Last news in Fakti

17 Юни, 2021 16:27 4 790 81

Христо Иванов за ФАКТИ: Ще има комисия, чрез която ще настояваме за пълно разкриване на подслушването

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • 46-то народно събрание-
  • подслушване-
  • срс-
  • подслушване на журналисти

"Ще преценим дали ще бъде в рамките на предвидената по правилник Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения или ще направим специална анкетна комисия", каза Иванов

Христо Иванов за ФАКТИ: Ще има комисия, чрез която ще настояваме за пълно разкриване на подслушването - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Очевидно е, че в България има вкоренена практика на злоупотреба с възможността за използване на специални разузнавателни средства по отношение на журналисти, граждански активисти и опозиционни политици. Това е част от режима на мачкане, на страхуване, на елиминиране на опозицията и възможността за някаква опозиционна и критична позиция спрямо управляващите“.

Това каза пред ФАКТИ председателят на „Да, България“ и съпредседател на коалиция „Демократична България“ Христо Иванов. Свързахме се с него за коментар на случаите с подслушване на журналисти, активисти и политици.

Припомняме, че вчера Георги Георгиев от гражданско сдружение БОЕЦ публикува документи с доказателства за собственото си подслушването и за подслушване на разговори между него и журналистите Люба Кулезич, Димитър Стоянов от Bird.bg, Мирослав Митков от „Евроком“, Весела Сетова и Николай Дойчинов от Агенция „Франс прес“. Сред подслушваните журналисти и е нашият колега от ФАКТИ Петър Здравков. Същите документи Люба Кулезич показа в ефира на предаването си „Честно казано с Люба Кулезич“.

„Ние ще продължаваме да настояваме за разкриване на цялата истина, за понасяне на отговорност и за дълбока промяна в службите, които досега са били във форма на един репресивен режим“, категоричен беше Христо Иванов.

Той поясни и как би могло да стане това след започване на работата на 46-тото Народно събрание: „Ще има комисия, чрез която ние ще настояваме за пълно разкриване и няма да позволим на Прокуратурата и другите служби да прикриват нищо. Ще преценим дали ще бъде в рамките на предвидената по правилник Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения или ще направим специална анкетна комисия. Въпрос на дебат е. Със сигурност обаче „Демократична България“ ще работи за това цялата истина да излезе в следващото Народно събрание“.

На въпроса защо според него се подслушват журналисти, граждани и политици, той отговори: „Защото режимът на Бойко Борисов се беше превърнал в една мека форма на корупционен авторитаризъм. Имаме всички видове злоупотреба с власт, включително и с възможността за използването на СРС-та“.

Тези СРС-та обаче се прилагат след разрешение на Специализирания наказателен съд. „Специализираният съд се превърна в съд за обслужване на властта и мачкане на тези, които по един или друг начин са неугодни на властта. Това, само по себе си, не ги прави невинни, но когато някой е виновен, той трябва да отговаря пред реално независим съд, за да можем да говорим за правосъдие в тази страна“, каза Христо Иванов.

Нашата цел не е да избегнем правосъдието, а да има реално правосъдие от независим съд, който прилага европейски закони“, категоричен беше той.

„Цялата истина още изобщо не е излязла. Според мен това, което виждаме, е само върха на айсберга. Нашата задача е цялата картина да излезе на бял свят“, каза в края на разговора съпредседателят на „Демократична България“.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    26 29 Отговор
    Гласувайте за комисията на Мая.

    Коментиран от #3, #80

  • 2 От 1945 та

    32 23 Отговор
    Никой ли не разбра,че държавата се "управлява" от Кремъл и ДПС ?

    Коментиран от #32, #71

  • 3 Ак Неделчев

    32 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Вие г-н "софиянецо" от Дупница ли сте или член на БКП ?

    Коментиран от #39

  • 4 bbb

    39 19 Отговор
    Кой те подслушва и какво ще научи от теб бе Бойкикев

    Коментиран от #74

  • 5 Поп Кръстю

    34 22 Отговор
    За какво подслушване бълнувате бе, всички пряко свързани институции докладваха, че такова няма! До кога ще припявате на Костовото мекере Атанасов? Вече е изтъркано, подгответе нови скечове. Бу- ха- ха- ха.

