9 Септември, 2021 11:56 7 716 45

Мафията на ГЕРБ и ДПС иска българите да умират и да се заразяват, но на всяка цена прането на пари да продължава

  • стефан гамизов-
  • герб-
  • дпс-
  • мафия-
  • пране на пари

Коментар на Стефан Гамизов

Мафията на ГЕРБ и ДПС иска българите да умират и да се заразяват, но на всяка цена прането на пари да продължава - 1
Стефан Гамизов; Кадър: NOVA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Стефан Гамизов, публикация във Facebook:

"Както обещах вчера ще обясня, каква е тази кръчмарска мъка да се работи по време, когато България оглави най-голямата смъртност от коронавирус в Европа, а заразата се вихри със страшна сила.

Прането на пари е труден и скъп за клиента “бизнес”.

Ако переш сега пари например в Андора, ще ти се наложи, ако са пари в брой, да се разделиш с 25% от тях, а отделно да намериш някой да ти ги пренесе контрабандно там.

Затова ГЕРБ и ДПС толкова държат да са във властта, за да “ползват” дипломатически пратки до по-изгодни места за пране на пари.

Но, санкциите на САЩ повишиха драматично рисковете пред основните мафиотски кланове в България, свързани с ГЕРБ и ДПС.

Основната причина да се прави всичко възможно да има плосък данък в България от 10%, е прането на пари от криминална дейност.

От 40%-70% от парите от еврофондовете се крадат. Те лесно се “изпират” като просто плащат 10% данък печалба и после се експортират в чужбина с данък дивидент, който е нищожен.

Неслучайно точно този данък е много, много висок в Швейцария, за да предотврати точно тази схема.

Но какво да правят с “кеша”, който е огромен от корупция, контрабанда и други престъпления?

Една от основните им схеми за пране на пари е кръчмарството.

Просто “изчукват” мръсните пари на касовите апарати, като стойността на “изчуканото” е колосална - видно от статистиката, защото в стойността на сметката има уж закупени храни, напитки и работа, които никога не съществуват и не са продадени на реални клиенти, но вече и те са изпрани и могат да се продадат на черно без документи.

И гледаш празно заведение, но на документи се пръска по шевовете от обороти.

Така срещу максимум 10% с добра организация от няколко хиляди кръчми в България, а реално не е 10%, а много по-малко, защото доставчиците на уж доставени продукти и напитки продават на черно уж продаденото, който участва изпира, колкото си иска пари, освен да ги крадат, разбира се - 8 милиарда “инхаус”, както стана популярно трябва после да се изперат 70% от тях.

Много ефективна държавно покровителствена схема за пране на много, много криминални пари в България от престъпен бизнес, свързан с ГЕРБ и ДПС.

Затова и започнаха атаките срещу преброяването на населението и особено срещу регистрацията с QR код в заведения или атакуват ваксинацията - пречи им да перат пари, защото ще се знае кой и колко хора са били в кръчмите.

Ще се окажем с най-много кръчми на глава на населението, а и отделно ще лъсне колко мъртви души гласуват.

Така че, мафията на ГЕРБ и ДПС иска българите да умират и да се заразяват, но на всяка цена прането на пари да продължава.

Това, че малка част от кръчмарите в България си имат просто бизнес, не означава нищо.

Те са малкото изключение на фона на перачите на пари за милиарди, а и да ум нужни на митингите от сърце да крещят за своя нормален бизнес, който е малка част от мафиотските схеми".


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    44 12 Отговор
    Затвор за бялата мафия!

    Коментиран от #35, #40

  • 2 Сега разбрах

    73 2 Отговор
    защо един квартален тарикат продава на улицата само кюфте и кебапче, а кара поръчково беемве М8 за половин милион.
  • 3 ТаУмВзе

    43 6 Отговор
    Чекмеджета ли? Ми хайде вади Доказателства, че долната мутра ще се евакуира, точно за 2 часа. После ходи го гони. И не е само той. Но както винаги ще ни Крадът и след Края!
  • 4 Бацката

    36 45 Отговор
    Стефчо,Стефчо оглупял си батка ,ама много! По добре си затваряй плювалника щото се излагаш ,не че не знаят колко си прост! Големите перачи се знаят- ама иди направи забележка на бизнесмените Маргини,вдовица Вис ,свинари от Пловдив! По добре да погладуваш,че гледам ще се пръснеш от ядене?!!
  • 5 Много

    23 40 Отговор
    филми си гледал Гамизов.
  • 6 Мислещ

    36 20 Отговор
    Много популярна опорна на платените тролове. Понеже на ГРОБ им е изгодно да насъскват хората срещу правителството, значи автоматично трябва да оставяме правителството да си прави каквото ще и да ни затваря необезпокоявано, понеже...защо не протестирали по време на тиквата. Ами защото ги беше страх, защото ни управляваше мутра. Това не беше нормално положение, сега е нормално (Що се отнася до поведение на хората. Иначе откъм правителство все така не е нормално, след като играят по свирката на СЗО, ама поне не бият протестиращи и не тормозят с НАП непослушните).

