължителни и без тях няма да има просперитет, демокрация и законност. На всички оскотяли от мизерия и глад 6пролетарии трябва да им е ясно, че 30 години ги плячкат децата и внуците на ония шумкари(пазени от ДС-юмрука на Партията), които на щиковете на червената армия окупираха Родината ни и я превърнаха в копие на азиатския кенеф, наречен Русия!

    Коментиран от #31, #38

  • 17 Зайко Байко многознайко

    25 11 Отговор
    Прав си, но неэнам как са допуснали тая статия да я допуснат във "Факти" ???🙄🤔🙄🤔👏👏👏
  • 18 До автора

    46 14 Отговор
    Уволнението на пенсионерите на държавна служба ще реши повечето от проблемите за които говориш. Ще освободи места за млади и необвързани с властта хора и ще намали с няколко десетки милиона на месец фонд работна заплата в държавата. Сега ще скочат всички "кадърни" пенсионери срещу мен...Между другото и Бойко с джипката вечерта на изборите с това ни плаши, че без него слънцето няма да изгрее ама то все пак изгря...

    Коментиран от #21

  • 19 Изчегъркване

    27 33 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко шкафа":

    Спори се...
    След демонтирането на „Паметника на Съветската армия“.
    дали да не се изложи в "Музея на социалистическото изкуство".

    Справедливо е,
    както пише на самият паметник "от признателния български народ",
    да се подари на "братският руски народ"!
    За да си го монтират на Чермения площад пред Кремъл!
    Централата на световният тероризъм!
    От 1917г. и до днес!

    Коментиран от #53

  • 20 комуне

    17 8 Отговор

    До коментар #7 от "Абе":

    Защо, нещо чепика ли те стяга откъм лустрация.

    Коментиран от #22, #66

  • 21 Прав си

    13 6 Отговор

    До коментар #18 от "До автора":

    Но не съвсем!
    Ще скочи не с десетки , а със стотици милиони!
    Тези кърлежи не вземат обикновени заплати, нали?
  • 22 ДС Буда

    20 22 Отговор

    До коментар #20 от "комуне":

    Кога Русия ще възстанови на България
    милиардите, похарчени от комуниста Борисов,
    за руско турския газопровод за Сърбия?

    След три мандата на Борисов,
    българите са най-бедните в ЕС!

    Коментиран от #65

  • 23 Нов бардак със стари работнички

    37 15 Отговор
    Може ли да обясни авторчето, как след изчегъртването на омразните гербери, ще настъпи такъв живот, за който си мечтаят много от хората.Е обясни как точно си представяш политиката и устройството в страната?
    Изчегъртвате, изтривате, затривате унищожавате, убивате всички, които не харесват Радев, Славчо, Рашков, Нинова
    ДПС,Манолова,Божков, Гнома, Пинокио и другите, които в момента са ЕДНО ЦЯЛО.И ставаме като Северна Корея-няма опозиция има един сатрап овладял всички институции, каквото ТОЙ каже това ще става с всеки индивид!За това ли мечтаете и правите всичко възможно един самовлюбен, загубил чувство за реалност, твърде ограничен духовно,бивш военен, да определя как ще живеете в близките 20 години(защото толкова му остава да е на този свят- все пак човек е смъртен😂) Когато говорите за изчегъртване, бъдете така добри да говорите и за съграждане, за благополучие, ама не вашето, а на българите,😂😂😂😂
    Всичко останало е суета и заблуждение...

    Коментиран от #73

  • 24 реалист

    28 6 Отговор
    Главата на автора е объркана и полупразна. За 32 години престъпният свят от всички цветове се сдоби с държава- кражби, лъжи и т.н. Необходимо ни е управление на основата на общочовешките ценности - десетте Божи заповеди. Държавите на бъдещето, например Китай, Иран и Виетнам (18% икономически ръст за 2019 г.) вървят в тази посока.
  • 25 Перо

    23 11 Отговор
    Соца ГЕРБ не са бивши хора,защото са подчовеци и никога не са били хора.Вижте водача им,примат и разберете нивото на другите унтерменши. От тях нищо не става,всички вкупом ще си отидат на село и са се вкопчили в примата,като удавник за сламка!
  • 26 баш демократ

    17 5 Отговор
    Демокрация, демокрация но...

