Last news in Fakti

17 Юни, 2021 14:03 9 238 45

Люба Кулезич пред ФАКТИ: Сумите за подслушване са зашеметяващи, а се използват за репресивен онанизъм

  • люба кулезич-
  • боец-
  • георги георгиев-
  • подслушване-
  • журналисти-
  • подслушване на журналисти-
  • срс

"Отгоре на всичко, това, което подслушват, ние го говорим в ефир", каза още Кулезич

Люба Кулезич пред ФАКТИ: Сумите за подслушване са зашеметяващи, а се използват за репресивен онанизъм - 1
Кадър: "Честно казано с Люба Кулезич"
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Не ми е за първи път да ме подслушват. Бях подслушвана от ДАНС по същия начин по делото „Галерия“ в края на Тройната коалиция. Стана скандал, много журналисти бяхме подслушвани, един куп народ, а по въпроса за превишаване на правата се произнесе парламентарна комисия. Сега всичко това се повтаря, само че в още по-уродлив вид, защото, доколкото виждам, искането за подслушването на Георги Георгиев от БОЕЦ не е за нещо друго, а защото участва в протестни действия“.

Това каза пред ФАКТИ журналистът Люба Кулезич, която стана ясно, че е била подслушвана от службите за сигурност по време на работни разговори. Документи с доказателства за това подслушване показаха както Георги Георгиев от гражданско сдружение БОЕЦ, така и самата Кулезич в предаването си „Честно казано с Люба Кулезич“.

Припомняме, че вчера от БОЕЦ публикуваха данни за подслушване на телефонни разговори между Георги Георгиев и журналисти. Сред въпросните журналисти са както Люба Кулезич, така и журналистът от ФАКТИ Петър Здравков. В документите фигурира още разписан разговор между Георгиев и Кулезич.

„Това е толкова нелепо, че граничи с най-жалкия филмов абсурд – „Борат 3-4-5“, каза по повод този разписан разговор Люба Кулезич. „Този разговор е воден във връзка с участие на Георги Георгиев от БОЕЦ в мое предаване, защото неговата организация – гражданското сдружение, следиха и отразяваха в репортажи начините, по които се строи руската тръба, наречена Балкански поток. Те първи откриха, че подизпълнителите са руски, че там работят руски, беларуски работници. Първи те казаха, че български работници там няма, че тръбите се слагат крайно прибързано, защото Борисов беше обещал бързо да предаде тръбата, че се слагат без необходимите технологични гаранции. Всичко това беше показано два пъти в моето предаване“, допълни тя.

„Тези служби, получават милиони за подслушване, а след това онова, което подслушват, излиза в ефир. Подслушвали са колеги от чуждестранни агенции, вие от ФАКТИ сте подслушвани, колега от нюзрума на Евроком... Бюджетът на ДАТО за 2021 година е над 70 милиона лева. Милиони за нищо – само за да слухтиш и да караш хората да се озъртат, да се ослушват. Това са пълни щуротии“, каза още Люба Кулезич.

„Сумите са зашеметяващи, а се използват за просташки, кухи, идиотски дейности, които са предназначени единствено за някаква политическа мастурбация, за нищо друго. Репресивен онанизъм!“, коментира тя.

„Забележете обаче колко много журналисти са подслушвани, дори в този кратък период от време, който фигурира в документите. Аз получих тези документи 40 минути преди предаването си на 13 юни точно когато в студиото влизаше главният секретар на президента Димитър Стоянов. Побързах да ги покажа в ефир не за друго, а защото тази опорка, че темата с подслушването била партенка, че нямало никакви доказателства, е толкова ужасяващо отричане на очевидното, че просто няма накъде повече“, каза още Люба Кулезич.

„Забележете също, че повечето хора вече говорим по Telegram, Signal, Viber – по криптираните програми, за да не бъдем слушани така просташки. Значи тези милиони отиват за този, който духа. А тези пари са, за да се предотвратяват криминални престъпления“, допълни тя.

На въпроса дали се е случвало телефонните ѝ разговори да прекъсват в периодите, в които е била подслушвана, Кулезич отговори с конкретен пример: „Още през лятото, когато говорихме с Георги Георгиев от БОЕЦ, приключихме разговора и след малко той се обади и каза: „Люба, току-що чух записан наш разговор по телефона“. Ние се смеем и тогава се смяхме, но този смях страшно ми напомня за всичките идиотщини, които са ни се случвали през тези 30 години – от деца, млади хора, досега непрекъснато някакви ченгеджийски остатъци от комунизма се трансформират, преформатират, започват да обслужват някакви лобита, интереси, репресивни инстинкти. Това на нищо не прилича, това е потрес, а те ще ни говорят за демокрация!“.

