16 Септември, 2021 14:32 19 987 108

Осман Октай за ФАКТИ: Петков и Василев могат да се явят на избори само ако използват неизвестни регистрирани партии

  • осман октай-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • партия-
  • служебно правителство-
  • президент-
  • парламентарни избори

"Cитуaциятa e aнaлoгичнa към тaзи прeз 2001 г. и е възмoжнo дa ce рaзвиe пo пoдoбeн нaчин", смята политическият анализатор

Осман Октай за ФАКТИ: Петков и Василев могат да се явят на избори само ако използват неизвестни регистрирани партии - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Обществото даде висока оценка за дейността на служебното правителство през последните 4 месеца. Самото служебно правителство даде стабилност в държавата при появилата се парламентарна и политическа криза заради невъзможността да се състави стабилно коалиционно правителство и от 46-тия Парламент. Оценката на президента за дейността на служебното правителство съвпада с оценката на обществото. Затова не се очакваше да има големи промени в състава на служебното правителство. Днес то получи доверието на държавния глава, когато президентът Радев издаде указ за преназначаването му. Почти всички служебни министри са получили неговото доверие и остават на същите позиции”.

Това каза в интервю за ФАКТИ политическият анализатор Осман Октай. Разговаряхме с него относно назначеното днес ново служебно правителство, относно малките промени в състава между предходния и настоящия служебен кабинет и относно възможностите пред евентуалния нов проект на Кирил Петков и Асен Василев.

В новия служебен кабинет има трима нови министри. Двама от тях поемат министерствата, които досега управляваха Кирил Петков и Асен Василев, като лесния отговор защо Петков и Василев не са в състава на новото служебно правителство е, че те обявиха, че ще се явят на парламентарните избори на 14 ноември. Така единствената неясна промяна остава тази на досегашния служебен министър на транспорта Георги Тодоров. Осман Октай коментира неговата смяна: “Може би президентът има по-преки, конкретни очаквания към назначените от себе си министри. Сигурно има пряко отношение към дейността на всеки един от тях. Предполагам, че заедно с министър-председателя Стефан Янев са направили сериозен анализ за дейността на всяко министерство и са намерили пропуски, слабости. Възможно е да има и някакви лични причини и впечатления”.

Разговорът премина към политически проект на Кирил Петков и Асен Василев, които днес обявиха, че започват свой политически проект. Те поясниха, че обмислят всички варианти за потенциално участие в следващите избори, тъй като нямат време за основаване на собствена партия.

“Очаквано действие от страна на двамата успешни министри - Кирил Петков - на икономиката, и Асен Василев - на финансите, е да работят за промяната и за нова политическа ситуация в страната чрез нов политически проект. Много е вероятно, при настоящето статукво на политическите формации, в следващия парламент отново да влязат формациите от последния парламент с много малко доверие от твърдите избиратели на тези формации. Много е вероятно пак да не се стигне до стабилен редовен кабинет със стабилно парламентарно управление, излъчено от парламента. Това отваря възможност или да се търси нов политически проект, който да получи доверието на избирателите на 14 ноември да бъде в следващия парламент и да стабилизира политическите формации на промяната, които се изпокараха помежду си, или да се излъчи действително правителство на промяната. Убеден съм, че това е подтикнало двамата министри да стартират своята политическа дейност, за да може около Нова година България да не остане пак без редовно правителство, излъчено от парламента”, коментира Осман Октай.

“В последните месеци - от април досега, двата проведени избора показаха, че има сериозна криза на партиите и парламента. Всичко това отвори възможността да се търси политическо решение с нова политическа платформа, която може да генерира доверието на избирателите. Преди време си позволих да направя един коментар, че ако изборите са “2 в 1”, заради авторитета на президента Радев ще има висока избирателна активност. Прогнозирах активност от около 60%. Много голяма част от българските избиратели са разочаровани от партиите и от двата провала на парламента да излъчи правителство. Ако изборите за парламент и президент предстояха да се проведат поотделно, може би около 30% от избирателите биха излезли да гласуват за парламент. Трябваше да се търси точно такова политическо решение - избирателите да имат възможност за нов избор, за нова партия, която да генерира енергията на промяната”, смята още Октай.

“Ситуацията е аналогична към тази през 2001 година. Тогава два месеца преди изборите Симеон Сакскобургготски заяви своя политически проект и видяхме как обра енергията на избирателите. Възможно е ситуацията да се развие по подобен начин. През 2001 година царят нямаше време за регистрация на партия. Тогава той намери две неизвестни политически регистрирани партии - Партията на българските жени и движение "Оборище", и те направиха коалиция с ново име - НДСВ”, припомни той.