    Коментиран от #21, #81

  • 6 Баба Зоя

    45 2 Отговор
    Понякога си мисля, че за всичко е виновен Васко Кръпката.
    Той ни пееше по митингите:
    - „Комунизмът си отива, спете спокойно деца.”
    И ние спахме. А те не спаха...
  • 7 Маргинал

    23 25 Отговор
    Да ИЗЧЕГЪРТАМЕ герб.
  • 8 Пич

    30 11 Отговор
    Малко ви подслушват даже. Всички политици от всички партии сте готови да продадете род и родина за лично облагодетелстване... Единствено страха от подслушването ви дърпа спирачките... Дори трябва да подписвате информирано съгласие , че сте съгласни да ви подслушват , ако искате да се занимавате с политика ... Така че , не реви...

    Коментиран от #40

  • 9 Българка

    10 29 Отговор
    Публикувано във факти.бг: режимът на Бойко Борисов се беше превърнал в една мека форма на корупционен авторитаризъм.
    „Демократична България“ ще работи за това цялата истина да излезе в следващото Народно събрание“.
    Гласувайте за ДБ с бюлетина 23. Ако няма съдебна реформа, ако не се изгони Гешев, няма да има законност, справедливост, работеща икономика. Ще имаме мачкане на гражданските права, рекет, корупция , бедност!

    Коментиран от #24

  • 10 Гост

    23 6 Отговор
    Това е ясно чесане на езици и претопляне на манджата за доходи на хората нещо конкретно
  • 11 добре

    20 8 Отговор
    "Oчeвиднo e, чe в Бългaрия имa вкoрeнeнa прaктикa нa злoупoтрeбa c възмoжнocттa зa изпoлзвaнe нa cпeциaлни рaзузнaвaтeлни cрeдcтвa пo oтнoшeниe нa журнaлиcти, грaждaнcки aктивиcти и oпoзициoнни пoлитици." И всичко това това тръгна от генерал Танас, дето подслушваше чужди посолства, за да бъде крачка напред . Та не намериха ли по негово време бръмбари в апартамента на Филчев.Цецо, обвинен в най масовите подслушвания, съдът го обвини, че не подслушвал. Христо , смърдиш , та не се трае!
  • 12 Петолъчката

    20 8 Отговор
    Мая-бактериологичното оръжие на Кремъл ли?
  • 13 Българка

    9 16 Отговор
    Специализираната прокуратура и съд, както ДАНС, бюрото на защита на свидетели към Гешев трябва да се закрията. ВСС- преоснован с извадена от там гилдия на прокуратурата! Трябва да се спре безотчетния главен прокурор. Гешев да бъде отстранен, разследван, съден и осъден!

    Коментиран от #41

  • 14 5577

    18 2 Отговор
    До редакторите на Факти. Нали се бяхме разбрали че думата "ЩЕ" трябва да изчезне от вашите новини. Това е новинарски сайт, а не мечтателски разкази с пожелателен характер. Дайте новина кой е хванат в престъпление и е осъден. А с това което правите доста олеквате. Долу пред блока върви подобен вид разкази в бъдеще време. Тук в новинарски сайт НЕ.
  • 15 Щирлиц

    17 7 Отговор
    Христо Иванов е един от новите български демони, наравно с Бойко Борисов.
  • 16 Ръсенец на бисери

    10 0 Отговор
    Хората дето слушат журналистическото и политическото нервно лингвистично програмиране и помнят глупостите на кого да се оплачат а безконтактните мултиплексорни вериги какво ще ги прави христо иванов
  • 17 Номер 23

    5 12 Отговор
    Изчегъртване на каскета
  • 18 ОНЯ

    15 0 Отговор
    Който се бори за народните интереси и свободата на медията не се страхува от подслушване, страхува се от запушване за винаги - М. Цветков лека му пръст
  • 19 cvetanjordanov

    9 12 Отговор
    бойко борисов е национален крадец

    Коментиран от #63

  • 20 Е не

    19 4 Отговор
    Така и не разбрах, какво мисли този "демократ" за режима на про-кремълския прецедент?
  • 21 титаник

    2 14 Отговор

    До коментар #5 от "Поп Кръстю":

    кои институции бре на неграмотните герберски калинки ли ??
    в цял свят разбраха че сте легализирана мафия..пък ние тука трябва да ви вярваме така ли ??
  • 22 Страшно е