  • 27 Иван Грозни

    24 5 Отговор
    Какво да се разбира под лустрация? Сложен въпрос! Според мен да се премахнат всички с партийни пристрастия. ЗАПОЧВАМЕ ОТ ПРЕВЪРЖЕТНИЦИТЕ НА ФАШИЗМА. После привържениците на комунизма/БКП-БСП/. Продължаваме с превържениците на СДС. След това на НДСВ. И стигаме до ГЕРБ. Ами кой ще остане в тая държава? отговор -хамериканците благодарение на последните защото нямя да има кой да ги лустрира.
  • 28 реалис

    26 8 Отговор
    Факти бъдете неутрални ,читателите ви не са необразовани.Вземате страна на определени лица от политиката и това се вижда от оценката.

    Коментиран от #30

  • 29 Вярвай си

    29 9 Отговор
    Още от времето на Костов в цялата администрация са курдисани по-неамбициозните деца и внуци на комунистическата номенклатура, те са и основните бенефициенти по европейските програми. И докато е така, ще сте последни, който и да застане начело. Като дойде 2009, ГЕРБ нямаше кадри и ги остави- хем да си плюскат, хем да пречат и злословят...цели кланове има в ред министерства и агенции . Сега ги издигат и назначават още...пък вие аплодирайте Радев и чакайте да надминете- я Германия, я Холандия или поне Полша и Чехия-ама там имаше лустрация, нали?
  • 30 Е добър ден, че загря

    15 10 Отговор

    До коментар #28 от "реалис":

    Просто напиши негативен коментар за г- н Фигаро и коментарът ти моментално се изтрива. Просто опитай и ще се убедиш. Толерира се единствено плюене по Джипко. Всички искат да му натиснат бибиткато
  • 31 Моряка

    23 8 Отговор

    До коментар #16 от "СССР":

    Ами сега като сме окупирани от САЩ да не сме цъфнали и вързали.Последни по всичко, само по смъртност сме първи.
  • 32 Коко

    19 11 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко шкафа":

    ТолупЪ,е крадец,долен измамник и мошенник.Дано час по скоро да го приключат,тоя бандит..
  • 33 Дкдл

    34 5 Отговор
    Имам бивши съученички, които се намърдаха на държавна работа в Софето.
    Мързеливи бяха и двете. Едната завърши благодарение на богатия си баща, който беше спонсор в кавички на училището. Другата не знам каква беше, но учителките не се заяждаха с нея и й пишеха по-високи незаслужени оценки.
    Нагли и надути бяха от малки.
    Ето такива работят ,силно казано , на държавна служба. Ядът и почиват с вашите данъци по екзотични дестинации.
  • 34 Врачка

    23 13 Отговор
    На Пешо Здравков бесно—синя пяна му излиза от устата.Ще се задавиш бе,мОмче с твоя пещерен антикомунизъм.
  • 35 Hoho Boho

    16 16 Отговор
    Оставка, Гешев!!!
    Съд и затвор за Гешев!!!
  • 36 Сульо

    19 9 Отговор
    А аз мисля, че без де-"демократизация" и изчегъртване на таквиа като този Здравков, нищо не може да се случи. Най-големия проблем на България в момента е "демокрацията" и лyдитe "демократи"
  • 37 В.В.П.

    17 11 Отговор
    ГЕРБЕРАСтите,,трябва да. Се смирят,,,Смирение и смирени така ги учеше Тиквата..И никога повече да не се чува за тез миризливци..и некадърници...От тук до края на вселената..!!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Стоян Хлебаров

    16 11 Отговор
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СТАТИЯТА НА ПЕТЪР ЗДРАВКОВ! ДОКАТО ИМА И ЕДИН БИВШ И НАСТОЯЩ АГЕНТ НА ДС СРЕД ЛИДЕРИТЕ НА ПАРТИИТЕ....НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ! А ЛУСТРАЦИЯТА СТАНА БАЙРЯК ЗА ЗАВОЮВАНЕ НА ДЕПУТАТСКИ МЕСТА!? А ПО ВРЕМЕ НА САМИТЕ ИЗБОРИ,ТОЙ Е ВЕЧЕ СКЪСАН ПАРЦАЛ,СКРИТ ПОД ОБЕЩАНИЯ ЗА БОРБА С БОРИСОВЩИНАТА...ЗА ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ...ВСЕ НЯМА ВРЕМЕ...ДОКАТО БЪДЕ ОКОНЧАТЕЛНО ОБЕЗСМИСЛЕНА.....
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 123