“По същия начин през 2005 година на избори се яви “Атака” на Волен Сидеров. Той нямаше регистрирана партия “Атака” и направи коалиция “Атака” между три регистрирани партии. Същото беше и при “Изправи се БГ! Ние идваме” - те направиха тази коалиция с регистрациите “Движение 21” и “Движение България на гражданите”. Там обаче го има нюанса, че те искаха да останат граждански платформи и да използват регистрациите на тези две партии”, посочи още той.

“Кирил Петков казва, че няма време за регистрация на нова партия. Точно така е. Кирил Петков и Асен Василев няма как да регистрират нова партия, за да участват в изборите на 14 ноември - след два месеца. Единственият начин е те да използват регистрация на почти неизвестни, безпроблемни с регистрацията си партии. Тези минимум две партии трябва да направят една коалиция с ново име, с която Петков и Василев да се явят на избори”, коментира Осман Октай.

На въпроса дали Петков и Василев биха се включили в листите на някоя вече парламентарно представена партия, Октай отговори отрицателно. “Не, не биха го направили”, каза той.

“Ако не бъде представена една такава нормална политическа формация, при участие на около 60% на избирателите без възможност за избор, избирателят може да гласува агресивно и да вкара в парламента едни крайни политически формации, които още повече да разрушат стабилността в страната”, каза още Октай и обясни, че има предвид “Възраждане” на Костадин Костадинов.

“Когато има такава сложна ситуация, винаги се появяват такива формации като “Възраждане” - първо се появи “Атака”, след това други. Това са формации, които обират гласовете на недоволните граждани, ядосани от политическите формации, които са разочаровали техните очаквания”, допълни той.

“Убеден съм, че има огромно разочарование в избирателите на почти всички политически партии. Разочарование от двата провалени парламента и от всичко това, което наблюдаваха гражданите по време на заседанията на Народното събрание - неадекватното, безотговорното поведение на партийните лидери и партиите, на които избирателите са дали доверие. Една нова политическа вълна и платформа може да нанесе тежки щети на всички политически формации без изключение”, смята още Осман Октай.

“Миналата година, когато започнаха масовите протести в София, в други градове на страната и чужбина, тази младежка протестна енергия имаше доверието на около 60% от българските граждани. Това значи, че около 60% от българските граждани искат промяна, искат нова ситуация в държавата със стабилно управление. Въпросът е, че тези 60%, дали подкрепата си за протеста, не представляват една или друга политическа платформа. Говорим за промяната, а в нея не става въпрос за “комунизъм-антикомунизъм”, не става въпрос за лява или дясна политика. Става въпрос за бъдещето на България и излизането от тази политическа нестабилност и политическа криза. Става дума за отвоюването на държавата от мафията, окопалата се в управлението на страната през последните 20 години - от най-малкото село, през общината, през областта, до най-централно ниво, за да се спре разграбването на бъдещето на нашите деца”, категоричен беше Октай в края на разговора.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 119 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Швейцария

    71 10 Отговор
    Закривай кочината язък за децата и техните родители и семейства и учители....
  • 2 Ташунко Сапа

    155 0 Отговор
    Защо няма никой корумпиран политик в затвора през всичките тези години?

    Коментиран от #9, #16

  • 3 Сатана

    42 84 Отговор
    Е,трябва да си напазаруват и електорат,сиреч бакъци и маргинали ,които да гласуват за тях срещу заплащане.

    Коментиран от #74

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Деймос

    36 2 Отговор
    Открива топлата вода ..:))
  • 6 Стойко

    44 53 Отговор
    Най добре да вземат регистрацията на Българско лято на Божков! И ще са първи на изборите!
  • 7 войводата

    72 18 Отговор
    Г-н Октай ГЕРБ И ДПС МАФИЯ ЛИ СА, НЕКА ЗНАЕЕ БЕДНИЯ БЪЛГАРИН КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ТЯХ!
  • 8 Мето

    71 37 Отговор
    Мислех да предложа да вземат на Възраждане! Писах на Костадин на Вайбър , но ми отговори че ще се явят самостоятелно защото според най новото проучване вече имат проценти колкото ИТН а до изборите ще са в тройката а ИТН ще са извън борда!

    Коментиран от #31, #35, #36, #88

  • 9 хмммм

    79 19 Отговор

    До коментар #2 от "Ташунко Сапа":

    Чакаме Буци да си избере килия.
  • 10 Пръц

    34 54 Отговор
    Асен и КирЕ ще ударят в земята тандема Борисов—Цветанов,които си бяха заложили жилищата за да финансират новата партия.Интересно,тия шмекери какво ще предложат на Екогласност?