    4 6 Отговор
    Трябва спешен закон за Невронните-права на гражданите защото с новите СРС-та може да се манипулира Човешки мозък дори да се убие мишената чрез инфаркт, инсулт или изгаряне!
  • 23 Питайте Гешев

    5 2 Отговор
    С тези СРС-та са се интересували главно от страховете и лични семейни компромати на жертвата!
  • 24 Я пак

    12 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Да дадем България на Сорос? ти верно ли? по добре боко да се върне със патерици, подслушващо устройство нашийник и по 2ма неподкупни бодигарди от всяка партия да му дишат в тила е недостатъчно и пак по добре от твоя избор

    Коментиран от #25, #43

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 титаник

    1 2 Отговор
    какво е останало за даване в територията че да представлява интерес
    нали всичко е откраднато и човека иска да го намери..сорос-морос
    пътувате след изборите към затвора на тумби
  • 27 Гръч

    2 18 Отговор
    Ще гласувам за ИТН и се надявам в парламента да бъдат мнозинство с ДБ и Маяма.Само тези партии наричат народа с думите "народ"и "суверен".Друга алтернатива няма и да продължат делата на служебното правителство,като си взаимодействат с президента по разкриване на всичко.Искаме присъди и затвор на доказани престъпници.Да върнат откраднатите пари така пенсиите и заплатите ще станат двойни.Искаме смъртното наказание и притежание на лично оръжие за самозащита
  • 28 ДРУГАРЮ БОЙКИН

    12 2 Отговор
    ЧЕ КВО РАЗКРИХТЕ ДО СЕГА......САМО КОМПРОМАТИ
  • 29 Щирлиц

    17 1 Отговор
    Модератора да не трие! Казвам, че Христо Иванов е един от новите български демони и това е така!
  • 30 Илхан

    3 10 Отговор
    Номер -23 на 11 юли
  • 31 мухахахах

    2 8 Отговор
    главният прокурор глупака..вместо да помоли американците като добри съюзници да му помогнат с разследването..пратил писмо да провери доколко са наказани..чудно ми е само кой го е мотивирал делян или найденов..
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Учуден

    16 1 Отговор
    Ице, кво стана с Маджо, бе брат?
  • 34 Алооо

    3 2 Отговор
    Първо най-важно,е да се върнат милярдите които са откраднали и да се осъдят виновниците за това, а след това кой подслушвал и т.н....
  • 35 Малеееее!

    11 2 Отговор
    Много плашат тези бе!Постоянно--ще видите вие,ще видите вие..Като съм чела книги,съм се радвала,че не сме в средните векове и нямаме Инквизиция,ама то какво стана.Има ,няма доказателства --няма значение.Важното хората да ги избудалкаме. Веднъж да дойдем на власт
  • 36 Дебилчев

    12 2 Отговор
    Розовото комунде мимикрирало като десен либерал, оф,оффф
  • 37 Заето

    9 1 Отговор
    Мравояд стига си лъгал и мазал. Кажи какво ти наредиха Маджо и Божков?
  • 38 Кирилов

    9 2 Отговор
    Ако си честен и достоен няма да имаш притеснение от подслушване ,мисля че не се води някаква диверсия
  • 39 Българка

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ак Неделчев":

    Не е член на БСП, а муфтаджия. Първо беше твърдо за ДБ, а сега и най-големия фен на фърчилото.
  • 40 перничанин

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    Е това, ако стане всички политици без изключения ще научат езика на глухите.
  • 41 Българка

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Не вървиш моето момиче, виж си оценките. Колкото и да са ти платили, хората не са глупави както си мислят шефовете ти и няма да се вържат на соросоидните глупости на Боикикев. Костов, най-корумпирания политик в цялата ни история му е съветник,нали не си мислиш, че някой му вярва.

    Коментиран от #42

  • 42 циркаджии

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "Българка":

    имаме нов шампион ве госпожа ти не разбрали ??