„Подслушващите са част от тези управляващи гарнитури и особено последната – 12-годишна, които превърнаха думата демокрация първо в дъвка, а после в използван презерватив. Всичко това е груба спекулация, а най-лошото е, че се прави по невиждано просташки начин. Освен това се подслушват и журналисти. Отгоре на всичко, това, което подслушват, ние го говорим в ефир. Това е моята професия – да пренасям информация към гражданите. Това е моята работа – аз съм медиатор“, каза Люба Кулезич в края на разговора.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАРАЗНО ЗЛО

    41 95 Отговор
    ТОЯ ПОРЪЧКОВ БОКЛУК ОТКЪДЕ ИЗПЪЛЗЯ.

    Коментиран от #14

  • 2 Курнезич

    29 83 Отговор
    тая ако си няма кой да я задоволи, да си купи един огромен вибратор и да се почва ....................

    Коментиран от #29

  • 3 bbb

    30 89 Отговор
    Тая стара чанта съвсем е изтрещяла
  • 4 А Петров

    24 80 Отговор
    Тая воня, рано или късно, ще си намери майстора.
  • 5 И сръбската комунистка

    25 65 Отговор
    Се обади.
  • 6 Виртуозни

    51 5 Отговор
    онанисти !
  • 7 Реалист

    22 67 Отговор
    Кой слуша тая джофра с деменция и логопедични проблеми:)
  • 8 Наблюдател

    23 52 Отговор
    Тази статия е все едно " Певицата Рени се пусна по бельо". Стара мисирка си прави реклама. И то с какво се хвали : че следвала устовно русофобската пропагандна линия поръчана от шефовете в Турция и Вашингтон! 😯
  • 9 Зайко Байко многознайко

    18 52 Отговор
    Любке,Любке, имаш много добър иэкаэ, эашеметяващи комбинации от думи , но като эапочнеш да ми се правиш на иэтъкната антикомунистка , както Тиквоций Едно ми идва малко премного! Всичко което става в милата ни Татковина надминава гръцките трагедии, Шекспировите драми, световните комедии , корупцията се окаэва , че е основна опорка на всички правителства до сега! Червени, сини, оранжеви, пембени, шарени и т.н. Какво ли не видяхме в последните месеци, окаэва се обаче , че това е само върха на корупционният айсберг! Белене, гьол в който са эагробени милиярди, които сега ще бъдат вэети от народа с респективно увеличение на енергоиэточниците! Трябва да плащаме дори и т.н. Carbon Footprint на Мариците, , " Дънди Прешъс и т.н. и т.н. Правителството на Тиквоций Едно ни доведе до поредната национална катастрофа! Оставя ни на прага на Шенген с цървули в ръка и в очакване, че "ня КОЙ " ще ни оправи!! Най-пагубното качество эа народната памет е эабвението, эадушени във битовиэми не виждаме как ни поставят все по тежки окови, пранги и хомоти! Эатова върховенството на эаконът трябва да се спаэи и виновниците да бъдат поставени в эатвор!
  • 10 Те и в

    13 31 Отговор
    спалните ги подслушвали тез двамцата, ама пълна тишина било.
  • 11 селтак

    18 31 Отговор
    Тва зомби още ли е живо?
  • 12 dmxl

    11 17 Отговор
    ооооооооо лифтинг!!!
  • 13 Всичко е истина

    22 7 Отговор
    Аз дори им знам имената на операторите от Службите, дори имам няколко техни снимки! Те не само подслушват но и правят снимки за компромати, Снимки чрез електромагнитни вълни и инфрачервени камери, дименни и димерни камери! Перник секта
  • 14 Беше под

    13 15 Отговор

    До коментар #1 от "ЗАРАЗНО ЗЛО":

    шлифера на Бойко,но после я купи Цветан Василев.
  • 15 За какво говорим

    8 4 Отговор
    Да не говорим за Синтетичната телепатия, ами те така могат да управляват Президента и Премиера на България и чуждите посланици....
  • 16 Добре е че ви подслушват

    13 16 Отговор
    Най обичам да чуя Мая Манолова как пъшка , Кулезич ти не ме вълнуваш
  • 17 айде бе

    17 19 Отговор
    Кой ще даде лев да подслушат тая кукундрела ве?
  • 18 електроника внос от водеща икономика

    6 7 Отговор
    Журналистите правят нервно лингвистично програмиране на зрителите службите ги записват за да имат алиби какво са казали журналистите за да имат доказателства пред съда ако някой ги съди за клевета а сега журналистите са против службите Едни мастурбират други онанират жените вибратори имат и пред микрофоните не се спират риторично да питат
  • 19 Павел пенев

    11 10 Отговор
    Гледай по често правото на отговор с К.Костадинов,за да знаеш колко си жалка. Всъщност преди доста време Карбовски ти каза името. Нищожество с претенции за величие.
  • 20 бай войник

    14 2 Отговор
    Кралюв дал на Карякачанов 20-ина спортисти назаем за "назначаване" фиктивно, докато мине една проверка от НАТО, за да се получат едни никакви 600 хил доларчета по един проект на натовците за спонсорство на спортната дейност във войската. После кака вики от бтв с нов апартамент
  • 21 Реален случай

