Last news in Fakti

9 Септември, 2021 14:01 9 751 377

Поклон пред паметта на достойните българи, избити от комунистическите престъпници

  • 9 септември-
  • 9 септември 1944 г.-
  • 9 септември 1944

Поклон пред всички жертви на човеконенавистния комунистически режим

Поклон пред паметта на достойните българи, избити от комунистическите престъпници - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Днешната дата е най-трагичната за българската държавност и българския народ в по-новата им история. Преди 77 години на 9 септември групи терористи и престъпници, направлявани от неколцина професионални превратаджии и подпомогнати осезаемо от порядъчно почерпената съветска армия, нахлула на 5-ти в страната ни, установяват контрол над независимото дотогава Царство България. А след това започват по особено брутален начин да изтезават и избиват видни политици, лекари, учители, военни и други общественици, милеещи за България. Има и свидетелства за избиване и тормоз на граждани и селяни на случаен принцип. Просто така за спорта, за удовлетворяване садистичните потребности на терористите, между които обаче има и такива, които нямат никакъв идеологически мотив да участват в шумкарското движение, защото са били просто престъпници, изплъзнали се на законна власт на цар Борис III.

За прокомунистическите съветско-кремълски тролове и не само бързам да кажа, че в България преди 1944 година фашизъм и нацизъм не е имало, а фашистите и нацистите в държавата са били единици, за разлика от комунистите. Фашизъм в България е имало след 9 септември 1944 - червен фашистко-комунистически терор, продължил цели 45 години. И в това е продължението на трагедията за народа ни след преврата на 9.09.

За съжаление тя не свърша и с това. Вече 77 години след като неграмотните колхозници в онова ни общество взеха властта и установиха брутална диктатура, те все още управляват държавата ни чрез своите наследници (родствени и идеологически) и са я поставили в окупационно положение.

99/100 от партиите в политическия ни живот, уж демократичен, са бъкани с комунисти и ченгета от комунистическата Държавна сигурност.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил член на БКП, в БСП е пълно с "бивши" членове на БКП и ченгета от ДС, патронът на ДПС Ахмед Доган е бил агент на комунистическата Държавна сигурност, а в партията му има и други такива. В "Има такъв народ" също има агент на ДС, както и щатен служител на тази мракобесна служба, а именно Иван Хиновски и Николай Радулов. А пък от "Демократична България", които би трябвало да не допускат в редиците си дори минимална връзка с престъпните режими на Коларов, Червенков и Живков, депутат е някогашният член на БКП Велизар Шаламанов.

Хигиената от тази гледна точка е много ниска и в редица извънпарламентарни партии.

Картината в българския политически живот ще бъде такава, докато не бъдат проведени радикална и мащабна декомунизация, преди всичко чрез Закон за лустрацията.

Поклон пред паметта на достойните българи, избити от комунистическите престъпници. Поклон пред всички жертви на човеконенавистния комунистически режим.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 181 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поклон

    415 83 Отговор
    Но поклон и за жертвите на “демокрацията” - те са доста повече!

    Коментиран от #177, #295

  • 2 Антимилиционер

    53 265 Отговор
    Работническо-народняшки строй на 80-те процента мангъри, които не могат да се подписват. Народняшко-просташкия беше и краят му.

    Коментиран от #88

  • 3 Румен

    427 121 Отговор
    Поклон пред избитите ятаци и партизани. Слава на хората избили фашистите в България.

    Коментиран от #56

  • 4 Историчка

    168 118 Отговор
    На 9 септември 1944 една диктатура сменя друга диктатура - комунисти на власт вместо монархо-нацисти, еднакво антидемократични и използващи едни и същи методи на насилие с несъгласните. И не пишете минуси или плюсове преди да помислите 5 секунди!

    Коментиран от #132, #293

  • 5 сектант

    76 11 Отговор
    бойко борисов кара шкода

    Коментиран от #283

  • 6 Софиянец

    91 258 Отговор
    Превърнаха европейска България в колхоз каскетите

    Коментиран от #74, #103, #356

  • 7 ринки

    63 188 Отговор
    Пепи, бръкна им в д с този статия.

    Коментиран от #261

  • 8 Те сега

    223 34 Отговор
    Да видите колко ще станат демократическите жертви.Със тая лъжлива пандемия по демократичен начин ще ни избият.
  • 9 ТаУмВзе

    199 27 Отговор
    Няма как да минем, без соросоидчето да се изреже! Бухахахах

    Коментиран от #33

  • 10 Майна

    262 44 Отговор
    Не сме забравили ..




    Забравената трагедия в Ястребино

    Ястребинчета

    Ястребинчета

    Ястребинчета

    Мариела Балева 19 дек. 2013 | 13:39


    70 години от кървавата драма на 20 декември 1943-а


    На 20 декември 1943 г. със 70 куршума по най-жесток начин са убити 18 души от село Ястребино в Тузлука. Шест от тях са деца. Днес, 70 години след трагедията, трудно някой би се сетил за имената на тези жертви. В годините преди 10 ноември обаче шестте ястребинчета - Стойне (7 г.), Иван (10 г.), Надежда (12 г.), Димитринка (11 г.) и близначките Ценка и Цветанка, са превърнати в икони на комунистическата пропаганда. За тях се учи в учебниците, пионерски отряди носят имената им и изследват живота им, а на тяхно име се провеждат различни конкурси и състезания, пишат се стихове и книги, снимат се филми. Оттогава жив е останал само един свидетел на събитията - Чавдар Калайджиев (виж интервюто долу). Макар и седем десетилетия по-късно, 87-годишният мъж още изтръпва при спомена, че само 10 минути са го делели от това да стане 19-ата жертва

    Коментиран от #140, #155

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хххх

    243 36 Отговор
    Човеконенавистен е режимът, наложен ни в последните 30 години, а списвачът е за лечение от опитен психиатър, макар че случаят не подлежи на излекуване.

    Коментиран от #245

  • 13 ФАТМАКО, МЪР'ШО КОМУНИСТИЧЕСКА

    46 189 Отговор
    ЧЕРВЕНА,...НА КОЛЕНЕ
  • 14 qwertz

    159 44 Отговор
    Поклон пред паметта на комунистическите изверги, избили слабоумна и паразитна леш (като автора на пасквила).

    Коментиран от #79

  • 15 Някой

    214 26 Отговор
    При смяната на всяка власт през този период има убити - виновни и невинни. При идването на комунистите са избити тези, заради които държавата е в разруха. Спомагалите фашисткият режим. Със сигурност заедно с тях са пострадали и невинни хора.
    Но нима по време на Царска България е нямало репресии и убийства без съд и присъда? Да не би този режим да е бил по-хуманен? Нима той не доведе България почти до заличаване от картата на Европа?
    В заключение, във всички страни след кря на ВСВ е имало такива трибунали и наказания за сътрудничилите на нацистите - Германия, Франция, Италия, Унгария и др.

    Коментиран от #109

  • 16 3.14К

    195 20 Отговор
    Петре, а нещо за изродите фашисти няма ли да споменеш. Даже са плащали по 50К за доставена глава.

    Коментиран от #106

  • 17 Дельо Хайдутин

    216 19 Отговор
    Уж избити ,а пък всички реститути са налице.
  • 18 бай Тошо

    183 27 Отговор
    Честит празник българи !!! Честит празник и на вас "демократи" !...
  • 19 Сатана

    217 32 Отговор
    Честит 9ти септември ,Българи.Жертвите дадени след преврата на СДС през 1989 год се изчисляват с милиони ,които избраха пътя на емиграцият пред гладната смърт и безработица през 90те под ръководството на неофашисткото СДС

    Коментиран от #169

  • 20 РЕАЛИСТ

    154 14 Отговор
    Време е да спрете . Навремето някой от БСП предложи да затворим страницата и да мислим за бъдещето на България. Жельо Желев контрира, че преди да я затворим, първо трябва да я прочетем. Ами 30 години все я четем и явно не сме свършили, щом не я затваряме. Германия след войната затвори страницата и б з да се обвиняват в миналото, кой какъв бил, си изградиха една нова просперираща страна, като слънце.

    Коментиран от #27

  • 21 пешо

    155 17 Отговор
    тонът и езикът на това пасквилче не са подходящи и за частна кореспонденция. пльоснати са, обаче, на видно място. като въшка на челото.
  • 22 Майна

    145 25 Отговор
    Паметник за загиналите партизани от Първа средногорска бригада " Христо Ботев". На това място след продължилото почти денонощие сражение с полицията и редовна войска през зимата на 1944 г. смъртта си намират 15 души. Сред тях са и невръстните Гита и Георги Господинови.

    Коментиран от #25, #44

  • 23 Механик

    112 12 Отговор
    Хехехе, ставате смешни вече.
    Денис сее отреди, сега е ред на Пешо-сороса. След него ще се появи Анатоли-дебелия. Няколко статии отдойчевеле, вече минаха.До довечера се очакват още няколко от тях и поне 10 от "незвисими" източници.
    Мара-простото, за сега не е писал по темата, щото не и дават. Ще постигне обратен резултат. Но съм сигурен, че българката" Ингилизова и тя ще севключи в опелото.
    А в късните часове, Венелина-секса, ще напише за "комунистическият" секс. Ще ни обясни какви пози включва и как на 09.09.44, сума ти българи са били "оправяни" публично и как тогавашната телевизя е отразявала случващото се.
    А утре е 10-ти. Да видим тогава за какво ще напишат.
    Хехехехе.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Майна

    16 6 Отговор

    До коментар #22 от "Майна":

    Това се случва в ,,Дерменка,,
  • 26 народа

    98 14 Отговор
    ......и поклон пред всички убити без съд и присъда, извикани за справка "инакомислещи" свободолюбиви хора от некомунистическият режим на Александър Цанков, оставил погнуса в много западни държави.....
  • 27 пътешественик

    4 7 Отговор

    До коментар #20 от "РЕАЛИСТ":

    беше.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 тиквеника

    95 9 Отговор
    Намериха ли на тиквата дедо му, дето го търсиха в списъка на плочата.
  • 30 Псевдоним

    135 15 Отговор
    Статии като тази все повече ме убеждават, че най-големия плюс на комунизма е бил че джендърите не са си развявали байряците.
  • 31 брее

    96 10 Отговор
    То извергите са си изверги , дали монархисти , дали комунисти , дали демократи , разлика нямат. То кретенчо и комунизъм не е имало след 9 .IX . 44-та , ама така ти износи кое как ти е удобно да го наричаш. Аман от пълзящи твари.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Киро

    94 11 Отговор
    Избиваниата продължават каде с мутри каде с джипове но масово се унищожават пенсионерите от глад и без медицина тези които построиха държавата.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Активист на БКП

    91 13 Отговор
    А тези избити от фашагите ???

    Коментиран от #90

  • 39 Данчо

    107 12 Отговор
    Как да вземеш насериозно думите на автора на тази статия, като дори не е бил роден по времето, за което говори???
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 До редакцията

    12 36 Отговор
    много двулично самите вие не сте ли комунисти като вашите идоли Боко Чекмеджето и Путин!?
  • 42 В.В.П.

    108 26 Отговор
    Честит празник , България!!!.Слава на антифашисти,анти монархисти,комунисти,младежи,партизани и ятаци,дали живота за Народна Република България..!!Слава на Дядо,разстрелян в местността Ушите,Ихтиман .1925,,без съд ,без ,достойнство.о.т копоите на Кобурга...Антимонархист,симпатизант на ВоСР. и великата френска революция....Смърт на фашизма,свобода на народа!!..Кобург,бъди проклет!!
  • 43 ????

    96 14 Отговор
    Поклон пред жертвите на "демокрацията" умрели от "здравеопазването", глада и убийствата на развилнелия се "етнос", поклон пред изгонените и превърнали се гъзомийници, чистачи и слуги при колонизаторите!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Майна

    97 15 Отговор
    Убити ятаци и антифашисти /не включвам партизани/ aсамо в Чирпанска околия, без съд и присъда 662!!!
  • 46 ДДС

    92 17 Отговор
    Нещо за смъртта на ястребинчетата ще кажем ли? За избитите невъоръжени протестиращу през сеотември 1923-та ще кажем ли? Ще бъдем ли принципни и като кажем А да кажем и Б или аз да обяснявам истината на децата и внуците си?

    Коментиран от #65

  • 47 ДЕДИТЕ ИМ МАНДРИТЕ ОБИРАХА,...

    25 72 Отговор
    ЧЕРКВИТЕ ГЪРМЯХА А ВНУЦИТЕ ИМ...ДНЕШНИ ОЛИГАРСИ, ФАТМАЦИ И ПЕДАЛИ... ОГРАБИХА И ФАЛИРАХА БЪЛГАРИЯ
  • 48 Перо

    81 15 Отговор
    Тоя пубер Здравков много знае за комунистическия режим! Като му чета глупостите се сещам за унтерменшите от днешно време,които ни докараха до първа страна по смъртност в света и най-корумпираната държава в ЕС,през последните 32 г.
  • 49 ????

    75 11 Отговор
    Какво да очакваш от автора, платен списвача на Шорош освен плюнки?
  • 50 Енгелс

    78 17 Отговор
    А фашистките изверги?! Тях нещо ги забравяте. Прочетете историята за фашисткият изверг Александър Цанков, какви на времето ги вършил и т.н.
  • 51 Някой

    55 10 Отговор
    Поклон пред паметта на всички достойни българи , избити от царските изверги , комунистическите изверги , и демократичните изверги. Като последните са избивали с десетки проценти.
  • 52 3.14К

    39 10 Отговор

    До коментар #28 от "Лай'нов'озо":

    Ти изглежда си наследник на някой от тази "избита" интелегенция. Явно са имали право!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 В пъкъла да горят комунягите

    27 80 Отговор
    Поклон пред паметта на тези които имат силата и вярата да се опълчва срещу една чудовищна машина,мелачка на съдби. Те , комунягите избиха цвета на нацията, унищожиха държавата и никой не плати цената на тази диващина.Поклон пред онези прозорливите,които видяха истината и справедливостта десетилетия преди 11.11.1989 и платиха много висока цена за това-години от живота си или c живота си. Проклети да са комунисти.
  • 55 коментатор

    25 4 Отговор
    Пеееепииии ти си пепи !!!!
  • 56 Жоро

    11 28 Отговор

    До коментар #3 от "Румен":

    Ей еврейте и мръсната кръв веднага да ревнете, нищо те хората ще прогледнат и ще си намерите лагера с влак първа класа

    Коментиран от #280

  • 57 Bulguri

    20 47 Отговор
    Колко са убитите българи от турците по време на игото и колко по комунистическо време питам ви българи някой да ми отговори убитите българи от българи по това време са около 220000 хиляди после турците са убийци а кжете истината не се срамувайте
  • 58 Памет

    75 16 Отговор
    Слава на българските антифашисти и борци за свободата и независимостта на Република България. Благодарим им, че имахме късмета да живеем в суверенна държава(НРБ).