    Коментиран от #44

  • 43 Българка

    1 6 Отговор

    До коментар #24 от "Я пак":

    Аз бях на София прайд със знаме, ние сме много репресирани. Аз съм член на ЛГБТИ.
  • 44 циркаджии

    1 8 Отговор

    До коментар #42 от "циркаджии":

    тъпите гербери да не ни обясняват колко е било хубаво да подслушват защото никой не им вярва..да подслушваш политици които даже не са в парламента в най-добрият случай е прахосване на ресурс в най-лошият е незаконно..подслушват се тия които са на власт защото имат достъп до кацата..до сега не сме чули нищо такова нали така всички гербери са с чадър

    Коментиран от #47

  • 45 Последния Софиянец

    4 8 Отговор
    Вчера разбрах от доверен човек, че и аз съм бил обект на подслушване по време на протестите. Миналия месец гербавите ми пратиха БАБХ в заведението. ха ха ха ха

    Коментиран от #59

  • 46 Къде си ти и какво си

    5 0 Отговор
    Внукът на Цола Драгойчева коментира. Вземи и се скрий от политиката.
  • 47 циркаджии

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "циркаджии":

    и какво излезе като слушахте ?? нищо май
    някакви смешни сценки разигравани от кръглото нещо..жалка работа май даже и затова не става
    оназ бабичка с бастуна беше най-силната проява
  • 48 некой си

    7 0 Отговор
    Ало Ице , подслушват те ! Маджо.
  • 49 демократ

    5 0 Отговор
    тоя кой беше.прилича на маймуна
  • 50 Т Радев

    5 0 Отговор
    Пълна измама ,ченгетата пускат фитили на поборниците и им гледат сеира и те като някакви лапнишарани се хващат. А те ч си ченгенцата си имат начини да подслуяват ако искат.
  • 51 сороснерес

    10 1 Отговор
    "Да България" гъмжи от соросоиди..Те могат да работят за всяка друга кауза, но не и за българската. Прочетете кои са депутати от тях...

    Коментиран от #52

  • 52 67889

    8 0 Отговор

    До коментар #51 от "сороснерес":

    Оня евродепутат радан дето гласува за македонско малцинство в Пирински край, отврати
  • 53 Раздувка да има

    3 0 Отговор
    И като разкрием подслушването ще заживеем добре, добрееее...
  • 54 пасифист

    3 0 Отговор
    Христо, Христо, късно е чадо! В кой свят живееш?
  • 55 жокер

    3 0 Отговор
    Дрън дрън ярина залепят ли се за властта гледайте какви ще ги свършат всички закани ще утекат в канала.. Може да се активират само към края на мандата за да може баламите пак да ги изберат.. Тези приказки ги слушаме от 30 години...
  • 56 Запознат

    2 1 Отговор
    Браво! Разследване на всички които работят в службите. Имат инструмент за разчитане на човешки мисли.
  • 57 Запознат

    2 2 Отговор
    Аз съм дълги години под репресия , това не е държава а пумия.

    Коментиран от #62

  • 58 Ани

    2 1 Отговор
    Само комисии и конспирации са му в главата на Иванов
  • 59 Пфф

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Последния Софиянец":

    Да бе , то някой трябва да ти ги прати за проверка ! Ти си станал като партизаните и ятаците, които взеха властта през 45-та , без никой да знае , че са такива . Никой сигурно няма право да ти прави проверка или си насоскваме нещата , както ни е удобно ? Голем Левски се извъди , че па и голем интерес към тебе .
  • 60 Голем смях

    3 0 Отговор
    Всичката Мара втасала,че подслушването е най-големия и проблем.Да ви го ръгна на подслушването.Вместо да мислят как да повишат доходите,да привлекат инвестиции,да построят най-накрая Хемус..Подслушването че подслушването.
  • 61 Боко

    3 0 Отговор
    Христов ,толкова си хлъзгав ,ма ако успееш да се наденеш на рязаната доганова карабина тогива ще разбереш политиката,кой разпределя порциите и кой ,кой е!
  • 62 Ептен факт

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Запознат":

    Как те репресират ? Хващат да караш с превишена скорост или неправилно паркирал и те глобяват ли ?
  • 63 Геша Вю

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "cvetanjordanov":