    Коментиран от #14, #29

  • 7 за България

    41 12 Отговор
    Президента да обяви извънредно положение,поводи има-бежанска вълна,ковид и мафията да влиза на топло,където й е мястото!
  • 8 Чужденец

    48 3 Отговор
    Всеки чужденец се чуди защо в България има толкова много заведения.
  • 9 Да попитам

    16 17 Отговор
    Отворете му снимката от профила и ми отговорете.
    Няма ли ментараджийска мутра?
  • 10 Айде

    22 11 Отговор
    дежурните тролчета, които няма какво да кажат изкочиха.
  • 11 Сиганин

    33 2 Отговор
    Амчи то на слънчака всичкото фалшив алкахол идва в бидони от казаните на околните села.
  • 12 Гост

    31 19 Отговор
    СтафанчО, от где изпълзя бре и ти...като лешояд си, усетиш ли келепир и излизаш...Аман от загрижени за нашето"здраве". Всички се "грижат" за здравето, а НИКОЙ не му пука, че доходире са най-НИСКИТЕ в Европа, НО важно е ваксинацията да ПРОДЪЛЖАВА, затварянето също...!Обаче тия на държавна ХРАНИЛКА да си получават ТЛЪСТИТЕ заплати, та даже и БОНУСИ....ГНУС МЕ Е ОТ ВАС!
  • 13 jorj

    2 6 Отговор
    катсорП!!!!!!!!!!! НИЩОТО повече.
  • 14 Протестър

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    Как да не сме протестирали, бре, мислителю?
    Ти протестира ли или те беше страх?

    Коментиран от #21

  • 15 Шматкизов

    15 12 Отговор
    Този говори за зараза със страшна сила и на-голяма смъртност ОТ коронавирус. Ясен е, поредният ретранслатор на новия световен ред за рестартиране и зануляване. И е голям специалист по всичко - от енергетика до кръчми.
  • 16 Кирил

    22 29 Отговор
    Какъв е този мазен измамник Стефчо?! От къде ли изпълзя...Фатмака не жали средства за кампанията си!

    Коментиран от #18

  • 17 1234

    17 14 Отговор
    Аман от ненормалници
  • 18 1234

    13 14 Отговор

    До коментар #16 от "Кирил":

    Тоя не е в ред
  • 19 Тоя па

    12 16 Отговор
    Е толкова кух,че от дълече дрънчи.Всички използват тая лъжлива пандемия да трупат пари или дивиденти.наш Стефчо и той да каже нещо.
  • 20 Ами

    28 5 Отговор
    Прав е човека , ама пари се крадат навсякъде по света,по всякакви схеми.Това че нашенските полит бандити са в челните световни позиции ,е възможно защото сме добри овци и те правят каквото си искат с властта.
  • 21 Мислещ

    13 6 Отговор

    До коментар #14 от "Протестър":

    Колко се протестираше срещу мерките? Алибегай си траеше, заведенията не смееха да нарушават мерките, сега не само го правят, но и те са на улицата. Има много голяма разлика.
  • 22 Прането е голямо

    18 1 Отговор
    Имаш фирма с два обекта единия кръчма другия хранителен магазин.На края на сезона печалбата от кръчмата се дава на магазина той купува от фирма цигари,тъй като обекта е сезонен,той затваря и купените цигари си ги взима фирмата продавач и връща парите и така имаш печалба без да плащаш нищо на държавата.всички я знаят тази схема и я правят,но никой не му пука и нищо не се променя куче влачи Дира няма.
  • 23 Иво

    21 8 Отговор
    Този Алибегов или Алибойков има задача да създава хаос в страната. Този човек е затънал в дългове и се е скрил зад ресторантьорите, единствено да оправи бакиите си. По жълтите вестници пише, че именно тези финансови задължения в огромен размер са причина в момента да е куклата на главния кукловод на протеста ББ. И освен това подстрекателя на протестите Алибойко има близка връзка със Сачева. Независимо колко е несправедлива една мярка, трябва да се спазва. всички сме постарадали от пандемията.
  • 24 голяма глупост

    6 13 Отговор
    Изречена от уж знаещ анализатор.
  • 25 КОНСАТАЦИЯ

    2 11 Отговор
    ГАМИЗОВ СЕ Е ОБЪРКАЛ- МАФИЯ НЯМА БЕ К.И.Р!ЧАКАШ ПОС ЛИ !!!!
  • 26 Пробив

    2 6 Отговор
    "или атакуват ваксинацията - пречи им да перат пари" XD

    Ееех тая вакса, какви ли не хубави неща прави! Вече и прането на пари ограничава, скоро чакаме и спад в броя ПТП...

    Само и да предпазваше от заразяване, цена нямаше да има.