    Коментиран от #14

  • 11 русенец

    63 16 Отговор
    Османе, ти също имаш пръст в това, което се случи с България и "демокрацията".
  • 12 Рико

    31 46 Отговор
    Не бери грижа за това Османе, знаят как ще се явят на изборите......и още нещо Османе като ме ти харесва тук никой не те държи на сила, заминавай си за Турция
  • 13 Костадин Костадинов-Възраждане

    77 35 Отговор
    😮 Днес излезе информация, че през лятото на 2020 г., в разгара на протестите, над хиляда души са били подслушвани.
    🧐 Познайте кой е на първо място в списъка!
    👉 Да! Аз съм. В списъка има и други членове от ръководството на Възраждане.
    По-интересното за мен обаче е, че в този списък няма нито един подслушван от ИТН на пионката им. Не .ви ли е странно?
    🙂 Това обаче за мен не е някаква новина. Винаги съм знаел, че съм подслушван. Така е в момента. Непрекъснато се наблюдават офисите на Възраждане, а вчера имаше полицейска кола пред дома ми.
    Фактът, че ме подслушват, изобщо не ме притеснява, защото това, което казвам по телефона, го казвам и по радиото, телевизията, във видеата на живо в социалните мрежи.
    😠 Най-гнусното нещо в тази работа е, когато някой подслушва разговорите ти с децата, с любимите и близки хора, защото споделяш много лични неща. Ето това вече никога няма да простя! Ще си платят, както за престъпленията към мен и семейството ми, така и за всички Възрожденци и целия български народ.
    ‼️ Публично ви обещавам, че ще направя всичко възможно тези хора да влязат в затвора и да получат своето наказание и възмездие.

    Коментиран от #19, #27, #38, #50, #72, #94

  • 14 Ето какво предлагат

    32 14 Отговор

    До коментар #10 от "Пръц":

    Бихте ли подкрепили политически проект около Кирил Петков и Асен Василев?
    Вие вече сте гласували в тази анкета!
    Да, категорично
    51% (3929/7686)


    Да, ако са заедно с Демократична България
    18% (1405/7686)


    Да, ако са заедно с ИБГНИ
    1% (51/7686)


    Да, ако са заедно с Демократична България и ИБГНИ
    3% (227/7686)


    Не, в никакъв случай
    27% (2074/7686)
  • 15 Българка

    42 65 Отговор
    В момента влюбените гълабчета Кокрчо и Киро канадеца, залагат всичко на една карта. Ако не получат 5%, изпадат в забветие. Това веднага подсказва, че не търсят дългосрочен проект,а се осребрява известноста им, т.е става въпрос за едни много пари. Нищо ново под слънцето.

    Коментиран от #20

  • 16 Седящият бик

    78 22 Отговор

    До коментар #2 от "Ташунко Сапа":

    Никога повече ГЕРБ Никога повече ГЕРБ Никога

    Коментиран от #82

  • 17 Хомодружинка Перушинка

    49 34 Отговор
    Козяк смениха бенефициента. Видяха че от бат Славчо и чеп за зеле не става и сега всички със затаен дъх чакаме двама набедени за спасители да ни оправят. И за да се случи си търсят партия която да приеме условията им. Интересно какви ли са. И колко К ще струват и от къде ще ги вземат. А междувременно българино подготви се да бъдеш оправен. За пореден път
  • 18 Раданч Татлъту

    53 7 Отговор

    До коментар #4 от "СЛАВУЦА KOПИЛЕТО OT УЧИНДОЛ":

    Славуцата е вече в крайпътната кръчма до Учиндол😎😉🤗Там ще се препитава занапред😩🤯
  • 19 А ти как разбра

    20 7 Отговор

    До коментар #13 от "Костадин Костадинов-Възраждане":

    Кои са лицата в списъка?

    Коментиран от #25

  • 20 Самовлюбената ,,стара мома,,.

    9 12 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Нямам нужда от мъж той създава само проблеми за аз съм успешна самодостатъчна богата никой не ми е нужен принадлежа на себе си и съм господарка на собствения си живот от нарцистичен тип отвреме навреме си посягам сластно сладострастно похотливо безшумно заради комшиите да не правя лошо впечатление на съседите.