    Коментиран от #63, #171

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 коментатор

    43 11 Отговор
    -НЕ ЧОВЕК,А ЖЕЛЯЗО-
    просъскал агентът фашист.
    Тихо мъртвият казал;
    -Не комунист !
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ай са и ти

    30 7 Отговор

    До коментар #58 от "Памет":

    Суверенна , колко да е суверенна като хамерикански протекторат , бе муньо.
  • 64 Майна

    69 8 Отговор
    На 09.05 тази година, МЕРКЕЛ НЕ ПОСМЯ ДА ЗАБРАНИ ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА, ВЪПРЕКИ ЛОКДАУНА...НА ПАМЕТНИКА В БЕРЛИН ХИЛЯДИ ПОЧЕТАХА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА , И БЕЗ МАСКИ !!! ПОЛИЦИЯТА ДОРИ НЕ ПРИТЕСНИ НИКОЙ!! А ТУК, ЦЯЛ ДЕН ЧЕТА МЕРЗКИ ПОДКРЕПИ КЪМ ФАШИЗМА !
  • 65 А нещо за най големия атентат

    26 54 Отговор

    До коментар #46 от "ДДС":

    А нещо за най големия атентат превоз 20 век ,а именно взривяването на църквата Св. Неделя сътворен от другарите ,там също е имало деца
    Това не го коментирате , а хилядите убити на границата само защото са искали по добър живот ,и още и още......

    Коментиран от #238

  • 66 !!!?

    22 59 Отговор
    В България освен диктатура на пролетариата, друг Фашизъм не е имало ! Русофилите-фанатици за кратко време избиха 35 000 българи, каквото и по турско не е имало !!!?

    Коментиран от #78

  • 67 Нищо не е забравено

    60 9 Отговор
    Здравчо, а убитите деца в Ястребино, убитите през1923 година в това число, поета Гео Милев, убитите, хора по селата и изгорените им къщи, избитите хора автифашисти..... Учили-недоучили поръчкови писатели
  • 68 133

    55 12 Отговор
    Петре, честно ти казвам гнус ме е от такива сънародници като теб!
  • 69 Емил Боев

    63 15 Отговор
    Не сме забравили и за избитите над 250 деца от монархо -фашистите и между тях братовчедите Васил и Сава Кокарешкови заклани от фашстите макар и малолетни и хвърлени на кучетата да ги изядат .Не сме забравили и за избитите антифашисти през 1923 година 5000 на брой и за 9 -те хиляди убити партизани и за техните отрязани глави .Не сме забравили и за 10-те хиляди убити яттаци на партизаните и изгорените им къщи . Не сме забравили и за зловещите мъчения във полицейските зандани като тези исторически факти ги има във военно историческият архив във Велико Търново и всеки може да ги прочете .Не сме забравили и винаги ще помним закона за защита на държавата и кои ни докара три национални катастрофи като това не бяга комунистите а монархо -фашистите пуделите на световните империалисти от западните държави .

    Коментиран от #97, #209

  • 70 !!!?

    16 57 Отговор
    Веднаж русофил, винаги предател, веднаж предател, винаги готов да избива българи !!!?

    Коментиран от #96, #141

  • 71 Подово отглеждани бройлери

    61 11 Отговор
    И все пак управлението след 09.09.44 беше НАЦИОНАЛНО! Въпреки и под съветско влияние имахме национална стратегия. Сега сме под глобалистко либерално обезличаване и размиване на националната същност. Макар и зависими външната сила имаше интерес от силна и развита държава( според възможностите и вижданията на социализма) .Докато сега външната сила има интерес да сме територия, източник на проироден и човешки ресурс. И пазар за нискокачествена продукция, стоки за бита. Потребяваме китайски стоки от западни компании и влизаме в дългова спирала.
  • 72 Валентин

    55 9 Отговор
    Авторът да си пие хапчетата и да не забрави да се метне от някой мост. Ама от по-високите.
  • 73 3.14К

    31 6 Отговор

    До коментар #60 от "МАЛИИИИИИИИ...БАА'ААС'ИИИ":

    Ето още един от "цвета"на нацията.
  • 74 ????

    71 11 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянец":

    Софоянецо, помниш ли София преди 60 години, защото аз я помня, с мижавите къщи и непавираните улици, с липсата на канализация и водопровод? Помня я и през 70 и 80 години как миеха улиците и събраха боклука, помня я и как сториха кварталите да има въздух и разстояние между блоковете, помня че имаше и паркинги за тези, които имаха коли, помня я колко заводи имаше, където работеше половин София, помня и въздуха, които дишахме, независимо от Кремоковци, никой не си позволи да гори отпадъците на Източния блок! Така, че явно си софиянец отскоро!
  • 75 ааа

    48 5 Отговор
    Петър Здравков ти познаваш ли времето преди 1989 година?
  • 76 az #Победа76

    60 11 Отговор
    Тоя се покланя пред фашизма и ония, които рязаха партизански глави?!?!? Навярно има психични проблеми....
  • 77 Алооо

    54 8 Отговор
    Има ли модератори?
    Статията на този глупак трябва да бъде премахната от модератор.
  • 78 не се напъвай

    8 4 Отговор

    До коментар #66 от "!!!?":

    Аааа , демократите водят , я направи справка , груба , по обща численост на населението на България.

    Коментиран от #175

  • 79 ТИ ДА ВИДИШ...къдЕ Е истината

    65 9 Отговор

    До коментар #14 от "qwertz":

    На 1 февруари убийците почитат „жертвите“ на комунизма!
    Осъдените на смърт от т. нар. „Народен съд” са 2 730 души — министри, депутати, журналисти, банкери, кметове, свещеници, земевладелци, учители.
    „Жертви“ на комунизма: 2730!
    Убити от „жертвите” на комунизма: 26070
    Разликата: 23340 само убити от „жертвите”, за другото прочете по-долу!
    Кога се почитат жертвите на „жертвите” ?
    Убити от „жертвите” на комунизма в цифри:
    – 1923 г. – без съд и присъда са убити над 5000 комунисти и земеделци.
    – 1924-1925 . – около 10 000 души са осъдени на различни срокове затвор.
    – По нареждане лично на Иван Велков в софийските казарми са разстреляни и удушени над 500 души. За страната този брой е многократно по-голям.
    – 1941 г. – 474 души са осъдени на различни срокове затвор.
    – 1941-1944 г. в България са арестувани 64354 души. На 12461 е поискано смъртно наказание, а 7324 са осъдени на строг тъмничен затвор. Само военните съдии са осъдили на смърт 1570 войници и офицери, а на строг тъмничен затвор – 1133.
    Убити са 9140 партизани с награда по 50 000 лв. на глава за палачите.
    Убити ятаци и близки на партизаните 10 930.
    31 250 интернирани.
    2139 изгорени къщи на партизани и ятаци. Тяхната стойност възлиза на 195 454 225 лева по тогавашния курс.
    За борба срещу антифашисткото движение са изразходвани 197 586 286 лева, като от тях 63 милиона са дадени за награда за убити партизани и ятаци.
    10 милиона лева са дадени за организиране на контрачети ср

    Коментиран от #113

  • 80 Обединен

    59 8 Отговор
    Какъв поклон пред паметта на фашиски престъпници избили хиляди мъже,жени ,деца и запалили хиляди домове.
  • 81 ххх

    60 9 Отговор
    Тъпа статия с ограничено и глуповато мислене.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 еш па тоа

    44 6 Отговор
    За 30 години демокрация нацията се е стопила с три милиона.Не ми се мисли какво ще стане след още 60 години.
  • 84 Емил Боев

    58 10 Отговор
    Абе Пешо комунистите ли сътвориха две световни воини със избити над 100 милиона души .Нещо да кажеш за убийците от западният капиталистически свят родил фашизма на техните територии .Съжалявам че комунистите бяха доста мекушави след 9 -ти септември 1944 година иначе ти нямаше да пишеш тук откровени лъжи и фалшиви факти .

    Коментиран от #112

  • 85 проста тактика

    32 3 Отговор
    Важното е в чутурите да се набива комунизъм и комунисти , не е важно дали въобще ги е имало някога и когато е необходимо и нужно да се бият инакомислещите , обявявайки ги удобно за комунисти.
  • 86 Народен съд

    51 6 Отговор
    Тоя "елит" който за 30 години вкара страната в 4 войни, принесе в жертва живота на 200 000 млади мъже и така унищожи генетичния ресурс на нацията; който закла законно избрания министър председател Стамболийски и положи началото на омразата и разделението получи заслуженото възмездие. Делата му изрази най- кратко писателят Антон Страшимиров през 1925 г.: "клаха народа си както и турчин не го е клал".
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Букмейкър

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    ЗАЛАГАНЕ

    Ще се кандидатира ли
    Бойко Борисов за Президент?

    ДА 1:10
    НЕ 10:1
  • 89 Майна

    43 7 Отговор
    Поклон пред всички, които да се борили срещу ФАШИЗМЪТ, ГОРДЕЯ СЕ С БАБА МИ, КОЯТО Е БИЛА ЕДНА ОТ ТЯХ....ВРЕМЕ Е ДА ДАДЕМ ОТПОР НА НОВИЯ ФАШИЗЪМ, КОЙТО ПРОВЕЖДАТ ГЛОБАЛИСТИТЕ КЪМ ЧОВЕЧЕСТВОТО!
  • 90 ТИ ДА ВИДИШ...

    37 5 Отговор

    До коментар #38 от "Активист на БКП":

    А дали ще се извини АЛ ЙО наследник на убийците дето са утепали децата ястребинчета...
  • 91 глуповатичък

    32 4 Отговор
    Буцито кога повече съдби е зачернил , като член на БКП , като сикаджия , или като демократ-управленец ? Пешка , моеш ли ми отговори за този конкретен случай.
  • 92 Стефан Петров

    43 8 Отговор
    Материалът е пълен с лъжи и неистини. Като прибавим и общата му тоналност става ясно,че писалия го има явно психически проблеми. Не заслужава да му се опонира, но е странно,че сайта публикува подобен пасквил. Мислех,че за 30г. след т.н. "промени" сме поумнели. Ако написаното бе истина автора /ите му щяха да се подпишат, но те съзнават лъжата си и антибългарския му смисъл. С подобни материали ние убиваме не нашата история, а България, но това не се разбира, от обсебените от конюнктурни идеи.
  • 93 Warrior

    14 34 Отговор
    Комунистите са червените слуги на Сатаната. Трябвало е да бъдат изцяло унищожени. Слава на Бога, България вече е свободна страна. С всеки изминал ден комунистите намалят и накрая ще изчезнат напълно.

    Коментиран от #98

  • 94 Най лошото

    36 7 Отговор
    Пешко е че на теб въобще не ти пука за тия избитите ами просто са ти дали едни пари за да напишеш едни tъпотии.
    Ама човек като е мекере за пари всичко ще направи.
  • 95 Требе

    20 5 Отговор
    и твойта proстотия да я лустрираме Петре ама не знам как.
  • 96 ????

    31 7 Отговор

    До коментар #70 от "!!!?":

    Веднъж американска подлога винаги такъв! Продавач на българското! Жалко, че много такива като тебе се навъдиха, но за промити те мозъци няма спасение!
  • 97 Невъзможно

    14 17 Отговор

    До коментар #69 от "Емил Боев":

    е през 1923г. да е имало антифашисти,защото според Вас излиза ,че сме изпреварили Италия,която е родината на тази идеология.
  • 98 Да ама

    8 2 Отговор

    До коментар #93 от "Warrior":

    tupanite като тебе ще останат.
  • 99 Poklon

    13 18 Отговор
    fakti.bg : "За успеха на българската дипломация трябва да отбележим преди всичко и заслугите на големия български дипломат Светослав Поменов, който ръководи по време на преговорите в Крайова българската делегация. От март 1941 г. до август 1943 г. Светослав Поменов е началник на канцеларията на цар Борис ІІІ. За награда за всеотдайната му служба на Родината този бележит български дипломат е осъден на смърт от Народния съд и разстрелян на 1 срещу 2 февруари 1945 г."
  • 100 иван

    9 17 Отговор
    Бог да ги прости.тоя ужас не трябва да бъде забравен никога.
  • 101 ghost

    39 8 Отговор
    КЕВОРК КЕВОРКЯН: „СЕГА ЩЕ ВИ НАПИША КАКВО Е БИЛО НРБ ЗА 99% ОТ НАРОДА.“
    11/08/2019

    Най-общо казано. 🙂
    Омръзна ми да ме питат какво е било НРБ за мен. Сега ще ви напиша какво е било НРБ за 99% от народа. Останалият 1% бяха в Белене!

    За обикновения човек Народната република не бе долар за 96 ст. Не бе и мощна индустрия. Не бе и ДС.
    За обикновените хора 99% НРБ беше нещо уникално.

    Когато ходехме по улиците на който и да е град или село, не само няма кой да те нападне, ами и да те напсува! Решетки по прозорците? Стига, бе – това да не е затвор. Железни врати по входовете? Та ние не сме били диваци! Нито наркомани, нито просяци, нито крадци.

    НРБ – това е, когато познаваш всички в блока, дори когато е на 16 етажа. Може да влезеш при всеки и да си поискаш захар, сол или каквото и да е.

    НРБ – това е, когато възрастен се качва в градския транспорт и младите като по команда ставаха да отстъпят място. Така ни учеха.

    НРБ – тогавашните гастрономи работеха като днешните магазини. Вървиш и буташ количката, но нямаше никаква охрана. Бележката за сирене лелката я пишеше с молив отгоре на хартията. Нямаше камери за наблюдение. На никого не му минаваше през главата да краде.

    НРБ – най-доброто образование, и то без пари.