    20 4 Отговор
    Нищо не става един Агент на ДС и член на БКП , заменя друг такъв на работното му място.Единственно разлика може да има ако не е толкова крадлив и лъжлив като предишния, но това е съмнително след като и двамата са обучени от едни и същи училища.
  • 42 Турчина

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко шкафа":

    Искаш ли първо да си оправиш правописа?
  • 43 Анджело

    16 6 Отговор
    Ало, автора! ГЕРБ ще бъде ли забранен бе? Автор?
  • 44 Платен е

    8 11 Отговор
    Според автора всички са маскари само диктатора Борисов е бяло, сигурно пише по платена от шкафче инерция!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Трезво мислещ българин

    18 16 Отговор
    Българинът ще излезе масово на площадите ако ,ни натресат комунистическо правителство (което се опитват да направят в момента). Помнете ми думите.

    Коментиран от #49

  • 48 Петър Здравков

    5 2 Отговор
    Погледни си минусите
  • 49 Не знам дали

    10 10 Отговор

    До коментар #47 от "Трезво мислещ българин":

    при комунистическо правителство, ама ако ГЕРБ някак си се промъкне след изборите на 11.юли и (с някой друг) успее да състави правителство - народа ще излезе със сопите да ги доунищожи тия изедници!!!

    Коментиран от #74

  • 50 Още

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ицо":

    Един дебил се изказва неподготвен.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гого

    9 7 Отговор
    Малее, тая статия показва колко ниско сме паднали, авторът и явно е пъ ли н ид и...от!
  • 53 Ха ха

    9 3 Отговор

    До коментар #19 от "Изчегъркване":

    Аз съм подготвил и подарък за Байдън и братския афроамерикански народ: Паметника на бомбардиралите София .Изчегъртваме го и да лети за Вашингтон .
  • 54 Moй

    7 2 Отговор
    Правилни въпроси е повдигнал авторът на статията. Не съм съгласен единствено с идеята за протеста по площадите. Не че не трябва, напротив, трябва, но една година протест изпи всичките ни сили и трябва малко да презаредим.
  • 55 240Айдука

    3 3 Отговор
    След изборите БСП, СДС и ГРОБ-шайкаджии трябва да бъдат незабавно разследвани, арестувани и тикнати в затворищата на страната,а остров Белене трябва да бъде оборудван по образец на краварския Гуантамо , за да се чувстват удобно българо-убийците .
    Наложителна е и лустрация и конфискация до девето коляно.
  • 56 МАЛКА пенсИЯ

    6 1 Отговор
    А когато,аз,обикновеният чиляк,писах,че докъто,не се забрани,БКП/БСП,а и производните им,нищо не ще се промени,(коментарът,бе ,,премахнат,от модератор).А относно,хладилника'',нашенеца изхожда,от приказката,на бившият борец-ранътъ,праи,борбътъ.
  • 57 Бай Тошо

    8 1 Отговор
    " цялaтa aдминиcтрaция – прeди вcичкo тeзи нa ключoви длъжнocти, трябвa дa бъдaт нaтирeни бeз кaквитo и дa e aргумeнтaции. Тe ca врeдни зa държaвaтa cъc cвoятa cъщнocт." Това ли е новата "нормална политика", тоест волята на Мунчо Радев.
  • 58 Бай Тошо

    4 4 Отговор
    "цялaтa aдминиcтрaция – прeди вcичкo тeзи нa ключoви длъжнocти, трябвa дa бъдaт нaтирeни бeз кaквитo и дa e aргумeнтaции. Тe ca врeдни зa държaвaтa cъc cвoятa cъщнocт." Това ли ви е новата "нормална политика" бе Радеви протестъри?!
  • 59 Миналото

    9 3 Отговор
    То т'ва българина верно няма оправия.
    Какъв комунизъм те тресе бе, баткооо?
    Тая дъвка, горчаща от предъвкване вече, май само в България я пробутват.
    Кой е "комунист" - който не започва деня си с поклон към козяк 16? Или който се опитва да води самостоятелна иконоическа политика?
    Вие в този сайт даже нямата раздел икономика, а само "бизнес", която дума в българското мислене се отъждествява с алъш-вериш.
    Погледнете си медиите, бе! Само политиканстване и накаква визия за икономическия просперитет на страната.
    Ще се окаже накрая, че приходите в държавата през чуждите нпо-та са най-главното перо в икономиката.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Съдията Дред