    Коментиран от #26, #92, #93

  • 21 СЕГА ТИЯ ДВАМАТА ДА ПОЧНАТ

    22 23 Отговор
    ДА ХОДЯТ КАКТО ЕВАНГЕЛИСТИТЕ ДА ТРОПАТ ПО ВРАТИТЕ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ И ДА ГИ МОЛЯТ ЗА ПОДКРЕПА И ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ЮЛУ ДЕНЕВ И АЛ.ТОМОФ
  • 22 Юпитер

    27 2 Отговор

    До коментар #4 от "СЛАВУЦА KOПИЛЕТО OT УЧИНДОЛ":

    От 64 години съм жив толкова трудно се живее в невежество и неграмотност и на тази територия
  • 23 Станфорд

    20 33 Отговор
    Костов, Прокопиев и Решетников вече са се погрижили за измислената им партия даже и име за измислили "Факултето Йънг Бойс"
  • 24 Менгеле

    26 27 Отговор
    Четейки коментара на Октай става ясно на кого служи този Соросоид и платен американски доносник.
  • 25 Хуарбуса

    25 16 Отговор

    До коментар #19 от "А ти как разбра":

    Като почнеш от Костадинов и съпартийците му, минеш дори през журналистката Анелия Дулева от АЛФА ТВ, Манолова,Хаджигенов ,Бабикян и техни съмишленици, стигнеш до обикновени арестувани протестиращи ....От ИТН и ДБ почти няма...Е от ИТН на Слави няма нито един защото са техни хора а от ДБ единици...

    Коментиран от #29

  • 26 С ИГРАЧКА

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "Самовлюбената ,,стара мома,,.":

    ЗАЙЧЕ. С МОРКУВЧЕ
  • 27 косача

    18 33 Отговор

    До коментар #13 от "Костадин Костадинов-Възраждане":

    Косе, вземи си партийката Израждане, създадена на Козяк и бягай далече, че малко ти остана заедно с другите слуги на Козя-кът!!!!!!!
  • 28 МИНИМАЛЕН ПЕНСЮНЕР

    22 2 Отговор
    МЕН МЕ СЛЕДЯТ КОЛКО ПЪТИ ХОДЯ ДО КЛОЗЕТА ПО ГОЛЯМ ЗОР И ПРАВЯТ АЛГОРИТМИ ДАЛИ НАИСТИНА СЪМ ГЛАДЕН
  • 29 Менгеле

    12 33 Отговор

    До коментар #25 от "Хуарбуса":

    Костадинов подслушван от... съпартийците си от Герб по нареждане на Козяк, за създаване на фалшива легенда, че е патриот и русофил подобно на Радев.
    Радев започна да лъска вече явно като слуга на Сащ и затова е задействан следващият "патриотичен" проект на Козяк.
  • 30 иво умното

    12 27 Отговор
    Тяхната партия е по-фалшива и от на Киро харварда дипломата.
  • 31 67778

    18 14 Отговор

    До коментар #8 от "Мето":

    На какъв Костадин си писал бе мухъл - Възраждане е против тези двамата соросоида.
  • 32 Мето

    10 10 Отговор
    Не се отваряй много като не си в час дриcъk!!! Kато знаеш кой срещу кой е против напиши вайбъра на Костадин който го имаме най близките му хора?
  • 33 Магистър

    19 26 Отговор
    И аз имам диплома от Харвард, продават ги по интернета за около 300 долара, държа я в рамка за да се фукам. Не съм направил нищо незаконно докато не тръгна да ставам министър.

    Коментиран от #101

  • 34 КОЙ

    19 12 Отговор
    Господин турчин когато краде не рева
  • 35 Глупости

    30 15 Отговор

    До коментар #8 от "Мето":

    "Възраждане" е толкова дискредитирана партия, колкото и останалите. Прав е Октай. Партията трябва да бъде малка, при това неопетнена, за да имат успех.
  • 36 комбайнер

    25 22 Отговор

    До коментар #8 от "Мето":

    комуниста-Костадин да има много здраве... 0,1% няма да стигне.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Боже

    18 14 Отговор

    До коментар #13 от "Костадин Костадинов-Възраждане":

    още един "репресиран", който напира да влезе в парламента и се пише поредния спасител. Айде нема нужда! Ти кажи за тузарската къща!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Голям сеир

    9 25 Отговор
    Харварда и Василев са руски агенти, единия прилича на вълка а другия на заека от „Ну, погоди!“

    Коментиран от #49

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Даката

    20 14 Отговор
    Ще използват,майстори са.Единия лъже за гражданство и образование,другия е измамил съдружниците си.Нещо като НДСВ 2 ,младите не помнят,тогава са били в детската градина.Дойдоха с по едно костюмче да ни оправели и си тръгнаха милиардери от кражби.
  • 43 българка

    19 11 Отговор
    Г-н Октай - както винаги умерен и точен!
  • 44 Пламен

    26 11 Отговор
    Значи,изоставяли успешен бизнес и кариери и се жертвали за да ни оправят.....и един мармот завиваше марципан в станьол...