    НРБ – времето, когато малцинствата ги ограмотяваха и те работеха по строежи и комунални предприятия. Всички!

    НРБ – време, в което улиците бяха излизани до блясък и кметството не плащаше милиони на някакви олигарси.

    НРБ – врем

    Коментиран от #118, #130

  • 102 Гражданин

    12 34 Отговор
    Другарите с петолъчките забодени в душата, които тук са два, че и три пъти повече от свободолюбивите граждани, са повод да се замислим, откъде се пръкнаха тези нови комунисти и кремло фили ? Най-вероятно им е дадено поръчение свише да създават яростно впечеталение - "много сме, силни сме". Покварата на тези хора принуди повечето сайтове да не пускат коментари под статиите си. Фактор - замислете се, тези хора се хранят с омраза и разцепват обществото на две, те живеят истински само със злоба и омраза !

    Коментиран от #107, #131

  • 103 САЩ

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянец":

    Софиянец и селяндурин - разлика никаква, че и започват със "С".

    Разликата между селяндурин и селянин е точно 500 млн. километра магистрала от земята до луната и обратно.
  • 104 БПФ

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "РЕМС":

    Сезирай прокуратурата !!!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 ГруЮ

    20 3 Отговор

    До коментар #16 от "3.14К":

    Той Петърчо удобно ще се направи на сляп за този коментар. Нищо, че в нета има все още доста снимкови материали за това. И почти нищо за това, за което пише. Той Петърчо е син на своето време - либерален комсомолец с крайно-десни уклони.
  • 107 Домати с лук

    10 1 Отговор

    До коментар #102 от "Гражданин":

    Гражданин ти си само и единствено селяндурин от лошия матрял на Боко.
  • 108 ghost

    45 9 Отговор
    НРБ – време, в което улиците бяха излизани до блясък и кметството не плащаше милиони на някакви олигарси.

    НРБ – време, в което българският милиционер не мъкне загубилото се дете в милицията, а го изпраща до вкъщи и го предава на родителите му и после отдава чест! И не заради някаква изгода! Към милиционера имаше уважение!

    НРБ – време, в което големите можеха да се доближат до дете и да го попитат има ли нужда от помощ! Днес такъв ще го обвинят в какво ли не!

    НРБ – време, в което всеки оставяше ключа под черджето на вратата. Никой не крадеше.

    НРБ – от работата ти даваха на смешни цени жилище! Ипотека никой не знаеше какво означава! Банкерите не бяха толкова алчни, а властта им чупеше ръцете от китките!

    НРБ – време, в което по телевизията не показваха камари трупове и силиконови гърли. Предаванията бяха познавателни и образователни.

    НРБ – времена, в които, ако не отидеш в магазина една година, цените после бяха същите!

    НРБ – времена, в които стругар или шофьор бе също престижна професия.

    НРБ – времена, в които охранител в училище бе извращение! Най-страшна бе леля Пена с парцала за миене.

    Не знам как да обясня по добре какво е НРБ за 99% от хората.

    Автор: Всички, които са живели в НРБ

    Коментиран от #114

  • 109 дебела кратуна

    14 32 Отговор

    До коментар #15 от "Някой":

    Ква разруха те гони бе еднокнижник? След като ефрейторът ни връща полагащите ни се земи (Беломорска Тракия, Македония и Сръбските покрайнини), за 4 години във военно време там са построени толкова училища, църкви, пътища и прочие, колкото нито през Социализъма нито през Демонокрацията са били. Държавата ни е цъфтяла. Без капка пролята кръв сме увеличили територията си с 50%, отнета от тези, които после са ни станали "съюзници", изсекли са ни горите, бомбардирали са цивилното ни население и са ни донесли режим докарал ни до пълна деградация. Много, много жалко че ефрейторът се е заиграл с руснаците, инак сега можеше да живеем на едно много по-добро място.
    А, и следващия път като правиш подобни словоблудства, моля те, прочети това-онова първо.

    Коментиран от #176

  • 110 bbb

    28 2 Отговор
    А в момента геноцида над България забеляваш ли го виден от статистиките по обезлюдяването, който продължава 30 години? Тази тиха война която сега някои големи стани водят към България е убийственна. Колко милиона жертви дадохме за последните 30 години?
  • 111 Венециано-нормадски-хазарски

    27 1 Отговор
    А най-страшната истина е: КОЙ създаде Хитлер? КОЙ реши чрез Хитлер да постигне геополитически цели? КОЙ реши двата кандидат конкуренти на англосаксонският капитализъм да се самоунищожат? И КОЙ извлече най-големите дивиденти от тази война и днес управлява света. ТОЙ ДА ОТГОВАРЯ ЗА ВСИЧКИ УБИТИ!
  • 112 товарищ Сталин

    10 23 Отговор

    До коментар #84 от "Емил Боев":

    А СССР и бащата на народите товарищ Сталин колко изби?
  • 113 митака

    17 1 Отговор

    До коментар #79 от "ТИ ДА ВИДИШ...къдЕ Е истината":

    Адмирации!
    Чест!
    Поклон пред героите дали живота си за свободата на България!
  • 114 Гост

    9 27 Отговор

    До коментар #108 от "ghost":

    С такива като теб,Никога няма да стане прогрес...жалба за младост...Като беше толкова хубаво,защо не даваха възможност да напуснеш страната...да отидеш при Света, а не да си затворен в Лагера...Главата ти е объркана...

    Коментиран от #144

  • 115 г5 г6

    23 6 Отговор
    жалко че българите са овце и нежелаят да направят и днес втори 9 септември
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Идват

    19 3 Отговор
    Ха ха ха... хора няма защо да се ядосвате. Тази драсканица, късно следобед, се прави с цел да има дразнене и много поещаемост, да дойдат рекламодатели и пари иииииииии. Такива са и преписаните сексуални уроци късно нощеска и изявленията на Ал. Йорданов, Г. Харизанон, Т. Биков и други герои на нашето безвремие. Парите не миришат, казал го е император Веспасиан и вземал пари от нужниците...така и за горните тук...ама вие казвате че миришат и чегъртане до дупка!
    .


    ..
  • 118 Спомням си

    13 38 Отговор

    До коментар #101 от "ghost":

    Повечето от твърденията на Кеворкян са лъжа. Той никога не се е возил в градския траспорт, народът не смееше да нападни такива хрантутници като него, защото знаеше какво го чака после. Тези, които нападаха след 10 ноемри, партията ги направи мутри - да бият и всяват страх. Съзнателно бяха разбити всички - МВР, съд, прокуратура, държавни контролни органи за да има безнаказаност за крадците. Според Националния музей на Революционното движение и борците против фашизма са избити, умрели от мъчения около 5000 души комунисти. За сметка на това комунистите избиха след 9 септември над 30 000 - целият елит на държавата. Да в магазините нямаше охрана, защото нямаше стоки по рафтовете. Народът казваше - 1млн. софиянци и осем милиона вегетарианци.Месо пускаха само по официалните празници. Кеворкян е пазарувал от магазините на елита, а не в народните. Той беше дупе и гащи с Иван Славков, затова хал хабер си няма от живота на народа тогава. Нали и той беше от ДС.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Реалност

    15 5 Отговор
    От както сме в ЕС жертвите са доста повече, неизменно сме на първо място в света по смъртност и неизменно на последно по заплати и пенсии. Да не говорим, че при комунизма нямаше локдауни, маски, каски и тем подобни.
  • 121 Един

    21 5 Отговор
    На Петърчо му препоръчвам да прочете тази статия от родните му Факти ( от 14.12.2018 ): “Защо бяха убити децата от Ястребино?“
  • 122 Хахаха

    26 4 Отговор
    Само медицинския фашизъм за последните две години е отнел повече животи отколкото комунистите за 30 години:)
  • 123 САЩ

    29 6 Отговор
    Соросоидни подлоги и краварски мекерета, както и да се напъвате просто не се вписвате в действителостта.
    Само факта че през лошото социалистическо управление бяхме 9 млн. и нещо народ, а сега сме оредели до 6 и нещо млн. Обяснете защо е така. Но пак ще гракнете че са виновни комунистите нали. Жалки сте.

    Коментиран от #139

  • 124 ИВАН

    31 6 Отговор
    Честит празник 9-ти септември, на всички достойни българи, съградили благата, които и днес се разграбват от недостойните "българи" в кавички

    Коментиран от #164

  • 125 Ал Тъпоне

    15 6 Отговор
    Неразумно е да се търсят изкупителни жертви в исторически план! Дали така наречените комунисти, управлявали в периода от 1944г. до 1990 г. , през чието управление не е имало нито една война, са виновни за петте войни водени от България в периода от 03,03,1878г. до 09,05.1945г. и двете национални катастрофи след Междусъюзническата и Първата световна война, за избитите по Закона за защита на държавата, за убийството на Стефан Стамболов или Александър Стамболийски. Вече над 30 години се отичаме от управлението от 1944 до 1990г. , обявяваме режимът за престъпен със закон, жертвите му за достойни българи и оплюваме управниците от онова време по мерак, но не постигаме нищо! На последно място сме сред бившите държави от бившия Източния блок и не само по доходи, а на първо по смъртност и други негативни показатели. Милите ли че това ще се поправи ако изберем за изкупителна жертва бившите управляващи от режима в миналото? Аз не мисля че ще се получи, както и досега явно не се получава!
  • 126 ПЕНКО

    12 8 Отговор
    НА ВСЕКИ БГ ПРАЗНИК ДЯДОМИ Е БИТ ОТ ЦАРСКАТА ПОЛИЦИЯ ПО КРАКАТА БЕЗ ОБВИНЕНИЯ - ПРОСТО Е КОМУНИСТ --- ПОЛУЧАВА ГАНГРЕНА И УМИРА ЗА МЕСЕЦИ В ЖЕСТОКИ МЪКИ /НЯМА ПАРИ ДА СИ ПОМОГНЕ / !!!!!! АЗ НЕ ТЪРСЯ ВЪЗМИЗДИЕ !!!!!!!!! КАЗВА СЕ ЙОСИФ .
  • 127 Как беше

    10 8 Отговор

    До коментар #116 от "БПФ":

    Извергът подпоручик Йорданов е бивш РМС-ист. Имало е заповед са отмяна на екзекуцията, когато е станало ясно, че възрастните не са оставили децата си по домовете на роднини, а са ги взели със себе си . Куриерът се е забавил съвсем за малко. Бог да ги прости невинните душици ! Неслучайно Йорданов е бил толкова жесток, като своите събратя - комунисти, които избиха десетки хиляди и прекараха през ада на затворите и лагерите над 100 000 души. Хиляди селяни - неграмотни и малоимотни влязоха в органите на властта, иззеха насила земята от работливите и разумни селяни. За 50-70 дка собственост те определяха за кулак. Децата на кулаците баха спирани да учат в университет, пращаха ги в трудови войски.

    Коментиран от #348

  • 128 9 септември

    19 4 Отговор
    Датата си е нормална, но авторчето е трагично!
  • 129 "Извернгите" не са бълргарсски патент

    7 2 Отговор
    Историята е "свидетел" за "извергите", които, като правило са властници, силните на деня решили, че ще са вечни, чрез смъртта на инако-мислещите други. Инструмент на "извергите" е държавната "машина" - армия, полиция, съдилища, чиновници и неизбежните ПОМАГАЧИ доброволци и принудени. Само страната или света "Утопия" няма иснория от Нерон до Сталин. Памет, но и Прошка или безкрайно повторение под различна форма на ИЗВЕРГИ.
  • 130 готованци

    10 25 Отговор

    До коментар #101 от "ghost":

    Лъжеш,за глупавите и недоразвитите беше така,умните бяха в Белене, Стара Загора, Пазарджик, Бобов дол ...Другите бяха застреляни на границата при бягство. А други като успеят да излязат извън страната не се връщаxa и децата им не ги виждаxa с години защото оставаca заложници в България. Тогава не всеки можеше да си вади паспорт и хора като вас - надеждни деца на партията и Д.С. Възхваляването на комунизма е показател за некомпетентност,слабоумие,готованци слаб характер и увереност в себе си.

    Коментиран от #173, #311

  • 131 3.14К

    7 3 Отговор

    До коментар #102 от "Гражданин":

    Гражданино, Фактор са твоите, фашистите.
  • 132 Василев

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Историчка":

    историчке, не си чела документи и правиш свободни съчинения, на 09-09-1944 г. преврат прави кимон георгиев и се създава правителство на оф, в което има и министри от бкп, тогава все още рабжтническа партия......
  • 133 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 7 Отговор
    ПОКЛОН на ЖЕРТВИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА ТЕ са много повече 31 години СДС ИВАН КОСТОВ ЖАН ВИДЕНОВ НДСВ ГЕРБ СИМЕОН ДЯНКОВ с постната пица
  • 134 просто човек

    11 13 Отговор
    Престъпното на българските комунисти е в това, че те са се предали да бъдат маша в ръцете на Русия. И другите нарози от источния блок си имат комунисти /някои може би по-индоктринирани/ но те не са функция на руските интереси. В това е разликата.
  • 135 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор
    ПОКЛОН НА ВСИЧКИ ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ
  • 136 ПЕНКО

    18 3 Отговор
    АБЕ ПЕТЪРЧО --- ИМАХМЕ СПОРТ ;ЖИЛИЩА ; ОБРАЗОВАНИЕ ; ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ; РАБОТА ; ОЛИМПИЙСКИ УСПЕХИ И МАЙЧИНСТВО И ПРАЗНИЦИ ...Е И ПАРТОКРАТСКА ДИКТАТУРА НА ЖИВКОВИСТИТЕ .... НО МАЖЕХМЕ ДА ПРЕМАХНЕМ САМО ПОСЛЕДНОТО - ЧРЕЗ МАНДАТНАТА СИСТЕМА ... А НЕ ДА СИ ПРЕЧУКАМЕ НАЦИОНАЛНАТА ДЪРЖАВА - СЪС ВСИЧКИТЕ И ЕКСТРИ !!!