    8 1 Отговор
    Само за справка - Германия, където най пълно и успешно проведоха лустрация, ограниченията отпаднаха през 2002 година. Останаха на книга ограничения за някои висши политици от ГДР до 2012 година, но към 2002 нямаше жив от тях. На авторчето явно му се иска да е в комисията , която ще издава свидетелства за благонадежност, пардон, ще удостоверява кои са демократи по душа.
  • 62 потребител

    5 4 Отговор
    Авторът на този пасквил в моя фирма освен за хигиенист не бих го взел да работи друго!
  • 63 чакаме

    3 1 Отговор
    Тъкмо и аз се възмущавах от ниското качество. Първо трябва обществото да стигне до понятието законност. Също така висшите държавни длъжности трябва да научат понятието авторитет. Трябва да се разбере че когато висш държавен служител каже нещо, трябва да има последствия. Обичайно много пари. Бойко Рашков не може да обвини дори съседа че е изял съседката докато играят карти пред входа. А той говори за друг министър, преизбиран три пъти без документи и доказателства. За какъв авторитет, за какви пет лева говорим. Това правителство руши авторитета на институциите. Народа иска да види действия от Министър председателя и Президента. Ако няма такива, на ход е прокуратурата.

    Коментиран от #77

  • 64 Факт

    1 1 Отговор
    Ами защо забрави САЩ!?
  • 65 Виж ти

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ДС Буда":

    Виж колко си прав! А преди него бяхме на първо място!
  • 66 Бай...

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "комуне":

    Какво и кой ще лустрираш бе мой човек, не виждаш ли какъв миш-маш е!
  • 67 Вълканов

    2 1 Отговор
    Премахнаха Надзорния съвет на ББР, но се оказап чекалинките от Управителния съвет също трябва да бъдат "изчегъртани". Време е за тях, защото те ще продължават да слагат прът в колелото на промяната. Никакава жал.
  • 68 бай Даньо

    2 2 Отговор
    Пешо задръж с изчегъртването че току ГЕРБ спечелят 35% на идващите избори на фона на талибанското ви беснеене и ще се налага да си наврете отзад инструментите за изчегъртване ...
  • 69 бай Даньо

    2 1 Отговор
    Поредната успешна революция в България! Проблема е че Ганчо когато трябва да прави революции се крие под полата на жена си ( къде беше революцията срещу комунистите който за 45 години съсипаха страната икономически и духовно!? ) , а когато трябва да НЕ прави революции прави успешни такива ... и както винаги революциите не се знае в чия полза са. Ха да му са честито на Ганчо революциите и държавата до която водят.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 АНАЛИЗАТОР

    2 1 Отговор
    ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ ЗАРАДИ ТЪПАТА НЕКАДЪРНОСТ НА РАДЕВОТО ПРАВИТЕЛСТВО/ НО ТЕ СА КОМУНДЕТА ТОЛКОВА МОГАТ/
  • 73 перничанин

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Нов бардак със стари работнички":

    Нямам представа кой ти поставя минуси. Сигурно някой неграмотник, за който три изречения са роман. Адмирации за поста!
  • 74 перничанин

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Не знам дали":

    Ще излезе със сопите и ще срещне останалия нарад, който е още повече и те със сопи. Извинявай, но тия които мразим БСП и производни като Мая,Таняна и фърчилото сме много повече от тия мразещи ГЕРБ. Спора не е кой , кого харесва, а кой кого мрази повече.
  • 75 аман

    1 0 Отговор
    Че половината герберистанци са бивши членове на тази партия и от средите на нейното ДС. Те не трябва ли да бъдат забранени? А, малчо вчерашен, дето ръсиш клишета на килограм?
  • 76 малкия

    0 0 Отговор
    Индивидът Петър Здравков желаейки граждани на РБ да бъдат "натирени без каквито и да е аргументации"от работните си места да си вземе билет за Беларус или Москва без връщане.
  • 77 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "чакаме":

    Каква прокуратура бе момче.......в БГ има каскетура(засега), преди туй имаше цацаратура.......преди тях бяха пак едни нагли и некадърни корумпета.......през годините на "ДЕМОКРАЦИЯТА" в БГ не е имало читав главен прокурор, а само продажни предатели престъпници.......и по техен пример цялата институция е такава!