    Коментиран от #45

  • 45 Даката

    25 11 Отговор

    До коментар #44 от "Пламен":

    Шарани да кълват,винаги се намират.Кълваха на Жорж Ганчев,Сидеров,царчето с юпитата,барека,чалгарина,ще клъвнат и сега.

    Коментиран от #47, #48

  • 46 Ю.Кортес

    22 9 Отговор
    Миналата година,двамата тарикати предложиха да внесат тестове за ковид за половин милиард лева за да се тествало цялото население.Какъв им е бил комисиона,те си знаят.Тогава,не успяха.Сега да на път да успеят.Много балък има в тая държава.
  • 47 PR SEVI

    5 3 Отговор

    До коментар #45 от "Даката":

    Проба Проба
  • 48 Ваката

    18 8 Отговор

    До коментар #45 от "Даката":

    По- добре тези,отколкото Чекмедже-Ефенди...

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Един от многото

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "Костадин Костадинов-Възраждане":

    Добре, тая визия я припознават много от хората: да се ползваме от права и свободи, да не издевателстват спрямо нас, да не е престъпление, че сме хетеросексуални и нормални, да сме патриоти. Но тоя филм сме го гледали с Волен и се оказа, че това е поредният лицемерен тип. Как ще ме убедите, че Вие не сте такъв и хората покрай вас не са като атакистите (,,извини се, бе!)??? Не се заяждам, а наистина искам да знам.
  • 51 Ю.кортес

    12 13 Отговор

    До коментар #48 от "Ваката":

    Тъй ли няма друго,все ли ще сме балъците.Изцъкления е обрал съдружниците си в Дания.Другия е фалирал отсякъде и го няма в регистрите на завършилите никъде,ни в Харвард ни в турно магуреле.

    Коментиран от #53, #54

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Чочо

    12 14 Отговор

    До коментар #51 от "Ю.кортес":

    Кирето ми изглежда познат от ,,тука има,тука нема,, на автогарата на червен бряг.
  • 54 А вашият ,,Умник"...

    18 7 Отговор

    До коментар #51 от "Ю.кортес":

    ...- Гешеффф...,да не би да има диплома ... ?!?!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Пацо

    10 12 Отговор
    Кълвете балъци,после,кой ми с.а в гащите
  • 57 Бамбука

    8 5 Отговор
    Трябва да се малка и неопетнена. Труден избор, а от него ще зависи и доверието което ще съберат. Всички други партии са със затохващи функции - ИТН и т.н.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 А, бе,гербави бичмета и келемета !

    11 10 Отговор
    Кирчо яко ще ви подмета от жълтите павета !
    Затова ми слушайте съвета,марш да цепите дървета ! Дорде имате късмета !
  • 60 Черна котка

    4 7 Отговор
    Агент на ДС Хосман - Аман! Да мина и от тук да му пресека пътя ☠ Порто сфига сай
  • 61 LIVERPOOL FOREVER

    13 14 Отговор
    Гласувам твърдо за Кирил Петков !
    Ще мачка като "мърсисайдци" МИЛАН !
  • 62 Ха ха ха

    4 10 Отговор
    Тоя уж бивш депесарски долнопробник пак се напъва да с плюнчи ...
  • 63 Harvard boys

    12 9 Отговор
    Най малкото втори на изборите.
    И продължаваме да мачкаме наред
    ГЕРБАВИТЕ червенотиквенчовчета....
  • 64 ROCK and roll boy 🤣✋😂🤣🙂

    19 7 Отговор
    ГРОБ извън закона ! Арест,съд и затвор. за
    лицето Бойко Методиев Борисов и въдворяване то му при бай Ставри !
  • 65 Чочо

    7 7 Отговор
    Евала им правим на тарикатите.Елате,пълнете каруцата айде гергино.
  • 66 Симеон

    9 14 Отговор
    Осман Октай забравя да каже най-важното: КОЙ лансира Кирил Петков и Асен Василев? Дали не е един разградски олигарх с червени булки?
  • 67 Даката

    10 6 Отговор
    Шугър тарикатите ще вземат от чалгарина,маините мутри и бсп

    Коментиран от #68

  • 68 Пламен

    5 8 Отговор

    До коментар #67 от "Даката":

    Ще вземат и от ДБ.Ако ДБ не предложат кандидат за президент,забравям за тях
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Махни се

    5 13 Отговор
    Октай, кога ще престанеш да тровиш атмосферата в България? Предател долен, който работи срещу страната и населението ни? Президента винаги ми е бил симпатичен, но ти си разкарай вредящите предателски мръсни ръце и уста от медиите!