    Коментиран от #147

  • 137 Фаро

    14 1 Отговор
    Фашисти,лъжекомунисти,капиталисти и демократи един отбор боклуци
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Сетете се

    9 7 Отговор

    До коментар #123 от "САЩ":

    Ами нали вашите другари си направиха автопреврат на 10 ноември и създадоха този дива и алчна клептокрация, която прогони младите в чужбина, защото открадна всичко дето беше народно. Сетете се за Николай Бинев, Арабаджиев, Гергов, Божков - те са от вашите редици. Нали в основата на богатствата на олигархията бе тази огромна кражба, всички железа и производства бяха разпродадени и изнесени, да не говорим за други работи. Да, ЕС и САЩ са много виновни пред нас - именно те легитимираха част от тази комунистическа номенклатура и й да дадоха възможност да краде европейските средства. Защото предпочетоха известното - комунистите пред народното възмездие. Комунистите доведоха България до три фалита. Прочетете доклада на Петър Младенов пред ЦК на БКП през декемри 1989 г.
    Петър Младенов, декември 1989: Другари, докарахме страната до тежки деформации, широко ширеща се корупция ПДФ Е-мейл
    Документи - МВР
  • 140 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    в убииството на ДЕЦАТА на ЯСТРЕБИНО участваше ЧИЧОТО наАЛЕКСАНДЪР БОЖКОВ КОСТА
  • 141 Перо

    25 3 Отговор

    До коментар #70 от "!!!?":

    Не съм виждал руски бази и войници в НРБ,през време на соца,а сега как е?

    Коментиран от #316

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Пасквил е това

    25 4 Отговор
    Комунистите избиваха, избиваха и стигнахме 9 000 000.
    Либерал демократите либеразираха, либеразираха и станахме под 7 000 000.

    Коментиран от #165

  • 144 Гост

    23 4 Отговор

    До коментар #114 от "Гост":

    Кой не ти е давал да напусаш страната бе, тулуп? Що не си станал моряк, тираджия, строител в Близкия Изток, Африка или в СССР, а си стоял до полата на жена си? Аман от мрънкачи? То сега да не би да те пускат някъде без кетап, че си боцнат?! За сметка на едно време имаш много "гости" от югоизток, както и много жендъри, наркомани и всякакви извратеняци, претендиращи за "права"...
  • 145 Да живее

    21 7 Отговор
    БКП.Слава на Девети Септември.Честит Празник.
    А жалкия драскач на тая гнусна статийка да се крие в Миша дупка.Поклон пред подвига на партизаните ятаците и съветските братушки дали живота си за да може тоя жалък драскач сега да ги хули
  • 146 Посмалетеманко

    11 3 Отговор
    Преувеличавате, имали са милост и са оставили повечето живи. Погледнете стоката в парламента техните наследници живи и здрави добре си живеят и приветстват вирусите и западналите стандарти на живот
  • 147 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 4 Отговор

    До коментар #136 от "ПЕНКО":

    така е ПЕНКО а онзи ден се навършиха 110 години от рождението на ТОДОР ЖИВКОВ то и в тубата има песен ЕВАЛА ЕВАЛА ЖИВКОВ изпя я покойния ПАНКО от ГРАД АСЕНОВ ГРАД
  • 148 Ясно е

    11 24 Отговор
    "Факти", както сте забелязали, много от разумните хора се оттеглиха и от коментарите и от лайковете, защото да спориш с комунист и московец е все едно да спориш с радиото.
  • 149 Искам списък на достойните....

    13 3 Отговор
    За да направя справка на делата им до 1944.Понеже съм бил на едно място където една друга група " достойни" са наредили отрязаните глави на шумкарите и са се снимали. Моят татко е бил тогава на 17 и ми разказа как е станало.И има и други места с такива изложения на глави.Така че......достоен , недостоен....въпрос на историческа справка.А който несправедливо е осъден се иска извинение пред близките и пред историята.БСП пое активите на БКП-ДА поеме и пасивите ама не им стиска защото са страхливи, пъзльовци и освен за пари и власт за друго не мислят.А могат и да се свърши с тази срамна и спорна страница пред народа.
  • 150 Наблюдател

    9 16 Отговор
    Поклона изобщо не е достатъчен! Трябваше да има Възмездие и Наказание за убииците! СДС и ОДС лидерите носят тежка вина когато бяха на власт че си затвориха очите за престъпленията на комунистите и не им потърсиха наказателна отговорност! Това което сега е България най-вече е заради това!!

    Коментиран от #364

  • 151 Руснака

    22 4 Отговор
    А нещо за 24 хил избити българи от нациско-царското правителство да кажете? А за още кой знае колко ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ избягали българи от Родината да кажете? Не? Нищо? Съвсем нищо?

    Коментиран от #152, #158

  • 152 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 2 Отговор

    До коментар #151 от "Руснака":

    ПРАВ СТЕ РУСНАК
  • 153 дааа

    19 2 Отговор
    Поклон пред паметта на достойните българи, избити от фашистките престъпници
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Всички сте прави

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    това се случи заради желанието на безхаберници за власт, и сега внуците им ни казват, кое е правилно и кое не. Каква цивилизация?
  • 156 МалкоЛогика

    16 1 Отговор
    Това е като "Животът на черните има значение". Сякаш на другите не бива да има значение. Как не можаха да напишат "Всички животи са ценни" ? И как авторът тук не можа да се изкаже скръбно, а се изказа злобно ? Откъде са дошли местните прислужници на Хитлер, псевдо-комунистите, сегашните прислужници на Запада ? От народа са излезли, не са паднали от Марс. Едни българи мачкат други. Човешка примитивна природа. Дано да доживея да видя културен и цивилизован политически елит с идеи в България, ама надали!
  • 157 Уса

    12 3 Отговор
    Повечето завършили студенти в сащ се молят да попаднат в списъка за опрощаване на дълговете.Повечето хоспитализирани в сащ се молят да им бъдат опростени огромните задължения към болниците.Повечето американски граждани молят Бог да са здрави да работят,че да си плащат наемите,ипотеките и сметките.И великата държава опрощава и опрощава и опорочава.Хванал съм малко от онова време,но разбрах много ще го търсим но скоро няма да го има.Вместо него ще има вируси и луди сметки и много стрес.Вярвайте на учените те ще ни извадят душите с памук

    Коментиран от #160

  • 158 Добре

    7 8 Отговор

    До коментар #151 от "Руснака":

    Имали избягали в Русия?
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Да може би

    2 4 Отговор

    До коментар #157 от "Уса":

    е време да вярваме на недоучените😂
  • 161 Поклон

    20 3 Отговор
    Поклон пред паметта на Гео Милев, Ал. Стамболийски, шестте невинни деца от с. Ястребино и хилядите загинали за един по-справедлив живот в периода 1923-44 г.
  • 162 obektiven

    15 5 Отговор
    Наистина е жалко че има толкова озлобени и неграмотни драскачи. Да, 9 септември за едни е сватба, а за други брадва като всяка една революционна ситуация. Но тази дата следва да бъде разглеждана и оценявана в контекста на времето, когато след зверствата на немско-фашистките режими в цяла Европа, включително и Западна стотоци хиляди за избити без съд и присъда, между които и много невинни. Другото е, какво се случзва у нас след репресиите, когато страната ни започва да се съвзема от разрухата и мизерията, когато се изгражда селското стопанство, икономиката, инфраструктурата, всеки има достъп до здравеопазване и образование, когато наши агенти открадват Епъл и залваме с Правец Източна Европа, когато освен СССР и страните от Източна Европа, но и такива като Западна Германия и Япония стават наши партньори. А онези които въодушевени приветствахме вятъря на промяната през 1989 година ни най-малко не очаквахме разрухата която последва. Така че нека оставим 9 септември на историята и се поклоним пред онези истински комунисти които отдадоха живота си в името на едно по-добро бъдеще, независимо че то бе опорочено от онези които дойдоха на власт тогава, както и тези дишли на и след 10 ноември!
  • 163 потребител

    4 11 Отговор
    Поклон и пред малките ястребинчета избити също от комунистическите престъпници!
  • 164 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #124 от "ИВАН":

    така е ИВАН
  • 165 Да добавя

    19 3 Отговор

    До коментар #143 от "Пасквил е това":

    През 1944 бяхме под 7 000 000. Комунистите избиваха, избиваха и стигнахме 9 000 000.
    Либерал демократите от 9 000 0000 либеразираха, либеразираха и станахме под 7 000 000.
    ...ясно се вижда кога и кой е избивал
  • 166 Banana Tsunami

    14 2 Отговор
    ПОКЛОН пред хилядите избити комунисти от царския фашистки режим - никога няма да забравим! Поклон пред битите по затворите и разстреляните, които се бореха не ьза себе си, а за един по-добър и по-справедлив свят!
  • 167 Пенчо Стоянов

    14 3 Отговор
    Днес колко такива пасквила ще публикувате ???? Не разбрахте ли, че дразните гладните и излъгани хора, които още могат да мислят ! А що се отнася до избитите - 32 години демокрация ясно показаха , че са били много малко !!!!
  • 168 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    16 4 Отговор
    Поклон пред паметта на разстреляните деца в Ястребино, поклон пред паметта на избитите въстаници от 1923 г., поклон пред паметта на Вела Пеева, Никола Вапцаров, Гео Милев и пред всички останали антифашисти! Слава на Съветската армия, която ни избави от хитлерофашизма и българофашизма! Днес трябва да празнуваме!

    Коментиран от #174, #180

  • 169 Българин

    8 12 Отговор

    До коментар #19 от "Сатана":

    Другарю цоциалист, на 10/09/1989- та СДС не съществуваше! Преврата срещу Замфир Яшаров Живков беше извършен от колегите му комунисти от ЦК на БКП, със одобрението на съветския посланик!
    Явно в Карлуково пак са пуснали интернета:)
  • 170 Поклон пред неродените Моми и

    5 0 Отговор
    Неродените Юнаци жертва на касапите правили аборти по целия свят Една секунда невнимание цял живот страдание за тези които са се родили и за тези които нямат наследници
  • 171 Цола Драгойчева

    6 5 Отговор

    До коментар #58 от "Памет":

    Ами товарищ, то НРБ- то предаде Богу дух още преди 30 години. Нетрябваше ли и ти да си заминеш с него???
  • 172 Kurasan

    7 6 Отговор
    Що ти си по-доволен от Гербаджийския тоталитаризъм ли? На директна хранилка ли си? Ти си от онези 600 000 електорат богопомазани. Като журналист следва да ОТРАЗЯВАШ новините, а не да ги пречупваш през ограничения си до минимум светоглед. Ти си позор за журналистиката.
  • 173 Еййй

    10 1 Отговор

    До коментар #130 от "готованци":

    Ейй, това последното ми хареса…” Възхваляването на комунизма е показател за некомпетентност,слабоумие,готованци слаб характер и увереност в себе си.“ Рапорт -даден, рапорт- приет! Всички “умни и красиви”, срещу всички готованци със слаб характер. Браво човече, направо се продълзих от умиление :)
  • 174 Съветската армия е на джугашвили с

    4 8 Отговор

    До коментар #168 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Която поробват царство България за назидание че сме депортирали евреите от окупираните територии през ВСВ за концлагерите в Полша след което се знае какво са правили номенклаТурците
  • 175 ТАСС

    6 1 Отговор

    До коментар #78 от "не се напъвай":

    Другарю, БСП управляваше България повече от 15 години след преврата на 10/09/1989 -та, или това не се брои и за тези години няма умрял нито един българин???
  • 176 Някой

    15 9 Отговор

    До коментар #109 от "дебела кратуна":

    Еднокнижник може да наричаш синът си, примерно.
    А коя страна се води победена в края на ВСВ? Май България. И е щяла да бъде разкъсана на парчета и дадена на съседите ни, защото така е искал Чърчил. И това е документирано.
    Нима това не е провалена държава? София е разрушена от съюзническите бомбардировки. Нима за това не носи вина целия политически и икономически елит на тогавашна Царска България? Същият този елит, който по-късно е наречен "цветът на нацията", "интелигенция" и т.н. И избит от комунистите след 1944.
    Та за него сега циври авторът, като пропуска да спомене колко инакомислещи хора са били избити по тяхно време.
  • 177 гост

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Поклон":

    Демокрация правена от комунисти, бизнес приватизиран или създаден от комунисти през 90-те с ресурса на държавата. 30 години след "демокрацията" комунистите и децата им не са си тръгвали.
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Поклон

    24 4 Отговор
    Поетът Гео Милев е убит при разпит в полицията, без съд и присъда, после е захвърлен в общ гроб. Разпознат е по изкуственото око.

    Коментиран от #190

  • 180 Българин

    8 16 Отговор

    До коментар #168 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Кой те е спрял да празнуваш бе, колхозник. Заминавай за Бузлуджа, чинията чака, а льотчика днеска извозва безплатно комунисти за Блядостан!!!

    Коментиран от #187

  • 181 НоменклаТурците се целуваха с

    8 2 Отговор
    Лидерите на ДПС 2004 година и приеха плосък данък да не плащат данъци с които да има пари в бюджета за социални дейности и всички правителства след 2007 въведоха прогресивно подоходно облагане и сега всеки българин плаща зъбен данък да си прави зъбите с които се храни с Храни от ХРанителни СТОки понеже в конституцията пише че здравеопазването е безплатно и НЗОК плаща само една пломба и едно изваждане на зъб кръвния данък са абортираните ембриони
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Нацистите са от Германия и

    4 4 Отговор

    До коментар #178 от "яко ни лъжат":

    Вече 80 години произвеждат ДВГ работещи с петролни деривати и сега целия свят е заприличал на газова камера с парникови газове на печелившите ЧЕ с ТИТОто
  • 185 лорд Минчев

    5 2 Отговор
    Преди да се изтрие да се прочете!ВКС на РБ в свое тълкувателно решение вседствие многото дела за обида над личността реши-дебил,ембицил,идиот се медицински диагнози и не са обида!В гимназията се изучаваше психология и това бе известно и разбираемо на соцпоколенията!Сега четеш материала и си правиш извода за написалия това излияние....
  • 186 Комунистите са номенклаТурци с Вожд а

    10 7 Отговор

    До коментар #183 от "ццццц":

    Руските инженери и учители са образовали будните бедни българчета да не са Андрешковци и Гаврошовци и Господин за един ден Който не целува ръка на Освободител целува ръка на поробител
  • 187 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 5 Отговор

    До коментар #180 от "Българин":

    Е, наздраве тогава! А ти защо си присвоил ника българин, всеки би имал претенции да е българин?! Радев ще го преизберем за президент, защото е достоен мъж и политик!
  • 188 Трите закона на диалектическия

    5 1 Отговор
    Материализъм Количествените промени водят до качествени Закон за отрицание на отрицанието и Третия не си го спомням Сигурно не ми изнася да го помня

    Коментиран от #260

  • 189 В е л и к и я

    4 8 Отговор
    Не можеш да кажеш кои са били по добри когато и едните и другите са изверги ...!