    Ама защитен крадец!
  • 64 достойнство

    5 0 Отговор
    РАНО ИЛИ КЪСНО ИСТИНАТА ИЗЛИЗА НА ЯВЕ.ИЗМАМАТА ДБ/МАДЖОВЦИТЕ СЛУГИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ОЛИГАРХИЯ/ОТНОВО БЯХА РАЗКРИТИ-ВСИЧКИ БЕЗПРИСТРАСТНИ НАБЛЮДАТЕЛИ ПРЕДУПРЕЖДАВАХА ЧЕ ПРЕМАХВАНЕТО НА ОГРАНИЧЕНИЯТА В БРОЯ НА СЕКЦИИТЕ В ЧУЖБИНА ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ ЕДИНСТВЕНО ДПС И ТОВА ВЕЧЕ Е ФАКТ/НАЙ МНОГО ЗАЯВЕНИ СЕКЦИИ ИМА В ТУРЦИЯ/ЛЪСНА И ИСТИНАТА ЗА ПОСТАНОВКАТА РОСЕНЕЦ РЕЖИСИРАНА ОТ ОБЩИТЕ КУКЛОВОДИ НА ИЗМАМАТА ДБ И ДПС./
  • 65 Без Негри в БГ

    4 0 Отговор
    Две неща получава Христо Иванов от Америка:
    1. Долари
    2. Нареждания

    Коментиран от #70

  • 66 Ниньова

    2 0 Отговор
    Най лесно е да се скриеш зад комисия ,която няма да установи АБСОЛЮТНО НИЩО!
  • 67 Петър

    6 0 Отговор
    На Христо Иванов номерата с комисиите ги знаем, и като влязат в парламента веднага си вдигат заплатите и толкоз!
  • 68 Пловдив

    0 2 Отговор
    Селските прости милиционерчета, които са наредили и осъществили подслушването, в затвора... Веднага...!!!
  • 69 зъл пес

    2 0 Отговор
    Пинокио,предател и боклук.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 цървулан

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "От 1945 та":

    Браво,един разумен човек в тоя сайт.Никой не разбира че чорапа в момента чегърта демокрацията в България,омаломощава я,прави я лесна плячка.То вече кой ли не я ръфа?Американци,руснаци ,турци,македонци.Голям срам.Ще дойде видов ден,скоро.

    Коментиран от #72

  • 72 цървулан

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "цървулан":

    Силният Борисов пречеше на всичко това,и днес когато изглежда ранен,всички външни сили се възползват от това и се опитват да извлекат дивиденти от хаоса.

    Коментиран от #73

  • 73 цървулан

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "цървулан":

    А чорапа предател изобщо не разбира какво е свобода на словото,плурализъм,политически дебат.Но как да ги разбира тия неща човек израснал в казармите където са му крещели и нареждали какво да прави,и сега самият той крещи заповеди.
  • 74 Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "bbb":

    Той вече "влязъл" в парламента, че и комисия съставя. Преди се молех ДПС и БСП да изчезнат. Сега повече искам. Ицо, Мая и Слави да ги няма. Господ да ни пази от тези озверели гладни злобари.
  • 75 Мартин

    3 0 Отговор
    Момчето за всичко на олигарха Прокопиев - Христо Иванов само настоява за глупости! И с какво ще помогне това на българския народ?
  • 76 аре бе

    2 0 Отговор
    бе за какво правосъдие ще ми говори точно тоя
  • 77 Дацката

    3 0 Отговор
    Големи разбирачи сте по всички въпроси вие от ДБ
  • 78 Живка

    0 0 Отговор
    Ей, тоя по цял ден се чуди от какво и как да се оплаква. Какви комисии сега ще прави, какви подслушвания, какви 5 лева. То щото някой много го вълнува за какво и с кого си говори Христо Иванов, че да го подслушва. Абе човек без работа, който се чуди само как да се направи на интересен, че да му обърнат малко внимание.
  • 79 Валери

    1 0 Отговор
    Видяхме Христо Иванов колко струва, докато беше министър на правосъдието. Аман от празните му приказки.
  • 80 Пенсионер

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Комисии, комисии... Нали има институции. Пък и Христо и Мая, влезли не влезли в парламента-комисии правят. Алчни злобни същества. Езиците им се протъркаха от повтаряне имената на Борисов и Гешев. Други не споменават. Дано си останат само с бръщолевенето.
  • 81 Клисара

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Поп Кръстю":

    Всеки иска да я в списъка на подслушваните да се прави на мутра И да се хареса на божков и неговата патерица радев Защо не пускате прокоратурата да ви провери а нап рашков и тогава говорете