    Коментиран от #75

  • 71 Чуш гид гид

    9 9 Отговор
    Октай е изгонен за кражба от ДПС и на лична основа си отмъщава, че го спипаха , че краде пари от касата на партията и го изгониха, жив крадец и дявол! И още - един агент му плаща! Кога ще се махнеш, вредител? Ти не си актуален и си крадец, срам нямаш ли,криминал?
  • 72 Доказателства

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Костадин Костадинов-Възраждане":

    Няма нали. Само предизборна кампания.

    Коментиран от #80

  • 73 Авертас

    10 6 Отговор
    Този път всички разочаровани има за кого да гласуват с увереност, че дават гласа си за хора, които действат.
  • 74 истинските

    13 9 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана":

    Грешка! Излезте от стереотипа. Петков и Василев вече показаха как се работи в интерес на редовите граждани. те не дават празни обещания

    Коментиран от #76

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Абе аз май съм тъп

    5 5 Отговор

    До коментар #74 от "истинските":

    Я кажи как точно го показаха
  • 77 Вълк единак

    13 10 Отговор
    Респект за г-н. Октай, както винаги точен анализ. Кирил и Асен са почтени и морални мъже, желая им Успех и нека продължат борбата срещу мафията-Бойко, Доган,Гешев и Славчо последната прридобивка на статуквото.
  • 78 Реалист

    9 13 Отговор
    Октай къв долен крадлив боклук еееее!!! Не му вярвайте нито дума, сега играе за Фатмака и червената олигархия, всъщност за който му плаща...долен крадец, изгонен за доказани кражби от собствената си партия!
  • 79 Васил

    5 8 Отговор
    Голям праз кой ще гласува за тях същите са като Милен Велчев и Иван Василев ще ви оправим за 800 дни дежа вю.
  • 80 Не публикуваха

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "Доказателства":

    Списъка и го гледаха на закрито заседание в комисията в НС защото бил с гриф за държавна тайна. Тоест ако някой тук го е виждал или има достъп до класифицирана информация и я разгласява или някой друг я разгласява. И в двата случая по закон трябва ДАНС да се разшетат. Да му мислят сисадмините на факти
  • 81 Хахаха

    6 6 Отговор
    Такава стабилност внесе правителството, че от 4 месеца насам се чудя как да изкарам месеца. Кое плащане да отложа - кредита ли, тока ли, детската градина на децата ли? За нови дрехи ли (все пак растат и старите просто са вече малки)?
  • 82 Притча

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Седящият бик":

    "Никога повече ГЕРБ"-каза Лошото.Но каквото и да правите ,Доброто винаги побеждава!!!!
  • 83 СПЕЦПИДARAZ

    5 6 Отговор
    Постоянно от всякъде и на всякъде се тръби , колко добре се справя служебното правителство и колко бил висок рейтинга му . Не мога да разбера на базата на какво са тези оценки или просто медиите поради някаква причина са заинтересовани да го повтарят постоянно . Това , което виждам аз е нищо и просто една безтегловност . Да речем че инфлацията и вдигането на цените са плод на много фактори и нямат отношение към дейността на правителството , но също така отношение нямат и относителният растеж на икономиката спрямо миналата година , както и високата събираемост на НАП за първото полугодие . Единственото което видях е организирането на едни избори и две седмици шум до небето преди тях
  • 84 Матей

    2 4 Отговор
    А може би пък присъстваме на уговорен мач,служебното правителство отива към половин година,а това е радев,фактически той управлява чрез своите подставени лица(министри).Някои са набелязани за издигане до премиерското кресло,не са уж мут-ра-фони,но са достатъчно нахални и безпардонни,интересно в качеството на какви натискат за закриване на Марица-изток.Мислят че хората там ще се шашардисат и ще лапат мухите после?Тоя спектакъл се повтаря от 30 г. и те много добре знаят какво ги чака,ако допуснат да ги оставят без работа.Та тия се изтъ-панчват и заявяват ,че всичко вече е решено,частни паркове щели да правят ,каквото и да означава,някаква тъп-ня и чудо.
  • 85 Без Негри

    6 6 Отговор
    И как Възраждане е "крайна"? Да, сетих се. Крайна означава, че искат да сложат край на мафиотските политици от ГЕРБ и ДПС.