    Коментиран от #192

  • 190 И още

    12 7 Отговор

    До коментар #179 от "Поклон":

    поети - някои убити "с присъда", други - от "жълтата гостенка", трети... - Христо Ясенов; Йосиф Хербст /публицист/; Никола Вапцаров, Христо Кърпачев, Александър Вутимски, Христо Смирненски... Впрочем - през 1989г. България е сред страните с най-висок жизнен стандарт в света /мисля, че е сред първите 25/ - официална класация на ООН. Електрификация и водоснабдяване - почти 100% от домакинствата; във всяко село и всяко училище - лекар, медсестра, стоматолог, а в повечето - и аптека /ако няма, лекарят продава по държавни цени нужните лекарства/ ; транспорт до всяко населено място /опитайте се сега да минете с лек автомобил от Провадия до Шумен през Друмево -там няма обществен транспорт днес -или от Чирпан до Стоян Заимово през Средно градище - а там имаше автобуси на всеки час... Сравнете горепосочените факти с България през 1939 и с България днес. Та - прочетохме ли си страниците от 1944 до 1989 или не ви стига функционална грамотност? Ако е последното, значи сте ходили на училище по новата, още по-новата и съвсем новата образователни системи - все след 1990...
  • 191 Както каза Филип Хубави Боков от трибуна

    4 1 Отговор
    На народното събрание ПРИЕМАМЕ Вината с Мезета Ин Вино ВериТАСС ОтКровЕния

    Коментиран от #197

  • 192 Не си точен

    6 0 Отговор

    До коментар #189 от "В е л и к и я":

    - по-точно - "и сред едните, и сред другите е имало изверги". А сега?

    Коментиран от #224

  • 193 Гешо дека си

    7 3 Отговор
    Срещу 10 млн Фандъкова сменя каменната пластика от фасадата на Театър София с пресован ламинат
  • 194 Ron Burgundy

    16 4 Отговор
    Светла дата в новата история на България. От една селска държава България превърна в икономически колос.
    За съжаление тия времена отминаха и сега сме демократично и финансово бедни. От 9млн през соца сега сме 6. Който има мозък да мисли.
  • 195 Българин

    12 14 Отговор
    Другари цоциалисти, имам един въпрос. Как се наричат хора, които с оръжие в ръка се борят срещу властта в държавата, убивайки кметове, офицери, пъдари, адвокати и т.н. , поставяйки се в услуга на чужда държава??? Как се наричат такива хора в България, Русия, Турция, Гърция, Сърбия, Германия, Франция,която и да е държава? Познахте! Точно така са наричани шумкарите в Царство България!

    Коментиран от #296

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 лорд Минчев

    6 3 Отговор

    До коментар #191 от "Както каза Филип Хубави Боков от трибуна":

    Трябва да се знае в отговор на какво го каза!Лицето Ибрахим Татарлъ до 1989г. работеше в ЦК на БКП и от трибуната на НС поиска в България турският да е официялен език и комунистите да поели вината за всичко ставало в България!Та хулигана Боков му отговори в прав текст,че комунистите в случая поемат вината с хубави мезета!И на татарлът големият нос увисна!Това са фактите!
  • 198 Павел пенев

    15 4 Отговор
    Поклон пред паметта на избитите,обезглавени и разстреляни партизани,ятаци и мирни граждани,борци против монархо фашизма и капитализма в България, за свобода,равенство и братство. Нека няма покой за монархо фашистката фамилия и поколението на т.нар.цар виден комарджия- природно увреден и тъп.

    Коментиран от #207

  • 199 катастрофа или

    12 3 Отговор
    Добре че Червената Армия не спря на Дунав и да започне да си бърка в носа или да тупа топката-всеки да си избере кое му харесва.Защото можеха-така се запънаха на Висла.И всеки знае с Варшавското въстание какво стана.Сега щяхме да имаме България между Стара планина и Дунав ако въобще беше останало нещо от нея.
  • 200 да ама не

    1 1 Отговор
    Най-трагичната дата отдавна е известна; на нея един генерал се държа като капрал. Всички катастрофи тръгнаха оттам. Полюциите на това момченце нямат значение.
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 КОНТРАТА

    8 3 Отговор
    Слава на ТВОто от остров Цурчето и Персин лагера за рецидивисти и шпиони. Комунизъм в НРБ никога не е имало, а социализъм неграмотници шекелджии от къде обаче да знаят!
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Фридман

    6 2 Отговор
    Банитите народните предатели ли ще реабилитирт седерастите науки?
  • 206 ФАШИЗЪМ

    14 2 Отговор
    За 30 години България е държава на дегенерати, управлявани от идиоти.Наистина лесно се живее, когато главата е празна и е незаразена от умствена дейност. Но страшното става, когато от умствената болест е поразен целият народ. Към днешна дата народите, страдащи от масов идиотизъм не са много. Жалкото е, че един от тях живее на територията на България.
    Може да се каже, че 2021 г. е юбилейна. Навършват се 30 години от установяването в България на властта на бандитите и идиотите.Какво получиха българите и България през тези 30 години? Нищо, освен едно нещо. През годините на тази "демокрация" загубихме практически всичко – вътрешна социална стабилност, основни фондове, външнополитическо влияние, челна наука, съвременна високоразвита промишленост и т.н. Реално, през тези 30 години в страната беше въведено извънредно положение и окупация на вътрешни и външни бандити.
    Държавата престана да бъде партньор – корупция, примитивизъм, некомпетентност, политизирани тайни служби, няколко хиляди престъпници на свобода, порочна данъчна система, разигравани под масата търгове, пожарникари, физкултурници, "царе", "протестъри"…Битката ставаше все по-остра, за да се стигне до сегашната ситуация, в която в България прилично живеят само 1 на сто, а останалите 99 на сто се лумпенизират и нямат мотивация за живот.Още в средата на 90-те години стана ясно, че това е пропаст, а не пропуск към съвремието. така завърши българският вариант на либералната демокрация и на нейно място изб

    Коментиран от #210, #213

  • 207 ТАСС

    5 8 Отговор

    До коментар #198 от "Павел пенев":

    Я другарю комунист ми кажи какви акции извъшват комунистите, кои фашисти убиват и как се борят срещу фашизма от 1926-та до 1940-та година!!
    Опиши ми подвизите им:)
  • 208 Запознат

    5 0 Отговор
    Плочата на предателите преди 9 Септември и след 9 Септември!
  • 209 нищо лично

    5 8 Отговор

    До коментар #69 от "Емил Боев":

    Видяла жабата, че подкщовават коня и тя надигнала крак! Така и твоята - през 1923г. Георги Димитров с помоща на Сталин, организира септемврийското въстание. И какви антифашисти те гонят теб, промит мозък и непросветен трол.
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Здравков

    8 13 Отговор
    Браво, Петър Здравков! Това е чистата истина. Бях се отчаял, че в тази територия са останали мислещи и знаещи хора. Но, явно има.

    Коментиран от #214

  • 212 Морфей

    10 4 Отговор
    Паметник на цинизма български изкарават престъпниците мъченици??!! Не съм видял тоя индивид да пише нещо за убийствата преди 9 Септември когато България беше фашиска!

    Коментиран от #222

  • 213 Цола Драгойчева

    6 7 Отговор

    До коментар #206 от "ФАШИЗЪМ":

    Другарю цоциалист, 15 години от тези 30 управляваше БСП с верните си коалиционни партньори ДПС! :)

    Коментиран от #299

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Руснаков

    4 5 Отговор

    До коментар #210 от "Бесен Язовец":

    Закъсняваш с тетануса...така те е обхванал че ти трябва цял камион.Измислиците са в кръглата ти кратуна...

    Коментиран от #219

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Мълчат

    6 10 Отговор

    До коментар #214 от "ЛЕОН":

    Мълчи руски троле!
  • 218 Скорпи

    5 6 Отговор

    До коментар #214 от "ЛЕОН":

    Твоята история ли ,наследена от комунистическите плужеци...

    Коментиран от #220

  • 219 Бесен Язовец

    4 3 Отговор

    До коментар #215 от "Руснаков":

    Лайковете дето си цъкаш не променят факта, че си плешив цървул!

    Коментиран от #228

  • 220 ЛЕОН

    8 3 Отговор

    До коментар #218 от "Скорпи":

    Лагера е още там на острова за 3 дни става отново годен ще чукаш камъни!

    Коментиран от #225, #230

  • 221 Бесен Язовец

    6 5 Отговор
    Редовно пик-АМ- на тази плоча като ми е на път!

    Коментиран от #257

  • 222 Присмехулник

    12 3 Отговор

    До коментар #212 от "Морфей":

    След 9ти ги знаем зверствата без съд и присъда.Кажи за убитите преди 1944 год.или само си раздвижваш пръстите...

    Коментиран от #227

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 В е л и к и я

    7 4 Отговор

    До коментар #192 от "Не си точен":

    Не не , много съм си точен .. просто е имало явни и тайни изверги , не може да си в комунистическата система непосредствено след 9 септември и да си мека Мария или пък да се правиш на Ентелигент ....! Баща ми е комунист от 57 ма , знам къв изверг е ..„ тоя ще го ликвидирам, оня ще го„ ... и всичките покрай него комунисти са/беха/ такива ....!
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Отряд,, Чавдар "

    9 8 Отговор
    В Лагера на о. Белене дивите прасетата изровиха един път труп и седерастите веднага обявиха, че опаравата на лагера хранила прасета с трупове. Кой ще яде месото отровно от тези прасетата като знаят, че са яли отровни РЦ?

    Коментиран от #235

  • 227 Комуниста

    12 7 Отговор

    До коментар #222 от "Присмехулник":

    Ние знаем за убийствата преди 9 Септември, а знаем и за осъдените шпиони и спомагачи на фашистите след 9 Септември!

    Коментиран от #233

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 даммм

    9 13 Отговор
    Зелени чорапи и смарангясани милиционерски фуражки осмърдяха публикацията. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПОЗИЦИЯТА НА ПЕТЪР ЗДРАВКОВ.
  • 230 Цола Драгойчева

    8 11 Отговор

    До коментар #220 от "ЛЕОН":

    Като осъдят Румен Грипенов Решетников и съветниците му за национално предателство, ще отидеш да му правиш компания, товарищ:)

    Коментиран от #234

  • 231 лорд Минчев

    7 3 Отговор
    В продължението на материала за решението на ВКС на РБ и за обидите бих препоръчал на съставителя на пасквила преди да трие да ПРОЧЕТЕ ВНИМАТЕЛНО РЕШЕНИЯТА НА ПАРИЖКИЯТ МИРЕН ДОГОВОР ОТ 1947Г.!ТАМ Е КАЗАНО ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ И РЕШЕНИЯТА СТРАНАТА НИ Е ИЗПЪЛНИЛА!ВКЛЮЧИТЕЛНО И РЕПАРАЦИИТЕ ЗАРАДИ ДЕМОКРАТА САКСКОБУРГОТА!ТА ТАКА МЕДИЦИСКАТА ДИАГНОЗА НЕ Е ОБИДА,ЗА ЛУСТРАТОРИТЕ ИДЕ РЕЧ!
  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Присмехулник

    6 5 Отговор

    До коментар #227 от "Комуниста":

    200 осъдени...20000 без съд и присъда...нищо не знаеш...фантазия...

    Коментиран от #236

  • 234 ЛЕОН

    12 5 Отговор

    До коментар #230 от "Цола Драгойчева":

    Първо ще осъдиме Боко и шайката дето ограбиха България със 100 милиарда Евро и редактираха Под Игото!
  • 235 Цола Драгойчева

    7 5 Отговор

    До коментар #226 от "Отряд,, Чавдар "":

    Ми то месото от прасетата си отиваше по направление- за първите секретари на градските комитети на Партията!!!
  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Дсса

    10 5 Отговор

    До коментар #65 от "А нещо за най големия атентат":

    А извергите заповядали клането през 1923-та бяха ли в църквата? Бяха! Покрай тях са загинали и невинни. Това го осъждам, ни все пск и най-голямата демокрация го прави, когато разстрелва пакистански сватби заради два-три талибана.
  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Бесен Язовец

    10 11 Отговор
    Довечера имам път към НДК с приятели ще празнуваме 9 Септември на тръгване ще минем да полеем плочата с орина която сме насъбрали след гощавката по случай празника на възмездието 9 СЕПТЕМВРИ!!!
  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 венцислав савов

    8 2 Отговор
    Няма да коментирам публикацията. Не е ли крайно време да направим нещо подобно като в Испания по дяволите? С тези писания и лутания сме уязвими като Държава. Ясно е, че територията ни я искат от много страни...
  • 243 Екс Буржоа и Банкер

    10 5 Отговор
    След 30год демокрация,разнрах защо е бил народния съд!
  • 244 пфууу

    9 6 Отговор
    Отроците им отново наглеят и са годови да убиват. Болшевишка напаст. 89г. трябваше да ви се случи това, което направиха румънците с диктатора, а останалите в затвора за да работят за просперитета на България.
  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 АСКО

    6 3 Отговор
    Та да си дойдем на думата за избиването на фашистите в България сед 9 септември. Та имам питане преди това имало ли е Фашистка държава ? Тези които са управлявали избивали ли са хора ? Та по този случай се сетих за един друг процес ноооо Той е в Нюрберг и там се убиват хора НО демократично :) Така че по леко с внушенията и разбира се че не всички са били толкова черни от подсъдимите но е имало и доста сган която не е трябвало да остане не наказана .А и не забравяйте че всичко се извършва във време на война и тогава законите са други Пример ПАНДЕМИЙКАТА в МОМЕНТА и как правителствата издевателстват над хората разбира се в името на тяхното добро !!! Нищо ново под слънцето
  • 248 Fate

    7 5 Отговор
    Само демократично сомозапалилите се по площадите са в пъти повече от реалните жертви на комунизма
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 1234

    7 5 Отговор
    Абсолютно вярно, БГ е зле и изостана от другите соц страни, понеже не отвориха досиетата и липсата на лустрация, комунистите 89г прехвърлена политическата си власт в икономическа, към днешна дата резултата е печален
  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Хисторик

    9 4 Отговор
    Щом Червената армия която била влезнала на 5ти Септември в България и са били пияни сметнете фашистите колко са били зле щом една пияна армия им го е забила!
  • 254 МНЕНИЕТО Е

    3 2 Отговор

    До коментар #252 от "1234":

    Ходи си купи една перука па берем заприличаш на човек и контактните лещи не са скъпи!