    А усещането за 1984 - и произведението, и истинската година, в продължението "ще се знае кой и колко хора са били в кръчмите", го оставяме без коментар ;)
  • 27 XYZ

    8 1 Отговор
    Еха, това е нещо ново като информация! Лъсна интереса на "протестиращите" и техния предводител Алибегов!
    Контрол по заведенията и затваряне на "перачниците" и техните собственици!
  • 28 Надя Тодорова

    12 4 Отговор
    Някой адекватно ще обясни ли за аудиторията, как в условия на икономическа криза пенсиите се вдигат от ряз със 70 лева, допълнително три месеца по 120лева и майчинството втората година от 380 става 650? Уж пари за нищо няма, също така няма план за устойчивост и развитие? Какво пропускам в този циркаджийски популизъм?
  • 29 НАП

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    Като ти направят проверка от НАП, ти на това тормоз ли му викаш?!:) Като си изряден няма за какво да се безпокоиш! Като не си...!:)
  • 30 1к2и

    4 5 Отговор
    Колко точно заглавие! Поздравления за автора!
  • 31 Наблюдател

    5 1 Отговор
    Кръчмарския е 1 от начините за изпиране на пари. Пример за усвояване Еврофондове ако сте се разшетъли из България ще забележите в момента огромни площи от десетки хиляди декари засети от слънчоглед който вече е напълно изсъхнал но неприбран! Но "майсторите усвоители" са прибрали вече съответните фондове! Имитирали са селскостопанска дейност със азсаждането им и вече изобщо не му обръщат внимание! Няма дори 1-а инстутция която да се заинтересува от това! България Територия на измамниците!!
  • 32 Матей

    4 2 Отговор
    Ето още една причина всички тия дейности да бъдат държавни,тогава и корупция гуд-бай.В населението трябва да има само пари от трудов доход и собственост също с доказан такъв,иначе--щраф,конфискация и затвор.А такива милионери и милиардери е немислимо да съществуват в едно справедливо и социално общество с добри перспективи за развитие.
  • 33 МРЪШУЛЯК

    4 7 Отговор
    БОЙКО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ВИСНЕ НА ВЪЖЕТО ЗА ВАКСИНИТЕ - АКО ИМАШЕ ПРАВОСЪДИЕ ОБАЧЕ ,................ ГЕШЕВ НИКОГА НЕ БИ ПОЗВОЛИЛ ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ЗЛАТНА КОКОШКА ОБАЧЕ ДА И СЕ СЛУЧИ НЕЩО !
  • 34 ❗❗❗❗

    3 5 Отговор
    Някой си ГАМИЗОВ! Ти кой си, какъв си?
  • 35 Селянин

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Този пълен идиот ли е Та радев каза че няма пандемия / за да пери парите на божков ли / Ами кажи итн дб и мутрите защо искат власта пък и бсп Или те като теб мислят за народа /патриот си душа даваш но не своята а думата на народа/
  • 36 Кико

    0 1 Отговор
    Да признавам! Ти си най голямата ××××× !!!
  • 37 Мая

    3 2 Отговор
    Много хора очакват пари и слава от "черепа" но -ядец, не го познавате добре!
  • 38 Оставка и импиъчмънт

    3 2 Отговор
    А, бе тва момче горе говори глупости. Др. Фатмак и сие разбиха държавата, докараха разрухата, цените са до небесата, пълно с мигранти, пандемия върлува. Зимата с тигани и черпаци, ако продължат тези да управляват ще ги гоним.
  • 39 Иде радева зима

    2 5 Отговор
    В момента от 4 месеца управлява президента, този горе не знае ли кой е виновен за пълната разруха на държавата. Фигуранта с юмрук бълващ злоба и злъч. Кацата казваше, че ковид е малко грипче

    Коментиран от #41

  • 40 Перник

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И винкел в главата помага!
  • 41 Прав си ТРУДНА ЗИМА ША Е

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Иде радева зима":

    15 години сииииичко е оглозгано И ОПОСКАНО изтеглиха 55 милиарда заем който ТРЯБВА СЕГА ДА СЕ ВРЪЩА.НЯКОИ ГЕНЕРАЛИ ША СИ СТОЯТ В ЗАЙЧАРНИЦИТЕ И ША СА ПОДХИЛКВАТ А ДРУГИ ДЖЕНЕРАЛИ ША КЪРШАТ РЪЦЕ......
  • 42 емо 73 канар

    0 1 Отговор
    Същата работа е и с хотелите ИМ по слънчака и цяла България.
  • 43 Кире

    1 1 Отговор
    Искаме си Хемус, оле, оле, олеле
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 без значение

    0 1 Отговор
    Доста трудно ще преминат 200 или 300 милиона през сметки от по няколко стотин до хиляда лева през храни и напитки от кръчма, надали шампанско по 1000 лв. бутилката може да се лазлива постоянно. пък и за проста кръчма това не върви. Сумите са от много различен порядък, надали се пере много пара през кръчми.