    Коментиран от #89

  • 86 Матей

    3 2 Отговор
    А,и каква оценка име поставило обществото,кое общество,обади се!Обективно заслужават оценка слаб,цвай.
  • 87 Андреи 157

    3 4 Отговор
    Пропуснал съм верните и неуморните тролове на статуквото да Захапят Кирил Петков и Асен Василев вие сигурно сън не спите е важното е да избиете по някоя друга стотинка
  • 88 Къде

    1 8 Отговор

    До коментар #8 от "Мето":

    е възраждане, къде ИТН! Продажник, подлец, плащащ за лъжи с пари, от доган е копейкин и възраждане, срещу хора с морал и принципи от ИТН! Просто няма база на сравнение! Двете крайности! Отпадък и ценност!

    Коментиран от #91

  • 89 Де да

    2 3 Отговор

    До коментар #85 от "Без Негри":

    не знаехме, как се спонсорира копейкин, за да ви плаща за лъжи! Можеше и да повярва!
  • 90 Без Негри

    7 3 Отговор
    Възраждане има 23 човека подслушвани от ОПГ - ГЕРБ и ДПС.

    Е обяснете ми тогава, коя друга формация в парламента има толкова? Нали те са били партии на протеста?
  • 91 Иван

    5 6 Отговор

    До коментар #88 от "Къде":

    Какъв морал при Славчо цигулката пoдлогата на мутри и МАФИЯ! Костадинов нищо не е откраднал. Има един автомобил ФОРД и една виличка 80 кв.м. Славчо си отива защото бе разкрит. Идва Костадинов и Възраждане. Но Славчо няма да мине само с изритване а и ще му се търси отговорност. Възраждане е бъдещето затова масово измамения електорат на Славчо отива във Възраждане
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Празко

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Самовлюбената ,,стара мома,,.":

    Друго си е яка селска кооора да те яхне отвсякъде, та и без деца да те остави, от любов де, не от друго :) абе, за кво са ти децата, нали си имаш Оникална мутреска дОма, хахаха :)
  • 94 Гражданин 0

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Костадин Костадинов-Възраждане":

    Че кой не е слухтян! Неудобни роднини, съпруги/зи, любовници, колеги, познати, съседи и съселяни. Всеки с някакви подходящи връзки лиже всеки г-з, така че да му услужат да слухти който си иска. Направете списък кои не са подслушвани - по-кратък е и няма да има изненади :)
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Искат пак да ни излъжат, по "харвардски"

    7 8 Отговор
    Лъжата всеки път е една и съща. Проектът Славчо се провали и хоп веднага идва новия проект. Засмяния и весел канадец и ококорения фалит. Те с финес и артистичност ще фалират банки. Как може да има одобрение на служебното правителство. Цените до небесата, вихри се инфлация, пълно с мигранти, пандемията обзема страната. Държавата е в разруха. Иде радевата зима.
  • 97 Мислещ

    4 5 Отговор
    И резултатите ще са подобни като след победата на царчока. Поредна победа на чуждите сили и бай ганьо с пръст в...
  • 98 Вълканов

    5 5 Отговор
    Битката за влиянието в България започна. Време е Германофилството на ГЕРБ да бъде отстранено. Това е така, защото в България, националистичните идеи остават само на книга, а на яве, когато са във власта, обслужват Германофирците. Опитът, който направиха Националистичните формации, да използуват носещата, главна партия - ГЕРБ , за да решат национални проблеми, се оказа обратен; Герб използува тези партии за да управлява. Тези националистични формации завинаги изгубиха доверието на Българите.
  • 99 ДАЛАВЕРАДЖИИ