    Коментиран от #259

  • 255 Архимандрисандрит Бибиан l

    4 9 Отговор
    Комунжугите, менгяните и жидовете празнуват днеска победата над българизама! Честит празник пемберуги наклонени! Нека пембенио парцал безродниа се вей и да ви сабира отдолу си на интербезнационално хоро деа!
  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Патриот

    6 7 Отговор

    До коментар #221 от "Бесен Язовец":

    Отивай да правиш като вятъра на руснаците по черноморието. И понеже на тази дата са те освободили, трябва да го правиш безплатно:)

    Коментиран от #262, #268, #285

  • 258 Деб.илчев

    6 6 Отговор
    Избивали са хора/безследно изчезнали/ само защото знаят немски език, национализираните също тормоз и изселване/интернирани/, чичо ми войник изкарват го пред строя за назидание на останалите: вижте го тоя от капиталистическо семейство/национализация на фабрика за цигли, баба ми си дава зестрата като първа вноска за заем, с който изплащат машини от Франция, тъкмо са изпратили всичко и идва национализацията, после при соца тия машини бяха из цехове по селата/, той е враг на народа, те са експлоататори и все тоя стил, когато заспи веднага го вдигат от сън с ритници, на по късен етап следва Белене, дълго е за описване
  • 259 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 260 4567

    1 2 Отговор

    До коментар #188 от "Трите закона на диалектическия":

    С кръв я взимаме, с кръв даваме властта
  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 кривосъдие

    8 4 Отговор
    Още едно доказателство за погазването на законите и че в българия няма правосъдие. Според ЗАКОНА ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН. Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. повечето тук драскачи са престъпници и трябва да бъдат съдени и осъдени а не да драскат глупостите и фантазиите си.
  • 264 решетников

    2 5 Отговор
    Браво Пешко, добра манипулацийка....молодец!
  • 265 копи пейст

    14 7 Отговор
    А ето един разказ, който е твърде показателен:
    Ти фашист ли си, бай Димитре?
    Изправяйки се и гледайки Кръстю Андонов право в очите, той каза високо и ясно:
    – Да. Щом всички тук, които съдите са фашисти, значи и аз съм такъв. Гордея се, че в този момент се намирам между тях, а не между вас! Всички те са добри и честни хора!
    В залата настъпи оживление, а съдиите свъсиха вежди. Неговият съселянин Иван Гулев, в качеството си на съдия го запита:
    – Ти, бай Димитре, какво разбираш под думата фашист?
    – До момента на моето арестуване аз не я знаех тая дума и никога не бях я чувал. Преди да дойдете вие на власт, никой на никого не викаше фашист.
    Но когато дойде на власт вашата партия, разбрах, че аз и много други хора сме фашисти. Така ни именуваха онези, които казваха за себе си, че са комунисти. Вие, откакто взехте властта, започнахте да делите хората на фашисти и комунисти, а след както не съм комунист – значи съм фашист.
    Според вашите разбирания, фашисти са тези, които са добри стопани, не пиянстват, не крадат, не закачат чуждите жени, а работят от тъмно до тъмно.
    А комунисти са тия, дето не им се работи, които крадат и пребиват имотните, за да им вземат имота. Те нямат нищо, защото никога през живота си не са работили. Те са тези, които псуват, бият, пиянстват и викат „Смърт на фашистите!“
    С тези думи бай Димитър си подписа присъдата. Неговото прочувствено слово предизвика такава ярост в състава на съда, че всички започнаха да жестикулират с

    Коментиран от #267

  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 копи пейст

    11 9 Отговор

    До коментар #265 от "копи пейст":

    .............. срещу него, а пияният прокурор Стайков изрева:
    – Смърт за това Михайловистко куче!
    При такава „делова“ обстановка се провеждаха заседанията на „народния“ съд в Неврокоп…
    Откъс от автобиографичната книга на Никола Шайков „Пътят“.
    Никола Шайков от село Делчево е бил близък съратник на водача на ВМРО Иван Михайлов. Шайков успява да се спаси от комунистическите куршуми, кирки, лопати и напалени варници, като емигрирал в Канада. В своята автобиографична книга той описва целия си живот, включително и процеса срещу него след окупацията на България на 9 септември 1944 г.

    Коментиран от #298

  • 268 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 269 Психиатъра

    11 7 Отговор
    Моля бъдете по внимателени това, момче не е редовно на фейаса му е изписано. Това, което е качил ксто мнение не е смешно, а направо страшно на какви индивиди им се дава място за публична изява. Този е крайно радилален шекелджия!
  • 270 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 271 Професора

    6 5 Отговор

    До коментар #270 от "rusnak":

    Този не е в ред. Този е публична излагация и за за сайта и изобщо за цялто интернет информационно съсловие това е единствено за,, Шкембе чорба " да го публикува!
  • 272 посмали манчо

    2 4 Отговор

    До коментар #270 от "rusnak":

    Данните ти май ще надминат еврейския холокост.

    Коментиран от #273, #274

  • 273 Професора

    6 1 Отговор

    До коментар #272 от "посмали манчо":

    Момче що не се скриеш разпознават ти се дори и коментарите под това дето си се изложил смени си името на Дришо Здравков !
  • 274 rusnak

    10 5 Отговор

    До коментар #272 от "посмали манчо":

    Сред тези 60-70 000 са били и Вапцаров и Гео Милев.
  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 😂😂😂😂😂

    12 1 Отговор
    Това, кето е публикувал дори не е фейк, защото и във фейка има малко истина това е, диария!!!!!!!...
  • 277 Los Zetas

    13 4 Отговор
    Петър Здравков ти си върха на простащината която не знае нищо обаче има голямо желание за изява! Пешо надмина по простащина дори и Ал Йо!!
  • 278 Змей Горянин

    18 9 Отговор
    Гледам, че "демократи" и "антикомунисти" със стръв и ентусиазъм се нахвърлиха върху
    "престъпленията" на комунистите след 09.09.1944 г. Какви престъпления, бе милички?
    Това, че дадоха заслуженото на бащите ви и дядовците ви, престъпления ли наричате? Я да видим:
    1/ бащите ви и дядовците ви вкараха ли ни във войната на страната на Хитлер? Вкараха ни. Имаше ли последици за нас от това? Имаше.
    2/давеха ли хора с шлепове в Дунав? Давеха.
    3/ разстрелваха ли без съд и присъда? Разстрелваха.
    4/бесеха ли хора за щяло и нещяло? Бесеха.
    5/палеха ли къщите на хората, които имаха куража да им се противопоставят? Палеха.
    6/ пращаха ли в концлагери? Пращаха. Не сте ли чували за Гонда вода, Кръсто поле, Еникьой?
    Е, сега чувате. Имам близки, които са опитали прелестите им.
    7/реквизиции, от които селяните бяха пропищели правеха ли? Правеха и се облажваха от това.
    8/режеха ли глави и излагаха ли ги по площадите? Режеха...
    Още искате ли, бе милички? Мога да изброявам до утре.
    И сте седнали да хленчите, че бащите ви и бащите ви са получили заслуженото. Сигурно според вас е трябвало медали да им окачат и да ги канонизират за светци. Не, милички. Получили са точно това, което са си заслужили - куршум. Айде, сега, да видим кой от вас ще се наеме да ме опровергае. А?
  • 279 Интернационал

    15 8 Отговор
    Слава за СССР ! Без тях сега нямаше да имате ток и да бутате дървеното рало с воловете !
  • 280 no name no face no number

    13 6 Отговор

    До коментар #56 от "Жоро":

    Аз не съм евреин, но браво на съпротивата.Принципно в италианският фашизъм е имало и доста добри неща за работниците, както и при социализма, но грешката им е, че са тръгнали да завладяват Европа заедно със сдуха ите лшваби те още са си такива и днес. Та не ги оправдавам или съжалявам ,че са ги разбили Да са си стояли в Италия и Германия. Евала на Партизаните и всички оказали помощ в това тежко време за България
  • 281 дам

    8 9 Отговор
    Всичкия бок от бузлуджа и копринка се е изсипал тук.

    Коментиран от #284

  • 282 ЗА КОИ КОМУНИСТИ ГОВОРИТЕ?

    11 8 Отговор
    Българския народ излезе на партизанска борба принуден заради зверствата вършени от Хитлеро-фашистите и техните съюзници в България довели населението до глад и размазващи го с данъци и полицейски терори, а идеологиите му бяха наредени впоследствие отвънка, като след разгрома на фашистките окупанти най големите комунисти се оказаха същите тези фашисти пребоядисани в червено, чиито наследници сега поставени във властта ограбиха, разпродадоха, изнесоха страната и възнамеряват да я напълнят и с муджахеди и други "бежанци" съвсем скоро, нарушаващи в момента Нюрнбергската конвенция за правата на човека по нареждане на фашистките им господари отвънка, от които и са поставени с фалшиви избори /истински избори отдавна няма/ да паразитират на шията на Българския народ!
  • 283 Преводач

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    Буквален превод от чешки на думата ,,шкода" е -...,,жалко...,съжалявам"...
  • 284 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 285 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 286 Samsara 44

    7 4 Отговор
    Трагичен си Пешо трагиче нищо чудно, че капитализма се скапа с такива лакеи е абс логично!
  • 287 Pepars

    1 0 Отговор

    До коментар #256 от "мръсник":

    Не мръсник алтав е погледа му е на празна душа
  • 288 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 289 Сатъра на Хана

    10 4 Отговор
    На 1 август 1945 година Труман, Атли и Сталин подписват в Потсдам , Потсдамското споразумение за Де-Нацификацията на Европа .... И по това споразумение, България е задължена да унищожава нацистите : ))))) ....... В Италия още преди това Мусолини го убиват и го обесват заедно с любовницата му на площада - Гешев това те чака
  • 290 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 291 Пламен

    7 6 Отговор
    Да се споменат и загиналите по времето на комунистическия Жан Виденов геноцид.

    Коментиран от #292

  • 292 Даката

    8 7 Отговор

    До коментар #291 от "Пламен":

    Също и разстреляните бременни жени и 26 жители на село Равногор от комунистическата банда отряд антоновановци.
  • 293 Само

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Историчка":

    Допълвам.На9.9.1944 г. на власт идва ОФ В него влизат няколко партии и организации...
  • 294 КРАКРА

    13 6 Отговор
    Петре, никакъв поклон няма да видиш от всички нас, които помним, какво са ни разказвали баби и дядовци! За фашистите и техните помагачи присъдата е една! Както са разстрелвали без съд и присъда преди девети, жени, деца, старци, инакомислещи…. Това им се върна след 09.09.1944! И който плюе времето на социализма , значи е фашистка измет! 30 години ни управляват душмани и кръвопийци! От 9 милиона население , сега са 6!!! Изроди!

    Коментиран от #377

  • 295 cornholio

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Поклон":

    "Демокрацията" ви е виновна на некадърниците...

    Коментиран от #324

  • 296 ГруЮ

    11 6 Отговор

    До коментар #195 от "Българин":

    Ами във Франция ги наричат Съпротива, с главно С и ги почитат като национални герои и до днес. Предполагам същото е и в Гърция, Сърбия и т.н.

    Коментиран от #301

  • 297 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 298 И защо трябва

    2 5 Отговор

    До коментар #267 от "копи пейст":

    да вярвам на този Шайков? Особено пък че прокурорът бил пиян. Че и извикал еди-какво си... Подобни "спомени" са без стойност ...
  • 299 Това бсп

    7 6 Отговор

    До коментар #213 от "Цола Драгойчева":

    Няма НИЩО общо със соца на бай Тошо, ПОКЛОН пред него и социализма, а не пред мръсните използвали (без Виденов) 30 години след това!
  • 300 Budinov

    8 10 Отговор
    Докато не пукне и последната к о м у ни с т и ч е с к а маймуна България няма да отлепи и сантиметър.Когато дясната колонка с плюсчетата премине отляво значи сме на прав път.Лустрация гниди

    Коментиран от #347

  • 301 Allo 'Allo!

    10 6 Отговор

    До коментар #296 от "ГруЮ":

    Защото са били СЪПРОТИВА, не крадци на добитък и кашкавал а после станали червени лачени цървули.

    Коментиран от #302, #306

  • 302 Ева Браун

    3 4 Отговор

    До коментар #301 от "Allo 'Allo!":

    Ма храниха фашистите бг селяните за райх марки нали?

    Коментиран от #303

  • 303 но са плащали

    6 11 Отговор

    До коментар #302 от "Ева Браун":

    След това пролетаризираните селяни хранеха руските окупатори за безпари.

    Коментиран от #335, #337

  • 304 Патето Яки

    10 7 Отговор
    Слава на загиналите партизани антифашисти.
  • 305 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 306 ГруЮ

    0 6 Отговор

    До коментар #301 от "Allo 'Allo!":

    Едните били съпротива, а другите крадци. А всъщност са се борили за едно и същи нещо. Странна работа. Дали не си леко пристрастен?

    Коментиран от #307

  • 307 малка разлка

    6 6 Отговор

    До коментар #306 от "ГруЮ":

    Едните са се борили срещу окупатора, а нашите крадци на кашкавал и сланина са се борили да станат слуги на окупатора.
  • 308 ghost

    9 8 Отговор
    Престанете с тези лъжи за преуспяващата ни държава опустошена от комунистите.
    Още данни за България към 31.12.1934 г.:
    Образование:
    С първоначално – 953 239.
    С прогимназиално – 158 304.
    Със средно – 33 607.
    С висше – 4 362.
    Неграмотни – 2 713 683; от тях в градовете 402 462; в селата 2 311 221.
    Трудова заетост 67,2% от активното население.
    Брой домакинства 1 284 993.
    Най-много са домакинствата с по 4 и 5 членове. Най-много са с 2 деца до 14 г.