    13 2 Отговор
    То за мене изхарчиха над 150 000лева за подслушване и снимане дето с мишка, представям си колко пари са потрошили за следене на неудобни политици и журналисти! И то не е само слухтене но те се стараят да забъркат жертвата в постоянни скандали чрез непознати хора!
  • 22 Свинчо

    7 12 Отговор
    Време е със Дико куката да се гушнете и да се вземете .То такива сродни душици рядко се срещат Лифтинги
  • 23 Тредстоун

    6 12 Отговор
    Абе тъпани , никой не знае че ви има , камо ли да харчи пари за да ви слуша глупостите. Кой го интересува баба колезич как се бори с менопаузата , какво да ви слушат , стига с тая самореклама ,за да не ви забравим сте готови да продадете на само България но и децата си , копейкаджии изпълзяли от нафталина щъкат по всички медии , пфуууу , flesh
  • 24 Република

    8 12 Отговор
    Само тази пача и скиора Сашо ходят на гости на беглеца в Белград.
  • 25 Ива ПИКлива

    7 6 Отговор
    Млъкни, маааа!
    Както казах и на Сашо - "ми мисирки сме, Сашо"- само вие се правите на интересни и не викате в хор с нас "гулю, гулю. гулю" - хак ви е сега подслушването и няма да рИвети! Нас що никой не ни подслушва, а?!
  • 26 гробище

    16 5 Отговор
    герберасти Евроком не е телевизия на пеевски за това ли нападате Люба хахахахаха
  • 27 Уууууу

    15 3 Отговор
    Гати коментарите! Никой ли няма елементарно чувство за благоприличие!? Как е възможно да коментирате възрастта на един човек!? Вие да не би от ден на ден да ставате по-млади!? Нямате критерий да оценявате подобни хора, нямате интелектуален капацитет за подобна дейност!

    Коментиран от #31

  • 28 бясна кака

    5 8 Отговор
    оли, тая онанистка ще излезне по-голяма крава и от мен!
  • 29 Али баба

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Курнезич":

    Ти само на ръчни вибратори го караш. Защото нищо не се разбрал от статията. Ако си я прочел.

    Коментиран от #34

  • 30 СЕВЕРОЗАПАДА

    2 11 Отговор
    И тая вече влиза в детските приказки. Каква е тази, че някой да се интересува от нея, след като и като кавалджийка не я бива. Много и се искс да участва в груповия секс, както Иванчо от вица.
  • 31 Харесвам 🎃, само сготвени

    10 5 Отговор

    До коментар #27 от "Уууууу":

    Ако можеше да видиш IP адресите на коментиращите, щеше да ти се изясни всичко. Понеже няма реална регистрация (като в Капитал), тук два герберски трола бълват 15-20 коментара, опитвайки да манипулират общественото мнение. Нормално е да не им се получи.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ЛАВРЕНТИ

    2 9 Отговор
    КА Е НАВИРИЛА ДЖУЧКИТЕ И ВЕЧЕ Е ГОТОВА ДА ПРОГОВОРИ НА ФРЕНСКИ, НО БЕЗ ЗВУК.
  • 34 Харесвам 🎃, само сготвени

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Али баба":

    Статията може и да не я е разбрал, но се е отчел с коментари "на килограм".
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Въмутен

    2 4 Отговор
    Вие май четете преди да е публикуван текста. А статията на журналистката е иминно за това.
  • 37 аве

    0 6 Отговор
    тъз пуйка неднай ,че русскету компании строят газапровод 500 километра за 6 месеца без значение на терена!
    да провери за гръчкия!!
  • 38 cpv

    3 7 Отговор
    Кулезич,след като те изгониха от НОВА,започна да пишеш глупости!Такава бабичка като теб,кой ще я подслушва и за какво?

    Коментиран от #40

  • 39 топ

    5 0 Отговор
    " 70 милиона лева ... за нищо – само за да слухтиш и да караш хората да се озъртат..."
    А бе ханъм ! Достатъчно си възрастна за да знаеш , че точно това е работата на Ушевите и Държавният Репресивен Апарат като цяло .
  • 40 топ

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "cpv":

    Виж какво написах след тебе !
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Гумен Гадев Пликчев

    2 3 Отговор
    Люба селската пъчка
  • 43 Онуфри

    1 2 Отговор
    Лифтинга е Червено мекере.
  • 44 Кукумисирка

    1 1 Отговор
    На Люба ли й викат "Сова Харис" или тази е обикновена кукумявка ? 🤣🤣🤣
  • 45 Пий си апчетата

    1 2 Отговор
    Ех, Кукундрелич, пак си сънувала, че някой ти бил обърнал внимание, та даже те бил подслушвал....вече задмина и Шехерезада с нейните 1001 нощи