    9 8 Отговор
    НАРОДЕ НЕ СЕ ЛЪЖИ..ТЕЯ ИЗМЕКЯРИ АКО БЯХА ЧИТАВИ, НЯМАШЕ ДА СИ ЗАРЕЖАТ "УСПЕХИТЕ "В ХУБАВИТЕ ДЪРЖАВИ И ДА ДОЙДАТ В БГ ЗА ДА НИ УПРАВЯТ...ТЕЗИ ФИЛМИ СМЕ ГИ ГЛЕДАЛИ СЪТВОРЕНИ ОТ "ЛЮБИМИЯ"НИ ЦАР..РАЗБРАХА, ЧЕ ТУК МОЖЕ ДА СЕ ЛАПА ЯКО ,ЧЕ НАРОДА ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРА С ЕВТИНИ ОБЕЩАНИЯ .САМО ОЩЕ ДЕТО НЕ СА ОБЕЩАЛИ ЧЕ ЩЕ НИ ОПРАВЯТ ЗА 800 ДНИ..
    ЛОГИКАТА ГОВОРО-АКО ТЕЯ МАЙМУНЧОВЦИ БЯХА НАИСТИНА ТОВА ЗА КОЕТО СЕ ПРЕДСТАВЯТ ,ЩЯХА ЛИ ДА СИ ЗАРЕЖАТ ПЕЧАЛИВШИТЕ БИЗНЕСИ И ХУБАВИЯ ЖИВОТ НАВЪН,ТА ДА ДОЙДАТ В БГ ДА НИ УПРАВЯТ..ВЯРВАТЕ ЛИ В ТАЛАСЪМИ???????ЗАДАВАЙТЕ СИ ВЪПРОСА ,ЗАЩО СА ДОЩЛИ В БГ..КАКЪВ Е МОТИВА ИМ???НИКОЙ ОБАЧЕ НЕ ИМ ЗАДАВА ТОЗИ ВЪПРОС...
    НАРОДЕ НЕ СЕ ЛЪЖИ!!!!!ГЛАСУВАЙ НА СИГУРНЕ..!!!!!!!ВСИЧКО ДРУГО Е ЗАЛЪГВАНЕ ,ЛОВ НА МАЛОУМНИЦИ Т.Е. НАЧИН ЗА ОБИРАНЕ НА НАРОДА.
  • 100 ФАСМАНТАГОРИИ

    8 5 Отговор
    ЕЙ,ОКТАЙ..ТИ НЕ БЕШЕ ЧАК ТОЛКОВА ЗЛЕ БЕ ЧОВЕК..КАКВО ТИ СТАНА ??????КАКВИ СА ТЕЯ ХАЛЮЦИНАЦИИ..ТИ ЧУВАШ ЛИ СЕ КАКВИ ГИ РЪСИШ???????ПИИШЛИ СИ РЕДОВНО ХАПЧЕТАТА?????ИМАЛИ 60% ПОДКРЕПА ,ХА,ХА ХА.КАК ГИ СМЕТНА ,НА БРОЕНИЦАТА ЛИ?????ЯКО СИ ЗАГАЗИЛ ,ДА ЗНАЕ..ВЗЕМАЙ МЕРКИ ,ПСИХОПАТИЯТА НЕ ПРОЩАВА.
  • 101 ТИ КОЙ СИ......НИИИИИКУЙ

    3 5 Отговор

    До коментар #33 от "Магистър":

    Ни ТЪ ЗНАЙ КИРО ГО ЗНАЯТ ОТ КАНАДА ДО СЛЪЧЕВ БРЯГ.ПЪК ЗА ДУПЛОМИТЕ. ........И ПЕТ ДИПЛОМИ ДА СИ КУПИШ ДО ТАМ ША ОСТАНЕШ ...АНОНИМКА.......
  • 102 Иде глад с тия

    5 6 Отговор
    Кое е стабилното - инфлацията, мигрантите, пандемията. Пълна разруха. Внушаваш, но джоба ни е изпразнен.

    Коментиран от #106

  • 103 Бъбу

    6 8 Отговор
    Първо, не ни пробутват тези мошеници за успешни министри. Те и особено Петков работеха единствено и само за интереса на едрия капитал и оставиха без никаква подкрепа средния и дребен бизнес. Нагло използваха служебното си положение и опитват да купуват гласове и хора от други партии. Петков лъже и се хвали наляво и надясно колко успешен министър бил, а това няма нищо общо с реалността и народа го вижда по джоба си. Наруши конституцията и излъга за гражданството си. И тези типове медиите ни ги пробутват за народни любимци, не не са никакви любимци а са отвратителни, префинени мошеници. Но за да го разберат това хората, трябва да имат поне малко сиво вещество в главата. Второ, престъпника Радев предаде първо АБВ, предаде партията която го направи президент Бсп, сега предава и протестните партии които го припознаха за техен предводител. Този човек е готов през трупове /политически/ да мине само за да може без контролно да упражнява властта. Затова най подходящи са му тези двамата харвардски мошеници.
  • 104 5577

    4 1 Отговор
    какво става бе факти щефа да не ви пусна в отпуска, или ще правите политически формат като лъжливата кирка, хайде вземайте се за работа сайта ви е пустуш
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Виктор

    2 2 Отговор
    Петков и Василев са следващите пионки, които олигарха Иво Прокопиев планира да командва зад кулисите.