    Области на стопанска дейност според занятието на главата на домакинството:
    Земеделие – 838 889.
    Преработка на материали (индустрия и занаятчийство) – 160 000.
    Търговия, кредит, застраховки – 61 518.
    Мини, кариери, солници – 60 309.
    Домашни и лични услуги (в това число здравеопазване) – 46 648.
    Обществено устройство – 38 768.
    Транспорт, съобщения – 36 682.
    Наука, образование, религия – 22 114.
    Други (вкл.лица без занятие) – 74 045.

    Производство на хлебни зърнени храни на глава от населението:
    1938/39 – 346,9 кг.
    1939/40 – 247,1 кг
    1940/41 – 215.6 кг
    1941/42 – 136.8 кг
    1942/43 – 236.7 кг

    Износ на земеделски произведения (през 1939 г.):
    Пшеница 175 135 т.
    Тютюн на листа (необработен) – 34 761 т.
    Слънчогледово семе – 22 030 т.
    Яйца – 14 828 т.
    Соя – 13 315 т.
    Трици – 7 817 т.
    Слънчогледово масло (олио) – 2 858 т.
    Кости смлени (костно брашно) – 2 052 т.
    Кокошки заклани – 1 885 т.
    Кокошки, живи – 286 969 бр.
    Царевица 1 500 т.
    Месо прясно свинско – 1 213 т.
    Сурови агнешки кожи –

    Коментиран от #317

  • 309 тц тц

    2 5 Отговор

    До коментар #305 от "Две димящи дула":

    Това не беше ли британски филм. Измисли нещо от рода въшлива ватенка с две бутилки водка да е в тон с отправените закани.
  • 310 Доко

    4 4 Отговор
    ЕДНА баба от съпротивата носила храна на партизаните и когато , след 09.09.1944г. я попитали: Бабо я кажи ни когато носеше храна на партизаните те какво ти казаха? Ами ДАНКЕ ШОЙН! Лустрация , ефективни и задочни присъди за покойните и виновните лица .
  • 311 бързо

    1 2 Отговор

    До коментар #130 от "готованци":

    Си измий очите(ако ги имаш) събуди се, изтрезней или по добре си пийни хапчеата....
    ЯВНО ТИ НЕ СИ УМЕН, знаеш си нали!!!!
  • 312 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 313 Каскетя

    5 4 Отговор
    Като чета повечето коментари (1,3 и т.н.) ме е гнус ,че живея с такива "сънародници" които са на ниво "под талибани".
  • 314 Истината

    9 13 Отговор
    Проклети да бъдат комунистическите унищожители на България.На този ден приключи всичко за българите.Унищожиха цвета на нацията.Най гнусните изроди взеха властта и ни продадоха.Сега те са пак на власт.Пак ни мачкат.Народ от Идиоти.

    Коментиран от #331

  • 315 Кажете и Хайл Хитлер..........

    11 4 Отговор
    Че те тия анти-комунисти с газови камерки големи герои ще ги направите в бг май, а? Няма ли някой паметник на Гьобелс и д-р Менгеле да спретнете в България, че като гледам след потъпкването на Нюрнбергските конвенции тая година и конституцията в България сте тръгнали да ги задминавате май като достойни наследници?!

    Коментиран от #320

  • 316 Деб.илчев

    3 7 Отговор

    До коментар #141 от "Перо":

    За какво са им бази като цялата БГ е 16-та република, умнико

    Коментиран от #319

  • 317 Ама комунистите ти построиха АЕЦ.......

    16 4 Отговор

    До коментар #308 от "ghost":

    Построиха ти заводи с тежка промишленост, електрифицираха страната, изградиха ти пътищата с асфалт и ти дадоха безплатно образование и медицина, нали?!
    А сега потомците на фашистите начело с Германия експериментират над населението с вируси и ваксини, закривайки и остатъците от малкия и средния бизнес, който скоро ще е минало в Бг!
  • 318 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 319 А ти като си толкова умен......

    6 3 Отговор

    До коментар #316 от "Деб.илчев":

    Сега си и губерния и със бази /неподлежащи на никакъв контрол и действащи в бг закони/........или двойно прецакан
  • 320 хах

    3 5 Отговор

    До коментар #315 от "Кажете и Хайл Хитлер..........":

    Виж по времето на Хайл, до къде се е простирала България и виж сега по времето да здравствует каква е.

    Коментиран от #341

  • 321 Електра

    3 3 Отговор
    ТОВА НЕ ВИ ПРЕЧИ СЕГА ДА ИМ СЕ КЛАНЯТЕ, КАКТО ДБ СЕ КЛАНЯ НА ПРЕЦИДЕНТА...
  • 322 Електра

    9 12 Отговор
    ЧЕСТИТ ви 9ти СЕПТЕМВРИ крадливи КО-МУНЯГИ, когато крадци и изнасилвачи, прости и неуки, превзеха властта, и затриха всичко читаво в лагерите на смъртта Белене и Сквернена . И сега червеното го-ведо Кауна Радеф, иска да скалъпи нов мракобесен отечествен фронт, както през 9ти с. 1944г. но няма как да стане това, защото крадливите Импексови ко-муняги сега са милионери, и хич не им до национализация и колективизация, след като приватизираха и ограбиха държавата и народа ни за кой ли път...

    Коментиран от #349

  • 323 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 324 Перо

    6 1 Отговор

    До коментар #295 от "cornholio":

    “Демокрацията” в БГ е мутренски тоталитарен режим,повече от другите!
  • 325 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 12 Отговор
    До соц-носталгиците, комунисти: Една от грешките на прехода от „социализЪМЪТ” е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четемЕ и слушаме идиотщините Ви.
  • 326 Софиянецо

    10 2 Отговор
    В България никога не е имало комунизъм, а имаше държавен социализъм. В България нямаше комунисти след 60-та година, а имаше членове на БКП. Истинските комунисти са били избити преди 09.09 и в годините след това. Членовете на БКП не вярваха в комунистическата идея, а ставаха такива по лични, най-често кариеристични подбуди. Това е голата истина. Всичко останало е празни приказки.
  • 327 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    да ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
  • 328 Просто е

    9 4 Отговор
    Авторът има мнение, но не може и никога няма да може да говори от името на "простите колхозници" който обаче построиха съвременна България. Неговото мнение е без каквото и да е значение.
  • 329 митко палаузов

    5 8 Отговор
    Поклон,но за жалост твърде малко са достойните българи,които се опълчиха на комунизма.И тогава както и сега повечето българи бяха недостойни подлизурковци дето не смееха да се обадят,камо ли да протестират.Полша,Чехословакия,Унгария надигаха глас,а българите на принципа покорна глава сабя не я сече.
  • 330 Симпатизант

    12 3 Отговор
    БЛАГОДАРЯ на Партията! Изучи ме, даде ми професия, хляб, къща и уважение! Аз изучих децата си в България- дадох им основа да се развиват. Развиват се, но не развиват България- далече са. Не я разбирах така демокрацията, нали бяхме Рай, къде е, защо трябва да очаквам група "чалгари" да определят житието и битието ми? Те и "демократите" ги нямаше когато творихме и бяхме почти 9 милинона само на "Територията" !!!
  • 331 Един

    8 4 Отговор

    До коментар #314 от "Истината":

    “Цвета на нацията” не са ли тези, които убиха Гео Милев, Вапцаров и още десетки хиляди без съд и присъда в периода 1923-1944?

    Коментиран от #342

  • 332 100perа

    8 3 Отговор
    Така де! Ама изобщо никога не е имало фашизъм и нацизъм в България!
    Само дето официално е имало организации/партии като Съюз на българите фашисти, Национална задруга - фашисти, Националсоциалистическа българска работническа партия и още колко други с почти същата идеология в програмите им...
    Не че това оправдава репресиите срещу невинни след 1944 г., но г-н Здравков, историята трябва да се познава и още - народът е казал "Голям залък лапни, голяма дума не казвай!".
    Поучете се от опита на Испания и Португалия и не изповядвайте пещерен антикомунизъм, който е огледален образ на пещерния комунизъм - две идеологии с еднаква същност.
  • 333 достойнство

    4 6 Отговор
    САМО ДА ПРИПОМНЯ ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА ЧЕРВЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА СССР ЗАПИСАНА НА ПЪРВА СТРАНИЦА НА ТЕХНИТЕ ПАРТИЙНИ КНИЖКИ "ЦЕЛТА НА НАШАТА БОРБА Е ПОСТИГАНЕ НА СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО НА ПРОЛЕТАРИАТА ПОД ВЕЩОТО РЪКОВОДСТВО НА КПСС/КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ/ ТОВА СА ХОРА ЗА КОИТО НЯМА РОДИНА.НЕ СЛУЧАЙНО ИСКАХА ДА ЗАЛИЧАТ Б-Я.В МОМЕНТА ТЯХНАТА ВЛАСТ ПРОДЪЛЖАВА ЗАЩОТО ОГРАБИХА ВСИЧКО ПОСТРОЕНО ОТ ХОРАТА ДОКАТО ТЕ ХОДЕХА НА ЛОВ В АФРИКА А ДЕЦАТА ИМ СЕ РАЗБОЖДАХА ПО ЦЯЛ СВЯТ НА ИЗДРЪШКА НА ДЪРЖАВАТА.ЗАЩО НИТО ЕДНА ПАРТИЯ ОТ ДНЕШНИТЕ НЯМА КАТО ПЪРВА ТОЧКА ОТ ПРОГРАМАТА СИ ЛУСТРАЦИЯ.

    Коментиран от #351

  • 334 тома

    7 3 Отговор
    пепи другата статия искам да възхвалиш симиончо как осъди държавата за имотите си.
  • 335 Лех Валенса

    7 1 Отговор

    До коментар #303 от "но са плащали":

    Окупатори обаче според простаците неграмотни!Всички загубили войната са били окупирани България що да прави изключение, щото така ви се ще на простаците нагли ли?
  • 336 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 337 Красная Армия

    6 3 Отговор

    До коментар #303 от "но са плащали":

    Червеноармейците трябваше да ви еб.. не да оставят на социалистите да ви вкарват в затворите за по 10 години!
  • 338 Екзарх Йосиф 59

    3 1 Отговор
    То на фейса му е изписано че е нередовен!
  • 339 НИКОГА ГЕРБВМРО

    4 1 Отговор
    Тъжна вест за Буци в Narod.bg: Бойко Рашков влиза в новия служебен кабинет
  • 340 НИКОГА ГЕРБ

    7 3 Отговор
    Да живее Тодор Живков!
  • 341 До под кривата круша.....

    4 3 Отговор

    До коментар #320 от "хах":

    Се е простирала по времето на Хайл, или мислиш че окупационните войски подчинени на Хайл вършили зверства против славянското и гръцкото население неколко месеца в Македония , до степен немците да се налага да поемат лично контрола в селата по молба на населението е достатъчно разпространо за фантазиите ти?!
  • 342 100perа

    8 3 Отговор

    До коментар #331 от "Един":

    1. През 1939 г. България е била 4 по бедност в Европа, а сега се борим за 1-вото място.
    2. Ето това е казано в НС на 12.03.1940 г. от депутата С.Георгиев:
    депутат Серафим Георгиев в свое изказване на 12 март 1940 г. пред парламента обрисува "страшната картина на българската мизерия", която е видял с очите си: "Едно дете ядеше симид, вместо сирене с царевичен хляб. Мога да ви прочета и данни: 19,5% от селските семейства живеят в тухлени, а 61% в кирпичени къщи; селското жилище се състои обикновено от две стаи, в които живеят средно шест души; в тези стаи обикновено се готви. 57% от домакинствата нямат кладенци; 17,4% нямат клозети. 20% от домакинствата нямат кревати, а останалите 80% имат средно по два кревата за шест души. 28,5% от домакинствата нямат маса, а 36% нямат стол. 28% нямат печка. 36% нямат юрган. 46,5% нямат дюшеци, а 34% нямат никаква постеля. Домашните съдове и прибори са със съмнителна чистота и се държат на открито, понеже 53% от домакинствата нямат нито един шкаф. Измиването на тялото през зимата е непознато. Долните дрехи обикновено са така замърсени, че са хванали кожа от кир. Ето това са покъртителните условия за закъснялостта на българския живот".
  • 343 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 344 Абе за да излезе народа......

    11 5 Отговор
    В Партизанска съпротива е напълно очевидно че е имал пълните основания за това! Никой нема да тръгне да мре за кухи идеологии ей така, както и сега нема да тръгне никой Партизанин докато не му вземат хляба от масата или не му натресат нови окупанти от некое "малцинство"...........така че потомците на фашистите да не отварят усти изобщо очерняйки Българския народ с подобни статии дето в никоя друга балканска страна ще дръзнат да пишат даже в Северна Македония!
  • 345 НИКОГА ГЕРБ

    10 8 Отговор
    Да живее България! Да живеят българските комунисти, които изградиха България! Долу предателите на Българското!
  • 346 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 347 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 348 Сигурен ли си

    5 4 Отговор

    До коментар #127 от "Как беше":

    че децата на кулаците са били спирани и им е забранявано да учат в университет? Лично познавах /не е между живите вече.../ син на кулак, който бе завършил ВНВМУ във Варна и се пенсионира като капитан първи ратг, а неговият син стигна до същото звание като политически офицер ; мой роднина -син на кулак и внук на фашист - завърши две висши образования и се пенсионира в Софийски метрополитен; учителят ми по френски език беше от семейство на кулаци -завърши френска филология, беше на специализация в Париж за 1 година; дъщеря на кулак - агроном - беше главен агроном в голямо АПК ... Не отричам, че е имало гонения и дискриминация, но не в тези мащаби, в които днес гербаджийските калинки са налазили държавата... Впрочем - аз съм внук на човек, който почина ,но не влезе в ТКЗС - баща ми бе завършил през 1945г. военно на НВ училище - но нито на него, нито на мен някой не ми е правил спънки в професионалното ни развитие. Повтарям - имало е рестрикции, но не към всички и не във всеобхватен мащаб.
  • 349 Простичко

    2 1 Отговор

    До коментар #322 от "Електра":

    си, миличко. Поне знаеш ли коя е Електра /помагам - не е нито инкасатор, нито ел.техник/.
  • 350 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 351 И като ги сменихте комунистите.....

    8 1 Отговор

    До коментар #333 от "достойнство":

    С Мутри и Чалгаджии, закрихте армия, промишленост всичко а населението от 9 намаля на 6 млн. с неможещи нито медицина нито образование да си позволят герой ли се чувстваш? Остава и АЕЦ а да закриете и ще сте типична Африканска губерния - то не че и сега България не е такава де............
  • 352 А на мен защо ми се струва че...........

    5 2 Отговор
    Съвсем скоро се очертава такава Партизанска съпротива при това из цяла Европа че Партизаните по времето на комунизма /болшинството искащи да имат просто хляб на масата нямащи нищо общо нито с Сталин нито с Мао/ ще ви се сторят като детска градина!..............
  • 353 Абе видяхме ви .........

    5 5 Отговор
    И фашистите колко струвате - България е на нивото на Гана в Европа - при това и този път реално окупирана и с чуждестранни войски!
  • 354 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 355 стоян георгиев

    4 7 Отговор
    убииствата са обхванали всички части на българското население където е имало умни и успели хора.така се деиства при комунизма.некадърниците и мързелите като вземат властта първо удрят по умните и успелите.затова през комунизма не бе възможно един читав прозорец на къща да се направи да не говорим за колело или часовник.техниката бе непостижим блян за комунистическите инжинери дето уж бяха много умни.ако не се отркаднеше нещо от запада и до 1990 щеше да се пере на реката.та поклон през загиналите без съд и присъда хиляди българи избити или малтретирани само щото не са искали да бъдат мърляви алкохолици!
  • 356 Змей Горянин

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянец":

    Ех, софиянче глупавичко и невежо!
    Кое беше европейското на България преди 09.09.1944 г.? Опинците /цървулите/ и скъсаните потури на деда ти, с които работеше като вол на полето ли? Това ли е представата ти за Европа? Не се учудвам - това ви е хоризонтът на всички "антикомунисти" и "демократи". Нисък, много нисък хоризонт. Независимо, че мислите обратното за себе си - че сте острото на върха. Това е висша самозаблуда. Ам, самозаблуждавайте се! Кого лъжете, обаче? Децата си лъжете. Ами, лъжете ги - на мен кво ми дреме. Става дума за вашите деца. Хич не ми пука...
  • 357 Бюлюци

    2 1 Отговор
    Класово-партиен подход е имало до времената на Вълко Червенков. След това бай Тошо внимателно започна да привлича на своя страна изявени семейства от бившите - проф.Беров и академик Сендов са класическият пример за това. В нашия край в Монтана за началник на отдел просвета на окръга бай Тошо издигна бивш фелдфебел-школник участвал активно в разгрома на партизанския отряд "Антон Иванов" и съответно награден за това. Имаше реакция от хора помнещи ония времено,ноо...всичко беше потисната ,замазано и прикрито. За цял бюлюк артисти и певци да не говорим. Бай Тошо нямаше авторитет между комунистите и затова започна да се обляга на бившите и те до 1989г. вярно му лижеха подметките,но..... после първи го оплюха и разпънаха.

    Коментиран от #360

  • 358 Дядо на 68

    7 4 Отговор
    Aбe кoй e пиcaл тия глупиcти?
    Избититe oт кoмуниcтитe ca нaциcтитe. В цялa Eврoпa ce пoклaнят прeд пaмeттa нa избититe oт нaциcтитe, ниe тук прaвим oбрaтнoтo- пoчитaмe убитите убийци.
  • 359 Дядо на 68

    6 1 Отговор
    Някой от живеещите днес, на територията България, защото от 30 г. е територия, не държава, сеща ли се, защо не почитаме паметта на достойните българи, избити по време на Османския режим??
  • 360 стоян георгиев

    5 7 Отговор

    До коментар #357 от "Бюлюци":

    в северозапада дрогар комунистите донесоха наи-голямата разруха.душевната такава.затова и камък върху камък не остана там.северозапада е точно символ кво прави комунизма от едно общество.пияници и несретници.и до днес в северозапада няма един читав ресторант или една асвалтирана както трябва улица.вместо обаче хората да видят къде е проблема там все още чакат баи тошо и подобни кретени,докато ги изядат циганите.
  • 361 Деб.илчев

    2 3 Отговор
    Шумкарите-партизани са били най-мързеливите, които са искали да се докопат до чужд имот, започнали са с обири на мандри, убийства на караулите и до днес това им е стила на комунделите, грабежи и присвояване, след тях е само разруха, те никога не са градили, даже и през соца, те бяха началници неграмотни и прости по 5бр.на1 работещ
  • 362 Професор

    5 1 Отговор
    Вижте сега, момчета и момичета, не се разглеждат нещата в дълбочина. Споровете са безсмислени. Не водят до нищо. Ще ви обясня как стоят нещата. ПЪРВО. НЯМА друг обществен строй освен КАПИТАЛИЗМА, който да води до забогатяване на средната класа. Просто няма. ВТОРО. Капитализмът е много лош строй. Всичко, което пишете за него за да го оплюете е верно, в една или друга степен. НО ПО-ДОБЪР НЯМА. Просто няма. ТРЕТО. От утопиите гарнирани с влажни мечти за по-добър строй, СОЦИАЛИЗЪМ, какво стана? Имате точно 4 разновидности: а) болшевишки интернационализъм (троцкизъм) -- пълен провал; б) сталинизъм (национал-комунизъм) -- провал, модифицирал се в (-) китайски вариант, заиграващ с капитализма и във (-) вариант татко Ким: държавен автотерор; в) фашизъм и национал-социализъм -- провал; и г) съвременен глобалистки социализъм -- новата утопия, която се развива пред очите ви в ЕС и изобщо в Байдънисткия Запад. Трагедията на България е, че от б) мислеше, че ще премине към печеливш национален КАПИТАЛИЗЪМ, а то се оказа, че преминаваме към г), понеже Западът залитна натам. Чичо ви Тръмп ви обяснява тези неща, но вие слушате неистовата пропагандна канонада на настъпващата г)-утопия и не разбирате какво става.

    Коментиран от #365

  • 363 хахаха

    1 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    човеконенавистния комунистически режим

    да бе, толкова човеконенавистен, че за кратко време станахме образован народ, с индустрия и селско стопанство, което изнасяше продукция из цяла Европа, хората строяха къщи и бяха сигурни за утрешния си ден, затова станахме 9 милиона...

    сега, в този човеколюбив строй страната ни внася всичко, за което се сетите, даже мартеници, хората се разбягаха и както я караме скоро ще станев пак 5 милиона, колкото сме били през 1944 година...и ще станем Швейцария на балканите...:))))

    а това добиче нямаше да го има, ако онзи строй не беше дал възможност на родителите му да излязат от село

    Коментиран от #369

  • 364 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 365 Хммм

    2 2 Отговор

    До коментар #362 от "Професор":

    Има скандинавски комунизъм , и китайски комунизъм , така са наречени , не от мен . Това всъщност е капитализъм управляван чрез държавата. Който иска да си гледа земята , който иска да развива малък и среден бизнес , ако може и голям бизнес , но структурните отрасли са грижа на държавата. Норвегия е държавата с най-висок стандарт на живот , и там добивът и търговията с енергия е държавна политика , парите се управляват умно по капиталистически , а дивидентите по социалистически.

    Коментиран от #366, #367

  • 366 Професор

    4 1 Отговор

    До коментар #365 от "Хммм":

    Има социализъм от тип г). В скандинавските страни няма свобода. Има повсеместна задушаваща цензура. Ако не си възпитаваш детето правилно, ти го отнемат и го дават за превъзпитание на семейство лгтбкюплюс. Плюсът е именно то. Верно е че изтискват остатъчно пари от няколко останали частни индустрии, но скоро и тях ще ликвидират, особено след като си дизинтегрират обществото с ислямска имиграция. Това ли е моделът ви? Сполай...
  • 367 Професор

    4 3 Отговор

    До коментар #365 от "Хммм":

    Китайският комунизъм е еволюирал сталинизъм. Частна собственост няма, дори на жилищата, камо ли на фабрики или земя. Има лизинг. Може да се прекрати по всяко време, ако не слушаш ККП. Каквато и търговия да правиш, каквото и производство да вършиш. за да си на печалба трябва да мамиш някого ловко. ККП знае това и те държи здраво. Не снасяш ли, не слушаш ли -- бам, със закона по главата и изчезваш. Всъщност, органите ти могат и да придобият собствен живот, в туловищата на някои функционери на ККП, нуждаещи се от трансплантация. ТОВА ли ни предлагаш? Сполай отново! През декември 1989 г. Пешо Мастиката повика танковете. Те не дойдоха. Но на площад Тянанмън дойдоха... Знаеш ли колко души загинаха, наглецо?

    Коментиран от #368

  • 368 Си US Професор

    5 3 Отговор

    До коментар #367 от "Професор":

    Там номера с цветната революция през 1989 не мина.Китайците изкараха танковете и при над един милиард население избиват 700 зомбирни протестъра. Ние не изкарахме танковете и при 9 милиона население изгубихме 2 милиона(22%) плюс цялата икономика, прородните ресурси, суверенитет и армията барабар с танковете. Никога до сега из многовековната ни история, страната ни не е губила толкова много във всяко едно отношение.
    Най-интересното е, че Китай не са имали 1 ден демокрация. А винаги са били световни лидери и то още от древността.
    На Тянънмън държавата радикално не допусна САЩ да се намеси във вътрешните работи на Китай.
    Затова сега икономиката на комунистически Китай изпреварва тази на САЩ .
    А когато икономиката се развива добре, резултатите в социалната сфера не закъсня.Факт.
    Понякога насилието е най- правилното решение. Китай направи това, което трябваше. Сегашната му мощ, е пряко следствие от тогавашното решение. Иначе ги чакаше съдбата на СССР, или НРБ.

    Коментиран от #370

  • 369 яко ни лъжат

    1 2 Отговор

    До коментар #363 от "хахаха":

    отратително лъжлива статия защитаваща мракобесния фашистки режим и разединяваща нацията. ТОВЕ Е ЦЕЛТА РАЗЕДИНЕНИЕ НА НАЦИЯТА И ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ ИДНИ НА ДРУГИ. РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ Е ПОРЪЧАЛА ХЕРО. ФАКТИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЛАКЕЙТЕ!
  • 370 Професор

    3 4 Отговор

    До коментар #368 от "Си US Професор":

    Ясно. Ти искаш да се лее кръв на студентчета по площадите. Не случайно казват, че вие, комунистите, сте убийци и кръволоци. За вас целта оправдава средствата. България била загубила 2 милиона като отворила границите. Всъщност, всички малки капиталистически страни, като например Гърция, Ирландия или Дания, са загубили даже повече. Но всъщност -- спечелиха. Спечелиха лоби, спечелиха знания какво реално става по света, спечелиха пари, някои даже спечелиха слава... Така ще стане и с нас, българите. Така че -- неубитите от вас 2 милиона българи, които напуснаха, не са загуба. Печалба са. Колкото до Китай -- ти там ходил ли си? Аз -- да. Видял съм нещата и съм ги разгледал най-подробно. Няма свобода. Няма частна собственост. Това тяхното не е капитализъм. Комунистите там не избиха само 700 студентчета на площада. Ликвидираха на 20 милиона души. Тези жертви имат живи роднини. Чети Епохални Времена. Сметка ще бъде поискана. ЩЕ БЪДЕ!

    Коментиран от #373

  • 371 Petko Proinov

    3 2 Отговор
    Пoклoн прeд пaмeттa нa дocтoйнитe бългaри, избити oт фашистките прecтъпници. Пoклoн прeд вcички жeртви нa чoвeкoнeнaвиcтния фашистки кобургготски рeжим.
  • 372 Marinov

    2 1 Отговор
    Господине, пишеш ФАСМАГОРИИ и ЯВНИ ЛЪЖИ!
  • 373 Си US Професор

    2 1 Отговор

    До коментар #370 от "Професор":

    Явно нищо не ти е ясно.Първата и Втората опиумна война се води през средата на 19 век , когато в Китай все още нямаше комунизъм. И страната им бе пред разпад.
    Втори път китаеца няма да допусне тази грешка, за това насмете либерал демократичните им намеци и протестърчета в миша дупка.

    Коментиран от #374

  • 374 Професор

    2 3 Отговор

    До коментар #373 от "Си US Професор":

    Абе четеш ли Епохални Времена или не. Прост въпрос. Отговори, Да или Не? Ако четеш, не би говорил така, следователно си на бака на китайските комунисти. Ако не четеш си малограмотен. Кое от двете? Аз лично предпочитам да си малограмотен, но от днес да почнеш да четеш...

    Коментиран от #375

  • 375 Си US Професор

    3 1 Отговор

    До коментар #374 от "Професор":

    Епохални времена/Будна ера - Китай
    Епохални Времена (ЕВ) е независима и некомерсиална медия, българска версия на независимия китайски вестник Да Джи Юен (Da Ji Yuan, Epoch Times) и като такава споделя основната си визия с нея.

    Epoch Times е базирана в Ню Йорк медия, която е създадена(УЖ) като китайска такава през 2000 г. в отговор на растящата нужда от нецензурирана информация от и за Китай.

    организация-собственик липсва на сайта
    гл.редактор-липсва на сайта
    отговорно лице-липсва на сайта
    създаден-2015-04-02
    популярност-307
    сървър в държава-United States

    В това сайтче пишат ли за опиумните войни, или не??
  • 376 КРАДЦИ ЗАТВОР

    0 0 Отговор
    НЕКА ДА СЕ ИЗДИГНЕ ПАМЕТНИК НА ДЯДОТО НА ДРУГАРЯ БОРИСОВ И ДА СЕ ОБЯВИ ЗА СВЕТЕЦ - ЗАЕДНО С БОЙКО , А НА УБИЙЦИТЕ ДА ИМ БЪДАТ ОТРЯЗАНИ ГЛАВИТЕ И СЛОЖЕНИ ПО СТАР БЪЛГАРСКИ ОБИЧАЙ ПО ДУВАРИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ ИЗ БАНКЯ , А ТАМ ГИ ИМА В ИЗОБИЛИЕ СЪС ЗАКУПЕНИ МЕСТА ЗА ВИЛИ ПО ДОКУМЕНТИ , ЗА 0,36 ЛЕВА КВ МЕТЪР !
  • 377 ох душице

    0 0 Отговор

    До коментар #294 от "КРАКРА":

    Сигурен ли си?